Subscribe: Τα νέα των Τρικάλων
http://trikala-news.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
blogspot  news blogspot  trikala news  trikala  από  και  να  στο  τα  την  της  το  του  των 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Τα νέα των Τρικάλων

Τα νέα των Τρικάλων | Ειδήσεις - Νέα | Trikala-News.Blogspot.gr

Last Build Date: Tue, 06 Mar 2018 09:01:07 +0000

 Έκλεισαν τη νύχτα τα Τέμπη λόγω χιονόπτωσης!

Wed, 18 Feb 2015 17:12:00 +0000

(image)

Ομαλά διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών,
αλλά τη νύχτα δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έντονης
χιονόπτωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων
προκειμένου να καθαριστεί το χιόνι που υπήρχε.(image)Ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στα Τρίκαλα

Sun, 08 Jun 2014 17:48:00 +0000

 Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων με δυνατή βροχή και χαλάζι. Μια βαριά συννεφιά από το πρώι είχε εκδηλώσει τις διαθέσεις του καιρού και από  τις πρωτες μεσημεριανές ώρες άρχισε δυνατή βροχή μαζί με  χαλάζι το οποίο το μέγαλο μέγεθος του προκάλεσε  πλήθος


καταστροφές σε καλλιέργιες. Σύμφωνα με το "www.trikalaola.gr" η μεσημεριανή ισχυρή καταιγίδα  που έπληξει τα Τρίκαλα δημιούργησε πολλά προβλήματα, αφού εκτός από την χαλαζόπτωση έφερε και διακοπή ρεύματος σε πολλά χωριά του νομού.
Ιδιαίτερα στους πρώην δήμους Καλλιδέντρου και Πιαλείων η καταστροφή σε καλλιέργειες ήταν μεγάλη, αφού το χαλάζι είχε το μέγεθος κερασιού, ενώ τα προβλήματα επεκτάθηκαν με την διακοπή ρεύματος σε αρκετά χωριά. Στην πόλη των Τρικάλων δεν υπήρξε χαλάζι αλλά μόνο δυνατή βροχή.
(image)Εκατοντάδες Τρικαλινοί συνταξιούχοι στα Κάγκελα

Sun, 01 Jun 2014 13:11:00 +0000

Είδαν τις συντάξεις τους να εξαφανίζονται
Πριν ακόμη μεταφερθούν όλες οι κάλπες από τα εκλογικά τμήματα των ευρωεκλογών, όπου εκατοντάδες συνταξιούχοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα η  δικοματική κυβέρνηση τους επιφύλαξε μια ακόμη αναξιοπιστία και μια ακόμη μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων ότι δε θα θιχτούν οι συντάξεις.
 Εκατοντάδες συνταξιούχοι από προχθές 30/5/2014 (πέντε μέρες μετά τις εκλογές) στα Τρίκαλα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα είδαν τις συντάξεις τους να εξαφανίζονται!
Κυριολεκτικά να εξαφανίζονται από


την περικοπή του ΕΚΑΣ και όχι μόνο.
Αλλά και από την κατακράτηση του ¼ του ποσού της σύνταξης τους (χωρίς ΕΚΑΣ), του ποσού εξόφλησης που ελάμβαναν για πέντε μήνες ως ΕΚΑΣ
Δηλαδή, μια σύνταξη 800 ευρώ χωρίς το ΕΚΑΣ έφτασε στις 550 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια (τα οποία δεν διευκρινίζονται πλήρως και διαπιστώνεται σωρεία λαθών).
Αλλά και από τις 550 ευρώ της κουτσουρεμένης σύνταξή τους, κατακρατούν από 150-200 ευρώ για να εξοφλήσουν το ποσό του ΕΚΑΣ που ελάμβαναν για 5 μήνες  για όσο καιρό θα χρειαστεί  θα λαμβάνουν ως σύνταξη από 300- 400 ευρώ.
Ποσό σύνταξης που δε φτάνει ούτε για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλων υποχρεώσεων που εκρεμμούν και έχουν προγραμματήσει μπροστά τους.
Σκεφτείτε, όπως έλεγαν πολλοί αγανακτισμένοι συνταξιούχοι εμάς που παίρνουμε  λιγότερο από 600 ευρώ σύνταξη.

