Subscribe: Σαν βγεις στον πηγαιμό .......
http://tortuga-kirki.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: English
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Σαν βγεις στον πηγαιμό .......

Σαν βγεις στον πηγαιμό .......

Last Build Date: Fri, 02 Mar 2018 16:33:35 +0000

 
Sat, 01 May 2010 04:46:00 +0000

Χαρείτε φίλοι μου την Πρωτομαγιά,
και απολαύστε την φύση που γιορτάζει!!!

(image)
Ελπίζετε πάντα ότι θα΄ρθουν καλύτερες μέρες !!!
χαρείτε και μην απογοητεύεστε!!


(image) Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο στην φύση
για να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα!!!!

(image) Καλή Πρωτομαγιά!!!

Καλό μήνα!!!

Ας είμαστε πάντα αισιόδοξοι!!!


(image)
Fri, 16 Apr 2010 04:17:00 +0000

Το κράτος αρνείται το δικαίωμα των ΑμεΑ να ζουν σαν άνθρωποι Online petition - Είναι έγκλημα η άρνηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζούν σαν άνθρωποιΚανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ξεριζώνει απ' την καρδιά μας το Όραμα, την Πίστη, την Ελπίδα που θέλει τα παιδιά μας Ελληνόπουλα ΑμεΝΥ να ζουν με ασφάλεια., κι αξιοπρέπεια κάτω από ανθρώπινες συνθήκες .Στην ανάρτησή μας "ΝΤΡΟΠΗ σας" διαγράφεται καθαρά ο κίνδυνος να κλείσουν η μια μετά την άλλη Δομές που φιλοξενούν ανθρώπους με Νοητικά, Ψυχολογικά και Κινητικά προβλήματα .Κάποιες από αυτές τις Δομές είναι πραγματικοί Ναοί Ανθρωπιάς όπου συντελούνται θαύματα,"Μικρές καθημερινές αναστάσεις".Το κράτος όχι μόνο δεν βοηθά να μετατραπούν όλες οι Δομές του Προγράμματος "ΨΥΧΑΡΓΩΣ" σε Ναούς προσφοράς Ανθρωπιάς και Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αλλά από την αρχή του 2010 μέχρι και σήμερα αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτές.Η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ' ακολουθία και απομίμηση της ΝΔ και του ανεκδιήγητου τέως κατ' ευφημισμόν Υπουργού της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , έριξε στον κάλαθο των αχρήστων της, το σύμφωνο που είχε συνυπογραφεί μεταξύ Ελληνικής Πολιτείας και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για Κοινωνικά θέματα και ανελάμβανε την μισθοδοσία των εργαζομένων στις Δομές από τον κρατικό προϋπολογισμό.Τότε είχαν ξεσηκωθεί όλοι :Αντιπολίτευση, Εφημερίδες Ενδιαφερόμενοι φορείς , Εργαζόμενοι, , ο ΠΗΓΑΙΜΟΣμας, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος ,μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε θέση πάνω στο Θέμα..Σήμερα , μέσα στη θύελλα των ειδήσεων που μας κατακεραυνώνουν καθημερινά σωπαίνουν όλοι βουβοί και άβουλοι .......Ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ δεν θα σωπάσει. Σας καλεί όλους να συν-υπογράψετε την διαμαρτυρία τουOnline petition - Είναι έγκλημα η άρνηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζούν σαν άνθρωποικαι να την κυκλοφορήσετε μέσα από τις σελίδες σας..Δεν έχω ζητήσει τριάντα μήνες τώρα που είμαι στο διαδίκτυο τίποτα. Αλλά ήταν τέτοια και τόση η δική μου ντροπή όταν μια εργαζόμενη Κυρία μου είπε χαμηλόφωνα και με τρεμάμενη φωνή« Ντρέπομαι να σας πω κυρία Βασιλείου ότι έφτασα στο σημείο να τρώω ένα πιάτο φαϊ στο οικοτροφείο γιατί δε έχω ούτε ένα Ευρώ .Πάει ο τέταρτος μήνας που είμαστε απλήρωτοι και ούτε δώρο Πάσχα δεν πήραμε.Η ντροπή αυτής της αξιοπρεπούς γ[...]ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

Wed, 31 Mar 2010 13:05:00 +0000

(image) Είπα οι δουλειές μου ας περιμένουν λιγάκι!!!
Ντροπή μου και ξανά ντροπή μου!!!!
Θέλω να ευχηθώ τουλάχιστον
ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
από την Κυριακή των Βαϊων,
και έφτασα Μεγάλη Τετάρτη!!!!!!!!!!!!!!

Ντροπή μου και πάλι ντροπή μου!!!!
Περνάω μια βόλτα από όλους σας στα κλεφτά,
αλλά ούτε σχόλιο δεν προλαβαίνω να αφήσω!!!!

Το είπα κι άλλη φορά, ή εγώ γέρασα ή αυξήθηκαν υπερβολικά οι υποχρεώσεις και οι δουλειές!!!!
Αλλά μάλλον ..... το πρώτο είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αισθάνομαι λίγο σαν το φιλαράκο στην διπλανή εικόνα!!!!
Τέρμα η γκρίνια λοιπόν!!!!


(image)


Να ευχηθώ σε όλους σας όπου κι αν πάτε καλά να περάσετε!!!
Με το καλό να πάμε και να γυρίσουμε όλοι πίσω στα σπίτια μας!!!
Καλό μήνα!!!!

Mon, 01 Mar 2010 17:30:00 +0000

Έφυγε ο χειμώνας!!! Μπήκε η άνοιξη! Ανασταίνεται η φύση και γιορτάζει!!!Το καταλάβατε;;Φυτέψτε ένα φυτό, ένα δεντράκι σήμερα!!!Έτσι για το καλό!!! Σήμερα ξεσηκώθηκα να φτιάξω το μπαλκόνι μου!!! Αλλά που χρόνος ακόμη!!!! Άραγε άνθισαν οι αμυγδαλιές ακόμη; Θέλω να βγω στην εξοχή!!!Λέτε αύριο να πάρουμε τα παιδάκια μαςγια μια εξόρμηση ;Περιστεράκι πέταξε, ηύρεν πύργο κι έκατσε και χαμοκελάηδησε: Μάρτη, Μάρτη μου καλέ.Μάρτη, Μάρτη μου καλέ, και Απρίλη θαυμαστέ, όλοι 'μεις οι μαθηταί, μαθημένοι είμαστε!!!(δημοτικό τραγούδιαπό την Κωνσταντινούπολη!)ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΝΟΙΞΗΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!![...]Έκπληξη!!!!!!!!!!!!!!

Fri, 29 Jan 2010 21:59:00 +0000

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών αύριο και μια και γιορτάζουμε δάσκαλοι και μαθητές, είπαμε να αρχίσουμε τις γιορτές από σήμερα!!!!!Δεστε λοιπόν πώς γιορτάσαμε σήμερα στο σχολείο μου την γιορτή των Τριών Ιεραρχών!!!!!Καταρχάς πήγαμε στην εκκλησία, αφού εκκλησιαστήκαμε, επιστρέψαμε στο σχολείο!Οργανωθήκαμε και ξεκινήσαμε την μικρή γιορτούλα μας!!!!Τέλος και τα ποιήματα και τα τραγούδια και τώρα;;;;;;;;;;;;;;;;Μένουν άλλες δύο ώρες, σιγά να μην κάνουμε μάθημα!!!!Πού όρεξη μετά από τόση κενό όλη μέρα!!!!Είναι δυνατόν πέμπτη και έκτη ώρα να κάνουμε μάθημα!!!!!Και μόνο που το σκέφτομαι .... ανατριχιάζω!!!!!Πόσο μάλλον τα παιδιά!!!!!Δεστε λοιπόν τι κάναμε!!!!Απολαύστε μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η μάχη του ..... Δράμαλη!!!!!!Αφού δεν αρχίσαν να το πετάνε το ένα στο άλλο, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!!!!!!!!όχι μόνο να φτιάχνουμε αλλά και να ...... δοκιμάσουμε κι όλας!!!!!!!!Και ιδού το αποτέλεσμα των κόπων μας, των βασάνων μας και των λερωμένων ρούχων μας, παρά τις ποδιές που φορούσαν!!!!!(Αγαπημένες μας μανούλες, μην φωνάζετε!!!!!!!!!!!!!!!!!pleeeeeeease!!!!!!)Αφού χιονίστηκαν (θέλανε και χιονισμένες τρουφομπαλίτσες!!!!)Και με ινδοκάρυδο!!!!(τελικά με ινδοκάρυδο δεν τους αρέσει!!!!!)Και λόγω ημερών και μερικά αποκριάτικα τρουφομπαλάκια!!!!!!!)Ορίστε λοιπόν κεραστείτε, μην ντρέπεστε!!!!!!Έχουμε μπόλικα!!!!Φάγανε από τρία τουλάχιστον το καθένα και πήρανε μαζί τους και από πέντε το καθένα και αφήσανε και μια πιατέλα στο σχολείο για να κεράσουν τους δασκάλους την Δευτέρα!!!!!!(έχω ευγενικά παιδάκια, τι να κάνω!!!!!!!!)Αφορμή εκτός από την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, για να κατασκευάσουμε τις τρουφομπαλίτσες μας πήραμε από το μάθημα του βιβλίου μας "μικρομαγειρέματα", που υπήρχε η αντίστοιχη συνταγή!!!Επειδή όμως δεν γινόταν να μην κάνω τις παρεμβάσεις μου, τη συνταγή που χρησιμοποιήσαμε εμείς την βρήκαμε εδώ!!!!!!!(κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ για μια ακόμη φορά!!!!)Χρόνια μας πολλάλοιπόν γλυκά μου μαθητούδια!!!!Χρόνια καλά κι ευλογημένα!!!Να΄στε πάντα τόσο χαρούμενα,όσο ήσασταν σήμερα!!!! :))[...]Πρωτοχρονιάτικο ταξίδι! (συνέχεια!!!)

