Subscribe: Tines litt av hvert
http://tineslittavhvert.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
ble  blir  denne    hadde  litt  med  meg  mer  noen      seg  skal  skulle    tur  var på  var  være 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Tines litt av hvert

Tines litt av hvertTur, speiding, Livsstil og kreativitetUpdated: 2016-09-07T21:34:32.573-07:00

 Sommer

2010-06-29T23:40:22.447-07:00

(image)
Ja nå er det sommer, selv om jeg ikke har begynt ferien enda.

Koser oss i Campingvogna i helgene og ser frem til 3 uker hvor vi skal ha denne som base for ferien.
I helgen hadde minstejenta besøk, og de hadde så lyst til å bade. Det var bare å ta turen ned til stranden hvor de storkoste seg.

Hadde glemt kamera som vanlig, men heldigvis så funker mobilen og jeg fikk tatt et bilde av disse to jentene.

Gleder meg til mange gode dager på stranden, og håp om at badetempraturen skal stige litt mer.

Blogges:)Nå snur sola snart

2010-06-23T04:14:28.303-07:00

(image)
I kveld er det StHans og sola snur, det er bare et faktum.
Men vi tenker ikke så mye over det. Jeg nyter sommeren som er på vei og pusler på i hagen. Bilde i dag er av en bukett med sommerblomster som jeg har plukket i fra hagen. De pyntet opp bordet til minstejenta da hun feiret bursdagen. Desverre så hadde jeg ikke kamera for hånd og glemte helt å ta flere bilder med mobilen (var en litt stresset mor den dagen..).

Men i kveld er det grilling med resten av naboene i gata, en fin tradisjon synes jeg:)

God StHans feiring til alle her inne.Hjerte av greiner

2010-06-17T00:40:34.944-07:00

(image)
(image)
(image)
Har ikke vært så veldig ivrig med blogging, men jeg prøver nå å være litt mer ivrig. Problemet mitt har vært litt å få tid til å ta bilder, men nå ha jeg funnet ut at jeg tar noen bilder med mobilen så får det være som det er.

Men over til hjerte mitt.. Har sett noe lignende hos andre her i blogglandia og har lenge tenk jeg skulle lage mitt eget. Er ikke 100% fornøyd, men med en liten sløyfe på så kom det seg. Problemet er litt å få til en god bøy, men jeg tror at grenene skulle vært helt ned til spissen. Uansett så liker jeg å jobbe med naturmateriell og prøve å være litt kreativ i hverdagen.

Har også tatt med noen bilder av uteplassen. Har enda ikke hatt tid til å nyte sommeren her, men varmen kommer vel snart til Jæren også. Problemet er at selv om vi har sol og fint, så blåser det ofte/mye.

Magerittene har jeg plantet i en kjempeflott korg som er flettet av grener. Jeg har ikke laget det selv, men kjøpte det i Rosendal på en kjempeflott interiørbutikk som jeg ikke husker navnet på. Jeg kjøpte to slike kurver/fuglereder, og jeg lurer litt på om jeg skal ta det ene med ned til campingvogna eller ha det stående på bordet ved inngangsdøra.

Ellers er det travle tider. Var på avslutningsfest for 7. trinn på skolen i går, og i dag er det barneselskap for minstejenta som blir 7 år i neste måned. Hun skal ha selskap med jentene i klassen før sommerferien og gleder seg en hel haug.

Skal prøve å få tatt litt bilder av bord m.m og kommer tilbake med nytt innlegg ganske snart:)

Vi snakkes!Da er nytt påbygg på plass

2010-06-16T01:00:13.413-07:00

(image)
Da vi kjøpte campingvogna var det et stort flott fortelt på vogna. Vi er som sagt ikke så veldig erfarne campere, men så fort at det er påbygg til vogna som nå gjelder. Tenkte først å kjøre føste sesong med telt for så å få oss påbygg til høsten/våren. Men nei, her går det unna....
Vi fant ut at de faktisk kunne levere påbygg etter vårt ønske før sommerferien, og vi fikk ok fra campingplassen til å gjøre dette i ukedagene nå i juni (ellers er det nå byggestopp).
Her er de første bildene av påbygget (tatt av min mann). Nå skal det legges gulv og møbleres.... Gleder meg til å få hytta på plass!

