Subscribe: rania in roseland
http://raniainroseland.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: rania in roseland

rania in roseland

Updated: 2018-03-06T02:23:46.761-08:00

 Ο ΧΟΧΛΙΔΟΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

2009-12-27T11:21:31.795-08:00

Εύχομαι το νέο έτος να φέρει σε όλους υγεία, χαρά και πολλά παιδικά χαμόγελα και γέλια!!!Αλλά ας τα πεί καλύτερα ο Χοχλιδομανούσος.Όταν το είδα αυτό το βιντεάκι πέθανα απο τα γέλια!!!Απολαυστε τον λοιπόν και εσείς!!!Καλές γιορτές σε όλους σας και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!!


(object) (embed)ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;

2009-11-29T10:47:55.680-08:00

Είμαι και εγώ μια απο τους πολλούς αναποφάσιστους, να κάνω ή να μην κάνω το εμβόλιο; Επαγγελματίας υγείας είμαι και σίγουρα κάποια στιγμή θα νοσήσω,πολλοί όμως είναι αυτοί που λένε ότι ο ίος της κοινής γρίπης σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο και  δεν δίνουμε σημασία σε αυτό,άρα μήπως πολύ κακό για το τίποτα; Μήπως όλο αυτό είναι μια μεγάλη φούσκα που θα ξεφουσκώσει κάποια στιγμή; Μήπως λοιπόν τα ΜΜΕ έχουν κάνει την τρίχα τριχιά; Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Η πρώην chief medical officer της Φινλανδίας Dr Rauni Kilde αποκαλύπτει σε ένα βίντεο-συνέντευξη τους στόχους των Παγκοσμιοποιητών για μείωση του Παγκόσμιου Πληθυσμού σε 2/5 και το ρόλο των εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων.


(object) (embed)Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

2009-11-19T13:56:15.946-08:00

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου είναι η Παγκόμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης και η ομάδα του protagon.gr, μετά από αίτημα του Χαμόγελου του Παιδιού, ετοίμασε αυτά τα 2 βίντεο. Στο πρώτο 4 μαρτυρίες παιδιών και στο δεύτερο ένα σποτάκι το οποίο πρόκειται να παίξει σε τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακούς τόπους που θέλουν να αναφερθούν στην παγκόσμια αυτή ημέρα.

Διαδώστε αυτά τα 2 βίντεο!

http://www.protagon.gr/default.aspx?tabid=425

 
το άρθο είναι απο τον ιστότοπο http://www.protagon.gr/default.aspx?tabid=425&videoid=1870Είμαι εδώ και μου λείψατε πολύ!!!!!

2009-11-05T15:30:10.209-08:00

(image)
Επιστροφή μετά απο ενά μεγάλο διάστημα αποχής και μεγάλη αλλαγής!!!Μου λείψατε πάρα πολύ και νομίζω πως αυτό το λάθος δεν θα το ξανακάνω!!!Επιστροφή λοιπόν όχι όμως μόνη αλλά διπλή με σύντροφο της ζωής μου τον Γιώργο!!!Παντρεμένη πλέον και πολύ ερωτευμένη θα τα λέμε σίγουρα πιο συχνά μεσω του προσωπικού μου ιστολογίου!!!Έυχομαι τα καλύτερα για όλους και στους ανύπαντρους και στα δικα σας παιδιά και γρήγορα!!!
Αφιερωμένο στον άντρα της ζωής μου!!!!

(object) (embed)12 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

2009-05-12T11:23:54.574-07:00

(image) Με θέμα ‘Ποιότητα στην Κοινωνική Φροντίδα: Οι νοσηλευτές πρωτοπόροι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας’, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το πρώτο επίπεδο επαφής με το ΕΣΥ για τα άτομα, τις οικογένειες και την κοινότητα, φέρνοντας την φροντίδα Υγείας όσο το δυνατό πιο κοντά στο χώρο όπου οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται.

