Subscribe: Stichting Dierenasiel.nl
http://www.dierenasiel.nl/feeds/nieuws.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
die  dieren  dierenasiel  hele nieuwsartikel  hele  lees hele  lees  met  nieuwsartikel dierenasiel  nieuwsartikel  wakker dier 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Stichting Dierenasiel.nl

Stichting Dierenasiel.nlStichting Dierenasiel.nl brengt via de website www.dierenasiel.nl asieldieren en nieuwe baasjes bij elkaar! Vuurwerk? verknal het niet voor de dieren!
(image) Heerlijke feestdagen . . . Het feestelijke winterseizoen staat weer voor de deur. Kerstmis en Oud & Nieuw volgen elkaar in rap tempo op. Melancholiek kijken we terug op het afgelopen jaar en hoopvol blikken we vooruit. Hoe gezellig deze periode ook is, voor (huis)dieren is dit veelal een hectische en stressvolle periode. Als lid van het gezin wordt een huisdier betrokken in de vele festiviteiten.
Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nlTips om uw huisdier rustig te houden tijdens vuurwerk
(image)
 • Ga verstandig met vuurwerk om
 • Houdt honden aangelijnd
 • Houdt katten en honden binnen
 • Sluit kattenluik, ramen en deuren
 • Controleer naamkokertje en chip.
 • Klopt het adres nog?
 • Is uw huisdier erg angstig, geef dan Bach Rescue Remedy of haal een kalmeringstabletje bij de dierenarts.
 • Bij vermoeden van dierenmishandeling met vuurwerk; Spreek de dader(s) aan en bel direct de politie.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl • De geschiedenis van 4 oktober: werelddierendag
  (image) Binnenkort is het weer 4 oktober, Werelddierendag. Zoals ieder jaar wordt dierendag over de hele wereld ieder jaar herdacht, maar weinig mensen weten waar dierendag vandaan komt en waarom dit altijd op 4 oktober wordt gehouden. Dit alles heeft te maken met een beroemde heilige, Sint Franciscus van Assisi.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  750 bontvrije bedrijven op internationale bontvrij-lijst
  (image) Een grote mijlpaal is bereikt! Meer dan 750 kledingbedrijven hebben zich aangesloten bij het Fur Free Retailer Program. Het programma is een initiatief van de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van dierenbeschermingsorganisaties uit meer dan twintig landen, die zich inzet tegen bont. Bont voor Dieren is lid van de Fur Free Alliance en in Nederland met de Bontvrijlijst de vertegenwoordiger van het programma.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Stickeren tegen bio-industrie met lubach
  (image) Liefhebbers kunnen 'stickeren' tegen dieronvriendelijk vlees. Arjen Lubach lanceerde zondagavond tijdens het VPRO-programma Zondag een stickeractie. Via de website www.slechterleven.nl kan een vel stickers besteld worden met een zogenoemd 'Slechter leven-keurmerk'. De stickers kunnen geplakt worden op vlees van dieren die een slecht leven hebben gehad.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  23 honden weggehaald bij vermeende hondenhandelaar
  (image) Op woensdag 6 september zijn door inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en agenten van de politie Oost-Brabant 23 honden, waaronder pups, in bewaring genomen. De dieren zaten op adressen van een vermeende hondenhandelaar in de gemeenten Heusden en Landerd. De slechte huisvesting en verzorging waren aanleiding voor het direct weghalen van de dieren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Albert heijn grootste liegebeest 2017
  (image) Albert Heijn is door 7.500 stemmers verkozen tot het grootste Liegebeest van 2017. De supermarktketen suggereerde in de Allerhande dat serranoham-varkens buiten in de wei lopen. In werkelijkheid zitten de dieren hun leven lang binnen in een krap hok in hun eigen poep. De Liegebeest is een prijs die Wakker Dier toekent aan bedrijven die consumenten misleiden met valse claims over dierenwelzijn. Dit jaar is een recordaantal van 19.000 stemmen uitgebracht.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Grootste ramp met varkens in 20 jaar?
