Subscribe: Ε(BLOG)ΗΜΕΝΟΣ
http://kaliteros.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Greek
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Ε(BLOG)ΗΜΕΝΟΣ

Ε(BLOG)ΗΜΕΝΟΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΚΕΨΕΩΝ - ΑΠΟΨΕΩΝ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ - ΙΔΕΩΝ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.Updated: 2018-03-06T10:22:53.214+02:00

 ΤΙ ΣΟΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;

2015-07-07T11:17:38.706+03:00


Το δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος. Άρα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η δυνατότητα ΕΥΚΟΛΗΣ συμμετοχής για όλους!!!
Τί πιο προφανές από το να δώσει το κράτος το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του να ψηφίσουν;; Ανεξάρτητα του που ζούνε, που ψηφίζουν, που βρίσκονται την ημέρα του δημοψηφίσματος!!
Το δημοψήφισμα δεν είναι εκλογές. Είναι ΜΟΝΟ μια απάντηση σε κάποιο ερώτημα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ!
Το προχθεσινό δημοψήφισμα έτυχε να λάβει χώρα σε περίοδο που δεν υπάρχει χρήμα στις τσέπες/τραπεζικούς λογαριασμούς (πόσο μάλλον μετρητά) του κόσμου.
Οπότε ήταν προφανές οτι ο άνθρωπός που κατάγεται από τη Φλώρινα και μένει Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λαμία/Πάτρα και χρειάζονταν 100-200 ευρώ για να πάει να ψηφίσει, ΔΕΝ το έπραξε λόγω του κόστους μετακίνησης! Το ίδιο και ο άλλος που ψηφίζει σε ένα νησί και μένει στα Γρεβενά/Κιλκίς/Τρίπολη.
Υπήρξαν ΠΑΡΑ πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν διότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν 30-50-100-150-200 ευρώ από τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ μετρητά τους
Σε αυτούς τους συμπολίτες μας, κάποιος/κάποιοι νομοθέτες (και κάποιοι πολιτικοί ωχαδελφιστές του σήμερα, τεχνηέντως ίσως;;) στέρησαν το δικαίωμα της συμμετοχής στο δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα είναι ρε, όχι εκλογές!!! Βρες τρόπο για να ψηφίσουν όσοι περισσότεροι γίνεται ρε!!!! Δεν μπορείς/προλαβαίνεις να το πράξεις; Χέστηκα! Βρες τρόπο! Αλλιώς μην το κάνεις ή κάνε το όποτε μπορείς/είσαι έτοιμος!
Το μέγεθος της χαλαρότητας/ελαφρότητας μέσα στην οποία ζούμε, φάνηκε (και) μέσα από το δημοψήφισμα που περάσαμε. Όλα πρόχειρα, όλα αρπακολλατζήδικα, όλα όμορφα περιτυλιγμένα και να 'χαμε να λέγαμε!!! Ούτε ένα δημοψήφισμα δεν μπορούμε να οργανώσουμε σωστά!!
Κι υπάρχουν κάποιοι που μου λεν οτι θα στρώσουν τα πράγματα!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Ξύπνα ρε, ώρα για ύπνο!
(image)ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;

2013-06-19T13:56:04.886+03:00

Πάνω-κάτω όλοι μας έχουμε αφιερώσει λίγο (ή πολύ) χρόνο από τη ζωή μας για να σκεφτούμε το λόγο που υπάρχουμε επάνω στον πλανήτη, για πιο λόγο/σκοπό ζούμε, ποια τέλος πάντων η χρησιμότητά μας σε αυτόν τον πλανήτη.
Σκέψεις πολλές, πάρα πολλές. Άλλες ορθολογικές, άλλες μεταφυσικές, άλλες θρησκευτικές. Όλες μου οι σκέψεις οδηγούσαν σε διασταυρώσεις, σε αναπάντητα ερωτήματα ακόμα και σε άτοπα συμπεράσματα. Όλα τα ποτελέσματα, όλες οι σκέψεις και τα συμπεράσματα κατέληγαν επάνω σε έναν τοίχο. Τον τοίχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς και λειτουργίας.
Τελικά αναρωτήθηκα, μήπως η απάντηση στο ερώτημα της ύπαρξής μας είναι κάτι πολύ πιο απλό;
Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω ορθολογικά την ερώτηση του τίτλου της ανάρτησης και θα πω οτι η ύπαρξη των ανθρώπων στον πλανήτη είναι απλά άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της εξέλιξης της ζωής. Με πιο απλά λόγια, είναι η σειρά μας να υπάρχουμε (εμείς, σαν άνθρωποι με τη μορφή και την έννοια που δίνουμε και είναι γνωστές σήμερα).
Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ζωή, αυτή περνούσε σε διάφορα στάδια (εξέλιξη) και απλά αυτήν την περίοδο (η οποία μπορεί να κρατήσει πολλές χιλιάδες χρόνια) είμαστε εμείς οι άνθρωποι (όπως εννούμαστε σήμερα) ένας κρίκος αυτής της εξέλιξης.
Με την εξέλιξη, θα έρθει άλλος ένας κρίκος να προστεθεί, μετά άλλος ένας, μετά κι άλλος κ.ο.κ.
Άρα η προσφορά/χρησιμότητά μας στον πλανήτη είναι η σύνδεση ενός προγενέστερου κρίκου με έναν/τον επόμενο κρίκο από εμάς. Ο τρόπος που (δια)χειριζόμαστε (εμείς οι άνθρωποι) την υπάρχουσα ζωή θα επηρεάσει την "μορφή" του επόμενου κρίκου στην αλυσίδα της εξέλιξης. Υπάρχουμε γιατί είμαστε μέρος της εξέλιξης.
Τόσο απλά!
Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος/σκοπός που υπάρχουμε.
Απλά είναι η σειρά μας!
Υ.Γ. Ερέθισμα για την παρούσα ανάρτηση πήρα από τον τρελό του χωριού
 (image)ΤΑ ΠΑΣΑ-ΛΕΙΜΜΑΤΑ/ΛΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ (ΚΑΝΑΚΗΣ)

2013-06-03T11:37:07.587+03:00


Λίγα λόγια σας παρακαλώ, για το παιδί θαύμα - απ' όπου τ' αρπάξουμε - παρουσιαστή - ηθοποιό - σκηνοθέτη - τηλεοπτικό παραγωγό - επιχειρηματία - σεναριογράφο - ντίτζει - βίτζει - καταστηματάρχη - ραδιοφωνικό παραγωγό - τραγουδιστή - συνθέτη - στιχουργό - ΔΕΝ γνωρίζω μπράβους της νύχτας και τοκογλύφους - είμαι ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ για το θέμα στις Σκουριές, Αντώνη (Κανάκη) Δούμα!!!
Λίγα λόγια για τον πολυτάλαντο άνθρωπο που πήρε τρεις-τέσσερις νότες και πέντε-δέκα αόριστες μπουρδολογίες, έκανε ένα πασάλειμμα (δηλαδή εργάστηκε) δέκα-είκοσι λεπτών και το "πετάει" στη μάπα κάποιων χιλιάδων προβάτων έτσι απλά για να 'χαμε να λέγαμε.
Λίγα λόγια για τον άνθρωπο που "φωνάζει" οτι δεν τον νοιάζει το αποτέλεσμα/απήχηση που θα έχει το τραγουδάκι, αλλά σβήνει αρνητικά σχόλια και αποκρύπτει στατιστικές του τραγουδιού.
Ρε Αντώνη (Κανάκη) Δούμα, δηλαδή εσύ έφτιαξες αυτό το τραγούδι και πήρες τις γνώμες κάποιων φίλων και επαγγελματιών του χώρου, πριν το κυκλοφορήσεις;;;
Δεν είναι αργά να καταλάβεις οτι αυτοί που σου έδωσαν το "οκ" για το τραγούδι, ΔΕΝ είναι δυνατόν να είναι φίλοι σου γιατί μόνο εχθρός σου θα σου έλεγε οτι το αποτέλεσμα/το τραγούδι είναι καλό και σίγουρα ΔΕΝ είναι επαγγελματίες "εγγρίνοντας" αυτό το παιδικό απο όλες τις παραμέτρους τραγούδι. Καιρός είναι να καταλάβεις οτι υποτακτικοί-άβουλοι-οσφυοκάμπτες δεν είναι μόνο το κοινό που απευθύνεσαι αλλά και οι "φίλοι" και "επαγγελματίες" που σε περιτριγυρίζουν και συναναστρέφεσαι καθημερινά.
Όπως και να 'χει, η προχειρότητα/ξεπέτα που περιστοιχίζει αυτό το "δημιούργημα" και ο χειρισμός της "επικοινωνίας" του τραγουδιού με τον κόσμο, αποδεικνύει άλλη μια φορά το πόσο έυκολα χειραγωγούνται οι μάζες με τις οποίες συνυπάρχω/συνυπάρχουμε και το πόσο έυκολα μερικοί άνθρωποι "περνάνε" στη συνείδηση του κόσμου ως πολυπράγμωνες-πολυτάλαντοι ή ακόμα και ως πρότυπα (ΜΗ ΧΕΣΩ)!!!!
 (image)ΜΕΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ - Ταινία μικρού μήκους

