Subscribe: AETOS HALKIDIKIS
http://aetoshal.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: AETOS HALKIDIKIS

ΑΕΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Updated: 2018-04-25T13:36:59.689+03:00

 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

2018-04-25T10:17:37.497+03:00

ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – General Data Protection Regulation, GDPR» ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Το νέο περιβάλλον λειτουργίας που θέτει για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR» που διοργάνωσετο Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την... Ένωση Ξενοδοχείων και με την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής στον Πολύγυρο (13.04.2018) και στην Ιερισσό (20.04.2018), και λόγο ότι το θέμα έχει παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία περίοδο, αφού και ο Κανονισμός της ΕΕ θα έχει εφαρμογή άμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της από 25/5/2018 και θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία που είχε εφαρμοστεί πριν πολλά χρόνια με τον Ν. 2472/1999, προγραμματίζεται και η τελευταία εκδήλωση σήμερα , Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στα Νέα Μουδανιά, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου (Αμφιθέατρο) στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας καλεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο, σε ημερίδα ενημέρωσης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής προς τους αρμόδιους φορείς και επιχειρήσεις του Νομού επί των θεμάτων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικών επιχειρήσεων, παραεμπορίου, παράνομης υπαίθριας κατασκήνωσης, κ.ά., εν’ όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και των επικείμενων προβλημάτων που θα μας απασχολήσουν, προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα μέτρα αστυνόμευσης από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ»Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σας προσκαλεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελεύθερων Επαγγελματιών».Η ενημερωτική ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κο Κουρμούση Φώτη, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του Εξωδικα[...]Παρουσίαση του βιβλίου «Έγκλημα στο αρχείο »

2018-04-25T08:45:13.825+03:00

Το βιβλίο «Έγκλημα στο αρχείο » της Ελένης Μπεντίλλας, παρουσιάζουν ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και οι εκδόσεις Ωκεανίδα .Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 19:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου .Για τo βιβλίο θα μιλήσουν  ο Γιάννης Βρεττός, εκπαιδευτικός - ποιητής και ο Νίκος Πιτσιόρλας, βιβλιοθηκονόμος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η... συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. «Έγκλημα στο αρχείο »Μια οικογένεια ευτυχισμένη, το όνειρο του καθενός μας. Το πάθος μπαίνει από μια χαραμάδα του παρελθόντος και τη διαλύει. Είναι όμορφος, ευγενικός, ερωτικός ο επισκέπτης και ξυπνάει απωθημένα και χαρίζει ηδονή και υποσχέσεις. Ώσπου η προδοσία ενεργοποιεί τη συνείδηση των "αθώων'' και ο ''ένοχος'' τιμωρείται. Μετά το έγκλημα όμως; Τα μέλη της πληγωμένης οικογένειας πώς θα μπορέσουν να επανακτήσουν την ευτυχία που δικαιούνται;Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:Η Ελένη Μπεντίλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει με την οικογένεια της. Σπούδασε οικονομικά, εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Έχει εκθέσει έργα της ατομικά και συλλογικά, και τελευταία, ως μέλος των "Γιατρών του Κόσμου", διοργανώνει εκθέσεις για την ενίσχυση των σκοπών της ανθρωπιστικής αυτής οργάνωσης. Έχει εκδώσει τα βιβλία "Συνάντησα πρόσωπα της πόλης μου", με τον "Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", 1997, "Το βάζο με τις εικόνες", εκδόσεις "Μπίμπης", 1999, "Τα κορίτσια μεγάλωσαν πια!", εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", 2001. Από την "Εμπειρία Εκδοτική" κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της "Ένας χρόνος με τη Μόνα Λίζα" (2008) και "Θα σε περιμένω" (2009). Επίσης, έχει γράψει τα θεατρικά κείμενα "Ένας γιατρός για τη Στέλλα" και "Γάμος στα χρόνια της κρίσης". [...]Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, 13 Μαΐου 2018 - Η Ν.Ε.Φ.Ε. Χαλκιδικής ενημερώνει για τις διαδικασίες

