Subscribe: Ο Ανάρχας τση Ζάκυθος
http://anarxaszante.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Ο Ανάρχας τση Ζάκυθος

Ο Ανάρχας τση Ζάκυθος

Last Build Date: Sun, 22 Apr 2018 09:19:32 +0000

 Φοβάμαι !!!

Sun, 22 Apr 2018 09:05:00 +0000

Τους Ανθρώπους !

 Που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι ???? 
Και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου
– βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «Δώστε τη χούντα στο λαό».
 Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου. 

Φοβάμαι τους ανθρώπους που σου 'κλειναν την πόρτα μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν. 
Φοβάμαι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και «απόψεις». Φοβάμαι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν και τώρα σε λοιδορούν γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
 Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.
 Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο. 

Μ. ΑναγνωστάκηςΣτην πλατεία !!

Sat, 21 Apr 2018 16:56:00 +0000

Σολωμού ! Στη Ζάκυνθο οι πρώτες παρανομίες ? Οι πρώτοι πάγκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Σολωμού και για την ακρίβεια δίπλα στο Πνευματικό κέντρο, ενώ την ίδια στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να εφαρμοστεί μία Κανονιστική, από το Δήμο η οποία θα αλλάξει υποτυπωδώς την εικόνα που κριτικάρουμε άπαντες για τους κοινόχρηστους χώρους! Πρόσφατα τοποθετήθηκαν πάγοι και μία κατασκευή για πώληση προϊόντων στην πλατεία και δεν έγινε σεβαστό ούτε το χρονικό διάστημα που έδωσε ο Δήμος για να συμμορφωθούν με την Κανονιστική όλοι οι εμπλεκόμενοι.  Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σχολιάζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, κάθε χρόνο την ίδια εποχή και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού βλέπουμε να αναπτύσσονται μέσα και γύρω από την πλατεία του ποιητή και στον ευρύτερο χώρο μικροπωλητές οι οποίοι με τις κατασκευές που έχουν αλλοιώνουν πλήρως την εικόνα στο κέντρο. Επίσης είναι όλοι εκτός νομιμότητας αλλά ο Δήμος δεν εφαρμόζει το νομικό πλαίσιο που ψηφίζει για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με μικροπολιτική.  Η Κανονιστική Διάταξη μεταξύ άλλων επιδιώκει:  – Την ορθή χρήση και όρους χρήσης των παραχωρούμενων κοινόχρηστων δημοτικών χώρων  – Την ορθή διαφήμιση καταστημάτων πάσης φύσεως  – Τη χωροθέτηση ζωνών υπαίθριου εμπορίου, πλανόδιου και στάσιμου στη Πόλη της Ζακύνθου και στις Τουριστικές Περιοχές της Ζακύνθου  – Την αισθητική και φυσιογνωμία των τουριστικών οικισμών στο σύνολό τους, καθώς και των καταστημάτων, κατοικιών, ξενοδοχείων και λοιπών κατασκευών εντός αυτών των περιοχών και της ευρύτερης περιοχής τους, η οποία δέον να συνοδευτεί με ειδικές δημοτικές δράσεις.  Για την εφαρμογή της απαιτείται  α) η ενίσχυση και βελτίωση - ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ως μηχανισμού ελέγχου και εφαρμογής των διατάξεων, με τον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό ανά περίπτωση, β) η ύπαρξη σχεδίου επιχειρησιακής συνεργασίας της Δημοτικής Αστυνομίας με την Αστυνομία γ) η ενίσχυση της Αστυνομικής παρουσίας και βελτιστοποίηση των περιπολιών της στις τουριστικές περιοχές κατά την θερινή περίοδο, και  δ) η θέσπιση και επιχειρησιακή αξιοποίηση από το Δήμο μηχανισμού (διαδικασίας) υποβο[...]Εκδόθηκε !!

Sat, 21 Apr 2018 16:34:00 +0000

Η Ακόλουθη ανακοίνωση: 

 Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 
 Σαν σήμερα, πριν από 51 χρόνια, η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. 
 Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» απαγόρευσε την ελευθερία της έκφρασης και εκτόπισε,
φυλάκισε και βασάνισε όποιον τόλμησε να εναντιωθεί στο πραξικόπημα που συνέβαλε καθοριστικά και στην Kυπριακή τραγωδία. 
 Σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, το ιστορικό αυτό κεφάλαιο πρέπει να διδάσκεται στη νέα γενιά και να προβληματίζει όσους λησμονούν ότι η δημοκρατία, παρά τις αδυναμίες της, παραμένει το μόνο πολίτευμα που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 Τη μέρα αυτή, πρέπει να μην λησμονούμε πως είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή, την συνειδητή άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, την παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την κριτική σκέψη.Όταν ο Γκάντι

