Subscribe: Italien-moster från Dalarna
http://lurigopalia.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  ett  får  för  han  hon  här  inte  jag  lite  man  med  mig  och    sen  ska    till  var  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Italien-moster från Dalarna

Italien-moster från DalarnaJag har skrivit om livet på ett stort stuteri i Italien. Nu är det om livet med arabiska fullblod vid en italiensk historisk villa, Om att leva i Italien. Sen kommer en massa andra funderingar in emmellanåt.Updated: 2017-07-27T22:33:27.102+02:00

 Lite blandat från mitt hästliv i Mirano

2017-07-27T22:33:27.115+02:00

Jag saknar fina Connemaran Medir,han finns inte längre..
(image) Min systerdotter på besök och arabhingsten är bara några veckor här och arabhingsten sultan står bakom

(image) Med hjälp av mig inridning av arabhingsten Amir..

(image) Ginevra hoppar 125 för första gången med ponnyn Aro ..Lite från mitt liv bland hästarna här i Mirano..
Jag har spökat

2011-02-12T20:17:32.463+01:00

(image)
Idag var det kalas här yngsta dottern fyllde 11 år. ett helt gäng små flickor var här. Huset har ju en egen park där rusade de runt och var mer eller mindre sjövilda. När det blev mörkt samlades de vid gräsmattan framför huset och lekte och sjöng. Jag smög upp genom parken helt täckt av svart plast och hoppade fram och sa buuu. De skrek och pep..efter en stund visade jag vem jag var ungarna tyckte det var kul. Det måste vara toppen att kunna ha sin fest här med allt utrymme.Jag har inte hört vad hon fick än. Men när jag frågade tidigare i veckan vad hon ville ha sa hon hon hadde allt hon kunde önska sig. Hon fick ju en ponny i julklapp. Det är lite synd om henne att inte önska något tycker jag. Flickan är i alla fall bra för hon är alltid tacksam för det hon får och inte bortskämd till sättet. Hon är mycket med mig i stallet när hon är ledig. Och jag är väldigt svag för henne. Just nu sitter jag och mumsar på en hemmgjord jättegod tiramisu som nonno-mormor till flickan gjort.Bilden är från parken till villa bella verde jag cyklar där nästan varje dag när jag ska till centrumRasism och hur jag tänker

2011-02-11T08:29:59.580+01:00

Jag undrar lite kring rasism. Jag anser mig inte vara rasist,men vissa kanske skulle tycka det för följande.
Jag tycker inte det är ok att könsstympa barn.
Jag anser alla har rätt att gifta sig med vem den vill eller leva tillsammans med vem den vill (Såklart gäller det vuxna inte barn)
Jag anser alla barn ska ha rätt att gå i samma skola. Inte issoleras i friskolor med religiös frammtoning. De barnen har enligt mig en sämmre chans att förstå det sammhälle de lever i och sämmre förutsättningar att göra egna val. Tvångsgifte är förkastligt.
Kvinnor ska inte vara en handelsvara som männen bestämmer över.
Då kommer vi till detta med slöja och burka. I skolan ska inte slöja eller burka vara tillåtet för då pratar vi om barn,har de valt detta själv.?
När en kvinna blir myndig kan hon välja slöja om hon vill. Men jag har förståellse om burka inte acepteras i offentliga miljöer för terroristfara. Lika lite som jag kan kliva runt i rånarluva på bank eller tex. ett museum.
Flyttar man till ett annat land får man acceptera dess lagar,hedersmord tex, är helt förkastligt.
Samt att tycka att kvinnor som inte b
är slöja eller har sällskap av män är horor och man kan våldta eller åtminstånde skrika hora åt dem.
Jag tycker inte Berlosconi var rasistisk då han vill zigenares barn skulle gå i skolan och inte fara runt på vägarna. Vilket val har dessa barn sedan?
Jag tycker inte det är ok att plåga djur vid slakt eller någonsin föresten. Det gäller religös slakt men såklart också helt vidriga förhållande vid många slakterifabriker.
Jag tycker en kvinna ska kunna gå ut själv.
Likhet inför lagen det är inte en förmildrande omständighet att man har hedersmord som kultur tex.
Detta är självklarheter för mig, men en del skulle kalla mig rasist för detta.