2013-04-04T12:14:12.824+03:00


Μια προσπάθεια που αξίζει τη στήριξή μας!
Αυτές τις μέρες και μέχρι τέλος Απριλίου γυρίζεται μια ταινία μικρού μήκους.
Το θέμα έχει να κάνει με τους νεοαστέγους στην Αθήνα.
Οι συντελεστές είναι όλοι κορυφαίοι και η δουλειά επαγγελματική.
Όλοι εργάζονται αφιλοκερδώς.
Για να καλυφθούν τα έξοδα, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στο indiegogo.
http://www.indiegogo.com/projects/rainy-days-a-short-film?c=home 
Εκεί μπορείτε να δείτε και λεπτομέρειες για το στόρι, τους συντελεστές κλπ.
Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι, αν σας φαίνεται ενδιαφέρον όλο αυτό, να βοηθήσετε να διαδοθεί το μήνυμα, κάνοντας μια ανάρτηση στο blog σας, στο fb, στο Google+ κλπ.
Η σελίδα της ταινίας στο fb:
https://www.facebook.com/MeresVroxisRainyDays?skip_nax_wizard=true
Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να μαζευτούν και τα χρήματα που απαιτούνται για να "βγει" η ταινία! allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/2QCmnVugUuU?feature=player_detailpage" width="640">(image)ΜΑΘΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

2013-03-18T11:31:27.344+02:00


Άκου Κουτσοσταμάτη. 
Το πιο πιθανό είναι την παρατήρηση να σου την έκανε ένας σεκιουριτάς ο οποίος θα ήταν πολύ νέος, άτεκνος, περιορισμένων ευθυνών, ανύπαρκτης παιδείας/μόρφωσης, με γαμη...νη ψυχολογία λόγω της οικονομικης κατάστασης που ζούμε και πιθανώς λάθος (ή καθόλου) ενημερωμένος από την εργοδοσία του για το τι θα πει δημόσια αιδώ. 
Εσύ ούσα επιστήμονας και δη ψυχολόγος, έπρεπε να "συνετίσεις" τον νεαρό με λόγια και επιχειρήματα έτσι ώστε να "κερδιθεί" άλλος ένας άνθρωπος. 
Όμως εσύ επέλεξες το τρόπο που επέλεξες. (η επιλογή σου αυτή νομίζω οτι χρήζει κουβέντας). Αλήθεια, λες να δράσει η "διαμαρτυρία" σου θετικά στην ψυχή του σεκιουριτά; 
Υ.Γ. Τι θα πεί οτι "ο ταυτόχρονος θηλασμός στέφθηκε με επιτυχία"; (Να υποθέσω οτι βγήκε γάλα και από τα 100 περίπου βυζιά; Να υποθέσω οτι ο νεαρός σεκιουριτάς έμαθε το μάθημά του; Να υποθέσω οτι ήρθαν τα "κανάλια" και μας "έδειξε" η τιβι; Να υποθέσω οτι είχαμε καιρό να ακούσουμε το όνομα Κουτσοσταμάτη; Να υποθέσω, τι;;;) 
Υ.Γ1. Ο θηλασμός είναι ιερός και δεν επιδέχεται παρατηρήσεων (αυτό για να προλάβω κάποιους καθωσπρεπιστές). 
Υ.Γ2. Αν στη θέση σου ήταν μια άλλη κυρία που της έκανε κάποιος σεκιουριτάς παρατήρηση, θα τη συμβούλευες να πράξει αυτό που έπραξες εσύ;
Υ.Γ3. Η είδηση της παρατήρησης στην Κουτσοσταμάτη και η διαμαρτυρία της εδώ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

2012-05-23T13:31:47.494+03:00

Το ερέθισμα για την παρούσα ανάρτηση δημιουργήθηκε όταν συζητούσαμε με μια παρέα για το πως θα μπορούσε να ανακαλυφθεί/δημιουργηθεί ένα τεστ το οποίο θα μπορούσε (σε ανύποπτο χρόνο, δλδ να μην καταλάβει αυτός που "εξετάζεται") να δείξει το βαθμό τιμιότητας, ηθικής και αντίληψης των γεγονότων κάποιου ανθρώπου.Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι εκλογές που ξανα-πλησιάζουν και η ατιμία-ανηθικότητα των υποψηφίων αλλά και των ανθρώπων/ψηφοφόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου και κατα πόσο θα ήταν εφικτό να περάσουν από αυτό το τεστ υποψήφιοι και ψηφοφόροι.Σε κάποιοα στιγμή, μέσα στο φιλόσοφο περιβάλλον που δημιουργήθηκε περι ηθικής/τιμιότητας και βαθμού/ικανότητας αντίληψης του μέσου ανθρώπου, ακούστηκε και το παρακάτω ανέκδοτο.Ένα παιδί άκουσε στο δρόμο να αναφέρεται η λέξη "πούστης" και ρώτησε τον πατέρα του τί θα πει η λέξη "πούστης".- Μπαμπά τι θα πει η λέξη πούστης;- Θυμάσαι αγόρι όταν ήσουν μικρός και έλειπα για μερικά χρόνια από το σπίτι;- Ναι!- Ε λοιπόν εκείνα τα χρόνια ήμουνα στη φυλακή. Εκεί που λες, δεν υπήρχαν γυναίκες και κάποιος έπρεπε να κάνει τη γυναίκα. Εγώ ήμουν στο ίδιο κελί με έναν άλλο κύριο και συμφωνήσαμε να ρίχνουμε κορώνα-γράμματα και όποιος έχανε θα έκανε τη γυναίκα για μια εβδομάδα.Την πρώτη εβδομάδα έχασα στο κορώνα-γράμματα και έπρεπε ο μπαμπάς σου να κάνει τη γυναίκα.Τη δεύτερη εβδομάδα, πάλι κορώνα-γράμματα, πάλι χάνω και πάλι ο μπαμπας σου έκανε τη γυναίκα.Την τρίτη εβδομάδα ξαναέχασε ο μπαμπάς σου και ξαναέκανε τη γυναίκα.Την τέταρτη εβδομάδα όμως, έτυχε στον άλλον κύριο να κάνει τη γυναίκα. Αλλά αυτός δεν δέχτηκε να την κάνει. Ε, αυτός είναι ο πούστης!Όλοι μα όλοι γελάσαμε με το συγκεκριμένο ανέκδοτο.Το παράδοξο της υπόθεσης ανακαλύφθηκε στην πορεία καθώς αντιληφθήκαμε οτι γελούσαμε για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Οι περισσότεροι γέλασαν σκεπτόμενοι οτι ο μπαμπάς ήταν ο πούστης του ανέκδοτου και "προσπαθούσε να κρύψει" την ιδιαιτερότητά του υποδεικνύοντας τον άλλον για πούστη.Οι λιγότεροι γέλασαν σκεπτόμενοι το πόσο δίκιο είχε ο μπαμπάς με την εξήγηση που έδωσε στο παιδί του.Περιττό να σας πω για το αν ανήκα στους περισσότερους ή στους λιγότερους. (Πάντα ανήκω στους λιγότερους, ακόμα και μόνος πολλές φορές). Αφ[...]ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΦΥΓΟΠΟΝΩΝ, ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΦΛΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΩΝ

2012-05-16T13:46:30.728+03:00

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών ΟΛΩΝ των κομμάτων - wanna be πολιτικών - δημοσιογράφων - ακαδημαικών - αναγνωρίσιμων φιγούρων - κομματόσκυλων κ.α, μας έχουν πρήξει τα αυτιά, τα συκώτια και τ' αρχίδια με δηλώσεις που μας συνιστούν ηρεμία, νηφαλιότητα και "ώριμη" σκέψη για την επιλογή της ψήφου μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις/δεις τους τυπάκους που ανάφερα παραπάνω να λένε σε καθημερινή βάση με άκρατο καθωσπρεπισμό και περίσσια υποκρισία εκφράσεις του στυλ: "Πρέπει οι Έλληνες να ψηφίσουν με γνώμωνα το κοινωνικό συμφέρον" (το ποιο;) "Πρέπει οι έλληνες να ψηφίσουν για τη διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας" (της ποιας;) "Να ψηφίσουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα για να μην προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα κάποια αναταραχή" "Να ψηφίσουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τα Ευρωπαικά μας αδέρφια" "Να ψηφίσουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα της δημοκρατίας" (τα ποια της ποιας;) Με λίγα λόγια μας βομβαρδίζουν με τέτοιες μπούρδες με μόνο σκοπό να σπείρουν το αίσθημα του φόβου, της ανασφάλειας και φυσικά να μας μολύνουν με τον "ιό" της υποτέλειας. Στην ουσία θέλουν να μεταβιβάσουν σε εμάς τον φόβο που έχουν πως θα "χάσουν" την ήρεμη και βολεμένη σκατοζωή τους. Θέλουν να μας κάνουν να νοιώθουμε ανασφαλείς και να πιστεύουμε οτι εάν δεν ψηφίσουμε "αναλόγως" θα χάσουμε ακόμα και το σπιτάκι που αποκτήσαμε (αν αποκτήσαμε) ή τα 580 ευρώ που έχουμε μισθό (εάν δουλεύουμε). Θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε οτι αυτή η ζωή και η κοινωνία όπου ζούμε είναι η σχεδόν ιδανική και οτι δεν είναι ώρα για "αναταράξεις" και "κραδασμούς". Θέλουν να μας πείσουν οτι με μια "λάθος" ψήφο διακυβέβονται τα όποια περιουσιακά μας στοιχεία.(ενώ αν συνεχιστεί η υπάρχουσα πολιτική υποτέλεια όλα θα πάνε καλά εεε;;;;)  Θέλουν να μας πείσουν οτι κάτι κακό θα συμβεί στις ζωές μας εάν δεν ψηφίσουμε όπως ψηφίζαμε τα τελευταία 35 χρόνια. Ε ΟΧΙ ρε σπουδαρχίδες. Δεν υπακούω στις παπαριές που μας τσαμπουνάτε. Τώρα που είναι πρησμένα τα παπάρια μου, χωράτε να γραφτείτε ακόμα περισσότεροι. Όσοι λέτε ή όσοι ενστερνίζεστε τις πιο πάνω πολιτικές εκφράσεις/δηλώσεις είστε άβουλα π[...](ΚΑΙ) ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! (μέρος δεύτερο)

2011-12-28T15:14:10.472+02:00

Δεν άντεξα και αποφάσισα να κάνω μια ακόμα ανάρτηση, μετα από αυτήν, (μάλλον θα κάνω και άλλες τέτοιυ είδους με το ίδιο τίτλο) και να μας δείξω ποιοι άνθρωποι είναι συνυπεύθυνοι της κατάντιας που έχουμε σαν χώρα. Μπορώ να γράψω χίλια επίθετα που να χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους (;) που φαίνονται στα βίντεο. Αλλά ούτε αυτό δεν αξίζουν. Είναι άβουλα πρόβατα.
Πως αλλιώς να χαρακτηρίσω κάποιους που κάθονται και χειροκροτούν, επευφημούν έναν άνθρωπο (;) που τους δουλεύει/κοροιδεύει κανονικά;
Είναι άλλο ένα δείγμα ανθρώπων που η απουσία τους (γενικά και ειδικά) θα έκανε τον κόσμο μας καλύτερο.
Να σας χαίρονται οι φίλοι και οι συγγενείς σας ρε ανύπαρκτα ανθρωπάκια.
Στα τσακίδια κι εσείς!
Πόση ξευτίλα να αντέξω ο καψερός;;;;

allowFullScreen='true' webkitallowfullscreen='true' mozallowfullscreen='true' width='320' height='266' src='https://www.youtube.com/embed/aCt2yCatJ3c?feature=player_embedded' FRAMEBORDER='0' />


allowFullScreen='true' webkitallowfullscreen='true' mozallowfullscreen='true' width='320' height='266' src='https://www.youtube.com/embed/S2cUvdFf4WQ?feature=player_embedded' FRAMEBORDER='0' />

(image)ΕΥΧΗ...ανέκδοτο!

2011-12-23T12:38:56.046+02:00

Για τους σεξουλιάρηδες φίλους μας.

-Πως λέγεται η παρτούζα (τρίο) τα Χριστούγεννα;
-Χάπυ (τρεις)μας
Άντε και καλά να σας...μπει!
(image)(ΚΑΙ) ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! (μέρος πρώτο)

2011-12-28T15:10:21.536+02:00

Να σημειώσω ότι στο βίντεο που ακολουθεί δεν υπάρχουν μόνο βλάκες που δεν ντρέπονται. Υπάρχουν υποκριτές, απατεωνίσκοι, στόκοι, γλύφτες, άβουλοι, υποτακτικοί, δουλοπρεπείς, καουτοπόνηροι, βολεμένοι, καιροσκόποι, κερδοσκόποι κ.ο.κ.
Με λίγα λόγια, όλων των ειδών οι άνθρωποι οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας και που μάλλον δεν έχουν τσίπα επάνω τους. Είναι άλλο ένα δείγμα ανθρώπων που η απουσία τους (γενικά και ειδικά) θα έκανε τον κόσμο μας καλύτερο.
Να σας χαίρονται οι φίλοι και οι συγγενείς σας ρε ανύπαρκτα ανθρωπάκια.
Καλά ρε, δεν ντρέπεστε να σας αναγνωρίσει κάποιος να χειροκροτάτε, ασπάζεστε, επευφημείτε κάποιον που σας δουλεύει/κοροιδεύει κανονικά; Αν δεν ντρέπεστε τότε ανήκετε σε κάποιον από τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς.
Φυσικά δεν αναφέρομαι στον τύπο με το μουστάκι που δέχεται τα φιλιά (μη χέσω) του κόσμου, ούτε στους σωματοφύλακες, ούτε στους δημοσιογράφους/φωτορεπόρτερς.
allowFullScreen='true' webkitallowfullscreen='true' mozallowfullscreen='true' width='620' height='366' src='https://www.youtube.com/embed/l6q2oOl7oHI?feature=player_embedded' FRAMEBORDER='0' />
(image)ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ! Σκέφτεστε (υπάρχει) τίποτα καλύτερο;

2011-11-09T13:29:06.219+02:00

Ο τίτλος ίσως να είναι λίγο υποτιμητικός για την Λιάνα Κανέλλη, αλλά διατυπώθηκε έτσι με μόνο σκοπό να κερδίσει κάποιους οι οποίοι είναι αντίθετοι στην προοπτική που θα διαβάσετε σε αυτήν την ανάρτηση. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον άνθρωπο εντός Βουλής που να μπορεί να κρατήσει (όχι προσωρινά, αλλά μόνιμα) τα ηνία της χώρας μας με ηθικό και τίμιο τρόπο. Εκτός Βουλής φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Αλλά ο πιο σύντομος και ασφαλής δρόμος είναι μέσω κάποιου τίμιου και ικανού ανθρώπου μέσα από τη Βουλή. Δεν με νοιάζει εάν η Κανέλλη μένει σε πλούσια περιοχή, δεν με νοιάζει εάν έχει πολλά χρήματα, δεν με νοιάζει εάν δεν ντύνεται με όμορφα συνολάκια, δεν με νοιάζει τι κάνει μέσα στο σπίτι της, δεν με νοιάζει εάν είναι αθυρόστομη, δεν με νοιάζει εάν είναι αγενής απέναντι σε κάποιους, δεν με νοιάζει εάν είναι μέλος του ΚΚΕ, δεν με νοιάζει εάν πήγε από το ένα κόμμα στο άλλο... Με νοιάζει να μιλάει (και) τη γλώσσα του λαού, με νοιάζει να μη φοβάται να πει την αλήθεια κι ας πονέσει, με νοιάζει να βρίζει και να μειώνει αυτούς που πρέπει, όταν πρέπει, με νοιάζει να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, ασχέτως εκβιασμών και απειλών που μπορεί να δέχεται, με νοιάζει όταν τη ρωτάω κάτι, να με κοιτά στα μάτια και να μου απαντά σε γλώσσα κατανοητή και απαρερμήνευτη (sic) και όχι με "καθωσπρεπική" και ακατανόητη γλώσσα, με νοιάζει να έχω εμπιστοσύνη στις πράξεις και αποφάσεις της, με νοιάζει να κατανοεί ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου και να πολεμάει για να τις καλύψει...Αναρωτιέμαι συνέχεια, γιατί η Κανέλλη δεν κάνει κάποια κίνηση ίδρυσης ενός νέου κόμματος, ιδίως τώρα που η χώρα μας, έχει ανάγκη από τέτοιυς ανθρώπους. Τι την εμποδίζει; Που κωλύεται; Αν δεν θέλει ας βγει να μας το πει ξεκάθαρα οτι δεν ενδιαφέρεται για να κυβερνήσει, να δούμε κι εμείς τις εναλλακτικές.Άντε ρε Λιάνα, κάνε κάτι. Βρες 5-10 άτομα μέσα από τη Βουλή τα οποία να πληρούν τις προυποθέσεις και τα κριτήρια που εσύ θα θέσεις, ξεκίνα μαζί τους και εμείς θα ακολουθήσουμε και θα σε στηρίξουμε. Από τη στιγμή που δεν κάνεις κάποια τέτοια κίνηση (ή μήπως κάνεις;), φοβάμαι οτι αδυνατείς να βρεις αυτο[...]ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