  (image) Bij de brand in een varkensstal in Erichem, zijn 20.000 varkens omgekomen. Het zou daarmee wel eens de grootste ramp met varkens in 20 jaar kunnen zijn. Opmerkelijk is dat het gaat om een stal van 'varkensbaron' Straathof, die in Duitsland werd veroordeeld wegens overtreding van de de dierenbeschermingswet.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Campagne sophia-vereeniging: stop de huisdierenhandel!
  (image) In winkels en op het internet worden mensen aangemoedigd om zonder nadenken een huisdier te nemen. Daardoor krijgen veel dieren niet de zorg die ze verdienen of ze belanden op straat of in een opvang. Daarnaast werkt de huisdierenhandel gruwelijke fokpraktijken in de hand, die ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Om hier een einde aan te maken, pleit de Sophia-Vereeniging voor een verbod op de huisdierenhandel. Wie mee wil helpen, kan een petitie ondertekenen en een e-mail sturen naar winkels of Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Dierenkieswijzer tweede kamer verkiezingen 2017
  (image) Denk je op 15 maart ook aan de dieren? Weet je niet op welke partij je moet stemmen en vindt je deirenwelzijn een belangrijk onderwerp? Doe dan de dierenkieswijzer!
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Hitte: pas op met je huisdieren!
  (image) Deze week worden tropische temperaturen verwacht. Besteed daarom extra aandacht aan je huisdieren. Zij kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn. Maar hoe merk je dat een dier het te warm heeft?
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Tips voor huisdieren en vakantie
  (image) Of je je huisdier nou meeneemt of niet, er valt voor een vakantie altijd van alles te regelen. De zoektocht naar een opvangadres, uitzoeken van verplichte inentingen, chippen en vervoer: het zijn allemaal zaken waar je ruim van tevoren rekening mee moet houden.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Ver van je bed ?
  stop met het dragen van bont...
  china's schokkende bonthandel

  (image) Toen undercoveronderzoekers Chinese pelsdierfokkerijen bezochten, ontdekten ze dat veel dieren nog leefden en zich wanhopig probeerden te verzetten wanneer werknemers hen op de rug gooiden of aan poten en staart ophingen om ze te villen. Toen werknemers op deze fokkerijen begonnen te snijden en de huid van een poot afstroopten, schopten en spartelden de andere ledematen heftig. Medewerkers stampten op hoofd of nek van de dieren die zich te heftig verzetten om 'keurig snijwerk' te leveren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Stop eu-subsidies voor stierenvechten
  (image) Op 28 oktober stemt het Europees Parlement over de begroting voor 2016, inclusief de Europese landbouwsubsidies. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout vindt het onacceptabel dat boeren die stieren fokken om ze te gebruiken bij stierenvechten, nog steeds aanspraak kunnen maken op Europese subsidies. De Europese Groenen dienden daarom een voorstel in om te voorkomen dat Europese subsidies worden gebruikt om deze boeren financieel te ondersteunen.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Help de dieren in de vee-industrie: doe mee aan eetgeendierendag!
  (image) Wakker Dier heeft 4 oktober, Werelddierendag, omgedoopt tot EetGeenDierendag. Daarmee willen we iedereen aansporen om op de dag dat we onze huisdieren verwennen, ook wat te doen voor de dieren in de vee-industrie: door ze niet op te eten!
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Fok off! stop het zieke fokken van puppy's in europa
  (image) Veel mensen willen graag een hond als huisdier. Hierdoor zien gewetenloze fokkers hun kans schoon om aan de lopende band puppy’s te fokken en daar fors geld aan te verdienen. Met name in Oost-Europese landen zijn veel van deze ‘puppyfabrieken’ gevestigd. Help ons mee een einde te maken aan het hondenleed in de malafide hondenfokkerij en –handel. Zet ook een poot voor honden in nood!
