Subscribe: ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΕΣΥ
http://skandalaesy.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Greek
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΕΣΥTo παρόν ιστολόγιο ασχολείται με όλα τα κακώς κείμενα που διέπουν το Εθνικό Σύστημα ΥγείαςUpdated: 2018-03-06T15:15:02.952+02:00

 ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η Καταγγελία-Διαμαρτυρία πρώην Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στον Πρώην Yφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

2009-12-30T00:48:07.087+02:00

Ημερομηνία: 17 Δεκέμβριος 2008 9:37 μμΘέμα: Ευχαριστήριο - Γνωστοποίηση Διαμαρτυρίας.Προς: usof@sportsnet.grΚοιν: gioannidis@otenet.grΚύριε Υπουργέ,Έλαβα τις ευχές σας  και σας ευχαριστώ πολύ  και σας από τη πλευρά μου,  σας εύχομαι τα καλύτερα για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.Επί τη ευκαιρία, θέλω να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:Ονομάζομαι ……. …… και ήμουν μέχρι τώρα για 6 χρόνια Διοικητικός-Οικονομικός Επιθεωρητής στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας) και αναπληρωτής της Διευθύντριας ΣΕΥΥΠ Θεσ/νίκης.Με την ιδιότητά μου αυτή έχω διενεργήσει τους περισσότερους και δυσκολότερους ελέγχους. Μεταξύ αυτών, στην αρχή του έτους, μου δόθηκε εντολή να ελέγξω θέμα προμηθειών νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και ενδεχόμενη εμπλοκή του Ε.Ο.Φ.  Ενώ αντίστοιχη εντολή δόθηκε σε όλους τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ για άλλα νοσοκομεία,  ήμουν ο μόνος που βρήκα στοιχεία που στοιχειοθετούσαν ευθύνες του πρώην Προέδρου και της Δ/ντριας του Ε.Ο.Φ., για τους οποίους πρότεινα στον κ. Υπουργό Υγείας να ελεγχθούν πειθαρχικά.  Δυστυχώς, αρκετούς μήνες μετά, πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., ήταν αδελφός του κ. Βαγενά, βουλευτή της Ν.Δ.Η επόμενη πολύ δύσκολη υπόθεση που μου ανατέθηκε, ήταν καταγγελίες για την αποχή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ πόλεων της Μακεδονίας.  Από την έρευνα, στοιχειοθετήθηκαν διοικητικές ευθύνες για τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΚΑΒ, διότι δεν έπραξαν τα δέοντα για παρακράτηση αποδοχών των απεργούντων ή απεχόντων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ και δεν ενήργησαν για να στηρίξουν τη προσφυγή του ΕΚΑΒ για να κηρυχθεί η αποχή-απεργία παράνομη και καταχρηστική.  Η έρευνά μου διενεργήθηκε σε 9 πόλεις και τράβηξα τα πάνδεινα από τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ.  Ενώ περίμενα στήριξη από τον προϊστάμενό μου Γενικό, κ. Σαμπατακάκη, αυτός μου άσκησε αφόρητες πιέσεις και έστειλε επιθεωρητές από την Αθήνα, για κατευθυνόμενη έρευνα, τους οποίους μετά από ενημέρωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου, αρνήθηκα να δεχθώ.Με το πόρισμα ΕΔΕ που υπέβαλα, πρότεινα στον κ. Υπουργό Υγείας, να ελεγχθούν πειθαρχικά,  ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Ο Γενικός Επιθεωρητής και 3 Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, για συγκεκριμένες μη σύννομες συμπεριφορές.Πρόσφατα (24-10-08) και μετά από υποβολή του βιογραφικού μο[...]ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΚ ! :ΕΚΘΕΣΗ(Ε.Δ.Ε.) ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ&ΠΡΟΝΟΙΑΣ(Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) Του Επιθεωρητή Διοικητικού-Οικονομικού Τομέα ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

2009-12-24T03:08:39.585+02:00

Θεσσαλονίκη 2-4-2008Αριθμ.Πρωτ.: ΕΜΠ.28ΘΕΜΑ : Διενέργεια Έκτακτου Ελέγχου και Ε.Δ.Ε., εντός και εκτός έδρας, για διερεύνηση καταγγελιών κατά πληρωμάτων του Ε.Κ.Α.Β.Μακεδονίας...[...]ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η Καταγγελία-Διαμαρτυρία πρώην Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στον Πρώην Πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή.