Det blir noen travle helger fremover, men allt skal være på plass til ferien i juli.

Skal prøve å ta litt bilder underveis, slik at vi har litt før og nå bilder.

Ha en fin dag:)living next to me: Juni Gave for nå er det sommer

2010-06-09T01:04:42.456-07:00

living next to me: Juni Gave for nå er det sommer

Kjempeflott junigave hos *living next to me*Speiderjenta

2010-06-16T01:00:44.368-07:00

(image)
I helgen var jeg på speidertur sammen med ungene i huset og resten av speidergruppen. Vi var på Furuneset, som er Vesterlen Krets sin leirplass. Det var som vanlig nydelig vær, og vi storkoste oss. Litt kaldt om natten, så jeg og minstejenta tok kun en natt i telt. Har slitt litt med vond rygg de siste ukene, og da er teltliv ikke det beste.

Men jeg storkoser meg på tur, og er så glad for at ungene har de samme interessene som meg. Gikk en flott tur i området på lørdagen før vi hadde tradisjonell speidermarked (markedsdag hvor speiderne selger ting de ha laget m.m).

En annen god nyhet er at det nå blir Speiderlandsleir i Stavanger i 2013. Søknaden var noe hele Vesterlen Krets og alle gruppene står bak, og prosjektgruppen hadde gjort en glimrende jobb. Nå er det bare å brette opp speiderskjortene og ta i et tak slik at denne landsleiren blir den beste som noen gang er arrangert! Har selv vært på 4 landsleirer (arrangeres kun hvert 4. år) og de er noen av de beste speiderminnene jeg har. Håper jeg klarer å få tid til å være med masse i forkant, under og etter neste landsleir - for speiding er gøy:)Innredning av fortelt

2010-06-01T05:19:41.017-07:00

(image)
(image)
(image)
Endelig kommer en liten repotasje fra forteltet. Vi har hatt noen helger i campingvogna nå, og storkoser oss. Vi hadde egentlig bestemt oss for å ha forteltet denne sommeren og vurdere hyttetilbygg til neste år. Men her går det unna....

Nå har vi bestillt hyttetilbygget, og håper at det er på plass om noen uker. Da er det jo bare å flytte allt ut fra forteltet igjen (frem og tilbake er jo like langt). Men jeg gleder meg jo veldig til å få noe enda mer fast!

Legger ved noen bilder av forteltet og innredningen (helt enkel innredning). Til helgen skal det vekk og nå planlegger jeg gulvbelegg og kjøkkeninredning. Er veldig spent på hva jeg får plass til i det nye tilbygget, men sofa er nå innkjøpt. Har noen rotting møbler i forteltet i dag, men de skal ut på terassen. Terassen skal utvides, men her på Campen er det byggestopp i juni, juli og augst - så det får vente til høsten.

Har ellers prøvd å finne interørbilder fra campingvogner og tilbygg, men det er lite å finne her i blogglandia. Da er det veldig kjekt å ha så mange kjekke naboer som gir masse tips/råd. Uansett skal jeg ikke ha det akkurat likt alle andre, men må tenke praktisk og da kopierer vi jo litt...

Lover å oppdatere her inne...Langhelg i Rosendal

2010-06-16T01:04:21.442-07:00

(image)
(image)
Min familie stammer fra Rosendal i Kvinnherad kommune, og denne langhelgen har vi hatt familietreff i denne flotte bygda.
Familien reiste inn på Kr himmelfatsdag og i det flotte solskinnsværet bar det rett opp til Baroniet for å vandre i den flotte hagen. Etter vandreturen så ble det et glass Chabli i den flotte hagen. Heldigvis skulle vi ikke ha noe annet en et glass med god drikke, for betjeningen i drivhusrestauranten trenger litt mer trening i å takle mer en 5 gjester:)
Fredag hadde vi en flott omvisning inne i Baroniet, og vi besøkte også Steinparken. Begge deler er en del av Folgefonna nasjonalpark. Lørdag hadde vi en flott tur til Guddal for å høre om slekten, og på ettermiddagen var vi på tur opp for å se på selve Folgefonna.
Under hele helgen så overnattet vi på Rosendal Turisthotell, som er et gammelt nyoppusset hotell. Hotellet har et flott vertskap, kjempeflink kokk og en hyggelig atmosfære. Jeg vil anbefale på det sterkeste å overnatter her dersom du er på tur i disse trakter.