 Με 200 και 300 ευρώ σύνταξη που απομένει με αυτή την απάνθρωπη ρύθμιση και τον επικείμενο χειμώνα που έρχεται σε δύο μήνες είμαστε στα κάγκελα και έτοιμοι να πηδήξουμε στο κενό.
(image)Πεινασμένη αρκούδα βγήκε για σεργιάνι

Fri, 30 May 2014 10:37:00 +0000


Σπεύδουν οι παραγωγοί μελιού να σώσουν τα μελίσσια τους

 Σπεύδουν οι παραγωγοί μελιού στο χωριό Αύρα εξ αιτίας της εμφάνισης μιας πεινασμένης αρκούδας η οποία εθεάθη σε ημιορεινό χωριό της Καλαμπάκας και όπως επισημαίνουν κάτοικοι του χωριού η πεινασμένη αρκούδα  έχει αφήσει πίσω της εμφανή τα ίχνη της πείνας της πάνω στα σπαρτά τους.
Στην εν λόγο περιοχή κάνουν συχνά περίπατο οι αρκούδες της Πίνδου, οι οποίες προκείμενου να λύσουν το πρόβλημα της πείνας τους πλησιάζουν τις κατοικημένες περιοχές.
 Η πεινασμένη αρκούδα γίνεται πολύ επικίνδυνη και δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη


 και σε κοτέτσια τα οποία βρίσκονται κοντά σε χωριά.
 Οι κότες αποτελούν μια ιδιαίτερη τροφή για τις αρκούδες, ενώ η παράδοση θέλει οι κότες να αποτελούν την αποκλειστική λεία των αλεπούδων.
Η επιδρομή αρκούδας σε κοτέτσι είναι πολύ καταστροφική και μπορεί να διαλύσει όχι μόνο ένα κοτέτσι, αλλά πολύ περισσότερα.
Η αγαπημένη τους τροφή ωστόσο παραμένει το μέλι ειδικά όταν πρωτοξυπνήσουν από τον χειμέριο ύπνο τους αναζητούν οποιεσδήποτε λιχουδιές που είναι φτιαγμένες από μέλι και είναι ικανή να προκειμένουν να ικανοποιήσει την αδυναμία της χαλάσει πολλά μελίσσια
(image)Προκλητική στάση του Τρικαλινού τύπου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Thu, 29 May 2014 20:09:00 +0000

 Εκστρατεία δυσφήμησης  της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένους ραδιοσχολιαστές των Τρικάλων

Το αδύναμο ψηφοδέλτιο των 105 ονομάτων έναντι των άλλων δημοτικών παρατάξεων θεωρεί η Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή" ως μια από τις αιτίες που δεν πέτυχε την ανατροπή και να περάσει στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
Αντίθετα στη Λάρισα η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εξέλιξε Δήμαρχο και στο Δήμο του Βόλου


πέρασε στο δεύτερο γύρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις της πρώτης μετεκλογικής ολομέλειας της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» το απόγευμα της Τρίτης 27 Μάη το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Τρικκαίων οφείλονται: «Στο ποσοτικά αδύναμο ψηφοδέλτιο των 105 ονομάτων που κατατέθηκε. Η ποσοτική αυτή αδυναμία, ιδίως στα χωριά, όταν απέναντί του βρισκόταν ψηφοδέλτια των 170 και 180 ατόμων, αποδείχθηκε τελικά σημαντική». Δεύτερη αιτία θεωρεί, όπως επισημαίνει: «Τη στάση του τοπικού Τύπου (ευτυχώς, όχι στο σύνολό του) απέναντι στην παράταξη. Η προκλητική εξαφάνιση του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» από τις σελίδες και τις συχνότητες συγκεκριμένων εκδοτικών και ραδιοτηλεοπτικών συγκροτημάτων, και η παράλληλη εκστρατεία δυσφήμησής του από συγκεκριμένους ραδιοσχολιαστές, κρίνεται πως επηρέασε το  εκλογικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της εχθρικής αντιμετώπισης, η άρνηση δημοσιοποίησης ακόμη και του ψηφοδελτίου της παράταξης, θέμα για το οποίο έχει κληθεί να πάρει θέση το ΕΣΡ».

    Τέλος, έκρινε: «Ως μη ικανοποιητική και ανεπαρκή την στήριξη της παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ».
(image)Νίκη των αντιμνημονιακών κομμάτων και συνδυασμών στα Τρίκαλα

Mon, 26 May 2014 07:08:00 +0000

Τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης συγκέντρωσαν ποσοστό 39%
στις ευρωεκλογές του 2014

Με ποσοστό πάνω από 65% είπαν όχι στο Μνημόνιο οι Τρικαλινοί Πολίτες!
Ήττα της μνημονιακής πολιτικής των δυο κυβερνητικών κομμάτων χαρακτηρίζει το
αποτέλεσμα των της εκλογικής αναμέτρησης των


ευρωεκλογών του 2014 στο νομό Τρικάλων.
Τα δύο κυβερνητικά κόμματα συγκέντρωσαν μόνο το 39%
Συγκεκριμένα τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης συγκέντρωσαν : Η ΝΔ 23390 ψήφους(28,47%) και το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) 8893 (10,82%).
(image)


