Subscribe: I min vackra värld
http://iminvackravarld.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  ett  för  här  inte  jag  kommer  lite  man  med  mig  mitt  och jag  och    ska    till  var  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: I min vackra värld

I min vackra värld

Updated: 2018-03-06T13:35:52.953+01:00

 Ny blogg

2012-03-22T19:56:30.679+01:00

Följ gärna min nya blogg Anno 1800.Titt-ut!

2008-12-10T13:44:25.543+01:00

(image)
Jag har insett att jag inte hinner med min blogg som jag skulle vilja. Jag fick ett nytt jobb för några månader sen som tar väldigt mycket tid och energi. Så jag räcker helt enkelt inte till för min blogg längre!

Jag följer i alla fall flera bloggar, går in och kikar då och då, både gamla och nya bloggar. Och förundras över andras energi och glädje för inredning - jättekul när jag själv inte hinner med riktigt för tillfället.

Så nu vill jag med de här bilderna önska alla mina bloggvänner en riktigt fin jul!


(image)

Foton från Lantliv
Mitt kära torp

2008-12-10T13:44:28.730+01:00

Sommaren börjar lida mot sitt slut, men än kommer det nog finnas några härliga veckor till på mitt torp. Jag har haft en härlig sommar där, hunnit med en del planerade projekt. En del projekt får skjutas på framtiden, för det viktigaste för mig med mitt torp är att vara där och koppla av. Nog för att jag kopplar av när jag "jobbar" där, men jag har givetvis tagit mig tid till annan avkoppling som att bara vara, auktioner, böcker, fika...Jag är ingen mästerfotograf, inte heller är min kamera den bästa, men här kommer i alla fall några färska bilder på mitt smultronställe... [...]En sommarhälsning

2008-12-10T13:44:29.044+01:00

(image)

Oj, vad tiden springer iväg...! Midsommar har redan passerat och resten av sommaren kommer nog gå minst lika fort. Jag njuter i fulla drag, har förmånen att kunna vara långledig i sommar och det är så härligt!

Men så kände jag att jag måste uppdatera bloggen och passar på idag när jag är i stan och det regnar. Jag har också blivit uppmuntrad av alla fina kommentarer som fortfarande kommer in fastän det var en och en halv månad sen jag gjorde ett inlägg sist.

Än så länge har jag inga egna bilder att visa från mitt torp som står i blom nu under sommaren, men jag lovar att det kommer så småningom. Tills dess får ni hålla tillgodo med ett par vackra bilder som jag själv fastnat för från Vakre Hjem & Interiör.

Ha en riktigt skön sommar och passa på och njut av den!


(image)Rött, blått och alltjämt vitt

2008-12-10T13:44:29.964+01:00

Min halsinfektion håller i sig och jag fortsätter surfandet och bloggandet...
Vad är förresten en sjukdomsvistelse utan dator och inredningstidningar...? Urk. Men med så är den faktiskt helt ok!

Hittade en gammal Lantliv från 2003 med fortfarande lika vackra och aktuella bilder. Eller vad säger ni?

Vitt med lite rött
(image)

Vitt med lite blått(image)

