Subscribe: Langanpätkiä
http://enlaine.vuodatus.net/synd/rssfeed
Added By: Feedage Forager Feedage Grade C rated
Language: Finnish
Tags:
että  ihan  kaksi  kun  kyllä  mitä  mutta  myös  niin  ole  olen  oli  siis  tai  tuo  tämä  tänään  vain  vielä 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Langanpätkiä

Langanpätkiä

Updated: 2014-02-20T01:16:04+02:00

 Loikka

2013-01-30T23:21:03+02:00

tyhjyyteen? Eli suomeksi sanottuna siirto Blogspotin puolelle alkaa pikkuhiljaa tapahtua. Rakastan Vuodatusta, ja teidän kommenttejanne täällä, mutta.... Se on yhden miehen harteilla, viime aikaiset köhimiset ovat saaneet minut pelokkaaksi, mitä jos tämä kaatuukiin niiiiiin pahasti? Niinpä, pikkuhiljaa.... Vaikka bloggeri on kyllä ollut tuskaista opettelua ;) Ei ole edes ehtinyt neulomaan ja katzitkin ovat saaneet riehua rauhassa. No, kyllä minä korjasin yhdet kokeet tänään ja imuroin. Ja just kohta lähden leikityttämään riiviöitä.

A jump into emptyness? Hope not. I'm leaving this old, beloved blog and moving into Blogspot. Why? Because this one is on the shoulders of one man. I do love this, so easy to use, but what if something happens..... Learning the new one hasn't been easy....
Tai....

2013-01-30T23:21:03+02:00

...ehkä ei sittenkään niin mörvelö. Kuten on jo ziljoona kertaa ennenkin todettu, pingotus on taikuutta. Virheitä se ei tietenkään hävitä, mutta tekee niistä siedettävämpiä ;) Itselle tämä jää.

(image)

Malli: River (Rowan Magazine Number 38) by Sharon Miller
Lanka: Punainen ja vihreä Päls (Tällä nimellä Tukholmassa kauppias lankaa kutsui, kuulemma lammasrodun mukaan (Lea kertoi kommenteissa kun ihmettelin)). 123g
Puikot: 5,5 mm bambupyörö

(image)

Siis kahta väriä yhdessä (kuvassa lumihanki vaalentaa värejä, oikeasti ovat suht' tummia), koska yksi oli liian ohutta. Siis todella ohutta, koska en yhtään pidä merinosilkkiä (100g/1400m) liian ohuena. Tästä ei ollut kovin täsmällisiä tietoja ja sen mitä oli, noin kaksi milliä kertaa sentti -kokoinen oranssi lipuke, olen jo kadottanut.

(image)

Ohjeessa tehdään vielä pieni "knot", jolla shaalia pidetään edestä kiinni. En aio tehdä, tod. näk. tämä pääsee kaula/päähuivin toimiin, en käytä pipoja vaan huiveja. Sovelsin myös päissä. Ohjeessa oli useampi kerros ainaoikeaa ja vain pari tuota pystyraitaa, tein päinvastoin, koska tykkäsin pystyraidasta. Myös reunoissa oli kiva neljän silmukan toisto, jota aion hyödyntää jatkossakin.

Arvatkaapa alkoiko aurinko pilkottelemaan tunti kuvauksen ja kissaulkoilun jälkeen....
Mörvelö

2013-01-30T23:21:03+02:00

Joo. Neulekohtalo iski. Onhan tässä jo pitkään ollutkin vain suht onnistuneita töitä (ellei jättiläisen lapasia lasketa, olivat muuten tosi hienot). Nyt mokailin sitten lahjakkaasti. Purkaa en silti aio, jääköön itselle. Onneksi en kuitenkaan tehnyt päätyihin reunapitsiä, kuten vielä pari tuntia sitten suunnittelin.

Pingotus paljastaa.

Ensimmäinen moka.

(image)

Tuo oikeanpuolimmaisin langankiertojono ei saisi katketa....  Eli tänä aamuna aloitinkin väärällä kerroksella...

Toinen moka.

(image)

Samaisesta tämän aamuisesta johtuen, tuo keskellä oleva leveämpi ainaoikein raita ei myöskään saisi katketa...

Kolmas moka.

(image) ¨

Jättimäinen langankierto, eli jotain häikkää tässäkin.