Τα διεθνή στοιχεία δείχνουν ότι συστήματα Υγείας βασισμένα σε ένα ισχυρό προσανατολισμό προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, έχουν τις καλύτερες και τις πιο ακριβοδίκαιες εκβάσεις, είναι αποδοτικότερα, έχουν χαμηλότερες δαπάνες περίθαλψης. Μπορούν να επιτύχουν ικανοποίηση χρηστών από εκείνα τα συστήματα που έχουν ασθενή προσανατολισμό προς την πρωτοβάθμια, η οποία διέπεται από τέσσερις αρχές:

Την ισότητα και καθολική προσβασιμότητα στις υπηρεσίες Υγείας, τη συμμετοχή της κοινότητας στον καθορισμό και την εφαρμογή της ατζέντας στον τομέα Υγείας, τις διατομεακές προσεγγίσεις στην Υγεία και την κατάλληλη τεχνολογία.(image) Οι στρατηγικές που αναπτύσσουν ή που ενισχύουν συστήματα βασισμένα στην πρωτοβάθμια θα απαιτήσουν κοινές προσπάθειες από τους επαγγελματίες Υγείας, τους πολίτες, τις κυβερνήσεις. Οι νοσηλευτές μπορούν, ενεργούν και πρέπει να διαδραματίσουν ένα ενεργό ρόλο, γιατί όχι και ηγετικό.

Η νοσηλευτική πρακτική αποτελεί την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εμπεριέχει τη φροντίδα ατόμων όλων των ηλικιών, οικογενειακών ομάδων με ή χωρίς ασθένεια. Οι νοσηλευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι. Η νοσηλευτική περιλαμβάνει την προαγωγή της Υγείας, την πρόληψη της ασθένειας, την φροντίδα όσων νοσούν, την αποκατάσταση της Υγείας, κώδικας ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών, που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1953.

Στην ευρωπαϊκή περιοχή προωθείται η καθιέρωση του οικογενειακού νοσηλευτή (FHN) εστιασμένου στην κοινότητα, ο οποίος φροντίζει όλη την οικογένεια θεωρούμενος ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας.

Θέτοντας λοιπόν τον νοσηλευτή στο επίκεντρο σημαίνει:

* Βελτιωμένη πρόσβαση στην φροντίδα.
* Βελτίωση της πρόληψης των χρόνιων παθήσεων.
* Βελτίωση του δείκτη κόστους αποτελέσματος.
* Βελτιωμένα αποτελέσματα.
* Βελτιωμένη υγειονομική επιτήρηση.
* Βελτιωμένη αποκατάσταση μετά από καταστροφές.
* Βελτιωμένη συμμόρφωση του ασθενούς στην φροντίδα.
* Δραστική τεχνολογία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!!

2009-05-05T04:17:11.297-07:00

Μετά απο παρότρυνση και πρόσκληση του φίλου μου του skroutsakou και επι ευκαιρίας μιας και έχω αρκετό καιρό να κάνω ανάρτηση σας παραθέτω λοιπόν τα τραγούδια που οταν τα ακούω μου θυμίζουν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις!Καλή ακρόαση!!!Ελπίζω να σας αρέσουν!!!

(object) (embed)

(object) (embed)

(object) (embed)

(object) (embed)ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ!!!

2009-04-19T23:35:02.222-07:00

(image)
Με τις παρακάτω μαντινάδες μου ευχηθήκανε φίλοι και γνωστοί για χρόνια πολλά, επειδή όμως είναι όλες πολύ ωραίες και εγω δεν μπορώ να διαλέξω με πια να σας ευχηθώ σας τις αφιερώνω όλες!!!!

Σε όλο τον κόσμο στέλνω ευχές
και μια κρατώ για σενα,
τα όνειρα σουνα τα δεις
πραγματοποιημένα!!!

