Subscribe: Berghs Betraktelser - Comments
http://berghsbetraktelser.squarespace.com/blogg/rss-comments.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  bara  ett större  ett  fatihin  för  hela världen  inte  jag  man  med  måste  och  större perspektiv  större    till  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Berghs Betraktelser - Comments

Berghs Betraktelser - Comments

 Simon S comments on Räntefria lån hos JAK-banken?

Wed, 31 May 2017 05:34:42 +0000

Intressant diskussion. Det är tydligt med vilka olika mindset JAK-alternativet värderas. Vissa kör på enbart utifrån ett egenyttigt och inte minst kortsiktigt perspektiv (no offence) där enbart ekonomiska aspekter värderas, som rör en själv, isolerad från ett större perspektiv. Fine, det kanske bara var det man var intresserad av.

Andra sätter det i ett större perspektiv där man verkar ha mer insikt om hur man som individ påverkar ekonomin och våra ekosystem. Varför tar folk illa vid sig av detta? För vems skull tror man att detta görs? Jag tror de flesta skulle bara vilja skita i allt och välja det alternativ som ger mest egennytta här och nu men det fungerar ju uppenbarligen inte så länge till (eller det kanske är det som många lyckas övertyga sig om; att kapitalet är evigt och inte bara ca 400 år gammalt). Det kanske är just det här med att det inte kommer fungera så länge till som många inte haft möjlighet, vilja eller ork att lära sig att förstå.

In before "off topic"-gnäll vill jag säga att man måste nog ta med det större perspektivet eftersom man antagligen bryr sig just om sin egen framtid, även fast man är så sugen på att förenkla sin omvärld och bara hantera hårda ekonomiska faktorer.www.skyteamtrade.com comments on Varför visualisera data?

Wed, 11 Nov 2015 03:01:17 +0000

At one time, cipher would admission acclimatized the difference. Fortunately it is no best so.OJ! comments on Om debatten Norberg & Segerfeldt vs Sanandaji och vad Borjas artikel egentligen handlar om

Wed, 11 Nov 2015 00:31:20 +0000

Har läst igenom debatten och noterar att Tino plötsligt blir mycket fientlig, börjar prata om sig själv i tredjeperson och går till angrepp med förtäckta hot. Intressant. Det är alltså inte bara när han debatterar uppsatser inom humaniora som han framstår som en total pajas med personangrepp och halmgubberetorik som sina främsta vapen.bergh comments on Österrikare eller tillväxtkritiker?

Wed, 03 Dec 2014 18:36:49 +0000

Det kommer.

Det krävs mer (och fler) än Krugman för att övertyga mig om att Schiff är en knasboll. Och även sådana har rätt då och då.


bergh comments on Fungerar ett samhälle som inte kräver tillväxt?

Mon, 20 Oct 2014 18:32:59 +0000

Hej Ylva,

jag skulle inte hålla med om påståendet "Economic growth is needed in order to afford the transition to a sustainable and desirable future" - men av andra skäl än de du anför. Så här ser jag det:

"a sustainable and desirable future" är inte något dyrt som vi måste ha tillväxt för att ha råd till, det är vad vi vill ha, och innebär att vissa sektorer måste växa samtidigt som andra måste minska.

Det är således för trubbigt att diskutera tillväxt - bra eller dåligt, och hög tid att börja diskutera vad som ska växa.

mvh
andreas