Tue, 26 Jan 2010 18:30:00 +0000

Λοιπόν που μείναμε;;Α! ναι σε κείνους τους απίθανους τουλουμπολουκουμάδες!!!!!!!Τέρμα όμως τ΄αστεία και φυσικά τέρμα τα γλυκά!!!!Ότι φάγαμε, φάγαμε!!!!!!Το ... Πάσχα τώρα!!!!Ας περάσουμε λοιπόν σε κάτι πιο ... ανώδυνο!!!Αξιοθέατα, και μάλιστα πολύ ιδιαίτερα, που απ΄αυτά είχε αρκετά το Στρασβούργο!!!!Κέντρο της Ευρώπης γαρ!!!!!!! (Τρομάρα μας!!!)Απολαύστε λοιπόν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!Ο γύρω χώρος μοναδικός! Το ποτάμι, οι γέφυρες, τα τραμ, οι δρόμοι, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, τα αραιοχτισμένα σπίτια, τα πάρκα.... κλπ, κλπ, κλπ!!!!Το συμβούλιο της Ευρώπης(εκεί που μίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός μας!!!!)Βρίσκεται απέναντι από ένα τεράστιο υπέροχο πάρκο την γνωστή στους ντόπιους Οrangerie, εκεί που οι κάτοικοι της πόλης , από την Ανοιξη και μετά, κάνουν κάθε Κυριακή πικ-νικ!!!!(ακριβώς όπως και μεις βρε παιδιά!!!!!)Απολαύστε και μερικές φωτο του υπέροχου (παρά το καταχείμωνο!) πάρκου!Απίθανα έτσι?Στα περισσότερα δέντρα του πάρκου υπήρχαν φωλιές από πελαργούς και φυσικά όλες οι φωλιές είχαν και .... πελαργούς!!!!Εκεί έμαθα ότι οι πελαργοί είναι το χαρακτηριστικό πουλί της Αλσατίας (επαρχία της Γαλλίας), της οποίας πρωτεύουσα είναι το Στρασβούργο!Και συνεχίζουμε !!!!Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτωνΗ γραμμή του τραμ και ο πεζοδρόμος ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στο βάθος) και στο Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (στα δεξιά)Και για τέλος μερικές ακόμη φωτογραφίες της πόλης και του Καθεδρικού ναού της πόλης!!!!(φοβερός, ειδικά το βράδυ, νόμιζες ότι από κάπου θα κατέβαινε ο ..... Γουασιμόδος!!!!!!!!!!)Και μερικές πληροφορίες για να μαθαίνουμε!!!(ούτε γεωγραφία να κάναμε!!!!)Η πόλη είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ ένα παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Η Αλσατία οφείλει το όνομά της στον ποταμό (στη γερμανική γλώσσα Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ")Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Το δικαστήριο του Στρασβούργου!Λοιπόν κάπου εδώ σταματάω, γιατί μάλλον σας κούρασα!!!Σας χρωστάω οποσδήποτε φωτογραφίες από μια υπέροχη περιοχή του Στρασβούργου, ουσιαστικά την παλιά πόλη του, τις οποίες δεν έχω, γιατί τις τράβηξα με την φωτογραφική μηχανή της μεγάλης μου!!! Θα σας τ[...]Πρωτοχρονιάτικο ταξίδι!!!!

Tue, 19 Jan 2010 21:00:00 +0000

Σας υποσχέθηκα πολλές και .... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την πρωτοχρονιάτικη μου ...... εξαφάνιση!!!!!Όπως σας είπα σε παλιότερη μου ανάρτηση πήγα να δω την μεγάλη μου κόρη που κάνει το υποχρεωτικό της εξάμηνο στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου!!!!Ξεσηκώθηκα λοιπόν η μάνα, πήρα την υπόλοιπη οικογένεια και ξεκινήσαμε!!!!Για μένα που με τίποτε δεν είμαι παιδί του χειμώνα!(μπρρρρρρρρρ!!!!!), ήταν μεγάλη υπόθεση να ξεσηκωθώ μέσα στα χιόνια και στο κρύο, αλλά ας όψεται που είχα τέσσερις ολόκληρους μήνες να δω το καμάρι μου!!!!!!Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και παρά τα όσα ακούγαμε για κακοκαιρία στην Ευρώπη, πήγαμε και ήρθαμε πολύ καλά, χωρίς να ταλαιπωρηθούμε και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση!!!!Οι εικόνες των ευρωπαϊκών πόλεων δε, μας αποζημιώσαν με το παραπάνω!!!!"Capitale de Noel" ο τίτλος της πόλης και νομίζω ότι πραγματικά ήταν!!!μέχρι στα τραμ τους το έγραφαν!!!!!Απολαύστε μερικές εικόνες από το γιορτινό Στρασβούργο!!!!Η διακόσμηση των καταστημάτων ήταν απίθανη, ανάλογη με το τι πουλούσαν τα μαγαζιά!!!!Δεν νομίζω να χρειάζεται να σας πω τι πουλούσε το συγκεκριμένο μαγαζί!!!Νομίζω ότι το καταλάβατε!!Καλά καταλάβατε αυτό το κατάστημα πουλούσε γλυκά και τούρτες!!!Αυτή μ΄άρεσε περισσότερο από όλες!!Επίσης πολύ καλά καταλάβατε ότι όπου έβρισκα γλυκό δεν μπορούσα να αντισταθώ, όχι να τα φάω, αλλά τουλάχιστον να τα φωτογραφίσω!!!!Αφιερωμένα εξαιρετικά στις αγαπημένες μου συνταγές της καρδιάς!!!!Τα γουρουνάκια είχαν την τιμητική τους,δεν κατάλαβα αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή απλώς κορόιδευαντην γρίπη των χοίρων!!!!Βέβαια εγώ που έχω αδυναμία στα γλυκά αν ζούσα εκεί σίγουραθα τα είχα κόψει λόγω των τιμών που είχανε!!!!!!Πανάκριβα!!!!Τα καραμελωμένα μηλαράκια,ή αλλιώς τα μήλα της αγάπης,τ΄αγαπημένα της μικρής μου!!!! Μιλάμε τα "τσάκισε"!!!!Και οι μπισκοτούληδες, και όχι μόνο,σε κάθε σχέδιο με ότι μπορείς να φανταστείς επάνω!!!!Τέλεια ήταν!!!!Για να φανταστείτε, οι σοκολάτες του Στρασβούργου, που υποτίθεται ότι φημίζεται,(εκεί το΄μαθα αυτό!), κόστιζαν οι πιο οικονομικές 5€ τα 100 γραμμάρια!!!!!!Τι να πω, βλέπεις αυτά και εκτιμάς αυτά που έχεις!!!!Και ένα καφεδάκι για να ξεκουραστούμε, παρέα με μια ταρτούλα σπέσιαλ!!!!Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!!Όλη η πόλη ήταν γε[...]Βραβείο αγάπης για το παιδί!!!!