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  De invloed van huisdieren op de ontwikkeling van kinderen
  (image) Veel kinderen willen graag een huisdier hebben. Een hond of kat bijvoorbeeld, of zelfs een pony. Natuurlijk is een huisdier erg gezellig, en het hebben van een huisdier heeft ook zeker voordelen voor kinderen. Veel ouders denken dat het hebben van een huisdier goed is voor de ontwikkeling van hun kind. Het zou goed zijn voor hun verantwoordelijkheidsgevoel en sociale vaardigheden. Door voor iemand anders te zorgen, zouden kinderen meer rekening leren houden met anderen. In hoeverre is dit ook zo? En wat zijn dingen om rekening mee te houden voor u zo’n nieuw maatje in huis haalt? De invloed die huisdieren hebben op de ontwikkeling van een kind is een nog relatief nieuw onderzoeksgebied waar de laatste jaren steeds meer aandacht voor is ontstaan.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Enorme actie europol tegen illegale handel beschermde dieren
  (image) Onderzoeksorganisatie Europol en internationale politienetwerken zijn deze week gemeenschappelijk in actie gekomen tegen zogenoemde 'wildlife crime': de illegale handel in wilde en beschermde dieren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Koeien worden steeds erger uitgemolken
  (image) Nederlandse melkkoeien produceren jaarlijks miljarden liters melk, met grote welzijnsproblemen tot gevolg. “Koeien zijn wegwerpproducten geworden”, zegt landbouwsocioloog Jan Douwe van der Ploeg in een documentaire van ZEMBLA. KIjk ook in het vervolg van deze documentaire naar welke rol Campina, Rabobank en de overheid hebben.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Brand verwoest dierenopvang norma's universum
  (image) Op zondag 7 juni is bij een brand de boerderij van dierenopvang Norma's Dieren in Ferwert compleet verwoest. Bij de brand zijn 18 dieren omgekomen.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Supermarkten negeren politiek: record aan vleesstunts
  (image) Eerste kwartaal 2015 laat 18% meer kiloknallers zien, dan in 2014. Supermarkten hebben weer meer gestunt met vlees, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van de supermarktmonitor van Wakker Dier. Onbegrijpelijk, vindt Wakker Dier, want in januari stemde een meerderheid van de Tweede Kamer nog voor een motie tegen het stunten met goedkoop vlees. Toch gaan de grootgrutters gewoon door met prijsoorlogen en actiestickers op plofkip, industrievarken en melkkoe. Gestunt met vlees gaat ten koste van de volksgezondheid, dierenwelzijn en een eerlijke prijs voor de boeren. Staatssecretaris Dijksma heeft de stuntende supermarkten al meerdere malen gewaarschuwd. Nu is het tijd dat ze ingrijpt. Wakker Dier zal haar campagne tegen de kiloknaller opvoeren. Met name PLUS kan van Wakker Dier gaan horen.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Uit eten met je huisdier: het eerste honden- en kattenrestaurant in amsterdam
  (image) Katten en honden uit heel Nederland kunnen in de aanloop naar Dierendag op een bijzonder à la carte menu rekenen tijdens een etentje in het eerste katten- en hondenrestaurant van het land in hartje Amsterdam.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Vakantie: waar gaat uw huisdier naartoe?
  (image) Door alle vakantievoorbereidingen wordt het regelen van een vakantieadres voor dieren nog wel eens vergeten, met alle gevolgen van dien. Het is van belang om dit juist ruim van tevoren te plannen! De Dierenbescherming heeft de mogelijkheden voor u op een rij gezet:
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Zet je poot voor honden in nood
  (image) Wie denkt dat honden in Europa, anders dan in andere werelddelen, het in het algemeen goed hebben, vergist zich ernstig. Aan de manier waarop honden gefokt, gehouden en (vaak illegaal) verhandeld worden is nog veel te verbeteren. WSPA (World Society for the Protection of Animals)begint daarom een campagne gericht op wetgeving van de Europese Unie die dit massale hondenleed onmogelijk moet maken.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Nieuwe campagne: stop de knuppels
  (image) Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren lanceert de campagne Stop de Knuppels! om aandacht te vragen voor de voortdurende zeehondenjacht in de wereld. Het nog steeds doodknuppelen van jonge zeehondjes in Namibië en Canada is onacceptabel en moet onmiddellijk stoppen.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Stop foie gras, help nu mee!