Sat, 21 Apr 2018 08:30:00 +0000

Σπούδαζε !!! Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.Είχε έναν καθηγητή του οποίου το επίθετο ήταν Mr. Peters και ο οποίος δεν τον συμπαθούσε καθόλου. Κάποια μέρα, ο Mr. Peters κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματός του καθόταν στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου όταν ο Γκάντι ήρθε με τον δίσκο του και κάθισε δίπλα του. Σοβαρά ενοχλημένος ο υπερόπτης καθηγητής είπε στον Γκάντι:  «Κύριε Γκάντι, δε γνωρίζετε ότι ένα γουρούνι και ένα περιστέρι δεν κάθονται μαζί κατά τη διάρκεια του φαγητού τους;» και η απάντηση του Γκάντι ήταν: «Μην ενοχλείστε, κ. καθηγητά, θα πετάξω παραπέρα» και λέγοντας αυτά πήγε και κάθισε σ' ένα άλλο τραπέζι. Κατά κόκκινος από τα νεύρα του ο Mr. Peters θέλησε να πάρει τη ρεβάνς στις επόμενες εξετάσεις αλλά ο φοιτητής του απάντησε ορθότατα σε όλες τις ερωτήσεις του. Τότε ο Mr. Peters του έθεσε την παρακάτω ερώτηση: «Κύριε Γκάντι, τι θα κάνατε αν περπατώντας στον δρόμο βρίσκατε ένα πακέτο γεμάτο σοφία και ένα άλλο γεμάτο λεφτά; Ποιο από τα δύο θα παίρνατε;» Χωρίς να το πολυσκεφτεί ο Γκάντι του απάντησε: «Σίγουρα το πακέτο με τα χρήματα.» Τότε ο Mr. Peters μ' ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνεία του είπε: «Αν ήμουν στη θέση σας θα έπαιρνα αυτό με τη σοφία, δε νομίζετε;» και ο Γκάντι του απάντησε με απάθεια: «Ο καθένας παίρνει αυτό που του λείπει.» Ο Mr. Peters ήδη υστερικός από την απάντηση του φοιτητή του έγραψε στην κόλλα του διαγωνίσματος "Ηλίθιος" και την έδωσε στον Γκάντι. Ο Γκάντι πήρε την κόλλα του διαγωνίσματος και κάθισε κάτω. Μερικά λεπτά αργότερα πάει στον καθηγητή του και του λέει: «Mr. Peters, υπογράψατε το γραπτό μου, αλλά ξεχάσατε να το βαθμολογήσετε.» [...]Και ανάποδα !!!

Thu, 19 Apr 2018 07:31:00 +0000

Από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη.. Σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες… είθε!!!!  Ο χρόνος της σιδηροδρομικής διαδρομής Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα μειωθεί στις τρεις ώρες και είκοσι λεπτά το φθινόπωρο, με την έλευση του νέου τροχαίου υλικού, υπό την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου τα έργα της διπλής γραμμής ηλεκτροκίνησης, εκτίμησαν εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της μητρικής της εταιρίας του ομίλου Ferrovie Dello Stato Italiano, σε εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.  Επίσης, δεν έκρυψαν και το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της εταιρίας συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). «Η διεθνής ανάπτυξη είναι ένας από τους πέντε πυλώνες της στρατηγικής μας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνδέεται πάρα πολύ με αυτόν τον στόχο μας» τόνισε ο αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων της Ferrovie Dello Stato Italiano, Τζιοβάνι Ρόκα. Αναφερόμενος στις προοπτικές του σιδηρόδρομου και της χώρας, μέσω της παρουσίας του ομίλου που εκπροσωπεί, ο κ. Rocca υπογράμμισε ότι ο όμιλος FSI είναι ο τρίτος στην Ευρώπη στον τομέα του, με ανταγωνιστικές, ποιοτικές υπηρεσίες – ενώ έχει προχωρήσει σε εξαγορά τον προηγούμενο χρόνο, εκτός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και μιας εταιρίας οδικών μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέχει ήδη θέσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σερβία και αλλού, και δραστηριοποιείται σε μεταφορές και υποδομές. «Μας ενδιαφέρουν επίσης οι κατασκευές στις υποδομές, ως κύριος ανάδοχος. Δεν έχουμε πρόβλημα να αναλάβουμε και έργα μηχανικού και υποδομών, γιατί μας ενδιαφέρει αυτή η συνολική παρουσία», είπε ο κ. Ρόκα. Σε δηλώσεις του ο Τζ. Ρόκα δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του ομίλου που εκπροσωπεί και για τη διεκδίκηση της διαχείρισης του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, αλλά υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η απόκτηση της ROSCO (EESTY), η οποία έχει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δεν απέκλεισε περαιτέρω δραστηριοποίηση και σε άλλους τομείς μελλοντικά, όπως π.χ. στα logistics. Ιδιαίτερα στάθηκε στις προοπτικές που διανοίγονται για το επιβατικό και μεταφορικό έργο, στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την Κ. Ευρώπη και την Ιταλία, μέσω των Βαλκ[...]Μήπως Είναι !!!!

Tue, 17 Apr 2018 17:03:00 +0000

Πολύ αργά ??? Η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού στο Καστελόριζο, ένα νησί με υψηλούς ιστορικούς και εθνικούς συμβολισμούς για τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είναι από κάθε άποψη σημαντική.  Η παρουσία του όμως αυτή στο Καστελόριζο, έρχεται με καθυστέρηση 8 ετών.  Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, όφειλαν να είναι παρόντες εκεί τον Απρίλιο του 2010, όταν η χώρα είχε ανάγκη την εθνική συνεννόηση, όταν έδινε τον αγώνα της επιβίωσης, της εξεύρεσης μιας αναγκαστικής για τα δεδομένα της εποχής επιλογής. Όφειλαν να είναι παρόντες τότε,όταν κόμματα και ηγεσίες είχαν χρέος να δώσουν τη μάχη στα εθνικά χαρακώματα, όχι στα κομματικά χαρακώματα. Να επιλέξουν με γνώμονα το εθνικό και όχι το μικροκομματικό τους συμφέρον. Από αυτήν τους την επιλογή κρίνονται.  Και τότε, δήλωσαν απόντες.  Αλλά δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του ελληνικού προβλήματος και όχι της λύσης του. Γιατί δεν αντιμετώπισαν καμία από τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση. Γιατί επέλεξαν να υπηρετήσουν τον παρασιτισμό και τον πελατειασμό, δηλαδή, τον πραγματικό εχθρό των Ελλήνων και της χώρας.  Γι’ αυτό και η έξοδος από το μνημόνιο, που άργησε με ευθύνη των κ. Σαμαρά και Τσίπρα, ένεκα της επιλογής που έκαναν το 2010, δεν αποτελεί και έξοδο από την κρίση. Ούτε και η αντικατάσταση του πελατειακού κράτους που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό που επιδιώκει να οικοδομήσει η Νέα Δημοκρατία, θα οδηγήσει στην ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση. [...]Ένα Άρθρο !!!