2009-12-19T07:38:32.952+02:00

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Prime Minister of the Hellenic Republic
Ημερομηνία: 16 Δεκέμβριος 2008 3:33 μμ
Θέμα: Αντίγραφο του: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ

Αυτό είναι ένα αντίγραφο του μηνύματος που στείλατε στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσω Prime Minister of the Hellenic Republic

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
Ήμουν μέχρι τώρα, για 6 χρόνια, Διοικητικός - Οικονομικός Επιθεωρητής στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας- Θράκης.
Στις 16-9-2008 έστειλα αναλυτικό βιογραφικό και στις 24-10-2008 έδωσα συνέντευξη στην Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α., προκειμένου να επανακριθώ για ανανέωση ή μη της θητείας μου.
Σήμερα 16-12-2008, με δική μου πρωτοβουλία, ενημερώθηκα από τη Γραμματέα (κα ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ) του κ. Υπουργού Υγείας & Κ.Α., για τη μη επιλογή μου για 3η τριετία, ενώ μέχρι τώρα μόνο εύσημα εισέπραττα από τους άμεσους προϊστάμενους μου στο ΣΕΥΥΠ Θεσσαλονίκης.
Πριν ένα χρόνο περίπου, πληροφορούμενος τις προσπάθειες συκοφάντησής μου, είχα στείλει μήνυμα με σεβασμό στον κ. Αβραμόπουλο, για να του πω ότι είμαι δίπλα του και όχι απέναντί του και να του ξεκαθαρίσω ότι οι εκθέσεις μου είναι εργαλεία στα χέρια του και τίποτε άλλο.
Μετά από έρευνά μου που αφορούσε και τον ΕΟΦ, μου ασκήθηκαν πλάγιες πλην σαφείς πιέσεις, από τον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ κ. Σαμπατακάκη, του τύπου "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ".
Σε μεταγενέστερη έρευνά μου, που αφορούσε το ΕΚΑΒ πόλεων της Μακεδονίας, μου ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τον κ. Σαμπατακάκη, σε σημείο που με ανάγκασε να προτείνω τον πειθαρχικό του έλεγχο στον κ. Υπουργό. Για τις πιέσεις του κ. Σαμπατακάκη είχα ενημερώσει και τη Διευθύντρια του Πολιτικού σας Γραφείου (κα Δελλή;), η οποία μου είπε "να κάνεις αυτό που λέει ο νόμος". Η Έκθεση ΕΔΕ για το ΕΚΑΒ, διέρευσε στον τύπο από το γραφείο του κ. Σαμπατακάκη. Για τη διαρροή έστειλα αποδείξεις στον κ. Ρακιντζή.
Σεβάσθηκα τη πρόταση του κ. Ρακιντζή και έβγαλα από την έκθεση τις σελίδες που αφορούσαν τον κ. Σαμπατακάκη και επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ,
Στην Επιτροπή Επιλογής των Επιθεωρητών, προήδρευε ο κ. Σαμπατακάκης και εγώ καλοπροαίρετα δεν ζήτησα την εξαίρεσή του.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ο κ.Σαμπατακάκης ΚΑΙ προφανώς και ο κ. Υπουργός, ενώ είχαν βγάλει εν μέρει απόφαση για επιλογή ορισμένων Επιθεωρητών, καθυστέρησαν επί ένα επί πλέον μήνα για τους υπόλοιπους, εκ των οποίων κόβουν εμένα. ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ή ΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ????? ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠ ΤΟ ΣΩΜΑ ????
Σήμερα ζήτησα τα συγκριτικά στοιχεία της Επιτροπής Επιλογής και θα ασκήσω τα νόμιμα.
Αν έχει ελάχιστο χρόνο κάποιος από τους συμβούλους σας, εύκολα μπορεί να ζητήσει προς σύγκριση το Βιογραφικό μου και ορισμένα εξ αυτών που επιλέχθηκαν.
Ακόμα νιώθω ζαλισμένος για τη μικρότητα, αλλά πάνω απ όλα νιώθω πίκρα, απογοήτευση και αηδία.
Υ.Γ. Γνωρίζετε ότι δεν γίνονται έλεγχοι προμηθειών, τα 2 τελευταία χρόνια στον χώρο της Υγείας ??? Εγώ ήμουν το πρόβλημα του Υπουργείου Υγείας ???? Έχω πεντακάθαρο παρελθόν και είμαι υπερήφανος για την οικονομική μου φτώχεια και δεν περιμένω τίποτα με τη παρούσα επιστολή.
16-12-2008 ΜΕ ΤΙΜΗNTOKOYMENTO:ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β. ΚΙΛΚΙΣ !