Το Άγιο φως της ανάστασης
να χεις για συντροφιά σου,
και άγγελοι να είναι δ'ιπλα σου
σε όλα τα βήματα σου!!!

Όσες κροτίδες πέσουνε το πάσχα στον αέρα,
τόσες χαρές σου εύχομαι να χεις κάθε μέρα!!!

Όταν με φώς τσ'ανάστασης
ανάψεις το κερί σου
κάθε ακτίνα μια χαρά
να είναι στη ζωή σου!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

2009-04-17T01:44:10.778-07:00

(image)

Nα που έφτασε και το Πάσχα, να που πάλι χαμπάρι δεν πήρα πως πέρασε ο καιρός.Δεν ξέρω αν είναι καλό η δουλειά και τα προβλήματα να σε απορροφάνε τόσο πολύ που να μην βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς με οτι εσένα κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο. Είναι πολλές οι φορές που χάνομαι μέσα στις δυσκολίες και στα προβλήματα αλλά ξέρω και είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες!!!Γι'αυτό λοιπόν εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα να περάσουμε καλά, όσο καλύτερα γίνεται και να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να περάει καλά χωρίς έγνοιες και προβλήματα!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους μέσα απο την ψυχή μου!!!Εδω είμαι πάλι!!!!

2009-03-26T14:50:22.055-07:00

Ξέρω πως χάθηκα για αρκετές μέρες αλλά έγιναν πολλά.....είπα και εγω μια ταπεινή νοσηλεύτρια να πάρω μια άδεια 2 εβδομάδων και ενώ όλα κυλούσαν τέλεια με ηρεμία και ξεκούραση την πρώτη εβδομάδα την προηγούμενη τετάρτη δέχτηκα τηλεφώνημα απο τον δίδυμο αδελφό μου πως πρέπει να μπει για ένα χειρουργείο το Σάββατο. Αφου έπαθα το πρώτο σοκ και μετά τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου καθησυχάστηκα, έψαξα για εισητήρια για Αθήνα.Έφυγα λοιπόν για Αθήνα παρασκευή και μπήκαμε για χειρουργείο το σάββατο, περιττό να σας πω οτι το αγχος και το στρες που πέρασα δεν μπορώ να σας το περιγράψω,νόμιζα πως θα είναι ένα συνηθισμένο χειρουργείο, όμως μόλις είδα να τον πιάνει η αναισθησία και να κοιμάται βούρκωσα και ευχόμουν απο μέσα μου να πάνε όλα καλά. Μετά απο 3 ώρες χειρουργείου και με την πίεση του να έχει γίνει ανσασερ και εμένα στα πρόθυρα κατάρευσης(νοσηλεύτρια αναισθησιολογικού σου λεέι ο άλλος αλλα πιστέψτε με είναι πολύ διαφορετικό να είναι δικός σου άνθρωπος στο τραπεζι του χειρουργείου)όλα πηγαν καλά και το χειρουργείο πήγε καλά και ο αδελφός μου ξύπνησε και εγώ γλίτωσα την κατάρευση.Σε αυτο το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά (οι οποίοι τυνχάνουν να είναι και συνάδελφοι του αδελφού μου αφού και ο ίδιος είναι νοσοκόμος στο χειρουργείο)του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού τμήματος της Ευρωκλινικής(είστε υπέροχοι!!!) καθώς και τον ιατρό τον κύριο Τομπρή και τον αναισθησιολόγο κύριο Λεμονή.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!!Άντε αδελφέ περαστικά!!!Και ιδού τα πειστήρια όχι του εγκλήματος αλλά του χειρουργείου:Μια μέρα πριν βγήκαμε το βράδυΤην ημέρα της επέμβασης μέσα στο χειρουργείοΜε τα κοριτσια του αναισθησιολογικού!!!Με εμένα!!!!Με ενα απο τα παιδιά του χειρουργείουΚαι κατα την διάρκεια της επέμβασης[...]Στο Λούνα Παρκ