Mon, 16 Apr 2018 18:45:00 +0000

«Φωτιά»: 

 Η Frankfurter Allgemeine 
«τεμαχίζει» 
τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα
 «Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του.
 Στην πραγματικότητα κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης» επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας,

 Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. 
 Τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Richard Fraunberger είναι «η μιζέρια των Ελλήνων».
 Ο συντάκτης του άρθρου στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine αναφέρεται στο «1984» του Όργουελ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για διγλωσσία.
 Η γερμανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, με αναφορές στον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου Νίκο Καρανίκα, τον εξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα αλλά και τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που διορίστηκε από τον Παύλο Πολάκη διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης.
 «Μετά από τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε όλες τις θέσεις-κλειδιά βρίσκονται έμπιστοι της κυβέρνησης, όπως στη Βενεζουέλα του Τσάβες» γράφει η Frankfurter Allgemeine. Διαβάστε το αρθρο του Richard Fraunberger στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine:

 πηγή: lykavitos.grΔεμένα !!!!

Mon, 16 Apr 2018 18:24:00 +0000

Τα Πλοία.. 

Στο λιμάνι της Ζακύνθου στις 18 Απριλίου!
 Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξη στις 6.00 το πρωί. 

 Η ΠΝΟ εμμένει στις θέσεις της αναφορικά με το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. 
 Ταυτόχρονα ζητεί την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας-Ιταλίας. Πηγή:news.in.grΕίναι επαγγελματίας ...!!

Mon, 16 Apr 2018 18:13:00 +0000

Ψεύτης ????ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διπλή επίθεση από τους πρώην συντρόφους του Αλέκο Αλαβάνο και Παναγιώτη Λαφαζάνη δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.  Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό, διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, επισημαίνοντας «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα».  Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να φύγουν και οι δύο, η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα». «Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων. Η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», πρόσθεσε. Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».  Αλαβάνος: Θα έρθει και 4ο Μνημόνιο Την άποψη ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο διατύπωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» Αλέκος Αλαβάνος, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επαγγελματικά λέει ψέματα». «Διότι είναι πολύ σαφές και για αυτό έχει αυτόν τον πανικό η κυβέρνηση... ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά ταυτόχρονα νέα μέτρα, μεταρρυθμιστικά, όπως λέει, που θα κάνουν την οικονομία λειτουργική, καταλαβαίνετε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ημέρα νωρίτερα», υπογράμμισε. «Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη Αριστερά που δεν προδί[...]Σύνθεση !!!

Sun, 15 Apr 2018 12:20:00 +0000

Εκτελεστικής Επιτροπής Του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Πρόεδρος – Γεννηματά Φώφη Γραμματέας – Χριστοδουλάκης Μανώλης Ανδρουλάκης Νίκος– Π.Σ Θεοχαρόπουλος Θανάσης – Π.Σ Θεοδωράκης Σταύρος – Π.Σ Καμίνης Γιώργος– Π.Σ Παπανδρέου Γιώργος – Π.Σ Αναστασοπούλου Ολυμπία Αντωνίου Τόνια ΒαρδακαστάνηςΓιάννης Βλάχος Παναγιώτης Γκαρής Γιώργος Γραμματικάκης Γιώργος Ελενόπουλος ΓιώργοςΖαρμπαλάς Σωτήρης Καββαθάς Γιώργος Καιλή Εύα Καζά Γωγώ Καρχιμάκης Μιχάλης Κατσικαρέλης Λευτέρης Κεγκέρογλου Βασιλης Κίτσιος Βασίλης Κορακίδης Οδυσσέας Κουκουλόπουλος Πάρις Κουντούρη Χριστίνα Καπετανγιάννης Βασίλης Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας Λάμψα Πωλίνα Λοβέρδος Ανδρέας Μαργαρίτης Θόδωρος Μαυρωτάς Γιώργος Μειμάρογλου Γιάννης Μενδώνη Λίνα Μπατζελή Κατερίνα Μπίστης Νίκος Μπιτζάνης Κώστας Μπουλμπασάκος Γιώργος Όθωνας Μανώλης Παγκάλου Έφη Πανταζής Κώστας Παπαδάκη Λίνα Παπαθανάση Αφροδίτη Παραστατίδης Στέφανος Πολυζωγόπουλος Χρήστος Πρωτόπαπας Χρήστος Ράπτη Συλβάνα Ρέππας Δημήτρης Σαχινίδης Φίλιππος Σκανδαλίδης Κώστας Σπυρόπουλος Ανδρέας Σπυροπούλου Ντίνα Στοιμενίδης Ανδρέας Τούντας Γιάννης Τσιόδρας Δημήτρης ΧατζησωκράτηςΔημήτρης Χρηστίδης Παυλος Χρυσοχοίδης Μιχάλης[...]κ. Υπουργέ..!!

