Subscribe: Rejås Datakonsult
http://www.rejas.se/drift-rss.php
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att påverkas  att  inte att  inte  kommer att  kommer inte  kommer  med  och    påverkas  störning  tjänster  våra  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Rejås Datakonsult

Rejås DatakonsultRejås Datakonsult - Driftstörningar Efterdyningar av intrånget
(2009-11-27 09:03:12) Vi var snabbt uppe på banan igen efter intrånget på Joakim. Nu är det mesta åter till det normala men vissa sajter baserade på Joomla och Drupal är ännu inte uppsatta. Det rör sig om sajter som vi hostar gratis och vi måste prioritera våra avtalskunder i första hand.Intrång på Joakim
(2009-11-24 23:03:12) Vi har ikväll haft intrång på en av våra maskiner (Joakim). Intrånget skedde via en Joomla-site som inte driftas av oss. Vi flyttar för närvarande över webbplats för webbplats till en ny server och återställer från backup. Det kommer att dröja tills i morgon innan allt är normalt igen för de som ligger på den maskinen. Vi beklagar så klart detta.

00:21 - Den nya servern är uppe. Migrering av data från Backuper och den hackade servern är påbörjad.
02:23 - De flesta sajterna är återställda. Ingen data har gått förlorad. Sajter utan avtal kommer att återställas under morgondagen.Störning B-Site
(2009-08-02 01:31:13) Just nu har vi problem med trafik till vår sekundära hall. De flesta skall inte märka av något, men vi har några produktionsservrar där. Vi har konstaterat att det är vår leverantör till den platsen (Norrtälje Energi) som har problem. Vi hoppas att det snart skall vara löst.Störning som berör Telia-kunder
(2009-03-14 08:04:23) Just nu har vi problem med trafik till vissa av våra servrar från Telias nät. Så vitt vi kan se är det bara Telia-kunder som drabbats. Vi har felanmält och felsöker.Sporadiska störningar
(2008-11-06 23:21:21) Sporadiska störningar (några minuter) kan förekomma från den 7:e november och cirka en eller ett par veckor frammåt eftersom vi uppgraderar servrar. Normalt skall ingen märka av detta.Planerad störning idag
(2008-11-06 08:22:23) Det planerade avbrottet är nu klart.

Kundmeddelande från Rejås Datakonsult

Vi kommer att ha ett större driftstopp på förmiddagen nu på torsdag (i morgon). Observera att I princip alla våra tjänster kommer att påverkas.

Alla webbplatser och webbtjänster kommer under stoppet att ersättas med en "Tillfälligt avbrott" skylt. Ni som använder saker under secure.rejas.se kommer sannolikt att få ett felmeddelande om ceritfikatfel under avbrottet.

Personlig e-post kommer inte att påverkas.

E-postlistor kommer inte att fungera men ingen e-post kommer att gå förlorad, de lagras på vår andra sajt.

Får de kunder där vi är sekundär e-post kommer inte att påverkas.

Systemövervakning kommer att stanna under flytten.

Systemen kommer efter flytten att få nya ip-adresser, detta skall inte påverka funktionen men det kommer att synas i loggarna på er som vi övervakar eftersom övervakningssystemet får en ny ip-adress. Om ni undantar denna i statistik och liknande är det bra att veta att det ändrats.

DNS kommer att påverkas i och med att vår primära DNS server kommer att stanna. Funktionen kommer dock inte att påverkas eftersom vi har sekundära servrar på vår andra sajt.

Efter flytten kommer våra system att under en period vara placerade på vårt kontor i Norrtälje. Viss funktionalitet kommer att vara begränsad. Om någon eller ett par veckor kommer servrarna att flytta ner i en toppmodern serverhall i ett bergrum där de sedan kommer att stå.

Hoppas att ni har överseende med detta.

Med vänliga hälsningar,

Rejås Datakonsult / Drift
Planerad störning klar
(2008-05-31 01:23) Det planerade underhållet är nu klart och förlöpte utan problem.

Kundmeddelande från Rejås Datakonsult

Planerad störning fredag 30/5 efter klockan 17:00.

Vi kommer att uppgradera våra Xen-servrar på en av våra sajter. Avbrotten kommer att vara sporadiska och korta i samband med att vi startar om de virtuella maskinerna.

Följande tjänster berörs

  • Custor kommer att startas om
  • E-postservern kommer att starta om så det kommer inte att gå att läsa e-post via webben. Ingen post kommer att går förlorad.
  • Vissa interna webbsidor kommer att beröras
  • Redundansen i vissa tjänster (till exempel övervakningen) kommer att minskas, men det kommer inte att märkas.Planerad störning klar
(2007-09-21 12:01) Vi är nu färdiga med den planerade uppgraderingen av våra servrar idag. Alla system fungerar nu normalt.

Kundmeddelande från Rejås Datakonsult

Planerad störning natten mellan torsdag och fredag denna vecka (20/9 kl 23.00 - 21/9 kl 04.00).

Vår partner i server-hosting skall utföra arbeten i serverhallen som kommer att medföra avbrott i våra tjänster. Vi beklagar naturligtvis detta.

Följande tjänster kommer att påverkas.

Webbsidor och e-handelssystem
Webbsidor och e-handelssystem i vårt webbhotell kommer inte att fungera.

Personalhanteringssystem
De som änvander vårt personalhanteringssystem kommer inte att komma åt det under perioden.

Virtuella privata servrar
Vissa av våra Xen-hostar kommer att tas ned. Det gör att de VPS:er som ligger på dessa kommer att startas om. De kommer inte heller att kunna nås under perioden. Detta gäller inte alla VPS:er eftersom vissa ligger i en annan hall. Vill du har mer information om just detta så kontakta oss på info@rejas.se

SMS-tjänster
Våra SMS-tjänster kommer att ligga nere under perioden. Ni som har schemalagda utskick bör flytta dem, det kan hända att de inte går iväg under perioden.

Övervakningen
Övervakningen kommer att dras igång på vårt backup-system. Men vissa tjänster kommer inte att övervakas under stoppet. Det gäller interna tjänster som diskar, processer, backup-verifiering, med mera. Externa kontroller som till exempel ping, smtp, pop, imap, http, https och liknande kommer att kontrolleras och larmas som vanligt.

Vi kommer att avaktivera larmen på det ordinarie systemet när vi drar igång backup-systemet så det skall inte komma några falska larm. Så eventuella larm under denna period skall tas på allvar.

E-post
E-post kommer att påverkas men tas om hand av redundanta system så ingen e-post kommer att gå förlorad.

DNS
DNS kommer att påverkas men tas om hand av redundanta system så det kommer inte att märkas.

Hoppas att ni har överseende med detta!
Planerad störning klar
(2007-08-07 12:01) Vi är nu färdiga med den planerade uppgraderingen av våra servrar idag. Alla system fungerar nu normalt.Störning webbhotell
(2007-06-13 08:32) Vi hade ett oplanerat stopp i webbhotellet. Stoppet berodde på att en webserver inte startade om efter logrotering som den borde.