2011-11-02T13:28:15.111+02:00

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τα ζωντόβολα που "ενημερώνονται" από τα παπαγαλάκια ευπειθώς και με πάντα απενεργοποιημένη μια ξεχασμένη εγκεφαλική λειτουργία που λέγεται κρίση, αναμασάνε, μήνες τώρα, το παραμύθι περί ανικανότητος του πρωθυπουργού. Το κόλπο είναι ότι, αν η πλεμπάγια πειστεί πως η καταστροφή οφείλεται σε ανικανότητα, πάει και τελείωσε, τότε δεν θα αναζητήσει άλλες, πιο βαθιές, αναγωγικές και επικίνδυνες ερμηνείες. Αλλά, ας μας εξηγήσει ένας φωστήρας: πώς ένας ωκεανός ψέματος μπορεί να ερμηνευθεί με όρους ανικανότητας; Ίσως έχει έλθει η στιγμή (αν δεν έχει ήδη παρέλθει) για πιο βαθιές, αναγωγικές και επικίνδυνες ερμηνείες. Αν, βέβαια, έχει μείνει υγιής εστία δραστηριότητας στον καμένο εγκέφαλο αυτού του προδομένου λαού.

Φυσικά και τα περί ανικανότητος του πρωθυπουργού είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Φυσικά και είναι απενεργοποιημένη η κρίση των ανθρώπων.
Φυσικά και είναι "θανατηφόρος" συνδυασμός (χρήσιμο εργαλείο στα χέρια απατεώνων) η "επιλεκτική ενημέρωση" με την απουσία κριτικής ικανότητας. 
Πρώτη φορά (και σίγουρα όχι τελευταία) αντιγράφω/αναδημοσιεύω κάποιο κείμενο άλλου μπλόγκερ. Σα να διάβαζα τη σκέψη μου...
Το βρήκα περιεκτικότατο (αν και λακωνικό) και κατα κάποιο τρόπο κρύβει μέσα του πολλά θέματα προς συζήτηση με κυριότερα όλων (κατ' εμέ) 
α) το έλλειμα αναγωγικών και επικίνδυνων ερμηνειών από την "πεπεισμένη" για κάποιο θέμα πλέμπα (και όχι μόνο) και
β) την απενεργοποιημένη (ξεχασμένη) εγκεφαλική λειτουργία που λέγεται κρίση.
Επιπροσθέτως, το κείμενο μπορεί να χρησημοποιηθεί (με την αντικατάσταση κάποιων μόνο λέξεων) και για να εξηγήσουμε/αναλύσουμε και άλλα παραμύθια που μας ταίζουν τα ΜΜΕ (και όχι μόνο).
(image)ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ!

2011-11-02T13:29:04.347+02:00

Θαυμάστε (ακόμα) έναν πολιτικό που πήρε τόσες ψήφους για να μπει στη βουλή. Θαυμάστε με πόσο εξαιρετικό τρόπο πετάει και αυτός το χαρταετό του. Θαυμάστε ενδιαφέρον για τα πολιτικά του καθήκοντα και για την ευημερία των ψηφοφόρων του. Δείτε/ακούστε τι δήλωσε ο τύπος που νομίζει οτι είναι ομαδάρχης σε κατασκήνωση παρά εκπρόσωπός μας στη βουλή.Είπε ο Ρομπόπουλος (βουλευτής/ειδικός στο πέταγμα χαρταετού):«Δεν πτωχεύει η χώρα. Ο αγώνας γίνεται για να μην πτωχεύσει η χώρα. Δεν έχει πτωχεύσει η χώρα και δεν πτωχεύει η χώρα. Είναι λάθος!» διεμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος, ερωτώμενος για τη φημολογία που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες και την επικείμενη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί και στην επισήμανση ότι για να μην πτωχεύσει η χώρα έχουν πτωχεύσει νοικοκυριά, ο κ. Ρομπόπουλος είπε "τι να κάνουμε; Δηλαδή υπάρχει άλλη λύση;".Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Ρομπόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει άποψη γιατί δεν τον ρώτησε κανείς και δεν το συζήτησε ποτέ, αλλά επέμεινε ότι θα το ψηφίσει όπως ψήφισε και το μεσοπρόθεσμο – εκβιαστικά αλλά για το εθνικό συμφέρον.Ερωτώμενος για το μεσοπρόθεσμο, που αν και είχε πει ότι δεν θα το ψηφίσει, τελικά έδωσε την ψήφο του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον real fm 97.8 και τους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή: «Αν δεν το ψηφίζαμε, το μεσοπρόθεσμο που είχε έρθει τότε, εκβιαστικά και μας είχε καταρρακώσει τις προσωπικότητές μας και αν δεν το ψηφίζαμε θα πτώχευε η χώρα. Κι ήμασταν στο δίλημμα να πτωχεύσουμε τη χώρα ή να το ψηφίσουμε... Πάνω από την προσωπική μας αξιοπρέπεια προσωπικά τοποθέτησα το εθνικό συμφέρον. Το να μην το ψηφίσω ήταν η προσωπική μου αξιοπρέπεια. Αλλά το εθνικό συμφέρον έλεγε ότι έπρεπε να το ψηφίσω για να μην πτωχεύσουμε». Επίσης, ο κ. Ρομπόπουλος επέμεινε ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα, ενώ εκτίμησε ότι αυτήν τη στιγμή δεν αποφασίζει η κυβέρνηση αλλά η τρόικα, καθώς η κυβέρνηση είναι όμηρος. «Έτσι αισθάνομαι. Εγώ αισθάνομαι όμηρος», δήλωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται υπομονή καθώς απομένουν μόνο λίγοι μήνες για να «καβατζάρει η Ελλάδα!». Στο [...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-02T13:29:28.669+02:00

ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ (0-0): Η γεμάτη προβλήματα και αβεβαιότητα Αεκ δεν θα μπορούσε να παίξει καλύτερη μπάλα από το κάτι σαν ποδόσφαιρο που έπαιξε. Συνυπολογήστε και το οτι σκέφτονται τον τελικό κυπέλλου και έτσι βλέπουμε τα χάλια που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες από την Άεκ. Αυτή η αδιαφορία (των παικτών) βέβαια πηγάζει από την ανυπαρξία σοβαρής διοίκησης και από την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία πάρα πολλών ποδοσφαιριστών. Η Άεκ μάλλον θα είναι παρούσα-απούσα από τα πλει-οφ λόγω του τελικού. Κερδίσει ή χάσει το κύπελλο θα τελειώσει και η όποια προσπάθειά της.Ο Ηρακλής είναι τυχερός που σώθηκε έχοντας τέτοιο ρόστερ και παίζοντας τέτοια μπάλα. Ο Ηρακλής θυμίζει τα τελευταία πέντε χρόνια έναν ασθενή που κρατιέται στη ζωή μόνο και μόνο επειδή κάποιοι συγγενείς δεν δίνουν την άδεια να αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη. Τι ελπίδες υγιούς ζωής μπορεί να έχει μια τέτοια ομάδα; Αργά ή γρήγορα θα έρθει το μοιραίο.ΞΑΝΘΗ-ΑΡΗΣ (1-2): Δεν μπήκε αδιάφορα η Ξάνθη σε αυτό το ματς. Απλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι γιατί ο αντίπαλός της ήταν λίγο καλύτερος.Ο Άρης πήρε το πρωτάθλημα των τελευταίων πέντε αγωνιστικών. Το συμπέρασμα είναι οτι για να πετύχεις τον στόχο σου δεν αρκεί να είσαι καλός μόνο στα πέντε τριακοστά της προσπάθειάς σου. Και ο Αρης ήταν (το πολύ) μέτριος για εικοσι-πέντε αγωνιστικές. Δείχνει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέσα σε αυτή την ομάδα.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (3-1): Όπως θα έχουν καταλάβει στον Αστέρα, σημαντικό είναι να κερδίζεις τα παιχνίδια τα οποία θα σε οδηγήσουν στο στόχο και όχι τα παιχνίδια που γίνονται μετά την εκπλήρωση ή αποτυχίας εκπλήρωσης αυτού. Δεν θα μας λείψει τίποτα από τον Αστέρα.Ένα ματς χωρίς άγχος είχε να παίξει ο Πανιώνιος όλη τη χρονιά και έκανε εμφάνιση "πανηγύρι". Χτυπάνε άσχημα στους πραγματικούς ποδοσφαιρόφιλους τέτοιες "αδιάφορες"-"δημοσιουπαλληλικές" εμφανίσεις.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ (0-0): Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις καλού ποδοσφαίρου (στο συγκεκριμένο ματς) από μια ομάδα η οποία σώθηκε την προηγούμενη αγωνιστική και έχει να παίξει σε έναν τελικό κυπέλλου. Πολύ απλά, το μυαλό τους ήταν αλ[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:13:22.045+02:00