Men rasister skulle inte gilla följande saker som jag också tycker.
Så länge man inte förtrycker eller inte respekterar andra människor ska religionsfrihet gälla.
Jag skrev om Berlosconi och att zigenarbarn skulle gå i skolan. Men vad som hände utanför Rom där Italienare tände eld på husvagnar för zigenare är inte ok,en av dem hadde våldtagit en flicka inte hela gruppen. Brottslingar ska dömmas i domstol.Inte av en folkmobb.
Man ska inte dömmas hårdare för man är färgad eller har en annan religion. Det sägs att det sker i Sverige jag hoppas det inte är så. Men i Usa tex. är det helt uppenbart att är du färgad dömms du hårdare, likhet inför lagen gäller också fattig som rik.
Jag tycker de som hoppar på och misshandlar folk av annan ras eller religion är helt ute och cyklar,ja alla som misshandlar överhuvettaget.
Jag tycker apparteid systemet och alla diktaturer är helt sjuka system som alla borde bekämpa.
De som försöker elda upp flyktingförläggningar är brotslingar så uselt att utsätta redan krigskadade och förföljda människor för detta. Jag tycker att man inte ska diskrimineras eller för den del inte häller ha fördelar,när man söker jobb för man är kvinna,eller från annat land.Ens meriter och lämplighet för jobbet är det som ska gälla. Sen en sista tyckare
VARFÖR SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT RESPEKTERA VARANDRA.HUR KAN MAN TYCKA MAN HAR RÄTT ATT BESTÄMMA ÖVER NÅGON FÖR DEN ÄR KVINNA,FÄRGAD,VIT ELLER VAD SOM HELST. Så tycker jag men tycker inte jag är rasist..Festa dell oca

2010-11-02T22:50:38.025+01:00

(image)
I Mirano förbereds nu årets fest här. Fest för gåsen. Det äts gås och de har en vallningstävling för barn där de ska valla en gås med en pinne en viss sträcka och reglerna är stränga man får inte slå gåsen med pinnen utan bara valla. Ska bli kul och se för det har jag inte sett förut. Torget har satt upp flaggor det är inte danska utan Miranos färger är röd och vit.. Det blir dans och musik mm också..Igår

2010-11-01T23:08:30.173+01:00

(image)
(image)

Jag fick allt besök av ett helt gäng häxor och vampyrer fast jag bor inom låsta grindar. Det var lill flickan i familjen och hennes kompisar. Jag hittade en pumpa jag inte kund låta bli att köpa för jag såg precishur den skulle se ut..Det blev en scream pumpa. Det är helg här idag också. Jag jobbade halva dagen för jag hadde lite sjukvård att göra på hästarna. Men det går framåt snart är de bra både Talaiot och Qana. Sen var jag i regnet till marknaden köpte mig lite färdig mat hos ett ställe som heter den gammla bondgården. Det blev grillat. Stinco d maiale. Jag vet inte riktigt vad det heter på svenska. stinco heter skenben på en häst. Men vad det heter på en gris vet jag inte. Men gott i alla fall. Sedan har det varit inne vistelse för det usla vädret. Det ska fortsätta i 2 dagar. Inte roligt alls allt är fuktigt och hästarna vill inte vara ute , jag förstår dem. Hundarna kurar i sina kojor. lite bilder på min pumpa nu, den kräks...kanske nervös vad vet jag..En sentimentaltår..

