Subscribe: Comments on Federley: Jag förstår besvikelsen
http://federley.blogspot.com/feeds/4696400241510417111/comments/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  dig  för att  för  gör  inte  jag  lagen  man  med  mot  när  och    ska    till  vad  är så  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Comments on Federley: Jag förstår besvikelsen

Comments on Federley: Jag förstår besvikelsen

Updated: 2014-02-06T09:38:27.381+01:00

 Du är en sopa som säljer sin själ billigt. Du är e...

2008-07-19T15:17:00.000+02:00

Du är en sopa som säljer sin själ billigt. Du är en sellout som ALDRIG får min förlåtelse. Men mammor har ju rätt!! hahahahaha PATETISKT...Tråkigt att de psykiskt sjuka inte är väl omhänder...

2008-07-07T19:10:00.000+02:00

Tråkigt att de psykiskt sjuka inte är väl omhändertagna utan att du behöver ha Säpovakt.
För de pengarna som FRA skall ha kunde minst 2 Säpos anställas i min lilla stad.

Det är så man hissnar när ÖB påstår att de Sverigeboende talibanerna mailar till Afganistan att de skall spara missilerna tills 24/8 kl 13.00 då de svenske anländer!
Fan vad trött jag blir på välbetalt idioti, man samtidigt erkänner jag att inte ens för den summan skulle jag slicka röv.
Så världen har väl ändå på sitt sätt en ordning.

Men jag ingår inte i den.Här är en länk som fungerar:http://www.dn.se/DNet/...

2008-07-07T17:24:00.000+02:00

Här är en länk som fungerar:
http://www.dn.se/DNet/jsp/ polopoly.jsp?d=1042&a=800987

Ta bort mellanrummet efter jsp/ när ni kopierat den...Jag läste i dn för några dagar sedan (http://www.d...

2008-07-07T17:22:00.000+02:00

Jag läste i dn för några dagar sedan (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=800987)att du och Per Ankersjö vill genomföra förbättringar av FRA-lagen i hopp om att blidka kritikerna.

När ska du inse att så gott som alla som kritiserar förslaget inte vill ha någon signalspaning i kabel överhuvudtaget? Att du låtsas värna om integriteten genom att inrätta någon ny instans som ska granska FRA imponerar inte på någon.

Innan ni röstade igenom lagen så kritiserade du den högljutt. När du sedan upptäckte att det faktiskt fanns en möjlighet att stoppa lagen fick du kalla fötter och nöjde dig med lite småförändringar och sa att du alltid varit för signalspaning. Lustigt bara att du inte nämnt det i din tidigare kritik. Givetvis skulle vi medborgare förstått att när du sa att du inte stödde FRA-lagen så var det bara för att det saknades några ynka integritetsskyddsåtgärder som bara finns där för syns skull. Insåg du inte att du fick väldigt många att tro att du var emot signalspaning på grund av din kritik?

Nu gör du samma sak igen men vi inser att det bara är spel för gallerierna. Du har en liten möjlighet att rädda ditt anseende och din framtida politiska karriär och det är att aktivt börja jobba för att riva upp FRA-lagen, och lyckas med det. Jag hoppas innerligt att du klarar det.Jag vill uttrycka min uppskattning till dig, Fredr...

2008-07-07T11:05:00.000+02:00

Jag vill uttrycka min uppskattning till dig, Fredrick Federley, som faktiskt arbetat hårt och konstruktivt i den här frågan.

Jag vill också uttrycka min oro inför de möjligheter till missbruk som medförs av den tekniska och administrativa apparat som skall byggas upp av FRA om lagen ligger fast. Jag hoppas att vi får de bästa möjliga skyddsmekanismer mot sådant missbruk om inte lagen rivs upp.

Samtidigt vill ja vända mig mot två av de fördummande förenklingar som förekommer i debatten och som upprepats här.

Många av er som säger att lagen blir tandlös hänvisar till att presumtiva terrorister har sätt att kommunicera på som inte kan fångas upp med de metoder som regleras i FRA-lagen. Tror ni också att polisväsendet är tandlöst eftersom det finns sätt att begå brott utan att bli gripen av polis? Att sökandet efter DNA och fingeravtryck på brottsplatser är orimligt eftersom det finns sätt att undvika att lämna fingeravtryck och DNA på brottsplatser. Sanningen är förstås att terrorister liksom brottslingar i allmänhet, också erfarna och intelligenta sådana, faktiskt ofta begår misstag: de är människor. Dessutom verkar det helt orimligt att tro att FRAs metoder huvudsakligen eller uteslutande bygger på att fånga upp information i klartext. Det går att utsäga mycket genom att se var information skickas och när.