Och bara vitt(image)
Tidlöst 1700-tal

2008-12-10T13:44:30.269+01:00

Det blir inte så tätt med inläggen nu, men det känns ändå bra för jag har ju fått många kommentarer om att jag ska njuta av mitt torp och varmare årstider som har kommit - tack snälla förstående bloggvänner!Idag är jag hemma då jag har fått nån halsinfektion och givetvis passar jag på att göra ett litet inlägg.Jag tillbringar nu varje helg ute vid mitt torp. Jag har jobbat med både hus och trädgård.Huset är under målning, härlig röd Falufärg på panelen, pärlgrå linoljefärg ska det bli på fönster- och dörrfoder och dörren och fönsterbågarna får en mustig kulör av guldockra.I trädgården har jag börjat förbereda befintliga och nya rabatter för mina frösådder - måtte jag snart kunna plantera ut mina små bebisar! Jag har även utforskat min ganska stora tomt mer i år, förra året som var mitt första år som ägare var mycket nerskövlat av de förra ägarna och mycket har nu haft ett år på sig att börja växa upp igen. Jag hittar både krusbärsbuskar, aklejor och annat smått och gott både här och där. Kanske är jag mest glad över vildkaprifol som jag hittat på en del av tomten som är "vild" för tillfället, den fullkomligt vräker ut sig över en stor stenbumling och hur mycket skott som helst kommer upp ur marken runtomkring. Jag har tagit några delar av kaprifolen och planterat dem vid två stora träd där jag har tänkt mig att de ska få klättra upp längs stammen. Ni anar inte hur spännande det är att gå på upptäcktsfärd i en gammal torparträdgård!Mitt torp förresten byggdes nån gång på 1700-talet (en del byggdes ut på 1800-talet), och även om en hel del är förvanskat idag så finns fortfarande spår av den gamla tidsandan. Jag tycker att 1700-talet aldrig går ur tiden på nåt sätt och jag kommer successivt att ge torpet sin ursprungliga "glans". Men det kommer ta tid...Nåt annat roligt som hänt är att min blogg (och några till) har blivit uppmärksammade i Piteåtidningen idag.Till sist passar jag på att visa några vackra bilder av textilier med 1700-talets tidlösa prägel (från nyaste numret av Gård & Torp).Ha en riktigt skön vår och njut av den härliga årstiden! [...]Äntligen vår i torpet

2008-12-10T13:44:30.984+01:00

Ja, nu är äntligen våren här och jag har börjat åka till mitt torp som jag har gått och längtat efter hela vintern!Vi har börjat vårstäda på tomten och eldat upp en massa ris och fällda träd från förra sommaren och hösten. Jag har också börjat förbereda för mina frösådder, som jag har pysslat om de senaste månaderna hemma i lägenheten i stan och som snart inte får plats där längre, med att bl a gräva två nya rabatter. I helgen ska vi också börja måla om torpet som fick sig lite utbytta panelbräder, nya foder etc i höstas. Även parytterdörren som är helt nytillverkad i gammal stil behöver målas på ytterligare, jag hann med att måla ett par gånger i höstas innan det blev för kallt.Ja, det finns massor att göra, men jag har längtat efter allt det här! Är jag tokig?Här är några oförskönade vårnakna bilder på min matkällare och loge.Blomster vid logen Logen (numrerad av bruket som torpet en gång tillhörde) Matkällaren En del av tomten med logen och den ännu ganska nakna våren[...]Tiden står still... eller springer iväg

2008-12-10T13:44:31.381+01:00

(image)
När man tittar på såna här underbara bilder tycker jag att man får känslan av att tiden står still... Men min tid springer iväg, hur mycket jag än drömmer mig bort och vill att min tid ska stå still på ett sånt här underbart sätt. Nja, kanske vill jag inte att min tid riktigt ska stå still, men jag vill gärna att den ska räcka till för min blogg och er, mina bloggvänner. Men det har varit mycket och jag har nedprioriterat bloggen - måste jag förtvivlat erkänna! Jag har alltså inte försvunnit eller glömt bort er, även om ni kanske tror det.
Det är så roligt med alla trevliga och gulliga kommentarer som ni lämnar och jag är väldigt tacksam, och jag går faktiskt in med jämna mellanrum och läser dem. Tack snälla ni!
Jag ska försöka bättra mig och skriva inlägg lite oftare igen, men jag kan inget lova för nu börjar ju äntligen torp- och trädgårdstider! Oavsett så finns jag här, läser era kommentarer och många av era bloggar också, och jag önskar er (återigen) en underbar vårlig och solig helg!
(image)Tack och trevlig helg

2008-12-10T13:44:31.558+01:00

Efter en tröttsam vecka för min del så ser jag fram emot helgen. Inte för att jag kanske kommer hinna vila så mycket med antikmässa, fixa med mitt nya skåp, omplantering av lite frösådder och våffeldag. Men ändå, helg är helg.
Så med en härlig bild från Lantlivs nya nummer önskar jag mina bloggvänner en trevlig helg!
Och så vill också jag tacka er alla som har svarat på frågan om hur gamla ni är, nästan 200 har redan tagit sig tid till det - jätteroligt och tack!


