Subscribe: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade A rated
Language: Greek
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Updated: 2018-04-20T17:00:09.790+03:00

 Η ζοφερή πλευρά της Amazon: Εκεί όπου τρέμουν στη σκέψη της τουαλέτας και ουρούν σε μπουκάλια

2018-04-20T17:00:09.789+03:00

Η Amazon εξωθεί τους εργαζόμενους σε κάποιες αποθήκες να ουρούν σε μπουκάλια και αυτή είναι απλά η τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα καταγγελιών και μαρτυριών που έρχονται να συνθέσουν ένα ζοφερό εργασιακό περιβάλλον.

Οι νέες κατηγορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον...
δημοσιογράφο James Bloodworth, ο οποίος εργάστηκε μυστικά σε μια αποθήκη της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O Bloodworth αναφέρει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να περπατήσουν την αποθήκη των 65.000 τ.μ. (απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια) για να φτάσουν στις δύο μοναδικές τουαλέτες που εξυπηρετούσαν το σύνολο του χώρου και των 1.200 εργαζομένων.

Ο Bloodworth ισχυρίζεται επίσης ότι έπρεπε να περπατά σχεδόν 10 μίλια κάθε μέρα για διάφορα καθήκοντα μέσα στις εγκαταστάσεις και ότι ο «χρόνος σπατάλης» παρακολουθούνταν συνεχώς.

Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι ουρούσαν σε μπουκάλια επειδή ζούσαν από το φόβο των παρατηρήσεων για τη σπατάλη χρόνου και πώς αυτό θα μπορούσε να τους κάνει να χάσουν τη δουλειά τους, αναφέρει ο δημοσιογράφος στη βρετνική «Τhe Sun»

Μια ξεχωριστή έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την ομάδα εργασίας Organise διαπίστωσε ότι το 74% των 102 υπαλλήλων  που ρωτήθηκαν είπε πως απέφευγε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο για να μην αντιμετωπίσει κάποια επίπληξη η πειθαρχική συνέπεια.

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ανησυχούν για την απώλεια όλο και υψηλότερων στόχων.

Το 55% δήλωσαν ότι έχουν υποφέρει από κατάθλιψη από τότε που άρχισαν να εργάζονται στην Amazon, ενώ το 57% δήλωσαν ότι έχουν περισσότερο άγχος.

Στην ίδια έρευνα οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν περισσότερα ποσοτικά στοιχεία σχετικά με την εμπειρία τους στην Αmazon. «Οι στόχοι αυξήθηκαν δραματικά. Δεν πίνω νερό γιατί δεν έχω χρόνο για τουαλέτα» περιγράφει μια μαρτυρία. «Όλοι φοβούνται για τη δουλειά τους. Ειλικρινά αν ήξερα ποτέ πώς είναι αυτή η εταιρεία δεν θα άφηνα την προηγούμενη δουλειά μου. Το κέντρο της Amazon είναι το πιο τρομακτικό μέρος», αναφέρει άλλος υπάλληλος.

Μια άλλη, πρόσφατη έκθεση για την Mirror καταγράφει επίσης άθλιες συνθήκες καθώς οι εργαζόμενοι καλούνταν να είναι όρθιοι στο σύνολο των 10 ωρών της βάρδιας τους, εκτός από τα δύο διαλείμματα 30 λεπτών. Τα διαλείμματα για τη χρήση τουαλέτας καταγράφονταν  αυτόματα από τους σταθμούς εργασίας.

ΠΗΓΗ
Ο νεοναζί Λαγός πίσω από τις φασιστικές επιθέσεις σε Πειραιά και Νίκαια

2018-04-20T09:00:18.634+03:00

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό δείχνουν πίσω από τις επιθέσεις στη Νίκαια και στον Πειραιά τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που ακούστηκαν στη δίκη της Δευτέρας. Από τα στοιχεία αποδεικνύεται η δράση της ΧΑ πίσω από τις επιθέσεις στις...
περιοχές του Πειραιά αλλά και στο Πέραμα κατά μελών του ΠΑΜΕ, τους οποίους «έλιωσαν»

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός έδινε την έγκριση του πίσω από κάθε ενέργεια των ταγμάτων εφόδου σε επιθέσεις στο Νίκαια και στον Πειραιά.
Από τα τηλεφωνικά ντοκουμέντα προέκυψαν συνομιλίες χρυσαυγιτών όπως Πατέλης, Πανταζής, Τσακανίκας, Δεβελέκος και Μπαρέκας, που είναι στελέχη της οργάνωσης σε Νίκαια και Πέραμα, και αποκαλύπτεται πως κοινό σημείο αναφοράς ήταν επικοινωνίες τους με τον «Γιάννη» ή «κύριο Γιάννη» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με την Εφ. Συν. ήρθαν στην επιφάνεια συνομιλίες στις οποίες ακούγεται να μιλάει ο Γ. Λαγός και να αναφέρεται σε επιθέσεις σε «Πέραμα, Πειραιά και παντού».
Μάλιστα, σε μια συνομιλία ακούγεται να λέει «γαμήσαμε σήμερα τα κομμούνια στο Πέραμα» και «αυτά που ξέρανε τελειώσανε, σε Πέραμα, Νίκαια, παντού».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εντολές που δίνει ο Λαγός υπακούγονται κατά γράμμα («έχει δώσει εντολή ο Λαγός να μην κινηθούμε»), ενώ σε ένα μήνυμα που φαίνεται να έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μέλη της τοπικής της ΧΑ στη Νίκαια ανέφερε «Εντολή Λαγού: Τα γραφεία μας δεν θα ανοίξουν».
Από τα ηχητικά ντοκουμέντα αποδεικνύεται και η δολοφονική επίθεση εις βάρος μελών του ΠΑΜΕ, που είχαν κατέβει να διαγράψουν χρυσαυγίτικα συνθήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 902, ακούγεται το στέλεχος της ΧΑ, Σωτήρης Δεβελέκος να συνομιλεί με τον Γιάννη Λαγό και να αναφέρει ότι «τους λιώσανε». Ήταν κι ο πρόεδρος της ζώνης, τον λιώσαμε κι αυτόν» ακούγεται.


ΠΗΓΗ
Kυριολεκτικά κάποιοι πατούν επί πτωμάτων...

