Subscribe: GEOPONOS NET
http://geoponosnet.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: GEOPONOS NET

GEOPONOS NETΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Αν έχει πρόβλημα ο Internet explorer δUpdated: 2018-03-08T17:11:05.085+02:00

 Οι εγκύκλιοι για τη διάλυση του δημοσίου και της ζωής μας έφτασαν

2011-11-13T07:47:14.587+02:00

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Από τις 29 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 21 Οκτώβρη, εμείς και το υπόλοιπο δημόσιο, με καταλήψεις παντού, συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, επιτροπές αγώνα, κοινές πορείες με συναδέλφους άλλων υπουργείων, μια 24ωρη απεργία στις 5/10 και μια 48ωρη στις 19-20/10, πετύχαμε να αποσταθεροποιήσουμε κυβέρνηση και τρόικα.Η πρωτοφανής συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, η πρωτοφανής έκφραση της λαϊκής οργής στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τους  ανάγκασε να μας υπολογίσουν, για πρώτη φορά, όχι ως «νούμερα προς απόλυση ή μείωση μισθών», αλλά ως ανθρώπους. Θορυβήθηκαν! Ψάχνουν να βρουν μια κάποια λύση για να ενσωματώσουν τη δίκαιη αγανάκτησή μας (δημοψηφίσματα, κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες θα εφαρμόσουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα) , αλλά απλά αποκαλύπτεται ότι «ο βασιλιάς στέκεται γυμνός». Μας βλέπουν έτοιμους να μην αφήσουμε άλλο τη μοίρα μας στα χέρια τους. Η συλλογικότητα, που είχαμε «ξεχάσει» και ανακαλύπτουμε ξανά, εμάς μπορεί να μας σώσει, αλλά τους…άλλους (κυβέρνηση, συνοδοιπόρους, τρόικα, τραπεζίτες κλπ) τους τρομάζει.Φτάνουν αυτά που κάναμε;Όχι βέβαια.Σπουδαία αρχή, που πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γιατί κανείς δεν θα γλυτώσει μόνος του. Καμιά  κατηγορία εργαζομένων δεν θα εξαιρεθεί  από τα τόοοσα μέτρα.  Η επιμονή των κυβερνήσεων είναι τόσο σκληρή, που μόνο με αντίστοιχη δική μας επιμονή μπορεί να αντιμετωπιστεί.Δεν σταματάνε – Δεν σταματάμε!Στους ήδη καρατομημένους μισθούς μας, στην υπέρμετρη και εξαιρετικά άνιση φορολογία με χαράτσια και όλων των ειδών τους φόρους, τώρα θα θελήσουν να εφαρμόσουν εφεδρείες και ανεξέλεγκτες μετακινήσεις μας, ως «κρατικοί υπάλληλοι» που μας ονομάζουν!Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά – Ασφυκτικά να πιέσουμε τα σωματεία μας και την ΑΔΕΔΥ για να καλύψουν τις κινητοποιήσεις μας!Μέχρι τις 11 Νοέμβρη, η Επιτροπή Αναδιοργάνωσης Δημοσίων Υπηρεσιών, καλείται από την κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει το δημόσιο, να δώσει σχέδια κατάργησης του 30% τουλάχιστον των οργανικών μας μονάδων.Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη θα επιχειρήσουν να τις έχουν καταργήσει αυτές τις μονάδες, χωρίς να διευκρινίζουν τι θα γίνεται το προσωπικό που δουλεύει σε αυτές, δηλαδή ΕΜΕΙΣ!Από την 1η Γενάρη του 2012 και ολόκληρη τη[...]ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΓΔΥ

2011-05-05T15:47:44.175+03:00

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ(ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝΣυνάδελφοι, -ισσεςΜετά τις εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ ήρθαν οι εκλογές στην ΠΕΓΔΥ. Ποια θα είναι η συνέχεια για τους γεωπόνους δημόσιους υπαλλήλους, θα ακολουθήσουν τον δρόμο της αποχής του 85% όπως έγινε και στο ΓΕΩΤΕΕ;Η σημασία αυτών των εκλογών είναι πολύ μεγάλη. Η πλειοψηφία των συναδέλφων εργάζεται σε ημιδιαλυμένες λόγω Καλλικράτη και συνεχών αναδιαρθρώσεων υπηρεσίες, που λειτουργούν με λιγότερους και χειρότερα αμειβόμενους υπαλλήλους. Το ερώτημα που μπαίνει σήμερα σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα υπάρξει ενωτική συνδικαλιστική δράση ή αν θα υπάρξει απλά ουσιαστική διάλυση της ΠΕΓΔΥ .Οι επικείμενες εκλογές για την εκλογή Δ.Σ στην ΠΕΓΔΥ πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής... κρίσης. Οι κυβερνητικές επιλογές και το Μνημόνιο, σε απόλυτη σύμπνοια με τις επιταγές του ΔΝΤ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καθορίζει ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων στην Ε.Ε., οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία στην πιο άγρια κοινωνική βαρβαρότητα και την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στην ασυδοσία των αγορών, οδηγούν την κοινωνία σε χρεοκοπία, διογκώνουν την ανεργία και βουλιάζουν τη χώρα στην ύφεση. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και η περικοπή των εισοδημάτων τους γίνεται το κέντρο αυτής της πολιτικής: συντάξεις, επιδόματα, υπερωρίες περικόπτονται, ο 13ος και 14ος μισθός κατάντησε επίδομα ελεημοσύνης, υποβαθμίζεται η παροχή ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης, αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, αυξάνεται ο χρόνος εργασίας κατά 2 ½ ώρες εβδομαδιαίως για να μην γίνουν νέες προσλήψεις, παραπέμπεται στις καλένδες η καταβολή του εφάπαξ και τέλος στο στόχαστρο μπαίνουν και τα επικουρικά Ταμεία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κοινωνικά άδικη αύξηση των έμμεσων φόρων που συμπαρασύρουν τις τιμές όλων των βασικών προϊόντων και υπηρεσιών μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση, ενώ στον αντίποδα όλων αυτών και στη λογική του «λεφτά υπάρχουν» μειώνεται η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και χαρίζονται 110 δις. στις τράπεζες.Τα μέτρα αυτά ήταν μόνο η αρχή. Το Ενιαίο Μισθολόγιο που προωθείται πρόκειται να μειώσει ακόμη περισσότερο τους μισ[...]Από όλη την Ελλάδα, από την Ευρώπη και από τον κόσμο στο ΠΕΛΙΤΙ