Den andra invändningen – bland annat riktad mot det arbete som FF gjort för att värna den personliga integriteten – är att skydd mot integriteten är meningslösa eftersom det ändå sker en massiv kränkning av integriteten. För det första tycker jag personligen att det är en enorm skillnad mellan att någon personligen läser igenom all min korrespondens och att den utsätts för granskning av datorer som söker på vissa väldigt selektiva kriterier. För det andra så spelar det för min del roll hur selektiva dessa kriterier är, och jag tror att detsamma gäller de flesta andra människor. För det tredje så går det som många ju påpekat att skydda sig mot att innehållet i ens elektroniska korrespondens granskas genom att använda kryptering som finns tillgänglig gratis. För det fjärde finns det tekniska sätt att försäkra sig om att det tekniska systemet inte brukas av obehöriga, på samma sätt som det finns tekniska sätt att försäkra sig om att kärnvapen inte avfyras av obehöriga. Sådana sätt är förstås inte ofelbara, men det vore orimligt att förneka att det finns sätt att radikalt minska risken för missbruk.

Någon skrev att liberalism är oförenlig med pragmatism eftersom liberalism handlar om mänskliga rättigheter. Men det förutsätter att vissa begränsningar i friheter inte kan vara nödvändiga för att skydda andra friheter, eller att en frihet aldrig får inskränkas för en annan. Själv tycker jag att det är rimligt att avlyssning kan tillåtas vid misstanke, och jag vet många liberaler som håller med. Och europakonventionens paragraf åtta som reglerar skydd för personlig korrespondens säger uttryckligen att detta skydd behöver vägas mot nödvändigheten att skydda mot bla andra kränkningar av rättigheter, inre och yttre säkerhet, och nationell ekonomi. Hur sådana vägningar skall göras är en svår fråga, men en liberalismen som säger att inga vägningar alls kan göras framstår i mina ögon som naiv utopism. Jag uppskattar därför särskilt det arbete som liberaler gör för att inskränkningar i personliga friheter inte görs större än vad som kan motiveras, och att de omgärdas av så god rättssäkerhet som möjligt.
2008-07-07T10:47:00.000+02:00

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.I realiteten fanns alternativet att rösta nej. En ...

2008-07-06T21:42:00.000+02:00

I realiteten fanns alternativet att rösta nej. En fullt möjlig motivering inför allianskamraterna hade varit: detta går emot min ideologi.

Fast den motiveringen kräver förstås att man har en ideologi.

Fegis.http://kommentator.blogspot.com/Sviker man som Fed...

2008-07-06T21:39:00.000+02:00

http://kommentator.blogspot.com/

Sviker man som Federley ska man häcklas. Skråla den här om du ska förbi Riksdagshuset.

Melodin är traditionell och används bland annat i Apanssons yrke. Första raden är upptakt, inte otakt. Bara så ni vet.


Jag är en sån' som
älskar att va' fri
från ideologi och lyda mitt parti
oavsett vad jag tycker själv
jag flyter som en älv
i fåran

Jag gör visst
väsen av min per-
son, men säg så här,
folklig opinion
och det som gjort mig populär
passar inte när
det blåser

Och min uppsyn är bister
moral gör ont när den brister
men jag gör upp med fascister
- jag vill så gärna bli minister

När Maudan kommer sur och tvär
och säger som så här
din karriär mon frére
hänger, som du helt säkert vet
på den lojalitet
du visar

Då tar ju modet mitt till slut
slut och flyttar ut
jag ödslar inget krut
på att stolt kriga för min sak
jag blir snäll och spak
och lyder

Och min uppsyn är bister
moral gör ont när den brister
men främst jag centerpartist är
- jag vill så gärna bli minister

Allt som var rakryggat blev vekt
det färgstarka blev blekt
partiet medhårs smekt
Allt det jag stod för blåste bort
jag faller långt och hårt
och illa

Men något har jag till min tröst
fast ingen samvetsröst
min mammas trygga bröst
och att en valbar plats jag får
när riksdagsvalet står
om hösten.Du är väl förfaen en vuxen människa som ansvarar f...