Νίκη της Αριστεράς στα Τρίκαλα

Mon, 19 May 2014 06:53:00 +0000

(image) Στο Δήμο Τρικκαίων με νικητή σε ποσοστά ψήφων τον ΣΥΡΙΖΑ(τριπλασίασε το ποσοστό).
 Με πλειοψηφία  51 %  των κομμάτων της Αριστεράς και  αντίστοιχα 49 % των κομμάτων της Δεξιάς.
Συγκεκριμένα  (λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων) η Αριστερά (τριών παρατάξεων) συγκέντρωσε 51,33 % και η Δεξιά


(τριών παρατάξεων) 48,67 %.
Πιο συγκεκριμένα η Αριστερά : Λάπας (ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ) 31,65 % Καίκης (ΚΚΕ) 10,23 %, Παπαθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ)9,45 %.
Η Δεξιά συγκέντρωσε: Παπαστεργίου 38,44 (Αν.ΝΔ)* Χατζηγάκης (Αν.ΝΔ) 5,98 % Μητσιούλης (Αν. ΝΔ) 4,26 %
Συγκριτικά με τις δημοτικές εκλογές του 2010 η Αριστερά συγκέντρωσε: Λάπας 39,41% Καίκης 13,31 % Παπαθανασίου 3,75 ποσοστό 56,47 % και η Δεξιά με μία Παράταξη Ταμήλος 43,53 %
Από το συγκριτικό πίνακα βγαίνει το αποτέλεσμα ότι το ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ έχασε 7,76 μονάδες, το ΚΚΕ έχασε 3,02 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ τριπλασίασε σχεδόν το ποσοστό του, κερδίζοντας 5,75 μονάδες
Αν.*Ανεξάρτητοι της ΝΔ.(image)Εισβολή υποψήφιων και ακρίδες απειλούν τα Τρίκαλα!

Wed, 14 May 2014 10:58:00 +0000

Υποψήφιοι, οι οποίοι είναι περισσότεροι από τις ακρίδες που ενέκυψαν τις τελευταίες μέρες σε κοντινά προάστια-χωριά των Τρικάλων, σπέρνοντας το τρόμο και την ταραχή για τα σπαρτά τους.
Πλήθος  υποψήφιων των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωβουλευτικών εκλογών επέδραμον από προχθές στις συνοικίες και στα προάστια των Τρικάλων σπέρνοντας την αγανάκτηση και την οργή των Τρικαλινών που έχουν πληγεί από τα μέτρα της δικομματικής κυβέρνησης και πολλοί σπεύδουν να παρομοιάσουν τους

υποψήφιους με τις ακρίδες και με μια πρωτοφανή εκλογική επιδημία.
Διότι δεν υπάρχει ώρα, μέρα ακόμη και νύκτα που να μην  υπάρχουν σε κάθε συνοικία, λαϊκή αγορά, προάστιο και γειτονιά των Τρικάλων, δεκάδες υποψήφιοι, οι οποίοι τους ρυπαίνουν με κάθε λογής έντυπα , κάρτες, πολυσέλιδα φυλλάδια και κάθε είδους υποσχέσεις.
«Οι ακρίδες αντιμετωπίζονται, λένε πολλοί αγανακτισμένοι και οργισμένοι πολίτες, τους υποψήφιους πρέπει να περιμένουμε μέχρι την την 18η και την 25η Μαΐου που αναγκαστικά θα ρίξουμε τα  εντομοκτόνα ψηφοδέλτια  μας, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσουμε τουλάχιστον κάτι από τα οικονομικά μας που έχουν γίνει σαν τα ακριδοφαγωμένα σπαρτά που άφησαν πίσω τους το σμήνος των ακριδών που εισέβαλε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στα περίχωρα των Τρικάλων ερημώνοντας κυριολεκτικά το τόπο».

(image)Ούφο στα Τρίκαλα;;

Wed, 14 May 2014 09:13:00 +0000

Το UFO προσγειώθηκε πάνω σε ορεινή τοποθεσία των Τρικάλων, αφήνοντας πίσω του κατά την αναχώρησή του μια τεράστια τρύπα!!!
Οι πρώτες ενδείξεις της τεράστιας τρύπας έδειξαν ότι πρόκειται για σπάνια καθίζηση του εδάφους, αλλά νεότερες μαρτυρίες από περιοίκους της περιοχής, όπως ισχυρίστηκαν αργότερα,  την προηγούμενη νύχτα είδαν ένα γαλαζοπράσινο χρώμα να αντιφέγγει τον ουρανό πάνω από την επίμαχη τοποθεσία.
 Η κάθετη και η ολοστρόγγυλη διατομή τη τρύπας και το τεράστιο βάθος της