2009-03-14T15:05:55.311-07:00

Δεν ξέρω αν σας έλλειψα για λίγες μέρες, όμως η ολιγοήμερη άδεια από το νοσοκομείο μου έχει δώσει τη δυνατότητα να ...χαλαρώσω και παράλληλα αποφάσισα να απομακρυνθώ για λίγο από βλαβερές συνήθειες όπως το διαδίκτυο. Η άδεια μου θα συνεχιστεί για ακόμα μια εβδομάδα, το ίδιο και η ξεκούραση και η χαλάρωση, δεν άντεξα όμως στον πειρασμό μιας ανάρτησης για την περίηγηση μας στο Λούνα Παρκ.Και για να γίνομαι πιο συγκεκριμένη, αυτές τις ημέρες στην πόλη μας έχει έρθει το Λούνα Παρκ "Κατερίνα", το οποίο επισκεφήκαμε με μια παρέα φίλων και τη μικρή Ολυμπία. Αφού λοιπόν η μικρή μας φιλενάδα έπαιξε όσο ήθελε στα αμαξάκια και στα αεροπλανάκια, είπαμε και εμείς οι μεγαλύτεροι να δοκιμάσουμε το πειρατικό καράβι, μια κατασκευή που ταλανίζεται αριστερά και δεξιά και σηκώνει τους επιβάτες ψηλά, ψηλά, πολή ψηλά!!!Πραγματικά, αυτό που νοιώσαμε δεν το περιμέναμε, αφού η ψυχή μας πήγε στην κούλουρη, ενώ λίγο έλειψε να χάσουμε τα ντολαμαδάκια και τα καλαμαράκια που είχαμε καταναλώσει λίγες ώρες πριν. Ουρλιαχτά και δυνατό κράτημα από τις προστατευτικές μπάρες ήταν τα μοναδικά μας όπλα, που δεν τα αφήσαμε βέβαια ανεκμετάλευτα . Αφού κατεβήκαμε και περιμέναμε κανένα εικοσάλεπτο να μπουν τα εσωτερικά μας όργανα στην φυσιολογική τους θέση, είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο παιχνίδι με τις μπάλες και τα αλογάκια (κατά τα άλλα πήγαμε για την μικρή Ολυμπία στο Λούνα Παρκ). Το σενάριο είναι απλό: Έντεκα παίκτες προσπαθούν να ρίχνουν μπάλες σε διαδρόμους με τρύπες, σε κάθε παίχτη αντιστοιχεί ένα αλογάκι, που κάθε φορά που μπαίνει η μπάλα σε τρύπα προχωρά προς τον τερματισμό. Όποιος παίχτης ρίξει πιο πολλές φορές την μπάλα του στις τρύπες, προωθεί πιο γρήγορα το αλογάκι του και κερδίζει. Προσπάθησα δύο φορές. Την πρώτη φορά μάθαινα, αλλά τα κατάφερα αρκετά καλά. Τη δεύτερη φορά όμως πήρα γρήγορο αλογάκι (τον Δον Κιχώτη) είμουν ασυναγώνιστη και.... τα κατάφερα. Έπαθλο μου ήταν ένας μεγάλος πάνινος όφις (φίδι) που τον πήρα αμέσως αγκαλιά.Μετά παίξαμε και άλλα παιχνίδια, μαζί με τη μικρή μας φίλη και κερδίσαμε και κουκλάκια στο ψάρεμα. Ο μπαμπάς της μάλιστα της κέρδισε ένα ολόκληρο φεγγάρι στα αλογάκια.Γενικά π[...]5 σχόλια

2009-03-08T11:59:15.362-07:00

(object) (embed)Ένας διαφορετικός '"αιματοκρήτης"

2009-03-06T02:27:32.040-08:00

(image) Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Δωρητών Οργάνων Σώματος («Αιματοκρήτης») είναι ένα νομικά αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί στην Κρήτη εδώ και 25 περίπου χρόνια. Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου υπήρξε η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ιδέα της δωρεάς ιστών και οργάνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πλέον ενεργά και με τη διάδοση ιδεών όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Βασικοί άξονες δράσης είναι η διοργάνωση τακτικών αιμοδοσιών, η πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, η δημιουργία και διανομή έντυπου υλικού και η με διάφορες ενέργειες ευαισθητοποίησης προαγωγή των ανωτέρω θεσμών.