2018-04-24T21:17:17.242+03:00

Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ενημερώνει για τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου 2018 που αφορούν την κατάθεση υποψηφιοτήτων.Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τη Βασική Εγκύκλιο για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών 2018 με αριθμ. πρωτ. 524/19 -3 -2018, συγκροτήθηκαν οι Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές(ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.)υπό την εποπτεία των οποίων διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στις πέντε Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις που υπάγονται στην οικεία Νομαρχιακή Οργάνωση. Οι πέντε ΔΗΜ.ΕΦ.Ε που συγκροτήθηκαν για το Νομό Χαλκιδικής είναι οι εξής:ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΣΙΘΩΝΙΑΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.Σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων (ημερομηνίες, τόπος, δικαιολογητικά) στη Ν.Ε.Φ.Ε. Χαλκιδικής και στις κατά τόπους ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. σας ενημερώνουμε τα εξής : Ι) Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογήστα αξιώματα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης, των μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο., και των Συνέδρων θα υποβάλλονται στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.II)Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στα αξιώματα των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. θα υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.Όλες οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων, είτε προς τη Ν.Ε.Φ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είτε προς τις αρμόδιες ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. (Ι,ΙΙ), θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής που εδρεύει στον Πολύγυρο στη Διεύθυνση: Πλατεία Ειρηναίου έναντι Δημαρχείου Πολυγύρου (τηλέφωνο: 23710-22772)Οι ημερομηνίες υποβολήςείναι: από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 19.00 μ.μ. ως καταληκτική ώρα. Οι ώρες υποβολήςείναι: 10.00 π.μ. – 14.00μ.μ. και 18.00 – 22.00 για τις ημερομηνίες 25 και 26 Απριλίου (Τετάρτη και Πέμπτη). Ειδικά για την Παρασκευή 27 Απριλίου οι ώρες υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι από τις 10.00 π.μ. έως και 19.00 μ.μ., που είναι και η καταληκτική ώρα.Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί ότι όσοι υποψήφιοι θέλουν να ενημερωθούν διεξοδικά σχετικά με τα δικαιολογητικά κατάθεσης υποψηφιοτήτων(έντυπα, υπεύθυνη δήλωση, αποδεικτικό κατάθεσης για τη συμμετοχή στις εκλογές στο λογαριασμό της ΝΔ, κ.λπ.) είναι δυνατόν είτε τηλεφωνούν στα τηλέφωνα: 23710-22772 κ[...]6η διασχολική Μουσική Συνάντηση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

2018-04-24T18:27:12.809+03:00

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στο πλαίσιο παρουσίασης – προβολής των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε τοπικό επίπεδο διοργανώνει Μουσική Συνάντηση με τίτλο: “ ΜουσικόΓκρaφιτι ”Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 ώρα 9:30 – 13:00στο Δημοτικό Θέατρο ΠολυγύρουΤην εκδήλωση θα πλαισιώσουν 15 σχολικές μονάδες με την... υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μουσικής Παιδείας και την συμμετοχή σχολικών χορωδιών που έχουν ετοιμάσει μια γκάμα τραγουδιών.[...]


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9º Porto Carras Pro Am & Open 2018 τουρνουά γκολφ!

2018-04-24T12:08:24.663+03:00

To Porto Carras Grand Resort φιλοξένησε το 9ο Porto Carras Pro-Am & Open 2018, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή 24 ομάδων (100 παικτών) από 9 χώρες.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την απονομή των χρηματικών επάθλων στους επαγγελματίες γκολφέρ και των επάθλων στους ερασιτέχνες που συμμετείχαν.
Νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών ήταν ο κ.Παναγιώτης Καραντζιάς με συνολικό σκορ 66 (-6) o oποίος κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 2.000 €.
Συνολικά οι επαγγελματίες μοιράστηκαν το ποσό των 13.000 € σε χρηματικά έπαθλα, τα οποία εκταμίευσε η ΓΚΟΛΦ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.
Στην κατηγορία ερασιτεχνών, στο Gross νικητής ήταν...

