Subscribe: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
http://stavros-marinis.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade A rated
Language: Greek
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ stavros.marinis@gmail.comUpdated: 2018-04-16T14:40:27.129+03:00

 Χωρίς τον Κώστα Καραμανλή η ΝΔ δεν θα έχει για κάποιον να απολογείται

2018-02-12T13:39:29.728+02:00

Το σκάνδαλο Novartis που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ είναι μια απέλπιδα προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι και το 2019. Βλέπετε έχουν αποτύχει παταγωδώς σε όλα όπως είχε αποτύχει παταγωδώς σε ΟΛΑ και η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με τους Καραμανλικούς οι οποίοι τους βοήθησαν και να έρθουν στην Εξουσία (βλέπε Καμμένο, Παυλόπουλο, αλλά και τα φιλοκαραμανλικά ΜΜΕ ). Το τελευταίο διάστημα και αφού είδαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τους έκανε το χατήρι και διέγραψε το σαπρόφυτο του Καραμανλισμού τον Αντώναρο άρχισαν να ρίχνουν γέφυρες προς τον Κυριάκο. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με δηλώσεις στήριξε τον Άδωνι Γεωργιάδη και μάλιστα επιχείρησε να απαξιώσει τον Αντώναρο παρουσιάζοντάς τον πως δεν εκπροσωπεί την καραμανλική πτέρυγα. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει στην εκπομπή του και δημοσιογράφος φουλ καραμανλικός που είναι υπόλογος για χορηγίες-διαφημίσεις  από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όλοι αυτοί το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να έρθουν κοντά στη ΝΔ την οποία πολέμησαν τα τελευταία 5 και πλέον χρόνια. Είναι οι βολεμένοι του Κώστα Καραμανλή που ξεχείλωσε παντελώς τον δημόσιο τομέα και οδήγησε την χώρα μια ώρα αρχύτερα στην καταστροφή και την χρεοκοπία. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να βλέπουν την ΝΔ να απολογείται για τις μίζες που έπαιρναν την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή όπου και η δαπάνη στα φάρμακα εκτοξεύτηκε στα ύψη ας καταλάβουν καλά πως η ΝΔ πρέπει και έχει αποφασίσει να πάει με τους ΗΘΙΚΟΥΣ και τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ και να αφήσει το  τοξικό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή στην άκρη. Άλλωστε δεν έχει και καμιά άλλη επιλογή. Γιατί η  κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν μπορεί να ελέγξει πλέον τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ. Και αφού ατυχώς για αυτούς υπάρχουν θα πιουν όπως και στην υπόθεση με τους κουμπάρους αλλά και στο Βατοπέδι το πικρό ποτήριο των ηχητικών ντοκουμέντων που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση για το ποιος στήριξε την σκευωρία κατά κορυφαίων στελεχών της ΝΔ στην υπόθεση Novartis. Και επειδή ως ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ χρησιμοποιούν συνέχεια τις έρευνες του FBI η καμπανιά θα τους έρθει από εκεί. Και μετά θα αρχίσουν πάλι τα παραμύθια για το σχέδιο ΠΥΘΙΑΣ και την γεωστρατηγική ματιά του Βούδα της Ραφήνας που τον έβαλε δήθεν στ[...]Όταν όλοι μειώνουν τους φόρους εμείς τους αυξάνουμε

2017-09-14T14:44:10.126+03:00

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αύξησε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τα τελευταία δύο χρόνια. Τα στοιχεία αφορούν είναι ενδεικτικά της λάθος οικονομικής πολιτικής που ασκείται. Η χώρα μας μαζί με την Χιλή και την Πορτογαλία έχουν σήμερα τους υψηλότερους εταιρικούς φόρους σε σχέσεις με το 2008. Τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ μειώνουν την φορολογική επιβάρυνση επιχειρήσεων και ιδιωτών, αφού θέτουν ως στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας. 


Την ακριβώς αντίθετη «περπατησιά» ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση επικαλούμενη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς των μνημονίων. Το αποτέλεσμα της καταστροφικής αυτής πολιτικής είναι ήδη εμφανές στην ελληνική κοινωνία. Οι παράλογοι φόροι συρρικνώνουν περαιτέρω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , και η μείωση της ανεργίας οφείλεται σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης που δημιουργούν «εργαζόμενους» που δεν μπορούν να συντηρηθούν ούτε οι ίδιοι με μηνιάτικα που κυμαίνονται από 100 έως και 400 ευρώ. 

Νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό , αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τα όνειρά τους. Οι εξαγγελίες για ανάπτυξη που έρχεται έχουν καταντήσει πλέον ένα κακόγουστο και θλιβερό «ανέκδοτο». Οι περισσότεροι θεωρούν πως τα χειρότερα δεν πέρασαν και αναμένουν πως η πορεία αυτή θα αλλάξει. Στις αστικές βέβαια Δημοκρατίες όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν εάν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή. 

Και αυτές υλοποιούνται μέσω εκλογών. Το 2019 που λήγει η θητεία αυτής της κυβέρνησης είναι ένας χρονικός ορίζοντας που δεν φαντάζει μακρινός. Όμως εάν οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που κάνουν, και η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει νωχελική στο να προκαλέσει εκλογές τότε ίσως τα δύο χρόνια αποδειχθούν μοιραία. Γιατί εάν άμεσα δεν ξεκουμπιστούν από την Εξουσία οι Καρανίκες τότε η χώρα δεν έχει μέλλον. 
Και για να γίνει αυτό χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση που θα κοινοποιεί και θα εμπνέει τον λαό. Εάν ακολουθήσει συνταγές Κώστα Καραμανλή και «ώριμου φρούτου» τότε το «κενό» πρέπει να καλυφθεί από αλλού.  
Σ.Μ
(image)Περίμενε ακόμα έναν χρόνο ηλίθιε λαέ να διορθώσεις την ψήφο σου. Είσαι αυτός που ευθύνεται για τα χάλια μας και που οδήγησες τους άχρηστους στην Εξουσία

2017-07-06T11:51:47.370+03:00

Το πράγμα έχει βαλτώσει από πολλού. Η χώρα δεν μπορεί να βγει από τα μνημόνια, ο περισσότερος κόσμος χρωστάει σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και Εφορία όμως κάποιοι πολιτικοί θεωρούν πως η ανάπτυξη που θα έρθει θα οδηγήσει όλους μας σε μέρες προ του 2010. 

Η αντίφαση είναι πως αυτός ο λαός που αγκομαχά βλέπει μανιωδώς survivor μια τουρκική παραγωγή των γειτόνων μας που κάθε μέρα προκαλούν και κάνουν πάρτι στο Αιγαίο. Η χώρα γεμίζει πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και η εγκληματικότητα έχει βαρέσει προ πολλού κόκκινο. 

Στην κυβέρνηση η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνομιλούν με εμπόρους ναρκωτικών, ψηφίζουν μέτρα που θα βαραίνουν την χώρα έως και το 2060 και οι αντιμνημονιακές φωνές έγιναν μετακλητοί υπάλληλοι και τώρα βλέπουν τα καλά της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Αυτοί που σας φούσκωναν τα μυαλά και σας έστειλαν να ψηφίσετε Τσίπρα γελάνε τώρα εις βάρος σας παίρνουν το 1000άκι τους και γλεντούν εις υγείαν των κορόιδων που τους έκαναν από απλά τρολ του διαδικτύου σε δημοσίους υπαλλήλους περιωπής! Σαβουροσελίδες όπως το ΧΩΝΙ, το olympia.gr , αλλά και πολλές άλλες μιλάνε πλέον για την σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και οι ιδιοκτήτες τους έχουν γίνει κολλητοί με τους κυβερνώντες. 