Όραμα των μελών του συλλόγου είναι να υπάρξει μια μέρα που, κανένας δε θα ψάχνει για αίμα, κανένας δε θα αναζητά συμβατό δότη μυελού των οστών, κανένας δε θα περιμένει μόσχευμα σε λίστες αναμονής. Επειδή απλά θα υπάρχει επάρκεια: Επάρκεια σε αίμα, επάρκεια σε ιστούς, επάρκεια σε όργανα… ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ….
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μιχαήλ Σηφάκη 15, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλέφωνο:2810239773,Emai:aimatocritis@hotmail.com, Ομάδα στο facebook

(image) Η 9 Μαρίου 2009 έχει οριστεί Πανελλήνια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη. Μέλη του συλλόγου ¨Αιματοκρήτης" θα βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου (πλατεία Ελευθερίας) για να ενημερώσουν, να διανείμουν πληροφοριακό υλικό και να ευαισθητοποιήσουν για το θέσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

H 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη. Ο Ηλίας Πολίτης γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1916. Ήταν Ιδρυτής και Διευθυντής του περιφερειακού Κέντρου Αιμοδοσίας και Παραγώγων Πλάσματος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά. Έδωσε τον εαυτό του για να οργανωθεί και να εξελιχθεί η εθελοντική αιμοδοσία. Εκείνος πρώτος ανέλαβε την προσπάθεια παρασκευής παραγώγων αίματος, αφιερώνοντας ολοκληρωτικά την επιστημονική του προσπάθεια και αναλώνοντας κυριολεκτικά τη ζωή του. Ο ξαφνικός χαμός του το Μάρτη του 1976 την ώρα του καθήκοντος ήταν μια πραγματική απώλεια.

Η 9 Μαρτίου είναι μια αφορμή να αναλογιστούμε πως οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι για να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.Ειμασταν όλοι εκεί για τα γενέθλια σου!!!

2009-03-03T15:24:50.173-08:00

Όλοι είμασταν εκεί για να σου ευχηθούμε για τα γενεθλια σου, και εγω εκεί δίπλα σου να σε στηρίζω και να χαίρομαι που είσαι τόσο ευτυχισμένος!!!Εύχομαι να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι!!!Χρόνια σου πολλά και να σε χαίρομαι!!![...]Καλά Κούλουμα!

2009-02-28T11:12:10.915-08:00

(image) Εύχομαι σε όλους σας καλές απόκριες και καλά κούλουμα.

Προσωπικά, εργάζομαι το Σαββατοκύριακο και μόνο την Καθαρή Δευτέρα θα εκδράμουμε για λίγο αν μας το επιτρέψει ο καιρός. Ελπίζω να μπορέσουμε να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και να πετάξουμε χαρταετό.

Να μπορέσουμε να νοιώσουμε εκείνη την όμορφη αίσθηση της ικανοποίησης όταν οι προσπάθειες της παρέας έχουν στεφθεί με επιτυχία και ο χάρτινος αετός πετά ψηλά στον ουρανό.

Να παίξουμε με την καλούμπα τραβώντας τον αϊτό αριστερά και δεξιά, κοντά και μακριά. Να συναγωνιστούμε με τις γειτονικές παρέες ποιος θα πάει πιο ψηλά, ποιος θα είναι πιο όμορφος, ποιος θα έχει μακρύτερη ουρά.