2018-04-20T02:07:48.082+03:00

Ο Κωνσταντινιδης με τα ομώνυμα ζαχαροπλαστεία είναι η επιτομή της πλήρoυς αποτυχίας της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης. Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση οτι...
δεν σέβεται οτιδήποτε ελληνικό κ ΟΡΘΌΔΟΞΟ (όχι οτι μας έχουν ξετιναξει στα μνημόνια), προικοδοτει για την ενίσχυση της δημόσιας του εικόνας 500 ευρώ τον μήνα την οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε προχτές κ ολα αυτά ενώ ολη η πιάτσα γνωρίζει τις συνθήκες εργασίας στα καταστήματα του κ οτι έχει από τους πλέον χαμηλούς μισθούς στην αγορά που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.*kar.org.gr«Έφυγε» ο μεγάλος Βιτόριο Ταβιάνι

2018-04-20T02:03:50.437+03:00

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε στη Ρώμη ο σπουδαίος σκηνοθέτης Βιτόριο Ταβιάνι, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία του εδώ και πολύ καιρό. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η κόρη του.Με απόφαση της οικογένειάς του η σορός του μεγάλου Ιταλού κινηματογραφιστή θα αποτεφρωθεί σε...μια ιδιωτική τελετή, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Ο Βιτόριο μαζί με τον αδελφό του, Πάολο, δημιούργησαν μερικά από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά όπως τα «Η Νύχτα του Σαν Λορέντσο», «Το Χάος», «Οι εκλεκτικές συγγένειες» και «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει».Το πιο γνωστό φιλμ διεθνώς ίσως ήταν το «Πατέρας Αφέντης», το οποίο κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα των Κανών το 1977 και αφορά στην ιστορία ενός νεαρού βοσκού που επαναστατεί κατά του δεσποτικού πατέρα του.Ο Βιτόριο ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, αλλά δεν το τελείωσε ποτέ, αφού επέλεξε να αφοσιωθεί στον κινηματογράφο.Η πρώτη δουλειά των αδελφών ήταν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Σαν Μινιάτο ’44», το οποίο αφηγείται τη ναζιστική σφαγή στο χωριό όπου γεννήθηκαν. Το ίδιο θέμα έχει και «Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο».Μετά από λίγα ντοκιμαντέρ, ήρθε το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη το 1962 με το φιλμ «Ένας άντρας στην πυρά», όπου συνεργάστηκαν με το σκηνοθέτη Βαλεντίνο Ορσίνι, όπως και στο «Παράνομοι του Έρωτα».Στο «Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκκορα» (1972), βασισμένο στη νουβέλα του Τολστόι «Το θείο και το ανθρώπινο», δημιουργούν ένα έξοχο πολιτικό σχόλιο πάνω στα θέματα του εγκλεισμού, της εσωτερικής αντίστασης και της επαναστατικής ουτοπίας.Μία από τις σημαντικότερες ταινίες του πολιτικού κινηματογράφου και σίγουρα ένα έργο-σταθμός για την δεκαετία του ’70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και Λέα Μασάρι, και μουσική του Ένιο Μορικόνε, ήταν το «Αλονζαφάν» (1974).Οι αδελφοί Ταβιάνι με το δικό τους μοναδικό τρόπο έδωσαν νέα πνοή στην παράδοση του ιταλικού νεορεαλισμού κι γύρισαν συνολικά πάνω από 20 ταινίες για τη μεγάλη και μικρή οθόνη.Με την τέχνη τους κατέγραψαν από τη δεκαετία του 1960 την πραγματικότητα, την ιστορία, τις αντιφάσεις, τις πτυχές της χώρας τους. Το έργο τους συχνά έχει την αφετηρία του στη λογοτεχνία, καθώς περιλαμβάνει πλήθος διασκευών έργων κλασικών συγγραφέων όπως οι Γκαίτε, Πιραντέλο, Αλέξανδρος Δουμάς και άλλοι.Στα 80 τους απ[...]Τρεις πολύτιμες συμβουλές που έδωσε ο Stephen Hawking στα παιδιά του

2018-04-11T12:49:52.526+03:00


Ο μεγάλος Βρετανός επιστήμονας Stephen Hawking απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο και σπουδαίο έργο. Σήμερα, δεν θα αναφερθούμε στην τεράστια αυτή προσφορά του, αλλά θα θυμηθούμε 3 μόνο φράσεις που είπε σαν πατέρας στα παιδιά του –  στις οποίες βλέπουμε πώς αυτός ο σοφός άνθρωπος συμπύκνωσε όλο το νόημα της ζωής.
Οι 3 συμβουλές του Stephen Hawking προς τα παιδιά του...

1. Να θυμάστε να κοιτάτε ψηλά στα αστέρια και όχι κάτω στα πόδια σας
2. Ποτέ μη σταματάτε να εργάζεστε. Η εργασία σου δίνει νόημα και σκοπό και η ζωή είναι άδεια χωρίς αυτή
3. Αν είστε πολύ τυχεροί και βρείτε την αγάπη, θυμηθείτε ότι είναι σπάνια και μην τη πετάξετεΔείτε αν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι στη λίστα της Cambridge Analytica

2018-04-11T12:23:50.141+03:00

Το Facebook έχει ξεκινήσει ήδη την ενημέρωση των χρηστών για το ενδεχόμενο τα δεδομένα του λογαριασμού τους να είχαν περάσει στα χέρια της Cambridge Analytica ή άλλης εταιρείας που έχει αποβληθεί από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά αν θέλετε να μάθετε μήπως συμπεριλαμβάνεται και ο δικός σας λογαριασμός στα 87 εκατομμύρια που εκτέθηκαν, τότε υπάρχει...
εύκολος και άμεσος τρόπος.
Μπορείτε να πατήσετε σε αυτό το link για να μεταφερθείτε στην ειδική υποσελίδα του Facebook που σας απαντά αμέσως αν εσείς ή οι φίλοι σας είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το quiz με τίτλο «This Is Your Digital Life» που ανέπτυξε ο πανεπιστημιακός ερευνητής Dr. Aleksandr Kogan για λογαριασμό της Cambridge Analytica.
Υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει αποβάλλει από το κοινωνικό δίκτυο ακόμη δύο εταιρείες και τις εφαρμογές τους, την AggregateIQ και CubeYou, με την πρώτη να συνδέεται άμεσα με την Cambridge Analytica και τη δεύτερη να ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές για να συλλέξει δεδομένα χρηστών για να τα διαθέσει σε διαφημιστές.

Πηγή: techgearΤο 33% των νέων στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη!