Και εσύ ο μαλάκας αναγνώστης του διαδικτύου εξακολουθείς και τους διαβάζεις και τους χαρίζεις κλικ λες και τα έχουν ανάγκη. Αυτοί βολεύτηκαν από την δική σου ηλιθιότητα και τώρα που έφεραν την καταστροφή περιμένουν να ασκήσουν σκληρή κριτική στον επόμενο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που το 2020 θα κληθεί να πάει και πάλι σε εκλογές αφού πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι δύσκολο να εκλεγεί με τις ψήφους των κομμάτων που θα συγκυβερνούν. Ποια θα είναι αυτά. Εσύ  θα αποφασίσεις με την ψήφο σου στα τέλη από ότι δείχνει το πράγμα του 2018. 

Μέχρι τότε πανηγύριζε μαζί με τον Πολάκη την Σοβιετία που έχεις και άσε μας εμάς τους υπόλοιπους να πολεμάμε την καταστροφική αριστερά. Την αριστερά που όπουι κυβέρνησε οδήγησε τους λαούς σε πείνα δυστυχία και έλλειψη δημοκρατίας. Γιατί αριστερά και δημοκρατία είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Σ.Μ 
(image)Υπάρχουν και δήμοι που μαζεύουν τα σκουπίδια

2017-06-27T12:11:35.638+03:00

Υπάρχουν και δήμοι που μαζεύουν τα σκουπίδια: Μπορεί η χώρα να ζέχνει εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των συμβασιούχων στους δήμους, όμως κάποιοι δήμοι δεν αντιμετωπίζουν(image)ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θέλατε; Πάρτε τώρα τα μνημόνια δύο -δύο και μέχρι το 2060! 2% πλεονάσματατα

2017-06-19T13:20:32.560+03:00

Όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για πρώτη φορά στην εξουσία παρόλο που εμείς εδώ είμαστε δεξιοί χωρίς εισαγωγικά και αστερίσκους είπαμε πως για το καλό του τόπου έπρεπε στην αρχή να μην τον προβοκάρουμε. Γνωρίζαμε από την αρχή πως τα στελέχη του στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν ανίκανα να κουβαλήσουν το βάρος μια χώρας. Γνωρίζαμε πως είχαν ινδάλματα στυγνούς δικτάτορες και ήμασταν απολύτως σίγουροι πως θα αποδεικνύονταν περισσότερο κλέφτες και από τα "αδέλφια" τους του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αφήσαμε λοιπόν τους δεξιούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ , αλλά και τους ψευτοπατριώτες που ψήφισαν Πάνο Καμμένο να πανηγυρίζουν. Ξέραμε από τότε πως η χώρα θα δεινοπαθούσε με αυτούς τους αλήτες στην εξουσία, γνωρίζαμε πως η διαπλοκή θα ξεσάλωνε , βλέπαμε πως η κοινωνία θα γίνονταν ένα απέραντο μπουρδέλο! Όταν μετά από 5 μήνες αρχίσαμε να γράφουμε και να λέμε το αυτονόητο, όταν το περίφημο ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού έγινε ένα ΝΑΙ σε όλα τότε θεωρούσαμε πως ακόμα και οι πλέον αφελείς και αμόρφωτοι συμπολίτες μας θα καταλάβαιναν πως τέτοιοι ψεύτες δεν έχουν ξαναπεράσει από την ελληνική πολιτική σκηνή, Άξιοι απόγονοι του Αρχιψεύτη Ανδρέα Παπανδρέου τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ και οι μαϊμού πατριώτες των ΑΝΕΛ έφεραν capital controls στις συναλλαγές μας, έφεραν δύο μνημόνια και με την τελευταία συμφωνία τους επιτήρηση και επιτροπεία μέχρι το 2060 και κατέστρεψαν κάθε παραγωγική μονάδα που είχε μείνει ανοιχτή. Λουκέτα παντού, φόροι ΜΟΝΟ για την μεσαία τάξη και κυρίως προπαγάνδα πως παλεύουν για μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ χώρα και όχι για μια αποικία χρέους! Και τελικά βάζουν για 99 χρόνια σε ένα Υπερταμείο όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας και προσπαθούν να την ξεπουλήσουν έναντι ενός πινακίου φακής. Οι επενδυτές τους βέβαια θα είναι από τα προσφιλή σε αυτούς κράτη της ανατολής αφού συνεχίζουν το αποτυχημένο δόγμα του Κώστα Καραμανλή που μας κουβάλησε τους Κινέζους στην Ελλάδα. Το τίμημα θα το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αφού ο Κινέζος επενδυτής λειτουργεί χωρίς να υπολογίζει πως η επένδυσή του είναι σε δυτικό κράτος με λογικές που ενισχύουν μορφές εργασίας που είναι μεν διαδεδομένες στα κράτη παρίες όπως η Κίνα και εξαπλώνονται δυστυχώς και στον [...]Πού είσαστε λεβέντες δημοσιογράφοι;

2017-05-31T11:55:58.422+03:00

Η υπόθεση του πλοίου NOOR 1 και η εμπλοκή του ονόματος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με την όποια δικαστική εξέλιξη της επιφυλάσσει το μέλλον έχει και παράπλευρες προσεγγίσεις, οι οποίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλάθουν την προσοχή μας.
Η σιωπή του συνόλου του Τύπου πλην ελαχίστων περιπτώσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το zougla.gr, είναι εντυπωσιακή. Ίσως να αποτελεί και σημαντικότερη είδηση από την ίδια την αποκάλυψη.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορώ να σας το περιγράψω με πέντε λέξεις: διαπλοκή, αναισθησία, εξάρτηση, υποτέλεια, ξεπεσμός.

Δεν έχει σημασία τι κρύβεται από πίσω. Ακόμα και για το τεκμήριο της πιθανής αθωότητας του εφοπλιστή όφειλαν να έχουν το κουράγιο να ψελλίσουν πέντε κουβέντες οι δημοσιογράφοι.

Ούτε ανίκανοι είναι ούτε ανόητοι. Μόνο που δεν αποφασίζουν εκείνοι. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι (ο Θεός να τους κάνει) εκδότες. Γιατί έχουν ως επί το πλείστον λερωμένη τη φωλιά τους και γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε όχληση αισθανθεί εξαιτίας τους ο όποιος Βαγγέλης μπορεί να γίνει αφορμή αποκαλύψεων που θα αφορά στα δικά τους κατορθώματα.


Αντιλαμβάνονται τι σημαίνει είδηση, τη διαχωρίζουν πανεύκολα από μία ασαφή πληροφορία και νου διαθέτουν.

Τι συμβαίνει, λοιπόν;

Οι δημοσιογράφοι δεν αποφασίζουν σήμερα ποια είναι η είδηση. Τα φίλτρα των μπατιρισμένων εκδοτών δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες. Η οικονομική κρίση χτύπησε πρώτα την ελευθεροτυπία και μετά το μεροκάματο του τρόμου. Το αποτέλεσμα είναι η ένοχη σιωπή, η λογοκρισία και όλα όσα συνεπάγεται μία ακραία οικονομική κατοχή σε έναν τόπο.

Ο απόλυτος ευτελισμός της έννοιας ενημέρωση. Η απάντηση σε αυτόν τον ευτελισμό είναι μία:

Άντε να μου χαθείτε λιγούρια, που περίμενα ο αφελής να γράψετε μισή κουβέντα για το θέμα μας. Πολύ σωστά ο κόσμος σάς απαξιώνει, όχι γιατί σας απαγορεύουν οι εκδότες να λέτε αλήθειες, αλλά γιατί δεν έχετε τα «αρχίδια» να αντιδράσετε εν ονόματι της καταρρακωμένης αξιοπρέπειά σας και της υποχρέωσής σας να ενημερώνετε τους πολίτες.


