Subscribe: Taina O
http://sisutaina.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
alla  att  där  ett  för att  för  hon  här  inte  jag  liisa  man  med  och    ska    till  var  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Taina O

SisuTaina

Updated: 2018-01-17T16:20:07.675-05:00

 Dags att dra igen

2017-11-04T06:36:17.377-04:00

Jäkla förkylning som ska komma precis NU! Nu när jag ska dra på biznizzresa igen. Jag vet, det är mycket resor för tillfället. Och denna gång blir det Norge och Sverige. Så inget "nästgårds" precis. Dessutom har vi massor av jobb att göra inför en stor presentation som ska äga rum på torsdag inför "executive management". När jag säger vi, så ingår jag i ett globalt team som jobbat med ett projekt som förhoppningsvis ska lösa en del av de problem vi har inom bolaget. Det har varit en mycket intressant resa med så många olika nationaliteter och personligheter i gruppen. Det blir nog bra.

Jag missar vintertids-omställningen inatt när jag sitter på flyget. Norge och Sverige har ju redan övergått till vintertid förra helgen om jag inte har fel. Där blev jag lurad på den där timmen! Förresten tycker jag det är ett STORT TRAMS med sommar- och vintertider. Vad fan blir bättre av det? För att vi inte själva ska klara av att titta på klockan utan behöver ljuset för att gå upp en timme tidigare? Eller  vad nu det där fjantiga syftet är. Trams är det i alla fall. Och att man sedan inte kan göra det samtidigt i alla länder och att inte ens alla gör det, skapar en förvirring utan dess like. Några i Sverige missade ett telefonmöte i veckan då de inte kände till att vi här i USA inte hade ställt om klockan. Suck.

Idag har Liisa sin sista fotbollsmatch för säsongen. Hinner inte se den, men hon har faktiskt blivit riktigt bra! Ingen Zlatan, men ändå. Jonas får åka med henne idag och det lär bli tystare på läktaren idag när jag inte är där. Go figure.

Nu ska jag avsluta med ett par bilder som visar en viss likhet. Eller vad tycker ni? Min pappa och min son, Albert.


(image)
Halloween 2017

2017-11-03T05:51:52.283-04:00

Då var den över. Poff! Den kom så plötsligt och så var den över. Bara så där. Nu ska allt plockas undan och så fram med nytt. Julpynt. Kanske inte riktigt än, men snart så.Det var riktigt fint och klart på Halloween. Dagen innan var inte lika behaglig med mängder av regn. Som tur var så väntade jag med att lägga ut spindelväv. Annars hade den nog varit vit och slemmig. Yäk!Jag klädde ut mig till häxa i vanlig ordning. Satt med godisskålen och väntade. Skrämde skiten ur en del barn! Moahahahaha!Liisa sprang omkring som Steampunk med sin kompis. De fick godis som räcker till nästa år skulle jag tro.I år måste man vara med i tealpumpkin![...]Idag smäller det!

2017-10-31T06:29:45.619-04:00

Smäller och smäller är kanske fel ord att använda, men idag är det ju många barns "julafton". Halloween och Trick and Treat! Inte bara barnens dag. Även min. Jag bara älskar Halloween, att få klä ut sig och skrämma skiten ur små barn, moahahahaha! Nä, så farligt är det inte, men lite rädda ska de väl bli för häxan som kommer fram varje år för att dela ut godis?Idag ska jag dessutom jobba hemifrån. Dino ska iväg till veterinären och tvättning och klippning. Liisa ska till Tant Doktorn för sin täppta näsa, som aldrig tycks släppa. Då kan jag lika gärna sitta här och jobba och köra mina möten via webex.Förra veckans resa till Dallas gick bra. Var en aning trött när jag kom hem sent på torsdag kväll för att sedan upp tidigt på fredagen för att åka till en "off-site" med ledningsgruppen som avslutades med bowling och klämd finger för en annan. Satan i gatan vad ont!Vi har också hunnit med Haunted Hayride och lite häng hos familjen H. Tyvärr så får man inte ta bilder under själva "hejrajden". Den var SÅ bra och läskig! Än en gång satt jag och skrek nästan hela turen.Happy Halloween på er!Så här såg fingret ut efter bowlingen. AJ!Snart så!De ser lite rädda ut.En av mina egenkarvade pumpor.Liisas Halloween-frukost-bricka[...]Bar - och bat Mitzvah