  (image) Veel restaurants zetten nog steeds foie gras op het menu. Dit is de opgezwollen lever van een onder dwang vetgemeste eend of gans. Door een lange buis in de keel wordt meerdere keren per dag een vette maïspap de maag ingepompt. Dit veroorzaakt vreselijke pijn en angst bij de dieren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Dom bontje 2013
  (image) Stichting Bont voor Dieren organiseert dit jaar weer de Dom Bontje-verkiezing Voor 2013 zijn er weer 6 bekende Nederlanders genomineerd.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Tips voor de feestdagen
  (image) Het einde van het jaar is in zicht. Kerstbomen zijn opgetuigd en huizen versierd. Heel sfeervol, maar houd wel rekening met de dieren, zowel binnens- als buitenshuis. Sommige versiering gaat namelijk makkelijk kapot of is gevaarlijk voor dieren als ze het opeten. Met het oog op de feestdagen geven we u graag nog een paar diervriendelijke tips.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  E-mail aktie: stop de verkoop van angorawol
  (image) Onlangs onthulde dierenrechtenorganisatie PETA nieuwe schokkende undercoverbeelden over de angorawolproductie in China. Op de beelden is te zien hoe konijnen vastgebonden op een tafel liggen en schreeuwen van de pijn wanneer hun vacht wordt uitgetrokken. In Nederlandse vestigingen van modewarenhuizen C&A, H&M en ZARA wordt nog angorawol verkocht. 90 procent van het wereldaanbod is afkomstig uit China en aangezien de herkomst niet te herleiden valt, is de kans heel groot dat ook de angorawol die in Nederland wordt verkocht uit China afkomstig is.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Kalkoen en konijn grootste kerstslachtoffers
  (image) Kalkoen is het grootste slachtoffer van Kerst, gevolgd door konijn, hert, eend en wild zwijn, zo blijkt uit de omzetcijfers van de supermarkten. Elk jaar rond de feestdagen treedt het ‘kersteffect’ op: supermarkten leggen hele andere dieren in het schap dan de rest van het jaar. De verkoop van deze dieren schiet omhoog, vaak gestimuleerd door de enorme stijging van aanbiedingen vlak voor Kerst. De kalkoen en het konijn hebben het meeste last van deze trend.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Mcdonald's is liegebeest 2013 volgens wakker dier
  (image) McDonald's is zaterdag uitgeroepen tot Liegebeest 2013. ''McDonald’s is een echte 'greenwash kampioen’'', vindt Wakker Dier. ''Mooie sier maken met sla van het land, maar ondertussen gewoon blijven kiloknallen met plofkipnuggets.'' De stichting voor dierenwelzijn in de vee-industrie neemt het McDonald's kwalijk dat op de website wordt ontkend met plofkip te werken.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Bont voor dieren lanceert de ‘te bontlijst’
  (image) Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren heeft bontverkopende bedrijven samengevoegd op de ‘Te Bontlijst’. De ‘Te Bontlijst’ is samengesteld omdat Nederlandse bedrijven, waaronder Gaastra en Nickelson, ondanks de uitgebreide voorlichting die Bont voor Dieren hen heeft gegeven, toch doorgaan met de verkoop van bont. Zolang de bedrijven op de ‘Te Bontlijst’ echt bont blijven verkopen, roept Bont voor Dieren consumenten op om deze bedrijven te boycotten. Groupon, Kleertjes en Perry Sport kozen al voor een bontvrij beleid na publieke druk van Bont voor Dieren en haar achterban.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Startsein campagne dieren voor dierendag
  (image) Vandaag geven hond Dana en poes Miep het startsein voor de ambassadeurscampagne Dieren voor Dierendag, om asieldieren in de dierenopvangcentra van Nederland extra onder de aandacht te brengen. Zij worden daarbij geholpen door Pedigree en Whiskas, die één miljoen maaltijden doneren aan de 52 opvangcentra van de Dierenbescherming.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Petitie: stop de jacht op zwerfkatten!