Είσαστε και θα παραμείνετε λίγοι, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Είσαστε και θα παραμείνετε υπαλληλάκια νεόκοπων και νεόπλουτων εκδοτών άσχετων με το αντικείμενο της δουλειάς μας, με μοναδικό κίνητρο την είσπραξη του έτσι κι αλλιώς πενιχρού μισθού που προσφέρουν.

Η οικονομία έχει ελάχιστες ελπίδες να ανακάμψει, εσείς καμία!
(image)Κυβέρνηση ψευτών και "μπαχαλάκηδων"

2017-06-17T19:43:28.453+03:00

Όταν αποφασίσαμε λόγω κυρίως ελλείψεως χρόνου , να σταματήσουμε τις καθημερινές μας αναρτήσεις γνωρίζαμε και το είχαμε γράψει πως τα χειρότερα έρχονται και είναι μπροστά μας. Τα χειρότερα για εμάς αλλά και για τους περισσότερους Έλληνες που βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να δυσκολεύει. Τα χαράτσια του 4ου Μνημονίου προστίθενται στον λογαριασμό , τα χρέη μας αυξάνουν και ταυτόχρονα αντί να μειώνεται το δημόσιο χρέος της χώρας αυξάνεται και αυτό ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της δύσμοιρης πατρίδας μας. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται συρρικνώνουν εκτός από τα όνειρά μας , ακόμα και τις ελπίδες μας πως κάποτε θα ζήσουμε και πάλι ως ελεύθεροι άνθρωποι! Γιατί ουδείς οικονομικά εξαρτημένος πολίτης δεν μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερος. Η ίδια η Δημοκρατία μας έχει περιοριστεί αφού ουδείς περιμένει από μια κοινωνία φτωχών να σκέφτεται πως θα αντιμετωπίσει την συστηματική προπαγάνδα που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ που έχει οδηγήσει την χώρα στην απόλυτη παρακμή.  Η κρατική ΕΡΤ θυμίζει όχι ΥΕΝΕΔ που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή αλλά κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας όπου διαστρεβλώνει και μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις όπως π.χ πως η Digea πρότεινε να υπάρχουν μόλις 4-6 κανάλια στην Ελλάδα ενόψει του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί (άραγε πότε;) υπό την αιγίδα του ΕΣΡ. Την ψευδή είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ διέψευσε με ανακοίνωσή της η Digea που έκανε λόγο για 9-12 άδειες που μπορεί να "σηκώσει" το υπάρχον τηλεοπτικό μας δίκτυο και όχι φυσικά για μόλις 4-6! Η διαφορά βέβαια είναι πως ουδέποτε ούτε το ΑΠΕ αλλά ούτε η ΕΡΤ ζήτησε ένα συγγνώμη για την ψευδή είδηση που μετέφερε και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Σε επόμενη ανάρτησή μας θα έχουμε 17 ψευδείς ειδήσεις που μετέδωσε το κρατικό κανάλι μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών από την αρχή δηλαδή του τρέχοντος έτους. Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης)που αποτελείται από πρόσωπα τα οποία φυσικά και δεν μπορούν να εγγυηθούν έναν ανεξάρτητο και αδιάβλητο  διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος και θα τα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτησή μας) αλλά έναν διαγωνισμό όπου θα χριστούν νέοι καναλάρχες επιχειρημ[...]Ο Δημήτρης Παρράς εξηγεί γιατί δεν θα παραστεί στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη πάμε Μπροστά"

2017-03-10T23:55:17.524+02:00

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο συμπολίτης μας και ενεργός δημότης Δημήτρης Παρράς μας εξηγεί γιατί δεν θα παραστεί στην κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" του κ. Τάσου Ευσταθίου. 

Διαβάστε πως αιτιολογεί την μη αποδοχή της πρόσκλησης:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ:Δυστυχώς για την κεντροδεξιά στην πόλη μας θα συμφωνήσουμε με τον Δημήτρη Παρρά πως κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να  κατεβάσει ταμπέλες από τα "μαγαζάκια" που έχουν στήσει. Επομένως με τέτοια μυαλά η ήττα στις δημοτικές εκλογές του 2019 είναι όχι μόνο πιθανή αλλά σίγουρη! Ας αλλάξουν ρότα γιατί οι δημότες μας έχουν κουραστεί από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις πολλές ταμπέλες. Ας ενωθούν γιατί αλλιώς νίκη δεν βλέπουν. Ή αλλάζουν ή βουλιάζουν. 

(image)Σχεδόν δέκα χρόνια μετά δεν μετανιώνουμε για το εγχείρημά μας

2017-03-03T13:51:47.110+02:00

Είναι η αρχική μας ανάρτηση στο ιστολόγιο που ακόμα "κρέμεται" στο διαδίκτυο για να μας θυμίζει ποιοι είμαστε. Το κόστος της ύπαρξής του  -σχεδόν δέκα χρόνια μετά- ιδιαίτερα υψηλό για μένα. Το τίμημα της ελευθερίας βαρύ και οι συνέπειες σχεδόν ανυπολόγιστες. Στα σημερινά δεδομένα το τότε εγχείρημά μου φαντάζει (για κάποιους άσπονδους φίλους είναι κιόλας) βουτιά στο ΚΕΝΟ. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο που δεν έγινε σε πείσμα όσων έβλεπαν οικονομικά οφέλη πίσω από το εγχείρημα ποτέ site, διαλύθηκαν όλες οι ελπίδες για κάτι το διαφορετικό που θα είχε διάρκεια και στήριξη από όσους τάχα αναζητούσαν ΑΛΗΘΕΙΑ, και σκληρή αλλά όχι άδικη κριτική στα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας βουτηγμένης στα σκ@τ@. Φυσικά και δεν μετανιώνω ούτε για όσα πρέσβευε και πρεσβεύει αυτό το ιστολόγιο, ούτε φυσικά για το θνησιγενές του πράγματος. Ήξερα από τότε που θα οδηγούσε όλο αυτό. Γνώριζα πως ελάχιστοι "φίλοι" θα το στήριζαν και ακόμα λιγότεροι αναγνώστες θα το ακολουθούσαν στα δύσκολα. Ήξερα πολύ καλά πως κάποτε θα με λύγιζαν οι αγωγές από τους οικονομικά ισχυρούς ή οι απειλές από τους διαδικτυακούς μου  αντιπάλους. Ήξερα με λίγα λόγια πως το καλό επικρατεί μόνο στις χολυγουντιανές ταινίες! Όπως δείχνουν τα πράγματα το ιστολόγιο αυτό θα υπάρχει και έως τις 28 Ιουνίου 2017 όπου θα συμπληρώνει και μαθηματικά δέκα χρόνια διαδικτυακής παρουσίας. Μαζί με αυτό και άλλα δυο ιστολόγια θα υπάρχουν για να θυμίζουν πως έγιναν όλες οι προσπάθειες για να διατηρηθεί μια διαφορετική φωνή στον διαδικτυακό μας βόθρο απαξίωσης των πάντων. Το ιστολόγιο είχε προβλέψει από τότε πως η φίμωση και η πλήρης απαξίωση κακώς αποκαλούμενων συστημικών ΜΜΕ θα οδηγούσε σε άνοδο πατριδοκάπηλων φωνών που θα έμπαιναν και στο κοινοβούλιο για να καταλύσουν εκ των έσω την αστική μας δημοκρατία. Είχε από τότε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για μια Δικαιοσύνη που αλληθώριζε και έβγαζε αποφάσεις υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Η δική μας διαφορετικότητα είναι "κρεμασμένη" και μπορεί εύκολα να αναλυθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Λέγαμε πολύ λιγότερα από όσα γνωρίζαμε και προειδοποιήσαμε σε όλους τους τόνους για ό,τι σήμερα μας συμβαίνει. Η συνωμοσί[...]Καθυστερούν υπονομεύοντας το μέλλον των παιδιών μας