Lisää mokia voi vielä löytyä. Toinen virallinen tarkastaja ei edes vilkaissut huiviin päin, huvitteli vain pomppimalla untuvatäkin päällä ja kyyristelemällä minun kumaran selkäni päällä. Toinen sentään kävi taas ryöstelemässä nuppiksia. Ei, tämä on alusta asti tökkinyt, mutta jotenkin vaan tein. Katsotaan, jospas olisin huomenna sen verran paremmalla tuulella, että päättelisin langanpäät ja saisin muutaman kokonaiskuvan. Flunssa ainakin on vihdoinkin häipymään päin.

Nämäkään kuvat eivät taida vielä paljastaa langan salaisuutta.

AnneV - kyllä luulisin, että minun langassani on metrit oikein, ainakin kun vertaan Grignascoon, tuntuvat tosi samanlaisilta. Jokatapauksessa ihan ilmiselvästi pitsihuivilankaa, kunhan vain toivun tästä katastrofista...
Yhä

2013-01-30T23:21:04+02:00

Vastauksia tänään:

Hekku: Alpakan värinro on 7238. Olen tehnyt tästä samasta aikaisemmin, viime syksynä Ruska-hanskat. Tämä on semmoinen jännä, hieman kaksisävyinen väri, jota ei kamera oikein saa hyvin toistettua. Vihreää.... tietenkin. Tosin Dropsin alpakoissa on muitakin aivan mielettömän ihania sävyjä. Jopa ruskea näytti hienolta...

Hanna: Tilasin ennen kaikkea nappeja (jotka on ihania, mutta joita en jaksanut (vielä) kuvata, kun tämä tauti ei tunnu hellittävän yhä vieläkään...). Lanka vaan jotenkin tarttui pakettiin mukaan. Siis Filatura di Crosa:n Centola Vaggi, 100% New Wool tai Merino Extrafine (eri kielillä eri tavoin), 100g = 1400 metriä, konepestävä. Tilasin siis Tikrun yllyttämänä Paviyarns:lta. Nopea ja kohtelias palvelu - olivat joidenkin messujen takia kiinni viime viikolla, ja heti tuli ilmoitus, että käsittelemme tilauksesi silloin ja silloin siitä ja siitä syystä.

Huskien kommelluksista voisi olla kyllä terapeuttista kuulla.... tänään on taas ollut ajoittain aika vilkasta - on mm. käsitelty tätä tapetin raapimisasiaa (Piki) ja tutkittu Indyn nenua (naarmu - Piki?). Toisaalta on myös otettu yhdessä soffalla hellät kolmen tunnin päiväunet.

Pirren: Its.as. tuo Noro-ohje on kokonainen kirjanen (kallis! onneksi on useampi toteuttamiskelpoinen ohje), ja tuota kannen takkia en kyllä ajatellut toteuttaa näistä langoista (jossain blogissahan se on kyllä tehty tosi kauniisti), vaan mielessä on kaksi muuta, kunhan vain saisi päätettyä kumpi.... Lankaa on ostettu sitä pitempää varten. Langan väri on 228. Hiplailtavaa - pitäisin koko ajan hiplailuetäisyydellä soffapöydällä, elleivät katit ryöstäisi keriä...

Naumanni: Noro-ohjelehtisiä (kalliita siis) saa tilattua netistäkin Priimasta ja monesta muusta ulkomaan kaupasta. Kotimaassa en tiedä onko muualla kuin Priimassa. Lankakaupassa näyttää olevan lankoja, muttei ohjeita? Juuri tuosta kirjasesta taisin viedä Priimasta viimeisen kappaleen...

Viikonloppuna tulee näköjään telkusta Laivauutisia. Loistava kirja (Annie Proulx, muut hänen kirjansa eivät ole iskeneet näin paljoa minuun), tosi kiva leffa ja muistaakseni myös kivoja neuleita.... (lauantaina klo 21.00, neloselta).

Läppärin laturi ei toimi enää ollenkaan...
Toteutus

2013-01-30T23:21:05+02:00

Jos joku näki eilen Helsingin kaduilla, lankakaupoissa ja kirjakaupoissa kaksi naista, joista toinen niisti, niiskutti, aivasteli, yski keuhkojaan pihalle urakalla ja molemmat puhua porisivat koko ajan, kyse oli minusta ja kamusta. Eli lähdin matkaan, vaikka ti-ke yö oli aika hirveä. Tänään yskä ei ole ihan niin kaamea, räkä ei tule ulos ja lämpöä on yhä. Tarkoitus oli tänään vaan levätä, mutta kun aamulla (tai no, heräsin toisen kerran vasta klo 11, mikä on minulle ennätys, ekan kerran katit herättivät kuudelta) oli ihan ok olo (mitä nyt oikein ihku viskibassoääni), niin olen siivoillut ja raivannut.