2009-12-21T14:38:23.980+02:00

ΕΚΘΕΣΗ(Ε.Δ.Ε.) Αριθμ.Πρωτ.:726/4/06/09. ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ&ΠΡΟΝΟΙΑΣ(Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) Των Επιθεωρητών Αθανάσιου Βλάχου Διοικητικού-Οικονομικού Τομέα & Ιωάννη Στάθη Υγειονομικού τομέα.Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά έγγραφα σκαναρισμένα... ....[...]ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ;

2009-12-21T14:42:23.452+02:00

Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2009
(image)
ΤΟ "ΜΠΑΧΑΛΟ" ΜΕ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Το δικό του δράμα ζει ένας νεφροπαθής ασθενής και ανάπηρος με ένα πόδι από την Παραλία Κατερίνης, ο κ. Γιώργος Τοπουζλής, αφού πρέπει τρεις φορές την εβδομάδα να πηγαίνει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης για αιμοκάθαρση στις οχτώ το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Τοπουζλής με ένα σωρό άλλα προβλήματα, καρδιοπαθής με τρία μπαϊπάς και με το ενδεχόμενο να του κόψουν και το άλλο πόδι, υφίσταται αφόρητη ταλαιπωρία, όταν συμβαίνει να μην υπάρχει ασθενοφόρο του νοσοκομείου να τον επιστρέψει μετά την αιμοκάθαρση στο σπίτι του, αφού τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αρνούνται να τον μεταφέρουν στην οικία του, γιατί όπως ισχυρίζεται ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κατερίνης κ Δουλγεράκης, κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο κανονισμός. Τα ΕΚΑΒ είπε ο κ Διευθυντής μπορούν μόνο να μεταφέρουν επείγοντα περιστατικά μόνο προς το νοσοκομείο και όχι από το νοσοκομείο προς το σπίτι.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα του νοσοκομείου έχουν αντίθετη άπoψη και δηλώνουν ότι...
είναι υποχρεωμένοι από το ΕΚΑΒ να εξυπηρετούν τους ασθενείς και να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους, όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και μάλιστα σοβαρές περιπτώσεις όπως αυτή του ασθενούς Γιώργου Τοπουζλή, ο οποίος συχνά αναγκάζεται να περιμένει επί ώρες για να τον επαναφέρουν στο σπίτι του, όπως έγινε και σήμερα που χρειάστηκαν πάνω από τέσσερις ώρες να μεταφερθεί στο σπίτι του μια και το ένα από τα δύο ασθενοφόρα ήταν χαλασμένο, ενώ το άλλο έλλειπε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε διακομίσει ασθενή.
Η σύζυγος του ασθενούς, η κ. Χριστίνα - Χρυσάνθη, αφού περίμενε επί ώρες για ασθενοφόρο, κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά αυτοί αρνούνταν να μεταφέρουν τον βαριά ασθενούντα σύζυγο της στο σπίτι, επικαλούμενοι ότι το ΕΚΑΒ είναι για "άλλους ασθενείς".
Η κ Τοπούζλη μη ξέροντας τι να πράξει, αναγκάστηκε να καταφύγει στον εισαγγελέα και κάλεσε και την αστυνομία, αλλά λόγω του πεπερασμένου της ώρας ο εισαγγελέας είχε αποχωρήσει από το γραφείο του.
"Η ταλαιπωρία που υφίσταται ο σύζυγος μου συχνά - πυκνά είναι αφάνταστη" λέει κ Τοπουζλή, "αφού το ΕΚΑΒ αρνείται να τον μεταφέρει σε μια απόσταση κοντινή όπως είναι η Παραλία από την Κατερίνη. Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Από τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου και το προσωπικό τους δεν έχω κανένα παράπονο.
Το πρόβλημα είναι με το ΕΚΑΒ που ενώ υπάρχουν αραγμένα τα ασθενοφόρα εκεί, αυτοί αρνούνται να εξυπηρετήσουν τον σύζυγο μου. Μα υπάρχει πιο επείγον περιστατικό από την σοβαρότατη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο άντρας μου. Είναι δυνατόν να αφήνουν τον άνθρωπο να περιμένει επί ώρες, για να πάει στο σπίτι; Την στιγμή που βρίσκεται από το πρωί στο νοσοκομείο και δεν έχει φάει καν, ούτε έχει πάρει τα φάρμακα του".
Εμείς έχουμε να πούμε ότι το "μπάχαλο" αυτό με τα ασθενοφόρα πρέπει να σταματήσει τώρα και η ταλαιπωρία των ασθενών να λάβει ένα τέλος, διότι δεν μπορεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα να συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα.
Το υπουργείο Υγείας τι έχει να απαντήσει στους ασθενείς που υφίστανται την απάνθρωπη αυτή μεταχείριση;
Απόστολος Λέινας