2018-04-11T12:16:53.432+03:00

Μπορεί να βρίσκονται ανάμεσά μας και να μην είναι τόσο λίγοι τελικά. Μιλάμε για όσους είτε πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, είτε «απλώς» δεν είναι βέβαιοι ότι είναι σφαιρική. Είναι μάλλον ανησυχητικό ότι μόνο δύο στους τρεις νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών στις ΗΠΑ (ποσοστό 66%) δηλώνουν απολύτως πεπεισμένοι ότι ο πλανήτης μας είναι σφαιρικός.
Όπως δείχνει δειγματοληπτική έρευνα της....
εταιρείας YouGov σε 8.215 άτομα, το ποσοστό βεβαιότητας αυξάνει μαζί με την ηλικία: το 76% των ατόμων 25-34 ετών, το 82% των ατόμων 34-44 ετών και το 85% των ατόμων 45-54 ετών απάντησαν «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός» (μέσος όρος 84% για όλες τις ηλικιακές ομάδες).
Όμως το 4% των νέων 18-24 ετών απάντησε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος». Στις ίδιες ηλικίες, ένα πρόσθετο 5% απάντησε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος αλλά πρόσφατα έχω αμφιβολίες περί αυτού» (σ.σ. πάλι καλά...), ένα 9% δήλωσε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός, αλλά πρόσφατα έχω αμφιβολίες γι' αυτό» και, τέλος, ένα ακόμη 16% απάντησε «άλλο/δεν είμαι σίγουρος».
Εν ολίγοις, ένας στους τρεις νέοι 18 έως 24 ετών (το 34%) δεν είναι τελείως βέβαιοι ή αποφεύγουν να δηλώσουν σαφώς ότι η Γη είναι σφαιρική. Το ποσοστό των απολύτως πεπεισμένων οπαδών της επίπεδης Γης (αν δεν κάνουν πλάκα τη στιγμή της απάντησης...) είναι 3% στις ηλικίες 25-34, 1% στις ηλικίες 35-44 και 2% στις ηλικίες 45-54 (μέσος όρος 2% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες).
Αν σκεφθεί κανείς ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι περίπου 326 εκατομμύρια, το 1% αντιστοιχεί σε σχεδόν 3,3 εκατομμύρια. Άρα όσοι δηλώνουν οπαδοί της επίπεδης της Γης ή εκφράζουν αμφιβολίες για τη σφαιρικότητά της, είναι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι.
Τα άτομα με ετήσιο εισόδημα κάτω των 40.000 δολαρίων είναι λιγότερο πιθανότερο να δηλώσουν βέβαιοι για τη σφαιρικότητα της Γης (79%), σε σχέση με όσους βγάζουν 40.000 έως 80.000 δολάρια το χρόνο (87%), ενώ η βεβαιότητα αυξάνει περισσότερο (89%) για όσους έχουν εισόδημα άνω των 80.000 δολαρίων.
Η θρησκεία παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς οι μισοί (52%) που δήλωσαν οπαδοί της επίπεδης Γης, δήλωσαν επίσης «πολύ θρησκευόμενοι».
Η θεωρία της επίπεδης Γης (αν η λέξη θεωρία είναι η σωστή για την περίσταση...) υπάρχει τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα και τελευταία -ανακατεμένη με μια ευρύτερη συνωμοσιολογία- κάνει περισσότερο θόρυβο χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου προπαγανδίζεται (YouTube, Twitter κ.α.). Τα στοιχεία από τις αναζητήσεις της Google επιβεβαιώνουν το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μετά το 2016.
Μια σύναξη οπαδών της επίπεδης Γης πέρυσι στις ΗΠΑ μάζεψε γύρω στα 500 άτομα, που θεωρήθηκαν γραφικοί ή περίεργοι. Αλλά η έρευνα της YouGov δείχνει ότι μάλλον υπάρχει... βάθος στο ζήτημα.Αγάπησε τον Φιντέλ και την αρχαία Ελλάδα

2018-04-10T23:48:09.524+03:00

«Κουβανός συγγραφέας γεννημένος στην Ουρουγουάη». Ετσι προσδιόριζε τον εαυτό του ο Ντανιέλ Τσαβαρία, από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής, ο οποίος άφησε την περασμένη Παρασκευή την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του Αβάνα, σε ηλικία 85 ετών.Λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, πιστός του Φιντέλ Κάστρο, ορκισμένος κομμουνιστής, αιώνιος επαναστάτης αλλά και ....τυχοδιώκτης, έζησε μια ζωή απίστευτα περιπετειώδη, πιο μυθιστορηματική και από τα μυθιστορήματά του, την οποία αφηγήθηκε στην αυτοβιογραφία του «Είδα να φτάνει ένας γέρος» (εκδ. Οpera).O Nτανιέλ Τσαβαρία, που γεννήθηκε το 1933 στο Σαν Χοσέ δε Μάγιο της Ουρουγουάης και μιλούσε πέντε γλώσσες, θεωρούσε τον εαυτό του συγγραφέα από τα εννιά του χρόνια, παρότι δεν είχε γράψει ούτε μία γραμμή τα πρώτα 50 χρόνια της ζωής του. Γιος μιας δασκάλας γαλλικών και ενός οδηγού λεωφορείου, εγκατέλειψε το σχολείο και στα είκοσί του μπάρκαρε σε ένα πλοίο για την Ισπανία. Στο ταξίδι ερωτεύτηκε μια αινιγματική φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών και την ακολούθησε στη Μαδρίτη δουλεύοντας παράνομα ως ξεναγός. Οπως αποδείχτηκε, η αγαπημένη του ήταν κυνηγός των ναζί και το 1999 έγινε ηρωίδα του βιβλίου του «Κάποτε στη Μαδρίτη». Τα ταξίδια του συνεχίστηκαν στο Αμβούργο, όπου εργάστηκε ως φορτοεκφορτωτής, μετά μπάρκαρε σε ελληνικό πλοίο και περιπλανήθηκε στην Ιταλία, ενώ επιστρέφοντας στη Λατινική Αμερική σπούδασε Φιλολογία και εργάστηκε ως ηθοποιός στο Μοντεβίδεο. Στα 1964, όπως πολλοί αριστεροί διανοούμενοι, βρίσκεται στη Βραζιλία. Οταν το στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέπει τον Ζοάο Γκουλάρτ, ο Τσαβαρία καταφεύγει στον Αμαζόνιο έχοντας μαζί του τα «Ποιήματα» του Οράτιου και τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου. Μετά από οκτώ μήνες παραμονής στη ζούγκλα καταλήγει στις ακτές του Ειρηνικού. Εκεί πιάνει δουλειά στο Duty Free του τοπικού αεροδρομίου, κάνει λαθρεμπόριο ποτών και τσιγάρων, ενώ παράλληλα συνδέεται με το κίνημα ELN των ανταρτών της Κολομβίας. Είναι η εποχή που αποφασίζει να καταφύγει στην Κούβα.Στις 28 Οκτωβρίου του 1969 επιβιβάζεται σε ένα μικρό αεροπλάνο στην Μπογκοτά και οπλισμένος με ένα περίστροφο αναγκάζει τον πι[...]ΣΟΚ στο Ναύπλιο: Κανένας δεν πήγε στο “Γεύμα Ντροπής” που έστρωσε ο Δήμος!!!

2018-04-10T17:00:15.696+03:00

Μεγάλες ήταν οι φιλοδοξίες του Δήμου Ναυπλιέων για σήμερα ανήμερα Πάσχα το μεσημέρι. Όπως πομποδώς μάλιστα ανέφερε με ανάρτηση του ο δήμος…

“Γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης σε αστέγους, απόρους και δεκάδες οικογένειες που ζουν στο όριο της φτώχειας θα...
προσφέρουν και φέτος η εκκλησία και ο Δήμος Ναυπλιέων. Τα μεγάλο, γιορτινό συσσίτιο θα γίνει, ανήμερα το Πάσχα, όπου φέτος για πρώτη φορά θα σουβλιστούν οι παραδοσιακοί οβελίες στον αύλειο χώρο της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια…”

Τα αρνιά από το πρωί ανέβηκαν στη σούβλα και άλλα παραδόθηκαν σε φούρνους. Η συνάντηση θα ήταν πριν τις 12 το μεσημέρι. Στρώθηκαν και τα τραπέζια, μπήκαν και τα ηχεία για το γλέντι, πήγαν και οι κάμερες και κάποια στιγμή έφτασε και ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος.