2011-05-05T15:50:34.256+03:00

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 2-5-2011
Tο καθιερωμένο τα τελευταία 10 χρόνια ραντεβού όλων μας το Σάββατο του Θωμά στην Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών έγινε και φέτος στην «γη του Πελίτι», λίγο πριν το Μεσοχώρι, λίγο πριν το Παρανέστι (πηγαίνοντας από Δράμα προς φράγμα Θησαυρού Νέστου), στις 30 Απριλίου 2011, με την συμμετοχή πάρα πολλών «πιστών».
Ο κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης πέτυχε τελικά, μέχρι σήμερα, μια εντυπωσιακή 11η Γιορτή, γύρω από τα θεμέλια της Κιβωτού των σπόρων, που έχει διαμορφωθεί όλο με εθελοντική εργασία και προσφορά υλικών από ...
φίλους, μέσα στο καταπληκτικό δάσος από πελίτι.
Το Πελίτι το εντοπίσαμε εύκολα από τα χιλιόμετρα σταθμευμένων αυτοκινήτων δεξιά-αριστερά στην οδό Δράμας-Ξάνθης και τα ασφυκτικά τοποθετημένα αυτοκίνητα στον δρόμο προς Μεσοχώρι και στους γύρω ελεύθερους από δένδρα χώρους. Ακόμα και εκδρομικά πούλμαν είδαμε.
Μετά την γραμματεία-υποδοχή στον πίνακα που έδειχνε από ποιους τόπους ήλθαν στην 11η Γιορτή με θαυμασμό είδαμε ότι ήλθαν από όλη την Ελλάδα, από πολλά μέρη της Ευρώπης αλλά και από διάφορα μέρη της γης, και από τις πέντε ηπείρους, για να ανταλλάξουν σπόρους αλλά και ρούχα και κουράγιο.
Από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά, το «μελίσσι» των συνειδητοποιημένων για την ανάγκη διατήρησης της βιοποικιλότητας συνανθρώπων απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η κινητήρια δύναμη της γης είναι η αγάπη, ακόμα κι όταν δεν έχουμε χρήματα.
Καθισμένοι κάτω ή σε μπάλες από άχυρο όλοι μαζί απόλαυσαν το κοινό γεύμα με παραδοσιακές ποικιλίες, που μαγειρεύτηκαν από εθελοντές και ήταν προσφορά των καλλιεργητών που πήραν μέρος στη 11η Γιορτή και φίλων του Πελίτι.
Με βασικό στόχο του Πελίτι τις μη εκχρηματισμένες ανταλλαγές, η καρδιά της 11ης Γιορτής Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών ήταν οι πολυάριθμες σωστά οργανωμένες ανταλλαγές με ντόπιες ποικιλίες σπόρων από όλη την Ελλάδα.
Ούτε τον ενθουσιασμό, ούτε την ατμόσφαιρα μπορούμε να μεταφέρουμε με μια ανταπόκριση. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.peliti.gr, διαβάστε όσα σημαντικά και σπουδαία αναγράφονται. Δέστε τις φωτογραφίες. Συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του ΠΕΛΙΤΙ. Στηρίξτε τις ιδέες και τους στόχους του, τους στόχους όλων των υγιών (στις σκέψεις) ανθρώπων.
Πήγα με την Ελισάβετ Μιχαηλίδου και τα δύο της παιδιά, και εκεί συνάντησα πάρα πολλούς φίλους, μεταξύ των οποίων τον Τάκη Λίτσα, την Κερασία Παπούλια, τον Παντελή & την Μαρία Νίνου με το παιδί τους, τον Ζαφείρη Μπαλάση και πάρα πολλούς Νέους Αγρότες, που είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική για τους φροντιστές του περιβάλλοντος.
Έχει καταστραφεί το 97% της βιοποικιλότητας την εποχή των πολυεθνικών «καταστροφέων» ζωής και των ντόπιων ντήλερ τους. Ας σώσουμε το εναπομείναν 3% και ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους ντόπιους σπόρους. Συγχαρητήρια στον κ. Παναγιώτη Σαϊνατούδη και τους πολυάριθμους εθελοντές. Ήταν μια πολύ πετυχημένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και μια απόδειξη το τι μπορούμε να κάνουμε ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλά από καρδιά με καρδιά.
Καλύτερα από κάθε περιγραφή θα ήταν να προγραμματίσετε από τώρα το Σάββατο του Θωμά το 2012 να είστε και εσείς εκεί.

Για την περιγραφή και τον θαυμασμό, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382Αγροτική πολιτική(;) και εργασιακή περιπλάνηση

2011-05-05T16:13:07.007+03:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγροτική πολιτική(;) και εργασιακή περιπλάνηση
Με προεκτυπωμένα και μερικώς ανακριβή έγγραφα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κάλεσε τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν για λόγους πρακτικής άσκησης (από 11-12-2009), να παρουσιαστούν σε υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από 5-8-2009. Προφανώς το Υπουργείο προσπαθεί να δημιουργήσει παράδοση, είτε με προσλήψεις, είτε με μετακινήσεις μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Πρώτα από όλα, η υπουργός και οι εισηγητές έδειξαν υπερβολική εμπιστοσύνη στα ...
Ελληνικά Ταχυδρομεία, θεωρώντας ότι μέσα στον Αύγουστο τα έγγραφα θα έφταναν σε 4 εργάσιμες ημέρες στους αποδέκτες. Έτσι σημειώθηκαν αρκετά ευτράπελα όπως, όχι μόνο να καλούνται οι υπάλληλοι να παρουσιαστούν στη νέα υπηρεσία την επομένη ή την ίδια ημέρα με την παραλαβή, αλλά και την προηγούμενη. Αυτή η διαδικασία πρόσβαλε την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων, απαξίωσε τις υπηρεσίες στις οποίες εργαζόταν μέχρι τότε και δημιούργησε προβλήματα με εκκρεμότητες και ανειλημμένες υποχρεώσεις τους. Θυμίζει όμως έντονα προηγούμενο έγγραφο του ίδιου υπουργείου, που καλούσε τους μόνιμους (και από το ΑΣΕΠ διορισμένους) υπαλλήλους των υπό κατάργηση ΤΟΚΑΑ, να επιλέξουν την υπηρεσία που θα ήθελαν να συνεχίσουν την "καριέρα" τους στο ελληνικό δημόσιο, εντός προθεσμίας 3 ημερών.
Να σημειώσουμε ότι το παράλογο ξεκινά από την πρώτη τοποθέτηση για λόγους πρακτικής άσκησης πολλών υπαλλήλων στα ΤΟΚΑΑ, τα οποία παρέμεναν χωρίς σαφείς αρμοδιότητες από την ίδρυση τους και ήταν ήδη ειλημμένη η πολιτική απόφαση για κατάργηση τους. Μετακινώντας, λοιπόν, αυτούς τους υπαλλήλους κάθε 3 μήνες στη 12-μηνης διάρκειας πρακτική άσκηση, τους απογοητεύουν και τους περιορίζουν τη δυνατότητα για ουσιαστική προσφορά και απόκτηση ολοκληρωμένης εμπειρίας. Όσο για τη φράση "να διευρυνθεί η κατά νόμο προβλεπόμενη εργασιακή τους εμπειρία" που αναφέρθηκε ως ένας λόγος μετακίνησης, τη θεωρούμε το λιγότερο ατυχή και ειρωνική προς τους αποδέκτες. Έχοντας υπόψη και τους εκβιασμούς των γεωπόνων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον ΕΛΓΑ του τύπου, συνεχής μετακίνηση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας έχει ανάγκες ή απόλυση, θα προτείναμε στα απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης το Υπουργείο να προσθέσει και την ιδιοκτησία τροχόσπιτου.
Παράλληλα, οι περισσότερες υπηρεσίες του Υπουργείου και οι Διευθύνσεις Αγροτικής-Γεωργικής Ανάπτυξης αποδιοργανώνονται και αποστελεχώνονται ταχέως (ιδιαίτερα με τη μαζική έξοδο που προκάλεσε η αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου) και αποψιλώνονται περαιτέρω με διάφορες ενέργειες όπως μετακίνηση υπαλλήλων για τις ανάγκες του ΕΛΓΑ.
Όλα τα παραπάνω μας ανησυχούν έντονα γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνεχίζει το αδιέξοδο καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών, εξαντλώντας την άσκηση αγροτικής πολιτικής στην προσπάθεια έγκαιρης διανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων και "πυροσβεστικών" καταβολών γεωργικών αποζημιώσεων. Με τη διαφορά ότι δε σέβεται πλέον ούτε την προσωπική ζωή και αξιοπρέπεια των υπαλλήλων, θεωρώντας τους αντικείμενα και μετατρέποντας τους (με φόβητρο την ανεργία) σε πρόθυμους εργασιακούς νομάδες για να καλύψει τις "επείγουσες ανάγκες" της στείρας πολιτικής του.

ο Πρόεδρος ο Γραμματέας

Αναστάσιος Γάτσιος Αθανάσιος Κατωγιάννης

« Κείμενο προτάσεων με αφορμή την εφαρμογή του νόμου 38250/2010 ΄΄ Καλλικράτης ΄΄ »

