Subscribe: Livet på landet
http://livetsommajsan.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
allt  att  bara  dom  ett  från  för  här  inte  jag  lite  man  med  när  och      till  var  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Livet på landet

Livet på landet

Updated: 2015-09-17T11:12:28.543+02:00

 Aprilväder i Mars

2014-03-26T15:28:47.215+01:00

I dag snöar och regnar och blåser det omvartannat. Det är absolut inget uteväder om man inte måste. Och jag måste inte direkt. Så jag fick för mig om att uppdatera en massa i datorn. Herregud, det tog flera timmar att installera och göra om som jag ville.
Jag rensade en massa bland mina foton. Jösses vad skräp man samlar på sig. Det återstår en hel del men det får jag ta en annan ruskvädersdag.


När jag kom till Mars förra året hittade jag bl.a. detta foto. Det är taget den 21 Mars. Kolla vad snö vi fortfarande hade då. Då rannsakade jag mig själv och lovade att INTE klaga mer på vädret idag.
Grattis Bloggen 6 år idag

2014-03-23T10:31:28.046+01:00


I dag blev jag med blogg för 6 år sedan. Det här fotot var det första jag lade in i bloggen. Bloggen är kvar men blomman har tyvärr gått hädan.

Med bloggandet har det varit lite si och så. I början när allt är nytt finns det ju hur mycket som helst att skriva om. Men varefter åren går blir det liksom en upprepning av allt igen.

Nu har våren och värmen liksom kommit av sig lite, så jag också kom visst av mig lite med bloggandet. Här är fortfarande för blött och kallt för att börja rota i jorden, och det är ju det man går och väntar på hela tiden.


I dag blir det ett litet avbrott i vardagen, Frida som är vårt yngsta barnbarn fyller 9 år och det skall naturligtvis firas. Så i eftermiddag samlas vi alla och hurrar för henne.

Må så gott alla så hörs vi snart igen.Vilken härlig dag

2014-03-09T17:44:12.273+01:00

Äntligen en dag med solsken och nästan ingen blåst. Gissa om det började klia i mina gröna fingrar.
Jag tog som vanligt min runda i trädgården. Men idag fick jag beskymmer. Var sjutton ska jag börja ?


Runt flaggstången har vi kärleksört och mellan plantorna finns det några minipåskliljor. När jag krafsade lite bland löven så ser jag att det börjar bli lite grönt där nere i botten.


                                                      Vipps var allt skräp borta.

Jo det blev lite mer gjort också. Det är fortfarande för blött att räfsa gräsmattan men att kratta bort allt skräp som blåst ner från träden var nog bra för den fortsatta städningen.

Nu är det bara frågan om hur länge den här värmen håller på. För säkerhets skull har vi INTE plockat undan snöskyffeln än. Vart tog veckan vägen

2014-03-07T17:12:10.795+01:00

Oj, det är redan Fredag igen. Och jag vet inte riktigt vad jag har gjort i veckan. Dagarna bara försvinner iväg. Ändå tycker jag att jag inte hinner med. Men är man pensionär så är det väl så det ska va. Det har ni väl hört förut.

Det har ju trots allt varit ganska så härligt väder även om blåsten har varit kall. Men några fler promenader har det blivit i alla fall. Och hela tiden kollar jag efter vårtecken i markerna. Men det lär nog dröja ett tag till. Vi har fortfarande lite is kvar i vikarna runt sjön. Så länge den är kvar vill inte värmen infinna sig.


Men snart hoppas jag hitta de här små blå blommorna. Bilden är från förra året och då kom inte våren förrän en bit in i April. Och så länge behöver vi nog inte vänta i år, hoppas jag innerligt.

                                                TREVLIG HELG PÅ ERFyra bambi

2014-03-02T12:00:55.744+01:00


Här sitter jag och leker med bloggen under tiden Wasaloppet pågår. Herregud, jag blir så himla trött efter allt stakande. Jag beundrar verkligen alla dessa människor som frivilligt vill utsätta sig för sånt här tyranneri.

