Subscribe: Januarsola
http://januarsola.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
bare  ble  blir  dag  dere  fikk  han  hun  med  meg      oss    seg  siden  skal    var  være  år 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Januarsola

Januarsola

Updated: 2014-10-06T20:57:37.515-07:00

 Frem fra glemselen kom ...

2010-05-26T22:52:48.225-07:00

1954
1956

Se hva jeg fant! Lenge før jeg var påtenkt sto dette på trykk og det her er det ikke noe tull, det brukes De og Dere i tiltaleform etterhvert som man leser seg gjennom teksten. Til jul i 1954 skal man sy en juleduk med humør over og tradisjon er like viktig da som nåHåndarbeidsbladet er bilag fra ett eller annet ukeblad og De oppfordres til å nappe ut og ta vare på ... Dermed dukker det altså opp snart 60 år senere i Blogglandet!!
Dukkeklærne fra 1956 er jo like i skuddet i dag som den gang da og De må ta Dem på tak og fornye garderoben til yndlingsdukken!
Jeg, som kun var ett glimt i min fars øye på den tiden husker likevel at på 60-tallet hadde mamma disse bilagene av og til fremme som de dyrebareste skatter, og skatter er de fremdeles!
Kos dokker sammen med meg og se på ett par av de jeg fant ;0)Pippi-kjole eller forkle ...

2010-05-23T11:32:32.830-07:00

Kan dere hjelpe? Min lille niese som fylle to år sist i juni ønsker seg Pippikjole for det har Nora i barnehagen ... Ett sånn som kan brukes på begge sidene. Jeg hadde sånn for over 40 år siden, men mamma har ikke mønster lenger selvfølgelig. Det er nesten sirkelrundt og ender ut i to "stropper" som krysser hverandre bak og knappes på skuldrene.
Hvor i himmelens navn finner jeg mønster på et slikt ??? Kan du hjelpe , pliiiisssssss :)9 Kommentarer

2010-04-14T12:38:07.198-07:00

(image)
(image)
Damen som lider av Spinaltus har ryddet i den gamle komoden og der fant hun denne lille skatten. En arv etter oldemor som takket av etter lang tjeneste med heklekroken i en alder av 91 år.
Duk skal det ikke bli for det har jeg så innmari mange av.
Hva syns dere, kom med forslag!!
Har lenge hatt lyst til å sy meg en tunika, kan de brukes som dekor ?
Lege og fysio har tvunget meg i sykemelding så jeg må ha noe å tenke på om ikke annet ;)Shopping i Blåbyen

2010-04-10T12:52:17.652-07:00

-ble dagens resept! Må må ikke falle for fristelsen å bli for selvmedlidende heller. Dessuten var den store "snakkisen" om dagen, været heller grått så det passa godt. Jeg er jo godt kjent og vet hvor jeg finner det jeg kler, eller hva som kler den smukke ;0) Utvalget i dag skuffet ikke og jeg avslutta med sko kjøp, det må man jo ha som prikken over I `en.
Min sjels elskede og i dag sjåfør benytter anledningen til å lese Verdens Gang og drikke kaffe på Kakaebua, en travel kafè i senteret. Når jeg dumper ned ved siden av han og sukker etter en dobbel latte får jeg jo det, det tar på å handle med en arm må vite ... Det er da han forteller meg at han er fri for klær han og, o`boy den var ny! Godt å kose seg med latte og ladde batteriet, den ferja jeg trudde vi skulle nå kan seile sin sjø alene. På herre butikken går mannen ut av sitt gode skinn og finner det ene etter det andre pene antrekket. TENK, han handla mere enn meg!! Da var "rådyra gode" og jeg tok en sving innom garn/stoff butikken og tok igjen - bare for å utjevne liksom!
Vi hadde en super "kjæreste-tur" og vil leve lenge på den.
Og arma? Jo da den verker og ber om sykemelding ...Hipla hei! Jeg er en ekte cowboy :0)