http://lefteria.blogspot.com/2009/02/blog-post_151.htmlΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ!

2009-12-21T16:26:46.626+02:00

Τέσσερις (4) συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από αμέλεια του Υπουργείου Υγείας. Αν οι νεκροί είχαν φωνή θα σιωπούσαν από ντροπή για τον τρόπο που πέθαναν. Καταγγέλλω με όση φωνή διαθέτω τούτη την κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ διότι,... πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επέδειξε απάνθρωπη αδιαφορία να αναδείξει το θέμα και να μη χαθούν με παρόμοιο τρόπο άλλες ανθρώπινες ζωές.Παρακάτω σας παραθέτω τις εναγώνιες προσπάθειες που έκανα επί 2,5 χρόνια για την εστίαση και διευθέτηση του προβλήματος, όπου, δυστυχώς συνάντησα παντού αδιαφορία, αλαζονικές συμπεριφορές και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και συγκάλυψη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση σημαίνοντος στελέχους του ΠΑΣΟΚ όταν του έθεσα το ζήτημα και τον ρώτησα γιατί δεν έκανε ως τώρα έστω και μια ερώτηση στη βουλή να μου απαντά με περισσό θράσος: Εγώ κυβέρνησα την Ελλάδα και δε θα ασχοληθώ με τα κ_ _ όχαρτα που μου στέλνεις!Παρά την επιμονή μου, η μείζων αντιπολίτευση αρνήθηκε να συνδράμει στην ανάδειξη του θέματος και την προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας λύσης. Εναπομείνασα μου ελπίδα το διαδίκτυο, να καταδικάσει όσους είχαν και έχουν ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά και για όλα όσα πρόκειται να συμβούν.ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Τ.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚΕπανειλημμένως σας έχω ενημερώσει ότι από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών. Αποτέλεσμα τούτου είναι η ταλαιπωρία και μη εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς επίσης και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των κυρίως ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, κ.α..Στην περιγραφόμενη κωμικοτραγική κατάσταση με τις δυσμενείς κοινωνικές προεκτάσεις ήρθαν να προστεθούν τέσσερις (4) - επίσημα καταγεγραμμένοι - θάνατοι συνανθρώπων μας σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.Κατόπιν επανειλημμένων γραπτών και προφορικών αναφορών μου στο ΠΑΣΟΚ, οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν και τους ευχαριστώ ολόψυχα είναι οι :ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ 2/07/2007 ΕΡΩΤΗΣΗΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ 5/07/2007 ΑΝΑΦΟΡΑΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ 31/07/2007 ΕΡΩΤΗΣΗΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ 14/02/2008 ΑΝΑΦΟΡΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ 2/04/2008 ΑΝΑΦΟΡΑΗ προσωπική μου αναφορά προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Καραμανλή οδήγησε σε Ε.Δ.Ε. από το Σ[...]Απίστευτη καταγγελία για το ΕΚΑΒ Μακεδονίας

2009-12-21T16:29:45.178+02:00

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009
"Σας ενημερώνω ότι, ως Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κατέθεσα μήνυση την 11/03/2009 στην Εισαγγελία Κιλκίς με Αριθμ.Πρωτ.Α09/608 σχετικά με την Λευκή Απεργία-Απoχή του ΕΚΑΒ-2 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που πραγματοποιείται εδώ και (3,5) τρεισήμισι χρόνια , και που έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και μη ...