Tue, 12 Jan 2010 21:00:00 +0000

Ένα ακόμη βραβείο με περίμενε χθες το μεσημέρι επιστρέφοντας από την δουλειά!!!Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα αλλά και αναρρωτήθηκα αν πραγματικά αξίζω ένα τέτοιοβραβείο!!!!Ένα βραβείο αγάπης για τα παιδιά!!!!Υπέροχο!!!!Μοναδικό!!!!! Μα είναι δυνατόν να μην τα λατρεύεις, να μην τ΄αγαπάς;Η επαφή μαζί τους σε κάνει άλλον άνθρωπο, σε κάνει πιο άνθρωπο.....Με τις σκανδαλιές τους, με τα χαμογελάκια τους, με τις πονηρές τους φατσούλες και τα πειράγματά τους, γίνονται μοναδικά στην ζωή μας, κάνοντάς μας να θέλουμε να ξαναγίνουμε και μεις παιδιά!!!Να θέλουμε να κερδίσουμε κάτι από την χαμένη μας παιδικότητα, να επιθυμούμε να βρισκόμαστε ανάμεσά τους!!!!Αισθάνομαι πολύ τυχερή που η δουλειά μου με "υποχρεώνει" να συναναστρέφομαι παιδιά, να βρίσκομαι κοντά τους, να είμαι δίπλα τους, να χαίρομαι με τις χαρές τους και να τους συμπαραστέκομαι και να τους παρηγορώ στις λύπες τους!!!!Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή όταν μου λένε λόγια που μόνο ένα παιδί μπορεί να ξεστομίσει με την ειλικρίνεια και την αφοπλιστικότητά του!!!!!Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, χαρά, υπερηφάνια όταν λένε: "θέλω να γίνω και ΄γω δάσκαλος , για να κάνω τα παιδιά να περνάνε καλά"!!όταν λένε: " Μαμά, δεν σε πειράζει που αγαπάω την κυρία μου πιο πολύ από σένα;"όταν λένε: " Κυρία, μπορείς να με βοηθήσεις;"........................................................................................................................................Ευχαριστώ Βίκυ μου γι΄αυτό το βραβείο!!!!Πέρα από το ότι νομίζω ότι σου αξίζει και με το παραπάνω, νομίζω ότι η αγάπη σου για τα παιδιά είναι διάχυτη στο blog σου!!!!Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανες!!!!!Σειρά μου τώρα!!!!Οι κανόνες απονομής του βραβείου είναι:Το ιστολόγιο να έχει θέμα το Παιδί και ότι αφορά Αυτό. Ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου να έχει αναδείξει μια πράξη, ένα γεγονός υποστήριξης των παιδιών. Το ιστολόγιο να προβάλει την Αγάπη ως το μόνο μέσο για την καλυτέρευση του κόσμου που ζούμε.Να τοποθετήσουν οι αποδέκτες το βραβείο στο blog τουςΝα το χαρίσουν επίσης σε άλλες ιστοσελίδες που ασχολούνται με το Παιδί.Να βάλουν συνδέσμους στα ιστολόγια που θα το χαρίσουν.Να το ανακοινώσουν στα blogs που το χάρισαν.Το βραβείο αυτό λοιπόν με την σειρά μου το απονέμω:στην Αννούλα στον μικρό ήρωα της ζωήςστο Νατασσ[...]Μια ευχάριστη έκπληξη!!!!!

Fri, 08 Jan 2010 16:07:00 +0000

(image)
Αγαπημένοι μου φίλοι γύρισα επιτέλους στα "πάτρια" εδάφη!!!
Και με την επιστροφή μου με περίμενε μια υπέροχη έκπληξη!!!!!
Ένα χαρούμενο ηλιόλουστο βραβείο!!!!!
Να σας πω την αλήθεια το χρειαζόμουν αυτό το "ηλιόλουστο"βραβείο μετά το..... κρύο που τραβήξαμε στην κατά τα άλλα υπέροχη Πράγα!!!
Τώρα θα μου πείτε αφού στο Στρασβούργο θα πήγαινα τι δουλειά έχω στην Πράγα!!!!!!!
Κάντε λίγο υπομονή και θα τα μάθετε τα νέα μου!!!!!
Προς το παρόν όμως πρέπει να ακολουθήσω τους κανόνες του καινούριου μου βραβείου!!!!!
Καταρχήν να ευχαριστήσω τις αγαπημένες μου φιλενάδες από τις συνταγές της Καρδιάς που μου το χάρισαν, καθώς και την φίλη μου την Κατερίνα!!!!
Σας ευχαριστώ παρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε!!!!!

Σύμφωνα με τους όρους του βραβείου, θα πρέπει όσοι το παραλάβουν:
Να τοποθετήσουν το βραβείο στο blog τους
Να το χαρίσουν επίσης σε άλλους 12 blogers της επιλογής τους.
Να βάλουν λίνκ στα ονόματα των blogers που θα το χαρίσουν.
Να το ανακοινώσουν στο blog των οποίων το χάρισαν.

Θα προσπαθήσω να το δώσω σε φίλους που δεν το έχουν παραλαβει ακόμη έτσι ώστε να φτάσει σε όλους, όπως λένε και οι αγαπημένες μου φίλες που μου το χάρισαν!!!!
Με την σειρά μου λοιπόν το χαρίζω με αγάπη ::

Στην Ειρήνη για την καλή της την παρέα!
Στην Ιωάννα γιατί της αξίζει!
Στην Πουαντερί γιατί μου αρέσει το μπλογκ της!
Στον φίλο μας το Σκρουτζάκο γιατί μόνο Σκρούτζ δεν είναι!
Στην Αννούλα μας γιατί είναι όλο μαγικά!
Στην κυρα δασκάλα γιατί της χρειάζεται κάτι φωτεινό τώρα που έχει ζόρια!
Στη Ζαχαρούλα γιατί απλά και μόνο είναι γλυκιά!
Στην Αγγελικούλα γιατί το μπλογκ της είναι πραγματικά μεσα στον ήλιο και στο φως!
Στη Σταυρούλα γιατί μόνο άσχετη δεν είναι!
Στην Άσπα! γιατί έχει δυο υπέροχες ζουζούνες!
Και φυσικά στις αγαπημένες συνταγές της καρδιάς και
στην Κατερίνα!!! (γιατί αν δεν σας το χάριζα και εγώ θα έσκαζα!!!!!)

Φυσικά το αξίζουν πολλοί φίλοι ακόμη, αλλά οι περισσότεροι το έχουν ήδη παραλάβει!!!
Θα ήθελα να το δώσω και γω στην Βίκυ, στη Ζαμπία, στη Μαρία Τζιρίτα, στην Αχτίδα και στον κύριο Δημήτρη και σε πολλούς πολλούς ακόμη, αλλά ... λόγω καθυστέρησης δικής μου το έχουν ήδη παραλάβει!!!!
Δεν πειράζει όμως όλοι οι φίλοι το αξίζουν και με το παραπάνω!!!!!
Φιλιά λοιπόν σε όλους και φυσικά Χρόνια πολλά και καλά!!!!!!Καλή Χρονιά!!!!!!!

Fri, 01 Jan 2010 05:00:00 +0000

(image) (image)
Καλή και χαρούμενη νέα χρονιά!!!!
Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!!!!
Μακάρι η χρονιά αυτή να είναι πιο ειρηνική, πιο όμορφη, πιο χαρούμενη, πιο ανθρώπινη!!!!!!
Μακάρι η χρονιά αυτή να εχει περισσότερη αγάπη, περισσότερο νιάξιμο για τον διπλανό μας, περισσότερη φροντίδα για τους ηλικιωμένους και αυτούς που μας έχουν ανάγκη!!!!
Μακάρι αυτή η χρονιά να ξεχάσουμε όσα μας χωρίζουν και να θυμηθούμε μόνο όσα μας ενώνουν!!!
Μακάρι αυτή τη χρονιά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.......
..............................................................................................................
Αγαπημένοι μου φίλοι εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά!!!!!
Υγεία, χαρά και ευτυχία στα σπιτικά σας!!!!
Πολλά πολλά φιλιά σε όλους !!!!Χρόνια Πολλά!!!!!!

Fri, 25 Dec 2009 08:18:00 +0000

(image)
Χρόνια πολλά!!!!!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!!!
Αγάπη, υγεία, ειρήνη σε όλο τον κόσμο!!!
Το αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίζει τις ψυχές όλων μας!!!

Να χαιρόμαστε τους αγαπημένους μας και όσους γιορτάζουν!!!!(image)
(χρόνια πολλά Χριστινάκι μου, να σε χαίρομαι και να σε καμαρώνω!!!
Να είσαι πάντα το παιδί που είσαι, μην αλλάξεις τίποτα!!!!!)

