Subscribe: Samsø Posten
http://www.samso.dk/nonsec/rss.xml
Preview: Samsø Posten

Samsø PostenSamsø Posten - nyheder døgnet rundt!Last Build Date: 22-02-2018 11:51:38

Copyright: Powered by NewsPublisher.dk v.1.0 © Copyright 2018 Samsø Posten
 Råvarefestival afholdt generalforsamling.
Formand Kristina Thiemke aflagde beretning tirsdag aften på Flinchs Hotel og der var genvalg til bestyrelsen samt suppleant Peter Jacobsen.Feriemagasin retur til trykkeriet.
Det nye feriemagasin svinger fra magasin til magasin og er derfor sendt retur til trykkeriet Rosendahl - det skal nu håndsorteres for at finde de magasiner der er ok.Debatten om Ballen havn byggeri fortsætter.
Debatten omkring måske kommende solceller og byggeri på DFDS-molen (Sydmolen) fortsætter og avisen har valgt at lade de seneste kommentarer komme til tops. Samsø Posten har senest erfaret, at det nu er besluttet at der skal afholdes et borgermøde omkring en eventuel udvikling på moleområdet.Samsø Grønt får kartofler fra 400 hektar.
Det er 21 af øens landmænd der holder hjulene i gang hos Samsø Grønt og netop nu ligger spirekartoflerne og afventer mildere dage, inden de ryger i jorden til kartoffelhøst 2018.Dødsfald
Ray Cooper.Nej til mere vand til markvanding
Teknisk udvalg har valgt at sige nej til ansøgere på Nordøen som gerne vil oppumpe mere vand til markvanding


Udvidet kildesortering
Teknisk udvalg har efter sidste uges sondering af mulighederne bedt forvaltning udarbejde et beslutningsforslag på kildesorteringNerf kampe i Sambiosen var et hit
35 børn i alderen 7-13 år deltog i vinterferieaktivitetenIngen større overraskelser i økonomiudvalget
De kommunale dagsordener bliver endevendt i økonomiudvalget inden beslutninger i kommunalbestyrelsenLandbetjenten kom i forhør.
Øens landbetjent John Damberg rundede forleden de 60 år og fejrede dagen på Færøerne – men blev overrasket af kollegerne hos redningskorpset da han vendte hjem fra Nordatlanten.Koldby og Kolhøj mølle blev sat i kors.
Til ære for Prins Henriks bisættelse i dag tirsdag, blev de gamle møller i Koldby og Brundby sat i kors tirsdag morgen.Tag med til Færøerne!
Foreningen Norden indbyder til en spændende eftermiddagstur til Færøerne torsdag den 1. marts i Velkomstcentret i Tranebjerg.Samsøs middelalderlige borge
Afslutningen på forskningsprojektet om Samsøs middelalderlige borge og udgivelsen af bogen Borgene på Samsø, en arkæologiske jagt på historien bag øens fem middelalderlige borge er markeret med to receptioner på henholdsvis Brattingsborg og Velkomstcentret hvor arkæologerne og forfatterholdet deltog, samt en medlemsaften ved middelalderarkæolog og tidl. museumsleder Lis Nymark. Bogen har fået en længere omtale i Ideer sektionen af Weekendavisen og den får et par ord med på vejen her i Samsø Posten.Den tredje vej
Salget af økologiske varer i detailhandlen, abonnementsordninger og i kantiner mm rundede 11,8 milliarder kroner i 2017, plus 3 milliarder kroner i eksport.