δημιουργήθηκαν από τα καύσιμα της προωθητικής δύναμης του UFO την ώρα που αναχώρησε.
Επιστήμονες σπεύδουν αυτή τη στιγμή να εξετάσουν την τεράστια τρύπα του εδάφους αν πρόκειται πράγματι για σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο ή αν  οι μαρτυρίες των περιοίκων δεν  είναι παρά φαντασιώσεις των ορεινών χωρικών, οι οποίοι πιθανόν να είδαν ένα συνηθισμένο αντιφέγγισμα του ουρανού που συμβαίνει τις μέρες του Μαΐου και το εξέλαβαν ως μη φυσικό φαινόμενο.
(image)Το μυστικό της μακροζωίας των Τρικαλινών

Sun, 11 May 2014 06:46:00 +0000

Πολλοί Τρικαλινοί τον τελευταίο καιρό φεύγουν πάνω από  την ηλικία των 100 χρόνων

Πρόκειται για  ανθρώπους μεγάλης μακροβιότητας που ξεπερνούν τα 100 χρόνια και πλησιάζουν έως και τα 115.
Oι υπεραιωνόβιοι Τρικαλινοί παραμένουν ακμαίοι και σφύζουν από ενεργητικότητα μέχρι και τη τελευταία στιγμή πριν φύγουν.
 Αυτό που ισχυρίζονται άνθρωποι που βρίσκονται


γύρω από τους υπεραιωνόβιους είναι ότι πρώτα απ΄όλα έχουν απομακρύνει από πάνω τους το άγχος και το στρες.
Είναι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι θα πει «καναπές» και «καθισιό», δεν καπνίζουν, έχουν χιούμορ, αποφεύγουν τα περιττά κιλά, και τα δύσκολα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν με στωικότητα και σαν αφορμή για να κάνουν κάτι καινούργιο.
Μεγάλη σημασία έχει και διατροφή τους η οποία είναι πλούσια σε λαχανικά και  φρούτα, ειδικά τα ξυνόμηλα Καλαμπάκας τα οποία φημίζονται για τις οξειδωτικές τους ιδιότητες.
Επίσης, τα κρεμμύδια των Τρικάλων και ειδικότερα τα φημισμένα κρεμμύδια του Παλαιομόναστηρου συμβάλλουν στην μακροζωία και στην καλή υγεία.
 Ένα ιδιαίτερο διατροφικό προϊόν που συμβάλει στη μακροζωία είναι το Τρικαλινό μέλι που παράγεται στο ελατόδασος του Περτουλίου και στο πευκόδασος του Κόζιακα και στα ορεινά χωριά του Ασπροποτάμου.
Επιπλέον, κατά τους ειδικούς στην μακροζωία και στην καλή υγεία συμβάλει το κατσικίσιο γάλα το οποίο παράγεται κατά κόρον στα Τρίκαλα και η τρικαλινή φέτα και το γιαούρτι το οποίο είναι φημισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και τέλος η συντροφικότητα που στην περιφέρεια και σε ανθρώπους προηγούμενων γενιών διατηρείται ακόμη και είναι πολύ ακμαία.
(image)Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Wed, 07 May 2014 07:17:00 +0000

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
(image)Υποψήφιοι με ενοίκιο στα Τρίκαλα

Wed, 07 May 2014 07:07:00 +0000

Μέχρι 1000 ευρών ενοίκιο έφτασε το μίσθιο των υποψηφίων των δημοτικών εκλογών στα Τρίκαλα, προκειμένου να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια υποψηφίων δημάρχων στις εκλογές της 18η Μαΐου.

Το μέτρο του ενοικίου προέκυψε διότι δεν υπήρχαν πρόθυμοι υποψήφιοι να εκτεθούν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές λόγω του


μεγάλου αριθμού των υποψηφίων Δημάρχων και συγχρόνως των περιφερειακών εκλογών και προκειμένου να κινδυνεύσουν να συμπληρώσουν τους συνδυασμούς τους ορισμένοι υποψήφιο αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο ενοίκιο υποψηφίων.
Όταν κυκλοφόρησε το «Ενοικιάζονται υποψήφιοι» και έγινε γνωστό ότι το μίσθιο του ενοικίου, στην αρχή ανέρχονταν για ορισμένους με ιδιαίτερα προσόντα μέχρι και 1000 ευρώ, για διάστημα ενός μηνός, τότε έσπευσαν πολλοί και όπως ήταν φυσικό λόγω της μεγάλης προσφοράς το μίσθιο του ενοικιαζόμενου υποψηφίου άρχισε να πέφτει.
Τις τελευταίες μέρες πριν κατατεθούν οι συνδυασμοί το μίσθιο του ενοικίου κάθε υποψηφίου έφτασε στο χαμηλότερο σημείο και μπορούσε να βρει κανείς διαθέσιμο υποψήφιο για ένα διάστημα ενός μήνα έναντι των 200 ευρώ και τα παράβολα προπληρωμένα.
(image)Θαυμαστής του Παπαδόπουλου και του Κασιδιάρη σε ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα

Tue, 06 May 2014 13:08:00 +0000

 Εκλογικός χαμός στα Τρίκαλα ενέκυψε έπειτα από καταγγελία του συνδυασμού «Φυσάει κόντρα που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ ότι στον συνδυασμό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και νυν Δημάρχου Χρήστου Λάππα και υποψήφιο και πάλι για τον δήμο Τρικκαίων περιλαμβάνεται το όνομα ενός υποψηφίου, του Βασίλη Ντόβα, οποίος έχει εκφράσει κατά καιρούς επαινετικά σχόλια τόσο υπέρ της δικτατορίας του Γεωργίου Παπάδοπουλου, όσο και στελεχών  της Χρυσής Αυγής.

