Subscribe: Το Blog του Bloka.com
http://keepbloking.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
από  για  και  με  να  οι  που  σε  στην  τα  την  της  το  του  των  ότι 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Το Blog του Bloka.com

Το Blog του Bloka.comΠολίτες σε δράση για ασφαλείς, βιώσιμες & οικονομικές μετακινήσειςUpdated: 2018-03-06T11:12:57.096+02:00

 Νεοελληνικός "πολιτισμός"

2009-06-22T16:22:52.362+03:00

(image)
Ενώ μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης εκθείαζαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, οι καλεσμένοι των εγκαινίων μετέτρεψαν σε αυθαίρετο παργκινκ το νέο πεζόδρομο του Μουσείου. Καταστρέφοντας και το οδόστρωμα που είχαν μόλις πληρώσει οι φορολογούμενοι. Η φωτό είναι από φίλους του Τvxs.Ντροπή - Θυσιάστηκαν προσπάθειες χρόνων

2009-04-11T14:44:04.868+03:00

Για λίγες ψήφους στην Κομοτηνή; ΝΤΡΟΠΗ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΧΡΟΝΩΝ Διαλύθηκε με τη μία το θεμέλιο της συγκοινωνίας, η προτεραιότητα των λεωφορείων (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ) 9/4/2009 Το Δίκτυο Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. (Για την Δημόσια Συγκοινωνία και την Βιώσιμη Κινητικότητα) καταδικάζει απερίφραστα την πρωτοφανή και εκτός πάσης λογικής απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για ελεύθερη είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, έστω και με τον τρόπο με τον οποίο εξαγγέλθηκε το μέτρο (ως δοκιμαστικό πριν ληφθούν τελικές αποφάσεις για την οριστικοποίησή του και ισχύον μόνο για τις εκτός δακτυλίου λεωφορειολωρίδες και μονάχα για έμφορτα ταξί). Θεωρούμε το μέτρο αυτό σαν ένα μεγάλο πισωγύρισμα σε σχέση με τις θετικές εξελίξεις και κατακτήσεις της Δημόσιας Συγκοινωνίας τα τελευταία 10 χρόνια, σε μια μητροπολιτική περιοχή όπως αυτή της Αθήνας που μαστίζεται κατ’εξοχήν από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το νέφος και την πολύμορφη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την πάγια ακολουθούμενη πολιτική των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών, που είχαν ακολουθήσει όλοι οι προκάτοχοι του κ. Ευρ. Στυλιανίδη υπουργοί. Πάρθηκε χωρίς καμμία δημόσια διαβούλευση με τους συναρμόδιους συγκοινωνιακούς, πολιτικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς (ΟΑΣΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΚΕ, Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ΤΕΕ, ΕΜΠ, Δίκτυο Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. κλπ). Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται καμμία δοκιμαστική εφαρμογή για να αποδείξει το αυτονόητο, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα συμβάλει στην υποβάθμιση των λειτουργικών χαρακτηριστικών (μέση ταχύτητα, επίπεδο εξυπηρέτησης κλπ) των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και άρα στην απαξίωσή τους και την μείωση της επιβατικής τους κίνησης, πολύ περισσότερο που υπάρχει η κτηθείσα εμπειρία από την αποτυχημένη εφαρμογή του μέτρου στην Θeσσαλονίκη. Πράγματι η εφαρμογή του μέτρου στη Θεσσαλονίκη είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση στο μισό της μέσης ταχύτητας των λεωφορείων και τον διπλασιασμό του χρόνου διαδρομής τους, την απώλεια δρομολογίων σε σημαντικό ποσοστό και την μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 30%. Στην Αθήνα που ο αριθμός των ταξί είναι όχι απλά κατά πολύ μεγαλύτερος, αλλά ο με[...]Απαντηση αστυνομικου ..

