Subscribe: söta prickar
http://sotaprickar.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  från  för  här  inte  jag  kommer  kram lotta  kram  lotta  man  med  mig  och    ska    till  är 
Rate this Feed
Rating: 5 starRating: 5 starRating: 5 starRating: 5 starRating: 5 star
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: söta prickar

Söta Prickar

Updated: 2017-11-13T13:45:35.066+01:00

 Husbrand

2013-11-09T10:48:35.731+01:00November hälsning!

Snart två veckor sedan hade vi en sorlig söndag, det började brinna i vårt hus och det var nära att vi förlorade vårt hus. Lilla Maja sov väggen bakom branden startade.
Just nu bor vi en barack på tomten och återställande av all skada beräknas bli klart mot nästa mars.
Jag var ute och sprang när brande startades, min man var hemma med barnen. En kilometer hemifrån ser jag hur det kommer massa rök från taket och får så fruktasvärt panik. Ingen kom till skada, Joakim lyckades att ta barnen ut och göra helt fantastisk arbete för att släcka branden innan brandkåren kom på plats. Andra och tredjevåning har fått rök och sotskador. Saneringsfirma har tömt dessa våningar helt och gör saneringsarbete nu några veckor innan rivning och byggande kan börjas.
Kläder och allt vad man kan tänkas behövas för att klara vardagen har fått handlas här under barnens höstlov.
Jag tar en paus från bloggen nu ett tag. Försöker hitta tillbaka till vardagen och orka busa med mina barn.

Nu började inte vår brand på grund av levande ljus,men dessa tider vi tänder ljus så var försiktiga. Gör en brandövning med familjen, skaffa flera brandsläckare och ställ dessa så att ni hittar dem! Det var så nära att allt kunde ha brunnit upp här, tänker på hur nära det var att jag kunde ha förlorat min Maja. När det väl börjar brinna så går det fort!

Må gott allihopa!

Stor kram / LottaTvättstuga

2013-09-02T15:44:21.593+02:00

 Hej på er!
Hoppas allt är fint med er!? Hos oss är allt bara bra, barnen har börjat dagis och förskoleklass och lilla Maja och jag är fortfarande hemma. Just nu är vi ute och fixar vårt vedbod som ska bli ett sommarhus..det är snart klart och jag kan snart visa lite kort därifrån till er.
Här kommer några bilder från vårt tvättstuga.Man kan knappt tro att det är samma rum när man tänker efter hur det såg ut förra hösten, förvandlingen är enorm. Som sagt tacksamt när det väl är gjort men vad vi har fått slita, mest min man men hur som "drabbar" alla projekt på hela familjen.

Man kommer in i tvättstugan från badrummet och vi har ett fönster framför tvätthon där man ser till tomten.
Skåpen är platssbyggda av gamla dörrar och det passar ju in i ett gammalt hus.
 Bakom dessa dubbeldörrar har vi hyllor och tvättkorgar, tvättmedel osv. Dörrarna har vi fyndat från Köpenhamn.

Ha en fin vecka!
Kram Lotta
 
Bilderna är tagna med min Iphone, ni som har Instagram så kan ni se mina inlägg där under namnet "junibacken living"
Badrummet är klart

2013-07-23T09:43:07.686+02:00


Hej!

Äntligen kan jag visa bilder på vårt badrum! Både tvättstuga och badrum är nu helt klara och det känns så skönt. Vi är jätte nöjda med resultatet. Med tanke på att min man har gjort allt själv och vi planerat allt tillsammans så kan man inte vara något annat än barnsligt stolt över sig själv.
Idag visar jag några bilder från badrummet. Vi har valt att bygga ett skåp av en gammal dörr som döljer alla nödvändiga badrumsprylar, känns skönt att allt är inte synligt och att känslan är lugn och fridfull.
Kommer ni ihåg hur allt såg ut från början? Ett gammalt kök som fanns här förr...förvandlingen är stor och det känns bra att man har fotat före bilder.