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (2-1): Σχετικά καλή εμφάνιση από τον Αρη. Είχε τεράστιο κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς. Φαινόταν ότι μπήκε στο ματς για να το πάρει, αψηφώντας το τι μπορεί να πάθει στα μετόπισθεν. Αυτή είναι νοοτροπία νικητή, έργο Τσιώλη. Με λίγη τύχη στο τελευταίο εικοσάλεπτο πήρε το ματς. Όπως και να 'χει, "αρέσει" η προσπάθεια του Αρη στα τελευταία ματς. Αν μη τι άλλο, ο Αρης μας προσφέρει αρκτή δόση "αγωνίας" για το τέλος του πρωταθλήματος. Το μεσοεπιθετικό κομμάτι του Αρη, φυσικά και συνεχίζει να είναι αναιμικό.Ο Βόλος είχε σημαντικές απουσίες στον αγώνα και εκεί χάθηκε το ματς γι αυτόν. Δεν θα ήταν άδικη μια ισοπαλία. Πάντως μας άρεσε και η νοοτροπία νικητή που μας έδειξε ο Βόλος. Αξίζει ο Βόλος να μπει στην πεντάδα, αλλά τα δείγματα που μας έδειξε στα τρία σημαντικότερά του ματς φέτος ήταν αρνητικά. Τώρα καλείται να κερδίσει τον τέταρτο "τελικό" (2 ημιτελικοί+Αρης οι προηγούμενοι δύο).ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3-1): Για κερδίσεις (έστω) και έναν αδιάφορο Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι καλή ομάδα. Τέλος. Φυσικά και δεν άξιζε ο Ατρόμητος να παλεύει για τη σωτηρία του. Έργο Δώνη, μπράβο Δώνη. Έτσι απλά.Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον Ολυμπιακό είναι οτι κάνει αγγαρεία. Έτσι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά στους αγώνες του. Ποιος Ποτουρίδης;;;ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ (0-0): Τίποτα το ιδιαίτερο πάλι από τον Ηρακλή. Όλη τη χρονιά ήταν ανύπαρκτος. Για μένα σώθηκε καθαρά από τύχη. Στην αδειοδότηση πάντως η τύχη δεν παίζει κανένα ρόλο, άρα... Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν σαν το Κατσαμπή (και σαν άλλους βέβαια), τότε το ποδόσφαιρό μας θα ήταν καλύτερο.Ο Πάοκ προσπάθησε να πάρει το ματς, δημιούργησε κάπως περισσότερο από τον αντίπαλό του. Αλλά είναι ψιλοτζούφιος μπροστά. Ο Παοκ μας δίνει την εντύπωση οτι "βαρέθηκε" να παίζει τόσα ματς όλη τη χρονιά. Συμπτώματα ελληνικής νοοτροπίας.ΚΑΒΑΛΑ-ΞΑΝΘΗ (1-1): Η Καβάλα το μόνο που έχει είναι 5-6 καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν ένα ματς ή να μας προσφέρουν ένα σχετικά καλό θέαμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μέσα σε αυτόν το σύλλογο που να εκπέμπει θετική αύρα.Το πάλεψε το ντέρμπι η Ξάνθη. Αυτό ε[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:13:54.283+02:00

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1-0): Αγωνιστικά η Αεκ ήταν μια από τα ίδια. Με όλα τα κωμικά που συμβαίνουν τελευταία, πάλι καλά που κέρδισε. Έτσι όπως είναι διοικητικά η Αεκ σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες ποδοσφαιρικά εμφανίσεις, μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε.Ο Ατρόμητος μπορούσε με "χι" να σώσει την κατηγορία, αλλα η επιπολαιότητα που δείχνει αυτή η ομάδα μπορεί να την οδηγήσει στον υποβιβασμό. Ευνοήθηκε από τα άλλα αποτελέσματα ο Ατρόμητος και αναπνέει ακόμα. Σίγουρα πάντως δεν είναι ομάδα για υποβιβασμό ο Ατρόμητος. Πολύ άνετο είδα το Δώνη στις δηλώσεις του. Είτε ξέρει οτι θα σωθεί, είτε ξέρει οτι έχει κλεισμένο συμβόλαιο για τη μετά τον Ατρόμητο καριέρα του.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΡΗΣ (1-2): Ο Αστέρας προσπάθησε να πάρει το ματς με γιόμες, σέντρες, καμινάδες και με όποιον άλλο τρόπο επιβάλει η νοοτροπία ενός προπονητή ή μιας ομάδας β' εθνικής. Σέντρες και ο θεός βοηθός στην αναμπουμπούλα που δημιουργείται απο τις σέντρες. Έτσι δεν κερδίζεις ματς, έτσι περνάει η ώρα!Μεγάλη, για τους στόχους του, νίκη πέτυχε ο Άρης με τραγική εμφάνιση. "Βοήθησε" και το τραγικό μυαλό (ποιο;;) του Καστίγιο στην μεσοεπιθετική ανυπαρξία του Άρη. Άντεξε και στις αναμπουμπούλες που δημιουργήθηκαν απο τις σέντρες των αντιπάλων. Από τύχη πήρε το τρίποντο που τον κρατάει ζωντανό για τα πλει-οφς.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (1-0): Ο Εργοτέλης σώθηκε γιατί ξέρει να κερδίζει τα ματς "κλειδιά". Χωρίς να είναι καλύτερος πήρε το ματς και έσωσε την κατηγορία. Τυπικός Εργοτέλης που ξέρει να χτυπά και ξέρει να αμύνεται. Δίκαια σώθηκε.Ο Ηρακλής γενικά ήταν πάλι μια ομάδα ακίνδυνη. Έκανε κάποιες ευκαιριούλες για να ισοφαρίσει αλλά...Ο Ηρακλής θα σωθεί, όχι γιατί είναι καλή ομάδα, αλλά γιατί δεν προλαβαίνουν οι από κάτω του να τον φτάσουν. Γενικά μέσα στο διοικητικό και αγωνιστικό χάλι της ομάδας, πάλι καλά που θα σωθούν.ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1-2): Η Κέρκυρα νόμιζε οτι σώθηκε από πολύ νωρίς και έτσι έφτασε στο "μπουκωτικό" σερί των πέντε ηττών. Δεν είναι έκπληξη η θέση της χειρότερης επιθετικά ομάδας του πρωταθλήματος. Ήταν και είναι εμφανής η τεχνική (ποδοσφαιρικά) ανικα[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:15:06.714+02:00

ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1-0): Αγώνας παραμονής για τη Ξάνθη. Κατάφερε να κερδίσει γιατί απλά έτσι έτυχε. Δεν περίμενε και κανένας από τη Ξάνθη να πιάσει και καμιά φοβερή απόδοση. Τέτοια ώρα, τετοια λόγια. Έτυχε να βάλει αυτή το γκολ και να κερδίσει. Μάτς για να πονάνε τα μάτια μας έγινε στα πηγάδια. Σώθηκε η Ξάνθη που φυσικά το άξιζε γιατί υπάρχουν χειρότερες ομάδες από αυτήν στο πρωτάθλημα.Αναμενόμενα κακός ο Αστέρας. Είχε δυο ευκαιρίες να προηγηθεί αλλά το μοντέλο (και όχι ποδοσφαιριστής Παπάζογλου) μας υπενθύμισε το πόσο υπερτιμημένοι είναι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Μόνο ομάδα που μάχεται για την παραμονή δεν μας θύμισε ο Αστέρας. Έργο του "αναμορφωτή" προπονητή Δερμιτζάκη. Καλά να πάθετε. Αξίζετε να πέσετε για πολλούς και διάφορους λόγους.ΑΡΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (3-1): Πήγε κάποιος κανονικός προπονητής στον Άρη και άρχισαν να φαίνονται κάποια αποτελέσματα. Το μόνο που μπορεί να καταφέρει ο Άρης είναι να βελτιώσει την "ανύπαρκτη" εικόνα που έχει από την αρχή της σεζόν. Από πορεία υποβιβασμού για 25 αγωνιστικές, τώρα ο Άρης καλείται να κάνει πορεία πρωταθλητισμού για τις τελευταίες 5 (τις 2 τις έχει περάσει επιτυχώς). Μάλλον δεν προλαβαίνει... Ο Μπομπαντίγια είναι καλός ποδοσφαιριστής.Ο Πανσερραικός προσπαθεί να πάιξει μπάλα, αλλά δεν μπορεί. Θα παίξει κάπως καλύτερα εάν δουν τα επόμενα ματς σαν ευχαρίστηση και όχι καθαρά επαγγελματικά. Και ο Γεωργιάδης ανήκει στους υπερτιμημένους ποδοσφαιριστές της Έλλάδας.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ (2-2): Κλασικός Ατρόμητος και σε αυτό το ματς. Ικανός να δημιουργεί και να βάζει γκολ, ανίκανος αμυντικά. Ο Δώνης είναι καλός και θα προσπαθεί να το βελτιώσει, απλά οι παίκτες που έχει στην άμυνα είναι μάλλον "λίγοι". Όπως και να 'χει πήρε το πονταλάκι που στη παρούσα φάση είναι θησαυρός. Δύσκολο πρόγραμμα ακολουθεί για τον Ατρόμητο. Είναι μεγάλο μυστήριο η παραμονή ή όχι του Ατρόμητου. Σίγουρα πάντως δεν αξίζει να πέσει.Ο Παοκ με κατεστραμμένη ψυχολογία, πήρε έναν πόντο (που θα μπορούσε να ήταν τρίποντο). Μια ήττα θα ήταν ακόμα πιο καταστροφική για αυτόν. Αν δ[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:15:47.842+02:00

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (2-1): Ματς που έπρεπε να κερδίσει η Τρίπολη και το κέρδισε. Με τον έναν...ή τον άλλον τρόπο. Είπαμε οτι οι δημόσιες σχέσεις κερδίζουν πολλούς αγώνες, ιδιαίτερα στο τέλος του πρωταθλήματος. Εμφάνιση "να χαμε να λέγαμε" από την Τρίπολη. Εμφάνιση υποβιβασμού συνοδευόμενη από νίκη ελπίδας. Αλήθεια, τι περισσότερο προσφέρει ο Δερμιτζάκης από τον προκάτοχό του;;Μέτρια εμφάνιση από το Βόλο. Αναμενόμενη βέβαια πρώτον γιατί ακολουθεί και επαναληπτικός κυπέλλου και δεύτερον γιατί όλο και κάποια "φιλία" θα συνδέει τις δύο ομάδες. Ομάδα σούπερ, ιδιοκτησία για τα κάγκελα ο Βόλος, ένας συνδυασμός εφήμερων χαρών και επιτυχιών για το σύλλογο αλλά και "εποικοδομητικός" για ιδιοκτησία-φίλους και αυλοκόλακες. Τέτοιας νοοτροπίας και ιδιοκτησίας ομάδες, μπορούν να βγουν ευρώπη και τον επόμενο χρόνο να διαλύσουν. Το νου σας Βολιώτες.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (2-1): Μετριότατη εμφάνιση με τυχερό αποτέλεσμα για τον Πανσερραικό. Σε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι ο Πανσερραικός δεν κατάφερε να κάνει και τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά όλως παραδόξως κέρδισε. Συμβαίνουν κι αυτά. Ούτε καν σε ψυχολογία κέρδισαν οι Σέρρες μιας και το ματς ήταν μονότερμα.Η Ξάνθη πλήρωσε την νοοτροπία του Έλληνα καθώς θεώρησε οτι θα πάρει το τρίποντο και θα κάνει διακοπές από δω και πέρα. Τώρα που "έκατσε στην κέντα" θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Μου αρέσει να τιμωρούνται οι μέτριοι που το παίζουν υπερόπτες. Αυτά τα ματς, εάν είσαι καλός, μπαίνεις μέσα και τα τελειώνεις. Έκανε βέβαια πολλές τελικές η Ξάνθη και είναι άδικη η ήττα της. Αλλά τι να κάνουμε, ας τα έβαζαν. Άντε τώρα να "πάρουν" φωτιά τα κινητά για να αναθερμανθούν και οι δημόσιες σχέσεις της ομάδας. Έχει ακόμα δρόμο για τη σωτηρία.ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (1-3): Είναι που είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος ο Ηρακλής, είχε και τις απουσίες του και έτσι ήρθε η φυσιολογική ήττα. Οφθαλμοφανής η ανικανότητα δημιουργικού ποδοσφαίρου από τον Ηρκαλή ο οποίος ακόμα δεν έχει σωθεί. Δείχνει ο Ηρακλής να επαναπαύεται στις μη νίκες των ανταγω[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:16:25.016+02:00

ΞΑΝΘΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ (2-1): Η Ξάνθη ήξερε οτι κερδίζοντας αυτό το ματς θα έδιωχνε ένα μεγάλο μέρος του άγχους της. Κέρδισε το ματς γιατί όντως ήταν αυτή που προσπάθησε περισσότερο από τις δύο ομάδες. Δεν έπαιξε καλή μπάλα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Δίκαιη ήταν η νίκη της και δίκαια θα σώσει την κατηγορία.Η Κέρκυρα κατέβηκε στο ματς για να μην χάσει και κατάφερε να κάνει μια εμφάνιση "τρύπα στο νερό". Δεν είναι κακό να κατεβαίνεις σε ένα ματς για να μην χάσεις αλλά πρέπει να το κάνεις προσπαθώντας. Η Κέρκυρα δεν υπήρχε στο γήπεδο και δίκαι έχασε. Η Κέρκυρα είχε στο ματς την γελοία νοοτροπία "δεν θα κουραστώ να πάρω αποτέλεσμα γιατί οι άλλοι ανταγωνιστές μου δεν πρόκειται να κερδίσουν", την νοοτροπία του τεμπέλη δηλαδή. Τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να τιμωρούνται, όπως και έγινε. Δυσκολεύουν τα πράγματα για την Κέρκυρα.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (3-0): Άλλη μια ωραία παράσταση από το Βόλο. Ομάδα που πάει με τον αυτόματο πιλότο. Ήξερε οτι έπρεπε να μπει δυνατά να καθαρίσει το ματς και φυσικά το κατάφερε. Το θετικό με το Βόλο είναι οτι μπορεί να εφαρμόσει στο γήπεδο το σκεπτικό με το οποίο κατεβαίνει στα ματς. Οι παίκτες του είναι ποδοσφαιριστές με νοοτροπία νικητή και μας το δείχνουν στο γήπεδο.Ο Πανσερραικός τα έχει παρατήσει. Το άσχημο είναι οτι οι ποδοσφαιριστές που κατεβάζει στους αγώνες δεν το ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Θα είναι εύκολο τρίποντο για όποιον παίξει εναντίον του από εδώ και πέρα.ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (0-1): Κάτι "ανώμαλο" πρέπει να συμβαίνει μέσα στην ομάδα του Άρη. Κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα. Το ρόστερ του είναι μεν "λίγο" αλλά δεν δικαιολογείται τέτοια ανικανότητα. Βέβαια το ότι ο Άρης δεν λέει τίποτα σαν ομάδα το βλέπουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Σιγά-σιγά παίρνει τη θέση που του αναλογεί στη βαθμολογία. Το κακό για τον Άρη μπορεί να γίνει μεγαλύτερο αν δεν καταλάβουν οτι ο στόχος είναι η παραμονή. Εάν το είχαν καταλάβει πιο πριν ίσως τώρα να μην κινδύνευε. Τώρα όμως...έρχονται τα δυσκολότερα καθώς με ανεπιτυχή αποτελέσματα στα επόμενα δύο ματς θα [...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:17:04.932+02:00