ο αθλητής του Ομίλου Πόρτο Καρράς Καρακάσης Γιώργος και στο Net ο Igor Damjanovic από τη Σερβία.
Στο ομαδικό νικήτρια ήταν η ομάδα του επαγγελματία Παναγιώτη Καραντζιά από την Αθήνα, με δεύτερη την ομάδα του επαγγελματία Danilo Kraljevic από τη Σερβία.

Παράλληλα με τον αγώνα διεξήχθη το Kύπελλο Eλληνοκυπριακής Φιλίας από την Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων εφήβων Ελλάδας και Κύπρου, με νικήτρια την Ελληνική ομάδα με τελικό σκορ 8 – 4.
Οι παίκτες απόλαυσαν τις άψογες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό αγωνίστηκαν στο παραθαλάσσιο διεθνών προδιαγραφών γήπεδο γκολφ του Porto Carras με στόχο τη νίκη.

Είχε προηγηθεί η τελετή καλωσορίσματος των παικτών την Πέμπτη 19/4 στην αίθουσα του Reflections bar του Μελίτων, από την Πρόεδρο του Ομίλου Γκολφ και Αθλημάτων Πόρτο Καρράς Α.Ε. και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ κυρία Μαριάννα Στέγγου, ενώ η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/4 στους χώρους του “The Meliton Club”.
Όλοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στην άψογη φιλοξενία και διοργάνωση και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, σε έναν αγώνα που έχει εξελιχθεί σε θεσμό στη συνείδηση των γκολφέρ και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες.

Το Porto Carras Grand Resort, με τις υψηλού επιπέδου υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και την εμπειρία που διαθέτει εξασφαλίζει πάντα εξαιρετική φιλοξενία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Επιπλέον, η στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτελεί μία από τις βασικές αρχές που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας του και συνεχίζει με ευθύνη να υπηρετεί.
(image)Σε 184 δήμους της χώρας αρχίζει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (Δείτε τους δήμους της Χαλκιδικής)

2018-04-24T10:47:35.511+03:00

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί... διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή  του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χαιρετίζει τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους δημάρχους, τους  διευθυντές Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στη χώρα μας.Η εφαρμογή του νόμου της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στη Χαλκιδική θα εφαρμοσθεί στους Δήμους Πολυγύρου, Ν. Προποντίδας, Αριστοτέλη και Κασσάνδρας, από το σχολικό έτος 2018 – 2019 στα νηπιαγωγεία των παραπάνω Δήμων. Επισυνάπτονται ο πίνακας των Νηπιαγωγείων ανά Περιφέρεια και ο πίνακας των Νηπιαγωγείων ανά Δήμο[...]


Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

2018-04-24T08:24:43.077+03:00

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής ΜακεδονίαςΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣΘέμα 1ο: Επικύρωση πρακτικών 8ης και 9ης/20-3-2017 συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής ΜακεδονίαςΕισηγητής: Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θέμα 2ο: Επιλογή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κ.Μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 3 εδάφιο αα. του Ν. 4310/2014 (ΦΕΚ 258Α/8-12-2014) όπως αντικαταστάθηκε στο άρθρο 8 παρ. 3 εδάφιο α. του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83Α/11-5-2016).Εισηγήτρια: Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Π.Κ.Μ.  Θέμα 3ο: Έγκριση 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού Π.Κ.Μ.  έτους 2018Εισηγήτρια: Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Π.Κ.Μ.  Θέμα 4ο: Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού  Π.Κ.Μ. για το α΄ τρίμηνο έτους 2018Εισηγήτρια: Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Π.Κ.Μ.  Θέμα 5ο: Έγκριση 1ης τροποποίησης προγράμματος εκτελεστέων  προμηθειών Π.Κ.Μ. έτους 2018Εισηγητής: Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Π.Κ.Μ.Θέμα 6ο: Έγκριση συμμετοχής της Π.Κ.Μ. ως τακτικό μέλος στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) Εύξεινη ΠόληΕισηγητής: Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Π.Κ.Μ.Θέμα 7ο: Έγκριση για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών στα προγράμματα [...]Εκδήλωση με θέμα: "Ανάπτυξη της Πράσινης Οικονομίας της Ε.Ε."