2010-04-08T12:46:53.808-07:00

Etter nok en natt hvor jeg knapt smakte søvn, måtte jeg krype til korset og ringe fastlegen. Jeg fikk komme og vise frem min smertefulle arm og etter klemming og trykking ble vi enige om at dette måtte behandles. En sprøyte måtte til, rett inn i det betente, åh du og du ... Vondt skal vondt fordrive sa legen da svettperlene mine spratt, joda jeg kjente jo det.
Været i Nord-Norge er jo den store "snakkisen" om dagen og siden jeg ble komandert til fullstendig ro måtte jeg utnytte muligheten, hihi ;0) Jeg tok meg en tur til hest jeg. Vi travet inn i den skarpe ettermiddagsola med kritthvit sne som ramme rundt, Felix og jeg. Terapi eller sjelebot, det hjalp i allefall på humøret. Og kroppen ble etterhvert varm og god selv om høyre siden var stiv.
Mandag blir det avgjort om jeg blir sykemeldt, hvis det skjer - mon tro om Norge stopper opp da? Neida, det gjør jo ikke det, men jeg er så innmari glad i jobben min.
Men jeg må innrømme det, ikke er jeg husmoremne og ikke passer jeg til å tvinne tommeltotter heller. Dere får være mine selskapsdamer mens jeg leges i full fart!!Møter Du Veggen Får Du Hilse Fra meg!!

2010-04-07T11:07:14.437-07:00

(image)
Dag Evjenth er forfatter til boken som bærer den treffende titel. Om det er latskap eller vegring som inntreffer i vintermørket vet ikke jeg, men det har i laaang tid holdt for meg å kunne lese og kose meg med andres innlegg.

Men, jeg har lært masse i de siste månedene! Min tålmodighet blir stadig kronet nettopp fordi jeg holder ut og er nyskjerrig, jeg må by på meg selv og bruke meg selv hele dagen på jobb. Og da går bare tida og jeg må sette meg på selv på lading på kveldstid :0)

I dag sitter jeg med høyre hånd i fanget og jamrer inni mellom, en irriterende betennelse har satt seg fra nakken og uti fingertuppene. Jeg har fått healing og håper det hjelper, lysten på legebesøk er under pari ... Grunnen til betennelsen ligger i bunke på sybordet som er blå og i ullstoff. Det holder hardt å ikke ta i noe handarbeide i HELE tatt, hva gjør man da???

Setter en brøddeig som min sjels elskede må kna og trille ut, ikke for at han har lyst men jeg glemte ett øyeblikk mitt handicap. Fikk lyst på vafler og måtte be om hjelp igjen for jeg klarer ikke å holde vispen! DA fikk jeg beskjed om å sette meg ned. Så nå skriver jeg heller ned min frustrasjon, kaster ett øye på 4 stjerners middag og hører på en cd, - hørte jeg rastløs ordet bli tenkt? Ja, ja dere skulle bare visst hvor kjedelig dette er!

Jeg lover å fortsette å komme rundt på besøk hos dere for det er så koselig, og skrive noen ord nå og da! Bildet mitt er fra distriktets nyeste veiprosjekt, Hinnøya og Kveøya i Kvæfjord knyttes sammen og jeg har vandret over på anleggsveien! Jeg står midt "uti" havet og ser inn mot Salen. Hei på you :0)Pause i hverdagen ...

2010-01-26T13:55:04.042-08:00

I dag fikk jeg en uventet fridag!! (image)
Det går omgangssyke paralelt med at Ask ønsker at vi
skal tjore alt vi eier og har utomhus.
Så da mobilen min pep i tidlige morgentimer om at eleven min var slått ut, grep jeg sjangsen ...
Jeg bevilget meg en fridag, det vil si at jeg har fått unna
masse skrivearbeide som bare har ligget der og gitt dårlig
samvittighet. Jeg har blandt annet laget et kommunikasjons
pass :0) Dette passet kan vikarer få utlevert og raskt gjøre seg kjent med eleven og dens behov og ønsker. Sånn som:
Hva jeg liker eller ikke liker, sånn "prater" jeg, rutiner osv.
Det er så synd at jeg ikke kan vise dere det flotte arbeidet,
det hadde vært fint å få ideer og tilbake meldinger.
Stolen får symbolisere skaperevne og kreativitet i dag!!Award