(image)Rösta

2007-03-19T19:17:25.433+01:00

Nu tar jag efter Anna i Lantliv i stan som också har lagt in en röstning på sin blogg med samma fråga faktiskt. Jag vet, kanske trist, men faktum är att jag har gått och varit nyfiken ett tag på vilka ni är som besöker min blogg. Så nu får ni jättegärna svara på frågan till höger, så får jag reda på hur gamla ni är. Om det faller väl ut, så kanske jag kommer fråga nåt annat igen lite senare.
Ha en trevlig kväll!Nybliven ägare till ett... bokskåp!

2008-12-10T13:44:31.739+01:00

Japp, där satt den! Har inte vågat yttra ett ord här på bloggen om det, förra gången gick det ju inte så bra. Såg nämligen ett vackert gammalt bokskåp på en auktionsvisning tidigare i veckan... blev förälskad... började drömma (ni vet hur det är!)... och idag var den nervpirrande auktionen. Och jag vann faktiskt den här budgivningen! Så nu är jag ägare till ett underbart vackert bokskåp, tänk det är mitt!

Visar auktionsfirmans bild så länge som inte är speciellt bra. När jag har skåpet hemma sen och har tvättat det och plockat in lite saker i det, så kommer jag visa en (förhoppningsvis) bättre bild.
(image)Inspiration till max

2008-12-10T13:44:32.766+01:00

I veckan kom ett nytt nummer av Vakre Hjem & Interiör ut och det har nog varit den här veckans höjdpunkt. Det är en av de bästa inredningstidningarna som finns just nu tycker jag. Här får man verkligen inspiration till max om man tycker om shabby chic och lantlig stil, och det gör ju jag.
I det här numret fanns ett kökstema, titta vilka vackra bilder.


Jag gillar verkligen benen under skåpen istället för den vanliga sparklådan, det får det att se mer ut som lösa möbler istället för en fast skåpinredning(image)

Bjälkarna i taket är som gjorda för att hänga upp korgar i(image) (image) (image) (image)

Och sen kan jag inte låta bli att visa ett par inspirationsbilder i vårens tecken!

(image) (image)
Får jag ha vårkänslor nu då?

2008-12-10T13:44:34.144+01:00

Jag var väldigt tidig med min vårlängtan, tror jag bloggade om våren direkt efter nyår. Jag längtade så himla mycket efter våren för att vi inte hade fått nån ordentlig vinter. Jag tyckte att om vi ändå inte fick ha en ordentligt vinter så kunde lika gärna våren komma. Men... så kom vintern till slut och jag var tvungen att lägga band på mina vårkänslor.

Nu ska vi tydligen få upp emot 10 plusgrader och kanske till och med ännu mer här i Stockholm i helgen och jag känner att mina vårkänslor börjar spira igen! Så med de här bilderna som får symbolisera min torplängtan och längtan efter varmare tider önskar jag alla bloggvänner en härlig vårlig helg!


(image) (image) (image) (image) (image)Kontrast till vitt

2008-12-10T13:44:34.879+01:00

Ganska roligt egentligen tycker jag att man kan dras till och inspireras av ganska olika saker när det gäller inredning. För min del är det för det mesta ändå gammal stil eller gammalt som gäller, men det kan vara väldigt olika stilar - allmoge, gustavianskt, bondrokoko, shabby chic.
När det gäller färger så är det vita alltid nåt speciellt med för mig, jag har svårt för för mycket färg (frånsett några bruna möbler förstås). Vitt, ljusgrått, cremefärgat - ja, allt det går bra - och sen nån liten försiktig accentfärg som blått. Det är så det ser ut hemma hos mig. Men i senaste Lantliv nu så finns ett reportage om en åländsk gård som ett par har renoverat och målat i riktigt mustiga färger, och jag tyckte faktiskt att det var riktigt läckert. Se själva.