Fri, 13 Apr 2018 17:46:00 +0000

Χτυπήθηκε το Mirage..? Ο Π. Καμμένος είναι υπουργός Άμυνας της χώρας.  Ο τίτλος του απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. Πολύ μεγαλύτερη από όση επιδεικνύει ο κ Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας ανέβασε χτες στο ανεπίσημο, υπερεθνικό, ανεξέλεγκτο, χαβαλετζίδικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την είδηση του θανάτου ενός Έλληνα πιλότου εν υπηρεσία. Πριν το κάνει επίσημα το ελληνικό Πεντάγωνο. Με φρασεολογία που παραπέμπει σε χτύπημα από την Τουρκία!  Ίσως θα ήταν προτιμότερο να άφηνε το twitter για να παίζει μ' αυτό το παιδί του, όπως έχει ο ίδιος υποστηρίξει στο παρελθόν. Για να αποφύγει την προσωπική ευθύνη των γραπτών του. Αφού έχει δυσκολία να σταθμίζει τις συνθήκες, τις στιγμές και τη βαρύτητα των λέξεων στον επίσημο γραπτό λόγο. Κατ’ αρχήν ο υπουργός Άμυνας μιας χώρας δεν αναγγέλλει από τα ηλεκτρονικά καφενεία επαγγελματικά και κυβερνητικά γεγονότα και κρίσεις. Τα ηλεκτρονικά είναι καφενεία όπου ο κάθε πικραμένος, ανεξέλεγκτος, γράφει ό,τι του κατέβει από το κεφάλι. Κρυμμένος πίσω από την ανεύθυνη ή φοβική ανωνυμία στη συντριπτική πλειονότητα. Ο υπουργός Άμυνας έχει τίτλο, ευθύνη και όνομα.  Εάν ο υπουργός ζηλεύει τη δραστηριότητα του προέδρου των ΗΠΑ στο twitter, κάποιος πρέπει να του πει ότι έχει διαλέξει για πρότυπό του έναν επικίνδυνο ανόητο με συμπεριφορά αγροίκου. Ο οποίος, όμως, έχει και δέκα ανθρώπους που τον μαζεύουν κάθε μέρα.  Δεύτερον, ο υπουργός Άμυνας δεν αναγγέλλει το τραγικό μαντάτο του θανάτου ενός πιλότου εν ώρα υπηρεσίας, λες και είναι αγγελιοφόρος ή τελάλης. Ο υπουργός συνυπογράφει την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ και εκ των υστέρων εκφράζει τα συλλυπητήριά του με όσες φιοριτούρες του επιτρέπει η θέση και η σοβαρότητα της θέσης του. Δηλαδή, με καμμία!  Τρίτον, όταν ο υπουργός γράφει επί λέξει ότι ο πιλότος «έπεσε μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας», μας λέει σε καθαρά ελληνικά ότι ο πιλότος χτυπήθηκε! Αυτό σημαίνει το «μαχόμενος» στη σοβαρή γλώσσα των επίσημων ανακοινώσεων, που προσέχουν και το «νι» για να μη δημιουργήσου[...]Φέτος !!!!

Fri, 13 Apr 2018 08:00:00 +0000

Το Καλοκαίρι....! Τη Ζάκυνθο το πολύτιμο διαμάντι στο Ιόνιο που πρέπει να επισκεφθείτε ! Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα πιο ιστορικά νησιά της ελληνικής επικράτειας και διαθέτει υπέροχες παραλίες κοσμήματα. Είναι μια πόλη βουτηγμένη στο ρομάντσο, στο καλό φαγητό και σε πολλά ακόμα που την κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι το ενδέκατο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο σε πληθυσμό στα Ιόνια νησιά, όπου και ανήκει. Είναι πολύ πλούσιο σε βλάστηση, με υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Μάλιστα, το Ναυάγιο, η πιο διάσημη παραλία του, βγαίνει τακτικά στις λίστες με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.  Δεκάδες παραλίες πνιγμένες στα δέντρα προσφέρουν ιδιωτικότητα για όποιον θέλει να απολαύσει με ηρεμία και ησυχία τις διακοπές του. Φυσικά, για όσους θέλουν να κάνουν πάρτι υπάρχουν κι άλλες παραλίες με τα απαραίτητα beach bar για να συμβάλλουν σε αξέχαστες διακοπές. Η περιοχή του Βασιλικού φημίζεται για το πόσο πράσινη είναι και για τις υπέροχες οργανωμένες και μη παραλίες του. Ενδεικτικά, ο Γέρακας είναι μία από τις παραλίες που επιλέγει κάθε χρονιά η χελώνα Καρέττα-Καρέττα για να γεννήσει τα αυγά της.  Ο Άγιος Νικόλαος για τους λάτρεις των water sports, Δάφνη για χαλάρωση και πεντανόστιμο φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες που βρίσκονται σχεδόν πάνω στο νερό, καθώς και άλλες πολλές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Πού βρίσκεται ο πιο όμορφος δρόμος που έχει η Ελλάδα; Παραλία Ξύγκια Μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού είναι τα Ξύγκια. Γιατί είναι μοναδική; Διότι στο νερό της περιέχεται θειάφι σε μεγάλη αναλογία δίνοντας ένα πολύ… ιδιαίτερο ας το πούμε άρωμα σε όλη την παραλία. Το θειάφι προέρχεται από τις γειτονικές σπηλιές και το μπάνιο σε αυτό είναι ιδανικό για όσους έχου πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες ενώ βοηθάει και σε πιο επιφανειακά προβλήματα, όπως είναι αυτό της κυτταρίτιδας.  Παραλία Μπανάνα Αυτή η παραλία είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού και προτιμάται τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους. Εκεί όποιος πάει θα β[...]Είστε κατάπτυστοι ??

Fri, 13 Apr 2018 07:24:00 +0000

Ελεεινοί και τρισάθλιοι ..!

 Ένα καταφέρατε να καταστρέψετε τη χώρα και το μέλλον των παιδιών μας ?? 
 Τι κατάφερες κ. Καραμανλή μου 
με τις ανοησίες σου ??
Τι κατάφερες κ. Βενιζέλο μου ρίχνοντας ?
τον Γιώργο !!
Τι κατάφερες κ. Σαμαρά μου με το 
να επιμένεις για εκλογές  ? 
Τι κατάφερες κ. Κουβέλη μου με το
 να ρίξεις την κυβέρνηση  ?
Τι κατάφερες κ. Τσιπράκο μου με το να
 βγεις στο παλκοσένικο ? 