 Ο εν λόγω υποψήφιος χαρακτηρίζεται το δεξί χέρι(ορισμένοι το χαρακτηρίζουν το ακροδεξιό χέρι)
 του νυν  και υποψηφίου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, όποιος τον ακολουθεί σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και πρόσφατα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ παρευρέθη  και σε γάμο που ετελέσθη καθότι ήταν κουμπάρος των νεόνυμφων ο Βασίλης Ντόβας και ακλούθησε τρικούβερτο γλέντι παρουσία και πολλών άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απολαύσαν τις χορευτικές ικανότητες του θαυμαστή των Απριλιανών της χούντας και της Χρυσής Αυγής!
(image)Τα Τρίκαλα εκτός της ζώνης χρεοκοπίας

Sun, 04 May 2014 16:31:00 +0000


Σπάει όλα τα στατιστικά και λογιστικά στοιχεία περί χρεοκοπίας της Ελλάδος

Η Πρωτεύουσα των Βλάχων, τα Τρίκαλα, ζουν μέρες πρωτοφανούς οικονομικής ευφορίας.

Παντού γλέντια και πανηγύρια, χοροί, κοκορέτσι και σπληνάντερα και μπόλικη τσίκνα και εν μέσω όλων αυτών, 1501 υποψήφιοι των Δημοτικών, περιφερειακών και των ευρωβουλευτικών εκλογών βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη για να μεταδώσουν οι περισσότεροι την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Εν γιορταστική πανδαισία καταναλώνουν κοψίδια, λουκάνικα, παϊδάκια,  και

χοιρινές μπριζόλες.
Τα Τρίκαλα παρουσιάζουν την εικόνα της αναπτυγμένης Ελλάδα σε πείσμα της μίζερης Ελλάδας που προσπαθούν να παρουσιάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία χαίρονται με την καταστροφή της Ελλάδος.
Παντού συναντάς χαμογελαστά πρόσωπα και όχι μόνο τα χαμογελαστά πρόσωπα των 1501 υποψηφίων αλλά χαμόγελα και από εκείνους που έχουν πειστεί ότι η οικονομική κρίση στα Τρίκαλα έχει πια τελειώσει.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων της πόλης είναι υποδειγματική.
 Όλοι σφίγγουν τα χέρια μεταξύ τους και αγκαλιάζονται σαν μια γροθιά, η οποία άλλοτε (λόγω της εκλογικής αντιπαράθεσης)εκτοξεύονταν εναντίον  αντίπαλων πολιτικών οπαδών.
 Σήμερα δεν υπάρχει ένταση σε αυτή την πρωτόγνωρη γιορτή της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής εφορίας που ενέκυψε στην πόλη των Τρικάλων, μόλις κατατέθηκαν οι εκλογικοί συνδυασμοί των 1501 υποψηφίων.
Επί ένα μήνα οι 1501 υποψήφιοι θα είναι το επίκεντρο όλων των εορταστικών εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα την Πρωτομαγιά βρέθηκαν και οι 1501 υποψήφιοι ενωμένοι στην καθιερωμένη θεατρική παράσταση του "Παραδοσιακού Θεατρου Ξυλοπαροικου".
Φωτο: Τρικαλαολα
(image)Μόνο 776 υποψήφιοι στο Δήμο Τρικκαίων