2010-10-28T21:40:36.066+02:00

(image)
(image)

(image)


Imorse när jag höll på att göra ren boxen åt Qana började jag tänka, hon är väldigt renlig av sig. Och vips gick tankarna till Zuanita bi. Och jag började gråta. Zuanita hon var extremt noga med att det skulle vara fint i boxen. Om det inte var rent lätt hon bli att äta sitt hö och bäddade över allt som var smutsigt. Jag jobbade mycket med henne för hon är en sådan där häst som har svårt att lägga på sig hull. Så jag fick ge henne mat fem gånger om dagen och lite special. Hon var så gullig och snäll. Hon gnäggade alltid så fort hon såg mig. Så jag blev sentimental och bestämde nu är det dags snart att hällsa på alla hästarna på förra arbetsplatsen. Jag är ju också bekymmrad över mina specialfall där vem sköter om dem nu? Föresten när de gråter på film ser de alltid så romantiskt tragiska ut det trilar en enstaka klar tår. När jag gråter blir man röd i ansiktiktet ögonen och snorig ser inte det minsta romantisk ut. Nu till något helt annat de små gulliga Nutriorna. Jag har sett dem varje dag och nära, men givetvis ingen kamera med mig. Igår hadde jag det,inga nutrior. Idag hadde jag också kameran med och en var jättenära jag tog upp kameran ,nu skulle det bli en perfekt bild...Inget battri,det var slut. Jag åkte och köpte battri jag var endå på väg till affären. På hemvägen såg jag en och tog några kort men det var inte alls så nära som förut. och den här simmade iväg. Förut satt de alldeles nära mig och åt..Orsi den store vetrinären och 2 till vetrinärer var här igår och tittade på Qana. han var nöjd hon var 90 procent bra nu. Jag fick nya direktiv på fortsatt behandling hon ska vara i box och bara gå ut och promenera. Sedan ska jag stretcha hennes ben. Det ska jag göra i tio dagar sedan ska hon ha en behandling med en annan creme. Talaiot han fortsätter vara svälld i bennen. Men det är för han dunkar knäna i boxdörren. Han vill ha ständig uppmärksamhet. Men nu har jag klippt till en tunn skummgummimadras och lindat på det. Så han ska ha det på sig alltid i boxen få se om inte svullnaden går ner. Orsi trodde i alla fall på min ide..Imorgon är det ledig dag för mig. Jag ska endå stretcha Qana morgon och kväll för det är det ingen annan som kan. Annars ska jag lata mig..Ni får titta noga på bilderna efter Nutrian ,men den finns där.På bild ett sitter den i vassen,andra bilden simmar den och sista bilden sitter den uppe på kanten av bäckenKonst som gör en glad..

2010-10-20T17:33:26.213+02:00

(image)
Jag har en fantastisk vännina i Stockholm. Hon är underbar på många sätt. För sitt humör hon gör alltid sitt bästa för att sprida glädje omkring sig. Och för alla visa råd jag fått av henne. Sen är hon en duktig konstnär. Hon brukar ha utställningar i hela världen och får ofta väldigt bra kretik. Hon heter Wallina. Nu har hon snart vernisage igen. Tjugotredje Oktober mellan 12.00 och 16.00 på galleri Tersaeus. Det ligger vid hornsgatepuckeln Pustegränd 6. Ni som har chansen gå och se tavlorna men också träffa en underbar person. Utställningen fortsätter till 10 november. Tavlorna är underbara färgsprakande och gjorda på ett helt unikt sätt glacure a froid på alminium. Bilder har svårt att göra tavlorna rättvisa de ska ses live. Jag blir alltid glad av att se dem. Motiven är ofta hämtade från sagor och myter både inhemska och mer exotiska. Här är en fågel som jag tycker mycket om. Ni vet kanske inte att jag är en stor konstälskare.Givetvis frågade jag henne om lov om jag fick publicera bilden i min blogg. Generös som hon är sa hon ja. Hon vill gärna dela med sig..Nutrior..

2010-10-17T13:24:19.857+02:00

(image)
Jag har sett en hel familj med sådanna här som heter Nutria.Jag viste inte ens de fanns i Italien..Jättesöta som stora marsvinOch en utmärkelse

2010-10-16T21:50:57.061+02:00

(image)
Enligt instruktionerna ska man berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat och visa en favoritbild- Sen skicka den vidare till fem andra bloggare.

Ingen har väll missat att jag älskar hästar.

Min familj och vänner står högt på min lista.

Jag tycker kollibrier är något av det sötaste som finns-


Jag skickar denna vidare till:

Vardag på Secilien :Hon är ung ,hon är tuff och har humor jag ser fram emot varje nytt inlägg.