2011-05-05T16:00:08.272+03:00

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣΑν. Παπανδρέου 3 , 61 100 ΚιλκίςΤηλ. 2341350115 , Fax. 2341350199E-mail : u12911@minagric.gr. Κιλκίς 24-6-2010Αρ. Πρωτ. 34ΠΡΟΣ : 1)Δ.Σ Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ2)Δ.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ3)Δ.Σ ΓΕΩΤ.Ε.Ε4)Όλα τα Π.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε , ιστοσελίδες και Blogs Αγροτικού – Γεωτεχνικού ενδιαφέροντος ΘΕΜΑ : « Κείμενο προτάσεων με αφορμή την εφαρμογή του νόμου 38250/2010 ΄΄ Καλλικράτης ΄΄ » Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ν. Κιλκίς της Πανελλήνιας Ένωσης ...Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ Ν. ΚΙΛΚΙΣ), με αφορμή την εφαρμογή του ΄΄Καλλικράτη΄΄ και την έναρξη των διαδικασιών στελέχωσης των νέων υπηρεσιών αποφάσισαν , στην έκτακτη συνέλευσης τους, που πραγματοποιήθηκε στις 24-06-2010 , να ετοιμάσουν ένα κείμενο προτάσεων και να το γνωστοποιήσουν στους αρμόδιους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς . Διαπιστώσαμε ότι οι εξελίξεις με την εφαρμογή του νόμου 38250/2010 δυστυχώς επιβεβαιώνουν πως ο ¨Καλλικράτης΄΄ , σε ότι αφορά τις γεωτεχνικές υπηρεσίες , είναι σε λάθος κατεύθυνση -άποψη που εκφράστηκε από εμάς στο με αρ. πρωτ 2/28-1-2010 έγγραφό μας , την ΠΕΓΔΥ , την ΠΟΓΕΔΥ και το ΓΕΩΤΕΕ - επικίνδυνος για τα εργασιακά δικαιώματα των γεωτεχνικών και εν τέλει αποκλείει οριστικά την οποιαδήποτε πιθανότητα σχεδιασμού εθνικής και ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής . Η λύση, όπως την έχουμε όλοι προτείνει ,είναι η υπαγωγή όλων των γεωτεχνικών υπηρεσιών γεωπονικού ενδιαφέροντος σε μία ενιαία Δ.Α.Α ανά Νομό/Περιφερειακό Διαμέρισμα που θα υπάγεται είτε απευθείας στο Υπ.Α.Α.Τ , είτε στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση. Ωστόσο μέσα σε αυτόν τον απίστευτο κυκεώνα εξελίξεων και αλλαγών πρέπει άμεσα να κινηθούμε στην κατεύθυνση του να εξασφαλιστούν βασικά επαγγελματικά δικαιώματα και υπηρεσιακές λειτουργίες που αφορούν όλους τους συναδέλφους αλλά και τους πολίτες.Συγκεκριμένα και για το λόγους αυτούς , μέχρι τουλάχιστον να αναθεωρηθεί ο νόμος , προτείνουμε ομόφωνα τα εξής :1. Όλες οι μέχρι τώρα Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης (Δ.Α.Α) –συμπεριλαμβανομένων των Δ/σεων Ε.Β ή τμημάτων Ε.Β - των Ν.Α , να παραμείνουν ως έχουν ως Δ.Α.Α των Νέων Περιφερειακών Διαμερισμάτων. Σε καμία περίπτωση δηλαδή ,υπάρχουσες Δ.Α.Α να μην υποβαθμιστούν σε τμήματα κάποιας κεντρικ[...]ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨

2011-05-05T16:07:33.139+03:00

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨
Η διοικητική αλλαγή που επιχειρείται με το σχέδιο «Καλλικράτης» στοχεύει στην προσαρμογή του αστικού κράτους για να γίνει πιο αποτελεσματικό στην κερδοφορία και συγκέντρωση του κεφαλαίου με άξονα τις επιταγές της Ε.Ε., τις οποίες υπερψηφίζει η κυβέρνηση, στην ενίσχυση των κατασταλτικών λειτουργιών της εξουσίας των μονοπωλίων. Τα περί διαφάνειας, εξοικονόμησης πόρων και αποκέντρωσης, αποτελούν το «χρυσωμένο χάπι» των αντιλαϊκών επιλογών.
Οι εργαζόμενοι πρέπει σταθούν εμπόδιο στην ψήφιση του «Καλλικράτη» επειδή οδηγεί σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας – υγείας - πρόνοιας), αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής ...
μέσω του νέου αντιδραστικού λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφαρμογή αντεργατικής, αντιλαϊκής γενικότερα «αναπτυξιακής» πολιτικής, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Με τον «Καλλικράτη» η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση, για ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση των δημόσιων υπηρεσιών, για επιβολή νέων φόρων και παράδοση του περιβάλλοντος στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Το σχέδιο θα πλήξει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις γεωτεχνικές υπηρεσίες της χώρας και θα πολλαπλασιάσει τα ήδη υπαρκτά και διογκωμένα προβλήματά τους (ελλείψεις προσωπικού και πιστώσεων κ.ά.). Ανοίγει ο δρόμος για την επίσημη πλέον μείωση του προσωπικού τους είτε άμεσα με απολύσεις συμβασιούχων ή λόγω κατάργησης των οργανικών θέσεων των Ν/Α είτε έμμεσα, μετά από τις για οποιοδήποτε λόγο απολύσεις (συνταξιοδοτήσεις) και τη μη διενέργεια νέων προσλήψεων λόγω των προσωποπαγών θέσεων. Παραπέρα, προωθείται ευκολότερα η ανάθεση δημόσιου γεωτεχνικού αντικειμένου στο ιδιωτικό κεφάλαιο και η επιβολή επιπλέον ανταποδοτικών τελών, για τη διενέργεια των γεωτεχνικών προγραμμάτων από γεωτεχνικούς και άλλους κλάδους με γενικευμένες ελαστικές εργασιακές σχέσεις (μπλοκάκι, ανασφάλιστοι κλπ.)., συμβάλλοντας έτσι και στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα του ελέγχου της ποιότητας και ασφάλειας των εγχώριων και εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων, που υπονομεύει τη δημόσια υγεία.
Οι εργαζόμενοι, όπως απορρίπτουν και το σημερινό σύστημα οργάνωσης της κρατικής διοίκησης, πρέπει να απορρίψουν και το σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ για τους στόχους και τα μέτρα που προωθεί. Καμιά διοικητική δομή, τέτοια ή άλλη, δεν μπορεί να είναι προς όφελος του λαού εφόσον υπάρχει η εξουσία των μονοπωλίων και η στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Σε αυτή την εξουσία οφείλεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των περιφερειών, η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής με ταυτόχρονη αύξηση εισαγόμενων ομοειδών αγροτικών προϊόντων ως αποτέλεσμα της 30χρονης ένταξης στην ΕΟΚ- ΕΕ. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή δημόσια διοίκηση αν αυτή δεν υπηρετεί την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο, αν δεν στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό και στην εργατική συμμετοχή και λαϊκό έλεγχο. Μόνο σ’ αυτή τη βάση εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο και η αξιοποίηση του φυσικού και παραγωγικού πλούτου της χώρας με στόχο τη γενικότερη εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. –
Αθήνα Μάης 2010
H E.E. ζητάει πίσω τα 500 εκατ. Ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη!!!

2011-05-05T15:52:39.101+03:00

Πέρυσι τέτοιον καιρό η κυβέρνηση της Ν.Δ. ολοκλήρωνε τη διάθεση του «πακέτου στήριξης και ενίσχυσης του εισοδήματος του αγροτικού κόσμου». Διατέθηκαν 425 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κατ’ εξαίρεσιν και άλλα 75 εκατ. ευρώ με τη μορφή ταμειακών διευκολύνσεων. Επειτα από έναν χρόνο προκαταρκτικών συζητήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πείσθηκε για τη νομιμότητα του πακέτου και αποφάσισε να κινήσει και επισήμως τη διαδικασία εις βάρος της Ελλάδας για παραβίαση των κοινοτικών κανονισμών.Ο λογαριασμός, όπως περιγράφεται στην απόφαση της 17ης Μαρτίου της Ε.Ε., θα είναι διπλά τσουχτερός. Οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τις ενισχύσεις που πήραν και η Ελλάδα θα πληρώσει πρόστιμο αντίστοιχο του συνολικού ποσού. Σύμφωνα με την ...προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πακέτο Χατζηγάκη συνιστούσε «ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων κλάδων παραγωγής» και όχι πακέτο αποζημιώσεων.Από την αλληλογραφία Αθηνών-Βρυξελλών προκύπτει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αμέλησε ακόμη και τις τυπικές διαδικασίες. Πρώτα αποφάσισε τη χορήγηση του πακέτου, στις 22 Ιανουαρίου 2009, κατόπιν υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση στις 30 Ιανουαρίου και μετά ενημέρωσε την αρμόδια επίτροπο, Μάριαν Φίσερ Μπόελ, στις 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Κομισιόν, «οι ενισχύσεις που χορηγούνται και καταβάλλονται χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση συνιστούν παράνομη ενίσχυση».1 Στη δεύτερη απαντητική επιστολή του, στις 20 Μαρτίου 2009, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπάθησε να δικαιολογήσει το πακέτο στο πλαίσιο του ασφαλιστικού καθεστώτος με το οποίο καλύπτει ο ΕΛΓΑ τους αγρότες. Ανέφερε μάλιστα ως προηγούμενο τις αποζημιώσεις που είχαν δοθεί το 2008 στους πυρόπληκτους του καλοκαιριού του 2007. Ο ΕΛΓΑ είχε πάρει δάνειο συνολικού ύψους 444 εκατ. ευρώ το 2008 για τους πυρόπληκτους και 425 εκατ. ευρώ το 2009 για τους αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα. Η Επιτροπή ζήτησε με νέα επιστολή της τις δανειακές συμβάσεις.2 Από την ανάγνωση των συμβάσεων προέκυψαν νέα ερωτήματα. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που αναφέρονται στην απόφαση της Ε.Ε., ο ΕΛΓΑ ως ασφαλιστικός οργανισμός είχε το 2008 έσοδα ύψους 88 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές που παίρνει από τους αγρότες (3% για τα προϊόντα[...]Το Π.Σ. Καρδίτσας της ΠΕΓΔΥ για την αναστολή των κινητοποιήσεων