Ο δήμαρχος ήρθε, είδε και απήλθε εξοργισμένος, αφού μύρισε την αποτυχία. Άποροι ουδείς στο χώρο. Κανένας προφανώς δεν θέλησε να εμφανιστεί στο τραπέζι με την λεζάντα που του είχε απονείμει ο δήμος “άστεγος, άπορος και οικογένεια που ζει στο όριο της φτώχειας”.

Περίμεναν και τον Μητροπολίτη Νεκτάριο. Ούτε αυτός βρήκε το δρόμο προς την Αγία Ευαγγελίστρια τουλάχιστον μέχρι τις 13.30. Δεν πήγε αν και τον περίμεναν…

Γιατί όμως η αποτυχία;

Ακόμη και αν κάποιος είναι “άστεγος, άπορος και οικογένεια που ζει στο όριο της φτώχειας” θα πήγαινε έτσι φόρα παρτίδα να το πει και να εμφανιστεί σε κοινή θέα και στις κάμερες; Υπάρχει και φιλότιμοκε δήμαρχε, υπάρχει και υπερηφάνεια.

Όταν κάνουν το τραπέζι, ειδοποιούν αυτούς που πρέπει … αλλά δεν τους βάζουν κουδούνια και ταμπέλες κε δήμαρχε.

Δεν είναι όλοι μέσα στο προεκλογικό σου παιχνίδι. Αλλά και οι φωστήρες άνθρωποι σου δημοσιοσχετίστες, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ δεν σε προειδοποίησαν;;; Αποτυχία κε Κωστούρο το “Γεύμα Αγάπης” που θα έπρεπε να λέγεται “Γεύμα Ντροπής”.


ΠΗΓΗ

Δικαίωση των γιατρών και των επιστημόνων από το ΣτΕ για το Ασφαλιστικό

2018-04-10T14:43:23.922+03:00

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε «παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και την εισφορά του 20%». Ειδικότερα, σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ φαίνεται να δικαίωσε, κατά πλειοψηφία, τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που ....
προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον και κυρίως κρίθηκε αντισυνταγματικός ο υπολογισμός της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).
Δικαιώνεται έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.  Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Τέλος, τονίζεται ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα παραπάνω προκύπτουν από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο (πηγή Πρώτο Θέμα).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚαλαμάτα: ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ο Νεκρός σκύλος

2018-04-10T17:46:18.407+03:00

Μετά απο έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος τραυματίστηκε από τροχαίο και υπεβλήθη σε ευθανασία
ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ   ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Σοκάρει η νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου που σημειώθηκε στην Καλαμάτα, τη Μεγάλη Πέμπτη.

Τον σκύλο βρήκαν αιμόφυρτο στο δρόμο δύο περαστικοί που ειδοποίησαν την...
Φιλοζωική και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε κτηνίατρο. Ήταν όμως τόσο βαριά τραυματισμένος που τελικά προκρίθηκε η ευθανασία.

Σύμφωνα με ανάρτηση μέλους του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, που μεταδόθηκε από τοπικά μέσα, στο στόμα του ζώου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει κροτίδες.Το νέο αυτό φρικτό περιστατικό έρχεται λίγο μετά την υπόθεση με τον βασανισμό σκύλου από φαντάρους στην Κόνιτσα, που ξεσήκωσε κοινωνική κατακραυγή. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν πτοούνται με τίποτα.ΠΗΓΗ
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας επιτίθεται στον νεκρό Στίβεν Χόκινγκ μέσα από το πασχαλινό...μήνυμα αγάπης

2018-04-10T13:41:23.460+03:00

Στον διακεκριμένο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ που πρόσφατα απεβίωσε, επέλεξε να επιτεθεί μέσα από το πασχαλινό μήνυμα αγάπης που εξέδωσε ο...
Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος.

Όπως διαβάζουμε και στην σχετική ανάρτηση που έχει γίνει στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Αυτά και...αγάπη μόνο!

ΠΗΓΗ
Η Uber φιμώνει τις καταγγέλλουσες βιασμό από οδηγούς της

2018-04-09T09:00:10.013+03:00

Ακόμη ένα σκάνδαλο για την Uber: η εταιρεία κατηγορείται ότι μέσα από υποχρεωτικές διαδικασίες ιδιωτικής διαιτησίας επιχειρεί να φιμώσει τις γυναίκες που καταγγέλλουν βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση από...
τους οδηγούς της, αποφεύγοντας έτσι μια δημόσια δίκη και τον έλεγχο της δράσης της.

Ομαδική προσφυγή εννέα γυναικών σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως η διάσημη πλατφόρμα ιδιωτικής μετακίνησης υποχρεώνει τα θύματα να «επιλύσουν τις διαφορές» τους μέσω διαιτησίας, μια διαδικασία που συνήθως καταλήγει σε «εμπιστευτικά σύμφωνα», με τα οποία οι καταγγέλλουσες υποχρεώνονται να μη δημοσιοποιήσουν την υπόθεση.

Οπως υποστηρίζει η Uber, με την εγγραφή τους στις υπηρεσίες που προσφέρει, οι γυναίκες αποδέχονται τη ρήτρα για ιδιωτική επίλυση κάθε διαφοράς που θα προκύψει και συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Στόχος των 9 γυναικών είναι να μιλήσουν εξ ονόματος των χιλιάδων που έχουν δεχτεί επιθέσεις και σεξουαλική βία από οδηγούς της Uber ελπίζοντας να υποχρεωθεί η εταιρεία να αλλάξει κανονισμό (όπως έκανε πρόσφατα η Microsoft) και να πάρει μέτρα για την προστασία όσων την επιλέγουν για τη μετακίνησή τους αντί να επιβάλλει εξωδικαστικούς διακανονισμούς που απλά προστατεύουν την «καλή εικόνα» της αποκρύβοντας την έκταση του φαινομένου και ευνοώντας έτσι τη διαιώνισή του μέσω της ατιμωρησίας.

«Οι πελάτισσές μας δικαιούνται μια δημόσια δίκη», λέει η Τζεν Κρίστενσεν, μία εκ των συνηγόρων των εναγουσών.

«Η Uber πρέπει να αναγνωρίσει ότι αυτά συμβαίνουν και να κάνει κάτι γι’ αυτό», προσθέτει τονίζοντας ότι μια δίκη θα ενημέρωνε τους πολίτες για τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των σεξουαλικών επιθέσεων από πλευράς των οδηγών της εταιρείας.