Utlandsmamman: Det är härligt att få dela denna familjs vardag och fest och så har jag fått många bra tips här.

Food and Interiors: En fest för ögat och en lisa för själen att se de vackra bilderna i den här bloggen.

Aglio e olio: Underbar mat och vackra bilder en guide till det Italienska köket..

Troll och Citroner: Jag är en konstälskare och tycker om att läsa om lite sagor och myter ocksåJag fick en utmärkelse..

2010-10-16T21:21:19.936+02:00

(image)
Den här utmärkelsen fick jag från Johanna som har en blogg som heter vardag på Cesilien. Jag krånglar och krånlar men fixade inte att länka. Men länkar till samtliga finns längst ner på sidan. Jag ska skriva sju saker om mig själv.


Jag har jobbat på en tapetfabrik, den gick i konkurs 3 måndar efter jag börjat.


När jag var liten kallades jag putte.


Jag avskyr ost


jag är vänsterhänt


jag gillar att läsa


jag är allergisk mot mygg och kliar hål på myggbetten i sömnen,ser ut som en med mässlingen nu.


Jag har vunnit en danstävling (DISCODANS) på Tenerife någon hadde spetsat min drink med något,jag dansade så skorna blev blodiga-


Den här utmärkelsen sänder jag vidare till


Livet på citronodlingen och Pysen


Stefan Hagbergs blogg


Bimbo boys blogg

Nya äventyr

Toves sida

Trottinglady

Sophie (i Italien)1 kommentarer

2010-10-16T13:00:45.015+02:00

(image)
(image)

Qana som redan är under behandling lyckades igen. Igårkväll när jag skulle ge henne sin spruta fick jag se hon lyckats banka i huvet och fått ett jack i det. Jag såg det var pinfärskt och eftersom hon är skönhetsdrottning vill jag hon ska få så lite är som möjligt. Så det var bråtom. Jag cyklade till sjukhuset efter jag gjort rent såret. Störtade in genom en öppen dörr och hoppade på första vitrock jag stötte på. Jag sa detta är lite speciellt men jag har en skadad häst som behöver tejpas har ni butterflies. Det var en kvinlig doktor ,som svarade jag har själv hästar jag förstår. Sen fort som tusan fixade hon butterflies och sa skynda dig hem nu. Jag cyklade hem tvättade igen och tejpade. All denna bråska för om det får varaöppet just där så töjer det sig och blir ett stort ärr.Sedan ringde jag ägarinnan. Efter det min kompis chiara som är vetrinär och jätteduktig att sy fint. Hon var i Torino men hon sa hon skulle ringa en kolega som sydde bra. Efter bara 20 minuter dök max upp. Han kände igen mig från Biasuzzis och sa ciao Karin. Inte dåligt minnas namnet också. Sen fick stoet lugnande och lokalbedövning och han sydde medan jag höll i henne. dDet blev ett fint jobb. Han sa det var jättebra jag tejpat annars hadde det inte blivit lika fint. Hon fick en pencelinspruta sen. Hon får ju redan smärtstillande så hon har inte ont..Idag har jag stött på ett djur jag inte viste fanns här.Nutria hette det ser ut som en minibäver. Stor som en normal kanin har en liten plat hårbeklädd svans. Ganska söta den simmar och dyker också. Jag såg en hel liten familj jag tycker de var ganska gulliga..mindre gullig var den här spindeln stor som ett 2 euro mynt i kroppen brr.Duscha dig smal..