Τι καταφέρατε τελικά ολοι εσεις που σημαδέψατε το μελλον της χώρας ?? 
Τι είναι αυτό για το οποίο θα έχετε να λέτε στα παιδιά σας ??? 
Τι είναι αυτό για το οποίο θα είστε υπερήφανοι για την πολιτική σας 
διαδρομή ??  
Είστε αυτοί που θα τους γράψει η Ιστορία στις μαύρες της σελίδες και πόσος μας ενδιαφέρει ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει αλλά όταν αυτά που κάνατε έχουν αντίκτυπο σε έναν ολόκληρο λαό ε ! τότε είστε και θα είστε υπόλογοι και θα το παλέψουμε να σας αποδοθούν αυτά που σας αξίζουν !!!
 Μεθ΄ υπολήψεως ( λέμε τώρα )

Πηγή: Γιαγιά Μαρίνα Καμία !!!

Thu, 12 Apr 2018 09:16:00 +0000

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !

 ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ....? 
Διαβάστε την Απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Τελειώνει τα σενάρια το Κίνημα Αλλαγής: "Ναι σε εθνική συνεννόηση 
- Όχι σε διχαστικά “μέτωπα” με Σύριζα ή Ν.Δ" .

Με την απόφαση του το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής το οποίο συνεδρίασε 11/4 Τετάρτη, επιχειρεί να κόψει οριστικά τα σενάρια αλλά και τα φλερτ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα οποία εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες.
 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση "επιδιώκουμε ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για την ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... Απορριπτοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά την συμμετοχή μας σε “μέτωπα”, που όψιμα οι Σύριζα και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για να συγκροτήσουν.
 Παράλληλα εξακολουθούμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απαιτούν ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. Γιατί η Εθνική Συνεννόηση δεν πρέπει να συγχέεται με τις επιλογές για κυβερνητικές συνεργασίες". 
 Για τα ελληνοτουρκικά εξαπολύεται επίθεση σε Καμμένο : 
"Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας".
 To Πολιτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την επιλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη ως τον πρώτο Γραμματέα του κόμματος κάτι που βέβαια θα ολοκληρωθεί ως διαδικασία στην πανηγυρική πρώτη συνεδρίση της ΚΠΕ.
Σοβαρό !!!

Thu, 12 Apr 2018 07:43:00 +0000

Το πρόβλημα ?Της έλλειψης προσωπικού, αναγκαία η ανακαίνιση του Μουσείου Ζακύνθου !  Η έλλειψη προσωπικού παραμένει μείζον πρόβλημα για την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ζακύνθου που λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού αναμένει την πρόσληψη δύο ατόμων με 7μηνη σύμβαση ως φυλακτικό προσωπικό προκειμένου να ανοίξει και πάλι για το κοινό το Ενετικό Κάστρο της Μπόχαλης, που δυστυχώς παραμένει κλειστό. Θυμίζουμε πως εδώ και αρκετούς μήνες, η λήξη των συμβάσεων των φυλάκων που είχαν προσληφθεί για ορισμένο χρόνο σε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, οδήγησε για ακόμη μια φορά στο κλείσιμο της εισόδου του Κάστρου για το κοινό.  Αξίζει να σημειωθεί πως σε ισχύ βρίσκεται πλέον ο νέος Οργανισμός της Υπηρεσίας και εκτός από την νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελ. Παπασταύρου, καθήκοντα ανέλαβε πολύ πρόσφατα και Προϊστάμενος στο Τμήμα Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για τον κ. Παύλο Αντωνάτο, που μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Δήμητρα Νικολιά, υποστηρίζει το έργο της Υπηρεσίας, που έχει άμεση ανάγκη εκτός από αρχαιολόγους και φύλακες και από διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την κ. Παπασταύρου, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 4 εποχιακών φυλάκων αλλά εκκρεμούν και άλλες προσλήψεις.  «Η επισκεψιμότητα του νησιού είναι τεράστια και τόσο το Κάστρο όσο και το Μουσείο θα έπρεπε να είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπασταύρου, συμπληρώνοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο είναι δυστυχώς αδύνατο.  Η ίδια σημείωσε πως πέρα από τους φύλακες, η Υπηρεσία έχει ανάγκη από αρχαιολόγους, από λογιστή αλλά και από διοικητικό προσωπικό καθώς το υπάρχον διοικητικό προσωπικό (μόλις ένας υπάλληλος!) δεν μπορεί να υποστηρίξει τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ.  Θυμίζουμε πως μεταξύ των προτάσεων που έχει καταθέσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την νέα προγραμματική περίοδο είναι και αυτό της ανακαίνισης και νέας μουσειολογικής μελέτης για το Μουσεί[...]Αυτός είναι !!!

Wed, 11 Apr 2018 21:54:00 +0000

Ο Γραμματέας Η νέα γενιά μπροστά του Κινήματος Αλλαγής!!!! Βουτιά στην κομματική επετηρίδα με νέο πρόσωπο έκπληξη για τη θέση του Γραμματέα επιχείρησε η Φωφη Γεννηματά . Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής. Η επιλογή του δίνει άρωμα νέας γενιάς στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο 27χρονος Μ. Χριστοδουλάκης είναι από τα νέα δυναμικά στελέχη του κόμματος. Πρόκειται για αριστούχο απόφοιτο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), ενώ πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του στο London School of Economics, ενω είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από την αρχή των σπουδών του οργανώθηκε στην ΠΑΣΠ μιας και διετέλεσε Γραμματέας ΠΑΣΠ ΕΜΠ ενώ μέχρι σήμερα είναι μέλος του Τομεα Παιδείας του κόμματος. Το βιογραφικό του νέου γραμματέα: ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ 2016 – Σήμερα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα Υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας Διατριβή: "Μοντέλο ψηφιοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα” 2013 - 2014: London School of Economics, London MSc in Political Science and Political Economy, with Distinction Dissertation: "The effectiveness of the merger reform on the financial measures of Greek Municipalities: The "Kallikratis" Reform" («Η αποτελεσματικότητα της συγχώνευσης των Ελληνικών Δήμων ως προς τα δημοσιονομικά τους μεγέθη: Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»») 2008 - 2013: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μ.Ο. πτυχίου: 9.12 Διπλωματική Εργασία: "Σχεδιασμός Και Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας Ασθενούς για Κατανεμημένα Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων Βασισμένου στις Τεχνολογίες WEB" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2015 – 2017 : Μέλος Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ 2011 – 2013 : Γραμματέας ΠΑΣΠ ΕΜΠ 2010 – 2013 : Γραμματέας ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ 2011 – 2013 : Μέλος Δ.Σ. Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ 2010 – 2013 : Εκπρόσωπος Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ2010 – 2013 : Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγω[...]Το Μαξίμου !!!