2017-02-21T12:55:07.992+02:00

Στις μέρες μας είναι "βάρος" να έχεις παιδιά. Η χαρά του να κάνεις απογόνους , η οικογένεια ως θεσμός , η ίδια η δική μας πεποίθηση πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας οδηγούν σε μια νέου είδους μορφή απομόνωσης και αντικοινωνικότητας. Θεωρητικά μετέχουμε στα κοινά , αλλά πλέον η δική μας συμμετοχή σε αυτά περιορίζεται σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στην παθητική στάση που από τον καναπέ μας περιμένουμε να αλλάξει ξαφνικά όλος ο κόσμος. Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο θα έχουν ήδη αντιληφθεί τις τεράστιες κωλοτούμπες των αριστερών και ακροδεξιών τρολ που πουλώντας αντιμνημόνιο έχτισαν καριέρες. Το αντιμνημονιακό Μακελειό, το επίσης αντιμνημονιακό Χωνί και δεκάδες άλλα ΜΜΕ σας δουλεύουν καθημερινά πουλώντας σας ελπίδες που δεν υπάρχουν. Αφού κατάφεραν και έδιωξαν τους γερμανοτσολιάδες από την Εξουσία και έπαιξαν ουσιαστικά το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ προχωράνε τώρα στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους. Τώρα επιζητούν την επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα αφού οι ξένοι που κατά αυτούς μας ζηλεύουν αρνούνται να μας δανείζουν εσαεί και εμείς να μην κάνουμε καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση. Οι "κακοί" λοιπόν δανειστές μας πρέπει να τιμωρηθούν και να καταλάβουν πως εμείς άλλο δεν αντέχουμε!  Και φυσικά ένας λαός που όντως έχει υποστεί τα πάνδεινα θεωρεί αγαθές τις προθέσεις όλων αυτών που του γράφουν αυτά. Αγνοεί πως οι ίδιοι είναι εκείνοι που συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες που μας έφεραν έως εδώ. Αγνοεί ή θέλει να αγνοεί πως το Χωνί συγκυβερνάει αφού οι ΑΝ.ΕΛ είναι η ουρά της αριστερής μας κυβέρνησης. Και να τα λεφτά από τις διαφημίσεις των τραπεζών και να τα λεφτά από επιχειρηματίες που ποντάρουν  στην χρεοκοπία της χώρας για να μας αγοράσουν πιο τζάμπα με τα λεφτά που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού.  Αυτοί που έχουν ζήσει καλά την δεκαετία του 1950 και του 1960 κατανοούν πως τα μεγαλεία της δραχμής είναι μόνο οι φαντασίες όσων επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών. Προσωπικά δεν με αφορά καθόλου να πάμε στην δραχμή. Δεν έχω να χάσω απολύτως τίποτα και σίγουρα μετά από την απόλυτη καταστροφή θα δικαιωθούν όσα σας γράφα[...]Δέκα χρόνια μετά και ακόμα να μας πιστέψετε;

2017-01-04T20:01:22.966+02:00

Από το 2007 σας γράφουμε χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό όφελος το τι έρχεται. Από τότε μέχρι σήμερα πολλοί έκαναν μπίζνες και πλούτισαν με την αφέλειά σας. Ακόμα και σήμερα εξακολουθείτε να παρακολουθείτε απαθείς την οικονομική καταστροφή της χώρας για την οποία έχετε και την αποκλειστική ευθύνη. Εσείς ψηφίζετε ή αδιαφορείτε πλήρως όταν καλείστε να εκλέξετε αυτούς που θα διαχειριστούν το μέλλον σας. Εσείς πιστεύετε σε ξανθά γένη, σε τύπους σαν τον Σώρρα , σε τσαμπουκάδες χωρίς ουσία , σε δραχμές , σε δίφραγκα και σε ψεκασμένους. Μία το παίζεται θρησκόληπτοι , μία μας κατηγορείτε ως συντηρητικούς , μία σας φταίνε οι "κακοί" Γερμανοί και μονίμως οι Αμερικανοί. Βλέπετε κατά βάθος δεν κατανοήσατε ποτέ τι εστί δυτικός πολιτισμός. Στην ουσία με τους Τούρκους σας χώριζε μόνο η γλώσσα εάν και πολλοί τα μιλάτε φαρσί τα τουρκικά όπως βλέπετε και τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση. Είσαστε ρωσόφιλοι, τουρκολάγνοι και πολλοί ανόητοι αφού πιστεύετε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που σας λέει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον εκτός Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Αυτή την αλήθεια δεν θέλετε να την κατανοήσετε και για αυτό θα πάμε και παρακάτω. Θα γίνουμε χειρότεροι και από άλλα βαλκανικά κράτη , θα καταντήσουμε όχι μόνο ο περίγελος της Ε.Ε αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα μνημόνια δεν βγαίνουν όπου να'ναι θα φάμε και την κλωτσιά μας από τους συμμάχους μας αφού ο μόνος λόγος που μας κρατούσε χρόνια στην Ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν η Ιστορία μας. Αλλά βλέπετε ακόμα και αυτή την έχουν μελετήσει καλύτερα οι ξένοι από ό,τι εμείς. Μέσα στην κρίση καταστράφηκα και εγώ οικονομικά όπως οι περισσότεροι. Θα μπορούσα λοιπόν να το παίζω όπως θέλετε εσείς η μεγάλη πλειοψηφία των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων (Χρυσή Αυγή, Εθνική Συμμαχία, Εθνικό Μέτωπο , ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ , το 1/3 της ΝΔ, αλλά και πολλοί άλλοι) να σας γράφω δηλαδή για την πλούσια Ελλάδα με τον τεράστιο ορυκτό πλούτο, τα πετρέλαια , τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει και κυρίως για τον δαιμόνιο Έλληνα που διαπρέπει παντού. Παράλληλα αυτός ο δαιμόνιος Έλληνας που διαπρέπει σε φοροδιαφυγή , σε κακές συνή[...]Χριστούγεννα και αυτά

2016-12-27T20:16:30.362+02:00

Ελπίζω να περάσατε καλά τα Χριστούγεννα. Εγώ από τις 22 (νούμερο που δεν μου πήγε ποτέ) βρέθηκα στις 25 και 26 του μήνα να αναρωτιέμαι πως θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε φέτος γιορτές!! Αλλά δεν πειράζει κουράγιο , δύναμη και κυρίως εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Στα πολιτικά ο Τσίπρας και ο θίασος του συνεχίζει να προβάλει μια κακόγουστη παράσταση που πλέον δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα. Αφού μοίρασε κάποια ψίχουλα στους συνταξιούχους κέρδισε χρόνο μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να λάβει και άλλα οικονομικά μέτρα για να κλείσει την αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που θα έπρεπε να έχει κλείσει μήνες τώρα. Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να πληρώνει τα πειράματα των δανειστών μας και την ανικανότητα της κυβέρνησης που βέβαια ο ίδιος επέλεξε. Το γράφω από τώρα για να καταλάβουν και στη ΝΔ πως δεν πάμε για εκλογές αλλά για σύγκρουση του στυλ του δημοψηφίσματος. Να έχουν λοιπόν το νου τους και να πουν στα στελέχη τους να έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της χώρας στην ζώνη του ευρώ. Να εξηγούν στον κόσμο πως δεν υπάρχει εναλλακτική και να εξηγούν επίσης το πρόγραμμά τους. Εάν είναι να ακολουθήσουν το μοτίβο φόροι-φόροι και πάλι φόροι ας καταλάβουν πως πλέον χρήματα έχουν μόνο το 10% του πληθυσμού που αφήνουν όλες οι κυβερνήσεις στο απυρόβλητο. Εφοπλιστές δηλαδή και επιχειρηματίες με πόρτα και σε άλλες χώρες που δεν τους τα πήρε ποτέ κανείς. Το παράδειγμα με τους τζάμπα μάγκες των καναλιών έχει κάνει πολλούς δεξιούς να αναρωτιούνται μα καλά εμείς πεθαίνουμε και αυτοί θέλουν να έχουν επιχειρήσεις με δανεικά και αγύριστα! Για αυτό φίλες και φίλοι να ξέρετε πως οι ιδεολογίες είναι πολλές φορές και βιτρίνα για κάποιους που δεν έχουν πρόγραμμα. Όπως π.χ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που ενώ δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να μας οδηγούν στην καταστροφή θέλουν να έχουν ευρωβουλευτές σε μια Ε.Ε που πολεμάνε με κάθε μέσο που διαθέτουν. Τα σενάρια επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είναι σενάρια καταστροφής και για όσους αμφισβητούν την άποψή μου ας αναλογιστούν εάν μπορούν να περνάνε με 0,50 λεπτά του ευρώ την ημέρα γιατί παραπάνω δεν θα έχουν ακόμα και εάν ε[...]Τελικά πότε θα επιλέξουμε το σωστό;