2010-01-21T13:39:43.106-08:00

Denne utmerkelsen fikk jeg avStubbetufsa,en koselig blogger som lærer oss om gamle tradisjonerog hun har antikviteter du bare kan drømme om,loppefunnene hennes er mange og ideene er mangfoldige.En raus dame som deler rundhåndet og hun er en ypperlig fotograf med øye for små deltaljer Tusen takk! Jeg ble stolt og glad for å få den ære!Med utmerkelsen fulgteogså følgende utfordring:Skriv 7 ting om deg selv. Send så utmerkelsen og utfordringen til 7 nye bloggere!Jeg er minst i søskenflokken på tre, skrapkaka eller attpå klatt om du vil, også kalt ny-stu banet!Da jeg bestemte meg for å komme til verden skjedde det fort og da jeg var liten hørte jeg ofte :" der er hun som er født med støvelettene på". Jeg forsto ikke at det gikk an, men forklaringen var at de ikke fikk kledd av mamma!!Dette var 10 januar i 1962 og jeg ble minst den dagen på fødestua også, jeg gjorde min entre 16 40. Først kom Anita kl 08 40 som siden skulle bli min beste venninne, da klokka slo 14 på ettermiddagen kom Eirik og disse to fikk hver sin seng. Jeg fikk ligge i ei komodeskuff for nå var det fullt!Jeg begynte å jobbe som bensinvakt på BP som 12 åring og hadde 5 kr timen. Oljeskift var en av spesialitetene mine. I dag ville det vært barnearbeide og forbudt!! Det å jobbe hos sin far gav fordeler og jeg lærte mye som jeg siden har kunnet dra nytte av i "voksen livet". For dere som ikke husker BP kan jeg fortelle at neste navneskifte ble Norol for så i dag å hete Statoil. Etter videregående skole bar det nordover med meg og jeg møtte min sjels elskede som jeg fikk 4 barn sammen med og som jeg giftet meg med før jeg tenkte på å få barn! Sammen studerte vi i Trondheim før jobb tilbud førte oss nordover igjen. Familien betyr aller mest for meg og jeg er stolt av den.Bunadtilvirking blir min store lidenskap og interesse etter at jeg hadde en real nedtur da jeg mistet min bror, en uke etter eldstemann ble født ... Utallige bunader her jeg hatt gleden av å brodere og monterer. Men, det å få demontere og sy om igjen det andre har lagd er nok det som ligger hjerte nærmest. Å se gleden til en konfirmant som har arvet fra oldemor eller bestemor, å se henne stå å beundre seg selv i speilet er en fantastisk følelse. Ikke minst om giver lever og er med på forvandlingen, det å få overlevert historien om plagget og de som før har brodert eller sydd på denne er som manna for meg!!Fotografering er neste lidenskap. Jeg bruker bildene til dokumentering i jobb og til adspredelse privat. Bildene prater for meg og jeg er veldig opptatt av detaljer og farger.Jobben min er krevende fordi jeg jobber med skjeldne diagnoser. Jeg elsker å gå på jobb og det gir meg enormt med energi å være sammen med disse barna, i vår by er det bare to med nettopp denne diagnosen, 90 på landsbasis. Jobben kan til tider ta så mye tid og tappe meg at jeg ikke får blogget så mye som jeg gjerne ville, men jeg elsker å være på besøk i Blogglandet!!Jeg skal sende utfordringen videre til syv andre bloggere, mange har allerede fått den og jeg syns det blir vanskelig. Derfor håper noen av dere som besøker meg forsyner dere selv, tar med utmerkelsen og skrive fra hjerte om syv ting som beskriver nettopp deg !! Ha en fin dag :0)[...]Kan jeg farge den ??

2010-01-16T11:44:30.002-08:00

(image)
Skal, skal ikke ... Og i tilfelle hvilken farge. skal jeg velge. Duken er heklet av min manns mormor i forrige århundre, nærmere bestemt 1985. Den er mørkere enn kry, og passer overhode ikke inn i hjemmets farger i dag.
Jeg har lyst til å la duken komme til heder og verdighet igjen for mor er borte og vil aldri skjenke oss sånne gaver mere.
Ikke har jeg salongbord heller lenger så jeg må være kreativ ... Størrelsen tilsier at den kan brukes som gardin, mot den naboen som har mest innsyn i borgen ;0)
Kjære dokker, kom med forslag - pliiiis !!FERDIG !!