Matkaan lähdettiin aamukahdeksalta. Aikataulu vähän mätti, joten serkun tapaaminen jäi väliin. Mutta muuten ehdittiin kaikki ja paluumatkalla nukutti hyvin. Seurauksena niskat jumissa.

Suunnitelma (tiistai-iltana) ja toteutus:

-Noro-ohje(ita).
-Langat yhteen ed. ohjeeseen.

Kyllä, pääsin onnistuneesti tavoitteeseen, eikä yhtään yli. Priima on mainio paikka. Kalliiksihan tuo takki tulee, mutta aion tehdä semmoisen, jota tulee sitten käytettyä kunnes kuluu puhki.

(image)

-Grignascon merinosilkkiä vyyhti (tai kaksi).
-Alpakkaa puserollinen.
-Jotain muuta käsittämättömän ihanaa joka vain lähtee mukaan.
-Suklaaherkkuja (ei, abien levyjä ei ole vielä syöty - ainakaan kaikkia...).

(image)

Tämäkin meni ihan nappiin! Merinosilkkiä vasemmassa laidassa yksi vyyhti - onneksi en ottanut toista, sillä toisen valmistajan merinosilkkiä tuli tänään yksi vyyhti postissa (kuka oli unohtanut mitä tilasi....). Alpakassa vaikeinta oli värin valikoiminen, kun oli niiiiin monta hyvää väriä (molemmat langat à la Menita). Olkoon tuo Trekking se "jotain ihanaa" - on niin kauniit värit ja suloisen pehmeää (Fiinaneule). Ja suklaata - ei vaadi selittelyjä. Paitsi että. Eilen J kysyi, että eikö mulla flunssassa mene suklaahinku, vastasin itsevarmasti, että ei se koskaan mihinkään katoa. Tuota.... En ole vielä edes avannut tuota kassia.... Ei tee mieli, kun ei ole minkäänlaista makuaistia (eikä sen puoleen paljon kuuloakaan).

Loppulistakin toteutui aika hyvin. Kirjoja? Kyllä, kaksi pokkaria enkuksi ja kaksi ranskaksi ja vielä Marie Claire Idées lisäksi (tekisi niiiiin mieli tilata taas tuo lehti). Sukanneulontaa 2x4h ja ihanaa, neulehenkistä keskustelua 2x4h - toteutui tämäkin aika hyvin, mitä nyt paluumatkalla tosiaankin nukutti hyvin. Suurin osa matkaseurasta oli koululaisia, jotka eivät meistä pahemmin piitanneet. Jäin kuitenkin hiljaa, huvittuneestikin miettimään, mitä takanamme istunut vanhempi mies (jota en tunnistanut) ajatteli neulekeskusteluistamme....

Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kykenin ostamaan puserosatsillisia lankoja, enkä vain yhden kerän tuota ja kaksi tätä ja yhden kolmatta - minulle niin tyypillistä. Nyt vain pitäisi hillitä itsensä ja neuloa tuo saali ensin loppuun (puolivälissä menossa).

Entäs herrat? Yksin Kaksin kotona osa X. Yöllä en jaksanut, mutta nyt päivällä olen tarkastellut aiheutettuja vahinkoja.
1. Kelloradio lattialla (en ole vielä testannut toimiiko enää) ja loputkin antennin tyngästä jyrsitty pois.
2. Suurin piirtein sen kelloradion kohdalta tapettia riivitty irti!!! Tämä harrastus kyllä jätetään meidän huushollissa väliin.
3. Kaikki matot läjässä (normaalia).
4. Aiheutettu kuulemma naapurin papalle syrämen tykytystä. Oli ollut pihalla siirtämässä lunta (siis me muut lumitöitä tehdessämme kasaamme lumen hiekkalaatikon päälle. Pappa siirtelee sitten kolalla lumikasan pikkuhiljaa metsän reunaan) ja ihmetellyt kummallisia ääniä: tömähtelyä ja kolinan tapaista. No, herrathan siellä vain kiipeilivät laskoskaihtimessa (joka siis oli ylhäällä) ja jutisivat ikkunaa vasten koko vajaan neljän kilon painollaan....
Suunnnitelma

2013-01-30T23:21:06+02:00

Räkä. Tai oikeastaan lima. Kuumemittarini on ilmiselvästi persoona isolla p:llä. Vasemmasta kainalosta se on näyttänyt lukemaa 36,61 kaksi päivää. Oikeasta sain ekalla yrittämällä 37. Ja olin tuntia ennen ottanut troppia. Silti aion huomenna toteuttaa tätä listaa.