2016-12-19T18:01:51.858+02:00

Σε έξι μέρες έχουμε Χριστούγεννα αλλά φέτος δεν περιμένω απολύτως τίποτα. Τις άλλες χρονιές όλο και έτρωγα το παραμύθι πως η γέννηση του Κυρίου θα άλλαζε τον κόσμο. Όμως 2016 χρόνια μετά την γέννηση του και οι άνθρωποι παραμένουν δέσμιοι των παθών τους. Ακούς ειδήσεις για βιασμούς ανηλίκων , για κατασχέσεις σπιτιών, για ανέργους που ζουν με την βοήθεια των δικών τους, για πολέμους όπου σκοτώνονται άμαχοι και αναρωτιέσαι γιατί μας άφησε τόσο αβοήθητους. Είναι βλέπετε η ελευθερία που μας έδωσε να επιλέγουμε οι ίδιοι το σωστό ή το λάθος και όπως βλέπετε οι περισσότεροι επιλέγουν το δεύτερο. Δεν είναι σωστό τέτοιες μέρες να μην έχεις να γράψεις κάτι αισιόδοξο. Όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια εξαντλήθηκαν τα πάντα. Ακόμα και τα πιο όμορφα όνειρα κατέληξαν σε εφιάλτη και όλα αυτά μέσα σε μια πενταετία. Ευτυχώς λέει ένας φίλος γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας καθόλου δεν με ανακουφίζει το γεγονός πως τα έχω προς το παρόν αποφύγει. Πλέον κάθε κείμενό μου αποπνέει έναν "ρεαλισμό" που δημιουργεί την αίσθηση στον αναγνώστη πως όλα μου φταίνε. Η αίσθηση αυτή δημιουργείται επειδή πολλοί από εσάς εκεί έξω δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα τι συμβαίνει. Γιατί εάν είχατε αντιληφθεί η πατρίδα μας δεν θα ήταν σε καμιά περίπτωση έτσι. Εμείς αποφασίσαμε να κάνουνε "πειράματα" , εσείς φέρατε την αριστερά στην εξουσία και εσείς πάλι περιμένετε πως θα σας σώσει η επάρατη δεξιά που πάντα βοήθησε στο να μην βουλιάξει αυτός ο τόπος. Σας έφαγε η αριστεροσύνη σας και μαζί σας βουλιάξαμε και όλοι εμείς που μαχόμασταν και θα μαχόμαστε όσο ζούμε τις καταστρεπτικές Ιδέες της αριστεράς. Γιατί μην παραμυθιάζεστε άλλο. Αυτή είναι η αριστερά και υπάρχει και η χειρότερη!  Η χειρότερη είναι αυτή που εκπροσωπεί στην πατρίδα μας το ΚΚΕ. Μια χούντα τύπου Βόρειας Κορέας όπου όλοι μας θα υπηρετούμε το "κράτος", τον "ηγέτη" και φυσικά το κόμμα! Και όμως κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας ψηφίζουν ακόμα ένα τέτοιο κόμμα. Όπως ακόμα ένα άλλο μισό εκατομμύριο ψηφίζει τα "αδελφάκια" τους τους Ναζιστές της Χρυσής Αυγής που περιμένουν π[...]Victoria’s Secret Live 2016

2016-12-17T12:21:24.349+02:00

allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/86mF928ZgFs" width="560">
(image)Οι Άγγελοι της Victoria's Secret στο πλευρό μας

2016-12-17T12:24:25.779+02:00


Γιορτινές μέρες έρχονται. Είπαμε λοιπόν να πούμε στον Άγιο Βασίλη να κάνει ένα δωράκι στους άνδρες αναγνώστες αυτού του ιστολογίου.
Μας έστειλε λοιπόν καμιά διακοσαριά φωτογραφίες και βίντεο με μοντέλα του Victoria Secret και είπαμε να σας βάλουνε την πρώτη φουρνιά. Θα ακολουθήσουν άλλες 10 με 20 αναρτήσεις γιατί το υλικό που μας έστειλε είναι τόσο πολύ που άνετα βγάζουμε όλο το 2017!

Έχουμε άλλωστε πολλά βίντεο αποκαλυπτικά καθώς και τα βιογραφικά σημειώματα των κοριτσιών που ήρθαν για να αναστατώσουν πλήρως τον ανδρικό πληθυσμό.

Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν αναλυτικά το who is who του μεγαλύτερου πρακτορείου μοντέλων στον κόσμο.

Ο μαγικός κόσμος της μόδας μετά από μια σειρά δημοσιεύσεων δικών μας , θα σας φαντάζει πιο οικείος.
Δείτε το Χριστουγεννιάτικο βίντεο!


allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/b5A36JAUdb0" width="560">


Δείτε και αυτό το βίντεο που έχει σχέση με τα  social media

allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gNG7YjhYPgY?list=PLKDp6PZAHtL5z0fGhtBY6Yekia562W_4L" width="560">
(image)Τα ψέματα που συντηρούν τις δικές σας ανασφάλειες

2016-12-17T11:39:14.562+02:00

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές μέσα στα χρόνια της κρίσης γιατί σε μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρέσει να διαβάζει συνεχώς μύθους. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τέτοιους. Ένα άλλο θέμα που χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης είναι πως υπάρχει η αντίληψη σε μερίδα της κοινής γνώμης πως υπάρχει ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας από τους ξένους.Οι δανειστές φταίνε για όλα και όχι εμείς που πέσαμε στην ανάγκη τους. Το αφήγημα υπηρέτησαν και υπηρετούν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝ.ΕΛ η Χρυσή Αυγή αλλά και μικρότερα όπως το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά και άλλα που για την οικονομία αυτού του κειμένου δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε. Όλοι αυτοί λοιπόν που για δεκαετίες ζούσαν με δανεικά προσπαθούν να σας πείσουν πως μας δάνειζαν για να μας καταστρέψουν και άλλα ευφάνταστα σενάριο που ενώ είναι προκλητικά ψευδή και ατεκμηρίωτα τα διαβάζετε και πολλοί τα υιοθετείτε αμάσητα ως πρόβατα που θέλουν τον σανό τους.

Όλα αυτά με έχουν κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό στο να προσπαθώ κάθε τρεις και λίγο να σας απαντάω για όλα αυτά που εσείς πλέον θεωρείτε αληθή και δεδομένα. Για κάποιους ο Πούτιν είναι ηγέτης , όπως ήταν και ο Φιντέλ Κάστρο, για κάποιους ο Τσίπρας το "παλεύει" , για κάποιους ο κομμουνισμός παλεύει για την κοινωνική ισότητα και όχι για την πλήρη κατάρρευση κάθε έννοιας δικαίου. Το να προσπαθώ να σας πείσω για το αυτονόητο είναι εκτός από κουραστικό και ψυχοφθόρο.