Wed, 11 Apr 2018 21:14:00 +0000

Βάζει στο ψυγείο !


Τον Καμμένο ??
Με εντολή Τσίπρα αφαιρέθηκαν 
Αρμοδιότητες από τον Καμμένο (έγγραφο) και ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.

πηγή: lykavitos.grΣτην σημερινή συνεδρίαση !!

Wed, 11 Apr 2018 18:48:00 +0000

Του Κινήματος Αλλαγής Πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:  Πρόταση για γραμματέα, ορισμός εκπροσώπου τύπου και συγκρότηση θεματικών κύκλων πολιτικής  Για Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής προτείνεταιο Μανώλης Χριστοδουλάκης Η εισήγηση του Π.Σ. θα επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή. Ως Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ορίστηκε ο Παύλος Χρηστίδης. Ως Γενικός Διευθυντής του Κινήματος Αλλαγής ορίστηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης. Συγκροτούνται οι εξής θεματικοί κύκλοι πολιτικής που θα λειτουργούν με την ευθύνη μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)1.1 Τομέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων1.2 Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής 1.3 Τομέας Άμυνας1.4 Τομέας Απόδημου Ελληνισμού ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ) 2.1 Τομέας Υγείας2.2 Τoμέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων (ΠΡΟΝΟΙΑ) 2.3 Τομέας Εργασίας2.4 Τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης 2.5 Τομέας Δημόσιας Διοίκησης2.6 Τομέας Αυτοδιοίκησης2.7 Τομέας Δικαιοσύνης2.8 Τομέας Προστασίας Πολίτη2.9 Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής / Ανθρώπινων Δικαιωμάτων2.10Τομέας Θεσμών (Σύνταγμα – Διαφάνεια- Πολιτικό Σύστημα) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ)3.1 Τομέας Περιβάλλοντος – Κλιματικών Αλλαγών / Βιοποικιλότητας3.2 Τομέας Ενέργειας3.3 Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής3.4 Τομέας Τουρισμού3.5 Τομέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας3.6 Τομέας Δημόσιων Υποδομών & Μεταφορών 3.7 Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής – Ναυτιλίας ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ) 4.1 Τομέας Παιδείας4.2 Τομέας Πολιτισμού. 4.3 Τομέας Αθλητισμού.4.4 Τομέας Έρευνας, τεχνολογίας και Ψηφιακής Οικονομίας4.5 Τομέας Νεοφυών Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας[...]Απόφαση !!!!

Wed, 11 Apr 2018 18:27:00 +0000

Του Πολιτικού ΣυμβουλίουΓια την Τουρκική επιθετικότητα Η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο επιθετική και προκλητική στην αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου.  Λειτουργεί με βάση συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν αντιδρά απλώς νευρικά, όπως εσφαλμένα διατείνεται ο Υπουργός Εξωτερικών. Και η αντιμετώπισή της από πλευράς μας απαιτεί πάνω απ’ όλα εθνική συνεννόηση. Και παράλληλα με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, χρειαζόμαστε τη δική μας επεξεργασμένη ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως δεν έχει ούτε στρατηγική αλλά πολύ περισσότερο ούτε καν την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης. Έτσι τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στις Τουρκικές φυλακές.  Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.  Για τη Συρία Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Παρά την ήττα του Ισλαμικού κράτους κλιμακώνεται στην περιοχή ένας πόλεμος δια αντιπροσώπων με απρόβλεπτες συνέπειες. Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για τη χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται.  Για τον αυτόνομο και πρωταγωνιστικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής  Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτική ζωή της χώρας. Στηριζόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες και απ’ αυτούς κρινόμαστε. Ζητούμε να μας δώσουν δύναμη αλλάζοντας ριζικά τους πολιτικούς συσχετισμούς στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Ζητάμε να καταδικαστούν οι συντηρητικές πολιτικές, τόσο αυτή που εφαρμόζει ο Σύριζα, όσο και αυτή που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία.  Και οι δυο καταφεύγουν στην πόλωση και τον διχ[...]Συμμετοχή !!!