2009-03-26T11:41:30.261+02:00

από τον bloker x4670

Τεταρτη 18-3-09 ωρα 01:25 το βράδυ

Αστυνομικοί της τροχαίας Πτολεμαίδας έκαναν αλκοτέστ σε διασταύρωση μέσα στην πόλη
σε έλεγχο που εγινε σε οχημα ο οδηγός φύσηξε και έδειξε το μηχάνημα 0,44mg οπως ηταν φυσικό 700ευρω κλήση και το δίπλωμα...Όμως την ώρα που γινοταν αυτο σταμάτησαν και δεύτερο όχημα το οποιο ο οδηγος ηταν χαλια δεν μπορουσε να πάρει τα "πόδια" του ,του εγινε σύσταση του αφαίρεσαν το δίπλωμα και 1200 ευρω κλήση και του ειπαν καληνύχτα πάρε το αυτοκίνητο και φύγε...Αμεσως καποιοι αλλοι οδηγοι ενοχληθηκαν και αντεδρασαν στην κινηση αυτη και ρώτησε τον αστυνομικο με λιγο έντονο τροπο --καλά δεν τον βλέπεις ,θα σκοτώσει κανέναν ...και ο αστυνιμικος απαντησε -- Κυριε μου εγω ειμαι καλημένος η κλήση γράφει οτι επρεπε να ακινητοποιηθεί το αυτοκινητο, με δική του ευθύνη το παίρνει ο πιτσιρικάς...
Λιγο σεβασμό κύριε αστυνομικέ στους συμπολίτες σου έπρεπε να δείξεις... (image) (image) (image)
και αφου αναγράφει η κλήση ακινητοποιήση καντην σωστά..μην έχουμε θύματα και μέσα στην πόλη.Κατασκευή κόμβων για την ευκολότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία στην Πτολεμαΐδα

2009-03-22T23:55:19.290+02:00

από τον bloker x4670

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη της Πτολεμαϊδας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 12 Μαρτίου 2009. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στη δημιουργία ασφαλών διασταυρώσεων-κόμβων, εκεί που διαπιστώνονται αυξημένα κρούσματα τροχαίων ατυχημάτων, σε συνέχεια της εγκεκριμένης από το διοικητικό συμβούλιο κυκλοφοριακής μελέτης σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πτολεμαϊδας.

(image)
(image)
Στόχος είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση σε περιοχές έξω από το κέντρο, κυρίως στην περιοχή της άνω Πτολεμαϊδας, με στόχο την αστική ολοκληρωμένη παρέμβαση με αναφορά σε αυτή την περιοχή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια παγκόσμια τακτική, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι η ασφαλέστερη και επιλύει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα. Επιλέχθηκαν κάποια σημεία αρχικά και στη συνέχεια θα υπάρξει επέκταση της παρέμβασης και σε άλλες περιοχές, όπου στο παρελθόν είχαμε πολλά ατυχήματα.

Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βούρας, ο οποίος παρουσίασε τα σχέδια των κόμβων και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Οι κόμβοι θα αντικαταστήσουν τα φανάρια σε πολλές περιοχές, προσφέροντας ασφάλεια και ευκολότερη διέλευση.
Συγκεκριμένα κόμβοι πρόκειται να κατασκευαστούν στις περιοχές 25ης Μαρτίου- Μονής Γουμεράς, 25ης Μαρτίου- Ελευθερίου Βενιζέλου, Γράμμου- Μικράς Ασίας.

www.ptolemaida.org"Έπρεπε να του πάρουν το αμάξι και να μην το ξαναδώσουν"

2009-03-22T13:35:34.171+02:00

(image)
"Πλατεία Κολωνακίου παρκάρισμα "ευαισθησίας". Η ράμπα μπλοκαρισμένη και με δυσκολία να περάσει πεζός, ούτε κουβέντα για αναπηρικό καροτσάκι. Πήρε κλήση ο οδηγός, αλλά κανονικά δεν έπρεπε να το σηκώσει γερανός;"

από troktiko1η πανελλαδική συνάντηση για την οδική ασφάλεια

2009-03-21T03:01:40.214+02:00

(image) και στην οποία συμμετέχει και το Bloka.com με εισηγητή τον bloker jkar.