Returen hadde vi på søndag i øsende regnvær, men etter en strålende helg i Rosendal så gjorde ikke det så mye...

Neste helg blir det tur til camipingvogna, og da skal jeg ta litt bilder til bloggen min;)
Ha en fortsatt fin uke.Da har vi kjøpt oss campingvogn...

2010-06-16T01:02:17.454-07:00

(image)

Vi har lenge drømt om en hytte som vi kan reise avgårde til i helger og ferie, og drømme kan vi jo. Vi har sett på noen hytter, og noen har vært helt feil plassert mens andre har kostet for mange milioner kroner.
Har en del ting og tang som jeg har spart/gjemt unna med tanke på at jeg en dag skal få meg hytte. Da har jeg nemlig lyst til å innrede litt i gammel stil med lyse farger.

Men så ble det campingvogn med fast plass på sørlandet! Er villig til å prøve det ut og tror det kan bli ok for en familie på 4. Reiseavstand er ok (2 timer), det ligger ved sjøen og kort vei til butikk.


Jeg er jo ingen campingdame, for jeg vokste opp i en hotellfamilie....
Så nå planlegger jeg for fullt og tenker så det knaker - hvordan møbleres et fortelt? Hva trenger jeg i vognen? kan jeg ha det litt lyst og fint (romantisk?)
Det blir søndagstur og så får jeg starte planleggingen etterpå.
Må en tur ut i blogglandia i løpet av helgen - håper det er andre som liker interør og som har møblert en campingvogn tidligere. Tips mottas med takk. Det skal jo være praktisk, men og stilig...

Vel, nå har jeg jo noe å blogge om selv også (må bli flinkere til dette).

Ha en riktig fin helg alle sammenTrening

2010-06-16T01:03:46.637-07:00

(image)
Denne uken er det vinterferie, og det betyr at ting er litt roligere på ettermiddagen siden alle fritidsaktiviteter også har tatt ferie. For min del så betyr det at jeg kan ta igjen litt av det tapte og få tid til litt ekstra trening.

Jeg har medlemskort på Elixia og har som mål å gå minimum 1 gang i uken. Nå når det er vinterferie har jeg som mål og få minimum 3 ganger. Greit å sette seg noen mål, og spesiellt nå når jeg er oppe i en livsstilsendring (har fått beskjed om at jeg har stor sjanse for å utvikle diabetes 1...)

Uken har begynt veldig bra. Mandag var jeg på Spinning og i går var jeg på CoreBar. Har trent en del sal for mange år siden, men dette var en ny opplevelse for meg. De sa det skulle være en enkelt time, men det var jammen ikke like lett å henge med. En ting er at du skal ha denne stangen med deg, men når du skal begynne å flytte føttenene og hendene i litt raskt tempo, da detter jeg litt av.
Men målet ble nådd. Jeg svettet godt, og i dag er jeg stiv og støl i armer, ben og mage. Tror nok jeg må legge inn noen timer med denne treningsformen fremover dersom jeg skal klare å stramme litt inn. Fortsetter nok mest med spinning for det er minst belastene for kroppen akkurat nå.

I dag er det ny dag, og kanskje tar jeg en treningsfri dag fra Elixia. Håper at jeg kommer meg avgårde tidlig fra jobb slik at jeg kan få tatt meg en tur i akebakken med minstejenta i stede.

Ha en fortsatt fin vinterferie:)Morsdag og luktelys

2010-02-17T04:13:57.835-08:00

(image)
I helgen var hele familien på hyttetur sammen med to andre familier. Vi reiste til sørlandet, hvor vi hadde leid en firmahytte med svømmebasseng. Jeg kommer mer tilbake til denne turen, men det jeg tenkte å skrive om var Morsdagen og luktelys.