2017-10-24T06:48:36.729-04:00

Oj, oj vilken upplevelse jag varit på. En bar-och bat Mitzvah. Bar för pojkar och bat för flickor. Jag visste inte skillnaden innan.I lördags var vi alltså bjudna till våra goda vänners barns Mitzvah i Brooklyn. Ceremonin var i synagogan så som sig bör och efteråt världens brakfest på golfklubben i Brooklyn. Så coolt, allt från ceremonin till festen eller sk "reception". Det var liksom värsta bröllopsarrangemanget!Familjen L, som vi lärt känna genom skidåkningen, har blivit riktigt fina vänner till oss som jag uppskattar så mycket. Han, en hårdnackad DA (District Attorney) i NYC och hon en mjuk och go läkare i NYC. Varandras motsatser men ett perfekt par. Vi kände oss så hedrade över denna inbjudan och trots att Jonas precis kommit hem från Hong Kong kunde vi inte tänka oss något annat än att åka dit. Ni kan ju gissa vem som sov på vägen hem? Ja först fick han ju köra ut ur stan (NYC) för jag kör INTE i den staden. Never! Men sedan lullade vi på med mig bakom ratten, Jonas sovandes bredvid och Liisa snarkandes i baksätet.Idag bär det iväg mot Dallas igen. Om vädret tillåter. Det har visst börjat "blåsa" lite och det har varnats om eventuella flygförseningar. Men nu kör vi lite bilder (som tyvärr blev lite sunkiga).Coola familjen Olsson.Familjen L på "scen"Märktes att de gillar skidåkningTori och BenLiisa och Caroline omringar Tori som nu "tagit bat mitzvah"Tröjor och centerpiece till alla barnen/ungdomar. "Nummerlappen" är ett tryck på t-shirten. Coolt!The Beach Golf Club i BrooklynFina BenJonas hjälper till att bära prylar åt Fru LFina CarolineKramkalasMycket dans blev det och här ser ni Liisa in actionFamiljebildTori och BenFamiljen LTori ville ha alla tjejkompisar med när ett av ljusen tändes. Man kan skymta Liisas blonda hår till vänster.[...]Måendet

2017-10-18T05:06:31.247-04:00

Som ni förstår så mår jag skit just nu. Ännu värre är det ju för Bella, men jag måste ändå säga att jag är stolt över henne att hon inte bryter ihop utan hon biter ihop och har just nu is i magen.

Allt detta är vårt eget fel. Inte någon annans. Vi försöker inte skylla ifrån oss på något sätt. Finns det lagar och förordningar och de följs till punkt och pricka, så är det inte mycket man kan göra, dvs inget överklagande hjälper. Däremot kan vi ju få vägledning om hur vi kan gå vidare. Vad är nästa steg? Vänta ett tag innan vi ansöker om ett nytt visum, osv.

Att reglerna skulle ha ändrats är alltså inte sant utan de har "bara" skärpts genom att de följer dem ordagrannt. Ingen flexibilitet. Däremot så skulle jag gärna vilja välkomna ett annat bemötande från vissa så som personen som intervjuade Bella. Han ställde tre frågor, stämplade och sa nej och drog typ ned luckan. Kanske det var tungt även för honom. Hålla känslorna borta, för det kan inte vara enkelt att ta dessa beslut. Sitta där och titta en söt 24-årig tjej, som ska resa till sin mamma för att fira Halloween, Thanksgiving och jul. Eller alla andra tuffa avslag han måste göra på daglig basis.

(image)
Älskade Bella
HON NEKADES VISUM!

2017-10-17T04:56:24.561-04:00

Bella fick ett NEJ!!!! Hon har inte tillräckligt med bevis att hon ska tillbaka till Sverige!!!! WTF?Håll tummarna

2017-10-16T20:58:43.714-04:00

Imorgon, tisdag, ska Bella till amerikanska ambassaden i Stockholm. Hon ska nu intervjuas för B2-visum ansökan. Nu hoppas jag att hon får med sig alla dokument som krävs. Önskar så jag kunde vara där med henne för jag vet att hon är nervös, stackaren.Liisa och jag lullar på här hemma. Igår var vi till Butternut och tog en tur med skidliften, men utan skidor.[...]Tröst

2017-10-15T08:27:57.182-04:00

Tack snälla alla som skänker en omtanke i vår jobbiga situation. Å andra sidan så försöker jag sätta det i perspektiv till annat som händer "här i världen" och då bli det ju inte så farligt. Läste just Anne-Maries inlägg om bränderna i Kalifornien och då blir den här grejen futtig. Vi kommer att fixa det här. Men den känns ju fortfarande.

I alla fall så träffade jag en av mammorna i Liisas fotbollslag igår där vi satt och kollade matchen. Jag berättade om vad som hänt. Hon satt tyst en stund. Sedan tittade hon på mig och sa att "allt kommer att bli bra" och så gav hon mig lite råd. Var till slut tvungen att fråga vad hon jobbade med eftersom hon var SÅ insatt i reglerna kring visum och immigrationslagar. Hon jobbar nämligen inom Immigration services i Hartford! Så nu ska vi invänta vad ambassaden i Stockholm säger och ta det därifrån. Det här blir bra.