2010-01-02T14:34:11.197-08:00

(image)
Sånn nå kan dere se, den ble ferdig og kan med god grunn reise ut i verden og representere Nord-Norge, saint ja!!
Klær skaper folk heter det ...
I kveld syns jeg gutten ligna "Bård i Bekkmørtna" eller Helge Ousdal, i dagslys er han grusomt lik på Odd Nordstoga... Lurer på om dere også har det sånn? ;0)Uten bart kunne han vært nært i slekt med Morten Abel, hi hi!! Slutter mens leken er god, jeg!
Silketørkle han har i halsen robbet han fra sin lillebror, "ka ska hainn med det??" Nei, si det, mamma må vel kjøpe ett til når hun besøke Husfliden.
Tanken på å srtikke ei ny kofte i grått spøker i bakhode, hva gjør jeg med det?
Ha en fin søndag :0)GODT NYTT ÅR !!

2010-01-01T05:03:19.403-08:00

(image)
2010 ... er arkiv nummret som står på arket vi ved midnatt fikk utlevert. La oss gjøre vårt beste for at dette blir ett ark som fylles med gode minner, kreativitet og spennende opplevelser.
Hos oss gikk årets siste dag ut i familiens tegn og det setter jeg veldig pris på. Kos, prat, latter og godt mat på langbord uti de små timer.
Inni mellom var det ut å fyre på både det ene og det andre som smalt, men vinneren i år som ellers er stjerneskuddet og alt man kan gjøre med det!! "Her er det snakk om teamwork."26 års bryllupsdag 30.12.09

2009-12-30T14:30:34.339-08:00

(image)
Denne nydelige blomsteroppsatsen fikk jeg i dag av min mann på vår 26. bryllupsdag! Ja, det er sant - vi har i storm og i stilla holdt ut i så mange år. Nesten så man skulle fått medalje ;0)
Den gangen giftet vi oss fordi det lønte seg som studenter, ikke hadde vi barn og heller ikke hund. Men, det kom både det ene og det andre og har siden fulgt oss. Til tider har det vært en stor bedrift og "daghavende" er undertegnde nå som i alle år! Vi har alltid jobbet godt i team og kjempet våre kamper sammen. Håper vi kan fortsette sånn, for det har vært verd det ;0)

Nordlandskofta måtte forlenges ...

2009-12-30T10:50:30.366-08:00

(image)

Min sønn vil absolutt arve denne Nordlandskofta som jeg har strikket for noen år siden.
Passe romjulsarbeide tenkte jeg og satte i gang å sprette ut armene som måtte forlenges en bord for å passe gutten. Må tilføye at jeg hadde grua meg unødig, det gikk så bra å demontere!!
Syns det er koselig at han kan tenke seg å bruke den mens han jobber og fotograferer. Det blir vel ikke å gå upåaktet hen i London når han stiller i den og skal forevige siste mote ;0)
Tra la la la, tra la la laÅrets Julekort

2009-12-28T13:23:32.583-08:00

(image) Her ser dere årets julekort fra vår familie.
Storesøster påtok seg å tegne seg og sine søsken etter å ha investert i tegnebrett til Mackèn sin.
Ellen-Andrea er en kreativ dame og har vært sånn hele sitt liv, mon tro om det er fordi hun bærer navnet fra Anne Cath Westly sine bøker om forundringspakken ... Storbror Kristoffer helt til høyre i bilde bestemte tidlig hva hun skulle hete siden han var alene i 8 år. Egentlig er hele navnet Ellen Andrea Tilla Konstanse, men siden presten kunne bli fri for vann ble det nevn bare to navn i kirka for 17 år siden ;0)
"Små-ongan" - de to i midten kom som perler på en snor og heter Sigurd og Martha.
Er det flere som har laget julekortene selv denne julen ? Hadde vært artig om vi kunne vist hverandre hva vi har funnet på. Men, hvordan gjør man nå det ...
Fortsatt god jul til dere alle!Jubileum og Lillejulaften ...