  (image) Nederland wordt bevolkt door ruim 3 miljoen katten. Naar schatting zijn er vele tienduizenden zwerfkatten. Zij zorgen onbedoeld voor overlast. Veel provinciebesturen lossen het probleem op door zwerfkatten af te laten schieten. Elk jaar richten jagers hun vizier op maar liefst 8.000 tot 13.500 katten!
  (image)
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Politie druk met dieren
  (image) Politieagenten worden steeds vaker ingeschakeld bij gevallen van (vermoedelijke) dierenkwelling. Bureau Beke heeft onderzoek gedaan naar de zaken van vermeende mishandeling en verwaarlozing, en constateert dat er sprake is van een toename.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Olievogels gevonden bij texel
  (image) De laatste dagen zijn er twaalf vogels met olie naar Ecomare gebracht. Het is bekend dat slechts een klein percentage van de olieslachtoffers levend aanspoelt, dus zullen er vermoedelijk enige tientallen vogels door deze olievlek zijn gestorven. Bij Ecomare worden de overlevenden zo snel mogelijk gewassen.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Nederlanders eten onbewust en ongewild jonge dieren
  (image) 16% (omgerekend ca 2,5 miljoen) van de Nederlanders eet liever geen vlees van jonge, onvolwassen dieren. Toch krijgt de overgrote meerderheid van deze mensen onbewust jonge dieren binnen (82%). Zij eten namelijk kip en varkensvlees maar weten niet dat dit vlees van veel jongere dieren afkomstig is dan bijvoorbeeld lamsvlees. Dit blijkt uit representatief onderzoek onder Nederlanders van 13 jaar en ouder, uitgevoerd door Intomart GfK, in opdracht van Wakker Dier.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Verzet tegen vuurwerk groeit explosief
  (image) De Partij voor de Dieren heeft minister Opstelten en staatssecretaris Mansveld gevraagd alsnog een verbod voor te bereiden op consumentenvuurwerk. Eerder werd het verzoek daartoe afgewezen vanwege een vermeend gebrek aan draagvlak. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat niet alleen een groot deel van de bevolking, maar ook een ruime meerderheid van lokale bestuurders en politici voorstander is van een vuurwerkverbod.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Het is gelukt! proefdiervrije cosmetica is een feit!
  (image) Proefdiervrije cosmetica. In 2013. In heel Europa. Het kan dus. Proefdiervrij is hier heel erg gelukkig mee. En nee, we zijn nooit tegen cosmetica geweest. We wilden de wereld alleen laten zien dat het gebruik van proefdieren om de veiligheid van cosmetica te testen niet meer van deze tijd is. We wisten ook dat het kon.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Nertsenfokverbod aangenomen: historische dag voor nederland
  (image) Met een ruime meerderheid is vandaag het verbod op het houden en doden van nertsen aangenomen door de Eerste Kamer. Tijdens de stemming bleek dat de senatoren akkoord gingen met de nieuwe wet, die de nertsenfokkers nog tot 2024 de tijd geeft om te bouwen naar een andere bedrijfstak. Het verbod is uniek: nooit eerder werd een grote bedrijfstak in Nederland verboden vanwege ethische redenen.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Gulle gever betaalt operatie hondje chico
  (image) Goed nieuws voor hondje Chico. Het ziet er namelijk naar uit dat het beestje op korte termijn geopereerd kan worden.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Dierendag is mooi, maar vergeten we niet iets?