Det var en liten tröst.

En annan tröst var en sväng till IKEA för Liisa och mig. Jonas är i Hong Kong och roar sig. Behöver man åka sååå långt för att roa sig kan man ju fråga sig? Hahahahaha! Nä då, detta är en "mut-resa" tack vare att hans Franchise-företag gjort så bra ifrån sig. Han åkte med en annan Franchise-kille från Simpan, som dessutom är en god vän till oss. Efter 15 timmars flygresa skickade grabbarna en bild till mig och de såg lite väl hypade ut, om ni frågar mig. 12 timmars tidsskillnad kommer nog att kännas.

Idag då, jo en sväng till kära Butternut!

(image)
Ja men hallå där i Hong Kong! Denna bild skickades till mig igår kväll. Jonas behöver lära sig att ta selfies lite bättre. Typ vinkeln...

(image)
En glad tjej med lite svenskt godis!
Hon kämpar på

2017-10-14T05:47:22.022-04:00

Hur går det för Isabella? Hon har varit i kontakt med ambassaden och det är "miljoner" dokument som hon måste ha med sig. Bevis på att hon bott här, high school diploma, bevis på att JAG bor här och min status (och om det handlar om min mentala status så vill de nog inte veta), gamla pass med visum (L2), tidigare 5 gånger hon varit i USA och hur länge, bevis för att hon inte försöker stanna i USA (hur fan man gör det), foto, den ifyllda DS-160, kuvert med adress och frimärke. Få se om jag får hit henne före jul. Har faktiskt kontaktat en advokat, just in case.Det är lite tungt måste jag säga.On top of this, fick jag göra om en del av MRI-undersökningen. När jag låg där och inte kunde röra mig, for alla tankar omkring i huvudet. Är detta landet jag vill pensionera mig i, ska vi börja fundera på att dra oss tillbaka? OM det skulle vara aktuellt, skulle jag hellre flytta till Finland, men det vill ju inte Jonas förstås. Svårt det här. Ja, det är i alla fall tankar som börjat snurra runt nu. Dels mitt inte-än-diagnostiserade-hjärtbesvär, utvecklingen som sker i detta land, mina barn.Just ja, angående barn! Nej jag ska inte ha ett till även om nu en del gamla tanter tycks lägga ägg på gamla dagar. Men Albert ska flytta. Igen! Nu till vackra Schweiz! Men först ska han komma hit och fira jul med oss, så som han alltid gör. Nu ska vi bara hålla tummarna att Bella är här också.Idag lördag har vi en hel del på agendan. Först fotbollsmatch för Liisa, sedan en sväng till IKEA! Där blir det att kolla in lite på matavdelningen inför jul. Man ska vara ute i tid.Dagen slutar inte där, för det ska tränas och trädgården ska göras iordning. Det börjar ta sig dock.Tagetesen blommar för fullt än, så också rosorna!En liten tår får jag väl fälla för allt strul just nu med Bella och så hjärtat. Nu hoppas jag detta var sista undersökningen för denna gången. Ha det![...]Mardröm

2017-10-11T14:51:23.097-04:00

Vet inte om jag ska skriva om detta, men väljer att göra det ändå för att andra ska lära sig hur det kan gå om man inte kollar upp och att detta kan få jobbiga konsekvenser för framtiden.

Åkte till Boston flygplats igår för att hämta Bella. Väntade och väntade men ingen Bella kom ut. Ringde då till flygplatsens boarder protection för att höra om hon var med på planet. De kunde inte ge mig ett svar men bad om mitt telefonnummer. Efter ca 1,5 h ringde de upp och berättade att hon inte skulle släppas in! Jag höll på att svimma där och då. Vid förra besökte så stannade hon 91 dagar istället för 90! Vi räknade fel på dagarna och hon fick alltså en prick i protokollet och får således aldrig mer använda VWP.

Fick prata med henne över telefon, men inte träffa henne. Vi båda grät och grät. Personalen hade varit supertrevliga dock och berättade att detta händer alltför ofta.

Hon skickades alltså tillbaka till Sverige.

Chock!

Nu måste hon ansöka om turistvisum. B2 tror jag det heter, boka tid för intervju på ambassaden och det är ändå oklart om det blir godkänt. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag är bara så himla ledsen. Och arg på att vi inte kollade upp noggrannare.

Få se hur det går.