2010-04-26T09:18:21.692+03:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Καρδίτσα 23/04/2010
Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ταχ . Δ/νση Φειδίου 6
Τηλ. 24410 21702
Φαξ 2441071069
ΠΡΟΣ: ΠΕΓΔΥ
Διδότου 26 Τ.Κ. 10154 Αθήνα
Τηλ. & Φαξ 210 3614580

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οι Γεωπόνοι μέλη του Π.Σ. Καρδίτσας, ύστερα από την απόφαση της ΠΟΓΕΔΥ περί αναστολής των κινητοποιήσεων, εκφράζουν την άμεση ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις και στο καθεστώς που αφορά:

1. Την χιλιομετρική αποζημίωση η οποία σήμερα πλέον, και ύστερα από τις πρόσφατες φετινές αυξήσεις των 30 έως 35 λεπτών ανά λίτρο βενζίνης αφενός, και αφετέρου όποιες άλλες αυξήσεις έχουν γίνει στο παρελθόν από τον καιρό που καθιερώθηκε η τιμή των 15 λεπτών και μέχρι τις αρχές του χρόνου, είναι ολοφάνερα τελείως άδικο να παραμένει ...αμετάβλητη τόσα χρόνια.
Σε περίπτωση μη ρύθμισης αυτής της σοβαρής εκκρεμότητας θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα στις εκτός έδρας μετακινήσεις αφού τα κρατικά αυτοκίνητα δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των γεωργικών υπηρεσιών όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία στο χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 12 Απριλίου όπου οι Γεωπόνοι δεν απεργούσαν μεν αλλά δεν χρησιμοποιούσαν τα ΙΧ αυτοκίνητα μας.
Είναι καιρός που θα πρέπει να εφαρμοστεί η πρόταση η οποία έχει γίνει κατά το παρελθόν για σύνδεση τις χιλιομετρικής αποζημίωσης με ένα ποσοστό (π.χ. 25%) επί της μέσης τιμής της βενζίνη όπως αυτή καθορίζεται κάθε φορά από τις υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών.

2. Την ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση οι οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (9,78 Ευρώ σε μορφή μεικτών αποδοχών) εδώ και πάρα πολλά χρόνια και προφανώς θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί αναλογικά με τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει στις αποδοχές των μισθών.
Είναι γνωστό βεβαίως ότι έτσι και αλλιώς σήμερα η αμοιβή εκτός έδρας των Γεωπόνων είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που δίδεται σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων καθός και σε υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν αντίστοιχο έργο.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι ρυθμίσεις που αναφέρουμε πιο πάνω, προτείνουμε να επαναληφτούν οι κινητοποιήσεις μας με τον πιο πιεστικό τρόπο.

Για το ΠΣ ΠΕΓΔΥ Καρδίτσας:

ΚΟΥΣΙΑΣ Π. ΛΙΑΠΠΑΣ Α. ΤΣΙΟΓΚΑΣ Α.Η ΠΟΓΕΔΥ για τον Καλλικράτη

2010-04-26T09:10:24.249+03:00

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι με διαδικασίες «express» και χωρίς καμιά διαβούλευση με τους χιλιάδες Γεωτεχνικούς που υπηρετούν τον αγροτικό τομέα, ετοιμάσατε σχόλια παρατηρήσεις και θέσεις για το Σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για ...... την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας επισημαίνουν οι Γεωτεχνικοί με ανακοινωσή τους .

Η ανερμάτιστη επισημαίνουν αυτή καταγραφή αρμοδιοτήτων και η άσκησή τους σε διάφορα Διοικητικά επίπεδα θα επιδεινώσει την αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών και με βεβαιότητα θα οδηγηθεί σε υποβάθμιση ο αγροτικός τομέας.

Οι Γεωτεχνικοί εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση των υπηρεσιών και δεν θα συναινέσουν στην καταστροφή της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την εντονότατη αντίθεσή μας για την μεταφορά σοβαρών αρμοδιοτήτων στους Δήμους της Χώρας γιατί με την πολυδιάσπαση των Υπηρεσιών Γεωργίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κατακερματίζονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, υποβαθμίζεται η επιστημονική υποστήριξη στους αγρότες και απαξιώνεται ο εργαστηριακός εξοπλισμός Εργαστηρίων και Ιδρυμάτων.

Οι Γεωτεχνικοί κάνουν την τελευταία δραματική έκκληση να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις πριν προχωρήσει το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή.Η ΠΕΓΔΥ για τον Καλλικράτη

2010-04-26T09:06:28.939+03:00

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΕΓΔΥ)

ΠΡΟΣ :
1. Την Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ.,
κ. Κατερίνα Μπατζελή
2. Τον Υφυπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ.,
κ. Μιχάλη Καρχιμάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Π.Σ. ΠΕΓ Υ –Μέλη ΠΕΓ Υ
2. Π.Ο.ΓΕ. .Υ.
Κυρία Υπουργέ,
Η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων ημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Γ.Δ.Υ.)στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. συζήτησε το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που δόθηκε για διαβούλευση.
Το Δ.Σ. μετά από διεξοδική συζήτηση διαπίστωσε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν τις ...αρμοδιότητες και τα αντικείμενα του αγροτικού χώρου:
• είναι μια συρραφή αρμοδιοτήτων και αντικείμενων από προϋπάρχουσες νομοθεσίες
• είναι ανερμάτιστες και χωρίς συνοχή και
• έχουν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων στα διάφορα επίπεδα
Κυρία Υπουργέ,
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι:
Μετά την αποκέντρωση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, όλοι αναγνωρίζουν ότι υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις στην εφαρμογή των προγραμμάτων του Υπουργείου Γεωργίας, αφού ούτε ανάπτυξη υπήρξε στον αγροτικό τομέα, ούτε επιστημονική υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, ούτε στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συνάδελφοί μας, που υπηρετούν στις περιφερειακές υπηρεσίες και στις Νομαρχιακές
Αυτοδιοικήσεις προτείνουν την επαναφορά των υπηρεσιών γεωργίας στο ΥΠ.Α.Α.Τ..

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. διαχρονικά είναι υπέρ της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και αντικειμένων αρκεί να θεσπίζονται προϋποθέσεις και να εξασφαλίζονταιοι όροι για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και παράλληλα να διασφαλίζονται τα επιστημονικά, εργασιακά, υπηρεσιακά και οικονομικά δικαιώματα των γεωπόνων.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω δεδομένα αποφάσισε:
• Την ένταξη όλων των υπηρεσιών γεωργίας στο ΥΠ.Α.Α.Τ. ή την ένταξή τους στην αποκεντρωμένη διοίκηση (μη αιρετή περιφέρεια)
• Την κάθετη αντίθεσή μας για την υπαγωγή αρμοδιοτήτων γεωπόνων στους Δήμους με οποιαδήποτε μορφή και
• Να ενημερώσει όλα τα Κόμματα της Βουλής για τις θέσεις μας αυτές
Κυρία Υπουργέ,
Είμαστε στην διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις.
Ο Πρόεδρος
Κώστας Καραμήτρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης ΠαύλουAπάντηση σε Δελτίου Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