2010-10-14T21:09:49.545+02:00

Det här inlägget kommer inte bara att handla om det rubriken antyder utan också lite annat. Men först. I Italien är det tydligen inga gränser för vad man får lova en produkt går att använda till. S å i reklamen här utmålas mjölkchoklad som nyttigt för det är mjölk i. Allt med mjölk tror de är nyttigt för det ger man ju barn är argumentet. Chips är ren ahällsokosten för det kommer från grönsaken potatis..Ja ja jag vet det är en rotfrukt men så skriver man här. Nu senaste jag sett fick mig gapskratta i duschen. Jag såg inte texten när jag köpte duschshampot tyckte bara det luktade gott. Men det stod på flaskan att man går ner i vikt och blir smalare av att duscha med detta schampo..Vi får väll se,tycker nog jag känner mig lite lättare redan hahaha.Jag har en av hästarna här som varit mystiskt hallt i tio dagar ingen svullnad eller sår. Jag har kört alla normala behandlingar duschat med kallvatten, massage och benbandage med mucina. Inget har hjälpt.Jag ringde en vän som är tränare på tävlingscampen Biasuzzi. Han heter Edvin Lagas och är holländare. Jag berättade om problemen och undrade om han viste en vetrinär som var bra på ben. Han svarade Orsi kommer imorgon jag kan komma över till dig med honom sen. Jag blev överlycklig. Orsi är en av de bästa på hästben i hela europa och även vetrinär till Italiens olympiska lag i hoppning. Han bor i Parma så jag tänkte aldrig på honom. Han kom och det är så härligt se honom jobba hans lugn och hand med hästar och hans noggranhet. Han lokalbedövar bit för bit av benet . Det gör man för att slutar hästen haltar är det där det sitter. Han hadde samma teori som mig. Att det satt i hoven och att det var därför hästen var stel i bogen. Det visade sig vi hadde fel båda två. Hästen hadde lyckas med något bara en häst på miljonen gör. Hon hadde antagligen halkat i hagen så frambenet gått åt varsitt håll ungefär som bambi på hal is. Inget brutet men det tar lite tid. Jag får ge henne sprutor med antiinflamatori och smärtstillande två gånger om dagen pluss massage med tusil så hemmatomet försvinner. Sen om en vecka ska hon röntgas för säkerhets skull. Silvia var lycklig jag fixat hit honom och vår ögonsten är i bra händer. Hon heter Qana och är den som vunnit en massa utställningar bla annat italiensk champion och spansk pluss två i em. Jag ger sprutan i venen så det verkar direkt hon verkar förstå sprutan är det som gör hon blir smärtfri för hon står blickstilla en lätt patient. Foto på Edvin i rött. sedan på silvia som håller Qana den gråhårige är Orsi,brevid står Gabrielle min chef gift med Silvia. Den korta är Edvins fru Irene hon är från Canada. Första bilden är Qana den vackra fullblodsaraben. Lägg märke till uthuset de står framför att man inte huggit ner trädet utan det är inbyggt och sticker ut från taket..Imorgon är jag ledig ,fast jag får gå och ge sprutorna morgon och kväll. Jag ska nog bara ta det lungt imorgon.[...]Italiensk lunch

2010-10-09T21:14:47.403+02:00

(image)
(image)

Har man lite tid så är det underbart att laga mat här. Vilka råvaror man har tillgång till. Hos min frukt och grönsakshandlare börjar vi ofta prata recept och jag får tips från alla som råkar vara i butiken då. Det är jätteroligt tycker jag. Och det har blivit fantastiskt god mat också. Idag blev det en del grönsaker i ugn med den lilla fisken alice som extra tuch. Den på minner lite om ansjovis. Efter blev det en glasstårtbit. en vit choklad som täckte sen en underbar caffeglass på en tunn chokladbotten och runt om vit choklad med fjärilar..Gott. Jag håller ridlektioner för yngsta flickan här det går jättebra för henne. jag har börjat för hon ska få en bra ballans och sits med ballansövningar och ridning barbacka i dag både travade hon och galloperade barbacka. Jag tillåter inga tyglar jag longerar hästen. Det för att unvika hon hänger och tar stöd i tyglarna. sedan kommer det också. Jag vill ha en bra ballans hos ryttaren den ska kännas som ett med hästen. Och sedan vill jag ha en ryttare med känsliga händer. Det är roligt att undervisa igen. Hennes mamma kom och tittade hon ville prova imorgon.Italienska svärmödrars mardröm..