Idag har jag varit sängliggande. Hjärtat orkade inte riktigt med denna stress.

Håll tummarna.Planering, A och O

2017-10-09T07:19:18.256-04:00

Det handlar om att planera varenda minut just nu. Har liksom hamnat i en orkan och flugit ut ur "ögat" där det snurrar som mest. Jag vet, jag tjatar mycket om att det alltid är bråttom, bråttom. Men livet tycks vara så. Det är ju trots allt "hurricane season", så även för mig.I alla fall så startade skidsäsongen igår, hur tokigt det än låter. Det var träning, sk dryland, och nog tränades det allt, nämligen i 5 timmar med Doug Lewis, som tävlat i OS! Vilken träning. Vilken intensitet! Liisa var så slut så hon mådde illa efteråt. Stackaren.För min del så har det varit resor, resor och resor. Det blir mer. Ska snart tillbaka till Dallas och därefter till Norge och Sverige. Sedan får det vara tycker jag. Däremellan ska en till MRI göras eftersom bildkvaliteten från förra undersökningen inte blev den bästa, tyvärr.Idag, Columbus Day, är jag ledig. Skönt. Är ju fortfarande lite jetlaggad. Liisa är ledig från skolan och kommer säkert at sova halva dagen, hahahaha! Och imorgon kommer hon! Bella!!!Här bodde jag i Leamington Spa town, UK. Hotellet heter Episode.Sååå mysigt rum!Supersköna morgnar med lätt joggPå The Real Tennis klubben. Kan det bli mer engelskt?Det vankas middag.Tänk att dessa finns kvar och används!Hade aldrig hört talas om denna konstiga (och gamla) tennisvariant, som kallas för Real tennis.Någon är i alla fall glad!Gänget som tränade igårLegendaren Doug LewisVårt älskade Butternut[...]Jodå, jag lever än

2017-09-18T09:07:57.572-04:00

Tiden flyger iväg och jag med den. Jag ska nämligen iväg IGEN. Idag blir det Dallas och till dryga 30 grader, typ 35. Har ju precis gått in i höstfeelings här hemma. Inte för att vi har haft några temperaturer som hör till hösten, snarare tvärtom, 25-28 grader. Men ändå. Löven börjar ju faktiskt skifta färg.

I alla fall så har jag precis bokat en resa åt Bella, som kommer i oktober igen. Det ser vi framemot. Ska bli så skönt att ha henne här igen och avlasta lite i vår annars så hektiska vardag. Förstår inte att vi fortfarande har det så stressigt och hektiskt. Sade alltid till mig själv att detta går över när barnen blir stora. Ha! Små barn, små bekymmer. Stora barn, GIGANTISKA bekymmer!

Liisa har nu börjat årskurs 8 och är i "orange team". De springer mellan klassrum via sina skåp för att byta böcker. 4 minuter mellan varje klass. Ingen rast med andra ord. Bara en lunch på 25 minuter. That's all. Inte undra på att det snurrar fort. Själv kommer jag ihåg rasterna som en stund för återhämtning och umgänge. Under helgerna har hon massor av läxor och det är också något jag inte gillar. När fan ska ungarna vara ungar?

I helgen var det dags för fotbollsmatch nummer två för Liisa och hon spelade som en Gud! Jag har ju alltid sagt att hon inte blir en Zlatan, men nog satan kan hon spela. När hon vill! Det där rimmade ju! Zlatan och satan.

Förutom fotbollen så slog vi till med en spontanmiddag med några gamla grannar och vänner i lördags. Alltid lika kul att träffas. Liisas barndomskompis, Noah, kom också. Som små var de "kära" i varandra, men det ville de inte höra talas om när Noahs mamma och jag satt och mindes tillbaka 8-9 år sedan! Hahahahaha!

(image)
Liisa med sina fotbollskompisar. Liisa heter visst Beyonce enligt Starbucks?

(image)
Lite suddig bild, eller var vi bara lite suddiga kanske? I alla fall så är detta gänget i lördags. Ungarna ville inte vara med på bild.