Vi var ikke så veldig sen før vi dro avgårde hjemmover på søndagen, og det ble dermed bestemt at vi skulle gå på restaurant å spise middag siden det var Morsdag. Det ble heftige diskusjoner om hva vi skulle spise, og det ente opp til slutt på Kinarestaurant.

Men, på veg hjem måtte vi tilfeldigvis stoppe på bensinstasjonen for å fylle på spylervæske, og mens jeg satt der i bilne og ventet på at mannen min skulle få unna dette ærende så ser jeg at vi hadde parkert rett utenfor 'Den franske Landstil'. Jeg viste at denne butikke ligger på Moi, men trodde det var i sentrum (nå er jo Moi ikke så veldig stort da).
Jeg måtte jo bare inn en tur i all hast, og ga beskjed om at jeg skulle inn og kjøpe morsdagspresang! (godt det er en unskyldining for allt).

Vel, hva skulle jeg finne på til Svigermor og min mor? (det er jo så mye å velge mellom i en slik flott butikk..)

Hjemme hos oss har vi fått helt dilla på franske luktelys og de gir slik en god og avslappende duft i stuen. Da Tinemannen var i København før jul, så ga jeg klar beskjed om å ta med hjem et duftelyst. Som den gode mann han er så kom han hjem med hele 4 duftelys og var kjempefornøyd med å ha klart oppdraget (og dermed har vi duftelys en stund fremover).

Så det ble to duftelys som ble morsdagspakken i år, og de ble sirlig pakket inn og tatt med hjem til Jæren. Er litt usikker på om Svigermor likte gaven, men jeg tror nok at hun synes det er bra når hun først tørr og sette fyr på lyset. Min mor er litt mer Urban og elsker dufter (helst litt kraftige etter min smak...). Det ble iallefall noe annet en blomster i år, og det ble ikke siste gang jeg tar en stopp på Moi. Heldigvis så har de også en butikk på Sola, så det blir nok dit jeg drar neste gang for å utforske denne butikken som jeg har hørt så mye om før.
I mellomtiden så kan jeg jo shoppe litt på nettet? http://www.landstil.com/


Ha en fin ettermiddag alle sammen, jeg er plutselig tilbake...Minihåndballturnering

2010-02-01T05:53:26.693-08:00

(image)
Etter en kjekk teambuilding fra fredag til lørdag, så ble det en rolig lørdagskveld med familien. Tacos og Grandprix må jo være tingen..

Søndag var det tid for Minihåndballturnering i Åsenhallen på Sola. Hele familien reiste avgårde da minstejenta skulle spille turnering. Veldig sosial og kjekt, og ungene storkoser seg.
Minstejenta ga utrykk for at hun viste hvordan hun skulle spille, for nå hadde hun sett de flinke norske guttene på tv. Vel, ivrig er hun og noe har hun kanskje snappet opp i sitt hode. Det gjenstår myyye trening og konsentrasjon før det nærmer seg. Men, men, det viktigste er jo å delta og alle deltakerne fikk diplom og flott medalje. Så minstejenta var strålende fornøyd.

Vel hjemme etter 4 timer i hallen, så kom vi oss ut for å måke snø. Det har fallt litt mer snø, og mer skal det vist komme. Ungene fant frem skiene og fikk seg en time med lek, før middag.

Nå er det ny uke og nye muligheter. Hadde håpet jeg skulle få litt tid til ekstra innsats på blogging denne uken, men nå ser det ut til at det blir overtid på jobben i stedet.
Ha en fin uke:)Teambuilding

2010-01-29T01:40:46.321-08:00

(image)
Nå reiser jeg snart på Team building med jobben, og det skal bli spennende å se hva de neste 24 timer bringer (for så lenge skal vi være vekke)

Vi skal til Utstein Kloster Hotell, og jeg håper at det blir litt tid til meg selv også. Dersom jeg får det til skal jeg ikke bli for sein i seng og få med meg litt av området vi reiser til. Har vært på klosteret som ligger like ved noen ganger, men ikke på denne årstiden.