2018-04-24T08:18:21.873+03:00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη, 26 Απριλίου και ώρα 18.00, στο κτήριο του Millenium Education Centre, Αγίου Γεωργίου 14, Νέα Μουδανιά.
(image)


Τα έθιμα του "Ζυγίσματος του Αι-Γιώργη" και της "Κούνιας" στην Αρναία

2018-04-24T08:08:11.835+03:00

Ανήμερα του Αι Γιώργη και όπως κάθε χρόνο η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας αναβίωσε τα έθιμα του ¨Ζυγίσματος του Αι-Γιώργη¨ και της ¨Κούνιας¨ στη κεντρική πλατεία.
Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στον αιωνόβιο πλάτανο, που από νωρίς τα μέλη της Εταιρείας είχαν κρεμάσει το ¨καντάρι¨ και άρχισε το ζύγισμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ποιοί πραγματικά νήστεψαν την Σαρακοστή. Το ζύγισμα στα άτομα πάνω από...

100 κιλά έγινε πάνω σε πλάστιγγα, λόγω αδυναμίας του κανταριού να τους καταγράψει.


Δίπλα από το καντάρι ήταν κρεμασμένη στον Πλάτανο και η κούνια, που την δοκίμασαν μικροί και μεγάλοι.
Το έθιμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και κάθε χρόνο αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται για να το παρακολουθήσει. Φέτος εκτός από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, το παρόν έδωσαν 54 μαθητές με 4 καθηγητές συνοδοί, του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου, που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.Στέλιος Γεωρ. Ρήγας
(image)«Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα» από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

2018-04-24T08:07:56.498+03:00

(image)
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την παρουσίαση του βιβλίου της της Δέσποινας Στεργίου «Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα» την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος των βιβλιοπαρουσιάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου.
Την καταξιωμένη συγγραφέα παρουσίασαν, η Αναστασία Λιόλιου, εκπαιδευτικός και ο βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου, Νικόλαος Πιτσιόρλας ενώ ακολούθησε...
συζήτηση του κοινού με την συγγραφέα, που υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.