Η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτής σε όλους.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες.Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο μέσα στο 2013

2009-02-07T23:42:39.038+02:00

"Απογευματινή", 31.01.09

Το 2013 ολοκληρώνεται η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και, εκτός απροόπτου, η πόλη θα αποκτήσει μέσο σταθερής τροχιάς που τόσο ανάγκη το έχει προκειμένου να ανακουφιστεί κυκλοφοριακά. Οι καθυστερήσεις που μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί στην κατασκευή του έργου (δεν ξεπερνούν το ένα έτος) καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν, ώστε να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς εντός των ημερών θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα ανακοινώσει ότι οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και ότι το έργο θα παραδοθεί κανονικά το 2013.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, περίπου 18 μηνών, για τις δοκιμές λειτουργίας των αυτόματων συρμών.
Οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό Α.Ε., οφείλονται:

α) στα αρχαιολογικά ευρήματα και τις καταλήψεις των απαραίτητων χώρων, λόγω των σχετικών χρονοβόρων διαδικασιών,

β) σε κάποια προβλήματα της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΕΓΕΚ, τα οποία έχουν ήδη επιλυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την ανάδοχο κοινοπραξία αποτελούν οι εταιρείες ΑΕΓΕΚ – IMPREGILO – ANSALDO T.S.F. – SELI – ANSALDOBREDA.

Σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό Α.Ε.», το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου (1,1 δισ. ευρώ) έχει εγκαίρως εξασφαλιστεί με:

α) την ένταξή του στο Γ’ ΚΠΣ και ως συνεχιζόμενο έργο στο ΕΣΠΑ (γι’ αυτό και δεν υπάρχουν απώλειες σε κοινοτικούς πόρους),

β) τη σύναψη πολύ ευνοϊκού δανείου 650 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι έως σήμερα δαπάνες ανέρχονται στα 193 εκ. ευρώ.

Στην α’ φάση των επεκτάσεων για το μετρό Θεσσαλονίκης προβλέπεται η κατασκευή δύο επεκτάσεων:
- Βορειοδυτικά προς Σταυρούπολη: 5 χλμ. με 5 νέους σταθμούς.
- Νοτιοανατολικά προς Καλαμαριά: 5 χλμ. με 5 σύγχρονους σταθμούς.

Για την επέκταση της γραμμής προς Καλαμαριά έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση ύψους 400.000.000€ από το Δ΄ ΚΠΣ.

Στόχος του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Αττικό Μετρό είναι η δημοπράτηση και κατασκευή των επεκτάσεων να πραγματοποιηθούν παράλληλα με την κατασκευή του βασικού έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, και οι πρώτες επεκτάσεις του δικτύου να ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα από τη λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό.

Στη β’ φάση των επεκτάσεων του μετρό της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τις σχετικές έρευνες της Αττικό Μετρό Α.Ε., θα ενταχθούν και άλλες περιοχές της πόλης (π.χ. προς αεροδρόμιο και Κορδελιό) προκειμένου σταδιακά να δημιουργηθεί ένα πλήρες δίκτυο μετρό στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί ολοένα και περισσότερους κατοίκους.Βινιέτες απο τα οδικά ταξίδια μου.

2009-02-07T23:36:04.660+02:00

Ο bloker DK μοιράζεται πράγματα μαζί μας..

Διαβάστε περισσότερα για τη βινιέτα (vignetta)