Με λίγα λόγια, οι ενάγουσες θέλουν η Uber, το κράτος και η κοινωνία να ξέρουν πως οι εμπειρίες τους δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αντίθετα, όπως λέει στην Guardian η Βίνα Ντιβάλ, καθηγήτρια Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, «είναι συνέπεια ενός δομικού προβλήματος της κοινωνίας»: Σε τελική ανάλυση μπορεί η εταιρεία να μην ενδιαφέρεται για ευνόητους λόγους να δημοσιοποιούνται αυτές οι υποθέσεις, αλλά είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας και το κράτος δεν μπορεί να αδιαφορεί όταν αυτή διακυβεύεται.
efsyn
Δημόσια ομολογία National Geographic: Ναι, επί δεκαετίες τροφοδοτούσαμε και αναπαράγαμε τον ρατσισμό

2018-04-08T17:00:38.699+03:00

«Επί σειρά δεκαετιών, ο τρόπος με τον οποίο καλύπταμε τα θέματά μας ήταν ρατσιστικός. Και για να ξεπεράσουμε το παρελθόν μας πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουμε». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός άρθρου του National Geographic τού Απριλίου που κυκλοφορεί με μια... ειδική έκδοση η οποία ονομάζεται «Ζήτημα φυλής».Συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου που, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τεράστια έκπληξη και όχι μόνο στο κοινό των περίπου 100 εκατ. αναγνωστών του, η ίδια η αρχισυντάκτης του, Σούζαν Γκόλντμεργκ η οποία δεν δίστασε να ασκήσει την πιο σφοδρή κριτική στις «μέχρι τώρα» τακτικές του ιστορικού περιοδικού που ήδη από το τεύχος αυτό αποφάσισε να αναθεωρήσει τη στάση του, φιλοξενώντας θέματα όπως περί της 50ής επετείου από τη δολοφονία τού Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και άλλο που πραγματεύεται το ζήτημα των λεγόμενων «μαύρων» Πανεπιστημίων της Αμερικής.Η Σούζαν Γκόλντμεργκ δείχνει να μην φοβάται να παραδεχθεί δημόσια πως το National Geographic φέρει πολύ σοβαρές ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κοινωνία μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει τόσο τους αφροαμερικανούς όσο και τους μαύρους της Αφρικής, καθώς, μέσα από απολύτως συγκεκριμένες πρακτικές τις οποίες το N.G είχε υιοθετήσει όχι απλώς αναπαρήγαγε αλλά και τροφοδοτούσε ενεργά, στερεότυπα με τα οποία κάθε άνθρωπος φυλής διαφορετικής από εκείνη της λευκής, παρουσιαζόταν τεχνηέντως με έναν είτε γραφικό, ή περιθωριακό ή υποδεέστερο τρόπο, κάτι που ωστόσο δεν γινόταν αντιληπτό «σε πρώτη ανάγνωση».Και όταν, στην «καλύτερη» των περιπτώσεων τα θέματά της δεν κατέφευγαν σε τέτοιες πρακτικές, απλώς αγνοούσαν οποιαδήποτε ατομική ή συλλογική δραστηριότητα που αφορούσε τη «μαύρη» κοινότητα και σε κάθε επίπεδο, με πρώτο εκείνο των Επιστημών και των Τεχνών, κρατώντας την εικόνα των εγχρώμων πάντα σε δεύτερο πλάνο, συνήθως «βοηθητικό».Μέχρι τώρα παρουσιάζαμε τους εγχρώμους μόνο ως εργάτες ή υπηρέτες των λευκών ή σε άλλες περιπτώσεις ως γραφικά εξωτικά όντα, χαρούμενα και ανέμελα να ασχολούνται με το κυνήγι και με ασχολίες που δεν απαιτούν ιδιαίτερη πνευματική υπόσταση, ή ακόμη και ως «ευγενείς [...]Ο Μακαρθισμός στο Χόλιγουντ. Η στάση του Σινάτρα, η κυβίστηση του Μπόγκαρτ, η προδοσία του Ελία Καζάν, η ηρωική στάση της Μέριλιν Μονρό

2018-04-08T10:00:37.350+03:00

Η περίοδος του «Μακαρθισμού» ήταν χρόνια παράνοιας. Πήρε το όνομα της από τον αμερικανό γερουσιαστή Τζόσεφ Μακάρθι που ηγήθηκε της προσπάθειας, μέχρι και τον θάνατό του στις 2 Μαΐου του 1957. Ήταν ένα «κυνήγι μαγισσών» όπου «ξεσκαρτάρισαν» το... Χόλιγουντ από όλους τους πιθανούς κομμουνιστές. Η ρουφιανιά έγινε πατριωτική πράξη. Συνεργάτες κατέδιδαν ο ένας τον άλλο, σύζυγοι τις γυναίκες τους και πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής αποστασιοποιήθηκαν από στενούς φίλους για να μην στιγματιστούν ως εχθροί της αμερικανικής κυβέρνησης.Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν ο Χάμφρι Μπόγκαρτ και η Λόρεν Μπακόλ. Ένα από τα δημοφιλέστερα ζευγάρια της εποχής και γνωστοί για τη φιλελεύθερη, αριστερή στάση τους. Τον 1947 όταν ξεκίνησαν οι εγγραφές των φιλο-κομμουνιστών στη «Μαύρη Λίστα» του Χόλυγουντ, οι δυο τους μαζί με πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, οργάνωσαν διαμαρτυρίες εναντίον της δράσης του Μακάρθι. Ο Φρανκ Σινάτρα δήλωσε: «Αν υποστηρίζεις τη δίκαιη μεταχείριση του κατηγορούμενου, γίνεσαι αυτομάτως κομμουνιστής;» Η στάση τους άρχισε να αλλάζει όταν είδαν ότι δεν πέτυχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν.Οι δέκα κομμουνιστές σεναριογράφοι που βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας των «ανεπιθύμητων», έχασαν τη δικαστική μάχη και τα μεγάλα στούντιο έπαψαν να τους στηρίζουν. Από το 1950 και μετά, όταν η κατάσταση άρχισε να να αγριεύει, ο Μπόγκαρτ και η Μπακόλ κράτησαν σταθερή απόσταση ασφαλείας από φίλους και γνωστούς που κατηγορήθηκαν για τα αριστερά τους φρονήματα. Σε συνεντεύξεις, έδιναν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Υποστηρίζουμε τον κομμουνισμό όσο ο Τζον Έντγκαρ Χούβερ», ο διευθυντής του FBI.Ο Έλληνας καταδότηςΤο Χόλιγουντ σοκαρίστηκε όταν ο Έλληνας σκηνοθέτης, Ηλίας Καζάν, κατέδωσε με μεγάλη ευκολία πολλούς απ’ τους συνεργάτες του, το 1952.Ο Καζάν είχε υπάρξει μέλος του αμερικάνικου κομμουνιστικού κόμματος για ενάμισι χρόνο, το 1934. Ρωτήθηκε για τους συντρόφους του την περίοδο εκείνη και αρχικά δεν απάντησε, αλλά αργότερα έδωσε οχτώ ονόματα στενών φίλων και συνεργατών του. Αν και τα άτομα ήταν ήδη στη «Μαύρη Λίστα», [...]Ζητούν την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου – Η δικαιοσύνη επιτίθεται για ακόμα μια φορά…