Är ni sugna på att se mer så kom och kika mer bilder i Instagram där jag numera finns under namnet "junibackenliving"

Ska fota bilder från vår tvättstuga nu under veckan så att ni får se hur det blev!

Kram Lotta
En gammal dansk säng till salu

2013-07-12T08:00:55.575+02:00
Hej igen...
Några av er har hört av sig ang. sängens mått och önskat fler bilder så här kommer det.Den är en gammal dansk säng i gott skick. Enkel att montera och plocka isär.Mått: höjd huvudgavel 90cm, Huvudgavelns höjd 122cm, innemått 77cmx182cm. Madrass ingår ej men är enkel att skära av en skummgummimadrass.Pris 2500kr
Vid intresse maila till mig lotta_heli@hotmail.com
Sommardagar

2013-07-05T15:21:53.628+02:00Ibland känns det att livet är så intensivt att man knappt hinner med. Sen när man tittar på kort så tänker man alla dessa händelser med värme.
Det är härligt att vara mammaledig och njuta av tiden med barnen. Ännu härligare blir det nu när min man också börjar sinledighet. För det blir så mycket mer annorlunda, vår tillvaro. För vi bygger bara och renoverar,hahaa.
Men bara känslan att alla är hemma,kunna ta sovmorgon och njuta.
Jag var en vecka i Finland med barnen och det var toppen att träffa familjen på hemmaplan. Och härligt var det att komma hem igen. För livet är lättare med egna rutiner.

Någon som är intressserad av att jag ska lägga möbler hit på bloggen? Jag har fortfarande rensning på gång så att säga. Gråa bordet i första bilderna är till salu om någon är intresserad så maila till mig. Gröna sängen i min tidigare inlägg är även till salu.

Badrummet och tvättstugan håller på att bli färdigt...och jag längtar att börja bära in alla saker och göra det fint. Bilder kommer!

Ha en härlig helg allesammans

kram Lotta

P.S Nästa Allt i Hemmet kommer vårt kök att vara med, tidningen kommer ut den 16.7Sommarlov

2013-06-15T14:32:00.354+02:00

Hejsan!

Nu är det verkligen sommar och barnen har sommarlov. Men man ska inte tro att man skulle få sova något mer inte...här har vi klivit raskt upp efter 05.00...dagarna blir låååånga och man hinner en hel del innan lunch.
Den här sommaren har vi inte gjort så mycket planer, vi kommer att hänga rätt mycket hemma. Och bygga om vedbod som sagt. Bada och lite dagsutflykter blir det såklart.

Ha en skön lördag!

Kram LottaMöbler till salu

2013-06-15T14:33:11.424+02:00

 Hej igen!Jag samlar på mig möbler. Vissa bara hittar inte sitt plats hemma hos oss så jag har tänkt att sälja några här på bloggen. Ett riktigt gammalt vägghängd skåp, som skulle passa fint i köket, ovanför ett skrivbor eller t.ex. i tvättstugan. Glaset är original munblåst. Pris 3500kr  SÅLDEtt gammalt tvättstugebord från Danmark (från Butik Sophie) 1600kr. Vi har använt det som skrivbord. En gammal kommod från Danmark, underbar marmorskiva på. Man kan ha detta t.ex. som ett nattduksbord ( bakstycket kan tas bort) eller i toaletten och ha handfat på. Målat med en ljusgrå linoljefärg. Pris 1300kr  SÅLDMått och andra frågor kan ni maila till mig lotta_heli@hotmail.com. Hämtas och kan ses i Gnesta. Hjälp med transport till Stockholm kan ordnas =)[...]3 kommentarer

2013-05-23T20:28:46.616+02:00
Maj maj måne, hur fort gick inte den här månaden egentligen? Allt är så vackert nu, ni vet mellan hägg och syren! Gräset ska snart klippas,men jag njuter lite till av alla fina vilda blommor som växer så fint.