Vi hade nyss besök av de här små liven. De stora hjortarna har nog dragit till skogs nu så då törs våra små bambisar komma fram. De är inte rädda och jag unnar dom verkligen att få i sig lite solrosfrön som jag lagt ut på stenen. Får se om jag tycker lika mycket om dom när de käkat upp mina tulpaner som nu har börjat titta upp.Leker lite

2014-03-01T20:57:34.776+01:00

Som ni ser har jag lekt lite med bloggen. Bilden på viden har jag haft förr. Jag är inte nöjd än.  Men jag letar vidare bland bilder och annat för att få det som jag vill.


                            Under tiden kan ni väl koppla av och ta det lite lugnt.
För ett år sedan

2014-02-28T18:27:31.855+01:00


Med den här bilden som är tagen den 27:e Februari förra året vill jag önska er alla

                     En Riktig Trevlig VårhelgTulpanfrossa

2014-02-27T10:17:35.234+01:00


I går var det julafton i brevlådan. Då kom återbäringen från den trädgårdshandel där vi handlar allt från fågelmat till blommor och växter. 630 kr har jag nu extra att handla för. Det ska sparas till sommarblommorna tror jag. Det är alltid lika kul att botanisera bland allt nytt, plocka ned lite i korgen och bara visa kortet i kassan.
De hade också ett erbjudande denna vecka att man fick köpa två buketter tulpaner till priset av ett. Jag hittade de här med lite annorlunda färg och form på.

Här regnar det idag så jag tänkte passa på att spendera några timmar i stora staden. Jag har fått upp ögonen på att en del gardiner nog behöver bytas ut. Inte bara nog utan de SKA bara bytas ut. Hoppas på att hitta lite fina tyger så min symaskin får jobba lite.Nattligt herrbesök

2014-02-25T11:32:56.463+01:00


Hemma igen efter en natt hos barnbarnen. Mamma och pappa åker i dag halvvasan. Och då rycker naturligtvis farmor in. Så i går fick jag äran att hämta Frida från fritis medans Tilde kom hem med skolbussen.
Det finns även en katt i familjen, Morris heter han. En bastant herre som gärna vill vara i fokus hela tiden.
När kvällsmaten var avklarad tänkte jag koppla av med ett korsord medan tjejerna pysslade i datorn. Men det blev inte mycket löst där inte för Morris skulle helt enkelt ligga på tidningen och vara så nära mig som möjligt.
När det sen var sängdags för mig efter att fått tjejerna i säng tänkte jag koppla av med en bok. Och naturligtvis kom Morris så fort jag la huvudet på kudden. Han lade sig tillrätta långt innan jag hunnit få rätt ställning med boken. Ja, vad gör man. Man ligger kvar stilla och ganska obekvämt för att inte störa kissen. Men gudars så mysigt det var med en spinnande, totalt avslappnad varm liten ?! misse intill sig. Det är nu många år sedan vår egen misse for till himlen så jag hade glömt bort hur mysigt det var.

När jag fått iväg tjejerna till skolan i morse sa jag hej då till Morris och åkte hemåt. Jag tror han sitter kvar än och undrar vart jag tog vägen.Bloggproblem

2014-02-21T17:54:35.778+01:00

Sitter just nu och funderar på om jag ska öppna en ny Blogg. Jag har fortfarande problem med att logga in i den här bloggen. Det går ju men är så himla omständigt. Jag måste använda två lösen. Kan bero på att jag skrotat min gamla mailadress och bara kör över gmail nu.

Sen vill jag ju ändra lite på utseendet också. Den där gamla bryggan jag har börjar bli rätt sliten nu. Det finns lite funderingar i mitt huvud, så vi får se hur det slutar. Under tiden kör jag på som vanligt här.

Annars lunkar det på som vanligt här ute på landet. Att jag kallar min blogg för Livet på landet har en alldeles egen historia men den tar jag en annan gång. Visserligen bor vi ute på landet men samtidigt inte isolerat. Vi har grannar inpå oss. Några bor permanent här även på vintern men på sommaren vimlar det av sommargäster i stugorna.

I dag har vi varit på stora IKEA och inhandlat lite hyllor o annat till mitt lilla,lilla kontor. Nu när jag äntligen slängt ut den gamla datorn blev det massor med plats över. De få sladdar som behövs nu är prydligt gömda och golvet är helt fritt från diverse sladdar, dosor och annat skräp. Tom skrivaren har fått flytta in i ett annat skåp.