2018-04-07T17:00:31.074+03:00

Όπως έκανε γνωστό ο Τάσος Θεοφίλου με κείμενο του, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος.Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου και όπως επισημαίνει ο... Τάσος Θεοφίλου αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που τον απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της «αντιτρομοκρατικής».Το κείμενο του Θεοφίλου:«Στην Αθήνα σήμερα την 27η Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στο κατάστημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης ΑΓΓΕΛΗΣ κάλεσε εμένα, τον γραμματέα του Ποινικού Τμήματος Γεώργιο Σωφρονιάδη, και μου δήλωσε ότι: Ασκεί αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 505 παρ. 2 ΚΠΔ, κατά της με αριθμό 2186/2017 (2938/16, 3303/16, 518/17, 565/17, 580/17) αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κηρύχθηκε αθώος ο κατηγορούμενος Αναστάσιος ΘΕΟΦΙΛΟΥ …»Έτσι ξεκινάει η υπ’ αριθμόν 21/2018 έκθεση αναιρέσεως με την οποία ο εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Αγγελής ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που με απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, και να παραπεμφθώ ξανά για να δικαστώ από άλλους δικαστές. Ο εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Αγγελής προήχθη πέρσι σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής».Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφω στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που με απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της «αντιτρομοκρατικής».Όσο κι αν η «αντιτρομοκρατική», και ο κύκλος των χειραγωγούμενων από αυτή εισαγγελέων, φαίνε[...]Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν για τη βίαιη δολοφονία τρανς γυναίκας στη Βραζιλία

2018-04-07T16:40:16.594+03:00

Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τον βίαιο ξυλοδαρμό και τη δολοφονία – στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 – της Dandara dos Santos, τρανς γυναίκας στην Βραζίλια. Οι ποινές τους ποικίλουν από...
21 χρόνια κάθειρξης έως 14 χρόνια και έξι μήνες. Συνολικά και οι πέντε καταδικάστηκαν σε 83 χρόνια φυλάκισης. Οι συνήγοροι δύο εκ των καταδικασθέντων ανέφεραν ότι θα προσφύγουν σε έφεση, υποστηρίζοντας πως οι πράξεις τους δεν συνέβαλαν στο θάνατο του θύματος.

Σημειώνεται ότι, η Dandara dos Santos σύρθηκε βίαια έξω από το σπίτι της από κατοίκους της Fortaleza στην Βραζιλία και παρά τις ικεσίες της να την λυπηθούν και να μην την σκοτώσουν, εκείνοι γελώντας και προπηλακίζοντάς την την σκότωσαν στο ξύλο.Η ομάδα των τρανσφοβικών ξέσπασε βίαια στην Dandara, αφού ομαδικά την χτυπούσαν με μπουνιές, κλωτσιές, παπούτσια και μια μεγάλη σανίδα. Όλα αυτά ενώπιον μαρτύρων και παρά τα παρακάλια της για την ζωή της. Και όταν πια η Dandara δεν μπορούσε να σταθεί από το ξύλο την πέταξαν σε ένα καρότσι οικοδομής , χωρίς να σταματήσουν να βρίζουν και να γελούν.

Την επίθεση κατέγραψε κάποιος από τους αυτόπτες μάρτυρες ο οποίος έδωσε το βίντεο στην αστυνομία. Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει την dos Santos πεσμένη στο έδαφος, να αιμορραγεί και να δέχεται κλωτσιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια δέχεται χτυπήματα με ξύλο.

Σύμφωνα με τις αρχές την πυροβόλησαν δύο φορές στο πρόσωπο και στη συνέχεια τη σκότωσαν με βάναυσα χτυπήματα. Το σχετικό βίντεο έχει αποσυρθεί πλέον από το youtube, υπάρχει όμως ενσωματωμένες σκηνές σε δεύτερο βίντεο.

allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/v7tcE1pWR-s" width="560">


kar.org.gr
Η ΕΠΟ βράβευσε τον Αχιλλέα Μπέο

2018-04-07T10:00:20.796+03:00

Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα έδωσε η Εθνική Ελπίδων τη Μεγάλη Τετάρτη (5/4), καθώς το συγκρότημα του Αντώνη Νικοπολίδη αντιμετώπισε στο...
Βόλο την τοπική ομάδα, Βόλος ΝΠΣ, για ενίσχυση του Ορφανοτροφείου της θεσσαλικής πόλης.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΕΠΟ βράβευσε τον Αχιλλέα Μπέο. Ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος τέλη Φλεβάρη κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, "Koriopolis", όπως ανακοίνωσε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, τόνισε αμέσως μετά τη βράβευση: "Για λογαριασμό όλων των πολιτών της όμορφης πόλης του Βόλου, ένα ευχαριστώ στην ΕΠΟ, τον Αντώνη Νικοπολίδη και τα παιδιά της Ελπίδων που βρίσκονται εδώ. Υγεία σε όλον τον κόσμο. Καλό Πάσχα".


Η βράβευση του Αχιλλέα Μπέου στο ΕΑΚ έγινε από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Παναγιώτη Παπαχρήστο ως "αναγνώριση της συμβολής του στο κοινωνικό έργο που επιτελείται".

Παράλληλα, βραβεύτηκε κι ο πρόεδρος του ορφανοτροφείου Βόλου, Κώστας Θεοδώρου, από τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ και ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη.

Δείτε το video του Magnesianews.gr:

allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RBMp5hucarA" width="560">
ΠΗΓΗ
Πέθανε η ακτιβίστρια κατά του Απαρτχάιντ και πρώην σύζυγος του Μαντέλα, Γουίνι

2018-04-06T21:54:17.881+03:00

Πέθανε, σε ηλικία 81 ετών, η Νοτιοαφρικανή ακτιβίστρια κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ και πολιτικός, Γουίνι Μαντέλα.

Ο εκπρόσωπός της ανακοίνωσε πως πέθανε σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, από τις επιπλοκές μιας...
«μακροχρόνιας ασθένειας». «Με μεγάλη θλίψη ενημερώνουμε το κοινό ότι η Γουίνι Μαντικιζέλα Μαντέλα απεβίωσε στο νοσοκομείο Μίλκπαρκ του Γιοχάνεσμπουργκ, σήμερα, 2α Απριλίου» δήλωσε ο Βίκτορ Ντλαμίνι.

Η Γουίνι Μαντικιζέλα Μαντέλα ήταν πρώην σύζυγος του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Έμειναν παντρεμένοι επί 38 χρόνια και χώρισαν το 1996.

Το ζευγάρι ήταν σύμβολο του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Εμβληματική είναι η φωτογραφία τους, στην οποία κρατούνται από το χέρι κατά την αποφυλάκιση του Μαντέλα ύστερα από 27 χρόνια κράτησης.

Ωστόσο, στη συνέχεια, η φήμη της Γουίνι Μαντέλα αμαυρώθηκε, καθώς αντιμετώπισε κατηγορίες που κυμαίνονται από απάτη έως απαγωγή και επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και υπήρξε επικεφαλής της γυναικείας οργάνωσης του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).

