Subscribe: Mewrilin näpräyksiä
http://mewril.vuodatus.net/synd/rssfeed
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Finnish
Tags:
että  jälkeen  kaksi  koska  kuitenkin  kun  melko  mutta  myös  neuloin  olen  oli  ollut  saa  sen  siis  viime  vähän  yksi 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Mewrilin näpräyksiä

Mewrilin näpräyksiä

Updated: 2015-03-23T01:41:27+02:00

 Syys

2013-02-15T10:29:27+02:00

on syy neuloa. Tämä elokuu jaah, tuleva syyskuu saa mut aina innostumaan. Yleensä alan myös kaivata kaikkea oranssia erityisesti tähän aikaan vuodesta, se on mun syksyväri.
Saltkråkan

2013-01-31T04:00:54+02:00

(image)

Kummisedän lahjasukat valmistuivat. Neulominen ei ollut silkkaa nautintoa ja virheitä tuli, mutta sain sukista napattua mökillä kuvia, jotka tuovat hyvän mielen. Vietimme perheen kanssa mökillä elokuista lauantaita saunoen ja rapuja syöden ja oli kaunis ilma.

 
Lempivaate

2013-01-31T04:00:55+02:00

*tähän voi sijoittaa selityksiä bloggaamattomuudesta, vatsakatarrista ja kahden viikon mahataudista, kiireestä, flunssasta, partiohommista, opiskeluista jne. Olen mä kuiteskin neulonu!*

Ja miksikös nyt bloggaan? Koska olen suunnitellut sitä neljättä viikkoa ja koska olen tähän työhön vaan edelleen niin tyytyväinen, vaikka neule valmistui viime vuoden puolella.

(image)

Mulla on mekko ja neuloin sen ite! Kuva on väreiltään vähän vinkkurassa ja kiireessä ja pakkasessa otettu, mutta näkeehän siitä mallia. Idean nappasin Veeralta (Ravelryssä). Neulottu siis ylhäältä alaspäin ja vain oikeita silmukoita: yläosa ja helmakaitale tasona, muu pyörönä.

(image)

Tässä näkyy takaosa ja napit <3 Neuloin mekon siis reilussa kuukaudessa, lankana on halvalla Lankamaailma Nordiasta hamstrattu tummanpunainen Gjestalin Silja kaksinkertaisena. Napit on Lahden Kontista ostamastani nyssäkästä. Lankaa kului 600 g ja se maksoi 20 e kilo, joten kokonaismateriaalikustannukset on noin 12,5 e.

Kuvasta näkyy muuten myös se, että kävin marraskuussa leikkauksessa. Hiusten pituus lyheni noin puoli metriä.

(image)

Laitoin tuohon helmaankin napit koristeeksi ja vähän pitämään halkiota kasassa.

Tykkään tästä mekosta paljon, vaikka siitä tuuleekin läpi. Sisällä se on lämmin ja mukava ja sopivan kokoinen ja sopii mun vyötärölle ja vartalolle (eli tein siis riittävästi lisäyksiä ja kavennuksia). Olen tosin pitänyt tätä viime päivinä säärystinten ja neuletakin kanssa eli olen kävelevä neulemainos. Täällä Espoossakin kun on kylmä!

Erään takkuisen Novita-säädön (ravelry-linkki) valmistuttua olen yrittänyt pysyä pienissä neuleissa. Sukkia ja lapasia näyttää pukkaavan, varsinkin kun tylsiä (=neulottavia) luentoja vaikuttaa taas olevan paljon. Haluaisin kyllä vähän aloittaa taas jotain suurta...
Ruska