(image)
(image)

(image)
Ute i det fria igen

2008-12-10T13:44:34.985+01:00

Nu är jag på benen igen, efter några dagar i sängen. Länge sen jag varit så sjuk och det är riktigt skönt att kunna gå ut och få frisk luft i sig igen. Idag har det till och med varit lite vårkänsla i luften här i Stockholm och när klockan var drygt 17 så var det fortfarande ljust ute - bara det!

Sen tar man ju i alldeles för mycket på en gång förstås, glad att kunna gå ut igen och se folk omkring sig. Jag började dagen med en promenad längs Årstaviken med min dotter, riktigt mysigt. Vi avslutade promenaden med en latte och bakelse, fortfarande riktigt mysigt. Vad gör vi sen då? Jo, min dotters pojkvän hämtar upp oss och vi tar en tur till Ikea. Åh, vilken härlig heldag tänker jag, att avsluta med en trevlig titt på Ikea. Jo, det var ju bara det att halva Stockholm förmodligen åkt till Ikea just idag. Ganska snart började jag känna att Ikeas golv måste behöva stadgas upp eftersom det gungade så av alla människor. Men det var ju inte golvet förstås utan bara jag som fått lite för mycket av det goda idag.
Nåväl, titten på Ikea slutade som alltid med åtminstone ett inköp (kan man gå därifrån tomhänt?). En hederlig gammal väckarklocka som jag ska ta med mig till torpet i vår.


(image)
Feberyra?

2008-12-10T13:44:36.327+01:00

Ligger hemma med feber och värk i huvud och öra. Emellanåt orkar jag blogga och läsa lite, tur att det finns inredningstidningar. Och döttrar, som kommer hem med soppa, tidning och godis.

Se här vilka underbara bilder, kan man verkligen ha det så här vackert? Eller är det feberyra?


(image)

(image) (image) (image) (image) (image) (image) (image)
Nu vill jag bli frisk. Och så vill jag att det ska vara vår. Och så vill jag vara i mitt torp...


Foto: Drömhem & TrädgårdInspirerande avslutning på helgen

2008-12-10T13:44:37.206+01:00

(image)
Har suttit och surfat lite ikväll, från bloggar till inredningsbutiker etc. Hamnade till sist på Martine Collianders sida med en uppsjö av vackra bilder. Hennes bilder får avsluta min helg på ett riktigt skönt och inspirerande sätt.


(image) (image) (image) (image)Gamla trådrullar

2008-12-10T13:44:37.540+01:00

Läste häromdagen i Sandras blogg om vackra gamla trådrullar som hon har lindat spets runt och förvarar på en hylla i sitt pysselrum. Det var så vackert i all sin enkelhet och jag blev riktigt sugen på att göra detsamma. Men hur hittar man såna gamla trådrullar?! Inte springer man väl bara på såna hur som helst?
Idag har jag varit på en Antik- och kuriosamässa. Och gissa vad jag sprang på!? Hehe... just precis, gamla trådrullar!
Tack för ditt fina tips Sandra och om du ursäktar tänker jag nu göra detsamma med mina rullar.


(image)
En härlig helg framför oss

2008-12-10T13:44:37.661+01:00

(image)
Med en bild från Butik Sophie vill jag önska alla mina bloggvänner en härlig helg!Uppföljning av skåpet

2008-12-10T13:44:37.926+01:00

Vilken kalldusch! Det blev inget skåp för mig, den här gången i alla fall. Jag tyckte inte att jag lade ett löjligt lågt bud, det var högre än utropspriset, men så här efteråt kan jag konstatera att skåpet såldes för mycket mer än vad jag bjöd - för 15.500 kr!
Jaja, man får väl bita i det sura äpplet och acceptera såna här priser när man bor i Stockholm, och ge sig ut i landet för att kunna hitta ett liknande skåp som man har råd med. Och drömma vidare så länge...