Υπενθυμίζεται πως ο Νέλσον Μαντέλα πέθανε το 2013.ΠΗΓΗ«Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές στον πόλεμο;»… – του Νίκου Μπογιόπουλου

2018-04-02T11:00:06.882+03:00

Τις τελευταίες μέρες ένα τάγμα εφόδου από ναζιστόμουτρα,...φασιστόμουτρα και ακροδεξιόμουτρα εμφανίζονται σε ιστοσελίδες, φέισμπουκ, τουίτερ και κουρδισμένα στον τόνο του γκεμπελισμού, με τις ίδιες λέξεις και με το ίδιο τζημερογλοιώδες ύφος, αφού πρώτα παραποιήσουν, πλαστογραφήσουν, αποσιωπήσουν ή διαστρεβλώσουν μια σειρά θέσεις του ΚΚΕ, παπαγαλίζουν με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας το εξής… ερώτημα:«Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές στον πόλεμο;»…Παρατήρηση: Όλα αυτά τα ναζιστοειδή που ρωτούν «τι θα κάνουν οι κομμουνιστές στον πόλεμο;» λατρεύουν το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι αυτό  στο οποίο συμμετέχει και η «σύμμαχος» Τουρκία – και εντός ολίγου και η ΠΓΔΜ. Μιλάμε για το ΝΑΤΟπου κάνει πλάτες στην Τουρκία, τηρεί «ίσες αποστάσεις» όταν εμβολίζονται ελληνικά πλοία, παρακολουθεί 45 χρόνια την κατοχή της Κύπρου και στο οποίο η άρχουσα τάξη – που εκτρέφει τα ναζιστοειδή – έχει εμπλέξει την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια.Επεξήγηση: Παρότι συνιστά ιστορική φάρσα τα ορφανά του Γκέμπελς, του Τσολάκογλου, του Τσιρωνίκου, του ταγματαλήτη Παπαδόγγονα και των χουντικών προδοτών της Κύπρου να θέτουν τέτοια ερωτήματα στην Ελλάδα, και μάλιστα προς τους Ελληνες κομμουνιστές, είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους απαντήσουμε καθότι η απάντηση είναι και διδακτική για τους νεώτερους και διασκεδαστική για τους παλιότερους.Απάντηση: Τα ναζιστόμουτρα ας φέρουν τα ματάκια τους στις σχισμές από τις κουκούλες των δοσίλογων προγόνων τους που φοράνε και – με όσα γράμματα ξέρουν – ας διαβάσουν. Οι κομμουνιστές, αν γίνει πόλεμος και αφού προηγουμένως θα έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον αποτρέψουν, θα «υποδεχτούν» τον εισβολέα όπως ακριβώς περιγράφει ο όρκος αριστερά. Ο όρκος του αντάρτη του ΕΛΑΣ. Κι όσο βέβαιο είναι αυτό – μάρτυς μας η Ιστορία – άλλο τόσο βέβαιο είναι σε τι πιστεύουν, σε τι ορκίζονται (δεξιά κοίτα ούγκανε) και τι θα κάνουν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των ορκισμένων ταγματαλητών του Χίτλερ.[...]Έσπασαν και έκαψαν τα διόδια - Πεδίο μάχης δρόμοι στην Αλβανία

2018-04-01T22:07:33.886+03:00

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες ο αυτοκινητόδρομος στα βόρεια της Αλβανίας εξαιτίας των πρώτων διοδίων.Μια ειρηνική διαδήλωση με μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που αντιτίθενται στα διόδια κοντά στη... σήραγγα Καλιμάς στη βόρεια Αλβανία έγινε βίαιη, με τους συμμετέχοντες να ρίχνουν πέτρες και να σπάνε και να καίνε τους σταθμούς.Ο υπουργός Εσωτερικών Φατμίρ Χαχάιτ δήλωσε ότι 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι και κάποιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν επίσης.   Διαμαρτυρίες ωστόσο έχουν ανακοινωθεί τόσο σήμερα όσο και όλη την εβδομάδα.Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα προειδοποίησε ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά όσοι παραβιάζουν το νόμο.Ο Lulzim Basha, αρχηγός του  Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, κάλεσε την κυβέρνηση να απαλλάξει τους βόρειους κατοίκους από τα διόδια και να μειώσει τα ποσά που χρεώνονται. Περιέγραψε τη διαμαρτυρία ως αντίδραση στην «αδικία και τη βία της κυβέρνησης».Από τις 15 Απριλίου οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Durres-Kukes, γνωστό και ως Εθνική Οδός του Αλβανικού Εθνούς, θα πρέπει να πληρώνουν για πρώτη φορά διόδια.Η είδηση προκάλεσε οργή για το αυξανόμενο κόστος στους κατοίκους της περιοχής, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους τουρίστες από το Κόσοβο οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου όλων των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Αλβανία.Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει ότι όταν έρθει στην εξουσία, θα άρει το μέτρο αυτό.Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν κλιμακούμενες διαμαρτυρίες καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο για να πάνε στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.Επίσης οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράλληλα της εθνικής οδού υποστηρίζουν ότι τα διόδια θα αυξήσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους, ειδικά εξαιτίας του υψηλού φόρου στα φορτηγά και στα ρυμουλκούμενα.Ωστόσο, οι [...]Τέσσερις μήνες με αναστολή στον χρυσαυγίτη Γερμενή για την επίθεση στον Καμίνη

2018-04-01T12:30:26.072+03:00

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές...
Πλημμελειοδικείο τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργο Γερμενή για την κατηγορία της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη τον Μάιο του 2013.

Η κατηγορία αφορά την εισβολή του Γερμενή σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στον «Κόμβο Αλληλεγγύης», στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού, όπου εξύβρισε και επιχείρησε να χτυπήσει τον Γιώργο Καμίνη.

Ο Γερμενής είχε ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς φρουρούς του δημάρχου. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος εξιστόρησε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα όταν ο βουλευτής εισήλθε στο χώρο της εκδήλωσης. Ο χρυσαυγίτης, γνωστός και ως «Καιάδας», απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του.


 news247

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο 'λογιστής του Άουσβιτς' - Δεν πρόλαβε να εκτίσει την ποινή του

2018-04-01T10:30:18.774+03:00

Τον Δεκέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας...
αποφάνθηκε πως ο Γκρένινγκ, πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή απορρίπτοντας το επιχείρημα των δικηγόρων του ότι η φυλάκισή του σε τόσο προχωρημένη ηλικία παραβιάζει το δικαίωμά του στη ζωή

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Όσκαρ Γκρένινγκ, γνωστός ως ο «λογιστής του Άουσβιτς», ο οποίος καταδικάστηκε το 2015 για τον ρόλο του στις μαζικές δολοφονίες που διέπραξαν οι Ναζί στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο Γκρένινγκ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών ως συνεργός σε δολοφονία συμβάλλοντας στην αποστολή, την άνοιξη 1944, 300.000 Εβραίων της Ουγγαρίας στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, από τους οποίους το 1 εκατομμύριο ήταν Εβραίοι της Ευρώπης, αφανίσθηκαν ανάμεσα στο 1940 και το 1945 στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Πέθανε στο νοσοκομείο και δεν είχε ακόμη ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του.

Το Spiegel ανέφερε ότι ο Γκρένινγκ πέθανε την Παρασκευή, αλλά αρχές της φυλακής δεν είχαν ακόμη λάβει ένα πιστοποιητικό θανάτου.