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ (1-1): Αποδόθηκε δικαιοσύνη για τον Ηρακλή στο τέλος τους. Ο Ηρακλής ήταν πολύ ανώτερος της Ξάνθης. Προσπαθούσε συνέχεια για να γυρίσει το ματς. Το οτι προσπαθούσε δεν σημαίνει οτι ήταν και ικανός να το γυρίσει. Πάντως έπαιξε για να γυρίσει το ματς και έστω στο τέλος κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο πόντο. Είναι πολύτιμος ο πόντος γιατί στον πόντο θα σωθεί ο Ηρακλής, εάν σωθεί. Μεγάλη αγωνία για τους οπαδούς του Ηρακλή και λόγω βαθμολογίας και λόγω αναιμικής ομάδας.Η Ξάνθη είναι μικρή ομάδα και σαν τέτοια αντιμετώπισε το ματς μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε. Έβαλε γκολ στο 3' και μετά έκανε ένα σουτ και μια κεφαλιά. Άρα δίκαια ισοφαρίστηκε. Θα μπορούσε να τελειώσει την παραμονή από εχθές η Ξάνθη αλλά έτσι συμβαίνει όταν είσαι "λίγος". Πάντως κουτσά-στραβά θα σωθεί κυρίως λόγω ευκολότερου προγράμματος από τους από κάτω της.ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (1-3): Η Κέρκυρα προετοιμάστηκε μάλλον κάπως χαλαρά για το ματς αυτό και γι αυτό το λόγω βρέθηκε να χάνει 0-3 στο 27'. Σκέφτηκαν οτι καλή θα ήταν η ισοπαλία και ότι μάλλον ο Βόλος θα έχει το νου του στον ημιτελικό κυπέλλου που ακολουθεί. Ήταν ασόβαρη η Κέρκυρα, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Μπάντοβιτς. Μετά από τα τρία γκολ ήταν αδύνατο να κάνει οτιδήποτε. Δύσκολη είναι η συνέχεια για την Κέρκυρα, που θα καρδιοχτυπάει μέχρι το τέλος. Πάντως βάσει της βελτίωσής της στο δεύτερο γύρο έχει πιθανότητες να σωθεί.Ο Βόλος πάει με τον αυτόματο πιλότο. Έκανε καλή εμφάνιση, τον βοήθησε βέβαια πάρα πολύ η ευστοχία του στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Είναι θέμα ικανότητας, που την έχουν πολλοί παίκτες του Βόλου. Φαβορί για την πεντάδα. Ο μόνος ενδοιασμός είναι η διαχείριση των δύο ημιτελικών ανάμεσα σε σημαντικούς αγώνες πρωταθλήματος, καθώς επίσης και η διαχείριση μιας πιθανής αποτυχίας στους δύο ημιτελικούς.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1-1): Τίποτα ιδιαίτερο από τον Παναθηναικό. Τι αγώνας να γίνει όταν συμβαίνουν τα πανηγύρια πριν την έναρξη του ματς. Απορώ τι νόημα είχαν όλα αυτά. Πάντως το αποτέλεσμα πο[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:17:38.725+02:00

ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαίνια δεν έχουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα. Υπάρχουν και μέσα στην ΟΥΕΦΑ πουθενάδες που μπορούν να βάλουν δύο ευρωπαικά ματς σε 5 μέρες. Καλή επιτυχία και πρόκριση ρε Παοκ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (0-2): Δηλαδή υπήρχε κάποιος έστω και μέσα από την ομάδα του Αστέρα που να πίστευε οτι με την πρόσληψη Δερμιτζάκη και "καπάκι" μεταγραφή Παπάζογλου, θα βελτιωνόταν η ομάδα;; Αστέρα σου αξίζει να πέσεις στη Β' Εθνική, κυρίως λόγω των άχρηστων τυχοδιωκτών και κυνηγών εύκολου χρήματος που δουλεύουν μέσα στην ομάδα. Ποδόσφαιρο β' εθνικής από τον Αστέρα. Βέβαια ελπίδες παραμονής έχει ο Αστέρας λόγω των δημοσίων σχέσεων. Αλλά ειλικρινά ρε Αστέρα,άντε στον αγύριστο (για τους παράγοντές του).Η Κέρκυρα επιβεβαιώνει κάθε φορά τη μεγάλη βελτίωση που παρουσιάζει με την έλευση του Μπάντοβιτς. Από την ανυπαρξία, έχει αρχίσει να παίζει καλούτσικο ποδόσφαιρο η Κέρκυρα. Αρκετά καλό για να σωθεί, μέχρι εκεί. Αξίζει να μείνει στην κατηγορία η Κέρκυρα γιατί τουλάχιστον αυτοί προσπαθούν. Μόνο εξωαγωνιστικοί παράγοντες μπορούν να τη ρίξουν.ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (0-0): Για την Καβάλα τα έχουμε πει. Μας έχει κουράσει αυτή η ομάδα γιατί πολύ απλά δεν έχει στόχους σαν ομάδα αλλά έχει στόχους σαν ιδιοκτησία. Ένας Ψωμιάδης που αλωνίζει στην Καβάλα και μία πόλη που σιωπά. Τι πεντάδα και βλακείες ρε Καβαλιώτες με την μπάλα που παίζετε εδώ και κάποιους μήνες. Αν δεν μπαίνεις μέσα να "πνίξεις" τους ήδη πεσμένους τότε γιατί να ασχολούμαστε μαζί σας. Ούτε εσείς οι ίδιοι δεν ασχοληθήκατε με το ματς. Η νοοτροπία σας, αξίζει την ίδια τύχη με τον Αστέρα Τρίπολης αλλα εσείς προλάβατε να σωθείτε λόγω των καλύτερων (ποδοσφαιρικά) παικτών που έχετε.Ο Πανσερραικός έχει ρίξει λευκή πετσέτα και απλά κατεβαίνει γιατί έτσι πρέπει. Τουλάχιστον αυτό μας δείχνει με τις εμφανίσεις του. Κάνετε και καμιά νίκη ρε Σέρρες. Που ξέρεις, μπορεί από σπόντα να σωθείς (λέμε τώρα), αλλά θα κάνεις και πιο ενδιαφέρον το υπόλοιπο του πρωταθλήματος εάν κερδίζεις και καμιά ομάδα.ΟΛΥΜΠΙ[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:18:18.889+02:00

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ (2-1): Ο Εργοτέλης έκανε ακόμα μια φορά αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Πήρε νίκη από αγώνα που έπρεπε να κερδίσει. Και το έκανε με πολύ άνετο τρόπο. Δίκαιη νίκη, πολλές φάσεις, γύρισε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Τι άλλο χρειάζεται να κάνει μια ομάδα για να αποδείξει οτι δεν αξίζει να πέσει;; Ο Εργοτέλης σώθηκε λόγω ικανότητας των ποδοσφαιριστών του, ικανότητας του προπονητή του και προφανώς λόγω ανυπαρξίας διοικητικών-οικονομικών προβλημάτων. Τώρα πλέον (δυστυχώς) θα παίζει για κουμπαριές και φιλίες.Η Καβάλα συνεχίζει να είναι μια απρόβλεπτα αδιαφορη ομάδα. Ο στόχος τους ήταν μάλλον να σωθούνε γρήγορα και από εκεί και πέρα να κάνουν δημόσιες (και όχι μόνο) σχέσεις. Παρά το καλό ποδόσφαιρο που παίζει κατα διαστήματα η Καβάλα, συνεχίζει να δημιουργεί "αντιπάθειες" λόγω της επιλεκτικότητας που δείχνει στους αγώνες που παίζει. Χαρακτηριστικό ομάδων που διοικούνται από κάτι σαν ανθρώπους. Δυστυχώς φίλοι Καβαλιώτες αυτή είναι η αλήθεια. Η ποδοσφαιρική σας ομάδα δείχνει να είναι "παιχνίδι" στα χέρια και τις διαθέσεις ορισμένων ανθρώπων.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ (1-0): Ο Πανιώνιος πήρε ανέλπιστο(πριν την έναρξη του ματς) τρίποντο. Είχε απουσίες και μάλλον με την ισοπαλία θα ήταν ικανοποιημένοι. Τελικά πήραν τρίποντο σε ένα ματς που ήταν ο ορισμός του 0-0. Αποτέλεσμα (και όχι εμφάνιση) ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Πανιώνιος κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα υποβιβασμού που υπήρχε στην ομάδα, πράγμα που φάνταζε πάρα πολύ δύσκολο πριν τα χριστούγεννα. Δεν έχει σωθεί ακόμα βέβαια, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο που θα τραβήξει ως την τελευταία αγωνιστική.Αδιάφορη εμφάνιση από τον Πάοκ. Πόνεσαν τα μάτια των οπαδών του. Εμφάνιση που αποδεικνύει άλλη μια φορά οτι και ο Πάοκ είναι μία από τις 13 ομάδες του σωρού του φετινού πρωταθλήματος. Μεγάλη ομάδα είσαι όταν παίζεις και μπάλα σε συνεχόμενα ματς. Όπως και να 'χει, καλή τύχη και πρόκριση ευχόμαστε στον Πάοκ.ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1-2): Τυπικός ακίνδυνος για τις αν[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:18:56.737+02:00