2009-12-23T14:38:02.206-08:00

(image)
- Eller julelilleaften som denne karen, min sønn pleide å si når noen spurte om når han hadde bursdag!
I dag kunne han feire sin 25 bursdag og det har han fått gjort til gangs ;0) Mamma sitt lille gull som slettes ikke er liten lenger der han vandrer rundt på sine 190 cm i utstrakt lengde. Den gangen vi hilste på hverandre for første gang var han 53 cm og 4300 gram. Mye artig har vi hatt sammen og jeg håper det kan fortsette til jeg blir minst 100 år. Lite visste mamma og pappa den gangen at dette var en gutt med reisefeber som kom til verden. Da han var nesten 16 flytta han til Gran Canaria, da han var 19 tok han seg to år i Australia for så å være norsk i Trondheim og utdanne seg til fotograf. Reisefeberen kom tilbake og de to siste årene har London vært hans hjemby.
Allerede i går den 22. startet han feiringen med venner som også er kommet til hjembyen på grunn av høytiden. De er pliktoppfyllende disse vennene og ønsker enhver anledning velkommen til å feire hva som feires kan ... At det sitter ei mamma eller fem og er bekymret for sine søte " små" tas ikke hensyn til !! Men, da klokka slo 18 og slekta ringte på døra for å feire sammen med oss var han parat til å være dagens midtpungt. Mamma er stolt av sin eldste gutt!!
Nå forbereder vi julen 09, mens han jubilanten pliktoppfyllende som han er feirer med venner - igjen ... :0) GOD JUL, til dere alle!Så nydelig ...

2009-12-14T07:48:05.467-08:00

(image)
Plutselig så er de bare der! Jeg blir like overrasket og glad hver gang jeg får blomster på disse plantene mine. Nydelig lukt følger også med, men den kjenner jeg bare på kvelden ...

Siden jeg ikke har grønne fingre eller har planteleksikon i hode vet jeg ikke navn på vidundrene, men det regner jeg med at flere av dere vet ;0) Hører vel til samme familie som porselensplanten tenker jeg. Er bare stolt over at jeg nok en gang har klart å få til blomstring til jul !! Har drevet fram flere av disse slyngplantene og syns det er en grei måte å skule seg litt for naboen med, de henger snart i hvert ett vindu i stua.

Håper dere har det bra alle sammen rundt om, hos meg er det mørkt stort sett hele døgnet nå og det har også sin sjarm.Favorittfarge i år er lilla ...

2009-11-30T11:48:39.568-08:00

(image)
Å påstå noe annet vil være løgn! 12 åringen min er helt betatt av fargen for tiden og kreativiteten vokser.
Jeg har strikket lue i baggy modell fra oppskriftene som fulgte med siste nr. av bladet "Det gode liv," selvføgelig valgte damen lilla!
Boblejakken er i tre lilla nyanser, skjerfet likeså. Ja, til og med brillene ... Siden hun må skifte briller ofte kan hun tillate seg å være litt "gal" når det gjelder innfatning. Sist vi handla hos optikeren ble det tre forskjellige typer briller, tror han liker oss. Hi hi :0)
Også heimen bærer preg av adventsfargen, det er så koselig med lilla løpere og levende lys hist og her.
Har kjøpt ny stake for fire lys i år, falt for fristelsen da naboen inviterte til Perfect Home party.
Som et lite ps, jeg deler gjerne oppskriften på disse luene.November-mamma !!