εξυπηρέτηση χιλιάδων ασθενών ,καθώς επίσης και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κυρίως ευπαθών ομάδων,όπως: οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς κα.

Σας ενημερώνω ότι, αν και στο Νοσοκομείο Κιλκίς έχουν σημειωθεί (2) θάνατοι συμπολιτών μας, την 09-08-06 του Α.Π.62 ετών από (Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής) από τον Άσπρο Κιλκίς, και την 21-05-08 του Ρ.Γ. 73 ετών από (Πτώση-Πιθανή Ανακοπή) από Καστανιές Κιλκίς, έως και σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμιά δίωξη από τους αρμόδιους φορείς, όπως κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε.

Σας ενημερώνω ότι, από το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ& ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, έχουν εκδοθεί δυο(2) πορίσματα Ε.Δ.Ε.τα οποία και κατέθεσα στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΛΚΙΣ, με Αριθμ.Πρωτ.ΕΜΠ.28-2/4/2008 και 726-4/06/2009, τα οποία επιβεβαιώνουν τις παραπάνω καταγγελίες μου.

Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ,και με μοναδικό γνώμονα, την προστασία και ασφάλεια των συμπολιτών μας, σας παρακαλώ ,όπως παρέμβετε άμεσα, ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Τ.ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τ.ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
Τ.ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_9057.htmlΗ Απάντηση-Εξομολόγηση ενός Διασώστη του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Κιλκίς στην νοοτροπία των συνδικαλιστών του Σωματείου Ε.Κ.Α.Β-2 Θεσσαλονίκης.

2009-12-21T16:31:37.535+02:00

Κιλκίς 17/11/2009Μετά την γνωστοποίηση της κλήσης μου σε απολογία για παροχή εξηγήσεων στο Δ.Σ. του εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β-2 Θεσσαλονίκης για απρεπή συμπεριφορά κατά του προέδρου κ. Ευάγγελου Βαγγέλογλου στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Τομέα, Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς, έχω να δηλώσω τα εξής:..Ένας άνθρωπος που υπηρετεί έναν θεσμό για να κερδίσει το σεβασμό πρέπει να ξέρει ότι πρώτα αυτός οφείλει να ξέρει να σέβεται. Αν θέλεις να λέγεσαι συνδικαλιστής και να είσαι πρόεδρος πρέπει το λιγότερο να διαθέτεις συνδικαλιστική παιδεία και να γνωρίζεις ποια είναι τα όρια σου.Σε παλαιότερες επισκέψεις του πίστεψα μ’όλη την καλή διάθεση ότι πρόκειται για άτομο το οποίο είναι εφοδιασμένο με τις γνώσεις και το θεσμικό του ρόλο να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων του Τομέα.Δυστυχώς στην πορεία διαψεύσθηκα και διαπίστωσα ότι αντίθετα προσπαθεί και πέτυχε να φτιάξει μια μικρή ομάδα συναδέλφων προσκείμενη στις απόψεις του και να επιχειρεί να αντικαταστήσει κανόνες, νόμους, διοίκηση, τηλεφωνητές του Τομέα εφαρμόζοντας δικές του απόψεις οδηγώντας μας στο καθεστώς καταγγελιών και δικαστηρίων, κλασικό παράδειγμα ο βασικός μέτοχος και οπαδός των απόψεων του πρώην προϊστάμενος κ. Π. Σωτηράκης με τις γνωστές περιπέτειες του.Το μεγάλο πρόβλημα του και ο κορμός της βασικής φιλοσοφίας του προέδρου του Δ.Σ. είναι η σύγκρουση, θέλει τα μέλη να επιδιώκουν την σύγκρουση με το Νοσοκομείο, με τους οδηγούς του, με τον διοικητή του, με τους γιατρούς του και γενικά θέλει να συγκρούεται με το σύνολο των υγειονομικών σχηματισμών του Νομού τελικώς και με την κοινωνία, πιστεύοντας ότι μέσα απ’αυτές τις συγκρούσεις επιλύονται τα προβλήματα. Ως σύγχρονος Ναπολέων του ΕΚΑΒ οδηγεί τον Τομέα σε μια μόνιμη αντιπαράθεση που καταρρακώνει το όνομα και το ρόλο του ΕΚΑΒ στο Νομό και οδηγεί σ’ένα Βατερλό το μοντέλο ανάπτυξης του.Παραγκωνίζει με τη βοήθεια μηχανισμών που διαθέτει προφανώς στο ΕΚΑΒ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τόσο τον υπεύθυνο Τομέα όσο και τους τηλεφωνητές βάρδιας και ως Αυτοκράτωρ επιδίδεται σε επιδείξεις δύναμης δίδοντας εντολές διεκπεραίωσης η μη περιστατικών αφού υποχρεώνει την ομάδα που δημιούργησε να τον ενημερώνει για όλα τα δεδομένα και πεπραγμέ[...]Η εξομολόγηση ενός πρώην Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π στον Πρώην Πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή.