(image)«Τ’ Αϊ Γιωργιού» στα Ν. Φλογητά Χαλκιδικής

2018-04-24T08:07:16.151+03:00

Για πρώτη φορά με τη συμμετοχή Κυπριακού συγκροτήματοςΗ μνήμη του Αγίου Γεωργίου, προστάτη των Νέων Φλογητών, τιμήθηκε το τριήμερο 21-23 Απριλίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Φλογητών και ειδικά η χορευτική ομάδα παίδων, υποδέχθηκαν τα μέλη του... παιδικού συγκροτήματος από το Ακάκι Λευκωσίας της Κύπρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου. Μεταξύ των συλλόγων αναπτύχθηκε μια στενή σχέση τα τελευταία δύο χρόνια. Εκεί, τα παιδιά αντάλλαξαν μεταξύ τους χειροποίητα, συμβολικά δώρα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κύπρου και της Καππαδοκίας. Οι μητέρες των παιδιών από τα Ν. Φλογητά ετοίμασαν ένα τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα, προς τιμήν των παιδιών από την Κύπρο ενώ και εκείνοι έφθασαν με δικά τους παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλούμι και σεφταλιά. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε πραγματικά πολύ φιλικό κλίμα, τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και των γονέων-συνοδών τους με τους αντίστοιχους από τα Νέα Φλογητά. Αυτή τη σχέση επεσήμαναν κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους, ο χοροδιδάσκαλος και επικεφαλής της κυπριακής αποστολής Λούης Παναγιώτου και ο συνάδελφος του από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Φλογητών Ανδρέας Λέλεκας. Αναμνηστικά δώρα αντάλλαξαν επίσης οι εκπρόσωποι των συλλόγων. Οι εκπρόσωποι της Μεγαλονήσου προσκάλεσαν τα μέλη του Συλλόγου των Ν. Φλογητών στην Κύπρο, ώστε να ανταποδώσουν τη φιλοξενία και την υποδοχή.Παραμονή της εορτής η μεγάλη εκδήλωσηΤο απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου τελέστηκε ο εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Νέα Φλογητά και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Νέας Τρίγλιας και πολυπληθούς κοινού ενώ οι καμπάνες σήμαναν πανηγυρικά. Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με την εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας να απαγγέλει πασχαλινούς ύμνους, το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου και κυπριακά τραγούδια. Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Νέων Νέας Τρίγλιας, του Ακακίου Λευκωσίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Φλογητών.[...]Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τα προσωπικά δεδομένα στην Ιερισσό

2018-04-24T08:14:24.159+03:00

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μαζί με την Ένωση Ξενοδοχείων και την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής με θέμα: «Το νέο περιβάλλον λειτουργίας που θέτει για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR (ΕΕ)-679/2016» , το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου 2018, στην... αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην Ιερισσό. Το θέμα έχει παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία περίοδο, αφού και ο Κανονισμός της ΕΕ θα έχει εφαρμογή άμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της από 25/5/2018 και θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία που είχε εφαρμοστεί πριν πολλά χρόνια με τον Ν. 2472/1999. Την ενημέρωση του κοινού ανέλαβαν μέλη της ομάδας GDPR Halkidiki, ο κ. Ιγγλεζάκης Ιωάννης - Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Μagister Legum Europae του Πανεπιστημίου του Αννοβέρου, ο κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου - Founder & CEO at 3TechSolutions και η κα Κασσιανή Αποστολοπούλου, Δικηγόρος, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO Executive). Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γιάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κος Γρηγόρης Τάσιος, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, κος Δημήτρης Χαδαλής. Σημαντική ήταν και η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση από μέλη και των τριών φορέων κάθε ηλικίας, που έσπευσαν να ενημερωθούν. Το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώθηκε μέσω της συμμετοχής του και των ερωτήσεων που απηύθυνε στους ομιλητές μετά το πέρας των εισηγήσεων. Η ενημέρωση των μελών των τριών Φορέων σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων συνεχίζεται:-Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στα Νέα Μουδανιά, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου (Αμφιθέατρο) στις 19:00.[...]Α π ρ ι λ ο μ ά η μ ο υ...