Som jag skrivit om tidigare har vi även i år haft besök av en massa hjortar. Vi trodde nog att de flyttat ut i skogen igen för vi har inte sett dom på några dagar. Isen på sjön håller inte för dom och snön har ju smält så det kan ju inte hindra dom från att dra till skogs. Men de är kvar. De står uppe på en bergskulle nära vägen och bara glor på oss. Det känns faktiskt lite läskigt att gå förbi när man ska hämta tidningen.

Men idag har jag bara haft den här lille ekorren på besök. Eftersom hjortarna stångat sönder alla våra fågelmatare så lägger jag lite solrosfrö på en sten i trädgården.

Just nu när jag tog en liten paus och tittade ut kom det en liten bambi och slickade i sig resterna av maten.  Så den och jag får väl passa på att önska er alla en riktig   TREVLIG HELG.Ssssch - stör ej

2014-02-20T18:20:42.089+01:00


Nu är jag äntligen ute på linjen igen. Det har varit en massa dagar med både hjärnblödning och magsår här. Det känns så i alla fall även om det inte har varit så illa egentligen.

Det började med att min gamla ( ca 8 år)  dator började krångla så jag bestämde mig för att köpa en ny. Och då skulle det bli en laptop, trådlös förståss.  En sådan införskaffades och en rauter för det trådlösa. Lycklig i hågen for vi hem och skulle installera. Jag som är så långt från tekniknörd man kan komma hade naturligtvis tagit hjälp av våran Linus (barnbarn), som är en riktig hejare på allt det här med data.
Men se det gick inte alls att få igång nåt. Det slutade med att vi lämnade tillbaka rautern som det visade sig vara fel på. Jag köper en ny. Linus är upptagen. Jag får hjälp av sonen efter ytterligare några dagar. Vi får igång den nya datorn men har den gamla kvar också. Herregud, allt måste ju föras över till den nya. Det fixade jag på ett par dagar.

Vad händer då.  Jo, modemet till telefonledningen lägger av helt. Skit också. Vi testar med ett annat men det funkar bara inte. I helgen som var fick vi inte tag i kundtjänst på det bolag vi har bredbandet på så det var bara att vänta till måndagen. Då fick jag äntligen kontakt med dom och dom lovade skicka ett nytt modem och som jag sa , jag vill även ha alla lösenord, ip-nr och så vidare för att göra uppkopplingen. Modemet kom dagen efter. Det var snabbt tyckte jag. Men alla nr saknades.
Så jag ringde upp igen. Snacka om att sitta i telefonkö. Jag hann med både en och två koppar kaffe under tiden. Men till sist svarade en kille ( han var jättetrevlig) och han kunde inte förstå att det inte funkade. Allt såg bra ut från dom. Efter att ha kontrollerat med div kollegor så fick jag till slut lots om hur jag skulle göra i datorn. De hade helt enkelt inte aktiverat mig med de nya numren och det nya modemet. Konstigt  tyckte jag. Jag har trots allt varit kund hos dom med både bredband och fast telefoni i 8 år. Men nu funkar det , tack och lov.

Jag har även köpt en ny dator till gubben min, för nu är den gamla stationära på väg till tippen.

Våra nya datorer har Windows 8 i sig och det är för mig nytt så just nu sitter jag här och sliter mitt hår för att hitta allt det viktigaste. Att hantera fotona är för mig en gåta. Men det löser sig nog, bara jag får läsa på lite.


Lite från förr

2014-02-04T12:22:05.440+01:00

Jag måste erkänna att jag inte är nån bokmal. Förr hade jag alltid en eller flera böcker på gång. Men nu har jag lagt böckerna på vänt. Jag vet inte varför. Men det har kanske att göra med att jag inte har kunnat koppla av under de här åren jag haft min mamma så nära och hela tiden varit på helspänn.

Men nu har jag fått låna en gammal bok av sonen. Och den har jag haft mycket nöje av. En del känner jag igen från förr, på hur livet på landet var. Trots att jag inte är såååå himla gammal som boken.

Vi som har sjön nära och även har tillbringat många kilometer på långfärdsskridskor kunde väl inte ana att det var så noga med våra skridskor.

Här kommer ett citat ur Iduns lilla hjälpreda från 1900.