Sat, 03 May 2014 11:24:00 +0000

776 υποψήφιοι σε μια εκλογική διαδικασία δεν είναι και πάρα πολλοί. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει ο καθένας τον εαυτόν του!Κανονικά θα έπρεπε οι υποψήφιοι να είναι σύμφωνα με το πληθυσμό των Τρικκαίων πολιτών 10.000 υποψήφιοι.Αλλά, επειδή θα υπήρχε πρόβλημα, χώρου καταρχήν, έπειτα από διαβουλεύσεις και συσκέψεις μεταξύ των εκλεκτών συγγενειών φυλών και φαρών αποφθέχτηκε αυτή η λύση και κατόπιν ποικίλων συμβιβασμών ορίστηκε και αποφασίστηκε ότι 776 υποψήφιοι καλύπτουν όλο το φάσμα των  ιδεολογικών, συγγενικών και φυλετικών αποχρώσεων.Διότι στα Τρίκαλα, όπως είναι γνωστόν, εκτός από τους συγγενικούς δεσμούς, υπάρχουν και κατοικούν διάφορες φυλές και φάρες οι οποίες από ανέκαθεν βρίσκονται σε διαρκή διαπάλη!Προκειμένου να μη οξυνθούν τα πνεύματα και πάλι κατέληξαν σε αυτή τη οικονομική λύση των 776 υποψηφίων με έξη διαφορετικά πακέτα, τα οποία αναλυτικά είναι οι εξής: 156 της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  85 της «Αλλαγή πορείας»,181 της «Επανεκκίνηση Τώρα»,179  της  «Τρίκαλα-Συμπολιτεία» 70   της  "Τρίκκης Πολιτεία"105  του «Φυσάει Κόντρα»,Οι 156 υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στα ΤρίκαλαΚΑΪΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ            του      ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ   -    Υποψήφιος Δήμαρχος ΤρικκαίωνΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                      ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ1          ΑΝΔΡΕΟΥ    ΣΤΕΦΑΝΟΣ  του      ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ2          ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ     του      ΕΥΘΥΜΙΟΥ3          ΛΙΟΝΤΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ     του      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ                                      1          ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ     του      ΝΙΚΟΛΑΟΥ2          ΜΠΑΚΑΣΗΣ  ΔΗΜΗ[...]Οικολογικό έγκλημα στα Τρίκαλα

Fri, 23 Aug 2013 18:24:00 +0000

Οικολογικό έγκλημα στο μοναδικό και σπάνιο υγροβιότοπου «Γκιτζή», στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.
Αυτήν την εικόνα παρουσιάζει σήμερα ο σπάνιος υγροβιότοπος του Μικρού Κεφαλόβρυσου Τρικάλων.
 Πριν λίγες μέρες η μικρή λίμνη ξέβρασε 100 κιλά ψάρια νεκρά από κάποιο τοξικό υγρό που ρίχθηκε στη λίμνη και σήμερα η άλλοτε μικρή λίμνη "Γκιτζή" που επί χρόνια διατηρούσε σπάνια χλωρίδα και πολλά σπάνια υδρόβια είδη της περιοχής αποτελεί Κρανίου τόπο.
(image)Έρχεται μεγάλη μαγνητική καταιγίδα στις 28 Μαϊου!

Thu, 23 May 2013 22:33:00 +0000

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ
  
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι επιστήμονες για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας στα τέλη Μαΐου, συγκεκριμένα στις 28 του μήνα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για προβλήματα τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στην ανθρώπινη υγεία κια συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Νίκο Κατσαρό «είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις,παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας,προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων,και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια».

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά, όπως δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Κατσαρός. «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν απο υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αύπνία, καχεξία,πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα».

Ρώσοι επιστήμονες, που εχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες στην βιολογία του διαστήματος και γενικά στίς επιδράσεις του ανθρώπου στο διάστημα,αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία(δηλ. ελλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν οτι επηρεάζεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.

Τι ακριβώς όμως είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες; Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύονται από την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γη.

Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.

Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό. Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα έως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις. Συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
(image)"Ξέχασε" να επιστρέψει στη φυλακή

Tue, 21 May 2013 16:18:00 +0000

Ένας 45χρονος με ποινή κάθειρξης εννέα ετών, έξι μηνών και είκοσι πέντε ημερών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία "ξέχασε" να επιστρέψει
στις φυλακές του σωφρονιστικού καταστήματος Κασσαβέτειας, αλλά
 ο "ξεχασιάρης" 45χρονος κακοποιός  μετά την παραβίαση της τακτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί συνελήφθη  σήμερα το πρωί στην  περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
(image)Η "σφαγή" των νηπίων

Tue, 21 May 2013 06:33:00 +0000

Πάνω από 100.000 νήπια και παιδιά στο δρόμο.
Στον αέρα βρίσκεται η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των δήμων όλης της χώρας.
Η Καθυστερημένη χρηματοδότηση (πρόγραμμα του ΕΣΠΑ) ανέρχεται στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ και αφορά τα έτη 2013-2014 και 2014-2015.
 Οι δήμοι όλης της χώρας από καιρό έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου, αλλά το πρόγραμμα παραμένει ακόμα αδρανές με αποτέλεσμα 100.000 νήπια και παιδιά να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός φιλοξενίας των Κέντρων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης , δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα σε χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες.
(image)Ο Κόζιακας, το Κερκέτιον Όρος των αρχαίων