2018-04-22T23:06:16.554+03:00

(από το Γ. Ι.Ζωγραφάκη)   Σημαντικά πράγματα έχουμε να θυμηθούμε, αλλά και να τιμήσουμε, εμείς εδώ στη Χαλκιδική, τώρα τον Απριλομάη, τα οποία ωστόσο ή περνούν απαρατήρητα ή ελάχιστα μας απασχολούν. ΑπρίληςΈνα ιστορικό γεγονός, που αφορά την τοπική μας ιστορία είναι ο ξεσηκωμός και η σφαγή των προκρίτων του Πολυγύρου, που έγινε εδώ στον Πολύγυρο στις 22 Απριλίου 1854. Ήταν τότε, που με αφορμή τον Κριμαϊκό πόλεμο, αποφασίστηκε επαναστατικό κίνημα στη Μακεδονία. Το προερχόμενο από την ελεύθερη Ελλάδα επαναστατικό σώμα, με αρχηγό τον... Τσάμη Καρατάσο (γιο του ονομαστού οπλαρχηγού του ’21 Αναστάσιου Καρατάσου), αποβιβάστηκε στο Καλαμίτσι, στις 6 Απριλίου 1854 και, αφού εξόντωσε την ισχυρή τουρκική δύναμη στη Συκιά, προχώρησε, αν και βραδέως, προς Νικήτη και Άγιο Νικόλαο (Πάσχα, 10 Απριλίου), ενισχυόμενο συνεχώς από πολλούς εντόπιους εθελοντές. Όμως, ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο των –συμμάχων των Τούρκων! – Γάλλων, κανονιοβόλησε τα μικρά πλοία που συνόδευαν, με εφόδια κυρίως, τον Καρατάσο, αφήνοντάς τον χωρίς μολύβι, μπαρούτια κλπ, ενώ εν τω μεταξύ ισχυρό τουρκικό σώμα οχυρώθηκε μέσα στο χωριό της Ορμύλιας.Ο Καρατάσος έστειλε τον Αθ. Βλαχομιχάλη, με 50 άνδρες, στη Γερακινή, για να εμποδίσει νέες ενισχύσεις των Τούρκων από Πολύγυρο ή Άγ. Μάμα. Από τη Γερακινή ο Βλαχομιχάλης στράφηκε προς τον Πολύγυρο, όπου «*οι Πολυγυρινοί, τον υποδέχτηκαν, αυτόν και τους άνδρες του, ως ελευθερωτές από τον τουρκικό ζυγό. Μαθαίνοντας μάλιστα, ότι το γαλλικό πολεμικό βύθισε τα πλοία του Καρατάσου, μάζεψαν και πρόσφεραν τα μολυβένια βαρίδια από τα καντάρια τους, αφού το μολύβι του Καρατάσου βούλιαξε με τα πλοία»!, ενώ ταυτόχρονα 100 και πλέον Πολυγυρινοί εντάχθηκαν στο σώμα του Βλαχομιχάλη. Όλοι αυτοί έσπευσαν να αντιμετωπίσουν ισχυρή δύναμη 500 ενόπλων, ατάκτων Τούρκων, τους οποίους αντιμετώπισαν, οχυρωμένοι, στην περιοχή του Καβρόλακκα, τους νίκησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν, με απώλειες, προς τη Γαλάτιστα. Όμως, στην Ορμύλια ο Καρατάσος αποτυγχάνει να καταβάλει τους Τούρκους, που είναι πλέον ενισχυμένοι [...]"Συναντήσεις με την Αγία Πετρούπολη στην Ελλάδα", 28 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

2018-04-22T17:09:52.729+03:00

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και η Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζουν το κρατικό παραδοσιακό συγκρότημα Μαρόσκα και σας προσκαλούν σε μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση στις 28 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.Είσοδος Ελεύθερη.[...]Δήμος Πολυγύρου: ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ δημοπρασία για το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο "Έξι Βρύσες"

2018-04-22T12:48:38.145+03:00

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου προκηρύσει, ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο "Έξι Βρύσες", που βρίσκεται στη Δ.Κ. Πολυγύρου, το οποίο αποτελείται από...
ισόγειο κατάστημα εμβαδού 300 τ.μ. περίπου και αύλειο χώρο εμβαδού 100 τ.μ., με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτατο μίσθωμα) και με εγγύηση συμμετοχής στην Δημοπρασία για έκαστο ακίνητο όπως περιγράφεται ακολούθως.
(image)Θανατηφόρο τροχαίο στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

2018-04-22T12:33:39.696+03:00

(image)
Φωτο αρχείου
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε σήμερα στις 7 το πρωί ένας 41χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας στη Βουρβουρού Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε δημοτικό δρόμο στη Βουρβουρού, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε...
περίφραξη σπιτιού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. 
Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.
(image)Σεισμός 4,6 Ρίχτερ σήμερα 21 Απριλίου τα ξημερώματα στη Χαλκιδική