2013-01-31T04:00:55+02:00

Syksy hiipii jo tänne pääkaupunkiinkin. Otin eilen kaupungille kameran mukaan, jotta saisin kuvan ruskasta. Onnistuin kävelemään sellaisella puolella kaupunkia, ettei ruskan värjäämiä puita juuri tullut vastaan. Kirjaston läheltä bongasin kuitenkin tämän oksan. Oma ruskani oli kuitenkin syyskuun projekti. Ravelryn mukaan huivi oli tekeillä 8.-17.9. Neuloin huivin vauhdilla, jotta saisin uuden huivin syyskäyttöön. Kun vihdoin sain sen pingoitettua, totesin, etten raaski käyttää noin ihanaista pitsihuivia kaulaan kietaistuna (Minä, joka motkotan aina lahjaneuleista, että ne on tehty käytettäviksi, koska uusia saa aina tehtyä!). Huivi odottelee siis säilössä sopivaa tilaisuutta käyttämistään varten. Ohje on Villapallon ruska, jonka olen halunnut oranssina itselleni ainakin vuoden ajan. Mielestäni mikään muu väri ei sovi tähän huiviin niin hyvin (ainakaan, jos ajatellaan huivin nimeä). Puikot oli 3,5 mm knitprot ja olisin voinut valita vielä hieman pienemmät, sillä käyttämäni Pirtin kehräämön ohut kampalanka oli tosiaan ohutta (hankittu tehtaanmyymälän sekundahyllystä muuten). Muistaakseni nappasin puikot mukaan vauhdissa ensimmäisenä opiskelupäivänä, sillä langan keriminen vei enemmän aikaa kuin arvelin (yli puoli tuntia). En siis ollut kovin suunnitelmallinen, kunhan puikkokoko oli sinnepäin. Tuota samaista ohutta kampalankaa olisi mulla myös luonnonvalkoisena. Suunnittelen Lily-huivin (ravelrylinkki) neulomista lahjaksi. Saa nähdä ehdinkö, yksi pitsihuivi aiheutti jo keskinkertaisen pitsihuiviähkyn ja olen tehnyt viime aikoina vain pieniä, helppoja neuleita. Koska täälläkin alkaa olla jo kylmä, olen alkanut kiinnittää huomiota erinäköisiin lämpimiin asusteisiin. Uusia säärystimiä olen suunnitellut tiettävästi toista vuotta ja viime maanantaina aloin sitten neulomaan. Koska oli laiskalla tuulella, valitsin helpon Rinsessa-mallineuleen (Ullasta, tietysti). Lanka on rasittavan kiharaista, koska se on purettua. Tämän projektin jälkeen se on kuitenkin loppu, onneksi. Säärystimiä syntyi viime viikolla jo enemmän kuin yksi kappale, joten nämä ovat varmaan pian käytössä huolellisen höyrytysviimeistelyn jälkeen. Päätin pitää rennon syksyn ja opiskelen melko vähän. Olen neulonut melko paljon (bloggaamatta ja kuvaamatta mm. sukat, kolme tai neljä baktusta, pari pipontapaista ja yksi huivi). Lisäksi olen ostanut varmaan toista kiloa lankaa varastoon. Kuitenkin tuntuu, ettei kaikille harrastuksille oikein tahdo riittää aikaa. Olen viime aikoina panostanut enemmän yhdistysjuttuihin ja yliopistoliikuntaan kuin käsitöihin. Mitään kunnianhimoisia tavoitteita ei siis niiden suhteen ole näköpiirissä. Täälläkin voi olla valitettavan hiljaista, kun ei vaan mukamas ole aikaa.[...]130 yötä jouluun...*

2013-01-31T04:00:55+02:00

...ja minä teen innolla joululahjoja. Itse asiassa yksi olisi jo valmiskin.

(image)

Hattarahuivi

Ohje: Printtasin sen joskus jostain, Ravelrystä löytyy ja täältä saa ladattua kai

Lanka: Lankamaailma Nordiasta eurolla kerä löytynyt Hjertegarn Primavera, 75 g, koostumus 80 % mohair 20 % polyamidi

Puikot: 4,5 mm

Muuta: Valmistui Särmä-tsempillä (lankojen päättely...) kesäkuussa, langat taisin ostaa helmikuussa ja suurimman osan neuloa maalis-huhtikuussa luennoilla. Tykkään harmahtavan vaaleanpunaisesta väristä ja ohje oli nypyistä huolimatta kiva. Tämän saanee kummiserkkuni joululahjaksi, koska häntä ajatellen tämän aloitin.