-Noro-ohje(ita).
-Langat yhteen ed. ohjeeseen.
-Grignascon merinosilkkiä vyyhti (tai kaksi).
-Alpakkaa puserollinen.
-Jotain muuta käsittämättömän ihanaa joka vain lähtee mukaan.
-Suklaaherkkuja (ei, abien levyjä ei ole vielä syöty - ainakaan kaikkia...).
-Kirjoja?
-Sukanneulontaa 2x4h.
-Ihanaa, neulehenkistä keskustelua 2x4h.

Toivottavasti jaksan.... Kaupanpäälle pitäisi vielä tavata serkku ennen paluuta Keskiseen Suomeen.

Auton saikin jo tänään. On niin kiiltävä ja kaunis perä :) Loputkin autosta pitää varmaan käyttää pesussa.

Kissakuvahaaste: Aurinkoinen. Tällä kertaa Piki esiintyy ja Indy avustaa. Kuvat tältä päivältä. Hiiri on päätynyt jo roskikseen - häntä lähti ja piti vetää ulos Pikin kurkusta ja muukin osa hiirestä näytti uhkaavasti syötävän kokoisilta osilta, joten äkkiä pois katzien ulottuvilta.

(image)

(image)

Tätä kirjoittaessani istun keittiön pöydän äärellä pitkä yöpaita päällä. Indy lojuu yöpaidan helmojen päällä, sisäpuolella, koskettaa välillä hellästi koipeani ja vahtaa Pikin leikkiä puolikkaalla pallolla. Kohta varmaan vedetään iltaralli.
Pyh

2013-01-30T23:21:06+02:00

Lunta. Taas.

Auto meni hoitoon. Saa keskiviikkona. Paitsi etten ole silloin maisemissa. Ja yöllä en kävele kotiin. Kaiken maailman ostosten kanssa..... Annan itselleni luvan tuhlata.

Keskiviikkona en ole kotona, paitsi jos tämä pahuksen flunssan tapainen outo tauti päättää vihdoinkin iskeä kunnolla. Ei kuumetta, huono olo, ääni kadoksissa, kurkunpää karhea ja siiiiitkeää limaa jossain onteloissa - ei suostu tulemaan ulos.

Luettu isän tavaroista kaapattuja papereita ja tavaroita. Löydetty äidin vauvakirja! Löydetty äidin tädin kapioita mm. pyyhkeitä. Löydetty isän ostokortti Alkoon. Löydetty isän ja äidin hääonnittelukortit. Löydetty äidin vihkipuvun ruusutiara (kankainen). Löydetty virkkuukoukut kokoa 15 ja 16. Löydetty suvun kuuluisin valokuva, pääosissa serkkuni ja minä. Sen minä kyllä vielä joskus skannaan ja näytän teille.

Nukuttu vaikka kuinka monet päiväunet riiviöiden kanssa soffalla. Käsi puutui ja mahanahassa on kolme kissankynnen kokoista reikää (no, lelutiikeri roikkui sopivalla kohdalla).

Nukkuivat ne kyllä vakiopaikassaankin. Kylppäri. Huom - kuvia otettaessa ei ole rääkätty kissoja, niillä on kyllä kaksi pesuvatia, kummallekkin oma. Pehmusteineen. Ihan itse ne näin itsejään (miten tuo taipuu?) rääkkäävät.