Tue, 21 May 2013 05:49:00 +0000

Ο Κόζιακας, το Κερκέτιον Όρος των αρχαίων, βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της κεντρικής Πίνδου. Χαρακτηρίζεται από γυμνές και βραχώδεις ράχες και κορυφές αλλά και από δασωμένα φαράγγια και δάση ελάτης. Οι κύριες ανθρώπινες δραστηριότητες είναι η γεωργία, η δασοπονία, η κτηνοτροφία και το κυνήγι.
Στην περιοχή του Κόζιακα υπάρχουν 11 είδη της χλωρίδας που είναι ενδημικά ή προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία.
Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί: «Περιοχή Ελεγχόμενης Θήρευσης και απόθεμα θηραμάτων» στην περιοχή οι πληθυσμοί των μεγάλων θηλαστικών - θηραμάτων χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης και προστασίας, κυρίως από την λαθροθηρία, τα θηλαστικά αυτά είναι το ελάφι (Cervus Elaphus), το ζαρκάδι (Capreolus capreolus).
Η περιοχή είναι εξίσου σημαντική και για τα είδη άγριας πανίδας που φιλοξενεί, είναι ένας από τους σπάνιους βιότοπους για την αρκούδα (Ursus arctos), το λύκο (Canis lupus) και το αγριόγιδο (Rupicapra rupicapra balcanica),. Το βουνό φιλοξενεί σημαντικούς πληθυσμούς μεγάλων αρπακτικών, κυρίως γυπών, και έχει χαρακτηριστεί ως Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά. (Important Bird Area). Χαρακτηριστικά είδη είναι: το όρνιο (Gyps fulvus), ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos), ο Ασπροπάρης (Neophron percnopterus) και ένα πλήθος πουλιών που κατακλύζουν τα ανοίγματα του δάσους.  Η οικολογική ποιότητα και η ισορροπία της περιοχής όπως διαμορφώνεται από την διαχείριση της, είναι εύθραυστες και για αυτό απαιτούνται συνεχείς χειρισμοί από την δασική υπηρεσία.
Τέλος η περιοχή περιλαμβάνει και το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, το οποίο χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Η περιοχή  αποτελείται από το σύνολο του ορεινού συγκροτήματος του Κόζιακα  η οποία περικλείεται από τα όρη Κόζιακας, Περιστέρι, Χάσια, Τζουμέρκα και τη Νότια Πίνδο. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα της θεσσαλικής πεδιάδας και καταλαμβάνει ολόκληρο σχεδόν το δυτικό τμήμα του νομού Τρικάλων και έχει έκταση 45.000 ha (Κόζιακας).
 Ακολουθώντας το δρόμο Τρικάλων – Άρτας  μετά από 18 χλμ φθάνουμε στην Πύλη. Στη συνέχεια βγαίνοντας από την Πύλη και μετά τη γέφυρα που θα συναντήσουμε θα ακολουθήσουμε το δρόμο προς την Ελάτη και το Περτούλι. Στα Περτουλιώτικα Λειβαδιά στρίβουμε αριστερά και συναντάμε τα χωριά Χρυσομηλιά, Αηδόνα, Παλαιοχώρι, Καλογριανή Γλυκομηλιά, Κλεινοβό, Αμπέλια και συνεχίζουμε έως την Καλαμπάκα. Εάν βρισκόμαστε στην Καλαμπάκα ακολουθούμε το δρόμο προς Διάβα και στη γέφυρα του Πηνειού στρίβουμε αριστερά προς Χρυσομηλιά. agro-tour.net
Foto:pindos.blogspot.gr
(image)Ο Μ. Ταμήλος πήρε σβάρνα τα βουνά

Mon, 13 May 2013 12:30:00 +0000

Όπου Γιορτή και Πανηγύρι ο Μιχάλης μέσα Θα αναστενάξουν τα βουνά από τη παρουσία του Μ. Ταμήλου, ο οποίος μετά την επικοινωνιακή επέλαση του Βλαχογιάννη μέσω των εκπροσώπων του τοπικού Δεσποτάτου , το οποίο έχει υποστηρίξει την υποψηφιότητά του και θεωρείται «παιδί» του εκκλησιαστικού δεσποτάτου Τρίκκης και Σταγών, άρχισε να ανησυχεί σφόδρα ότι ο έτερος βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα προσπαθεί να του κόψει το νήμα του επικοινωνιακού ράλι το οποίο έχει ξεκινήσει από καιρό. Ο Μιχάλης Ταμήλος στερείται της εύνοιας του τρικαλινού Δεσποτάτου, αλλά  είναι πιο γρήγορος στα πανηγύρια και τις φιέστες, ειδικά στα ορεινά βλάχικα χωριά των Τρικάλων, όπου λόγο καταγωγής επικοινωνεί στα βλάχικα για να μην καταλαβαίνουν οι παπαράτσι των Αθηνών, που περιμένουν πώς και πώς να μιλήσει την ελληνική (θεσσαλική) την οποία ο Μιχάλης την κατέχει επιστημονικώς και επιτοπίως. trikala-news.blogspot.com Διαβάστε Περισσότερα στο trikala-news.blogspot.com [...]Πλημμύρισαν την τρικαλινή αγορά με λαθραία Τσιγγάρα