2010-04-26T08:56:09.775+03:00

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ) ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240 e-mail:ax2u128@minagric.gr                                                                                          Αθήνα  19-4-2010 Πληροφορίες : Νίκος Κακαβάς 6977188035  ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης που αφορά τις κατάπτυστες δηλώσεις... του συντονιστή του Νομαρχιακού Έργου κου Τσαμασλή για «παράνομο συνδικάτο Γεωτεχνικών, που στρέφεται εναντίον της Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Οικονομίας» επισημαίνουμε ότι: Η Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων εκλεγμένο όργανο των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων με τους αγώνες της έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των μελών της και στην κοινωνία. Για την διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων η ΠΟΓΕΔΥ προκήρυξε νόμιμα αποχή από τις εκτός γραφείου μετακινήσεις, σύμφωνα με την Συνδικαλιστική Νομοθεσία και οι μεθοδεύσεις και διαδόσεις για παράνομες κινητοποιήσεις έπεσαν στο κενό. Το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ με υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, επέτρεψε σε κλιμάκια κτηνιάτρων μελών της, να προβούν σε εντατικούς ελέγχους και να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης που κυκλοφόρησαν στην αγορά και δεν είχαν υποστεί τους προβλεπόμενους υγειονομικούς ελέγχους καθ΄ όλη την διάρκεια της αποχής. Τούτο διότι Νομάρχες και Αντινομάρχες όπως στην Άρτα και στην Εύβοια με απαράδεκτες παρεμβάσεις και ενέργειες στους Διευθυντές Κτηνιατρικής των Νομών τους φρόντιζαν για το αντίθετο μη σεβόμενοι ούτε τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Γεωτεχνικών ούτε το θεσμό των αιρετών οργάνων. Κατά συνέπεια, οι παραπάνω απαράδεκτες δηλώσεις δεν ευσταθούν, αποτελούν προσπάθεια συκοφάντησης της Ομοσπονδίας και εξυπηρετούν ψηφοθηρικές επιδιώξεις στις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί στις Νομαρχίες. Επισημαίνουμε ότι εάν δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του η Ομοσπονδία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (Δικαστικές-Πειθαρχικές κ.λ.π.), προασπίζοντας τ[...]Απεργία Γεωτεχνικών 21 και 22 Απρίλη

2010-04-20T09:33:30.828+03:00

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-4-2010
ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ
ΘΕΣΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ,
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-4-2010
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.
Γιατο Δ.Σ.
ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ
ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)Συνάντηση ΠΟΓΕΔΥ με την Υπουργό

2010-04-20T09:18:19.733+03:00

(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνάντηση της ΠΟΓΕΔΥ με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπατζελή μετά από πρόσκληση της.
Η Υπουργός αναγκάστηκε μετά την επιτυχία των κινητοποιήσεων μας να αποδεχθεί το δίκαιο αίτημά μας και να δεσμευθεί ότι θα καταθέσει τροπολογία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και νσ επαναφέρει το καθεστώς των εκτός έδρας μετακινήσεων και των ημερήσιων αποζημιώσεων, όπως ίσχυε πριν το νόμο 3833/2010.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι η Υπουργός εμφανίσθηκε απροετοίμαστη και πρόχειρη, χρειάσθηκε δε η επιμονή μας για να μας δοθεί το κείμενο της τροπολογίας.
Αμέσως μετά συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ κοι λαμβάνοντας υπόψη:
- Τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων γεωτεχνικών στις κινητοποιήσεις μας
- Τις οικονομικές επιιπώσεις στις παραγωγικές τάξεις της χώρας μας και ιδίως στους αγρότες
- Την αναγκαιότητα να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Υπουργό για την υλοποίηση της δέσμευσής της
- Το γεγονός ότι η ΠΟΓΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια Σωματείο πρέπει να προετοιμασθούν και να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα που Θα προκύψουν από νομοθετικές ρυθμίσεις που ήδη ανακοινώθηκαν με τα προσχέδια νόμων σχετικά με το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, «Καλλικράτης κλπ.
Αποφάσισε
1. Να σναστείλει τις κινητοποιήσεις με τη μορφή της απεργίας- αποχής προκειμένου να δοθεί ένα εύλογο χρονικό όιάστημα ατην Υπουργό για τη ρύθμιση των εκτός έδρας μετακινήσεων.
2. Να προχωρήσει σε 24ώρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 21 Απριλίου εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην καταστρατήγηση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
3. Να συμμετέχουν οι γεωτεχνικοί στην 24ωρη απεργία που πρσκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την προάσπιση του εισοδήματός μας και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Για το Δ.Σ.
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥΣΕΒΕ: Διαμαρτυρία για τις κινητοποιήσεις των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων

2010-04-15T17:57:34.737+03:00

Αγανακτισμένοι για τη «συνεχιζόμενη ομηρία τους» από τις κινητοποιήσεις των γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι σύνδεσμοι Εξαγωγέων Β.Ελλάδας ΣΕΒΕ και Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής-Διακίνησης Φρούτων-Λαχανικών και Χυμών (INCOFRUIT), η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ).

Καλούν τους γεωπόνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις και προειδοποιούν ότι «κάθε άλλη αποκλίνουσα συμπεριφορά οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση των επιχειρήσεων, πλήττοντας την απασχόληση και την ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της χώρας διεθνώς».

Οι τέσσερις φορείς ζητούν επίσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες νομαρχίες, άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των ελέγχων.

Ζητούν να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες δυνατότητες ελέγχων από την ίδια την επιχείρηση, όπως ο θεσμός του «Εγκεκριμένου Εμπόρου», που παρέχει το δικαίωμα αυτοελέγχου των επιχειρήσεων και εφαρμόζεται σε άλλες κοινοτικές χώρες.

Τη μήνιν των φορέων προκάλεσε η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) στην οποία ανήκουν γεωπόνοι (ΠΕΓΔΥ) και κτηνίατροι (ΠΕΚΔΥ), να προχωρήσει σε αποχή διαρκείας από εργασίες εκτός γραφείου όλο το 24ωρο, Σάββατα, Κυριακές και αργίες, από τη Δευτέρα 12.04.10.

Στην ανακοίνωσή τους, οι τέσσερις φορείς αναγνωρίζουν ως υπαρκτή την ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και των μέσων των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων σχετικών υπηρεσιών. Δεν αποδέχονται, όμως, το γεγονός ότι «οι επιχειρήσεις έχουν γίνει μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου».

Επισημαίνουν ότι από τις κινητοποιήσεις πλήττονται τόσο οι παραγωγικές επιχειρήσεις (καθώς τα νωπά αγροτικά προϊόντα αλλοιώνονται και τελικά οι επιχειρήσεις αδυνατούν να τα παραδώσουν στις αγορές του εξωτερικού), όσο και οι μεταποιητές (που αδυνατούν να παραλάβουν πρώτες ύλες ή να εξάγουν τα προϊόντα τους, με άμεσο κίνδυνο ακύρωσης συμβολαίων).Καλλικράτης, αρχικά στην Περιφέρεια στην συνέχεια στους Δήμους

2010-04-14T09:49:35.840+03:00

Αρμοδιότητες: Σε... νομαρχίες μετατρέπονται οι δήμοιΣτους νέους δήμους μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των νομαρχιών που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Όπως έχει γράψει και η αυτοδιοίκηση gr στο σημερινό ρεπορτάζ της (κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6085) στους νέους δήμους μεταφέρονται οι αρμοδιότητες τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών προσδιόρισε ως εξής:- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: Οι πολεοδομικές αρμοδιότητες που σήμερα ασκούνται στο Β’ Βαθμό, μεταφέρονται στον Α’. Έτσι, παραδείγματος χάριν, η έκδοση οικοδομικών αδειών, ο έλεγχος μελετών, αλλά ...και κάθε συναφούς χαρακτήρα αρμοδιότητες και πράξεις εφαρμογής μεταφέρονται στους δήμους. Για το σκοπό αυτό ενισχύονται και από το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών δήμων και κοινοτήτων που καταργούνται και το προσωπικό τους μεταφέρεται στους δήμους. Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός, "σε όσους δήμους δεν λειτουργεί, που δεν θα μπορεί να λειτουργεί από 1/1/11, Πολεοδομία, σε αυτούς θα παρέχεται πλήρης διοικητική υποστήριξη από τους δήμους τους οποίους θα λειτουργεί πλήρως στελεχωμένη σχετική υπηρεσία."- ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ: Πολιτικές για την πρόνοια, καθώς και οι προνοιακές υπηρεσίες που σήμερα ασκούνται στον Β’ Βαθμό, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουν, παραδείγματος χάριν, την έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας, την χορήγηση κάρτας αναπηρίας, την καταβολή επιδομάτων, την χορήγηση άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας σε ιδιώτες καθώς και σε συλλόγους και σωματεία. Την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών. Το ίδιο ισχύει στον τομέα της υγείας και της δημόσιας υγιεινής. Οι δήμοι αναλαμβάνουν τις σχετικές αρμοδιότητες, εποπτικές και άλλες, όπως την οργάνωση διενέργειας εμβολιασμών, την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγιεινής, που οργανώνονται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από άλλους φορείς ή και χρηματ[...]Συνάντηση ΠΕΓΔΥ με Καρχιμάκη