Wed, 11 Apr 2018 17:59:00 +0000

Της Ζακύνθου: Σε Γαστρονομικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Κίνα !!!  Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ένα ιδιαίτερο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις πόλεις Guangzhou, Xiamen και Shenzhen της Κίνας από τις 9 έως τις 20 Μαΐου 2018 προβάλλοντας ένα από τα νησιά της Επτανήσου, την Ζάκυνθο γνωστή διεθνώς με το όνομα «Τζάντε». Ένα νησί με μακρά Γαστρονομική και μουσική παράδοση που ξεπερνά τους τρεις αιώνες ταξιδεύει για πρώτη φορά στις περιοχές της Κίνας για να αναδείξει το μεγαλείο του Πολιτιστικού της πλούτου.  Με την στήριξη του Δήμου Ζακύνθου και την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», τη φιλική στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και διοργανώτρια την κα Μαρία Ζησούλη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης, το Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ στη Κίνα, θα παρουσιάσει τη Ζακυνθινή κουζίνα, τη παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Ζακύνθου.  Πολιτιστικό ΦεστιβάλΤην Ελληνική Αποστολή, θα στελεχώσουν δυο καταξιωμένοι Chefs, ο κύριος Νικόλαος Δαούτης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής και ο κύριος Κωνσταντίνος Βάρελης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας αφού από κοινού θα επιμεληθούν τους Γαστρονομικούς μπουφέδες καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Μαζί τους θα ταξιδέψει επταμελής ομάδα παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων από τον πολιτιστικό σύλλογο «Φιόρο του Λεβάντε», υπό την συντονίστρια διοργάνωσης, κυρία Μαρία Ζησούλη.  Με δήλωση τους, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis» κύριος Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας τόνισαν από κοινού « Την αναγκαιότητα ανάδειξης και προβολής της Ελληνικής Γαστρονομίας προσθέτοντας έτσι, ένα ακόμη λιθαράκι για την διεθνοποίηση του ελληνικού και ιδιαίτερα του επτανησιακού γαστρονομικού πλούτου στη χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στο κόσμο. Μέσα από τη συνεργασία των δυο Λεσχών θα επιτευχθεί η παρουσίαση Ζακυνθινών εδεσμάτων και γεύσεων στο υ[...]Ήταν δίκαιο..

Tue, 10 Apr 2018 18:49:00 +0000

Γίνεται πράξη!

 Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου 
Στηρίζει τον ΨΕΥΤΑΡΑ  ??
 Για να αποκατασταθεί το κορίτσι λόγο 
το χέρι βοηθείας που προσέφερε στο ψευταρά ????
 Μετά την τοποθέτηση του κ Κουβέλη ως υφυπουργού Καμμένου,
μαθαίνω ότι αποκαθίσταται και η Μαριλίζα στη θέση διοικητή του ΕΦΚΑ. 
«Σ'αυτό το πλαίσιο, είναι θετική η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα και η απόφαση για τη συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πολιτικής συμμαχίας», γράφει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου εξυμνώντας τα κεντροαριστερά ανοίγματα του κ. Τσίπρα, ενώ, στη συνέχεια επιτίθεται στην συγκυβέρνηση λέγοντας ότι επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Μάλιστα, η κυρία Ξενογιαννακοπουλου αφού αναρωτιέται ποιο μπορεί να είναι σήμερα ένα εναλλακτικό προοδευτικό πλαίσιο που θα την εκφράσει, τονίζει ότι «σε ένα τέτοιο πολιτικό μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ διαδραματίζει βασικό ρόλο, γιατί ο λαός σε αυτήν τη φάση του τον αναγνώρισε.
 Αλλά, υπάρχουν και οι ευρύτερες σοσιαλιστικές-προοδευτικές δυνάμεις, που κυρίως προέρχονται από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να έχουν ισχυρές αναφορές στο λαό, στους κοινωνικούς χώρους και τις τοπικές κοινωνίες, και αυτό φαίνεται στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες».
Καιροσκόποι Του πρώην ΠΑΣΟΚ .
Χα χα χα χα χα  σας μάθαμε  ????Ο κ. Σαμαράς !!

Tue, 10 Apr 2018 10:13:00 +0000

Με συνέντευξη του ? Μιχάλης Καρχιμάκης Εμπαίζει την νοημοσύνη μας . Ο κ.Σαμαράς μιλώντας σε συνέντευξη του για συνεργασίες της επόμενης μέρας ,ασεβεί και στην μνήμη μας και εμπαίζει την νοημοσύνη μας.  Ο κ Σαμαράς έχει και ασθενική μνήμη και μας προκαλεί όταν μας λέει ότι την νέα κυβέρνηση πρέπει να συγκροτήσουν Ν.Δ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ,επικαλούμενος μια δήθεν επιτυχημένη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ , μετά την ανατροπή της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Αν μιλάτε λοιπόν για συνεργασίες,σε πιο δύσκολες εποχές που ήταν και αχαρτογράφητες. ´ Γιατι δεν συνεργαστήκατε να βγει πιο γρήγορα η χώρα απο την κρίση με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Παπανδρεου?  Γιατι δεν μιλήσατε τότε για τα αιτία της κρίσης που έφερε η Κυβέρνηση Καραμανλή ,μονο είσαστε κ Σαμάρα ενας έξ αυτών που μας εξαπατούσαν με συνεντεύξεις σας το καλοκαίρι του 2009 οτι το έλλειμα ήταν 4% ενώ οταν ανατράπηκε ο Παπανδρεου και καταλάβατε την εξουσία με ψεύδη,παραδεχθήκατε το έλλειμα οτι ήταν στο 16%?  Οσον δε αφορά την επιτυχημένη σας πορεία σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ,μετα ανατροπή Παπανδρεου, αποδείξατε οτι και δεν καλυτερευσατε τα πράγματα κυρίως στην ζωή των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν. Απολυσατε ανθρώπους πουλήσατε κερδοφόρες επιχειρήσεις μοιράσατε κατ επιλογην επιδόματα με πελατειακές λογικές, απο τα ματωμένα πλεονάσματα, σε συγκεκριμένες ομάδες ,για να τις προσετερισθείτε.  Σταματήσατε το μεταρρυθμιστικό έργο του Παπανδρέου. Καταργήσατε τον νόμο των τριγωνικών συναλλαγών εξυπηρετώντας παράσιτα και υποκλοπείς του δημοσίου πλούτου. Ακυρώσατε στην ουσία μη εφαρμόζοντας τους νόμους Παπανδρέου για το λαθρεμπόριο καυσίμων και το λαθρεμπόριο καπνού,που ούτε και αυτή την περίοδο εφαρμόζονται επαρκώς. Δεν ψηφίσατε την πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την φορολόγηση των αφορολόγητων εμβασμάτων εξωτερικού . Δεν ψηφίσατε την τεκμηριωμένη πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις ηλεκτρονικές συναλλα[...]Λιτανεία !!