Hoppas att det är bra mer er alla! Har ni några sommarprojekt på gång? Vi ska börja som sagt med vår uthus renovering,men först ska badrummet bli klart. Det går segt fram, trots vi är flitiga så är det en hel del annat som måste fixas också. Men siktar på att börja vara ute och börja sätta igång i slutet av nästa månad.

Förra veckan åkte jag till Danmark, min årliga vårresa. Med blandade känslor lämnade jag barnen hemma, Maja har jag inte varit borta mer än 2 timmar tidigare. Men allt gick bra och jag njöt av resan som jag gjorde med min mamma. En hel del saker hittades bland annat detta bord.

Ska snart lägga ut lite möbler till salu här på bloggen så kika snart igen!

Njut nu av våren, den är ju helt underbar!

Kram/ Lotta4 kommentarer

2013-05-02T20:06:37.396+02:00
Förra veckan när jag fick en stund för mig själv så skrev ja ett par vakra texter och ramade in de och spikade tavlorna på köksväggen.
Jag har supersvårt att sätta upp saker på väggarna, det blir för rörigt för mig.
Hur som,kul för något nytt att titta på nu när man är här hemma alla dagar...

Passar på att önska en trevlig helg på er!

Kram LottaBadrumsbilder

2013-04-24T18:56:47.189+02:00


 Hej!
Lite bilder från badrummet. Min man är helt galet duktig och ihärdig, jobbar varje kväll och helger med detta. Och det tar tiiiid...under helgen hoppas vi att få klinkerplattorna på plats. Sen är en hel del annat kvar så det är inte klart om två veckor om jag säger så.


 Utsikten från badkaret kan man inte klaga på...
Från badrummet kommer man till tvättstugan. Väggarna spacklas och målas vitt.

Ha en fin kväll!

Kram LottaVår i luften

2013-04-22T08:39:39.027+02:00
Hej !
Tack för er som kikar in här! Jag är som sagt innan ingen flitig ommöblerare, trivs som det är och i sin höjd klarar jag flytta en kudde till en annan fåtölj =)  Men jag har en hel del möbler i mina kattvindar som väntar på att huset blir klart renoverat någon gång. Bar ner det här gamla bordet, det känns vårfin och jag blir glad av den blåa färgen! 
Hoppas allt är fint med er och ni njuter av tussilago och fågelkvitter!
Kram Lotta
Rätt trevligt

2013-04-05T08:54:19.672+02:00

Är inte det rätt trevligt med solen som värmer...barnen som har fått fräknar och leriga kläder. Man kan dricka en kopp kaffe ute utan jacka och njuta av vårsolen. Idag kommer en nyfunna mammavän till mig med sina tre barn och vi ska grädda våfflor. Gottigt =) !

Fredag, hur härligt är inte det!
Kram LottaBrottsliga planer

2013-04-02T07:48:47.905+02:00


Hej igen!
Jag planerar att göra något nästan brottsligt faktiskt. För två år sedan köpte vi ett gammalt serveringsskåp som har väntat på sin plats i vår blivande tvättstuga, men om det är något jag har lärt mig är att take it easy med planeringen och inköp i form av två år i förväg...för såklart passar det inte nu riktigt in dit. I och med att vi har inte kommit till att renovera våra sovrum och saknar klädskåp så har det varit perfekt att ha skåpet i vårt sovrum. Nu till saken. Ibland flyger bara ider i mina hjärnbanor hej vilt och nu har jag fått för mig att ta bort vår vedspis från köket och placera skåpet där istället bredvid kylskåpet. Ni kan gärna kika in och titta våra köksbilder för att få en humm hur det ska bli. För egentligen är det heligt med vedspisar, herregud,de får man INTE ta bort...men ärlighetens namn använder jag aldrig den. Eller ju, vi samlar allt onödigt på den som barnens leksaker som ska upp, skräppost etc..och barnen använder ugnsluckor som sina hemliga skåp för att stoppa i halvätna mackor och annat viktigt. Så nu under påsken kvistlackade jag skåpet och grundmålade det..avvaktar lite för att måla skåpet vitt invändigt för jag vet inte riktigt vilken färg jag ska måla det med..
Annars har påsken varit härlig, allt i härlig balans. Hunnit vara sociala, renoverat badrummet i hyfsat bra tempo och firat min 36 års dag.
Nu till vardagen igen efter alla tömda påskägg!
Kram kram
LottaUthus eller vad det nu ska heta...