 
 Om man vill behålla sina skridskor blanka och fria från rost, måste man också behandla dom rätt. Äfven om man följande dag , eller till och med några timmar senare ämnar begagna skridsorna, får man ej vårdslöst kasta dom på en bänk eller i en vrå, utan de skola aftorkas och ordentligt upphängas på en krok i tambur eller skåp mellan hvarje gång de begagnas. Och när våren kommer och skridskoisen är slut , böra skridskorna, väl rengjorda skuras med litet krita och sedan inlindas i oljadt papper, eller ock  gnidas med fläsksvål och sedan inviras i papper, innan de lägges undan.

Eftersom det inte är aktuellt för oss att ta fram några skridskor än  så får de hänga kvar på sin spik i förrådet. Rengjorda är de , dock inte med nån fläsksvål.

Nu ska jag packa ned badkläder och åka till simhallen. I brist på annan motion får det bli några meters motionsim där. Gött !!

Allt om inget

2014-01-30T17:44:42.155+01:00

I dag är en sån där dag när inget särskilt händer. Ja, förutom snön och blåsten förståss. Tänk att vårt väder alltid är ett samtalsämne när man inte har nåt annat att tala om. Sån är jag också.

Så jag kan berätta att jag redan kl 8 i morse greppade snöskyffeln och banade väg ut för att kunna hämta tidningen. Då hade jag redan ätit frukost och när den är klar MÅSTE man bara ha tidningen på bordet. Normalt hämtar jag tidningen det första jag gör när jag vaknar, men nu är det mörkt ute och jag vill gärna inte stöta på hjortarna så jag väntar tills det blir lite ljusare. Jag kan ju nämna att vi inte har tidningen alldeles utanför huset, utan vi har en gemensam plats ca 100 meter härifrån där alla post och tidningslådor är samlade.
I går kom dom som vanligt, våra hjortar. De kom ganska tidigt. Omkr tre-snåret så det var inte mörkt. Det var fem stycken igår. Det är alltid de stora tjurarna som går först. Förresten, jag kan nämna att det bara är tjurar (eller kallas de bockar ?) som kommer. När de hade slickat i sig det mesta av solrosfrönen och sen gått vidare så kom den här lille hjortkalven. Samtidigt kom två små rådjurskid ( årsgamla tror jag) . Det var första gången jag såg dom tillsammans, men det slutade med att hjortkalven sprang iväg och rådjuren fick ta de allra sista gobitarna.

Den där städdillen har avtagit lite, men idag gav jag mig på några lådor med våra underkläder. Så nu ligger det två stora påsar med gamla urtvättade kalsingar och trosor som ska till tippen. När jag kom till strumplådan så var det samma där. Udda par och urtvättade strumpor hamnade också i en påse till tippen. Jag fick lite dåligt samvete för att vi (jag) inte har bättre koll på vad som finns i lådorna. Men jag hoppas verkligen att jag inte är ensam om detta.

I kväll är det fredag för vår del då gubben min har sin lediga dag i morgon. Så nu ska jag fixa ett par räkmackor till kvällen. Det har liksom blivit en tradition på fredagar (fast det är torsdag).

I morgon väntar nya äventyr.  Det återkommer jag om. Men jag kan redan nu säga att vi ska mysa alldeles ensamna men våra två barnbarn. Tjejerna gillar fredagsmys så det blir både tacos och ostbågar.

Som sagt, det här blev en massa pladder om ingenting. Och nu ska jag ta itu med de här räkmackorna jag lovat.

Ha de braBrrr, kallt idag

2014-01-27T13:51:20.577+01:00

I dag var det inget vidare att titta ut. Termometern visar bara 2 minusgrader men det känns som 20. Det blåser riktigt ordentligt. Snön yr från taken så man knappt ser ut. Det här är absolut ingen vinter jag vill ha. Nu vill jag ha sol så jag kan bädda ned mig i en solstol utmed husväggen och lyssna på takdroppet.
Men det lär väl dröja så för att behålla värmen åtminstone inomhus gjorde jag en deg och satte på ugnen.

Nu får den jäsa en stund. Sedan blir det två maffiga manitobalimpor.Snö ute - Vår inne

2014-01-24T16:27:08.141+01:00


I dag tog jag lite ledigt från min städdille. Gubben min är ledig på fredagar och då passar vi på att åka och veckohandla. Även fågelmaten var slut och den köper vi i en trädgårdshandel.  Där svämmade det fullständigt över med diverse vårblommor i alla möjliga färger. Det går ju bara inte att köpa allt man vill ha men de här söta vivorna fick följa med hem.