Tue, 10 Apr 2018 09:54:00 +0000

Εικόνων Αναστάσεως 
Στη Ζάκυνθο !!!

  allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/S8FJFZDhvRs" width="520"> 

Και Υπεραγίας Θεοτόκου Λαουρένταινας (Βίντεο) 
 Την Δευτέρα του Πάσχα, ώρα 8 μ.μ. έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ψηλώματος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Αναστάσεως και της Υπεραγίας Θεοτόκου της Λαουρένταινας.Το πρόβλημα ??

Tue, 10 Apr 2018 07:37:00 +0000

Λοιπόν !!! Δεν είναι η τακτική αλλά η πολιτική. "Ο προβληματισμός για τον ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό της Σοσιαλδημοκρατίας είναι υπαρκτός σε ολόκληρη την Ευρώπη και απόλυτα δικαιολογημένος λόγω των κακών επιδόσεών της στις περισσότερες χώρες.  Υπάρχει το παράδειγμα του Κόστα στην Πορτογαλία που αναζήτησε συμμαχίες αριστερά και ηγείται μιας επιτυχημένης κυβέρνησης. Υπάρχει εκείνο του γερμανικού SPD που αφού ηττήθηκε βαριά στις εκλογές επέλεξε μέσα από μια δύσκολη εσωκομματική διαδικασία να συνεργαστεί με την δεξιά της Μέρκελ προτάσσοντας λόγους εθνικής υπευθυνότητας (πολιτική σταθερότητα). Και υπάρχει και η περίπτωση Μακρόν, υπουργού σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που έφτιαξε ένα εντελώς νέο κόμμα αποκηρύττοντας το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα και καταφέρνοντας να κερδίσει τις εκλογές στις οποίες συνετρίβη η κεντροαριστερά. Η δική μας κατάσταση δεν έχει αναλογίες με τα ευρωπαϊκά γιατί εδώ δεν υπάρχει ούτε Μέρκελ ούτε Μακρόν, ενώ για διάφορους λόγους, ιστορικούς, πολιτισμικούς και συγκυριακούς, η Δεξιά και η Αριστερά έχουν εντελώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν παραπέμπουν στην ευρωπαϊκή τους αντιστοιχία. Επομένως, δεν έχει νόημα να αναζητηθεί από την ελληνική κεντροαριστερά ποιο ευρωπαϊκό μοντέλο θα ακολουθήσει.  Έχει όμως νόημα η παραδοχή ότι η τάση παντού είναι προς την ριζοσπαστικοποίηση και τον αντισυστημισμό, ενώ ο συντηρητισμός των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων οδηγεί στον αφανισμό τους.  Στο σημείο αυτό σταματούν τα εύκολα γιατί γίνεται το πέρασμα από το γενικό στο ειδικό και από το αφηρημένο στο συγκεκριμένο: Με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και οι δύο καταφάσεις αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το Κίνημα Αλλαγής. Αν προεξοφληθεί και προκαθοριστεί η σύμπλευση και η συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση, τότε γιατί να μην πάνε οι σκληρά αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόροι του κέντρου κατευθείαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να σι[...]Ήρθε ??

Mon, 09 Apr 2018 10:28:00 +0000

“Για να μείνει”  Σύλλογος Λογιστών Ζακύνθου: Στο επίκεντρο και ο φόρος διαμονής Ενημερωτικό σεμινάριο για μια σειρά από φορολογικά ζητήματα μεταξύ των οποίων θα είναι και η καταβολή του φόρου διαμονής διοργανώνει ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ζακύνθου μετά τις γιορτές του Πάσχα, καθώς πρόκειται για ένα εντελώς νέο καθεστώς για το οποίο χρειάζεται ενημέρωση τόσο προς τους λογιστές όσο και προς τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που δε διαθέτουν υπηρεσίες λογιστηρίου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Νίκος Τσουκαλάς, μιλώντας στον –Ε- σημείωσε πως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκδίδει το τελευταίο διάστημα διευκρινιστικές εγκυκλίους, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν, ενώ τόνισε πως το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως, καθώς ο νέος αυτός φόρος, «ήρθε για να μείνει». Μάλιστα προέβλεψε πως κατά τα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ο φόρος θα επεκταθεί και στα μεμονωμένα διαμερίσματα που νοικιάζονται στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού (πχ διαμερίσματα που νοικιάζονται μέσω Air bnb). Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών ειδικά για τη διάθεση καταλυμάτων σε πλατφόρμες διαμοιρασμού προβλέπονται τα εξής: «Στις περιπτώσεις που τα τουριστικά καταλύματα του ν. 4276/2014 που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του φόρου διαμονής διατίθενται σε πλατφόρμες διαμοιρασμού (τύπου airbnb κλπ), και παρέχονται προς τους διαμένοντες και λοιπές υπηρεσίες πέραν των κλινοσκεπασμάτων, οι διαχειριστές των ακινήτων αυτών θα πρέπει για τα συγκεκριμένα ακίνητα να αποδίδουν και φόρο διαμονής, καθώς οι εν λόγω μισθώσεις δεν θεωρούνται αστικές, αλλά πρόκειται για υπηρεσίες διαμονής που παρέχονται από τουριστικές επιχειρήσεις-τουριστικά καταλύματα».  Άλλα σημαντικά στοιχεία που διευκρινίζονται στην τελευταία εγκύκλιο, είναι πως ο φόρος καταβάλλεται και όταν παρέχονται υπηρεσίες ημιδ[...]