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ (1-1): Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Αστέρας να φορτώσει με περισσότερο άγχος τους συνδιεκδικητές της παραμονής, εάν έπαιρνε αυτή την νίκη. Ενώ έφτανε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν καθόλου. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, αλλά μάλλον φοβήθηκαν αρκετά το παιχνίδι. Όταν φοβάσαι όμως, δεν αξίζεις να κερδίζεις. Δεν βλέπω να άλλαξε κάτι στον Αστέρα με τον καινούριο προπονητή, αλλά να μου πείτε ποιος περίμενε και κάποια αλλάγή; Ά, ναι πήραν τον τεράστιο φορ και σκόρερ Παπάζογλου για να βάζει γκολ. Μας προέκυψε και "σκαλοπάτι" για προπονητές και φορ ο Αστέρας (βλ. Δερμιτζάκης, Παπάζογλου. Το μόνο θετικό στον Αστέρα είναι οτι σου δίνει την εντύπωση πως δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Αυτό το είχε βέβαια η ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος.Η Λάρισα κατέβηκε για να μην χάσει και τα κατάφερε. Δεν έπαιξε βέβαια καλή μπάλα, αλλά μάλλον δεν τους νοιάζει και πολύ εκέι στον κάμπο. Καλά κάνουν γιατί οι πόντοι θα σε σώσουν και όχι το θέαμα. Η κακή νοοτροπία των παικτών της Λάρισας, σχετικά με τον εγωιστικό τρόπο τελειώματος των φάσεων, δεν βελτιώνεται και ίσως αποδειχτεί ο λόγος του υποβιβασμού. Ακόμα δεν πείθει η Λάρισα οτι είναι ικανή για παραμονή. Πάικτες έχει, ομάδα δεν μπορεί να φτιάξει.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (1-2): Ο Πανσερραικός πρέπει να λογίζεται πλέον ως η πρώτη ομάδα που αποχαιρετά το φετινό πρωτάθλημα. Όχι μόνο παικτικά αλλά και σαν σύλλογος πλέον φαίνεται να τα παράτησαν. Αστεία εμφάνιση απέναντι σε μια ακίνδυνη ομάδα. Ήξεραν οι Σέρρες οτι με νίκη θα έβαζαν και τον Ηρακλή στο "τριπάκι" του υποβιβασμού, αλλά η εμφάνιση που έκαναν ήταν αυτοκαταστροφική. Λάθος οργάνωση από την αρχή για την ομάδα των Σερρών, λάθος αλλαγές προπονητών, λάθος μεταγραφές, "λίγοι" ψυχικά ποδοσφαιριστές με πρώτο τον Γεωργιάδη. Άρα γιατί να σωθούν;;Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει ένα τρίποντο και να ανασάνει κάπως βαθμολογικά. Έριξε βέβαια τις Σέρρες στο καναβάτσ[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:19:30.947+02:00

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (0-0): Συνεχίζει ο Ηρακλής να μην καταφέρνει να παίρνει τρίποντα και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στις τρεις τελευταίες θέσεις. Εκτός του οτι δεν παίρνει τρίποντα, δεν πείθει κιόλας οτι μπορεί να το κάνει στο μέλλον Από την άλλη βέβαια έχει καλή άμυνα που του δίνει κάποιες ελπίδες για να πάρει κάποιο τυχερό αποτέλεσμα κάπου. Και στο ματς με την Κέρκυρα μας έδειξε οτι με μεγάλη δυσκολία μπορεί να φτάσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή και όταν το κάνει όλο και κάποιος από τους παίκτες του θα πράξει εγωιστικά και όχι ομαδικά και θα χάσουν την ευκαιρία. Ο Ηρακλής "εκπέμπει" διάφορα προβλήματα (κυρίως στις σχέσεις των παικτών) και αυτό θα τον βλάψει. Δύσκολη η συνέχεια για τον Ηρακλή, είναι στους υποψήφιους για Β' Εθνική.Η Κέρκυρα συνεχίζει να παρουσιάζει το νέο βελτιωμένο της πρόσωπο και καταφέρνει να παίρνει πονταλάκια ουσίας και κυρίως ψυχολογίας. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει η Κέρκυρα τον Ηρακλή αλλά όπως έχουμε πει η ποιότητα του ρόστερ της είναι απλά για να σωθεί και όχι για να παίρνει έυκολες ή δύσκολες νίκες. Σε τέτοια ματς σώζονται οι κατηγορίες αλλά η Κέρκυρα είναι μικρή ομάδα για να μπορέσει να καταφέρει να κερδίζει ματς "τελικούς" ή ματς "σωτηρίας". Και της Κέρκυρας η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Είναι και αυτή βασική υποψήφια για υποβιβασμό.ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ (0-2): Η Ξάνθη ατύχησε να δεχτεί ένα γκολ στην αρχή του αγώνα, ακόμα ένα λίγο αργότερα και μετά παράτησε το παιχνίδι. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που πηγαίνουν στραβά από την αρχή. Μέτα από το κακό ξεκίνημα του αγώνα η Ξάνθη δεν έπαιξε τίποτα το ιδιαίτερο κυρίως γιατί δεν έχουν την ποιότητα και την ομαδική "ψυχική" δύναμη να πιστεύουν οτι μπορούν να γυρίσουν ένα τέτοιο ματς. Δεν έγινε και τίποτα κακό για τη Ξάνθη με αυτή την ήττα, ούτε με την μετριότατη εμφάνιση. Στα επόμενα τέσσερα ματς που έχει η Ξάνθη, μπορεί να σωθεί.Αλλιώς θα παλεύει μέχρι το τέλος.Η Αεκ έκανε αυτή τη νίκη γιατί πολύ απλά διαχειρίστηκε άψογα τα δύο[...]ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

2011-11-03T11:20:56.161+02:00

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΑ (1-0): Η Κέρκυρα ανταποκρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα. Ήξερε οτι πιθανή νίκη της θα έκοβε πολύ από το οξυγόνο του αντιπάλου της και τα κατάφερε. Είναι αρκετά βελτιωμένη η Κέρκυρα με το νέο προπονητή της. Αλλάζει πιο πολλές πάσες και φτάνει με περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Αυξάνει έτσι τις πιθανότητές της να βάλει κάποιο γκολ και να πάρει το τρίποντο. Η μεγάλη πάντως βελτίωση που δείχνει η Κέρκυρα είναι ενθαρρυντική για την προσπάθεια παραμονής που κάνει. Σίγουρα θα έχει άγχος μέχρι την τελευταία αγωνιστική.Όταν σε λένε Λάρισα, προέρχεσαι από νίκη, έχεις νέο προπονητή και κάνεις αυτή την εμφάνιση μέσα στην έδρα ενός βασικού ανταγωνιστή σου, τότε αξίζει να πέσεις. Τρεις τελικές έκανε η Λάρισα και όλες ήταν σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Με λίγα λόγια η Λάρισα δεν πάτησε περιοχή. Μάτς μισή παραμονή ήταν το συγκεκριμένο και το πάθος των ποδοσφαιριστών της Λάρισς ήταν ίδιο με το πάθος που έχει ο παπάς όταν κοινωνεί το πλήθος στις 10 το πρωί στις εκκλησίες. Που πας ρε (συμπαθέστατε αλλά με πουθενάδες συμβούλους) Πηλαδάκη με προπονητή τον Κομποσκοίνογλου. Παραμονή πας να διεκδικήσεις όχι ράντισμα στον επιτάφιο. Πάθος έχει μόνο ο Κατσιαρός από την Λάρισα. Η Λάρισα θα πέσει απλά και μόνο επειδή ο Πηλαδάκης άκουσε/πίστεψε κομπογιανήτες ανθρώπους για το στήσιμο της ομάδας. Και το προηγούμενο καλοκαίρι και τώρα το χειμώνα. Αντε και του χρόνου μέχρι και η Καλλονή Λέσβου θα παίξει στο AEL FC (KL)ARENA (χιούμορ). Κρίμα για τον Πηλαδάκη και για τον κόσμο της ΑΕΛ. Ο κομποσκοίνογλου είδε θετικά πράγματα από αυτή την ήττα!!!! Είναι καθαρό πλέον οτι αυτός ο προπονητής πήγε στη Λάρισα όχι με σκοπό να τη σώσει αλλά να είναι ο προπονητής της του χρόνου στη Β' Εθνική.ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ (2-1): Συνεχίζει ο Παοκ να παίρνει τρίποντα και καλά αποτελέσματα με υποφερτές εμφανίσεις. Έχει την ποιότητα να κερδίζει τα "εύκολα" ματς και να μην χάνει [...]