  (image) Op Werelddierendag geven we onze huisdieren extra aandacht en liefde. Dat is mooi, maar vergeten we niet iets? Nederland herbergt namelijk ook duizenden dieren die verwaarloosd, mishandeld of gedumpt worden. Dieren die in hun eentje wegkwijnen of die juist met veel te veel opeengepakt zitten, die ons land binnen worden gesmokkeld of buiten worden gedumpt. Ook bij u in de buurt! Voor hen geen kluif, maar een rotschop. Geen vers gras, maar de hele dag op stal. Geen extra aai, maar een spuitje groeihormonen. Voor hun eigenaren zijn ze niets anders dan een product, een nummer. De rest van de wereld lijkt ze te vergeten. De Dierenbescherming vergeet deze dieren NIET en komt voor ze op.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Hondje gruwelijk mishandeld
  (image) Een dierenbeul heeft afgelopen week in Duivendrecht met chirurgische precisie een stuk huid van een hondje afgesneden.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Loop mee met de telegraaf hondenwandeltocht!
  (image) De zomer is voorbij en dat betekent dat de asiels in Nederland wederom vol zitten met huisdieren die door hun baasjes nog snel even voor de vakantie werden gedumpt. En volgende week is het dierendag. Reden voor De Telegraaf om komende zondag een heerlijke wandeltocht in het Amsterdamse Bos te organiseren voor honden en hun eigenaren, om zo aandacht te vragen voor de Nederlandse asieldieren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Eetgeendierendag al groot succes!
  (image) Wakker Dier start deze ochtend de radiocampagne voor de tweede ‘EetGeenDierenDag’: Wakker Dier wil dat 4 oktober dé dag wordt dat heel Nederland geen dieren eet. Het is nu al een groot succes doordat veel grote bedrijven meedoen zoals Vodafone, Nuon, Randstad, Siemens, Bol.com, Toyota, Tatasteel en Eneco. Zij serveren (zo goed als) vleesloos in het bedrijfsrestaurant. Als heel Nederland meedoet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis. Bovendien vindt Wakker Dier het belangrijk dat mensen beseffen dat, juist op Dierendag, het vlees op hun bord eigenlijk een dier is.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Circus zonder wilde dieren
  (image) Capelle aan den IJssel wil geen circussen met wilde dieren meer in de gemeente toelaten. Dat is te lezen in de nota Dierenwelzijn, waarover de gemeenteraad volgende week de knoop doorhakt.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Geen jacht op kolgans en grauwe gans
  (image) De grauwe gans en de kolgans worden niet vrij bejaagbaar. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde de motie van Anja Hazekamp en blokkeerde hiermee het voornemen van staatssecretaris Bleker om de jacht op deze ganzensoorten te openen. Daarmee voorkomt de Partij voor de Dieren dat jagers vrij spel krijgen bij het doden van deze beschermde inheemse soorten.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Campagne 'just quit it'
  (image) Ieder jaar stelt het Canadese Ministerie van Visserij vast hoeveel zeehonden er tijdens de commerciële jacht gedood mogen worden. Net als vorig jaar zullen ook dit jaar 400.000 zeehonden bejaagd mogen worden voor hun prachtige vacht.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Op zoek naar een leuk cadeautje? kijk eerst eens in de proefdiervrije cosmeticagids...
  (image) Wil je cosmetica of andere producten kopen van fabrikanten die niet testen op dieren? Hier vind je informatie over meer dan 130 merken waarvan de fabrikanten niet meer testen op dieren.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl  Alarmlijn voor dierenleed wordt 144
  (image) Mensen die menen dierenleed te bespeuren, kunnen vanaf 15 november alarm slaan via het speciale meldnummer 144. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft dat maandag laten weten.
  Lees het hele nieuwsartikel op www.dierenasiel.nl