 Έτσι αποφάσισα πως προχωράω με αυτούς που έχουν σταθερό προσανατολισμό προς τον δυτικό κόσμο και αφήνω όλους τους υπόλοιπους να ζουν την ψευδαίσθησή τους. Άλλωστε δεν θα κάτσω εγώ να μάθω σε ανθρώπους ημιμαθείς και κομπλεξικούς πως η Δημοκρατία θέλει θυσίες και δεν μπορεί να είσαι οπαδός της Χρυσής Αυγής και παράλληλα να ανήκεις στον δυτικό κόσμο.

Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν θέλει να κυβερνήσει δημοκρατικά αλλά δικτατορικά και χωρίς εκλογές. Άμα δηλαδή δεν το αντιλαμβάνεται αυτό κάποιος που είναι ήδη σαραντάρης δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για αυτό ούτε κανείς άλλος.

Οι θεωρίες συνωμοσίας πάλι είναι κάτι που μου προκαλεί αηδία. Αηδία γιατί δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να δείχνουν ως "πανίσχυρους" αυτούς τους οποίους θεωρητικά  καταγγέλλουν.

Αυτά προς το παρόν καλό σαββατοκύριακο να έχουμε και προσοχή στο κρύο! 
(image)Είναι κάτι λαϊκά με κάτι στίχους

2016-12-15T01:02:14.628+02:00

allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CJFgPuuHG3Q" width="560">
(image)Τοκογλύφοι ψυχών

2016-12-12T14:10:58.612+02:00

Του Παύλου Παπαδάτου

Ο πατέρας μου δούλευε στο κρατικό μονοπώλιο του Αργοστολίου και έτσι από παιδί γνώριζα ότι ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις πετρελαίου, αλατιού, σπίρτων και τραπουλόχαρτων πήγαιναν για την αποπληρωμή δανείου ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πάρει η χώρα μας το 1898 και το οποίο αποπληρώσαμε τελικά το 1978!

Αυτό το λέω για όλους εκείνους που νομίζουν ότι τα διεθνή δάνεια χαρίζονται και κάνουν υπολογισμούς αν οι ίδιοι θα ζουν έως το 2060, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 20%. Όπως φαίνεται, η απαίτηση του ΔΝΤ αλλά και του Σόιμπλε για νέα διαρθρωτικά μέτρα οδηγεί στον μονόδρομο της μείωσης των συντάξεων, τουλάχιστον κατά ένα 25%.

Και το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αυτή την «αναδιάρθρωση» ή αν θα την αφήσει για την επόμενη κυβέρνηση. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν στα μέσα του 2018, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια» (!) και θα μας έχει αφήσει να ψαχνόμαστε για το πλεόνασμα του 3.5%!

Εμείς οι Έλληνες, κατά έναν περίεργο τρόπο, πιστεύουμε ότι όλοι μας οφείλουν. Την ίδια εντύπωση έχουμε και για το κράτος. Η κλασική, μάλιστα, δικαιολογία όλων των φοροφυγάδων, που εξ αιτίας τους μειώνονται οι συντάξεις και μας έχουν επιβληθεί τα μνημόνια, είναι η εξής: «Γιατί να πληρώνω;». Έχουμε τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές με τις ανεπτυγμένες χώρες και όμως δεν έχουμε κοινωνικές υπηρεσίες. Ως φαίνεται, οι εν λόγω κύριοι αγνοούν ότι έως και πριν λίγα χρόνια οι Έλληνες φορολογούμενοι είχαν το 1/3 των φορολογικών συντελεστών των εν λόγω χωρών, αλλά ακόμη και τότε δεν ήμαστε συνεπείς. Δεν είναι δυνατό και την εφορία να κλέβουμε και κοινωνικό κράτος να θέλουμε.

Τώρα, σχετικά με τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση με την τρόικα για τα εργασιακά, μοιάζει με ανέκδοτο. Τον αγώνα πρέπει να τον δώσει μέσα στη χώρα και να προστατέψει τους χιλιάδες άτυχους ανέργους που πέφτουν θύματα των εργοδοτών-εμπόρων της ψυχής των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν για ένα ανασφάλιστο μεροκάματο των 30 ευρώ. Γιατί δεν έχει καμία πρακτική σημασία αν ένας εργοδότης μπορεί να απολύει το 5 ή το 10% των εργαζομένων του, όταν οι τοκογλύφοι των ψυχών των ανέργων μένουν ατιμώρητοι.

Σημείωση:
Το 2014 είχε περίπου συμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες ότι θα μας επέστρεφαν τα έξι δις ευρώ κέρδος που είχαν από τα ελληνικά ομόλογα. Τι ακριβώς έγιναν αυτά τα έξι δις; Μήπως τελικά είχαν και αυτά την τύχη των γερμανικών αποζημιώσεων;

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Real News 
(image)Γιάννος Γραμματίδης: Κορπορατισμός η σύγχρονη μορφή του ολοκληρωτισμού

2016-12-12T14:02:53.252+02:00

Σας παρουσιάζουμε όλη την ομιλία του Προέδρου του κόμματος της Νέας Πορείας Γιάννου Γραμματίδη  στο Συνέδριο «Η Ώρα της Δημοκρατίας» που οργανώθηκε στις 8-9/12/2016 από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων και τον Ελληνικό Οργανισμό Νέων Πολιτικών Επιστημόνων στην Κομοτηνή."Ευχαριστώ τους οργανωτές για την πρόσκληση που για μένα δεν αποτελεί μόνο πρόσκληση αλλά και πρόκληση λόγω του χαρακτήρα του θέματος που καλούμαι να διαπραγματευθώ. Η «ιδιώτευση» και τα αίτιά της είναι πράγματι ένα προκλητικό θέμα που ασφαλώς συνδέεται με την έννοια της δημοκρατίας. Συνδέεται όμως παράλληλα και συγκρίνεται με την έννοια του «ατομικισμού» και καλούμαστε σήμερα να εξετάσουμε τα στοιχεία και των δύο συμπεριφορών κάτω από το πρίσμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω στους οργανωτές ότι είναι αδύνατη η ανάλυση των δύο αυτών συμπεριφορών χωρίς αναφορά στις πραγματικές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που τις προκαλούν και οι πολιτικές ιδίως συνθήκες έχουν όνομα κα διεύθυνση. Συνεπώς οι κομματικές υπονοήσεις όχι μόνο δεν μπορούν να αποφευχθούν, αλλά αντιθέτως είναι και επιβεβλημένες αρκεί να γίνονται κόσμια και στα πλαίσια ενός γνήσιου πολιτικού πολιτισμού. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πρώτα την έννοια του «ατομικισμού» που αποτελεί κατά τον John Ralston Saul στο βιβλίο του «Πολιτισμός χωρίς συνείδηση» έκφραση του φιλελεύθερου στοχασμού και που τονίζει τον σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου και την συνειδητοποίηση του κοινού καλού. Φαντασθείτε μία στροφή στον ατομικισμό που θα επέτρεπε στον πολιτισμό μας να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική κρίση. Αυτό ίσως θα έπρεπε να είναι ένα ελληνικό όραμα με απαραίτητη όμως προϋπόθεση την συμβολή της παιδείας απαλλαγμένης από συμπλέγματα κι εξαρτήσεις, μία διαδικασία όχι μόνο μακροχρόνια αλλά και με πολλούς και δύσκολους αν όχι αδύνατους όρους και προϋποθέσεις. Στον αντίποδα του ατομικισμού βρίσκεται ή «ιδιώτευση» που στην[...]Επιτέλους κάποιος αντέδρασε στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η παράταξη Βαλασόπουλου

2016-12-09T20:51:48.693+02:00

Την νιρβάνα της αντιπολίτευσης έσπασε ο Δημήτρης Παρράς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" ο οποίος αντέδρασε στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η νυν δημοτική διοίκηση.


"Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και που θα χρειαστεί να αναθεωρηθεί όπως και ο περσινός αρκετές φορές". μας τόνισε. "Περιέχει ασάφειες , μη εφικτούς στόχους και κυρίως δεν αναφέρει αναλυτικά και σε ποιους πηγαίνουν συγκεκριμένα κονδύλια που αφορούν τον ΠΑΟΔΗΛ και το κομμάτι αυτό θα έπρεπε ήδη να είχε ξεσηκώσει σύσσωμη την αντιπολίτευση" συμπλήρωσε δείχνοντας την αγωνία του για όσα συμβαίνουν και περνάνε απαρατήρητα στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας. 


Μάλιστα όπως μας τόνισε ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να υπάρχει όραμα για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας κάτι το οποίο δεν έχει δει στα χρόνια της διακυβέρνησης του Βασίλη Βαλασόπουλου, ο οποίος και δεν αξιοποιεί την δημοτική μας περιουσία όπως θα έπρεπε.

Όπως μας τόνισε είναι υπέρ της άποψης να αξιοποιηθούν δομές του Δήμου μας με την σύμπραξη ιδιωτών παρά να μένουν αδρανείς και αναξιοποίητες σημαντικές δομές του Δήμου Ηλιούπολης που χρόνια “βαλτώνουν” με τραγικές συνέπειες για την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. 

Θα μας παραχωρήσει σύντομα και συνέντευξη όπου θα μας αναφέρει αναλυτικά τις δικές του προτάσεις όσον αφορά τα κακώς κείμενα που βλέπει στην διοίκηση που ασκείται από την τωρινή διοίκηση Βαλασόπουλου. 

Εμείς χαρήκαμε που έστω και ένας συνδημότης μας  ζητάει το αυτονόητο. Προϋπολογισμούς δηλαδή  όχι για τα μάτια του κόσμου ,που δεν βγαίνουν και αναθεωρούνται συνεχώς , αλλά προϋπολογισμούς δουλεμένους και όχι στο πόδι ,με κενά, ασάφειες και κυρίως με την δυσάρεστη αίσθηση που περνάει στην τοπική μας κοινωνία πως κάνουμε ό,τι θέλουμε αφού κανείς δεν μας ελέγχει. 

Αυτά προς το παρόν και ευχόμαστε στην συνέντευξη που θα του πάρουμε να μας δώσει υλικό για ψάξιμο.  
(image)Όχι οι ιδεολογίες δεν πέθαναν αυτό που βρώμισε είναι η ηθική της αριστεράς

2016-12-09T14:13:02.716+02:00

Όλοι αυτοί που σας μιλούσαν για την "ηθική" της αριστεράς μάλλον δεν έτυχε να επισκεφθούν τα πρώην κράτη του ανατολικού μπλοκ. Εκεί όπου δεν είχαν οι γυναίκες ένα καλσόν να φορέσουν, εκεί που τα παιδάκια "σκοτώνονταν" μπροστά στους ξένους για να τους δώσουν μια καραμέλα, εκεί που η ζάχαρη και το χαρτί υγείας ήταν είδη πολυτελείας! Κάποιοι από αυτούς τους υποστηρικτές αυτών των καθεστώτων σήμερα κυβερνάνε την χώρα μας. Κάποιοι άλλοι όπως οι αμετανόητοι κομμουνιστές που ζουν εις βάρος μας ονειρεύονται "επαναστάσεις" που θα μας κάνουν Βόρεια Κορέα. Εκεί που δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ανθρώπινο δικαίωμα που να μην έχει καταπατηθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς του ημιπαράφρονα  Κιμ Γιούνγκ. Σε αυτά τα κράτη όπως και στο Βιετνάμ, στην Κίνα αλλά και στις χώρες της λατινικής Αμερικής όπου επικρατούν αριστερά-φασιστικά καθεστώτα οι λαοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα παρά μόνο υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που τους επιβάλλουν να κλαίνε όταν πεθαίνει κάποιος από τους "βιαστές" τους , για να τον διαδεχθεί χωρίς φυσικά εκλογές ο επόμενος δικτάτορας. Πρόσφατα πέθανε αυτό το Κουβανικό σκουπίδι που απαξίωσε πλήρως την Κούβα ο στυγνός δικτάτορας Φιντέλ Κάστρο. Εκεί είδαμε όλα τα δικά μας πολιτικά σκουπίδια να κάνουν δηλώσεις λατρείας και να αποκαλούν τον δικτάτορα επαναστάτη.  Εκεί είδαμε ιδιοκτήτες ενημερωτικών σελίδων να δείχνουν το αληθινό τους φασιστικό πρόσωπο και να μιλούν για ηγέτη μεγάλου διαμετρήματος! Εκεί είδαμε πόσο φασιστική είναι η αριστερά αφού οι δηλώσεις στελεχών της να είναι υμνητικές για έναν δικτάτορα. Όχι πως μας έκανε εντύπωση εμάς που παλεύουμε από την εφηβεία μας τον καταστρεπτικό κομμουνισμό. Όμως όλοι αυτοί με την δική σας ανοχή και ψήφο βρίσκονται σήμερα στην Εξουσία. Δεν σας έκανε ο Αντώνης Σαμαράς γιατί τάχα ήταν "ακροδεξιός" ενώ όλοι αυτοί που θαυμάζουν δικτάτορες είναι δημοκράτες κατά την ηλίθια "λογική" σας. Σας τα γράφω για ακόμη μια φορά μήπως ξυπνήσετε και δείτε πως όλοι αυτοί που χτυπάνε με μαν[...]Κατάθεση στεφάνου Χρήστου Ρήγα στο Σύνταγμα Χωροφυλακής του Μακρυγιάννη

2016-12-07T13:37:09.546+02:00

(image)


Εκατοντάδες Έλληνες Εθνικιστές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη για να τιμήσουν τους Ήρωες μαχητές που αντιστάθηκαν στις κομμουνιστικές συμμορίες και κράτησαν ελεύθερη την Αθήνα , ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Λ.Ε.Π.ΕΝ Χρήστος Ρήγας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ηρώων.


Δείτε και το σχετικό βίντεο: 

allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zSuLLqCmQJw" width="560">ΠΗΓΗ: ΛΑΪΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 
(image)Η "δυστυχία" να είσαι ψηφοφόρος της ΧΑ στην Ελλάδα