Ας θυμόμαστε όμως και τους μοναχικούς ανθρώπους που αυτές τις μερες μας έχουν περισσότερο ανάγκη!!!!!
Η μοναξιά είναι πιο μεγάλη και πιο έντονη όταν οι άλλοι είναι με συντροφιά!!!
(image)
Να είστε καλά φίλοι μου και να περάσετε όσο πιο χαρούμενα γίνεται!!!!!
Με το καλό και ο καινούριος χρόνος!!!
Θα τα πούμε με το καλό μετά τον καινούριο χρόνο!!!!
(είπαμε θα πάω στο καμάρι μου, στην Γαλλία!!! Θα σας φέρω πολλές φωτογραφίες!!!!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά στο ταξίδι και να μην μείνουμε σε κανένα αεροδρόμιο!!!!!!)

φιλιά σε όλους !!!!'Ολα καλά να πάνε!!!!!!!!!!!!!!

Tue, 01 Dec 2009 17:29:00 +0000

Ήθελα να ευχηθώ....Ήθελα να ευχηθώ κάτι.....Μήπως να ευχηθώ τουλάχιστον καλό μήνα!!!!!Γύρισα λίγο πίσω στα παλιά σήμερα......Εψαξα την περσινή μου ανάρτηση.....Αλήθεια πέρσι τέτοια μέρα γκρίνιαζα γιατί άραγε;Δεν είμαι γκρινιάρα, πες με πεισματάρα, πες με επίμονη, πες με τελειομανή,πες με ... όπως θέλεις , γκρινιάρα όμως δεν είμαι!!!!!Από πέρσι φέτος, ένας όλοκληρος χρόνος πέρασε....Από πέρσι φέτος, πολλά άλλαξαν, πολλά εμειναν ίδια.....Από πέρσι φέτος.....Αντε μωρέ μελαγχόλησα πάλι!!!!!Ας ευχηθώ λοιπόν, γι΄αυτό δεν ξεκίνησα !!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ λοιπόν!!!!Με το καλό να ετοιμαστούμε για τις υπέροχες γιορτές των Χριστουγέννων!!!!!Αλήθεια τι μεγάλη γιορτή!!Αλήθεια πώς την περιμένουμε όλοι μικροί και μεγάλοι!!!!!!Ας ευχηθώ λοιπόν.....ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!Καλές και αληθινές, ανθρώπινες γιορτές.................................................................................................................................................Άντε λοιπόν ας σας βάλω στο κλίμα των γιορτών, να αρχίσετε να προετοιμάζεστε!!!!!Αντε λοιπόν να σας ξεσηκώσω με λίγο Χριστουγεννιάτικη Ευρώπη!!!!!Άντε λοιπόν για να μην ξεσηκώνομαι μόνο εγώ, ας μοιραστώ μαζί σας τις τελευταίες φωτογραφίες που μου έστειλε το καμάρι μου από το Χριστουγεννιάτικο Στρασβούργο!!!!!!Απολαύστε τες .....Περισσότερες θα σας φέρω εγώ όταν με το καλό θα πάω εκεί στις γιορτές!!!!!Ναιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!Θα πάω να δω το κοριτσάκι μου στις γιορτές!!!!!!Μου ΄λειψε!!! (Λέτε γι΄αυτό να μελαγχόλησα;)ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣΚΑΛΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ [...]Μια μοναδική εμπειρία!!!

Tue, 24 Nov 2009 18:00:00 +0000

Την περασμένη εβδομάδα με τα μικρά μου ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία!! Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων μας, επισκεφθήκαμε έναν ελαιώνα στο χωριό Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής, κοντά στην Καλλικράτεια!Τα παιδιά ξεχύθηκαν στον ελαιώνα, και άρχισαν να μαζεύουν ελιές!!!Κάτι τέτοιες ώρες αναρρωτιέμαι τι κακό έχουμε κάνει στα παιδιά μας που τα έχουμε ξεκόψει από την φύση!!!Τι ανεπανόρθωτη ζημιά έχουμε κάνει, που έχουμε στερήσει και από τους εαυτούς μας, αλλά πολύ περισσότερο από τα παιδιά μας την επαφή με το χώμα, με τα δέντρα, με την εξοχή, με την φύση ολάκερη, ακόμη και με τα ζουζούνια της!!!!!!!!! Τα παιδιά έκαναν σαν παλαβά!!!! Δεν αστειεύομαι, κυριολεκτώ!!!! Πραγματικά δεν ξέραν σε πιο δέντρο να πρωτοπάνε!!!! Νόμιζαν ότι κάποιος θα τα έπαιρνε και ξαφνικά θα βρίσκονταν μέσα σε μια ξερή αίθουσα σχολείου, στις ακόμη πιο ξερές καρέκλες τους ή στην καλύτερη περίπτωση στην τσιμεντένια αυλή του σχολείου τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλά αντί για λόγια καλύτερα απολαύστε τις φωτογραφίες που τράβηξα στην διάρκεια της ... "μάχης" με τα δέντρα!!!!! Η κακομοίρα η ελιά, δέκα χέρια πάνω σε μία!!!!!Η ώρα του κολατσιού (ψωμάκι, ελίτσες και ... ντολμαδάκια!!!!!)Και εδώ πια βλέπεις τι παιδιά μεγαλώνουμε!!!! Αρκετά ειδικά από τα μικρά, έβγαλαν τις πίτσες, τις τυρόπιτες, τα κρουασάν και αρνήθηκαν να φάνε ελιές, ψωμί και φυσικά ντολμαδάκια, γιατί .... δεν τους άρεσαν!!!!! Και όλα αυτά χωρίς φυσικά να δοκιμάσουν!!!! Οι κυρίες πολύ ευγενικές μας είχαν ετοιμάσει αυτό το κολατσιό για να δοκιμάσουν τα παιδιά παραδοσιακές γεύσεις, μια και η περιοχή φημίζεται για ελιές και λάδι!!!! Και φυσικά η κυρία Μαριάννα που μας περιποιήθηκε , φημίζεται για τα περίφημα αμπελόφυλλά της και φυσικά για τα ντολμαδάκια που παράγει!!!!!!!! Ναι καλά ακούσατε!!!!! Αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή ψάξτε για τα περίφημα ντολμαδάκια και αμπελόφυλλα της κυρίας Μαριάννας!!!!! Θα με θυμηθείτε!!!!! Περάσαμε υ π έ ρ ο χ α !!!!!!Αφού μαζέψαμε τις ελιές και φάγαμε κολατσιό, πήγαμε εκεί που γίνονται οι ελιές! Πλύθηκαν, μπήκαν στα βάζα και μας έδειξε η κυρία Μαριάννα πως γίνονται οι ξιδάτες και οι σταφιδωτές ελιές! Μπήκαν και τα καπάκια στο ε[...]Για να μην ξεχνάμε!!!!!

Mon, 16 Nov 2009 19:03:00 +0000

(image)
Κι όμως ξεχνάμε....

Κι όμως ξεχάσαμε.....

Κι όμως έχουμε αποκτήσει επιλεκτική μνήμη.....

Κι όμως θέλουμε να θυμόμαστε μόνο ... ότι θέλουμε.....

Κι όμως θέλουμε να διδάσκουμε μόνο ότι μας αρέσει....

Κι όμως μιλάμε στα παιδιά μας μόνο για ότι συμφωνεί με τα δικά μας "πιστεύω"....

Κι όμως επιλέγουμε για ποιους "ήρωες" θα μιλήσουμε στα παιδιά μας....

Κι όμως υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν τι ήταν το Πολυτεχνείο....

Κι όμως πολλοί λένε και γιατί να μιλήσω, τι ήταν το Πολυτεχνείο.....

Μια χούφτα παιδιά με .... τα μυαλά πάνω απ΄το κεφάλι.....

Κι όμως .....

Κι όμως υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα......

Θα υπάρχουν όσο οι υπόλοιποι αρνούμαστε να τους ξεχάσουμε.....

Όσο οι υπόλοιποι θυμόμαστε και θυμίζουμε στα παιδιά μας ότι υπήρχαν κάποιοι νέοι που μπορεί να μην πολέμησαν με τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς ή τους Βούλγαρους, αλλά αγωνίστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα το δικαίωμα να επιλέγουμε.....

Να επιλέγουμε τους ήρωές μας, να επιλέγουμε τις ιστορίες μας, να επιλέγουμε και να διαλέγουμε τι θα διδάξουμε, να επιλέγουμε ......