2010-04-14T09:52:01.664+03:00

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χθες η ορισθείσα συνάντηση της ΠΕΓΔΥ με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αικ. Μπατζελή και τον Υφυπουργό κ. Μιχ. Καρχιμάκη.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν διαχρονικά τον κλάδο μας και κυρίως επιμείναμε να έχουμε τις πολιτικές θέσεις του Υπουργείου για την επίλυση τους.
Η Υπουργός περιορίσθηκε στην εκδήλωση καλών προθέσεων και εξαγγελιών. Τα προβλήματα μας παραμένουν τελματωμένα και άλυτα και συνεχώς προστίθενται και άλλα.
Συγκεκριμένα:
1)Για τις περικοπές των αποδοχών μας (επιδόματα και δώρα) με τον τελευταίο νόμο τοποθετήθηκε ότι είναι Κυβερνητική απόφαση και δεν το συζητάει καθόλου σε επίπεδο Υπουργείου.
2) Για τον περιορισμό των ημερών των εκτός έδρας μετακινήσεων και την αλλαγή της χιλιομετρικής απόστασης για χορήγηση αποζημίωσης η ΠΕΓΔΥ επισήμανε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στις εργασίες υπαίθρου και τους ελέγχους που είναι τα κύρια αντικείμενα μας και μας καθιστούν «υπαλλήλους γραφείου» με καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιστημονική υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας , την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα καθώς και τις εισαγωγές και εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων.
Η Υπουργός αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματός μας και προβληματίζεται για την ...επίλυση του χωρίς όμως να δεσμεύεται για την επίλυσή του.
3)Για τις επικείμενες αλλαγές στις υπηρεσίες μας με το προωθούμενο σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», το οποίο φαίνεται να γίνεται σύντομα νόμος του Κράτους, δήλωσε ότι επιδίωξή της είναι , αν και το βλέπει πολύ δύσκολο, να παραμείνουν υπηρεσίες του Υπουργείου σε όλα τα διοικητικά επίπεδα. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για την τύχη των Υπηρεσιών Γεωργίας των Ν.Α. και αν πρόκειται να μεταβιβασθούν αρμοδιότητες στους Δήμους δήλωσε ότι όλα αυτά συζητούνται και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ρυθμίσεις.
4)Για τους Οργανισμούς του Υπουργείου μας ενημέρωσε ότι επιδιώκεται η συγχώνευση τους, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότεροι και να περιορισθούν τα λειτουργικά τους έξοδα. Περιέγραψε, χωρίς λεπτομέρειες, ότι θα αντιστοιχηθούν σε τρεις άξονες:
Κοινοτικές πληρωμές,
Τρόφιμα
Νερό και διαχείριση του.
5)Οι αποζημιώσεις για εκτός μετακινήσεις μας δήλωσε ότι θα καταβληθούν έγκαιρα.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ αμέσως μετά συνεδρίασε και ομόφωνα εκτίμησε ότι οι απαντήσεις και οι θέσεις της Υπουργού ήταν χωρίς προετοιμασία και αόριστες.
Το καλό κλίμα στις συναντήσεις και οι θεωρητικές προσεγγίσεις των θεμάτων δεν αρκούν για την επίλυσή τους. Ίσως έτσι την συμβουλεύουν «αυλοκόλακες» και «καλοθελητές», οι οποίοι είναι βέβαιο ότι μόλις φέρουν το Υπουργείο σε αδιέξοδα, θα εξαφανισθούν. Είναι διαχρονικά πολύ γνωστή η τακτική τους και επιβεβαιωμένη.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Η ΠΟΓΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν ήδη αποφασίσει για κινητοποιήσεις (αποχή από εργασίες εκτός γραφείου )από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται, όπως σχεδιάσθηκε.
Κάθε άλλη πληροφόρηση γίνεται στα πλαίσια των «διαρροών» και της παραπληροφόρησης.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Γεωπόνοι, καθώς και οι άλλοι Γεωτεχνικοί, όπως πάντα γνωρίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και θα συμμετέχουν στις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις μας. Όλοι μας θα τεθούμε προ των ευθυνών μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούςΑβέβαιη η καταβολή εφάπαξ Πιθανή η στάση πληρωμών από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

2010-03-29T09:23:40.407+03:00

(image) Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας (ΤΠΔΥ) που καταβάλλει το εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι το 2010 το έλλειμμα στο Ταμείο θα διαμορφωθεί στα 801.140.000 ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις καταβολής εφάπαξ που δεν εξυπηρετούνται θα φθάσουν τις 20.000 και ο χρόνος αναμονής θα υπερβεί το 24μηνο. Μετά το Πάσχα στη Βουλή το σ/ν για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι κυοφορούμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό δείχνουν να επιτείνουν το πρόβλημα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού ο ρυθμός κατάθεσης αιτήσεων για εφάπαξ είναι διαρκώς αυξανόμενος ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια αναμένεται να εγκαταλείψουν το Δημόσιο τουλάχιστον 120.000 υπάλληλοι.

Στα σενάρια που εξετάζει η διοίκηση του Ταμείου (μετά την απόρριψη ως ασύμφορης της πρότασης περί δανεισμού από τράπεζες ύψους 200 εκατ. ευρώ) είναι να επιβληθεί πρόσθετη εισφορά στους δημοσίους υπαλλήλους ή να ζητηθεί δάνειο από το ΤΕΑΔΥ (Επικουρικό Ταμείο Δημοσίου).

Σήμερα εκκρεμούν 18.200 αιτήσεις πρόωρης συνταξιοδότησης και απαιτούνται 800 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν αυτές οι αιτήσεις, την ώρα που δεν υπάρχουν καθόλου αποθεματικά και η ακίνητη περιουσία του Ταμείου είναι μηδαμινή.

Το Ταμείο πληρώνει 600-650 αιτήσεις τον μήνα μόνο από τις τρέχουσες εισφορές και το α' τρίμηνο του 2010 οι αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Μέχρι το τέλος του έτους θα απαιτηθούν 1,6 δισ. για την αποπληρωμή των εφάπαξ.

Στη Βουλή το σ/ν

Στο μεταξύ μετά το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο.

Εκτιμάται ότι με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο θα είναι πλέον υποχρεωμένες να συνταξιοδοτούνται είτε στα 60 με μειωμένη σύνταξη είτε στα 65 με πλήρη. Μεγάλες χαμένες θα είναι οι «παλαιές ασφαλισμένες», δηλαδή όσες άρχισαν να εργάζονται την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1992. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες θα δουν τα όρια συνταξιοδότησής τους να αυξάνονται, ακόμη και αν υποβάλουν αίτηση για μειωμένη σύνταξη.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έτη υποχρεωτικής παραμονής στην εργασία όσες γυναίκες στο Δημόσιο έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα με βάση το ισχύον καθεστώς χρόνια υπηρεσίας (20 ή 25 κατά περίπτωση) και βρίσκονται κοντά στην προβλεπόμενη ηλικία καταβολής της σύνταξης (55 για μειωμένη σύνταξη ή 60 για πλήρη οι έγγαμες).
Μετακινήσεις καταγγέλουν οι Ιχθυολόγοι

2010-03-23T09:54:55.206+02:00

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου πληροφορήθηκε ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας αποφασίσθηκε να μετατεθεί εσπευσμένα η συνάδελφος Ε. Πούλιου, από τη νευραλγική θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Παράκτιας Αλιείας της Διεύθυνσης Θαλάσσιας Αλιείας (από τα πλέον σημαντικά τμήματα της Γεν.Δ/νσης Αλιείας στην άσκηση της εθνικής πολιτικής) στο απαξιωμένο επί σειρά ετών Εργαστήριο Αλιευτικής Τεχνολογίας στον Πειραιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια υπάλληλος, επί σειρά ετών Πρόεδρος και τωρινό μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας, διώκεται για τρίτη φορά στη διάρκεια της θητείας της επειδή κατήγγειλε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις .

Μετά την πρόσφατη αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα ήθη, διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα στην τέλεση των διοικητικών πράξεων κ.α. Μολονότι πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ότι θα πολιτευτεί με άλλη λογική σε σχέση με το παρελθόν και ήλπιζαν ότι στον πολύπαθο τομέα της Αλιείας τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο, δυστυχώς και μάλιστα παρά πολύ γρήγορα οι προσδοκίες αυτές διαψεύδονται πανηγυρικά.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε στην πράξη ότι η Δημόσια Διοίκηση, σε αντίθεση με όσα της καταμαρτυρούν ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα και παραγωγικά, σε ορισμένους τομείς. Εκεί που πραγματικά διαπρέπει είναι η προσήλωσή της στις διώξεις και τον εκφοβισμό των υπαλλήλων που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά της.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όταν κάποιος υπάλληλος εκφράσει τη διαφωνία του στην τέλεση παρανόμων ενεργειών ή όταν τηρεί τους νόμους του κράτους και τις διοικητικές διαδικασίες, τηρώντας τον όρκο που έδωσε για πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους, (περιττό ??) είναι ανεπιθύμητος και ‘τιμωρείται’ παραδειγματικά.

Αντί να επιβραβεύεται η συμπεριφορά ενός υπαλλήλου που προασπίζεται το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον και φροντίζει για την διασφάλιση του δημόσιου χρήματος, και της δημόσιας περιουσίας γενικά, αυτός διώκεται γιατί αποτελεί εμπόδιο στην αυθαίρετη άσκηση της εξουσίας από όσους έχουν θέση ευθύνης και όσους μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη των πραγμάτων εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα ότι η νέα πολιτική ηγεσία ασκεί την εξουσία, διαμορφώνει εθνική πολιτική και λαμβάνει αποφάσεις για τον τομέα συμπεριφερόμενη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν και οι προκάτοχοί της, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό.

Για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας..

Ο Σύλλογός μας δηλώνει ότι θα προασπίσει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των μελών του και θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για απομόνωση και στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων.

Ως πρώτο βήμα προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23-03-2010 και ώρα 10, εξω από το ΥΠΑΑΤ. Αχαρνών 2.Αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών με την κατάργηση των εκτός έδρας

2010-03-23T09:51:55.615+02:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα 18 Μαρτίου 2010 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Αριθμ. Πρωτ. 3705Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ: ΩΣ Π.Δ. ΓΡΑΦΕΙΟ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Ταχ. Δ/νση : Ηρ. Πολυτεχνείου 169 & Κουτσούμπα Τ.Κ.: 41223 Πληροφορίες: Διευθυντής Τηλέφωνο: 2413 - 511106 Όπως γνωρίζετε στις 5-3-2010 ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο « προστασία της εθνικής οικονομίας – επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης ».Στο παραπάνω νομοσχέδιο τροποποιούνται και οι διατάξεις που ρυθμίζουν τις εκτός έδρας μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Με αυτές τις τροποποιήσεις περιορίζεται 1 ) ο αριθμός των εκτός έδρας ημερών οι οποίες από 120 ανά έτος μειώνονται σε 60 ανά έτος με δυνατότητα υπέρβασης κατά 20 ημέρες, 2 ) διαφοροποιείται η χιλιομετρική απόσταση για ημερήσια αποζημίωση από 10 σε 40 χλμ για αυθημερόν επιστροφή. Οι παραπάνω τροποποιήσεις όσο και να φαίνονται παράξενο καθιστούν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία της υπηρεσία μας. Η δομή και η λειτουργία της υπηρεσίας στηρίζεται στις εκτός έδρας μετακινήσεις. Όλα τα προγράμματα που υλοποίει η υπηρεσία μας όπως το Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου ( Έλεγχοι Εισαγωγών – Εξαγωγών ) – Φυτοϋγειονομικοί Ελέγχοι – Πρόγραμμα Επισκοπήσεων – Αγροπεριβαλλοντικά Προγράμματα ( Πρόγραμμα Νιτρορύπανσης – Βιολογικής Γεωργίας ) – Άδειες Λειτουργίας Πτηνοκτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων – ΝΕΧΩΠ - Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της Αμπέλου – Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού – Ενημέρωση Αγροτικού Πληθυσμού – Πρόγραμμα Ν. Γεωργών και Σχεδίων Βελτίωσης και πάρα πολλά άλλα προγράμματα απαιτούν σε σχεδόν καθημερινή βάση τον γεωπόνο να βρίσκεται εκτός έδρας. Επίσης θέλω να γνωρίζετε ότι και οι 120 ημέρες που ίσχυαν[...]ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΓΑ

2010-03-19T10:19:45.805+02:00

Πρόεδρος : Θεόδωρος Σαρρής του Ιωάννη, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Οικονομία.

Αντιπρόεδρος : Χρήστος Χατζηαντωνίου του Κων/νου , Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσ/νίκης .

ΜΕΛΗ
1. Βασίλειος Μπέσης του Αηδώνη, Πτυχιούχος ΤΕΙ Πειραιά με αναπληρωτή την Πολυξένη Πολύζου του Νικολάου, Οικονομολόγο, υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ.
2. Αικατερίνη Μπελίτσου του Γρηγορίου, Οικονομολόγος, υπάλληλος του ΥΠΑΑΤ με αναπληρωτή την Χρυσούλα Παπαδημητρίου του Γεωργίου, Γεωπόνο, υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ.
3. Βασίλειος Μαγουλάς του Νικολάου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών με αναπληρωτή τον Μίνωα Κωσταντίνη του Αλβέρτου.
4. Παναγιώτης Πεβερέτος του Θεόδωρου, εκπρόσωπος των Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που όρισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή τον Μιχάλη Βουμβουλάκη του Εμμανουήλ.
5. Ιορδάνης Καρυώτης του Γεωργίου, εκπρόσωπος των Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που όρισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή τον Διονύση Φόλιο του Γεωργίου.
6. Παναγιώτης Καλφούντζος του Γεωργίου, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Αδαμαντιάδη του Γεωργίου.
7. Κωνσταντίνος Ψυχίδης του Παύλου, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΛΓΑ με αναπληρωτή την Καλομοίρα Σουλίου του Χρήστου.124ΕΚ.ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

2010-03-16T20:30:08.832+02:00

Τα αποτελέσματα των τυχοδιωκτικών πρακτικών των κυβερνήσεων στην γεωργία, έχουν αντίτιμο.
Κονδύλια ύψους 132,3 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα για παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε αγροτικές δαπάνες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η Κομισιόν ζητεί την επιστροφή κονδυλίων συνολικού ύψους 346,5 εκατ. ευρώ από 20 κράτη μέλη της ΕΕ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, για την Ελλάδα η διόρθωση ανέρχεται σε 132,3 εκατ. ευρώ από τα οποία 105,5 εκατ. ευρώ αφορούν ελλείψεις στο σύστημα ελέγχου για το βαμβάκι (για την περίοδο 2004-2006) και 18,5 εκατ. ευρώ για ελλείψεις στο σύστημα αγροτικής ανάπτυξης (για την περίοδο 2005-2006)
Τα εν λόγω κονδύλια θα πρέπει να ανακτηθούν λόγω των ανεπαρκών διαδικασιών ελέγχου και της μη συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στις αγροτικές δαπάνες.
Βάσει της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των δαπανών στο αγροτικό τομέα.
Αντί να δίνουν τα χρήματα στους ιδιώτες στις Ενώσεις και σε στρατό συμβασιούχων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα έπρεπε να είχαν οργανωθεί οι μηχανισμοί του κράτους. Θα μας ερχόταν φτηνότερα.

Ένα τελευταίο, ακούγεται οτι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούμε τα τρίμηνα, όποιος ξέρει ας γράψει περισσότεραTo Π.Σ Ροδόπης για τον Καλλικράτη

2010-03-15T17:35:55.010+02:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ροδόπης 12-3-2010
Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Προς
1) Δ.Σ ΠΕΓΔΥ(fax 210 3614580)
2) Δ.Σ ΠΟΓΕΔΥ(fax 210-5232240)
Θέμα: Θέσεις της γενικής συνέλευσης των μελών του Π.Σ ΠΕΓΔΥ του νομού Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε στις 12-03-2010 εν όψει της σχεδιαζόμενης διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας («Καλλικράτης»).