(image)
Βινιετα Ελβετιας 2006

(image)
Βινιετα Αυστριας 2006


(image)
Βινιετα Τσεχιας 2007

(image)
Βινιετα Ουγγαριας 2007


(image)
Βινιετα Σλοβακιας 2007

(image)
Βινιετα Βουλγαριας 2008Επικίνδυνα ακόμη και τα χαντς φρι στην οδήγηση

2009-02-05T10:01:09.572+02:00

100% αυξήθηκαν οι τιμές πάρκινγκ την τελευταία πενταετία ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ζωή Λιάκα, Θόδωρος Νικολάου"ΤΑ ΝΕΑ" Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 Όταν οδηγείς, επικίνδυνα δεν είναι μόνο το αλκοόλ και το κινητό τηλέφωνο. Το χανγκόβερ μπορεί επίσης να γίνει αιτία τροχαίου, όπως και οι συσκευές χαντς φρι, αφού αποδείχθηκε πως μια τηλεφωνική συνομιλία αποσπά τον οδηγό πολύ περισσότερο ακόμη και από τον πιο ομιλητικό επιβάτη.Η κινητοποίηση κατά της χρήσης του κινητού κατά την οδήγηση αυξάνεται διαρκώς, μαζί με τα στοιχεία που δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν όχι μόνον ότι το κινητό αποσπά τον οδηγό πολύ περισσότερο από τις κουβέντες των επιβατών, αλλά και ότι η χρήση μιας συσκευής χαντς φρι δεν βελτιώνει την κατάσταση. Γιατί; Διότι οι επιβάτες λειτουργούν ως επιπλέον μάτια, σωπαίνουν όταν αντιλαμβάνονται μια δύσκολη κατάσταση, ακόμη και βοηθούν τον οδηγό όταν χρειάζεται να κάνει μια μανούβρα ή θυμίζοντάς του ότι πρέπει να βγει στη συγκεκριμένη έξοδο του αυτοκινητόδρομου. Η έρευνα δημοσιεύθηκε χθες στην επιθεώρηση «Journal of Εxperimental Ρsychology: Αpplied» και αυξάνει τα δεδομένα που δείχνουν ότι τα κινητά κάνουν την οδήγηση επικίνδυνη.Οι προσομοιωτές Ο Ντέιβιντ Στρέγιερ του Πανεπιστημίου της Γιούτας και συνάδελφοί του διαπίστωσαν έπειτα από μια σειρά πειραμάτων με προσομοιωτές οδήγησης ότι η χρήση συσκευής χαντς φρι αποσπά την προσοχή του οδηγού όσο θα την αποσπούσε και ένα τηλεφώνημα κρατώντας τη συσκευή του κινητού. Απέδειξαν ότι ο χρόνος αντίδρασης νεαρών οδηγών όταν μιλούν στο κινητό εξομοιώνεται με αυτόν των ηλικιωμένων ανθρώπων. Φάνηκε επίσης ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο δυσκολεύονται να οδηγήσουν όσο και αν είχαν πιει οινοπνευματώδη πάνω από το νόμιμο όριο· και ότι οδηγοί που χρησιμοποιούν χαντς φρι βγαίνουν από τη λωρίδα τους και χάνουν την έξοδο στους αυτοκινητόδρομους συχνότερα απ΄ ό,τι οι οδηγοί που πιάνουν κουβέντα με κάποιον επιβάτη. «Ο επιβάτης προσθέτει ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια και βοηθάει τον οδηγό να βρει τον δρόμο και του θυμίζει πού να πάει», αναφέρει ο Στρέγιερ σε δήλωση που εξέδωσε. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι ένας οδηγός που κουβεντιάζ[...]Προς μια νέα κουλτούρα για τις αστικές μετακινήσεις

2008-11-26T15:42:39.984+02:00

(image) Κατατέθηκαν στα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών οι Θέσεις ως προς την Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε. ‘Προς μια νέα κουλτούρα για τις αστικές μετακινήσεις’ και την απάντηση των Υ.Μ.Ε. και Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις αυτές εδώ.

από το δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣΒαρκελώνη..

2008-11-26T10:31:50.233+02:00

από τον Φραγκίσκο


Μια επίσκεψη στη Βαρκελώνη, για επαγγελματικούς λόγους, με έκανε - για άλλη μια φορά - να μελαγχολήσω για την ποδηλατική πραγματικότητα στην Αθήνα. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, για την πιθανότητα να εξελιχθεί η Αθήνα σε στοιχειωδώς βιώσιμη πόλη.