Και βέβαια, να γευτούμε τα σαρακοστιανά μας εφόδια χαζεύοντας τους χαρταετούς να πετάνε ψηλά, πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που όλοι ζηλεύουμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να ανέβουμε!SOS ΓΙΑ ΑΙΜΑ!!!

2009-02-27T14:34:50.993-08:00

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!

Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ!!!Για να σου εξηγήσω πως νιώθω!!!

2009-02-27T09:37:44.428-08:00

(object) (embed)Λύθηκε το προβληματάκι με τα σχόλια

2009-02-27T15:44:03.869-08:00

Λόγω της εφαρμογής του νέου φόντου του ιστολογίου μου, για δυο μέρες δεν ήταν εφικτός ο σχολιασμός στους αναγνώστες. Το πρόβλημα (με λίγη βοήθεια) λύθηκε και περιμένω τα σχόλια σας (αν επιθυμείτε να σχολιάσετε)!!!H καλύτερη δουλειά του κόσμου!

2009-02-25T11:14:18.972-08:00


(image)

Πάνω από 800.000 άτομα από όλο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου», και μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, που διακόπηκε η λειτουργία της ιστοσελίδας που δέχεται τις αιτήσεις. Οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι Έλληνες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κουϊνσλάνδης, που κάνει την σχετική καμπάνια, θα επιλεγούν έντεκα άτομα από όλο τον κόσμο από τα οποία θα γίνει η πρόσληψη του φροντιστή του Hamilton Island.

Ο ετήσιος μισθός θα είναι περίπου 75.000 ευρώ και το άτομο που θα προσληφθεί θα έχει δωρεάν παραμονή στο τροπικό νησί σε βίλα με τρία υπνοδωμάτια και πισίνα, με βασικά καθήκοντα το κολύμπι, τις καταδύσεις και την ιστιοπλοΐα. Επίσης, θα ταΐζει τα σπάνια ψάρια της περιοχής, θα φροντίζει το ταχυδρομείο του νησιού, θα δημιουργήσει ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο, και υλικό video για να προσελκύσει τουρίστες στο νησί. Το νησί βρίσκεται στο σύμπλεγμα τροπικών νησιών Whitsunday Islands ανοιχτά των ακτών του Queensland. Σημειώνεται ότι το νησάκι έχει ζεστή θερμοκρασία όλο το χρόνο και διαθέτει γαλάζιο ουρανό, κρυστάλλινα νερά και καθαρές αμμουδιές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων προέρχεται από τις ΗΠΑ(11.565άτομα) και ακολουθούν ο Καναδάς με 2.791, η Βρετανία με 2.262 και η Αυστραλία με 2.064.Οι αρμόδιοι θα επιλέξουν τους 50 επικρατέστερους απο τους 34.684 υποψηφίους τους οποίους θα ανακοινώσουν την Τρίτη. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μια λίστα με 11 υποψηφίους, απο τους οποίους θα επιλεγεί τελικώς ο νικητής, που θα πιάσει δουλεία την 1η Ιουλίου, για έναν χρόνο!

Λοιπόν , τι λέτε; αξίζει;ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

2009-02-23T16:07:58.836-08:00

Ενα μικρό αλλά σοβαρό προβληματάκι αντιμετωπίζω με το blog αλλά πιστεύω οτι θα το φτιάξουμε!!!θα πρέπει να ξανα φτιάξω την λίστα των ιστολογίων που επισκέπτομαι(είδες άμα δεν ξέρεις τι παθαίνεις;)Ελπίζω μέχρι αύριο να μπορέσω να την ξαναφτιάξω και πιστεύω πως θα είναι καλύτερη απο την προηγούμενη!αχ!αυτή η τεχνολογία!!!Στο χιονισμένο δάσος