Vår skådespelerska

2017-09-06T05:16:35.507-04:00

Det har väl inte undgått någon att Liisa gillar teater? Hon är ju med i Hartford Stage Theater ungdomsgrupp och brukar spela i två uppsättningar per år ungefär. En under sommaren och en på vintern. Snart börjar de träna inför nästa uppsättning, så lördagarna blir upptagna framöver. Ja inte bara lördagar. Hon har fotboll också. Och nu snackar hon om Lucia i Hartford också. Utöver det så tränar hon löpning och styrka inför skidsäsongen. Ja just ja, så är det "art" också. Om hon är busy? Tacka fan för det!I alla fall så handlade sommarens uppsättning om Romeo and Winifred. Liisa hade inte huvudrollen, men det bryr hon sig inte så mycket om. Hennes roll var stor nog och hon tar alltid stor plats på scen. Hahahahah!Hon bara älskar att stå på scen och det syns verkligen. De är en fröjd att se henne. Hennes "pojkvän" (eller vad man nu ska kalla det i den här åldern) kom för att se en av föreställningarna. Där satt han med 20 rosor på första raden. SÅ gulligt. Nu bor de så långt ifrån varandra så de ses inte så ofta. Men det blir väl mer till vintern eftersom de tränar skidåkning tillsammans.Well, well.Japp, det här priset fick Liisa![...]Labor day

2017-09-04T08:45:57.376-04:00

Japp, vi är lediga idag och det är så välkommet. Jag är trött och sliten. Men det blir nog inte så mycket vila, för det finns tusen-miljoner saker som ska göras idag. Så blir det alltid när jag varit ute och flängt.Många av er har sett att jag varit till Dallas, San Diego och Mexiko nyligen. Och det har inte varit pga semester utan jobb, jobb och åter jobb. Hur går det ihop med mina besvär med hjärtat och sköldkörteln? Så där. Har inte mått 100, men det är som det är.I alla fall så är det konstaterat att jag har Hashimoto. Inget livshotande, men kan bli jobbigt. Hjärtat är fortfarande ett mysterium. Har en MRI kvar att göra. Det lutar åt ett virus som gjort att hjärtmuskeln försvagats. De hoppas att MRI ska visa klart var i hjärtat det har angripit. Det där dumma viruset.Vi tar en dag i taget.Skolorna har kört igång och Liisa är nu en 8th grader. Helt otroligt! Nästa år high school! Vad hände liksom?Viss ja, vi har ju varit till vårt paradis också. Thousand Islands. Dit vill jag åka igen och igen och igen.Våra goda skidvänner som vi besökt i sommarHör till sommaraktiviteternaLiisa wakeboardar för första gångenParadisetOch så "back to school shopping"[...]Sov gott inatt

2017-07-13T05:20:56.139-04:00

Det blev en god natts sömn. Äntligen! Igår fick jag beskedet att gruset i bröstet är benignt! Dvs INTE cancer. Jag blev så glad och tacksam, och tårarna trillade nerför kinderna. Satt och skakade en stund. Nu är det "bara" två saker kvar att utreda eller få svar på.

De vill dock att jag ska komma tillbaka om 6 månader för att se hur "gruset" utvecklas. Nu andas jag igen. I alla fall i 6 månader. Och imorgon ska jag träna igen. Men bara lite lätt.

Life is good.Är det ok?

2017-07-11T13:05:17.422-04:00

Ibland undrar man kanske varför vi skriver om vissa saker, vi "bloggare". Jag har ju inget speciellt tema på min blogg. Den kan ju handla om VAD SOM HELST! Och när man säger vad-som-helst, så betyder det också att det kan bli precis just det. Vad som helst.

Livet är inte alltid en dans på rosor. Det vet vi ju även om många sociala medier ofta visar (och glorifierar) ett liv bland rosor och bubbel och solsken. Kanske vissa har det så. Eller de upplever situationen som så utan att den egentligen är något annat. Good for them.

Själv är jag inne i en ganska jobbig situation just nu som ni som läser regelbundet redan vet. Ovissheten är nog värst tror jag. Allt annat tar jag, men just det där att inte veta kan ju få vem som helst att gå igång. Eller inte.

En sak är konstaterad och det är hjärtmuskeln. Den är försvagad och i nuläget vet de alltså inte varför. Ska träffa kardiologen i augusti igen för att diskutera hur-jag-ska-leva-typ. Jag får ju faktiskt träna nu. I alla fall lite och DET gör mig lycklig. Förresten, just nu är det stopp igen. Men bara tre dagar. Gjorde ju min biopsi igår och det är inget roligt ingrepp precis. Du ligger på magen och låter tutten falla fritt i ett hål. Nog fan trillade den fritt ska ni veta!

Huvudet läggs åt sidan, ja den tas inte av alltså utan JAG skulle lägga huvudet på sned. Ena armen upp och den andra längs med kroppen. Ok i 2 sekunder men när du ligger där i 45 minuter då börjar det göra ont både här och där och nackspärren kröp sig på. Inte nog med det, läkaren satt under mig. Och klämde min stackars tutte och ett tag trodde jag hon skulle klämma sönder den helt. Helvete vad ont det gjorde!