Στις 12-03-2010 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή από πλευράς των μελών του, γενική συνέλευση του Π.Σ ΠΕΓΔΥ του νομού Ροδόπης προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις και οι απόψεις των συναδέλφων σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας.
Κατά τη συνέλευση και έχοντας υπόψη το υπό διαβούλευση σχέδιο «Καλλικράτης», ομόφωνα όλα τα μέλη του Π.Σ διατύπωσαν τις παρακάτω θέσεις προτάσεις τις οποίες ... γνωστοποιούν στους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς.
Πρώτη πρόταση
Κάθετη διάρθρωση των υπηρεσιών στο ΥΠΑΑΤ. Όλες οι υπηρεσίες να επανέλθουν στο ΥΠΑΑΤ.
Δέυτερη πρόταση
Στο ΥΠΑΑΤ παραμένει μικρός αριθμός υπηρεσιών με επιτελικό ρόλο και οι υπόλοιπες υπηρεσίες και αρμοδιότητες μεταφέρονται στις Κρατικές Γενικές Διοικήσεις .Στις υπηρεσίες αυτές μεταφέρονται και αρμοδιότητες των οργανισμών του ΥΠΑΑΤ (,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΦΕΤ, ΕΘΙΑΓΕ, Ειδικές Αρχές Διαχείρισης).

Ανεξάρτητα από το μοντέλο διοικητικής αναδιάρθρωσης που θα εφαρμοστεί τελικά θα πρέπει να επιτρέπονται εθελούσιες μετατάξεις των συναδέλφων προς όλες τις γεωπονικές υπηρεσίες με βάση διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια που θα θεσπιστούν .

Για το Π.Σ Ροδόπης

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας Ο Ταμίας

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣΗ ΠΕΓΔΥ για την Οικονομική πολιτική, ζητάει συνελεύσεις απο τα Π.Σ.

2010-03-15T17:34:57.299+02:00

Αθήνα 11-03-2010

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο «Προστασία της εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές μας, καθώς και καταλυτικές αλλαγές στις εκτός έδρας μετακινήσεις μας. Συγκεκριμένα:
Περικόπτεται κατά 12% το επίδομα των τριμήνων (άρθρο 1 παρ. 2) και αναστέλλεται η τελευταία αύξηση κατά 30 ευρώ ανά μήνα του παραπάνω επιδόματος (άρθρο 8 παρ. 3)
Περικόπτονται κατά 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας (άρθρο 1 παρ.5)
Τροποποιείται η διάταξη και περιορίζεται ο αριθμός των εκτός έδρας μετακινήσεων από 120 ημέρες σε 60 και η δυνατότητα υπέρβασης από 60 σε 20 ημέρες (άρθρο 9 παρ.1)
Διαφοροποιείται η χιλιομετρική απόσταση για την καταβολή ημερησίας αποζημίωσης και διανυκτέρευσης. Η ημερήσια αποζημίωση καταβάλλεται για αυθημερόν επιστροφή για ... αποστάσεις μεγαλύτερες των 40 χιλιομέτρων αντί των 10 που ίσχυε μέχρι τώρα. Για διανυκτέρευση τα όρια των 120 και 80 χλμ. που ίσχυαν μέχρι τώρα, αυξάνονται σε 160 και 120 χλμ. αντίστοιχα (άρθρο 9 παρ.4).
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Κατανοούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας αλλά είναι απαράδεκτο «το μάρμαρο» να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι με την περικοπή του εισοδήματός τους. Απαιτούμε αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε σε κανένα
Συμμετέχουμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ και προτείνουμε να ενταθούν οι κινητοποιήσεις.
Οι μεταβολές στις εκτός έδρας μετακινήσεις είναι απαράδεκτες γιατί οδηγούν σε αδιέξοδα και αδυναμία στην υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και την επιστημονική υποστήριξη των παραγωγών. Θα έχουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στους ελέγχους των παραγομένων και διακινουμένων αγροτικών προϊόντων, την προστασία των καταναλωτών και σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε:
Σαν πρώτο μέτρο αντίδρασης να αποσύρουμε τα ΙΧ αυτοκίνητά μας από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.
Να καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία να υποβάλλουν άμεσα προτάσεις και μέτρα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η ΠΕΓΔΥ θεωρεί, πέραν της πρόσκλησης της ΠΟΓΕΔΥ, αυτονόητο ότι πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά γιατί οι επιπτώσεις στην επαγγελματική και υπηρεσιακή προσφορά και λειτουργία μας είναι καταλυτική. Η απομόνωση από το κύριο αντικείμενό μας, μας μεταβάλλει σε υπαλλήλους γραφείου με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.
Σας καλούμε:
Να εφαρμόσετε το την απόφαση της ΠΟΓΕΔΥ και να αποσύρετε τα ΙΧ αυτοκίνητά σας από 16 Μαρτίου 2010.
Να προχωρήσετε άμεσα σε συνελεύσεις των Π.Σ. και μέχρι την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 να έχουμε τις προτάσεις σας.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Είναι προφανές ότι με την εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών απαξιώνεται το έργο μας και η προσφορά μας και μετατρεπόμαστε σε υπαλλήλους γραφείου. Οι επιπτώσεις στην Ελληνική Γεωργία θα είναι καταστροφικές σε μια περίοδο που ζητείται η παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.
Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ανάλογη. Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις των Π.Σ με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Είναι ευθύνη όλων μας αλλά και καθενός ξεχωριστά.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.Το Π.Σ. Καρδίτσας της ΠΕΓΔΥ ζητάει κλιμάκωση με Απεργία διαρκείας

2010-03-10T22:21:38.663+02:00

ΨΗΦΙΣΜΑ
Του Περιφερειακού Συμβουλίου
των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων ν. Καρδίτσας

Μπροστά στην γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα εκ μέρους των κυβερνήσεων, και μπροστά στην σημερινή πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση το Περιφερειακό Συμβούλιο των Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας:
1. Συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα
2. Θεωρεί απαραίτητη την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία διαρκείας και την διεκδίκηση επίλυσης χρόνιων και ουσιαστικών εργασιακών ζητημάτων, όπως το ενιαίο μισθολόγιο συνταγματικά κατοχυρωμένο
3. Θεωρεί ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα κατά των δ.υ. και γενικότερα όλων εκείνων που δεν ευθύνονται για την κρίση και αφήνοντας άθικτους εκείνους που την προκάλεσαν
4. Θεωρεί ότι η συσπείρωση όλων των εργασιακών φορέων, συλλόγων κλπ είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα, και γιαυτό καλούμε όλους αυτούς σε συνεργασία και σε από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων.
5. Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας , διότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στον συλλογικό αγώναΕπιστολή ΠΕΓΔΥ στην Υπουργό

2010-03-09T10:33:44.488+02:00

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2010Κυρία Υπουργέ,Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών ανέδειξαν με δραματικό τρόπο τα διαχρονικά προβλήματα στη γεωργία και γενικότερα τον αγροτικό χώρο. Έγινε αντιληπτό από όλους ότι δεν υπάρχουν οι δομές και οι αναγκαίοι υποστηριχτικοί μηχανισμοί για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της γεωργίας και τη στήριξη του εισοδήματος τω αγροτών. Η ΠΕΓΔΥ έχει διαχρονικά επισημάνει τα προβλήματα αυτά, όμως οι προτάσεις μας αυτές δεν αξιοποιήθηκαν αντίθετα επικράτησαν θέσεις και απόψεις για προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις. Οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (πρώην Γεωργίας) διαμοιράστηκαν στα τρία διοικητικά επίπεδα (Υπουργείο, Περιφέρειες, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις) έχασαν τον μεταξύ τους συντονισμό και εμφανίστηκαν σοβαρά προβλήματα συνεργασίας των υπηρεσιών.Παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία μιας σειράς οργανισμών (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ-ΟΓΕΕΚΑ κ.λ.π.) πολλές αρμοδιότητες των υπηρεσιών μεταφέρθηκαν σε αυτούς με αποτέλεσμα να υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων και τελικώς μια χαώδης κατάσταση που οδήγησε και τους οργανισμούς αυτούς σε αναποτελεσματικότητα.Μέσα σ’ αυτή τη διοικητική ασάφεια κατανομής αρμοδιοτήτων οι υπηρεσίες του Υπουργείου αποστελεχώθηκαν, αποδιοργανώθηκαν και ταυτόχρονα υποβαθμιστήκαν τα εργασιακά, επαγγελματικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Εκτιμάμε ότι θα έχουμε την συμπαράστασή σας και θα θελήσετε να αντιμετωπίσετε τα θεσμικά, εργασιακά και οικονομικά αιτήματά μας.Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τα αιτήματά μας. Θεωρούμε όμως σκόπιμο να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και με τα τελευταία δεδομένα, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση.Κυρία Υπουργέ,Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) στην τελευταία συνεδρίαση του συζήτησε διεξοδικά τόσο για την πορεία της ελληνικής γεωργία[...]