2013-03-21T11:37:42.905+01:00

 Hej igen!Och tack snälla för era kommentarer, jag blir såklart glad att höra att ni vill läsa mer om vår renoveringsliv. Tack, det är roligt att dela saker med er och samtidigt dokumentera för en själv vad vi har gjort. Men ibland kan jag känna att det är en ensam monolog att ha min blogg. Jag vill gärna ha respons, därför tycker jag att Instagram är roligt!Idag visar jag bilder på sommarens proekt. På tomten har vi en gammal vedbod som behöver rustas upp innan den ruttnar bort. Tanken har varit sedan vi flyttade in att göra ett slags sommarhus/orangeri. Något som kan irritera mig huuur mycket som helst är alla dessa bygglovshandlingar som man måste söka för att få lov att sätta några fönster och dörrar i sitt gamla vedbod. Nej nej, här ska vi ha fackmässiga ritningar (2000kr) och rent ut sagt jävla bygglovskostnader för 4110kr!!! till kommunen för att vi nu kan restaurera vår lilla vedbod. Man äger inte rätten till sitt hus och sånt stör mig. Usch,nog om detta. Här ser ni alltså husets kortsida där vi ska sätta gamla pardörran och  tvä gamla fönster. Tanken är att man kommer till uteplatsen direkt med mängder av blommor och köksgryddor...matsalsgrupp och solstolar. Ursäkta röran, det ser tråkigt ut jag vet...men här kommer vi sätta sex stycken gamla fönster och längst in i vänster kommer gamla dörren vara kvar. Huset kommer att målas vitt. Små studer då jag har haft ledigt har jag skrapat och målat 8 fönster. Hade lyckan att hitta de från vår förråd!Gamla pardörrar som ska placeras på husets kortsida .Jag har bytt glas, skrapat,kittat och målat med linoljefärg...visst är de vackra! Jag verkligen njuter av att få göra något konkret här på dagarna. Som mål har vi väl att få uthuset klart...göra uteplats blir nog först 2014 sommarens projekt. Trist att vänta, jag vill ha allt klart nuuuuu =) Men badrummet måste bli klart först...evighetsprojekt.Tack att ni tittar in!KramLotta[...]8 kommentarer

2013-03-19T08:45:33.803+01:00
God morgon!

Här har det snöat lite och barnen tycker att det är toppen, det så det är och man får ta dagen som den kommer. Idag kommer jag att kitta och måla ett fönster som vi kommer att använda i sommarens stora projekt. Skriver mer om det en annan dag.
Jag behöver lite hjälp av er som gillar att kika in här hos mig, vad vill att jag ska skriva och visa mera av? Tankarna går lite hit och dit med min lilla blogg och jag vet inte riktigt om jag kommer att fortsätta eller säga tack och hej till er....

Vi ses i Instagram hoppas jag!

Ha en bra dag!

Kram/ Lotta2 kommentarer

2013-03-13T11:46:32.766+01:00

(image)
Gamla köksskåp, tvättstugans blivande skåp

(image)
Dörren mellan badrummet och tvättstugan


(image)
Dörren till blivande badrumsskåpet
Vad gör en mammaledig trebarnsmamma när hon får en stund ledigt? Jo, då springer hon upp till målarverkstaden och skrapar bort gammal målafärg, byter fönsterrutor till blivande dörrar och målar. Vi försöker hålla samma tema i hela huset...lugn bas och gamla detaljer. Jag rätt nöjd med mina fynd-dörrar och tror att de kommer att skapa karaktär.

Tack för att ni tittar förbi! Ha en fin dag i solen!