Själva ingreppet kände jag inte så mycket av. Det var förberedelserna som var rent ut sagt för jävliga. Efteråt skulle jag ligga med ett ispaket under tutten, som de lyckats rulla tillbaka ur hålet. Som tur var hade jag sport-bh som jag lätt kunde ta på mig efteråt. För både bandage och ispack skulle läggas i. Såg mig själv i spegeln innan jag klev ut. En halv Dolly.

Nu återstår väntan. Jag är positiv. Det är bara lite "grus".

Nästa lilla äventyr är att träffa doktorn som ska undersöka sköldkörteln. Drygt när man behöver gå till miljoner olika. Det måste finnas en läkare för varje organ och lem. Ska det vara så jävla svårt att hålla reda på mer än ett organ? En bilmekaniker tar ju hand om alla bildelar. Tänk om du får fel på bilen och behöver köra runt till flera verkstäder för att fixa olika fel?

Nu så, nu fick jag ur mig det här. För övrigt? Jo då, jag mår bra!

Glömde ju - mera Oregon och så lite Washington

2017-07-10T21:35:56.045-04:00

Vi "firade" ju 4th of July i Oregon också. Och så besökte vi vingårdar och laxtrappor. Den sistnämnda var inte mitt val som ni säkert förstår. Vad fan är en laxtrappa, tänkte jag när förslaget kom upp? En trappa gjord av laxar, eller? Men är man gift med en fisketokig man, så är det visst sånt som man måste se. Om jag blev impad? Nä. Jag hade hellre stannat på en av vingårdarna.Vingårdarna vi besökte, Jacob Williams och Cascade Cliffs, låg på Washington sidan. Jag blev så förbluffad över hur landskapet förändrades medan vi körde dit från Portland. Från grönt och lummigt till en öken, typ.Samtidigt som vi var i Oregon, fanns en annan familj där med sina barn, som är i samma skidklubb som Liisa. Ni som kommer ihåg "killen som Liisa varit/är förtjust i" är ett av barnen i den här familjen. Gissa om någon var lycklig när vi skulle "hang out together".Själva firandet av 4th ägde rum i Portland och där fick vi se alla fyrverkerier, lyssna på blues och trängas med allt folk.Just ja! Nu höll jag på att glömma en till sak, vi var ju till den största ön i Columbia floden. Ni vet ju mannen jag är gift med, det är floder, floder och åter floder. Jag ska vara tacksam att vi höll oss uppe på ön för det mesta. Lite simmande i floden blev det såklart. Sauvie island är alltså en av de största "flodöarna" i USA. Där träffade vi en familj från Thailand där mannen i sällskapet var en intressant pensionerad professor i juridik.Här är vi på Washington sidan. Öken typ.Jacob WilliamsLiisa och Sam och Mt Hood i bakgrundenApril försöker få med sig hela tunnan.Om inte det går kan man ju försöka dricka ur den!Jason fick lära sig att rulla glaset...don't ask me why.På väg till laxtrappan träffade vi på den här coola typen. En "lamprey".Och så den berömda trappan. Det är alltså inte en trappa gjord av laxar...Ser ni firrarna som hoppar UPPÅTEn mycket glad Jonas. Trippen till Sauvie Island var betydligt roligare än laxtrappor om ni frågar migDen otroligt trevliga thailändska familjen vi träffade på ön.Portland Waterfront Blues festivalAnsiktsmålning på vuxna. Nej tack.Happy 4th![...]Mt. Hood we will be back

2017-07-10T05:54:34.158-04:00

Så sa Liisa när vi åkte från Mt Hood och Oregon. Hon saknar lägret redan, trots att det var tufft. De fick stiga upp 5.30, göra sin egen frukost och packa sin lunch för att sedan sitta i bussen upp till backen 6.30. Sedan träning, träning och träning. Nu planerar hon nästa års resa redan.Vi åker gärna tillbaka för att hämta henne, för i Oregon (och Washington) finns ju miljoner saker att göra och uppleva!Väl hemma i CT har Liisa sovit ikapp. Igår sov hon till 12.30! Och idag börjar nästa aktivitet, dvs Hartford stage theater, i en hel månad. Slut på sovmorgnar igen alltså. Hellre det än att hon ska hänga hemma hela dagarna.En annorlunda "sommarbild"Här studerar de teknikVackra Portland, ORKlippiga bergen[...]Vi njuter och idag ska det firas