Κι όμως υπήρξαν κάποια παιδιά που μπορεί να μην ήταν ήρωες, ήταν όμως αγωνιστές....
Αγωνιστές για τα ιδανικά τους, αγωνιστές για την παιδεία τους, αγωνιστές για την δουλειά τους, αγωνιστές για την ελευθερία τους .....

Για να μπορώ εγώ, εσύ και ο διπλανός μας να διαλέγει, να επιλέγει, να κυκλοφορεί, να διαβάζει, να γράφει, να μιλάει.....
Κι ας το έχει ξεχάσει αυτό ο .... διπλανός μου!!!!

Το κακό σε όλη αυτή την ιστορία είναι αν αυτός που τα έχει ξεχάσει όλα αυτά τυχαίνει να είναι και ...... δάσκαλος!.........

http://vod.sch.gr/video/view/557.html ( Ένα βίντεο για να τον βοηθήσουμε να θυμηθεί...., με απλά λόγια όπως χρειάζεται να μιλάμε σε μικρά παιδιά....)


allowFullScreen='true' webkitallowfullscreen='true' mozallowfullscreen='true' width='347' height='288' src='https://www.blogger.com/video.g?token=AD6v5dw1yqP0tZ-xw6wyUSUDD-u1O8i7tpAhssZ13dnFHmzwGtz4614wltEXDs0m8OZ6u1T02oZEbQ7pjhoYYrYZYA' class='b-hbp-video b-uploaded' FRAMEBORDER='0' />

Για τα παιδιά μας.... για τα παιδιά που πληγώνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας.....
Χρόνια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mon, 26 Oct 2009 11:29:00 +0000

Σου χαρίζω μια καρδούλα..............μια πράσινη καρδούλαγια να νιώθεις την ομορφιά της γης που πατάς.......μια κίτρινη καρδούλαγια να λούζει ο ήλιος μυστικά το κορμί σου..........μια θαλασσινή καρδούλα για ν΄ακούς τις αθόρυβες και σιωπηλές γεύσεις......μια πολύχρωμη καρδούλα σκάλα των γιορτινών ανέμων......μια τριανταφυλλιά καρδούλα για να φυλακίζεις τις ανεπανάληπτες στιγμές.....μια γαλάζια καρδούλαγια να πετάς στα σύννεφα όταν η γη σε βαραίνει.......μια ασημένια καρδούλαγια να πλαγιάζεις πάνω της τις σκέψεις σου.....μια μολυβένια καρδούλα για να κυλήσει ο έρωτας όταν θελήσει να φύγει...............μια ρόδινη καρδούλα για να προλαβαίνεις την αυγή............μια μπλε καρδούλα για να ταξιδεύεις τα όνειρά σου.........μια κρυστάλλινη καρδούλαμάντισσα της τύχης σου...............μια ανθισμένη καρδούλα για όλες τις ώρες.............και όσες καρδούλες ξέχασα σου τις χαρίζω..........................."από το βιβλίοτης Σοφίας Μαντουβάλου""Σου χαρίζω μια καρδούλα.."Αφιερωμένο στον δικό μου Δημήτρη που σήμερα έχει την γιορτή του!!!Δεν θα μπορούσα να μην του αφιερώσω κάτι, παρόλο που δεν είχα αρκετό χρόνο στην διάθεσή μου για κάτι διαφορετικό!!!!!Το βιβλίο αυτό του το χάρισα το πριν από πολλά .... πολλά χρόνια!!!(ούτε θυμάμαι πόσα!!!)Να είσαι καλά παληκάρι μου, να είσαι γερός και δυνατός, να σε χαίρομαι και να σε καμαρώνω!!!!!!Να ευχηθώ χρόνια πολλά καλά κι ευτυχισμένα και σε όλους του Δημήτρηδες και τις Δημητρούλες!!!!Στον Δημήτρη της Έλενας μου από τις συνταγές της Καρδιάς , στον κύριο Δημήτρη της Αχτίδας μας, στον Δημήτρη της φίλης μας της Σταυρούλας (έστω και καθυστερημένα, μιας και δεν ήξερα ότι τον λένε Δημήτρη), στην Δημητρούλα από τον Βόλο!!!!Να ναι όλοι τους γεροί κι ευτυχισμένοι, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν δίπλα τους!!!!! Χρόνια πολλά στην αγαπημένη μου πόλη που σήμερα γιορτάζει!!!![...]... εδώ είμαι!!!!!

Tue, 22 Sep 2009 12:39:00 +0000

Ξέρω, ξέρω μην μου φωνάζετε κι εσείς!!!Ξέρω ότι με χάσατε, αλλά μην νομίζετε ότι σας ξέχασα!!! Θέλω να κάνω μια ανάρτηση εδώ και ..... έναν αιώνα να πω; Εδώ και πολύ καιρό να πω; Ξέρω και γω τι να πω!!!! Θέλω να κάνω μια ανάρτηση βρε παιδί μου, έτσι για να ευχηθώ τέλος πάντων, μια καλή χρονιά, ένα καλό μήνα, κάτι βρε παιδάκι μου τέλος πάντων !!!!!! Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν το κάνω!!!!!!! Ελα μου ντε!!!!...................................................................Γιατί ο καιρός που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολος έως πολύ μπορώ να πω!!! Φυσικά και δεν σας ξέχασα, φυσικά και μου λείπετε όλοι σας, ρίχνω από καμμιά κλεφτή ματιά που και που στα μπλογκάκια σας αλλά που χρόνος για κάτι περισσότερο!!! Ας ελπίσω όμως ότι από δω και πέρα τα πράγματα θα ηρεμήσουν !!!( εδώ γελάνε!!!) και θα είμαι πίσω στην παρέα πιστή και .... αφοσιωμένη!!!!!!Η επιστροφή από τις διακοπές μας έγινε λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Και αμέσως μετά άρχισε μια άλλη προετοιμασία! Αυτή της αναχώρησης της μεγάλης μου κόρης για το εξωτερικό!!!Να πω την αλήθεια ήταν περισσότερο η αγωνία πώς θα φύγει το παιδί έξω, παρά το άγχος της προετοιμασίας!!! Θα μου πείτε μα το παιδί έτσι κι αλλιώς μακριά σου σπουδάζει!!!!Ναι αλλά ..... άλλο Κέρκυρα κι άλλο Στρασβούργο!!!Τώρα καταλαβαίνω την μάνα μου, όταν είχε και τα δυο της τα παιδιά μακριά της!!!! Εμένα στα Γιάννενα και τον αδερφό μου στην Ιταλία και μάλιστα ταυτόχρονα !!! Ε ρε μάνα τι τράβηξες και συ!!!Ετοιμαστήκαμε λοιπόν, βαλίτσες , ψώνια, μαζί με άγχος και νεύρα, τι να πάρω μωρέ μαμά,τι να μην πάρω και πάει λέγοντας!!!!Και στο καπάκι ξεκινάει και το σχολείο....Μια δύσκολη χρονιά, μετακινήσεις, γκρεμίσματα, δρομολόγια, ένας χαμός!!! Τι τάξη θα πάρω, θα καταφέρω να πάρω τα μωρά μου πάλι; θα είναι καλή η συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους; θα συνεργαστούμε καλά με τους γονείς; Ευτυχώς όλα καλά μεχρι στιγμής!!!! Όλα καλά!!!! Ας πούμε όλα καλά, γιατί ¨ενός κακού μύρια έπονται " όπως λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι !!!! Φεύγει ο καλός μου για Κέρκυρα να πάει το παιδί για να φύγει για Αθήνα (έπρεπε να περάσει πρώτα από το πανεπιστήμιο), και στο καπάκι κολλάει κάτι ο υπολογι[...]Κλειστό λόγω θέρους !!!!!