Hotellet har jo fått et godt rykte og jeg siterer;
"Ønsker man god søvn, stillhet, natur og sjøluft er et opphold på dette hotellet midt i blinken"
Dagens Næringsliv - Hotelltesten.

Da håper jeg på en god natt søvn:)

Mer info om hotellet http://www.utsteinklosterhotell.no/Orden i heimen

2010-01-28T01:05:37.519-08:00

(image)
(image)
Helgen nærmer seg og da er det godt å få litt orden i heimen, så i kveld blir det husvask. Har beordret rydding av alle rom, så da bør det gå unna i en fei.

Gleder meg til å sette meg ned i et nyvasket hus med levende lys rundt meg og friske blomster. Gjorde unna blomsterkjøpet i går, og fikk meg en fin krysantemum plante i en flott ny blomsterpotte. Kjekt å kunne fornye seg litt.

Det minker litt på kubbelysene hjemme, så i lunchen i dag må jeg ta en tur innom Ikea og få fyllt opp lageret.

Håper å få jobbet litt med bloggen min i helgen, for jeg har så lyst til å pynte den litt mer med bilder og da må jeg finne ut hvordan det gjøres.
Man lærer så lenge man lever.
Ha en fin helg til alle som kanskje er inne å leser bloggen (dersom det er noen da..)Skøytetur med speideren

2010-01-19T01:08:25.098-08:00

(image)

I går var minstejenta (6 år) og jeg sammen med beverspeiderne på skøyter og vi storkoste oss.
Mange vann på Jæren og omegn egner seg nå for skøyting i disse dager, men det er ikke like lett å finne en plass i nærheten som har lys om kvelden.
I Klepp kommune har kjøpesenteret Jærhagen anlagt egen skøytebane til fri disposisjon. Det er et kjempeflott tilbud, og har du ikke skøyter så kan dette lånes for kr30,-.
Begge ungene har fått nye skøyter i vinter, så det blir noen flere turer til Jærhagen om ikke så lenge.


Du kan finne mer informasjon om skøyting ved jærhagen her http://jaerhagen.no/isbanen/

Besøk på Jærmuseet

2010-01-18T01:03:35.875-08:00

(image)
Jærmuseet ligger bare en kort kjøretur fra der vi bor, og vi liker alle å ta oss et par turer i løpet av året.


Her er det mange kjekke aktiviteter for store og små, og selv om vi har vært der mange ganger så er det alltid noe nytt som fanger interessen.


De har også flere aktivitetsdager i løpet av året, så vi prøver å følge litt med.


Et godt tips er å kjøpe årskort for familien, for det gir dere tilgang til flere museumer i området samt Vitensenteret i Sandnes. Årskortet kostet kr 600 og slett ikke av de dyreste..


Kommer nok til å skrive mer om våre besøk utover året.Trening og Velvær

2010-06-16T01:04:04.112-07:00

(image)

I går var det tid for Trening og velvær...


Jeg har som mange andre et medlemskap på et treningssenter og i høst bestemte jeg meg for at målet skulle være minimum en gang i uken samme hvor hektisk hverdag jeg har.


Jeg har faktisk klart å holde målet og 2010 skal ikke være et unntak...


Derfor var jeg på Spinning på mitt lokale Elixa og fikk en god treningsøkt. Selv om velværet ikke kom der og da, så kom det etter en god, lang og varm dusj hjemme.

Nå er jeg snart klar for helg og de aktivteter den måtte bringe med seg. Snøen ligger fortsatt og minste jenta har ønsket skitur m.m

Først må jeg få unna arbeidsdagen min, og så kan jeg ta helg!Da er jeg blitt blogger...

2010-01-13T23:28:19.401-08:00

Da har også jeg hevet meg på bloggbølgen..

Liker å kikke innom andre sine blogger og det er så utrolig mye fint å se og så mange kloke ord. Tenkte jeg skulle prøve meg litt jeg også, og se om jeg finner min stil/form.
Jeg er ikke en interørblogger eller håndarbeidsblogger men liker å ha mange jern i ilden. Mine innlegg vil som tittelen sier handle om litt av hvert i min hverdag, og så får vi ser hvor de havner.