(image)

(image)
Lunta

2013-01-30T23:21:07+02:00

Kiitos teille ystäväni, ja terveisiä lähettäneille kissoille meidän katzikaisilta kohtuullisen rauhalliset terveiset. Kukat (kaksi maljakkoa muun huushollin puolella, yhdet työhuoneessa oven takana) on kaadettu vain kerran ;)

Olen koko päivän purkanut tavaraa autosta, pessyt ja pessyt ja pessyt. Vuosikymmenien pöly ja tupakan savu. Kaikki tekstiilimuotoiset suvun naisten käsityöt ovat vielä joko odottamassa pesuvuoroaan tai kuivumassa, mutta tässä Mummoni (äidin äiti, 1911-1999) taidonnäytteitä -70 luvulta. Tuolloin hän asusti maatilalla Mikkelin Maalaiskunnassa ja ihan lähellä, vanhassa Alamaan koulussa asui keramiikkataiteilija Liisa Hallamaa, joka piti kursseja, ja Mummohan innostui ihan mahdottomasti. Kenellähän sukulaisella mahtaa olla kokonainen Mummon tekemä teeastiasto? Näistä reunimmaiset ovat takuuvarmasti Mummon tekemät, koska pohjissa lukee AL ja vuosiluku. Keskimmäisessä lukee Alamaa - Liisa Hallamaa signeerasi tuon aikakauden työnsä LH Alamaa... Minulla on näiden lisäksi pari lautasta, joissa on Mummon puumerkki.

(image)

Olen kolannut lunta tänään kahdesti ja naapuri ainakin yhtä monta kertaa... Ja huomiseksi taas vesikeli? Kummallinen talvi.
Ohi

2013-01-30T23:21:07+02:00

Päivä oli pitkä, mutta ihanien sukulaisten ansiosta ei paha. Vaikein hetki oli kukkia laskiessa, kun Mamma viimeisen kerran kutsui poikaansa... Ja toisaalta myös kun enoni muisteli isää ja äitiäkin, kuin he vaikuttivat hänenkin nuoruuteensa. Oli jännä, ja varmasti hyödyllistäkin tajuta, että vaikka minulla on yksi, ei aina niin positiivinen kuva isästäni, muiden ihmisten mielikuvat ovat aivan erilaisia.

Yksi suloinen, ihan valkohapsinen pappa oli muistellut jo pitkän aikaa ennen kuin tajusin, että hän oli isäni ikätoveri, aloittanut koulun yhtä aikaa. Valkoiset hiukset hämäsivät. Kanttori vaihtui viime hetkellä sairastapauksen vuoksi. Sinänsä sopivaa, sillä uusi kanttori oli tuon äsken mainitun papan veljentytär.... Ja siis jotain epämääräistä sukua.

Äidin puolelta vanha täti totesi jälleen kerran kuinka muistutan äitiäni. Ja kertoi myös kivan tarinan. Vuonna -70, kun minua ristittiin, pakastimet olivat harvinaisuus. Joten keskellä talvea kakun päältä löytyneet vatut olivat ihmetyttäneet monia vieraita suuresti :)

Olin reipas tyttö ja muistotilaisuuden jälkeen menin raivaamaan lapsuudenkotiani. Etukäteen ajattelin vain, että valokuvat, suvun paperit, muutama pöytäliina ja se on siinä. Todellisuudessa mulla oli auto piukassa tavaraa (tai on vieläkin, raivaan huomenna). Löytyi paljon suvun naisten käsitöitä (joita toivottavasti saan kuvattua ja esiteltyä täällä), ihania valokuvia, jopa minun saamiani kirjeitä yksi laatikollinen, perintölusikoita, hyvä ja ehjä jättikattila värjäykseen, ja yksi taulukin. Mutta luulen, että olen osaltani tehnyt raivauksen. Asunnossa ollut järkyttävä pölymäärä ainakin taikoi kurkunpääni vereslihalle.

Neulomaan en tietysti ehtinyt, mutta aamuvarhaisella lähtiessäni, viimeisenä eteisen nurkassa osui silmääni neulekassi. Ja lähti mukaan. Jotenkin toi turvallisen olon, kun tiesi, että tarpeen vaatiessa voi ottaa neuleen ja rauhoittua. Ja toinpa tavarakuorman mukana kaikki loput käsityötarvikkeet mitä löysin. Nyt minulla on myös parsinsieni.
Ruskeaa?

2013-01-30T23:21:07+02:00

(image)

Ruskeaa? Minähän inhoan ruskeaa.... Ei, ei ole ruskeaa. Haluan kuvata tämän auringonvalossa, kunhan aurinko ja minä osutaan yhtä aikaa kotiin seuraavan kerran.

Lukiolaisen aineessa tavattua:"keeping snow". Tälle ei tosiaankaan taida olla yhtä hyvää sanaa, vaan pitää kiertää jotta saisi asian selitettyä...