2010-10-08T12:19:05.672+02:00

Du har träffat en Italiensk kille. Han är fantastisk, du faller och sedan innan du vet ordet av har du flyttat till italien. Då märker du men karln har inte klippt navelsträngen. Det är fortfarande det mamma gör är bäst och i vissa fall kommer hon gärna hem till er och styr och ställer. Ja tänker du man får väll anpassa sig och försöker göra pastan precis som svärmor,försöker stryka och städa lika fint som svärmor. Men du förstår snart att det kommer du aldrig att klara av.. Då tar du fram esset i ärmen. Och svärmor har inte en chans. Du bakar svenska kanelbullar och serverar killen dem färska med mjölk. Sen är han såld. Gör det ett par gånger och han kommer tjata till alla om swedese kanelboll. Svärmor kommer bli grön av avund. Men vad du än gör lämmna inte ut receptet. LJUG säg att det är en svensk rikshemlighet eller vad som hellst. Sen har du en trumf för alltid och din kille tycker du är fantastisk,minst lika bra som mamma. Och en italiensk mamma är inte dum, hon vet när slaget är förlorat. Nu kan ni kanske lära känna varandra och till och med bli goda vänner...Detta är goda råd som jag summerat efter hört åtskilliga svensk.italienska familjer hur det funkar..obs får ju läsas med viss ironi och humor om ni inte redan förstått det..Bygget på mitt hus går frammåt.

2010-10-05T22:10:47.811+02:00

(image)
(image)

En av killarna tyckte jag skulle sätta champange på kylning för det skulle bli klart snart. Chiara min kompis som är vetrinär var här och vi vacinerade alla hästarna för influensa. Det var odramatiskt ingen är speciellt spruträdd. Bara Sabhin men bara han inte ser sprutan går det bra. Ginevra chefens yngsta dotter kom som vanligt studsande till mig efter skolan. Jag lätt henne göra ballansövningar barbacka på ena arabstoet.Hon tyckte det var så roligt.Handpåläggning och healing.

2010-10-03T14:10:51.871+02:00

(image)
Vet ni brevid min bageributik så är det en handpåläggare och healer. Han står jämt utanför sin butik eller klinik eller vad man ska kalla det för. Han ser så slubbig ut så mig skulle han då inte få lägga några händer på.Jag har knäppt bild i hans skyltfönster idag då han inte var där. Han ser värre ut än de här klippen . Jag menar inte direkt att dömma någon för den är ful eller fin. Mer att han har slibbig utstrålning. Ni vet en sådan där som när han kommer och bjuder upp en på dansgolvet, vet man redan innan han kommer kladda och komma med förslag på div. Får de någonsin napp de där sluskarna? Och varför fortsätter det om det inte funkar? Idag var det någon sorts tillställning på piazzan med umpa bumpa orkester och allt. Det var olika ska man kalla det sjuk och hällsoorganisationer som hadde sina stånd där. Röda korset,diabetesförenningen,hjälp tjernobylbarnen osv. Jag hadde inte riktigt tid att titta. Köpte mig en glass och åkte sedan hem. Jag har föresten blivit idol här. Yngsta flickan som är 9 år här i familjen där jag jobbar. Hon kommer gärna till stallet och är med mig och hjälper till. Idag dök hon upp i flätor. Hon sa titta Karin idag är jag som dig. Med flätor. Hon säger också hon skulle vilja vara med mig om dagarna istället för skolan. Hon är så gullig ,det är lite rörande. Skyltfönstret speglar lite så bilden är inte så bra. Men rubriken cura i malati con le mani betyder botar de sjuka med händerna. Jag vet inte om andra bilden ska föreställa att bordet svävar jag har inte läst. Är lite skraj han ska dyka upp. Inte för han skulle bli arg, men jag vill inte visa något intresse även om jag är nyfiken på sådant här. Bara inte han.Var ledig idag

2010-10-01T20:50:35.993+02:00

(image)
(image)

(image)


Lite städning sedan shopping. Jag köpte små minikiwisar de var jättegoda. Det är synd om mig nu jag har tvingats sätta på mig strumpor. Det är 19 grader brrr. Har inte haft strumpor utom i arbetet sedan i april. Minikiwisar är de brevid apelsinen på fotot. Sen kommer lite svamp på en stubbe och bambusnår i villans park.Sakta blir det höst här med