Kram LottaNär solen tittar in

2013-03-11T19:09:36.646+01:00

God kväll!

När man är hemma alla dagar så hinner man bli uttråkad i sitt eget hem och tycka att allt är fult och smutsigt. Köket skulle jag vilja göra något åt...men har inte riktigt kommit på vad. Jag får nog lugna ned mig nu när vi står inför badrums renovering och hela andra våning ser ut som efter bomben Hiroshima...en sak i taget (inte min melodi direkt)

hej hopp/ Lotta


4 kommentarer

2013-03-10T12:58:58.288+01:00Hej alla!

Kikar snabbt in och ösnkar er alla en trevlig söndag!

Kram LottaBadrumsbilder...

2013-03-06T11:51:05.124+01:00

Tänk att vi kommit såhär långt nu...för mig som behöver väggar osv för att verkligen börja ana hur slutresultatet kommer att bli var det aha upplevelse när våtrumsgips kom på plats. Här framför fönster ska badkar med tassar komma och bredvid den kommer vägghängd toalett.
 Duschhörna .....och dörren till andra våningens vardagsrum.
 Vi kommer att kakla upp till nischen och efter det blir väggen vit och slät.

Såhär ser det ut när man kommer in i rummet...rakt till vänster kommer inbygd skåp, bredvid den handfat och efter det badkar...jag är lite rädd att det blir korvstoppning men vi får väl se. Direkt till höger duschhörna och dörren som ni ser på vänster leder till vår blivande tvättstuga.
Vi håller på och väljer klinker och kakel nu...inte helt lätt. Vi vill ha stora plattor på golvet men de kommer inte att fungera vid duschen och det är det som jag har lite svårt att hitta något snyggt som passar....det löser sig väl.

Ha en bra dag!

Kram Lotta3 kommentarer

2013-03-05T18:47:19.813+01:00


Hejsan hoppsan!

Underbara underbara vår är på gång...i alla fall är det ljusare och det gör mig så glad!
Mina dagar går med barnen och de 15 timmarna killarna går på dagis försöker jag hinna lite fönsterrenovering, dörrmålning etc...och faktiskt har jag varit riktigt effektiv och känner mig muchos nöjd! På något sätt känns det väl att jag måste prestera något under mina dagar...steka lax och vika tvätt räcker liksom inte.
Några bilder från vårt vardagsrum idag...inga nyheter där direkt men när det är ljust igen så känns hela hemmet som nytt om ni förstår vad jag menar!

Tack tack tack att ni kikar här och Instagram! Kul att ni följer vår renovering....som gååår faktiskt framåt!

Kram LottaMajas rum

2013-02-24T16:34:29.985+01:00Hej!

Våran lilla bebis Maja fick ett eget rum som är lite provisoriskt inrett. Alla sovrum i vår andra våning väntar på att bli omhändertagna så det är liksom ingen vits att lägga sin själ för inredning här. Närmare sagt ser hela våning två som en byggarbetsplats på grund av vårt badrum och tvättsugabygge.
Hur som lite piff har hon fått våran lilla älskling. Gamla fula tavlor är bra att förnya med nya bilder. Jag tror jag köpte denna tavla för 10kr på en loppis...lite presentpapper och pappersdockor från NoaNoa.

Kom och hälsa på mig på Instagram!

Kram på er

LottaBadrum

2013-02-04T09:06:00.888+01:00

 Hej hej!

Det går långsamt...men frammåt som tur är. Rördragning är klar...undergolvet sitter på plats och nu reglar "vi" (läs min man) så att slutet av veckan kommer väggar upp. Mycket av materialval är klart...Jag tror faktiskt att vi har till slut hittat även klinker till golvet. Jag kan ärligt säga att detta är husets dyraste och svåraste renoveringsprojekt. Och jag hoppas så att det kommer att bli en lyckad projekt.
 Som ni ser har vi en liten sötis som gärna vill komma och hjälpa till...