Fri, 10 Jul 2009 11:55:00 +0000

Αγαπημένοι μου φίλοι,ήρθε επιτέλους η ώρα να φύγουμε κι εμείς γι΄άλλα μέρη , για βουνά και για θάλασσες!!!!Ήρθε η ώρα να φύγουμε για διακοπές για να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε!!!Νομίζω ότι το χρειαζόμαστε για να ... γεμίσουμε τις μπαταρίες για την καινούρια χρονιά που έρχεται!!!Πρέπει να πάρουμε δυνάμεις γιατί η χρονιά που έρχεται προβλέπεται δύσκολη και ... με πολλά καινούρια ξεκινήματα!!!!Αλλά γι΄αυτά θα σας πω άλλη φορά!!!!Φεύγουμε λοιπόν μεθαύριο (πρώτα ο Θεός!), για Κρήτη!!!Θα πάμε Κρήτη για τρίτη φορά , αλλά νομίζω ότι όσες φορές και να πάει κανείς σ΄αυτό το υπέροχο νησί δεν φτάνουν για να γνωρίσεις τις ομορφιές του!!!Όπως κάθε ελληνικό νησί -αλήθεια υπάρχει ελληνικό νησί που να είναι άσχημο, που να μην έχει ομορφιές - έτσι και η Κρήτη έχει κάθε φορά να σου παρουσιάσει κάτι καινούριο , κάτι μοναδικό, κάτι ανεπανάληπτο!!!!Τις δύο προηγούμενες φορές που πήγαμε Κρήτη μείναμε σε διαφορετικά μέρη -νομίζω ότι αυτό χρειάζεται για να δεις όσο πιο πολλά μέρη και για να γνωρίσεις τον τόπο και τους ανθρώπους του!!Κάθε πόλη έχει τις ομορφιές της και κάθε χωριό την ιδιαίτερότητά του!!!Κάθε νομός τις ομορφιές του που όλες μαζί κάνουν αυτόν τον υπέροχο τόπο που ονομάζεται Κρήτη, με τους περήφανους ανθρώπους και την ανεπανάληπτη προσωπικότητα!!!Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά η Κρήτη θα μας αποζημιώσει με τις ομορφιές της!!Και για όσους αναρρωτιούνται, όχι δεν έχω περάσει το φαράγγι της Σαμαριάς και μάλλον ούτε πρόκειται!!!Ο καλός μου μπορεί να οδηγάει για ώρες και να με πάει όπου του ζητήσω αλλά μην του πεις να περπατήσει μέσα στο φαράγγι, είναι ικανός να με παρατήσει .... επιτόπου και να φύγει!!!!Πλάκα κάνω βέβαια , αλλά τις δύο προηγούμενες φορές είχε μια πολύ καλή δικαιολογία!!!"Εχουμε μαζί μας τα παιδιά, πού να περπατάμε τώρα"!!!!!Η τωρινή του δικαιολογία είναι ότι θα μένουμε διαμετρικά αντίθετα, οπότε "ασ΄το καλύτερα"!!!Επιστρέφουμε στις 25 του Ιουνίου και ξαναφεύγουμε μετά από μερικές μέρες για Κέρκυρα αυτή τη φορά !!!!!!!Η Κέρκυρα είναι για μας , τώρα πια αναγκαίο κακό (ναι ξέρω, ξέρω τέτοιο [...]


Media Files:
http://www.blogger.com/video-play.mp4?contentId=341321ec66f68862&type=video%2Fmp4
Ημερήσια εκδρομή!!!

Thu, 25 Jun 2009 11:23:00 +0000

Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα για την ανάρτηση μου αυτή!!!Ήμουν ανάμεσα στο να σας δείξω φωτογραφίες από την θεατρική παράσταση που κάναμε στο σχολείο, ή φωτογραφίες που τράβηξα στην ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας!!!!Προτίμησα να σας δείξω τις φωτογραφίες της εκδρομής και λίγο αργότερα της παράστασης!!!Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ η ημερήσια εκδρομή μας έγινε σε ένα υπέροχο μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας!!!Σε ένα από τα πιο καταπράσινα και πανέμορφα μέρη , από τα πολλά που διαθέτει η Ελληνική γη και συγκεκριμένα η γη της Μακεδονίας!!!Η τοποθεσία λέγεται Άγιος Νικόλαος! Ανήκει στο νομό Ημαθίας και είναι περίπου 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας!!!Η τοποθεσία διασχίζεται από το ποτάμι της Αραπίτσας και το δάσος του αποτελείται από ένα αιωνόβιο άλσος πλατάνων!!!Τα πιο βασικά σημεία που πρέπει να δείτε είναι η ομώνυμη εκκλησία, απ´ όπου προέρχεται και το όνομα, ακριβώς δίπλα η τεχνητή λίμνη με πέστροφες και πάπιες και βέβαια οι "πηγές" της Αραπίτσας .Υπάρχουν επίσης γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ και τένις, υπάρχει παιδική χαρά και λίγο παραμέσα το εκτροφείο θηραμάτων. Γενικά αξίζει να τα επισκεφτείτε όλα και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε στην περιπλάνησή σας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, τόσο καλύτερα και βέβαια αν κουραστείτε υπάρχουν πολλά διάσπαρτα παγκάκια για ένα διάλειμμα, καφετέριες και ταβέρνες για να δοκιμάσετε φρέσκια πέστροφα ψητή στα κάρβουνα!Πραγματικά υπέροχο μέρος που αν βρεθείς κοντά στην Νάουσα ή στη ευρύτερη περιοχή πραγματικά αξίζει το κόπο να περάσεις από κει και να αφιερώσεις μερικές ώρες για να χαρείς την ηρεμία του τοπίου και την ομορφιά της φύσης!!![...]΄Ενα αξιαγάπητο blog !!!!!

Sun, 21 Jun 2009 20:35:00 +0000

(image)
Μόλις επέστρεψα από μια ημερήσια εκδρομή που πήγαμε οικογενειακώς και βρέθηκα μπροστά σε μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη!!!!
Ένα βραβείο:
"ΕΝΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ BLOG"
από την αγαπημένη μου φίλη την Βίκυ και θέλω να την ευχαριστήσω πολύ πολύ γι΄αυτό!!!
Τι πρέπει να κάνω εγώ τώρα σύμφωνα με τους κανόνες:

1. Δεχτείτε αυτό το βραβείο, αναρτήστε το στο blog σας, μαζί με το όνομα του ατόμου που σας βράβευσε, και το λινκ στο blog.

2. Απονείμετε το βραβείο αυτό σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs. Θυμηθείτε να επικοινωνήσετε με τους bloggers και να τους ενημερώσετε ότι τους επιλέξατε γι΄ αυτό το βραβείο.


Με την σειρά μου κι εγώ να το δώσω στους παρακάτω αγαπημένους φίλους και αξιαγάπητους bloggers: (επειδή είμαι λίγο .... ζαβολιάρα και δεν το λέει κανένας κανόνας, δεν πειράζει Βικούλα να το δώσω σε κάποιους φίλους που το έδωσες και σύ!!!!)

1. Στον Σκρουτζάκο

2. Στο ΄Αμπρα Κατάμπρα και στην Άννούλα!!!

3. Στο με καλή παρέα και στην Ειρήνη!!!

4. Στην Άσπα !!!!

5. Στο ποτέ μην πεις ποτέ !!!!

6. Στις συνταγές της καρδιάς !!!

7. Στην κυρά δασκάλα !!!

8. Στο λεμόνι και κανέλα !!!

9. Στην Αχτίδα !!!

10. Στον κύριο Δημήτρη και στο οι δυο μας στην κουζίνα!!!

11. Στην Άσχετη που μόνο άσχετη δεν είναι!!!

12. Στο χαμομηλάκι !!!

13. Στην Βίκυ όμως για το άλλο της blog handmade by vicky !!!!

14. Στην αγαπημένη μας Μαρία Τζιρίτα !!!

15. και στη Θαλασσινή !!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
Καλό Καλοκαίρι!!!!!

Mon, 15 Jun 2009 13:11:00 +0000

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!!!!Μια ακόμη χρονιά με τα καλά της, τα δύσκολά της, τις χαρές και τις λύπες της έφτασε στο τέλος της!!!!!Και ενώ κάθε χρόνο λέμε αμάν να τελειώνουμε, άντε να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε λίγο, στο τέλος, την ώρα του αποχωρισμού,πάντα μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση......Αναμνήσεις, σκέψεις, απορίες, προβληματισμοί, και .... ματάκια δακρυσμένα!!!!!Γιατί θα αποχωριστούν τους φίλους τους για τόσο πολύ καιρό, γιατί θα αλλάξουν ίσως σχολείο, γιατί θα αφήσουν το δημοτικό και θα περάσουν την πόρτα του γυμνασίου!!!!Και συ εκεί να προσπαθείς να τα πείσεις ότι είναι για το καλό τους, γιατί πρέπει να προχωρήσουν μπροστά, γιατί έτσι είναι η ζωή και να προσπαθείς να το παίξεις χαζός για να μην κλάψεις και συ μπροστά τους!!!Παρόλο που περιμένουν πώς και πώς τις καλοκαιρινές διακοπές, παρόλο που τα χρειάζετε ξεκούραση περισσότερο από τον καθένα μας, σήμερα ήταν και χαρούμενα και λυπημένα!!!Σήμερα αποχαιρέτισα τους μαθητές της Στ τάξης, μαθητές που τους είχα τρία ολόκληρα χρόνια!!! Βέβαια δεν τελειώσαμε μαζί το δημοτικό, αλλά με μια εξαιρετική συνάδελφο!!!!Είναι τα παιδιά που πήγαμε φέτος την εκδρομή στην Αθήνα!!!Μου έκανε τρομερή εντύπωση , ότι μανούλες και παιδιά δεν ξέχασαν και δεν παρέλειψαν να αποχαιρετίσουν και μένα μαζί με την τωρινή τους δασκάλα!!!Με συγκίνησαν αφάνταστα που δεν ξέχασαν τα τρία πρώτα χρόνια της σχολικής τους ζωής που περάσαμε μαζί!!!Να είστε καλά !!! Να περάσετε καλά στο καινούριο σχολείο που θα πάτε και να συνεχίζετε να μας κάνετε περήφανους!!!!Τα φετεινά μου παιδάκια πέρασαν καλά, διασκέδασαν, και στο τέλος έκλαψαν κι όλας γιατί θα φύγουν σε άλλο σχολείο τρεις συμμαθητές τους!!!Είπαμε πως οι φίλοι οι πραγματικοί δεν χάνονται και αφού πήραν τα ενδεικτικά τους έφυγαν με τις καλύτερες ευχές:ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗΚαλό καλοκαίρι σ΄ όλα τα παιδάκια και στους ... ταλ[...]Βραβείο Φαντασίας!!!!