(image)

Pari  viikkoa sitten alkoi tehdä mieli jotain hyvin perusneuletta. Valitsin puikoille harmaata seitsemää veljestä ja tavoitteeksi miesten sukat. Tulossa on siis Saltkråkan-sukat kummisedälle joululahjaksi. Kuvan ottamisen jälkeen olen saanut ensimmäisen valmiiksi ja alun jälkeen alkoivat palmikonsiirrotkin mennä kohdilleen...

(image)

Joulua ajatellen toivoin myös isältä vähän lankoja. Saldo oli 12 kerää Novitan Puroa, revontulia, iltanuotiota ja kanervikkoa, neljä jokaista väriä. Revontulesta ja iltanuotiosta aloitin eilen raidottaen Baktus-huivia. Ohje on yksinkertaisen nerokas ja värien vaihtuminen jännittävää. Pitsinen baktus (ravlink) on jo suunnitelmissa sekin.

(image)

Saa nähdä, minne asti tämä elokuinen lahjainnostukseni kantaa. Epäilen nimittäin sen jäävän kaiken muun jalkoihin jo syyskuun puolella.

*Mikäli laskin oikein, sillä en jaksanut tarkastuslaskea.
Oranssi on perusväri...

2013-01-31T04:00:56+02:00

...ainakin minun maailmassani. Mieluiten tumma, lämmin, syksyinen sävy. Ruosteinen tai poltettukin värisävy toimii.

Tammikuussa aloitin tuntemattomasta purkulangasta aivottoman projektin. Tarvitsin tuulisessa pääkaupungissa kunnon huivia ja leveä ja paksu perushuivi tuplahelmineuleella oli juuri passeli neule silloiseen neulepläähiin. Tätä olen jo käyttänyt talvella.

(image)

(Ravelryssä lisätietoja)

Kylmänä ja nyt kaukaiselta tuntuvana talvena neuloin myös elämäni toiset kynsikkäät samaisesta purkulangasta kaksinkertaisena. Oivallinen ja kiva pikkuneule (mallina Ursus), mutta en oikein ole vielä oppinut jäisistä sormistani huolimatta kämmekkäiden käyttäjäksi.

(image)

(Ravelry)

Jotain hieman ajankohtaisempaa ja tuoreempaakin oranssia on syntynyt. Toukokuun alussa pyörähdin pariin otteeseen Menitassa, josta löytyi toisella kertaa Novitan Bambua hintaan euro per kerä. Kasasin kaikki kymmenen löytynyttä kerää (kaksi vaaleanpunaista, kaksi farkunsinistä, kaksi ruskeaa, kaksi vihreää ja kaksi keltaista) oitis kassalle. Kaksi keltaista pyörivät jo parin tunnin päästä yliopistolla pesukoneessa värjäytymässä. Loppuväri on ärtsy, mutta mieleinen ja keristä muotoutui kesäkuun alussa kevyt Knittyn Lace Ribbon Scarf.

(image)

(Ravelryssä lisää)

Huivista tuli mieleinen, mutta hieman pieni. Olisin voinut tehdä huivista yhden mallikerran kapeamman, jotta se olisi pidempi ja ylettyisi kunnolla kaulaan.

(image)

Oranssista olen siirtynyt vastaväriin. Ajankohtaisimmat käsityöni ovat työn alla sinisävyisistä kankaista. Luvassa mekkoja siskon rippijuhliin. Kuvassa takana on laivastonsinistä strech-puuvillaa, etualalla pellava-polyesteri-puuvillasekoitetta, joka on varsin ihana ja mielenkiintoinen kangas.
Hyvä päivä

2013-01-31T04:00:56+02:00

Toukokuu on hurahtanut talvesta toipuessa ja töitä aloitellessa. Tehdyt neuleet ovat olleet pieniä, äidille taisin pari tiskirättiä tekaista.