2009-11-24T12:44:30.886-08:00

(image)
(image) Travle dager hører med når vi kommer til november.
To av mine fire barn er født nettopp i november. Det skal feires og gjøres stas på og dermed bakes mye, - det har da mora deres klart å lage tradisjon for opp gjennom årene.
17 åringen fikk overraskende tur til Oslo og konsertbillett i Spektrum med sitt store idol Lars Winnerback. Dagen før konserten fikk hun overraskelsen og tapte dermed både munn og mæle en stund. Men, jubilanten samlet seg og litt bagasje sammen og satt pent og pyntelig på pysjamasflyet fra Evenes til Gardermoen neste morgen :0)
14 åringen som kunne jubilere tre dager etterpå, valgte å legge feiringen for venner til nærmeste fredag ... Artig opplevelse forresten, for disse ungdommene var karaoke det store og nydelig sang fylte stua til midnatt!
Søndag var det duket for familietreff med mye godt på bordet for tanter,onkler,søskenbarn og besteforeldre.
Etter å ha båret hjem cola, fløte, egg, kokesjokolade osv osv for hundrevis av penger og tryllet frem mye godt for gane og mage til koselige gjester er det lov å puste ut og legge beina høyt .
Akk, ja det er lov å drømme ... For det er da telefonen kommer, med tilbud om julekveite på 12 kilo. Man har da fornuften fremdeles fanget og takker selvfølgelig JA!!
Men, i kveld kjære venner sitter jeg med strikkingen i fanget og synes jeg er heldig som får lov og har muligheten til å gi mine barn disse tradisjonene med seg på livets landevei.En balje full av bomullsgarn ...

2009-11-16T07:03:13.754-08:00

(image)
Søndag kveld og besøk hos svigertiger`n lønte seg for undertegnede og hennes svigersøster!! Damen hadde ryddet i skapene før jul og funnet bomullsgarn i kilosvis.
Garnet er i sin tid kjøpt inn av hennes mor igjen som var en racer med heklekroken. Da hun gikk bort var det nok mange følelser som gjorde at garnet ble stuet vekk, men den som venter på noe godt ...
Siden jeg har en nese som er veldig følsom for støv måtte jeg ty til lufting av herlighetene i formiddag.
Baljen fikk jeg den gangen da boet ble delt, jeg syns den er så fin og hadde den kunnet prate - ja da!! Disse gamle emaljerte tingene er så fine og jeg forstår ikke hvorfor plasten skulle få sånn overtak ? Hos meg skal de i allefall få leve livet :0)Bare et lite tips sånn i forbi farta !

2009-10-28T14:32:27.859-07:00

(image)
(image) Heia Jenter!
"This Is It" er en film som gjester byen vår i denne kveld og mange andre store byer selvfølgelig :) Hva er vel mere selvfølgelig mens jeg venter på at minste pia mi sitt store idol Mikael Jackson skal danse over lerret enn å kikke i hyllene på Narvesen? Der fant jeg dette bladet med så mye fint !! Og når jeg begeistres må jeg dele, og da hevner jeg meg på dere ... hihi ;0) Jeg er forferdelig travel i min jobbsituasjon om dagen og får ikke tid til så mye håndarbeide som jeg skulle ønsket. Likevel er jeg i kulissene og følger ivrig med på alt dere skriver om og lager. Det er medisin for samvittigheten min for jeg trives så godt i Blogglandet. En handicapet elev med skjeldent syndrom får det meste av mine krefter , det gir meg så enormt mye overskudd og glede at hjerte nesten bobler over. Jeg er så heldig!!
Filmen var en opplevelse, 12 åringen gråt som hun gjore den natta han døde og jeg kan ikke annet enn å beundre henne for hennes hengivenhet.Mors hjerte svulmet formelig.
Klæm til dere alle kreative damer med takk for at jeg kan henge med uten at jeg presterer!!
Jeg lurer på ...

2009-10-10T09:55:01.686-07:00

(image)
Hvor mange fikenblader prøvde Eva før hun fant ett som passet?

I dag har jeg brukt i overkant av mye energi på å gå på buksejakt, men utbyttet ble heller magert. Jeg har nok en kropp som ikke passer for disse buksemodellene og noen ekstrem forvandling blir ikke aktuelt - det sier jeg deg bare ;o) Er man skapt med legger som kan erstatte kaipåler i nøden eller man har lagt på seg rundt midjen som før var smekker og fin, har stor rumpe eller ingen rumpe i hele tatt må man likevel ha klær. Er det ingen i landet her som tenker på oss utenfor målskjemaet ? Ja, jeg drister meg til å tro at vi er flere i samme båt... Jeg vil jo bare være fin, føle meg vel og ha plaggene på stell :)

Jeg blir så innmari lei og måtte bare få det ut!

Takk for at du orka å være søppelbøtta mi !-25 % på utenlandske blader ...