Nu hoppas jag bara att städlusten innfinner sig snart igen för jag har massor kvar att städa undan.

Tills dess önskar jag Er alla  EN RIKTIGT SKÖN HELG


Litet avbrott

2014-01-23T13:58:14.220+01:00

Nu har glömt bort bloggen igen. Men nu har jag ett giltigt skäl i alla fall. Jag har nämligen blivit drabbad av städdille. Inte det där vanliga springet med dammsugare och dammtrasa. Nej det är nåt ännu värre. Jag började lite smått att rensa ur en bokhylla där det hade samlats allt mellan himmel och jord, ja förutom alla dammråttor då förståss. När den var klar och allt sorterat och fint tillbakasatt så var det bara att ge sig på nästa.
I vårt sovrum har vi garderober som inte går ända till tak så det utrymmet har jag fyllt upp med diverse kartonger som är fyllda med bra att ha saker. När jag nu går igenom dom kan jag inte riktigt förstå varför man samlar så mycket skräp. Jag hoppas att jag inte är ensam om detta.


 Men mitt i allt var jag tvungen att ta en liten promenad för att komma ut i friska luften och jag kunde tom njuta av solen en liten stund. Nu ligger isen på sjön så förhoppningsvis håller den snart så vi kan ge oss ut och pimpla några firrar.

Nu måste jag sätta fart igen med mitt städande och sorterande medans lusten finns kvar. Den kan försvinna lika fort som den kom.
 
Dom är här nu

2014-01-18T11:03:42.958+01:00

                                       Fotot är från förra vintern

Som jag skrivit om förut hade vi besök av en massa hjortar förra vintern.  Nu är  de tillbaka.

I går kväll försökte en stor tjur stånga sönder fågelhuset. Men den lyckades vi skrämma iväg så mycket att vi vågade gå ut och bära in all fågelmat. Jag spillde ut lite solrosfrön i snön och när vi tittade ut i morse kunde vi konstatera att de hade kommit tillbaka i natt. Alla frön var bortslickade och hela tomten var upptrampad i jakt på mer mat.

Nu får vi bära in all mat på kvällen och bära tillbaka den på morgonen tills vi kommer på nåt bra sätt att skrämma bort dom. Vi funderar på att hänga upp några plåtburkar på snöre på de platser de kommer in på tomten. Men det är ingen garanti, ibland kommer de mitt på ljusa dagen. Och de är inte ett dugg rädda, skuttar bara bort några meter och ställer sig och bara tittar på oss. Det känns lite läskigt faktiskt att de inte är rädda för människor. Jag vill absolut inte gå i närkamp med de där stora hornen.En helt vanlig dag

2014-01-15T10:42:46.751+01:00

Jag lovade ju att jag skulle börja blogga igen. Men ibland finns det inget särskilt att skriva om.
I dag är en sådan dag. För vem vill veta vad jag egentligen gjorde idag, förutom de vanliga sysslorna.

Det är tisdag idag och då brukar jag åka till simhallen. Nu när jullovet är slut kan jag inte skylla på att det är fullt av ungar som hoppar och leker när vi motionärer vill ha lugn och ro i vattnet.

I morse tänkte jag nog att jag skulle ge mig in mot staden. Men sedan började jag städa undan i huset. Bytte lakan i våra sängar. Laddade en tvättmaskin. Så tittade jag ut och såg inga fåglar vid fågelhuset.

Hm, kan maten vara slut Och det var den. Så det var bara att gå ut och fylla på förråden igen. Och när jag ändå var ute så skottade jag fram våra gångar till uthus och lillstuga och vedförrådet. Och så tittade jag på bilen. Herregud, den var totalt igenisad. När den väl var tinad hade jag för länge sedan
tröttnat på att åka till simhallen.

Jag tog en promenad till vår postlåda och hämtade dagens post.  Och naturligtvis fanns det en faktura till som skall betalas av min mammas dödsbo. Nämligen begravningskostnaden.  Så resten av dagen  ägnade jag åt en massa pappersarbete som jag måste redogjöra för inför bouppteckningen.