2017-07-04T12:29:14.570-04:00

Vi njuter SÅ av vår vistelse här i Oregon och idag ska vi fira 4th of July. Det finns så mycket att se och uppleva i denna delstat och vi skulle behöva flera veckor för att hinna med allt. Snart är vi på språng igen. Ett bra sätta att få tips är via Facebook och "svenskar i USA" sidan. Såklart får man tips från amrisarna också.Igår var det så häftigt att se Mt Hood, där Liisa varit på skidläger. Nu först fattade jag vad häftig upplevelse detta varit för henne. Hennes ord fick plötsligt en helt annan innebörd när jag fick se det med egna ögon. Breathtaking.Och så dessa slingriga vägar till den mäktiga Columbus floden och alla dessa magiska vattenfall. Jag som är betongunge KAN faktiskt njuta av naturen. Speciellt om den ser ut så här. Så det så!Har egentligen inte tid att sitta här och skriva, för jag vill bara UT och uppleva mer! Så här kommer några bilder istället.Multnomah Falls och den berömda bronBenson Bridge.Mt HoodJag "åker skidor". Typ.Cascade LocksHorsetail Falls[...]Oregon

2017-07-02T23:09:51.041-04:00

Men hur vackert ÄR det inte här då? Oregon. What a beauty.Liisa har alltså varit här på skidläger och nu har vi kommit för att hämta upp henne. En tjej som är så trött och har spruckna läppar. Mycket sol i backen.Vi bor just nu i Portland och gör små utflykter. Idag blev det Cannon Beach och Haystack Rock. Så jäkla mäktigt! Men kallt! Jag tog badkläder med mig men dom fick ligga kvar i ryggsäcken. Nån jävla baddräkt åkte inte på. Däremot en tröja![...]GRATTIS Albert

2017-06-27T05:09:49.222-04:00

Min fina, fina son, Albert fyller år idag. Stort grattis önskar jag dig och hoppas du får en kanonkul dag.

Idag bor du i London med söta Carolina. Du är så målmedveten och har så alltid varit. Som liten var du en försiktig liten "gubbe". Med händerna på ryggen gick du omkring bland hyllorna på affären och spanade in nästa leksak. Petade aldrig på något för det kunde ju gå sönder. Tjatade aldrig utan undrade lite stilla när du kunde få något nytt till din Turtle samling. När jag frågade dig vad du ville bli som stor, sa du bara "pensionär", för då har man ju pengar och all tid i världen!

Äventyr

2017-06-25T10:35:59.237-04:00

Jaha, nu har jag släppt av Liisa på flyget. Själv! Jag menar inte att jag släppt av henne själv utan att hon åker själv. Ända till Oregon och det är en bit med flyg, närmare bestämt 6 timmar och 24 minuter. Amerikat ÄR stort, om ni inte visste det redan.Liisa ska på ett skidläger mitt i sommaren. Jag vet, det låter jätteknasigt, men gillar man skidåkning, så gör man. Hon ska vara där en vecka och träna hårt på att bli snabbare. Det blir alltså inte bara att fis-åka, utan det ska tränas på teknik och att bli snabbare. Inga slappa och långa morgnar. 6.30 am går bussen varje morgon för att ta mitt barn (och andras ungar) upp till Mount Hood. Det är en vulkan, som sover. Hoppas jag i alla fall.Efter kyrkan igår, så drog vi till Boston, Liisa och jag, och sov över på flygplatshotellet eftersom det var ett mycket tidigt flyg. Dessutom hade hon ju specialbagage och det kan ju ta sin tid att checka in. Som tur var valde vi Delta, som erbjuder barn/ungdomar 14 år och yngre att få åka som UM (unaccompanied minor) och inte nog med det, din skidväska OCH väska med pjäxor och hjälm räknas som ETT bagage. Det är det inte alla flygbolag som gör. Heja Delta för det!Om en vecka drar vi dit för att hämta upp henne. Om jag nu får flyga vill säga. Domen kommer i veckan.Packningen! Som tur var fick vi låna en riktig skidväska som rymmer både skidor och stavar och kläder.Tog det lite lugnt på hotelletFokuserad!Lite pirrigt, eller hur Liisa?Och nu gråter mamman...hejdå gumman! Ha så JÄTTEKUL nu!Mt. Hood, ta nu väl hand om min dotter och ge fan i och få ett utbrott. (Bilden lånad från nätet).[...]Midsommaren 2017