2010-09-29T22:08:09.459+02:00

(image)
(image)

Det är fortfarande grönt här.Men det blir mörkt fortare på kvällarna och en del löv börjar ramla. Sen känns det lite kyligt på morgarna nu. Bygget av min lägenhet avanserar nu ser det inte längre ut som ett stall. Men det fattas en hel del än. Jag tycker tiden flyger iväg. det är bra det för jag vill ha varmt och sommar igen. Här kommer en bild från fiera di Matteo tagen uppifrån pariserhjuletFest nästan jämt

2010-09-26T21:39:46.136+02:00

I tisdags slutade fem dagars fest med stort tivoli och festligheter en fest som heter fiera di san Matteo. Idag var det dags igen nu hette det bell Italia och var mat och vin från alla regioner i Italien. Sen hadde de vagn och häst och ponnyridning också. Synd jag inte fick med mig kameran denna gång i tisdag kväll fotade jag uppifrån pariserhjulet. Hur som hellst idag tänkte jag på mina bloggvänner i syd på cesilien. Jag köpte oliver därifrån av en sametsögd charmör. Det blev också små inlagda pepparfrukter fyllda med tonfisk de var sååå goda. Och jag fick en stor bukett oregano och ost av charmören. Jag nändes inte säga jag inte gillar ost. I bakgrunden vaktade hans mamma hon tyckte tydligen det fick vara slutflörtat efter ett tag . Jag log stort för mig själv och tänkte på det jag läst ni skrivit om svärmödrar där nere. Och jag håller mig till flört en sådan partner med en mamma som härjar så dant det kan allt vara.

Här har jag lite behandlingar att göra. andalusiern har trånat efter arabflickorna så han har stått och dunkat knäna i staketet och benen svällde som på en elefant. Så nu är det inpackning med kyllera som gäller. Ena arabstoet har en ögoninfektion så hon ska tvättas och ha ögondroppar. Annars rullar det på med hästarna alla mår bra förutom det . Imorse när jag öppnade grinden blev jag lite skrämd av en flock jättestora kalkoner. De hadde rymt från grannen. Då jag gillar kalkonstek funderade jag på att fösa in en här. Men jag kan inte döda den endå så vad skulle jag gjort med den. Bättre gå bort till Tony och fråga om jag får köpa en sen. Föresten idag köpte jag också salami med vin salami med vildsvin och en till sort jag inte mins vad det var. Sen var det en tysk där jag köpte korv av . Och jag blev helt till mig och köpte lingonsylt för det hadde han. Vad dumm jag är jag äter ju aldrig lingonsylt annat än mammas råsyltade . Det var väll för det kändes svenskt jag köppte det. Men jag vet en svenska här som gärna vill ha det får bli en present till henne.Mitt hus under uppbyggnad

2010-09-23T13:02:41.075+02:00

Här är ritningarna på det lilla hus de bygger åt mig nu här. Det har varit stall förut. det är först halloch magasin sen ytterligare en hall rakt fram badrum till höger sovrum med dubbelsäng till vänster sovrum med skrivbord och enkelsäng det andra är matrum och kök.Det är allt jag behöver det ska bli roligt och se klart(image)Skönhetsdrottningen

2010-09-22T13:45:47.642+02:00

(image)
Nu har en häst jag inte hunnit träffa än kommit hem. Hon har åkt runt på tävlingar en sorts skönhetstävling för araber hon var i london och blev fyra i europamästerskapen,vann Italienska mästerskapen och har fått årets högsta poäng för hela världen. Qana heter hon ,hon är ganska lik Pandorea här men smäckrare och mycket mer eld o glöd. Nu går de två tillsammans i hagen . Andalusiska hingsten Talaiot går i hagen brevid och är så till sig över två damer brevid så han glömmer aldeles av att beta . Bara går och trånar,men dessa damer kommer han aldrig att få,för i hästvärlden är rasismen total. Dessa 2 ska bara ha andra araber och hingst för nästa år och första fölen är redan utvald. En vacker skimmel bland världens vackraste araber..Bilden på Qana är inte så bra jag satt på traktorn och tog den. Men jag ska ta nya när jag får tid.Lite av varje..