Så egentligen var det en helt vanlig dag utan några som helst överraskningar.


Så har det då äntligen blivit vinter här hos oss. Om det stannar vid den här snön kan jag acceptera vinter. Men jag vill absolut inte ha mera. Jag har fortfarande förra vintern kvar i färskt minne.

Det här började jag skriva igår och det ser ut som om den här dagen blir ungefär likadan.

Ha de så bra där ute, med eller utan snö.

Morrs !Dagens korsord

2014-01-11T17:01:11.507+01:00

Jag har en liten last, ja inte bara en utan jag har nog flera när jag tänker efter. Men dom ska jag inte gå in på närmare just nu. Den jag kom att tänka på nu är att jag måste, jag bara måste sitta en stund varje dag med ett korsord. Dagens korsord bildade ett lösenord som jag tycker passar ganska så exact in på dagens väder.

Varför heter det hundväder egentligen när det regnar och blåser och är allmänt ruggigt. Är det nån som vet. För jag tror att inte ens hundarna gillar att gå ut i just ett hundväder. Eller har jag fel.

Själv slapp jag min promenad i dag. Det blev en cykeltur istället. Inomhus visserligen på vår motionscykel, he,he.

I morgon kommer kylan sägs det. Det gillar vi som bara väntar på att det ska bli lite is på sjön så vi kan gå ut och fajtas om vem som får flest fisk den här vintern :D

Hoppas Ni alla får en riktigt skön fortsättning på helgen.


Nu är jag trött på dom

2014-01-07T15:26:33.467+01:00

I dag har dom åkt tillbaka till sina kartonger. Tomtarna alltså. Och allt annat julpynt också. Nej förresten, jag har granen kvar. Den orkar jag inte med idag. Kanske den får vara kvar ytterligare några dagar. Den står så grön och fin ute på vår inglasade altan. Jag kommer också att sakna ljuset från den för det blir ganska så mörkt när den försvinner.


Som ni ser så har mina tomtar några år på nacken. De flesta har nog passerat bäst föredatum för många år sedan. Men hur skjutton gör man om man vill ha några lite mer moderna tomtar. De här kommer mestadels från 70 och 80 - talet och ser ut som tomtar ska göra. Jag får inte plats med flera men vill gärna ha några av de nya mysiga tomtarna som bara består av en luva, skägg och ett par fötter.

Man kan väl ändå inte kasta dom och ge bort dom vore väl synd, tänk om ingen vill ha dom. Ja det här får jag fundera på till nästa jul, det är ju lite tid kvar tills dess.Året som gått