Ακούω ήδη τις αντιδράσεις: "Μην είσαι υπερβολικός", "μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα με την κυκλοφορία, αλλά έχουμε και πολλά καλά", "σιγά πια, τους είδαμε και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους" και άλλα τέτοια... Δεν θέλω να επεκτεθώ ή να πλατειάσω, οπότε δε θα σταθώ σε γενικόλογες συγκρίσεις. Θα εστιάσω όμως στην αστική μετακίνηση, στην ελευθερία κίνησης (και έκφρασης κατ' επέκταση), στην προστασία του περιβάλλοντος, στο σεβασμό των δικαιωμάτων αλλά και την τήρηση των υποχρεώσεων του κάθε πολίτη μιας οργανωμένης Ευρωπαϊκής πόλης.


Η Βαρκελώνη έχει 1.5 εκκατομύριο κατοίκους μέσα στην πόλη και συνολικά 4 εκατομμύρια στην ευρύτερη (μητροπολιτική) περιοχή. Αρκετά παρόμοιο μέγεθος με την Αθήνα δηλαδή. Μου έκανε εντύπωση ότι είδα πολλούς κεντρικούς δρόμους με 3 - 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση και με τα δύο ρεύματα να χωρίζονται από πεζοδρόμιο πλάτους 10 - 20 μέτρων! Πάνω σε αυτό υπήρχαν (μαντέψτε) ποδηλατόδρομοι, παρτέρια, παγκάκια κλπ.
(image)

Οι κάτοικοι της πόλης, κάθε ηλικίας, φύλου και κοινωνικού στρώματος μετακινούνται (και) με ποδήλατα. Χώροι στάθμευσης ποδηλάτων υπάρχουν παντού. Σε κάθε γωνιά, σε κάθε πεζοδρόμιο. Επιπλέον έχουν ένα σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Το ονομάζουν bicing και είναι παρόμοιο με το γαλλικό Velib που τόσο συζητήθηκε τον τελευταίο καιρό, ακόμα και στα ελληνικά ΜΜΕ.


Είδα ανθρώπους με ένδυση δουλειάς γραφείου, νοικοκυρές με ψώνια, φοιτητές, να χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά κόκκινα bicing ποδήλατα με τα άσπρα φτερά, έχοντας φορτώσει τα πράγματά τους στο μπροστινό καλάθακι, και με το χαμόγελο στα χείλη να μετακινούνται άνετα και χαλαρά.


Τα αυτοκίνητα στους δρόμους ήταν αρκετά. Περιστασιακά μποτιλιαρίσματα υπήρχαν. Φαντάζομαι όμως ότι αν όλοι αυτοί οι ποδηλάτες χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητά τους, η κατάσταση θα ήταν σαν την Αθήνα (ή χειρότερη!).


Κανείς δεν κόρναρε σε ποδηλάτη να ξεκινήσει γρήγορα σε φανάρι και να "φύγει από τη μέση" στα (λίγα) σημεία που δεν υπήρχε ποδηλατόδρομος και ξεχωριστό φανάρι για ποδήλατα. Κανείς δεν κορόιδευε τους ποδηλάτες, δεν είδα κανένα βλέμμα "λύπησης" σαν κι αυτά που συχνά αντικρίζω στους δρόμους της Αθήνας από τους απαίδευτους Έλληνες οδηγούς που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είμαστε πάνω σ' ένα ποδήλατο επειδή θέλουμε να κάνουμε οικονομία στη βενζίνη ή επειδή είμαστε "φτωχαδάκια" που δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε Μπαντζάι GLX με 86 άτοκες!

Συνάδελφοι ποδηλάτες:  • Συνεχίστε να ποδηλατείτε.

  • Συνεχίστε να διεκδικείτε το δικαίωμα στη μετακίνηση και στη χρήση των δημόσιων δρόμων επί ίσοις όροις με τους άλλους χρήστες του δρόμου, με σεβασμό και με πολιτισμό.

  • Διαδώστε την ιδέα.

  • Δείξτε σεβασμό και απαιτείστε σεβασμό.


Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ!
Δεν ξέρω αν θα γίνουμε ποτέ Βαρκελώνη ή Βερολίνο. Ξέρω όμως ότι αξίζει να προσπαθήσουμε!Επιβολή προστίμων σε BP και Shell από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

2008-11-26T10:24:02.203+02:00

Την επιβολή προστίμου ύψους 30.066.585 εκατ. ευρώ στην BP Hellas και 19.664.888 εκατ. ευρώ στη Shell Hellas αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δύο εταιρίες υποχρεούνται να υπολογίζουν και να χορηγούν τις εκπτώσεις (επί τιμολογίου και απολογιστικές) στις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας με τις οποίες κάθε μία συναλλάσσεται στην ελληνική αγορά αμόλυβδης βενζίνης ξεχωριστά και ανεξάρτητα, αρχής γενομένης ενενήντα (90) ημέρες από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης, προκειμένου να παύσει η μέσω των εκπτώσεών τους διαπιστούμενη σύγκλιση των χονδρικών τιμών τους.Σ

ε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις προαναφερόμενες υποχρεώσεις απειλεί με χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 ευρώ) σε κάθε μία από τις εταιρίες και για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης από την παρέλευση του ανώτερου προβλεπόμενου χρόνου συμμόρφωσης.

Αναλυτικότερα, ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι η Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, εξέδωσε στις 20 Νοεμβρίου 2008 την υπ. αριθμ. 421/V/2008 Απόφασή της σχετικά με την αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού με σκοπό τη διερεύνηση πιθανών παραβάσεων του ν. 703/77 από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού έλαβε υπόψη τις αιτιάσεις των δύο μερών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι η εναρμονισμένη πρακτική των δύο εταιριών εμπορίας πετρελαιεοιδών αναφορικά με τον καθορισμό της εκπτωτικής τους πολιτικής στους νομούς της ελληνικής επικράτειας, είχε ως περιεχόμενο τον καθορισμό τιμών που αποτελεί μία από τις ουσιώδεις παραβάσεις του άρθρου 1 του ν. 703/1977 και 81 της ΣυνθΕΚ.Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδέχθηκε την συμπληρωματική εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, αναγνωρίζοντας τον ειδικό ρόλο των εν λόγω δύο εταιριών εμπορίας Πετρελαιοειδών σε σχέση με τις υπόλοιπες του κλάδου, λόγω κυρίως του ισχυρού brand name που διαθέτουν, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων την πρόθεση τους να μην ανταγωνίζονται η μία την άλλη, προχωρώντας σε σύγκλιση των καθαρών χονδρικών τους τιμών, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την αναλογικά προσαρμοσμένη χορήγηση εκπτώσεων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποχρεώνει τις ανωτέρω εταιρίες να παύσουν την αναφερόμενη παράβαση, και να παραλείπουν αυτήν στο μέλλον.Απάντηση από ShellΤο ενδεχόμενο έφεσης εξετάζει η Shell μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή της την απόφαση αυτή, «άκρως απογοητευτική».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:«Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία και υποστήριξη των αρμόδιων αρχών στο έργο τους, σύμφωνα με τις βασικές αξίες της εντιμότητας, ακεραιότητας και σεβασμού προς τον άνθρωπο, που αποτελούν τη βάση των επιχειρησιακών μας αρχών εδώ και 30 χρόνια και παραμένουν πιο ουσιαστικές από ποτέ.Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τα περιεχόμενα της αποφάσεως, και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση των δικαιωμάτων που μας παρέχει ο νόμος, συμπεριλαμβανομένης και της εφέσεως. Είναι πολύ νωρίς για περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο»

www.kathimerini.grΕπικίνδυνες πωλήσεις ΙΧ σε "γωνιακό" σημείο του δρόμου

2008-11-22T14:16:32.287+02:00

από τον bloker thanasisP


Στον δρόμο για Σέρρες, λίγο πριν την ανηφόρα για το χωριο Ασσηρος,
υπαρχει μια ..υπουλη στροφή που αν μπεις με μεγαλη ταχύτητα υπαρχει κινδυνος να βρεθείς εκτός δρόμου
και εντός βενζινάδικου, μιας και ακριβώς διπλα απο το ερεισμα υπάρχει ενα γαλάζιων χρωματων βενζινάδικο...