Tänään on ollut hyvä päivä. Vietän vapaita Espookotona ja olen puuhaillut tänään yksikseen. Sain vihdoin valmiiksi todisteen siitä, että osaan neuloa ja virkata tarpeeksi valmistuakseni joskus käsityönopettajaksi. Näitä portfolion sivuja tehdessä on kulunut kyllä muutama tovi.

(image)

Olen myös tänä talvena neulonut ensimmäistä kertaa elämässäni neulekoneella ja tekaisin* Kamenasta neuletakin joustinneulereunuksilla ja kirjoneuleella. Idean takkiin sain Martta-neuletakista, siinähän on tuollaista yksinkertaista kirjoneuletta yläosassa. Takki on nätti, mutta kutittaa ja on kaavoitusvirheen takia vähän kittana. Tiukan neuloksen vuoksi se ei edes kunnolla venynyt kasteltunakaan.

(*Neulon ja purin ja neuloin ja purin ja laskin ja neuloin ja purin ja kirosin ja neuloin....)

(image)

Sattumalta kaupasta tullessani katsoin tänään roskakatoksen kalusteläjää vähän pidempään. Katoksen seinää vasten nojasi kaatosateessa vettynyt vanha vaahtomuovipatja, jossa oli aivan ihana päälliskangas. Kävin pikapikaa leikkaamassa kankaan läpimärästä patjasta talteen ja pistin sen tutkimatta pesukoneeseen pyörimään. Pesukoneesta löytyi melko viehättävä puuvillakangas.

(image)

Paikoin siinä on pieniä reikiä ja kulumia, mutta tykkään silti. Kangasta on noin kolme metriä, joten tästä ehkä voisi saada takin tai mekon tai hameen. Voi olla, että kärsivällisyyteni riittää vain viimeiseen.
Rätti

2013-02-15T10:29:28+02:00

Epäilen, että pikkuhiljaa takanapäin on tähänastisen elämäni rankin talvi. Olen ollut lähes koko ajan väsynyt, rätti, poikki, uuvahtanut. Välillä on tuntunut, ettei työt vaan lopu tekemällä, vaikka on kuinka neulonut ja purkanut ja neulonut ja ommellut ja sovittanut ja purkanut ja piirtänyt ja sovittanut ja värittänyt ja ommellut ja kaavoittanut ja kirjonut ja tikannut ja parsinut ja lukenut ja reflektoinut ja ommellut ja kokeillut ja kirjoittanut ja kirjonut ja painanut ja värjännyt ja reflektoinut ja neulonut ja reflektoinut. Kaiken tämän jälkeen on huvittanut hyvin vähän harrastaa mitään käsitöitä, joten neulomistahti (ja bloggaamistahti) on ollut sen mukainen.

(image)

Tammikuussa piipahdin ystävän vinkistä Maara-nimisessä kaupassa ja mukaan tarttui vihreäkirjavaa hamppulankaa. Lanka on valmitettu Romaniassa ja sitä saa 3-, 6- ja 12-säikeisenä. Valmistajana on Ecolution. Tuttujen positiivisien rättikokemuksien innoittamana siitä syntyi ensimmäinen neulottu tiskirättini. Rätti on neulottu kulmasta kulmaan ainaoikeinneuletta ja se valmistui tammikuun puolen välin tienoilla.

(image)

Muistin ottaa rätin käyttöön vasta huhtikuussa ja se osoittautui oikein toimivaksi. Imukyky on yhden pesukerran jälkeen melko hyvä ja hankausominaisuudet loistavat jäykähkön langan ja epätasaisen pinnan ansioista. Rätti kuivuu kuitenkin nopeasti, sillä neuloin sen suurehkolla puikkokoolla.

Neulomistuntumaltaan hamppu on jäykkää ja siksi melko raskasta neulottavaa. Tuntumaa voisi ehkä kuvailla paperinarumaiseksi. Mitään suurta työtä tuskin lähtisin langasta kokeilemaan.