2008-07-01T11:07:00.000+02:00

Du är väl förfaen en vuxen människa som ansvarar för dina egna handlingar? Om du är så svag att du inte kan stå emot grupptryck så har du ingenting i Riksdagen att göra! Det finns ingen ursäkt för det du gjort, vad du än säger!

Du är så förbannat pinsam!Jag har aldrig kunnat jobbat politiskt för just de...

2008-06-30T22:58:00.000+02:00

Jag har aldrig kunnat jobbat politiskt för just dessa saker som du så tydligt redogör. Jag kan inte sälja bort min tro. Inte för något. jag kände ett visst hopp innan FRA klubbades, att kanske, kanske vänder det nu. Kanske kan unga radikala politiker kliva över de lite tröttare och bekväma politikerna. Men det blev inte så. Som vanligt sattes karriären före tron. Du håller ett sken uppe, det är nog också bra för karriären. Vad vill du bli när du blir äldre, Fredrick? Det får nog bli något rejält, ett högtryck, bara en stor sol som kan spränga bort den skugga du befinner dig i nu. Lycka till. Ja just det, jag tror faktiskt inte du förstår besvikelsen. Det framgår väldigt dåligt och jag känner ingen trygghet i höstproppen.Bla, bla, bla, bla.... Vilket förbannant snickesna...

2008-06-30T16:40:00.000+02:00

Bla, bla, bla, bla.... Vilket förbannant snickesnack ... du röstade JA... du sålde ut... börja grina... vi gör det redan... Det du borde göra nu är att ägna dig åt att fundera på vad du ska göra efter 2010 då du är utan rd-plats och måste arbeta som alla oss andra. Du har förverkat ditt förtroende. Du representerar inte längre de väljare du valdes av. Tack och adjö!Du svek oss alla men mest av allt svek du dig själ...

2008-06-30T13:07:00.000+02:00

Du svek oss alla men mest av allt svek du dig själv.Tyvärr kan du försöka rationalisera det hur du vil...

2008-06-29T01:58:00.000+02:00

Tyvärr kan du försöka rationalisera det hur du vill men faktum kvarstår att du röstade ja till en lag som ger en statlig myndighet en direktlina till nästan all vår internetkommunikation. Det var fel av dig och du borde vetat bättre.

Det som gör att folk är särskilt upprörda mot just dig är nog det att du troligtvis visste bättre men inte vågade rösta mot partiet. Det gör dig på något sätt mer skyldig än de ledamöter som bara är för okunniga eller enfaldiga för att se problemen med lagen.

Att vi kommer ha en del enfaldiga politiker har vi nog resignerat oss för. Att vi har politiker, personvalda politiker t.o.m. som röstar fel mot bättre vetande var dock litet nedslående.Denial is a defense mechanism' postulated by Sigmu...

2008-06-28T09:23:00.000+02:00

Denial is a defense mechanism' postulated by Sigmund Freud, in which a person is faced with a fact that is too uncomfortable to accept and rejects it instead, insisting that it is not true despite what may be overwhelming evidence. [1] The subject may deny the reality of the unpleasant fact altogether (simple denial), admit the fact but deny its seriousness (minimisation) or admit both the fact and seriousness but deny responsibility (transference).Avgå.

2008-06-28T00:27:00.000+02:00

Avgå.Avgå.

2008-06-27T21:37:00.000+02:00

Avgå."Jag är så naiv så att jag har föreställt mig att ...

2008-06-27T18:34:00.000+02:00

"Jag är så naiv så att jag har föreställt mig att FRA med kraftfulla dataresursreser och med avancerade sökordsalgoritmer skall försöka hitta yttre hot mot rikets säkerhet."

Jävligt bra fråga: Vad ska avlyssningen användas till egentligen?

FRA tar tydligen fram mycket information åt "politiska kunder" och enligt hemsidan så gäller följande: "FRA är en civil myndighet som hör till Försvarsdepartementets verksamhets- område. FRA:s huvuduppgifter är att bedriva signalunderrättelsetjänst för att tillgodose uppdragsgivarnas underrättelsebehov samt att stödja informationssäkerhetsarbetet hos myndigheter och statligt ägda bolag."