2009-02-23T12:21:52.698-08:00

Δεν ξέρω αν έχει χιονίσει στα μέρη σας, εδώ πάντως στην Κρήτη όλα τα ορεινά μέρη έχουν γίνει κάτασπρα. Την Κυριακή που μας περασε ο αρραβωνιαστικός μου ο Γιώργος επισκέφθηκε με κάποιους φίλους του ένα δάσος που υπάρχει στην περιοχή του, το Αζιλακόδασος στους πρόποδες του όρος Σελένα στο Βραχάσι Λασιθίου. Δυστυχώς εγώ λόγω βάρδιας δεν μπόρεσα να ακολουθήσω, αποζημειώθηκα όμως κάπως από τις φωτογραφίες που τράβηξε για μένα και τις οποίες κι΄ εγώ με τη σειρά μου μοιράζομαι μαζί σας:[...]Στον ρυθμό της αποκριάς!!!

2009-02-21T14:53:56.846-08:00

Στην περιοχή μας δεν εκτρέφουμε αγελάδες, ούτε έχουμε μουσουλμάνους για να συναντάμε χανούμισσες. Όμως, χάρην του τριωδίου μπορέσαμε να φωτογραφηθούμε με μια μικρή και χαριτωμένη αγελαδίτσα (οχι αυτήν του γιαουρτιου) και με μια ντροπαλή χανούμισσα!!!

Είναι οι ανηψιές μου η Μάγδα

(image)
και η Δέσποινα

(image)

και χάρη σ αυτές πήραμε μια γεύση απο αποκριάτικες μεταμφιέσεις!!!

(image)
Σας ευχόμαστε λοιπόν καλές απόκριες με πολύ πολύ φαντασία και χαμόγελο!!!!Rania driver!!!

2009-02-17T11:17:49.510-08:00

Αφού λοιπόν τα κατάφερα και πήρα το δίπλωμα οδήγησης, το σαββατοκύριακο ... πήραν φωτιά τα τιμόνια. Λίγο φοβισμένη στην αρχή, με άνεση και αυτοπεποίθηση στη συνέχεια, έκανα αρκετά χιλιόμετρα πηγαίνοντας και γυρνώντας στο χωριό του Γιώργου.

(image)
Και μην ακούτε όσα λένε οι άντρες για τις γυναίκες οδηγούς. Είμαστε πιο προσεκτικές, πιο ευγενικές και πιο ..γρήγορες αφού όπως λέει και το ρητό ο πιο γρήγορος δρόμος είναι το "σπεύδε βραδέως". Μη φανταστείτε βέβαια ότι πηγαίνω και σαν τη χελώνα, αλλά δεν το παίζω και θηλυκός Σουμάχερ!

(image)

Ξέχασα βέβαια να σας πω ότι οι καλοί οδηγοί έχουν και καλούς συνοδηγούς, και εγώ εκτός από το Γιώργο είχα συνοδηγό και τη Λολίτα, που με τα γαβγίσματα της (ο θεός να τα κάνει γαβγίσματα) ,με προειδοποιούσε για κάθε πιθανό κίνδυνο!
Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλούς δρόμους, με προσοχή και ασφάλεια ! ! !

(image)για τον έρωτα

2009-02-14T03:10:18.145-08:00

Σήμερα, προσπάθησα να ανεβάσω video και εικόνες για τον Άγιο Βαλεντίνο αλλά η σύνδεση μου σέρνεται, μάλλον λόγω κάποιας βλάβης του ηλεκτρικού δικτύου εδώ κοντά. Θα προσπαθήσω λοιπόν να πω με λίγα λόγια όσα δεν μπορώ να εκφράσω με εικόνες.

Δεν ξέρω αν η γιορτή αυτή είναι υπαρκτή ή εμπορική. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα νοιώθω πιο έντονα την ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματα μου στον αγαπημένο μου, στον άντρα που αγαπώ, στον άνθρωπο που μένω και θέλω να μείνω μαζί του για όλη μου τη ζωή. Ο έρωτας είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, από τα πιο όμορφα που υπάρχουν στη ζωή και νοιώθω και εγώ τυχερή που βιώνω αυτό το συναίσθημα τόσο έντονα, τόσο ήρεμα, τόσο ευχάριστα .