2017-06-24T10:27:17.995-04:00

Den var lugn, vår midsommar i år. Dels hade vi så många åtaganden med audition, plattogram och packning. Men visst blev det sill och nubbe! Jag skippade nubben, men sill åt jag och slickade mig gott om munnen när den slank in. Sillen alltså!! Usch på er, om ni nu fick fantasin att skena iväg. Så här på midsommardagen.Vi hade ingen stång. Midsommarstång alltså. Hur svårt ska det vara att fatta då? Känner mig ibland som papphammar när han visade Skåne på väderkartan. Typ.Men vi ni vad vi hade, i brist på annat? Svenska flaggan stoppade jag ned i vasen. Hade ingen finsk tyvärr. Får nog införskaffa en sådan snart. Det här går ju inte. Kan ju bli för svenskt här hemma annars.Vet ni, nu har jag inte tid att sitta här. Ska till kyrkan innan Liisa och jag drar iväg. Om jag blivit religiös på äldre dar? Njae, inte riktigt, men det kanske vore en ide med tanke på alla jävla resultat från alla miljoner undersökningar. Ska man tro på allt så är ena foten i graven redan. Det senaste är det andra plattogrammet som givetvis visade på "calcifications" och då ska man, enligt regelverket, ta ett prov, biopsi, för att se om det är något elakt eller snällt som bor i tutten.Just ja, i förrgår fick jag åka in i tuben, sk ct scan. Det sprutades in vätska i armen, kontrastvätska, som efter ett tag spred sig i de "nedre" regionerna och plötsligt kändes det varmt i brallan. Ungefär som man har kissat på sig. Efteråt övertygade sköterskan mig om att jag INTE kissat på mig och att 99.9 % av alla känner just detta? Jaha, tänkte jag. Är det någon koppling mellan min arm och kissblåsan?Ha det!Så här såg jag ut efter plattogrammet...skit också!Äh vi firade i alla fall. Det var ju trots allt midsommar!I all sin enkelhetHan sjöng!!!Inget här......och inget här.Japp, då var det dags igen![...]Lite kul emellanåt

2017-06-22T06:26:15.514-04:00

Äh, nu lägger vi tråkigheter åt sidan och fokuserar på sånt som är kul. A deal? Yup!Torsdag morgon och det är lugnt här hemma. Förutom de fyrbenta då! Jonas är nämligen i NYC och Liisa är på sleep over. Sa jag sommarlov? Men imorgon ska hon inte få sova ut för hon ska på audition i Hartford! Mer om det senare.I helgen som var, var vi bjudna till en meteorolog på middag via våra svensk-norska vänner, Caroline och Tom. Meteorologen, Scott Haney, syns på CBS och är en riktig spelevink. Middagen var inte upplagd så som man många gånger är van vid i Sverige/Finland, dvs ett dukat bord med tallrikar och bestick för alla gäster. Här hämtar man sin mat och sätter sig där det finns plats för rumpan. Upplever att man bjuder så många fler gäster här och då finns det ofta inte matsalsbord så stora. Tummen upp för det!Under kvällen kom det fram att Scott och hans partner hade separerat och han frågade skämtsamt om vi kände till någon som kunde vara intresserad. Gissa vad Jonas kläckte ur sig då? Jo, om det inte vore för min fru så kanske jag kunde tänka mig...WTF??? Det blev ett skratt som ekade hela natten. Jonas skämt kan ibland vara borderline. I alla fall om ni frågar mig.Just ja, det var ju farsdag här i söndags. Vi åt middag ute och avslutade med glass på Jonas favorit glassbar. Lugnt och städat med andra ord. Och det behövdes efter lördagens roligheter.Det är nog bäst jag går emellan här...Jonas och Tom ser ut att trivasTrish och CarolineKolla Scotts coola brallor!Så här kul har han i TV, Scott Haney.Glass i stora lass! Grattis på farsdagen Jonas![...]Test efter test efter test

2017-06-21T04:40:46.908-04:00

Ja men när ska det ta slut egentligen? Ett test leder till ett annat test och det känns som om ju mer de undersöker ju mer hittar de. Hade en diskussion med syrran igår och då sa jag att det skulle kanske vara bättre att bara köra på och inte veta allt. Jag tror nämligen att man mår sämre av att veta minsta lilla sak. Nu får jag inte träna. Vet inte ens om jag får flyga till vår snart planerade resa! WTF?

Hur jag mår? SKIT! Vet inte om det beror på avsaknad av träning eller om det ÄR något annat som spökar.

Jag trodde att allt skulle vara klart denna vecka, dvs undersökningar, men eftersom de hittat saker som de inte förväntade sig att hitta, så blir det alltså "couple of more tests". Inte nog att hjärtat krånglar, så ska tuttjäveln ställa till det också! Japp, plattogrammet visade på "abnormalities" och då ska jag på vidare undersökning för det OCKSÅ!

Hjärtat då? Första preliminära svaret är "weakend heart" and "calcium in coronary arteries". Förutom det så har de också sett någonting i höger lunga.

Japp, roligare än så är det inte just nu. Tyvärr.

Inte det roligaste inlägget men nu får jag bara hoppas på att alla utrustningar varit okalibrerade eller haft skitiga linser så alla resultat är falska eller så har jag en tuff resa framför mig.