2009-12-10T14:00:20.745+02:00

To: "Prime Minister of the Hellenic Republic" Date: Sat, 20 Dec 2008 09:09:44 +0200Subject: ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ Κε Πρωθυπουργέ, Με τις συνολικές προτάσεις που τόλμησα να υποβάλω, μετά την έρευνα μου για την αποχή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, για την οποία δεν γινόντουσαν περικοπές αποδοχών, ΚΥΡΙΩΣ ζητούσα από τον Αβραμόπουλο, τον πειθαρχικό έλεγχο του Προέδρου του ΕΚΑΒ και του πρώην προϊσταμένου μου, Γενικού Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μιχαήλ Σαμπατακάκη. Σας πληροφορώ, ότι μόλις χθες, έλαβα γνώση την ύπαρξη απόφασης, με την οποία συγκροτήθηκε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, στην Ο Π Ο Ι Α Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Χ Ε Ι Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Ε Π Ι Θ Ε Ω Ρ Η Τ Η Σ Σ.Ε.Υ.Υ.Π., Μ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ. Εγώ κ. Πρόεδρε, αρνήθηκα για λόγους δεοντολογικούς και μόνο, να αναλάβω έρευνες στο Νοσοκομείο, στο οποίο ανήκει η οργανική μου θέση, γιατί στοιχειωδώς καταλάβαινα ότι θα χανόταν η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της έρευνας. Ας στείλουμε στα κομμάτια τα ασυμβίβαστα ή τους λόγους δεοντολογίας. Απλή λογική κοινού νου θέλει : Δουλειά και αρμοδιότητα του Γενικού Επιθεωρητή και κάθε Επιθεωρητή, είναι να συμμετέχει στις Επιτροπές διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών ;Αν προκύψει θέμα ελέγχου του διαγωνισμού ή της προμήθειας ή της ανάθεσης, έχει αξιοπιστία ένας έλεγχος, από τον Σαμπατακάκη προς τον εαυτό του, ή από έναν Επιθεωρητή που θα ορίσει ο Σαμπατακάκης ;Μέχρι σήμερα έχετε ακούσει τίποτα για τη θρυλική πλέον Επιτροπή προμήθειας των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και για το φημολογούμενο στον τύπο κόστος κάθε ασθενοφόρου και ειδικού οχήματος ;Δηλαδή, έτσι ονειρεύεσαι σαν έντιμος πολιτικός, ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια στις προμήθειες του Δημοσίου ;Έτσι θα χτυπήσουμε τη διαφθορά ;Ξέρεις .. Αμμμ !!! Που να τόξερα ο καημένος και μ' έφαγαν μπαμπέσικα ; Αμμμ !!! Που να τόξερε κι ο καψερός Αλογοσκούφης, που θέλει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα κι οι διαόλοι δεν τον αφήνουν ;;; Το θέμα μου θα το παλέψω, κι αν κερδίσω, την επομένη θα παραιτηθώ. Σιχάθηκα. Θεσσαλονίκη 20-12-2008 Με τιμή Τ[...]ΕΝΑΡΞΗ

2009-12-10T09:07:55.813+02:00

(image)
Φίλοι blogger ξεκινώ από σήμερα. Βοηθήστε να με γνωρίσουν.