2018-04-21T13:43:01.788+03:00

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη Χαλκιδική στις 03:20 σήμερα 21 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 9 χλμ. ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται...
στα 10 χιλιόμετρα.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές από τον σεισμό μέχρι στιγμής.
Στο μεταξύ, καταγράφηκαν τουλάχιστον 4 μετασεισμικές δονήσεις στον Τορωναίο Κόλπο, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν 3,0 Ρίχτερ στις 03:49 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Παλιουρίου.
(image)Η ΛΕΦΕΔ Χαλκιδικής συμμετέχει στην άσκηση "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2018"

2018-04-20T18:48:44.768+03:00


Η ΛΕΦΕΔ  Χαλκιδικής προσκαλεί όλους τους συμπατριώτες από την Χαλκιδική και όχι μόνο να πλαισιώσουν την ομάδα τους για τη μοναδική διαγωνιστική άσκηση - εκπαίδευση Εθελοντών Εφέδρων στη χώρα μας...τον  ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2018.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί 27 - 29 Απριλίου στη ΘΡΑΚΗ και οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος είτε ως οργανωτική επιτροπή - σενάρια εκπαίδευσης, είτε ως ασκούμενη ομάδα.


(image)Σε μηνύσεις προχωρούν οι καρκινοπαθείς της Χαλκιδικής (ΒΙΝΤΕΟ TV100)

2018-04-20T18:27:39.724+03:00

allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mTL_H4GYqIc" width="560">
(image)


Καθαρισμός της παραλίας των Ν.Μουδανιών στο πλαίσιο του “Lets do it Greece”

2018-04-20T17:58:24.456+03:00

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας συμμετέχει και υποστηρίζει τον καθαρισμό της παραλίας Ν.Μουδανιών μαζί με την ομάδα Βόλεϋ του Π.Ο.Μ. και την Α.Μ.Κ.Ε. You in Europe, στο πλαίσιο του Let’s do it Greece.
Το Let’s Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας!! Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. 
Καλεί λοιπόν όλους τους πολίτες να...
στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να δώσει το παρόν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10:00 πμ στην Κεντρική πλατεία των Ν.Μουδανιών.
Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε και φέτος τις θάλασσες και τις ακτές μας καθαρές !!!

(image)«Το μονοπάτι της αλήθειας 33», Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στον Πολύγυρο

2018-04-20T17:55:48.895+03:00

Το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Το μονοπάτι της αλήθειας 33» παρουσιάζει ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στις 19:30, στο Δημαρχείο Πολυγύρου.Ο Χρήστος Τούβε είναι Συγγραφέας και υπηρετεί τον τομέα της αυτοέκδοσης βιβλίου, βασιζόμενος σε πρότυπα Συγγραφέων του εξωτερικού.Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και Μεταπτυχιακού διπλώματος MBA, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.Η πρώτη του Συγγραφική δουλειά με τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια», έχει διαδοθεί σε όλη την... Ελλάδα με αμέτρητες παρουσιάσεις και βρίσκεται στη Δ' Έκδοση. Μάλιστα ο Σύλλογός μας είχε στηρίξει την προσπάθεια αυτή παρουσιάζοντας το βιβλίο του στον Πολύγυρο με μεγάλη επιτυχία. Επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει είναι η πρόσκληση της Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη, όπου μίλησε την 1η Δεκεμβρίου 2017 στην Ελληνική Κοινότητα της Πόλης, για το πως έκανε τ' όνειρο του πραγματικότητα μακριά από εκδοτικούς οίκους.Το Δεύτερο του βιβλίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2017, με τίτλο «Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33» και έχει αγκαλιαστεί από τις πρώτες κιόλας ώρες.Επίσημη Σελίδα στο Facebook ως Συγγραφέας Xristos Touve.Website www.xristostouve.gr Instagram xristos_touve[...]