Lutar det inte åt att informationen snarare ska användas till att gynna statliga företag och intressen i allmänhet (industrispionage), och därmed också det som sitter vid makten för tillfället? Kan inte föstå vad en myndighet med så gigantisk budget som FRA annars håller på med eftersom de tydligen inte ska vara varken försvaret eller polisen. Det finns även liknande initiativ där de stora engelskspråkiga länderna har samarbetat för att bedriva industrispionage.Det 3:e med FRA som gör mig förbannad är antalet s...

2008-06-27T17:12:00.000+02:00

Det 3:e med FRA som gör mig förbannad är antalet spioner.
Det finns 5-6000 läkare på vårdcentralerna.
15-16000 poliser räknat på heltid och så skall det finnas 1000 signalsnokar.

Har ingen av er i riksdagen sinne för proportioner och vad befolkningen verkligen upplever som hot mot liv o säkerhet?Är man allvalrigt bekymrad över lagens utformning ...

2008-06-27T16:02:00.000+02:00

Är man allvalrigt bekymrad över lagens utformning vilket vi gott fortfarande kan ha skäl att vara men anser att frågan och möjligheten till signalspaning bör regleras borde i detta nu konstruktivt bidra med förslag till ytterligare förstärkningar.

Det är inte lagens utformning som är problemet, när ska det gå fram? Det är lagen i sig. Nu börjar allianspartierna prata om hur det här bara är en anti-terrorlag.
Om man ska införa en lag som så allvarligt kränker människors integritet måste man kunna visa att terrorhotet är så pass allvarligt, överhängande och trovärdigt att just den här lagen är enda möjligheten att skydda svenskars liv. Det skulle jag vilja se någon försöka med!"Har FRA;s datakraft samma förmåga som Stasis nät ...

2008-06-27T13:13:00.000+02:00

"Har FRA;s datakraft samma förmåga som Stasis nät av smygande grannar."

Eh, nej. De har naturligtvis mycket större förmåga än Stasi någonsin hade. Stasi hade mycket begränsade resurser i jämförelse, oavsett vad det nu var du ville antyda.Grattis! Du har förlorat både din politiska trovär...

2008-06-27T10:55:00.000+02:00

Grattis! Du har förlorat både din politiska trovärdighet samt vänt ryggen till din ideologiska övertygelse. Du har även lyckats ge begreppet "politikerförakt" ett ansikte. Hoppas du känner dig nöjd när du kollar bankkontot den 25e varje månad!Josefin!Du skriver: "Jag är ledsen Fredrick, men d...

2008-06-26T16:40:00.000+02:00

Josefin!

Du skriver: "Jag är ledsen Fredrick, men du låter mest som en hal politiker som greppar efter halmstrån."

Kanske är det detta som händer med politiker som hamnar i riksdagen. Kanske är det inget vidare klimat för folk med ideal. Kanske är detta något som bör ses över om det är så att folk mobbas till att överge sina principer.

Jag har i alla fall länge undrat vad det är som händer med människor som hamnar med makt i knät.Fredric: I all välmening gör dig själv en tjänst o...

2008-06-26T08:17:00.000+02:00

Fredric: I all välmening gör dig själv en tjänst och följ Henriks råd Federley & FRA: Avgå! Pudla! Sök nytt förtroende!Fredrick!Jag fattar ingenting av vad du skriver.Du...

2008-06-26T04:56:00.000+02:00

Fredrick!

Jag fattar ingenting av vad du skriver.

Du svarar så här bland kommentarerna: "men låt oss säga att jag inte fattar hur vi från början kunde hamna i denna situation så har jag varit tillräckligt tydlig."

Hurdå tydlig?!?

"Hade man följt vad vi slagits för så hade vi inte hamnat i denna situation. Det är en intressant fråga som borde utredas."

Vad menar du?
Tycker du FRA-lagen är bra eller inte?

Vilken stol ska du sitta på: "Ett stort steg framåt" eller "Jag förstår besvikelsen"?

Jag är ledsen Fredrick, men du låter mest som en hal politiker som greppar efter halmstrån.Dra åt helvete Federly

2008-06-25T19:23:00.000+02:00

Dra åt helvete Federly