Η δίκη του είχε θεωρηθεί μία από τις τελευταίες μεγάλες δίκες που συνδέεται με το Ολοκαύτωμα, στη διάρκεια του οποίου περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.

Τον Δεκέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε πως ο Γκρένινγκ, πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή απορρίπτοντας το επιχείρημα των δικηγόρων του ότι η φυλάκισή του σε τόσο προχωρημένη ηλικία παραβιάζει το δικαίωμά του στη ζωή.

Ο Γκρένινγκ βρέθηκε στο προσκήνιο το 2005 όταν εμφανίσθηκε στο ντοκιμαντέρ του BBC "Άουσβιτς: Οι Ναζί και η Τελική Λύση", στο οποίο περιέγραφε πως το γεγονός ότι ήλθε αντιμέτωπος με αρνητές του Ολοκαυτώματος τον οδήγησε να μιλήσει. «Το βλέπω ως αποστολή μου τώρα, στην ηλικία μου, να αντιμετωπίζω αυτά τα πράγματα που έχω ζήσει και να αντιμετωπίσω τους αρνητές του Ολοκαυτώματος που ισχυρίζονται ότι δεν συνέβη ποτέ. Είδα τα κρεματόρια, είδα τους φούρνους».

Ο «λογιστής του Άουσβιτς» είχε παραδεχθεί πως είναι ηθικά ένοχος λόγω της εργασίας που παρείχε στο Άουσβιτς, η οποία περιελάμβανε την αποστολή χαρτονομισμάτων που έβρισκε στις αποσκευές των Εβραίων στo αρχηγείο των SS στο Βερολίνο, τα οποία βοήθησαν στη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας των ναζί.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel είχε δηλώσει: «συνεργός θα ήταν υπερβολικό για μένα. Θα περιέγραφα τον ρόλο μου ως ένα μικρό δόντι στα γρανάζια. Αν αυτό το ονομάζετε ενοχή, τότε είμαι ένοχος, αλλά όχι εκουσίως. Από νομικής απόψεως, είμαι αθώος».

news247Ψυχρές μπίζνες με ανθρώπινες ζωές!

2018-03-31T12:30:04.559+03:00

Η εταιρεία χρυσού στη Χαλκιδική δεν θέλει να πληρώσει αποζημίωση στην οικογένεια ...εργαζομένου που σκοτώθηκε στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών τον Φλεβάρη του 2016, όταν καταπλακώθηκε από όγκο μεταλλεύματος 6 τόνων που έπεσε από ύψος 4 μέτρων και τον έλιωσε...Το φρικτό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου, στη στοά 118, όταν ένα τεράστιο επισφαλές κομμάτι μεταλλεύματος από την οροφή αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε τον 52χρονο γομωτή-πυροδότη.Η οικογένεια του άτυχου εργαζομένου, που ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά -ένα 27χρονο ανάπηρο αγόρι και μια 20χρονη κόρη που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη- κατέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ.Από την πλευρά της, όμως, η εταιρεία υποστηρίζει ότι για τον θάνατό του... αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο ίδιος ο άτυχος εργάτης!Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής χθες, η επιχείρηση που χρόνια τώρα υποστηρίζει ότι θα φέρει την «ανάπτυξη» στην περιοχή παραστάθηκε με τρεις δικηγόρους απέναντι στην οικογένεια.Από την άλλη, δυστυχώς κανένας εργαζόμενος της εταιρείας δεν παραστάθηκε για ηθική, έστω, υποστήριξη στη γυναίκα και τα παιδιά του αδικοχαμένου συναδέλφου τους.Μόνο ένας απολυμένος βρέθηκε στο ακροατήριο! «Φοβούνται...», υποστήριξε στην «Εφ.Συν.» ο αδελφός του θύματος, Βασίλης, που κατέθεσε κι ως μοναδικός μάρτυρας για τους ενάγοντες.Για λογαριασμό της εταιρείας χρυσού, από την άλλη, κατέθεσε ο τομεάρχης του μεταλλείου Μαύρης Πέτρας.Τι υποστηρίζει η οικογένειαΣύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένεια του θύματος, λίγες μέρες πριν από το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στο 52χρονο πατέρα δυο παιδιών, «ομάδα εργατών της εταιρείας ανατίναξε το μέτωπο της στοάς. Από τις εκρήξεις εκείνης της ημέρας παρέμεινε να προεξέχει ένας μεγάλος όγκος μεταλλεύματος ο οποίος δεν κατέστη εφικτό να αποκολληθεί μετά και τις εργασίες αποκόλλησης που έγιναν την επόμενη ημέρα. Παρότι ο όγκος συνέ[...]Ακροδεξιός εκπαιδευτικός χαστούκισε μαθητή δημοτικού στη Σητεία

2018-03-31T10:30:22.904+03:00

Ανάστατοι είναι γονείς κι εκπαιδευτική κοινότητα στη Σητεία Λασιθίου... μετά την καταγγελία μητέρας μαθητή της Δ’ Δημοτικού ότι εκπαιδευτικός ειδικότητας πληροφορικής χειροδίκησε σε βάρος του γιου της, λόγω μιας… απορίας.Η καταγγελία διερευνάται ήδη από τις αρμόδιες αρχές, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης κάλεσε χθες μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού τον καταγγελλόμενο να μην προσέλθει τη Δευτέρα στην τάξη αλλά να μεταβεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για να δώσει τη δική του εκδοχή σε σχέση με τα γεγονότα.Ο σύλλογος γονέων συμπαραστέκεται στη μητέρα, προσυπογράφοντας την καταγγελία της, ενώ όπως φαίνεται από αναρτήσεις γονέων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν στα παιδιά τους την παρακολούθηση μαθημάτων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, χαρακτηρίζοντάς τον “επικίνδυνο” και προχωρώντας σε συλλογή υπογραφών εναντίον του. Σε προσωπική επαφή του καταγγελλόμενου με γονείς δήλωσε πως η αντίδρασή του οφειλόταν στο “νευρικό” χαρακτήρα του και στο ότι “δε γουστάρει τους Σητειακούς”.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς μέσω βίντεο στο γνωστό ιστότοπο “Youtube” δε διστάζει να αναρτά ακραία ξενοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, το οποίο όπως καταγγέλουν χρήστες του μέσου προπαγανδίζει και στους μαθητές τους. Συγκεκριμένα κάτω από ένα τέτοιο βίντεο βρίσκεται σχόλιο: “Άχρηστε ρατσιστή, πώς μιλάς έτσι στα παιδιά του δημοτικού”; προσθέτοντας πως δουλειά του είναι να διδάσκει και όχι να κάνει ρατσιστές τους μαθητές. Σε ένα κρεσέντο σεξισμού και αποποίησης ευθυνών ο καταγγελλόμενος απάντησε: “Αγαπητή φίλη σε ευχαριστώ για τον τίτλο του ρατσιστή. Όμως μιας και απαντώ σε γυναίκα (οι άντρες φοράνε παντελόνια και δεν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία), εγώ θα συνεχίσω να ανεβάζω βιντεάκια στο κανάλι μου το οποίο είναι προσωπικό και[...]