Ίσως τα χρόνια να περάσουν, ίσως οι γιορτές και οι επέτειοι για εμάς να ξεφτίσουν , ελπίζω όμως να μην αλλοιωθεί ποτέ αυτό που νοιώθουμε ο ένας για τον άλλο, η αφοσίωση, η ευαισθησία, το πάθος,η ζήλια, η αγάπη.

Εύχομαι ακόμη οι άνθρωποι γύρω μου να έχουν αγάπη και έρωτα στη ζωή τους και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα είναι πιο ανθρώπινοι και πιο ευτυχισμένοι. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως η ίδια η ζωή είναι δημιούργημα - καρπός του έρωτα, της ένωσης δυο ανθρώπων. Είμαι σίγουρη πως αυτό δεν είναι τυχαίο!
Τα σιλάκια ζωηρέψανε

2009-02-08T12:11:32.082-08:00

Τα σιλάκια, τα τρία μικρά αδελφάκια της Λολίτας που σας τα είχα παρουσιάσει σε προηγούμενο post, μεγαλώσανε. Και όχι μόνο μεγαλώσανε αλλά ζωηρέψανε κιόλας και άρχισαν να τσακώνονται και να την κοπανάνε από το καλαθάκι τους. Ιδού οι αποδείξεις:

(object) (embed)

(object) (embed)

(object) (embed)

Βέβαια μετά τον πολύ καυγά κουράζονται λιγάκι και παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα:

(image)5 σχόλια

2009-02-05T13:05:38.645-08:00

4η Φλεβάρη: Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΚαρκίνουΗ τέταρτη ημέρα του Φεβρουαρίου, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά του Καρκίνου. Αν και τα είδη της ασθένειας είναι πολλά υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που μπορείς να πάρεις, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρκίνου. Άλλαξε συνήθειες και διατροφή και άσε τη ζωή να νικήσει τον καρκίνο.Μην ξεχνάς την σημασία που έχει η πρόληψη: σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,το 1/3 των καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Πες ναι σε φρούτα και λαχανικα!!!!1. Παρατήρησε οποιαδήποτε σημαντική μεταβολή βάρους που μπορεί να έχεις.. Οι πάσχοντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν συχνά απώλεια κιλών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. 2. Τσέκαρε την θερμοκρασία του σώματος. Ο υψηλός πυρετός χωρίς κάποιο εμφανές αίτιο είναι σημάδι ολιγωρίας του ανοσοποιητικού συστήματος.. 3. Μην παραμελείς τον εαυτό σου ειδικά όταν αισθάνεσαι έντονη κόπωση και απώλεια ενέργειας χωρίς να κουράζεσαι πραγματικά πολύ. Εξετάσου τακτικά και μην υποβαθμίζεις τους πόνους που μπορεί να νιώσεις σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι μπορείς να αλλάξεις στον καθημερινό τρόπο ζωής σου: 1.Κατανάλωσε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών και 3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης καθημερινά.Παράλληλα, μείωσε την κατανάλωση τυποποιημένων τροφών και τροφών γεμάτων συντηρητικά. Ανάμεσα στα φρούτα και λαχανικά, προτίμησε εκείνα που έχουν πιο έντονο χρώμα γιατί είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.2. Διατήρησε ένα υγιές βάρος. Αθλήσου για 30 λεπτά τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποίησε τις σκάλες και απόφυγε την χρήση ανελκυστήρα. Η άσκηση βοηθά στην διατήρηση του ιδανικού βάρους και ελέγχει τις ορμόνες που συνδέονται με την εμφάνιση όγκων. 3. Προφυλάξου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ειδικά αν είσαι ανοιχτόχρωμη. Μόνο έτσι θα μειώσ[...]