Jag håller på att skrapa dörrar och fönster som ska sitta i vår badrum och tvättstuga samt planerar om färgsättning och materialval.

Du kan även följa mig på Instagram, sotaprickar heter jag även där

Kram på er!6 kommentarer

2013-01-10T11:04:24.709+01:00
Visar lite vintriga bilder på vårt hem...det är något sagolikt med pudersnö.

Ha en bra dag alla !

Kram LottaFarstukvist

2013-01-08T08:31:01.343+01:00

Ni vet ju att vi byggde om vår ingång under hösten, den blev klar i Oktober men jag har glömt att visa kort hur slutresultatet ser ut. Lite småfix är kvar, sista målningen kunde jag inte göra då de började bli alldeles för kallt. Slutresultatet känns naturlig, nästan som huset alltid skulle ha haft denna inglasade veranda, och då känns det som en lyckad projekt faktiskt. Färgen på dörrarna blev till sist också jättebra...jag köpte bara ca tio färg burkar...de två sista gav min färghandlare som gratis till mig,tyckte synd om mig som aldrig hittade den perfekta nyansen. Panelen fick vi också specialbeställa från Dalarna, det var bara att när den kom så hade de "glömt" att slipa ytan...vi fick vänta på panelen 3 veckor och det var inte ens möjligt för oss att vänta ytterligare tre veckor för ny leverans. Så vi fick slipa det själva på tomten med "rondellslip".... dörrarna som vi fyndade från vår garage och var så glada för var också kapitel för sig. Saknade karm, jag slipade,målade och sen skulle visa de till min man....då vi fattar att dörrarna öppnar sig ju inåt =) fyyy vad jag höll på att bli galen...där stod bygget utan dörrar och vi två pucko-byggare hade missat att kolla en "sån liten" grej. Men tur att man är gift med en man som inte ger upp. Han fixade dörrarna, satte in låset själv också...byggde karmar. Duktigt säger jag bara om man aldrig har gjort detta förr. men man lär sig, om man vill och tycker om det man gör. Så kan det bli under resans gång, konstigt nog skrattar man inte just då när dessa saker händer. Dessutom om man har tre små barn och all det övriga att ta hand om. Men vi gjorde det och är stolta igen som vanligt.Imorgon kl 06.15 ska jag upp, då ska vi se Mitt kök på tv 4 =) ...vi har ju fått smaka all bakverk som Christina har bakat, kan vara roligt att se hur hon gjorde de också...i mitt kök.[...]Mitt kök på tv 4

2013-01-05T20:47:44.283+01:00

 Hej hej!
Hoppas ni haft trevlig julledighet. Jag har slängt ut granen och börjat plocka bort julen idag, känns skönt att få ta fram andra färger igen. Speciellt när man är mammaledig och hemma alla dagar.
Vet ni, några veckor innan jul fick jag spännande mejl, en produktionsbolag som filmar "Mitt kök" till Tv frågade om de fick låna vårt kök som studio. Rätt roligt och smickrande faktiskt, härlig team har varit här under några dagar av denna vecka och filmat 8 avsnitt. Christina Gyllner, vinnaren av Hela Sverige bakar har varit och bakat härliga bakverk som vi har fått smaka. Vilken underbar gullig tjej hon var, önskar verkligen lycka till hennes karriär.
 Stylisten Karin Weiborg stylade om vårt kök...


Ni som är intresserade kan titta på nyhetsmorgon från och med nästa onsdag, Mitt kök tv 4, är ni inte hemma på morgonen så går det att kika på programmen på tv 4 play också. Från och med nästa onsdag och 8 onsdagar framåt.
Ni som har följt mig sedan tidigare vet hur vårt hus och kök såg ut...ärligt om någon hade sagt att vårt hem är med på tv 4 om 2 1/2 år så hade jag trott att de pratade om Arga snickaren eller den typen av program. Får man vara något annat än nöjd och stolt.

Kram på er alla

Lotta

P.S Ni som har Instagram kan följa mig där under namnet sotaprickar