Wed, 03 Jun 2009 14:03:00 +0000

Επιστρέφοντας από τις υποχρεώσεις μου και από τις εκδρομές μου με το σχολείο, βρήκα να με περιμένει ένα απίθανο βραβείο!!!!!!Από τις αγαπημένες μου συνταγές τις καρδιάς και τις αγαπημένες φίλες μου Έλενα και Μαρία πήρα το βραβείο Φαντασίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!Χάρηκα πάρα πολύ, όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί κάποιες φίλες μου με κατηγορούν ότι δεν έχω καθόλου φαντασία!!!!Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε, χαίρομαι πάρα πολύ που ήμουν ανάμεσα στα άτομα που θεωρήσατε ότι δικαιούνται αυτό το βραβείο, αλλά πιο πολύ μου άρεσε και συγκινήθηκα για τον λόγο που μου δώσατε το βραβείο!!!!!!!!!!!!Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε πάντα τόση φαντασία όχι μόνο στα πιάτα που μας σερβίρετε , αλλά και σε ότι άλλο κάνετε!!!!(είμαι σίγουρη ότι την έχετε και κάνετε θαύματα με ότι καταπιαστείτε!!!)Το βραβείο λέει: Γράψε 5 πράγματα που σου αρέσουν σε ό,τι καλλιτεχνικό/δημιουργικό κάνεις. Τι σε εμπνέει να φτιάχνεις χειροποίητα δώρα; Στείλε το βραβείο σε 5 bloggers!Τι με εμπνέει και τι με ωθεί λοιπόν για να δημιουργώ;1. Η αγάπη μου για τα παιδιά μου, αλλά και για τους δικούς μου ανθρώπους!!!!!!Η χαρά στα ματάκια τους όταν τους προτείνω να φτιάξουμε π.χ κουλουράκια ή να βάψουμε αυγουλάκια για το Πάσχα!!!! 2. Η έκφραση στο προσωπάκι των παιδιών μου όταν τους χαρίζω κάτι που έφτιαξα αποκλειστικά για κείνα, μιας και δεν μου αρέσει να φεύγουν χωρίς δώρα, ειδικά πριν τις γιορτές!!!!!! 3. Οι γκριμάτσες που κάνουν όταν βλέπουν τις φατσούλες τους στις φωτογραφίες που τους έχω τραβήξει!!!! 4. Η ικανοποίηση μου όταν χαίρονται για ότι έχουν καταφέρει μόνα τους!!! και τέλος...5. Η ανάγκη να προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο στους γύρω μου!!!! (λόγος που πολλές φορές παρεξηγείται δυστυχώς στις μέρες μας!!!!)Τώρα πρέπει να δώσω το βραβείο σε 5 bloggers!!!Σε ποιους είναι τόσοι πολλοί και σίγουρα όλοι σπουδαίοι, δημιουργικοί και αξιαγάπητοι!!!!!Πρέπει όμως να δώσω το βραβείο σε κάποιους που δεν έχουν βραβευτεί....Λοιπόν θα δώσω με την σειρά μου[...]Θεατρική παράσταση!!!

Sun, 31 May 2009 15:35:00 +0000

Στήσιμο σκηνικών!!!Ξεκινήσαμε να στήνουμε σκηνικά την Παρασκευή το απόγευμα!!!Το στήσιμο ολοκληρώθηκε Σάββατο βράδυ!!!!Παρασκευή πρωί περιμένουμε το φορτηγάκι του δήμου για την μεταφορά των σκηνικών!!!΄Εξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα!!!Αναβολή της μεταφοράς για αργότερα!!!11:00 π.μ: Ντριν το τηλέφωνο!!! Ερχόμαστε τώρα να φορτώσουμε, εντάξει;Φυσικά και ρωτάτε; Σας περιμένουμε!!!(ευτυχώς η βροχή σταμάτησε!!!)11:20 π.μ: Μα που είστε επιτέλους; Ερχόμαστε, στον δρόμο είμαστε!!!(η απόσταση Δημαρχείο Σχολείο είναι δεν είναι διακόσια μέτρα, αντε να πω τριακόσια!!!!)11:45 π.μ : Καλά θα έρθουν επιτέλους οι μεταφορείς; Καλά δεν ήρθαν ακόμη; Τώρα τους παίρνω τηλέφωνο!!!΄Ερχονται!!!!12:00π.μ: Τι θα γίνει με τους μεταφορείς; Θα έρθουν ποτέ; χάνω την ώρα της πρόβας μου!!!Μα τώρα μιλώ μαζί τους και μου λένε ότι τα μετέφεραν τα σκηνικά, βρίσκονται ήδη στο θέατρο!!!!...............................................................................................................................................Και εγώ τι ακριβώς κάνω κάτω στο σχολείο , με πέντε δέντρα και ένα πηγάδι που περιμένω να κουβαλήσουν!!!!ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ;Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΩ!!!!!Και αυτό φίλοι μου είναι μόνο η αρχή ενός πολυπαθούς Σαββατοκύριακου!!!!Με χίλια βάσανα τα σκηνικά μεταφέρθηκαν στις 12:40 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο, η πρόβα μας που ήταν από τις 11:00 μέχρι τις 13:30 κράτησε μόλις τρία τέταρτα!!!!Φύγαμε άρον τον άρον από το Θέατρο γιατί έπρεπε να παραδώσω τα παιδιά στους γονείς που περίμεναν στο σχολείο!!Επέστρεψα στο σπίτι μου στις 3:00μ.μ για να ξαναφύγω στις 6:30 για το σχολείο!!Ας είναι καλά η συνάδελφος με την οποία ανεβάζουμε την παράσταση και άλλες δύο συναδέλφισσες που ήρθαν και κουβαλήσαμε τα υπόλοιπα: κοστούμια, φροντιστηριακά, σκηνικά(ότι απέμεινε !)Φτάσαμε στο θέατρο κατά τις 8:οο και αφού ήρθε και ένας συνάδελφος, αρχίσαμε το στήσιμο!!!!Πάρτε μια ιδέα: το βάθος του σκηνικού, και από πάνω ... ο ουρανός!!!το πηγάδι μας..... η είσοδος από το χωριό.... το δάσος μας......η κληματαριά.... (οι αγουρίδες!!!!!)[...]Θεατρική παράσταση!!!