Το σημειο ειναι σε μπλε κυκλο στον παρακάτω χάρτη.
(image) (image)

'
Πριν φτασει ο οδηγος στην εν λογω στροφή υπαρχει σχετική σημανση πρωτα με το σήμα αυτό,
(image)
Υπάρχει και σήμα με ανωτατο οριο ταχύτητας 50 η 60, δεν θυμαμαι ακριβώς ποιο απο τα 2!
Στη συνεχεια ακοκολουθουν τα γνωστά κοκκινα βελάκια που δηλώνουν την επικίνδυνη καμπύλη του δρόμου(image) (image)
μαζί με την απαραίτητη προστατευτική μπάρα
(image)
και μετά ακολουθει το βενζινάδικο...
(image)

εκει λοιπόν ο βενζινας μαλλον ειπε να ασχοληθει και με πωλήσεις οχηματων και διπλα απο το ερεισμα εβαλε ...μόστρα μερικα ΙΧ που ειναι για πώληση ωστε να τα βλεπουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

το σημείο ομως αυτό ειναι ακρως επικίνδυνο για να μετατραπεί σε "γωνιακό" σημείο πώλησης!
Καμιά Τροχαία δεν περνάει απο εκει να το δει, και να προβεί τουλάχιστον σε συστάσεις;
Είναι ζήτημα χρόνου πότε καποιο οχημα θα πέσει με αρκετή ταχύτητα πάνω στα αλλα οχήματα


Παρατήρησα επίσης πως το βράδυ που το βενζινάδικο κλείνει, τα αυτοκίνητα μεταφέρονται απο το επικινδυνο σημείο στα ενδωτερα του βενζινάδικου που δεν ειναι ορατά στους διερχόμενους οδηγούς και δεν υπάρχει φυσικά και κανένας κίνδυνος!Μαρτυρίες για θανάσιμο τραυματισμό μοτοσικλετιστή στις 14-11-2008

2008-11-19T10:20:58.934+02:00

Έκκληση για πληροφορίες σε όποιον οδηγό ή περαστικό, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας θανατηφόρου τροχαίου που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής 14-11-2008 στο Περιστέρι.Συγκεκριμένα, στις 18:00 το απόγευμα, ο φίλος μας Πέτρος κατευθυνόταν επί της οδού Θηβών στο Περιστέρι στο ρεύμα προς Λεωφόρο Αθηνών(Λ.Καβάλας). Μεταξύ της οδού Τζων Κενεντυ και της Λεωφόρου Αθηνών (απέναντι από την Εμπορική τράπεζα) η μοτοσικλέτα του εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε στο διάζωμα από τούβλα και ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο φίλος και συνάδελφος μας Πέτρος (καθηγητής του 3ου ΣΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ). Με βάση την αναφορά του πραγματογνώμονα της εισαγγελίας κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο τον έκλεισε.Παρακαλείται, όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με την Τροχαία Περιστερίου στα τηλέφωνα 210-5788600, 210-5788616, 210-5788617ή το 3ο ΣΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στο τηλέφωνο 210-5061120[...]Τι ωραία που είναι να κλείνεις μία λεωφορειολωρίδα στις 12 το μεσημέρι

2008-11-19T10:19:47.494+02:00

από bloker Hel

(image)

Ενώ μπορούσε να ανεβάσει όλο το ταξί στο πεζοδρόμιο, το αφήνει με το πίσω μέρος έξω. Τα λεωφορεία αναγκάζονται να περνάνε στην μεσαία λωρίδα , τα μηχανάκια να τσακώνονται μαζί τους κλπ.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο οποίο ο ταξιτζής βλέπει 3 τροχαίους να περνάνε από πίσω (φαίνεται ο ένας με το άσπρο καπέλο), σκιάζεται και πάει να φύγει. Μετά διαπιστώνει ότι απλά κάνουν τη βόλτα τους και το αφήνει εκεί για κανένα δεκάλεπτο. Μετά έρχεται ένα φορτηγάκι, αν θυμάμαι καλά, και κλείνει την λεωφορειολωρίδα μια και καλή.