2016-12-07T13:29:32.718+02:00

Ο λαϊκισμός της Χρυσής Αυγής έχει απασχολήσει πολλάκις αυτό το ιστολόγιο. Βλέπεις όταν είσαι εθνικιστής και βλέπεις τον Παναγιώταρο και τον Κασιδιάρη να σου λένε πως αγαπάνε την πατρίδα και είναι και αυτοί εθνικιστές! δεν γίνεται να μείνεις βουβός.Θα τονίσεις τις διαφορές ή καλύτερα την άβυσσο που σε χωρίζει με όλους αυτούς τους βουλευτές της Χ.Α που παίζουν με την νοημοσύνη μας.Μετά τα τάγματα εφόδου, τις κόντρες με όλα τα σοβαρά εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης αλλά κυρίως με το γεγονός πως στις τάξεις της Χρυσής Αυγής οι Αλβανοί κάνουν πάρτι (αφού θεωρούνται για αυτούς τους Ελληναράδες της Χ.Α ) ίδια ΦΥΛΗ με την δική μας! έχουμε τώρα και τα ταξιδάκια αναψυχής με τον Πάνο Καμμένο σε διάφορα ακριτικά νησιά.Το γελοίο του πράγματος είναι πως η Χ.Α μέσα από την επίσημη σελίδα της εξηγεί στους ατυχείς αναγνώστες της τους εθνικούς λόγους που επέβαλλαν αυτό τους το ταξίδι.Από την άλλη πλευρά η συνύπαρξη με τους Συριζαίους και τους Ανέλ καθόλου δεν μας έκανε εντύπωση αφού και οι τρεις μαζί έκαναν την ανοησία(για να αρπάξουν τις καρέκλες) να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2015 για να οδηγηθούμε στα τωρινά μας χάλια. Τελικά δεν μας λένε θέλουν τα αφεντικά τους ακόμα να πάμε στην δραχμούλα να μην έχουμε ούτε χαρτί υγείας ή δεν τους νοιάζει πλέον αυτό το ενδεχόμενο;Αλλά ας πάμε στους παραλογισμούς της Χ.ΑΠρώτα από όλα διεκδικούν αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, την ώρα που υμνούν όσους συνεργάστηκαν επί κατοχής μαζί τους.Δεν λένε ξεκάθαρα εάν επιθυμούν επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.Δεν ξεκαθαρίζουν σε ποιο σημείο διαφέρουν από το ΚΚΕ , εκτός από το γεγονός πως πιστεύουν ο ένας στον κόκκινο φασισμό και ο άλλος στον μαύρο.Στελέχη τους κάνουν συνεχώς αλλοπρόσαλλες δηλώσεις για εθνικά θέματα.Συνέχεια τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουμε μέλη τους όπως π.χ  ο Ρουπακιάς που παλιότερα ανήκαν στο ΚΚΕ.Ο Κασιδιάρης κάνει την μια ρωσόφιλη δήλωση μετά την άλλη και παρόλο που δεν αποχωρ[...]Εσύ δεν έχεις να φας και ο Τσιπράκος σου μιλάει για "κούρεμα" χρέους σε 30 χρόνια!!!

2016-12-06T12:38:40.216+02:00

Για άλλα δέκα χρόνια θα συνεχιστεί η λιτότητα! Αυτά συμφώνησαν χθες στο Eurogroup  αλλά κάποια ΜΜΕ ζώντας προφανώς στην ζούγκλα του Αμαζονίου δεν κατάλαβαν τι συνέβη. Έτσι με σχεδόν πανηγυρικά πρωτοσέλιδα προσπαθούν για ακόμα μια φορά να σε ξεγελάσουν. Είναι οι ίδιοι που δήλωναν ευθαρσώς και χωρίς να ντρέπονται πως "ναι είμαι με τον Τσίπρα" όταν ο Κνίτης είχε καταφέρει να ξεγελάσει έναν ολόκληρο λαό και να πάρει την θέση του εργατικού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος πλήρωσε πολύ ακριβά το επικοινωνιακό του επιτελείο που ήταν για φτύσιμο! Τα ίδια ΜΜΕ έβλεπαν πριν λίγες μέρες τον μεγάλο "ηγέτη" Φιντέλ Κάστρο και δεν τον αποκαλούσαν δικτάτορα. Είναι αυτά τα ΜΜΕ που εσύ ο μαλάκας στηρίζεις με τις καθημερινές σου επισκέψεις και περιμένεις να πέσει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση οπερέτα που έχει χωρίς να κουνήσεις καν το δαχτυλάκι σου. Είσαι τόσο άξιος της μοίρας σου που μερικές φορές αναρωτιέμαι μα γιατί Θεέ μου να γράφω για τέτοιους μαλάκες. Χάθηκε ο κόσμος να είχα γεννηθεί σε ένα πραγματικά δυτικό κράτος και να μην είχα καμιά επαφή με όλους αυτούς τους ψεκασμένους. Αυτά σκέφτομαι και θυμώνω όλο και περισσότερο που ακόμα και σήμερα υπάρχουν συμπολίτες μου που μιλάνε για την αριστερά της ηθικής. Ποια ηθική βρε ρεμάλια; Εσείς είσαστε γεννημένοι δολοφόνοι σε κάθε τι που είναι ελληνικό. Δεν έχω όρεξη να σας κάνω πολιτική ανάλυση αλλά όλοι έχετε πλέον καταλάβει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει από την εξουσία , ο Κυριάκος θα χρειαστεί τρεις ζωές για να φτιάξει και πάλι το κράτος. Και επειδή έχει μόνο μία με αυτό το μπουρδέλο που είμαστε θα παλέψουμε για τα επόμενα χρόνια. Με ανεργία που αγγίζει το 30% και με μισθούς Ρουμανίας θα πορευθούμε τα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι μαλάκες σαν τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων  είχαν μάθει να καίνε και να σπάνε ό,τι βρουν  μπροστά τους κάνοντας την επανάσταση του κώλου. Κάψανε τον κοσμάκη στην Marfin και οι άχρηστοι αστυνομικοί δεν έπιασαν ούτε ένα[...]Έρχονται τα χειρότερα Χριστούγεννα των τελευταίων δέκα ετών

2016-12-06T11:56:51.430+02:00

Καθώς πλησιάζουμε στις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων αναπολώ παλιές γιορτές όταν τα πράγματα στην πατρίδα μας ήταν πολύ διαφορετικά. Τα φετινά Χριστούγεννα για εμένα θα είναι τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων.  Όχι πως είχα καμιά ψευδαίσθηση πως από εδώ και εμπρός έχω να περιμένω κάτι καλύτερο από όσα θα επακολουθήσουν αλλά να δεν υπάρχει πια και ούτε η προσμονή για κάτι καλύτερο. Χάθηκε και αυτή στις ατέρμονες προσπάθειες να "προσαρμοστώ" σε μια "εποχή" που δεν ταιριάζει σε μένα. Τα χρόνια της απαξίωσης της Ελλάδας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς , τα χρόνια της τεράστιας ανεργίας, τα χρόνια τα οποία δουλεύεις και δεν πληρώνεσαι δεν ήταν κάτι που θα ήθελα να ζήσω. Βέβαια θα μου πείτε και ποιος ήθελε; Καλή ερώτηση αλλά η απάντηση είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα πάνω στους τοίχους της Αθήνας! Είναι πάρα πολλοί όσοι κυκλοφορούν και βλέπουν πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουμε επιλέξει ως λαός εδώ και χρόνια να ζούμε με αριστερές αυταπάτες. Εγώ βέβαια δεν ζούσα αλλά εγώ δεν αποφασίζω μόνος μου σε μια δημοκρατία αστικού τύπου που κοντεύει να μετατραπεί σε κομμουνιστική τυραννία. Βλέπετε η "δεξιά" του Κυρίου δεν ενόχλησε ποτέ όλα αυτά τα κωλόπαιδα που καίνε και σπάνε τις περιουσίες μας για να σπάσουν πλάκα. Η "δεξιά" ουδέποτε είπε πως κράτη όπου επικρατεί ο κομμουνισμός είναι το ίδιο τυραννικά με αυτά όπου επικρατεί ο φασισμός. Η "δεξιά" ήταν σε εισαγωγικά χρόνια ολόκληρα και υμνούσε τους κατσαπλιάδες της αριστεράς. Ήταν τόσο κακή αυτή η δεξιά που στην ουσία έθετε στο περιθώριο τους δικούς της νέους και νέες που είχαν όρεξη για εργασία και δημιουργία για να υμνήσει και δώσει θέσεις και αξιώματα στα σκουπίδια της αριστεράς. Όχι δεν φταίει ο Τσίπρας και οι Καρανίκες του. Η ΝΔ είχε διορίσει στο δημόσιο χιλιάδες απάτριδες, ρωσόφιλους και κυρίως νοητικά καθυστερημένους που δεν γνωρίζουν καν τι εστί δυτικός πολιτισμός. Όλοι αυτοί πανηγύριζαν όταν ο Βού[...]