Jag passar på att visa en fin hissgardin som jag blivit sugen på att sy. Den är gjord av ett gammalt vackert överlakan med monogram och spets. Jag har redan köpt ett överlakan som ska få utstå mitt första försök. Blir den bra så kommer det bli fler hissgardiner.


(image)
(image)

Foto: Lantliv
Åh, så vackert!

2008-12-10T13:44:38.608+01:00

Bloggar lite om Blocket-fynd igen. Idag kan man hitta de här vackra verandradörrarna och verandrafönstren där. Ett otroligt tillfälle för den som ska bygga en verandra enligt mig!


(image) (image)
Och så kan man också hitta de här vackra pardörrarna. Jaaa tack!


(image)Gott och vackert för fåglarna

2008-12-10T13:44:38.977+01:00

(image)
Så här års när våra övervintrande fåglar har svårt att hitta mat så kan man hjälpa dem. Och när man ändå lägger ut mat så kan man ju samtidigt göra det vackert, eller hur?

(image)

Foto: Country HomesKommer skåpet bli mitt?

2007-02-17T17:12:32.841+01:00

Skåpet visade sig vara helt perfekt! Det var charmigt nött, ca 100-150 år gammalt skulle jag tro. Baksidan bestod av grova omålade plankor, hyllplanen likaså. Glasrutorna hade gammalt glas, tyvärr var två rutor utbytta med nytt glas men det går att fixa. Det var målat i nån odefinierbar ljus gul-grön-creme kulör i linoljefärg skulle jag tro, möjligtvis originalfärg. Och det visade sig vara delbart som jag trodde.

Så nu går jag i väntans tider. Om jag inte hade jobbat så hade jag åkt till auktionen på måndag eftermiddag för att följa den, men nu är det tyvärr inte så. Så jag har lagt ett bud och får se om det räcker.
Fortsättning följer... och snälla, håll tummarna för mig!Är det ett skåp för mig?

2008-12-10T13:44:39.127+01:00

Flera har bloggat om sina favoritskåp eller skåp överhuvudtaget (Mari, Anna, Lisen, Inredningstokiga mamman...). Jag drömmer också om ett skåp och håller jämt ögonen öppna efter mitt härliga ljusa lantliga vitrinskåp som bara står där och väntar på mig!

Idag är det auktionsvisning, ett potentiellt skåp finns där, och jag ska dit och kika på det. Det är lite väl högt, mäter hela 259 cm, men med en lägenhet med över 3 m till tak är det inget problem. Och skulle jag nån gång flytta till ett lägre tak så verkar det som att man kan ta av skåpet från sin underdel. Men jag undrar hur det skulle se ut... Annars har skåpet det som jag letar efter - gammal charm med rustika ryggbrädor som man ser genom glasdörrarna och vitmålat. Nu ska jag bara se det i verkligheten, känna och fundera lite till.


(image)Nya trådslöjdsinköp

2008-12-10T13:44:40.225+01:00

(image)
Jag gjorde för några veckor sen ett inlägg om trådslöjd och jag förstår att det är många med mig som tycker mycket om trådslöjd, luffarslöjd, trådtjack, eller vad man vill kalla det för.
Förra helgen var jag på en antik- och samlarmässa och då köpte jag lite saker i trådslöjd - äntligen (jag har längtat så mycket efter att få njuta utav trådslöjd hemma hos mig). Några av sakerna pryder just nu en plats i mitt yttepyttelilla kök i min lägenhet i stan, men senare i vår när jag öppnar mitt torp igen så ska jag ta dit trådslöjden och då kommer det bli så fint där!


(image) (image)

(image) (image)

Om det är någon som undrar vad det är för nåt på den sista bilden, så är det en föregångare till den elektriska vispen - mer exakt en "Grädd- och äggvisp". På den står det "Slår grädde till härligaste skum på 1 1/2 minut" och att den på sin tid "Försåldes av Firma hushållsartiklar Eskilstuna", priset var 1:30!