2014-01-04T14:37:05.671+01:00

Eftersom jag inte har varit så flitig med bloggandet under året som gått tänkte jag försöka ge er en liten sammanfattning av vad som hänt här.Vi börjar med förra vintern. Den glömmer vi inte i första taget. Snö, snö och mera snö. Det tog aldrig slut. De stackars djuren i skogarna hade inte lätt att hitta mat. Skaren på snötäcket skar in de stackars benen. Så de hittade hit till bebyggelsen. De trampade upp små gångar som kunde ta dom till maten. De slickade i sig rester från fågelborden och när inte det var nog gav de sig på att stånga sönder allt vad fågelmatare heter. Efter att ha köpt flera dyra fågelhus som de kraschat köpte jag ett litet som jag varje kväll kunde ta in på altanen. Men som sagt ibland kom de även mitt på dagen.Jag fick i alla fall en hel del fina foton på dom. De var inte ett dugg rädda för mig, det var därimot jag för de visade att det var de som bestämmde här hos oss.    Som tur var så tog den långa vintern slut och vi kunde njuta av takdropp och lite sol emellanåt. Och så blev det påsk. Som vanligt samlades vi här hos oss. Barnbarnen målade ägg och naturligtvis hade Annelie med en påsktårta. Det var någon gång kring påsk som min mamma började bli dålig. Det blev en hel del sjukhusbesök. Ibland fick hon komma hem igen med ny medicin, ibland blev hon inlagt för vidare undersökning.Magen krånglade, hon hade värk i sina leder, hon satt i rullstol så blodcirkulationen var inte den bästa. Jag sov på helspänn och vaknade alltid före kl 7. För då var jag beredd om de skulle ringa från servicehuset. Ibland ringde mamma själv till mig, trots att hon hade larm, och ville ha hjälp. Mobilen hade jag alltid med mig, även när jag duschade.Men som alla dagar tidigare under de här fem åren hon bott här på servicehuset, har jag hälsat på henne en liten stund på kvällen. För det mesta har vi haft det trevligt en stund vid köksbordet med en fika och lite småprat. I bland spelade vi en skitgubbe och ibland försökte vi lösa korsord hon inte själv klarade av. Så kom då sommaren, och vilken sommar det blev. Trädgården fullkomligt exploderade av grönska och blommor. Tack o lov har vi sjövatten uppdragit från sjön, så inga växter här behövde vara törstiga, tom gräsmattan kunde vi hålla grön.Men inte kunde vi ligga på latsidan inte trots badvädret, så vi satte igång att måla om huset. Det var en pärs vill jag lova. Vi var tvungna att ta till ställning för att nå upp. R som har dåliga knän kunde inte bära så tungt så jag fick hoppa in där. Då lovade jag mig själv att aldrig mer måla om huset själv.Enda trösten var att jag med gott samvete kunde hoppa i sjön emellanåt för att orka. Men det blev lite semester också. I många år har vi med våra bästa grannar tillbringat några dagar på Öland. Så blev det även i år. Vi hade det helt underbart. Solsken och värme hela tiden. Det blev även ett bad trots att vattnet inte hunnit bli så där varmt som man vill ha det. Jag hade förberett mamma på att vi skulle vara borta tre nätter, och även meddelat personalen på servicehuset. Jag såg till att hon hade mat i kylen och allt annat hon behövde, det enda hon behövde hjälp med var att vattna blommorna på balkongen. Det klarade hon inte själv för tröskeln ut till balkongen klarade hon inte själv av med rullstolen. Så det var med hjärtat i halsgropen jag åkte iväg. Men allt gick bra även om blommorna var lite viss[...]Gott slut

2013-12-30T18:40:43.159+01:00

Jag slutar året med en önskan till er alla om att ni får ett riktigt Gott Nytt År.
Mitt nyårslöfte blir att öppna upp bloggen igen efter att ha haft lite/massa datorproblem och även lite hjärnsläpp i min egen dator. Vi hörs och ses igen nästa år.
Jag är här nu

2013-08-21T20:56:45.014+02:00

Slutet på semestern

2013-07-26T21:59:45.195+02:00

I dag är sista semesterdagen för gubben min. På måndag är allt återställt igen.
Det har inte  blivit nån ordning på nåt. Sov och mattider har infallit lite huller om buller.
Men nu vankas normala tider. Dvs. klockan ringer 05.15 och jag som inte behöver gå upp så tidigt kan inte somna om. Så det blir att hämta tidningen och ta en tidig frukost. Men inte mig emot. Jag är morgonpigg och gillar att ta en låååång frukost och helst med ett bra korsord. Sen är jag fit for fait.

Vad har vi nu gjort på semestern. Jo, en hel del av vinterns ved finns klar i vedboden. Och så har äntligen huset blivit målat. Det var behövligt efter 8 - 9 år. Men f--n vad varmt det var. Färgen hann nästan torka innan den kom upp på väggarna. Nu är det lite fix kvar, men det får jag fixa själv när det kan bli lite skugga på den annars hela tiden solsidan.

Det har varit en helt underbar sommar. Varmt, sol, inget regn. Fast nu önskar vi nog oss en liten skur i alla fall. Jag tänker på svampen. Vi har kollat våra ställen men det är alldeles för torrt.


Man ska dricka mycket i värmen. Så i kväll tar vi oss ett glas och säger adjöss till ledigheten.
KO på vägen

2013-07-19T21:27:34.803+02:00

Man ska inte ha bråttom när man är ute på småvägar. Här blev vi stannande på väg från Öland när vi tog den gröna kustvägen hem.
Det står burkar med KO på vägen, men det förstod nog inte några tyska bilar som vände på vägen.  Men vi väntade vackert och snart så kom dom. En massa kossor som nog bara ville hem och bli mjölkade. De lunkade sakta och säkert in i nästa hage efterföljande av en kille på fyrhjuling som höll koll på dom.