Mon, 13 May 2013 11:54:00 +0000

Δύο αλλοδαποί Πακιστανοί, αλώνιζαν επί μέρες την τρικαλινή αγορά πουλώντας  λαθραία τσιγάρα φθηνότερα από τα κανονικά, τα οποία  φέρνουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Το φθηνό κόστος του πακέτου ήταν ένα πρόσθετο δέλεαρ για τους αρειμάνιους καπνιστές των Τρικάλων, ωστόσο η δράση των αλλοδαπών Πακιστανών σταμάτησε όταν έγινε αντιληπτό από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων ότι τα φθηνά πακέτα ήταν λαθραία. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν αλλά 600 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν πρόλαβαν να διαθέσουν και κατασχέθηκαν.
Το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης διενεργεί προανάκριση για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων  στο κύκλωμα των λαθραίων τσιγάρων στα Τρίκαλα και τυχόν εμπλοκή τρικαλινών, οποίοι εμπλέκονται στην εισαγωγή λαθραίων πακέτων από χώρες, όπως Βουλγαρία, Αλβανία και Τουρκία.
(image)Διήμερο με 11 ταινίες τρικαλινών δημιουργών

Mon, 13 May 2013 10:48:00 +0000

(image)  Αφού η έβδομη τέχνη αγγίζει τους τρικαλινούς… αφού το μικρό χρυσό αγαλματίδιο εμπνέει τους πάντες… αφού η καρέκλα του σκηνοθέτη είναι αναπαυτική και περιζήτητη (αυτή, μέχρι και Χίτσκοκ μπορεί να σε κάνει)… αφού η πρώτη δημιουργία είναι πάντα η καλύτερη….
Και αφού η αγάπη για τον κινηματογράφο δεν εξαντλείται στον νομό μας μόνο στην παρακολούθηση ταινιών…
Η πρώτη προσπάθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων για προβολή των δημιουργιών τρικαλινών σκηνοθετών, είναι γεγονός!
13-14/5/2013
Σήμερα  Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στον μύλο Ματσόπουλου, θα προβληθούν 11 ταινίες που δημιούργησαν τρικαλινοί σκηνοθέτες.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες, από τα Τρίκαλα μέχρι το Λος Αντζελες (!) θα παρουσιάσουν στο τρικαλινό κοινό τις προσπάθειές τους. Ταινίες για όλα τα γούστα, ταινίες με μεράκι και αγάπη, ταινίες έκφρασης. Μεγαλύτερης ή μικρότερης διάρκειας, με υπόθεση, με σχέδιο, με συναισθήματα, με σκοπό.
Η πρώτη μας προσπάθεια, το U made it Festival, θα αρχίσει και τις δύο ημέρες στις 21.45 και θα προβληθούν οι παρακάτω 11 ταινίες (δίπλα αναφέρεται η διάρκειά τους):

Δευτέρα 13 Μαΐου
Μεσάνυχτα: Απόστολος Τσατσαρώνης, 13΄
Ντοκιμαντέρ του Απόστολου Τσατσαρώνη, 5΄
Veteran: Τάσος Κορομηλάς 23΄
Dividing the island: Γιώργος Κόντος 20΄
F5,6: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας 1,5΄
Werewolf: Βασιλένα Μητσιάδη, Νίκος Νταούλας 29΄

Τρίτη 14 Μαΐου
Κλειώ: Γυμνάσιο Οιχαλίας
Ζω οικολογικά: Μουσικό Σχολείο Τρικάλων
Το μαύρο μπουκέτο: Μουσικό Σχολείο Τρικάλων
Γιακουμολουκουμάκος: Αχιλλέας Κόκκοβας, 8,5΄
The steel wall of living together: Χασάναγας Νίκος 27΄

Σας περιμένουμε όλους!
Είσοδος ελεύθερη

http://kltrikala.blogspot.gr/
(image)Παιδάκι 19 μηνών έπεσε από τον πρώτο όροφο στον Πυργετό Τρικάλων

Fri, 10 May 2013 20:29:00 +0000

Τραγικό ατύχημα, με σοβαρό τραυματισμό 19μηνου παιδιού, συνέβη στα Τρίκαλα τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα και πριν από λίγη ώρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας σε σοβαρή κατάσταση.
Συγκεκριμένα το παιδάκι μετά το τραγικό συμβάν της πτώσης από τον πρώτο όροφο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μετά τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις και τις πρώτες βοήθειες, η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στον Πυργετό Τρικάλων.
(image)