(image)

Eilen päädyin ostamaan lankaa viisi kerää lisää (yhteensä 12 euroa, melko kohtuuhintaista, sillä kerästä saa kokemukseni perusteella yhden reiluhkon rätin omalla neulomistyylilläni). Sinisistä sävyistä suunnittelin tekeväni muutaman rätin lahjaksi, kirjava ja punainen tulevat omaan käyttöön. Yksivärisiin rätteihin ajattelin kokeilla erilaisia pintaneuleita, ainakin ikisuosikkiani tuplahelmineuletta.

 

Tänään on valmistunut jo puolikas sinikirjava rätti samalla tyylillä kuin ensimmäinen vihreäkirjava. Tekeminen on ihanan aivotonta ja terapeuttista. Jos vappuna bongaatte tiskirättiä neulovan nuoren naisihmisen Ulliksella piknikillä, niin se olen luultavimmin minä. Piknikkoriin ajattelin nimittäin pakata kaikista riemukirjavimman langan. Mikä wappuherkku!

(image)

Simaisaa wappua!
Yksi prinsessapuku

2013-01-31T04:00:56+02:00

Tänään pääsevät tanssahtelemaan lukion vanhimmat. Itse pari vuotta sitten jätin välistä sen hässäkän, mutta toinen siskoistani viettää tänään päiväänsä prinsessana ja isosisko kätevänä sai osallistua sen valmisteluun.

(image)

Yksi sisareni lempiväreistä on aina ollut sininen ja turkoosi morsiussatiini valikoitui mukaan Eurokankaasta syksyllä. Puvun kankaan välistä vuorikangasta oli vain muotitalovalikoimassa ja osa pukua onkin sitten ihan aitoa Dolce & Gabbanaa. Puku valmistui sovitusten ja korjausten jälkeen pääasiassa joululomalla.

(image)

En ole pukuun kovin tyytyväinen, mutta sen kantaja on, mikä lienee tärkeintä. Paljon kuitenkin opin taas tästä kokeilusta. Älkää kuitenkaan pistäkö mulle iltapukutilauslistaa, tämmöisessä yksikertaisessakin oli projektia ihan tarpeeksi hetkeksi.

Tanssiaskeleiden sujumisen suhteen elämme vielä reilun tunnin jännityksessä. Toivottavasti kaikki kuitenkin menee arvokkaasti ja hienosti.
Opiskelua

2013-01-31T04:00:56+02:00

Kun opiskelee käsitöitä kahdekan tuntia päivässä (ja toisinaan ennemmänkin), ei aika ja kiinnostus jaksa aina riittää käsitöiden harrastamiseen. Tässä muutama väläys opintoihin liittyvistä käsitöistä tammikuulta.

(image)

Olen kuluneen syksyn aikana tutustunut kangaspuihin. Tykkään ja toivon, että kesällä saisin omat kangaspuut kasaan.

(image)

Pirun neulerakkine. Yhden jos useammankin opiskelukaverini inhokkikone. Tällä pitäisi neuloa villapaita, jota varten hamstrasin jo syksyllä vihreää Kamenaa.

(image)

Onneksi meillä neulotaan myös käsin. Kuvan langoista on syntymässä lapanen, jonka kyllä pelkään pahasti mörvelöityvän. Nyyh.

Edellisten lisäksi olen päässyt myös värjäämään synteettisillä väriaineilla, mutta happovärikokeilu villalle tuotti hieman erilaisen lopputuloksen kuin oletin (tumman punaisen sijasta melkolailla mustaa). Värjäys taitaa vaatia hieman tarkkuutta ja minua kun ei juuri huvittaisi gramman osia mittailla.

(image)

Harvoilla luennoillani olen tikutellut kaksinkertaisesta purkulangasta kaksoishelmineuleella paksua kaulahuivia. Sitä tuntuu meren rannalla tarvitsevan silloin kun tuulee.