2009-10-03T12:16:02.066-07:00

(image)
(image) Jeg falt for fristelsen ... Skyldte på været i mitt stille sinn, man må jo ha noe å "hive auan i" når det regner i dagevis ! Jeg tjener pengene mine selv så jeg trenger jo strengt tatt ikke å forsvare meg, men sånn er jeg altså. Jeg har funnet mange fine ideer, i de to 2010 kallenderne som fulgte med som vedlegg og ellers selvfølgelig. Der har du i oktober forslag for broderte Halloween grytekluter og en dørstopper som er strikket. Masse annet flott også, en ting for hver måned.
Selvfølgelig var damen på Narvesen fornøyd med handelen og nevnte i ei bisetning at "mandag får vi inn flere blader om du er interesser"
Ser ikke bort fra det. Kan jo bare stikke innom å kikke litt, saint ?
Det blir så FINT !!

2009-10-01T15:07:32.091-07:00

(image) I skrivende stund kan jeg fortelle at furugulvet blir lekkert når det siste laget med olje påføres i morgen tidlig! Vi har jobbet og jobbet i hele dag med denne oljingen og lukta henger nå tung i hele huset i kveld. Månenstråler danser innover stuegulvet og det er ett syn så fint blir det.
Vi valgte klar farge på oljen og jeg tror ikke vi blir å angre på det. Gulvet er 21 år gammelt,
første gangen vi la det ble det lakket! Etter 10 år renoverte vi og bygde litt ut ( vi ble nemlig dobbelt så mange i løpet av 4 år, fra 3 til 6 personer), da tok vi opp bord for bord og la det på nytt. Lakken ble slipt bort sånn at nytt og gammelt helt likt før det ble oljet. Som hundefolk engnet ikke lakk seg særlig, slitasjen ble for stor. På sensommeren i år ble det diskutert parkett opp og i mente, fikk til og med pris på herligheten ... Fornuften tok oss på siste indre og vi bestemte oss for å la gulvet leve! Takk og pris, det er verd det :0)
Slike prosjekt har en tendens til å utvikle seg, det skjer også her hos oss! Kjøkkentaket skal males mens vi er i gang fant vi ut i oljerus i kveld.
God natt!!Gulv sliping i heimen ...

2009-09-29T10:35:09.011-07:00

(image) Slik så det ut i stua mi i dag tidlig! I går kveld ble den tømt for en million små og store ting, og gjort klar for besøk av et slipefirma.
Jeg er i ferd med å bytte leverandør av vær, men desverre er det 14 dagers oppsigelsestid ... Så ute på veranda måtte alt pakkes inn i preseninger for ikke å bli gjennomvått.

Mannen som kom med slipemaskin så lyst på saken og syntes grunnarbeidet var utmerket utført! Selv var jeg spent da jeg dro på jobb, gulvet ble nemlig slipt for 12 år siden også og hvor mye ville være igjen av furua!(image)
Gledelig var overraskelsen da jeg kunne låse meg inn for med selvsyn å kunne konstatere at det var tatt riktig avgjørelse. Nå er jeg kjempe glad for at vi ikke hørte på spesialistene og rev ut gulvet for å legge parkett. Nå kan Hedda få være hund og vi trenger ikke å bekymre oss for hundeklør og riper i parketten.
Torsdag er det høstferie og da skal jeg benytte fridagen til å olje gulvet i to omganger, i mens males listverket hvitt og det blir så fint i heimen.Viktig melding!

2009-09-25T12:14:53.034-07:00

Jeg FANT, jeg FANT !!
Hva fant du nå da din "rote-bort-kjærring?"
SERTIFIKATET mitt !!
Å, det stemmer, -du brukte hele forrige uke på å lete etter det, ja ...
Ja, jeg gjorde det.
Steinkjærringa var den som tippet nærmest på hvor det kunne være!
Ikke bak solskjermen i gammelbilen, men under et sete bak i bilen til min mann :)
Å hvorfor lette du akkurat der da? Jooo, jeg prøvde å finne drikkeflaska til sønnen min som skulle på fotball turnering i helga.
Jeg takker for tips og råd, og har samtidig takket høyere makter for at jeg unngikk trafikk kontroller o.l.
Det hører med til historien at drikkeflasken er borte, men den er desto lettere å erstatte !!