Thu, 28 May 2009 13:33:00 +0000

Κάθε χρόνο, όπως σας είχα πει και σε προηγούμενη ανάρτηση μου, ο δήμος μας οργανώνει φεστιβάλ παιδείας!!!Στο φεστιβάλ αυτό συμμετέχουν όλα σχεδόν τα σχολεία του δήμου μας με διάφορες εκδηλώσεις!Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του φεστιβάλ το σχολείο μου, και συγκεκριμένα η τάξη μου μαζί με μια ακόμη τάξη συμμετέχει με μια θεατρική παράσταση!!!Βρισκόμαστε λοιπόν σε μεγάλη αναστάτωση λόγω της προετοιμασίας της παράστασης αυτής!!!Ξεκινήσαμε τα σκηνικά και τα κοστούμια πολύ πριν τις διακοπές του Πάσχα!!!Το ένα από τα σκηνικά μας που παριστάνει το πάνω μέρος ενός χωριού!!!Το πηγάδι μας μισοτελειωμένο!!! και πίσω του ακριβώς ένας από τους 5 κορμούς δέντρων που φτιάξαμε για τα δέντρα του δάσους που χρειαζόμαστε!!!Όταν θα στήσουμε τα σκηνικά την Παρασκευή στις 29 του Μάη υπόσχομαι να σας φέρω φωτογραφίες με όλα τα σκηνικά για να μου πείτε την γνώμη σας!!!(κι ο Θεός βοηθός!!!)Η παράσταση μας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο την 1η του Ιούνη!!Δηλαδή μόλις μερικές μέρες μας χωρίζουν.... από το φαντασμαγορικό γεγονός!!!Δεν σας είπα όμως ποια είναι η παράσταση που ανεβάζουμε!"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Αίσωπος...." είναι ο τίτλος και φυσικά έχει σχέση με τους πολύ γνωστούς σε όλους μας και πολύ αγαπημένους των παιδιών, μύθους του Αισώπου!!!Η πρόσκληση μας :Τα παιδιά είναι ξεσηκωμένα και φυσικά κατενθουσιασμένα!!!Φυσικά μάθημα .... δεν γίνεται με τίποτα και ότι κάνουμε ασ΄τα να πάνε!!!Έχω τέτοια τρεξίματα αυτές τις μέρες και όπως καταλαβαίνετε και γι΄αυτό χάθηκα!!Κάθε απόγευμα σχολείο για τις λεπτομέρειες και τα μαζέματα!!!,Παρασκευή και Σάββατο στήνω σκηνικά, σήμερα είχα πρόβα μέχρι τις τρεις και πάει λέγοντας!!Πιστεύω ότι από Τετάρτη θα επανέλθω δριμύτερη!!!Και λέω από Τετάρτη γιατί την Τρίτη έχουμε και την ημερήσια μας , οπότε θα γυρίσουμε αργά!!!Φιλιά σε όλους!!!!(φεύγω τρέχοντας για το σχολείο!!!)[...]Εκδρομή στην Αθήνα !!!(συνέχεια!)

Mon, 25 May 2009 13:15:00 +0000

3η μέρα και επιστροφή!!Η τρίτη και τελευταία μέρα ήταν πιο χαλαρή (αν μπορούμε να το πούμε αυτό!!!), μιας και ήταν και η μέρα που θα επιστρέφαμε πίσω στην πόλη μας!!!Ξεκινήσαμε στις 9:30 το πρωί αφού μαζέψαμε και τα μπαγάζια μας, μιας και θα φεύγαμε κατευθείαν για τον σταθμό Λαρίσης!!!Στις 10:00 με 10:30 είχαμε ραντεβού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού!!!Οι άνθρωποι μας περίμεναν αλλά για μια ακόμη φορά χάσαμε το ραντεβού μας λόγω κίνησης!!!Και ενώ ήταν στο πρόγραμμα να δούμε μια έκθεση και μετά να επισκεφθούμε τον Θόλο, ύστερα από συννενόηση, εφόσον φτάσαμε στις 11:00 πήγαμε πρώτα στον θόλο και μετά στην έκθεση!!!Η εμπειρία στον Θόλο ήταν πραγματικά μοναδική !!!Ταξιδέψαμε, όχι στα αστέρια αυτή την φορά, αλλά στην Αρχαία Αθήνα και συγκεκριμένα στην αρχαία αγορά των Αθηνών!!!Διαδραστική αυτή η προβολή, πραγματικά εντυπωσίασε τα παιδιά!!!Κάτι που στεναχώρησε όλους μας και κυρίως τα παιδιά , ήταν ότι στην αίθουσα βρίσκονταν παιδιά και από άλλα σχολεία των Αθηνών!!! Η κοπέλα που έκανε την παρουσίαση και την αφήγηση, έκανε και διάφορες ερωτήσεις!!!Όταν απαντούσε κάποιο από τα παιδιά της Αθήνας όλη η αίθουσα χειροκροτούσε!!!(και μεις μαζί!)Όταν όμως απαντούσε κάποιο παιδί από τα δικά μας, τα υπόλοιπα φωνάζανε "ουουου!!!"Αυτό που πραγματικά στεναχώρησε εμένα, ήταν ότι κανένας μα κανένας "συνάδελφος" δεν σηκώθηκε να κάνει μια παρατήρηση!!!!Τα παιδιά έχουμε μάθει να τα συγχωρούμε και να παραβλέπουμε πολλά απ΄αυτά που κάνουν με την δικαιολογία "δεν πειράζει, είναι παιδιά", τους μεγάλους όμως, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω!!!Και ειδικά όταν οι μεγάλοι είναι δάσκαλοι!!! και καλούνται πρώτα από όλα να διδάξουν ήθος!!!! Τέλος πάντων , είχα πει δεν θα το αναφέρω, αλλά με προβλημάτισε και με στεναχώρησε αφάνταστα!!! Ήταν το μοναδικό ψεγάδι στην κατά τα άλλα υπέροχη εκδρομή μας!!!Η έκθεση που παρακολουθήσαμε στην συνέχεια ήταν ένα ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών!!!Τα παιδιά εντυπωσιάστη[...]Εκδρομή στην Αθήνα !!!(συνέχεια!)

Tue, 19 May 2009 19:47:00 +0000

Την Κυριακή το πρωί (δεύτερη μέρα της εκδρομής μας), ξεκινήσαμε γύρω στις 9:30 το πρωί από το ξενοδοχείο για το Αρχαιολογικό μουσείο!!!Μας περίμενε η ξεναγός μας , μια φοβερή κοπέλα με πολλές γνώσεις που ξεσήκωσε τα παιδιά και την τρέλαναν στις ερωτήσεις!!!Τα εκθέματα εντυπωσιακά!!Αλλο να τα βλέπεις σε εικόνες κι άλλο στην πραγματικότητα!!!Χρυσά εκθέματα των Μυκηνών, επιβλητικοί κούροι και κόρες, επιτύμβιες στήλες, λύκηθοι, ο Ιππέας του Αρτεμισίου;Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;Τα παιδιά παρακολουθούσαν ενθουσιασμένα!!Αναγνώριζαν σχεδόν τα πάντα που είχαν δει έστω και παλιότερα στο βιβλίο τους!!!!Μέχρι τις μούμιες στο αιγυπτιακό τμήμα πήγαμε να δούμε!!! Μάλλον την τρελάναμε την ξεναγό μας!! Ήταν όμως μια γλυκύτατη κοπέλα που ευτυχώς μας άντεξε μέχρι το τέλος!!!Δεν σας βάζω άλλες φωτογραφίες από το Μουσείο γιατί θα σας σκάσω!!!! Έχω βγάλει σχεδόν τα πάντα που είδαμε!!!Φεύγοντας γύρω στις 12:00 από το Μουσείο κάναμε μια απαραίτητη στάση στο Πολυτεχνείο για να δουν τα παιδιά!!! Να δουν αυτά που ακούν χρόνια τώρα που όμως δεν έχουν δει παρα μόνο σε εικόνες , βίντεο και προβολές!!!Και συνεχίσαμε .... ναι!!!! το κάναμε και αυτό!!!! για τον σταθμό του μετρό με προορισμό το Μοναστηράκι!!!!Σκεφτείτε 60 άτομα να προσπαθείς να τους έχεις όλους μαζί στο μετρό!!!!ΤΡΕΛΛΑ ΣΚΕΤΗ!!!Ας είναι καλά οι άνθρωποι του μετρό , που μας συνόδεψαν και μας έβαλαν όλους μαζί σε ένα βαγόνι!!!! (διαφορετικά θα είχαμε χάσει τους μισούς, αυτό είναι βέβαιο!!!)Τι εμπειρία!!!Απ΄την μια να γελάς και απ΄την άλλη να κλαις!!!Σαν την θια μ΄απ΄το χωριό αισθάνθηκα εκείνη την ώρα!!!Γιατί άραγε μας βλέπαν και γελούσαν;;; Την έχω αυτή την απορία!!!!!!!Μοναστηράκι!!! Πλατεία Αβυσσινίας !!!Απίθανα;;; Γραφικότατη!!! Πόσο θα ΄θελα να΄χα χρόνο να χαζέψω κι άλλο!!!Αλλά ο χρόνος τρέχει σαν τρελλός!!!Φαγητό με θέα την Ακρόπολη!!!και γρήγορα γρήγορα στις 2:30 ραντεβού στον σταθμό στο Μοναστηράκι και ποδαρόδρομο μέχρι τον βασικό σκοπό της επισκεψής μας στην πρ[...]