2010-09-18T21:56:29.036+02:00

Mitt telebolag bestämde sig för att byta namn på det erbjudande jag har surfat på nätet på i fyra år. Det gammla skulle sluta gälla den 4 oktober så träder automatiskt det nya i kraft. Det är bara det att här i skarven så började det plötsligt plocka pengar på mitt påfyllnadskort. på en vecka gick det 75 euro annars betalar jag 20 i månaden. Ja då skulle jag ringa deras service och få hjälp. Det var det vanliga först rabblar erbjudande sen ska du ditt tryck ett ska du ditt tryck 2 osv. den sjunde och sista skulle jag trycka men är tvungen lyssna igenom allt det andra först sen var det 2 till sådanna rabblingar och tryckande så det tar en massa tid komma fram. då säger mäniskan i luren dröj ett ögonblick man väntar ett par minuter och bäst det är är man bortkopplad. Bara att börja om hela prosseduren. Efter nio gånger så kommer en kille som i alla fall pratar med mig. Och förklarar jag måste till en windbutik. Jag får adress o telenummer till en här i mirano. lägger på ringer butiken. Nu visar det sig att den butiken upphört. Vad får jag göra ringa igen suck . tror ni jag är arg ,vid det här laget har det gått två timmar. Jag får adressen till nästnärmaste butik de har inget telenummer men jag får adressen till Salzano. Det här var i förgår och det hadde hunnit bli kväll. igår så gick jag tre kilometer till Salzano och på den uppgivna adressen låg en läkarmottagning. Jag frågar runt lite och folk säger det finns inget wind där och har aldrig gjort det. Jag sätter mig på ett fik ringer wind och knappar runt då igen dubbelsuck. En hurtig dam förklarar slutligen fyll på kortet 25 euro igen och gå hem kan vi hjälpa dig fixa det via telefon. Jag gör det ringer upp samma prosedur förståss. hela förmiddagen har gått. oCH JAG FÅR SVARET NEJ DU MÅSTE TILL EN WIND BUTIK. Jag tappar liksom tålamodet då vrålar wind kan dra åt pipan nu byter jag bolag. Och det har jag gjort till vodafone fördelen är det ligger en butik nära här så jag kan få hjälp om det blir krångel.Idag har det regnat hela dagen. Har skött om hästarna och sen tagit stygnen på hunden som blev påkörd. Ja sen igår fick jag ta bort min lilla kanin. Den hadde blivit botad från sjukdommen men det hadde tagit synen på båda ögonen jag tyckte synd om den destutom hadde mamman ju dött innan så den vart ensam. Så den fick somna in ..Det var lite vad som hänt och varför det varit tyst ett tag igen...och jag hatar telefonköer och trycka hit och dit. Jag vill prata med en person direkt...På bilden hunden Brown kom ut från parken här han hadde kamoflerat sig.Mittersta bilden jag har sällskap av ett gäng av chefens byggjobbare nu på dagarna ,de gör lite olika saker här bygger de ett tak. lägger dränage och på måndag börjar de bygga på mitt hus här.Den första bilden är en av byggjobbarna bilden blev inge bra men irl så ser han ut som George Clooney men bara i profil. Han heter Saouro vilket är lite lustigt det betyder fux på svenska vilket är en hästfärg..[...]JAG VAR NÄRA ATT DÖ!!!!!!

2010-09-14T06:47:14.937+02:00

I morse när jag klev upp anade jag föga att detta kunde blivit min sista dag i livet. Jag gjorde mig iordning som vanligt medan klockan tickade på mot ödestimmen. Jag klev ut igenom portarna. fåglarna sjöng. Sedan gick jag över gatan vid övergångsstället. det kom bilar ochnågra stannade och jag gick över. Men det kunde ju ha varit en dåre som suttit i bilen och bara tvärstartat och kört över mig och jag kunde ha dött- alltså var jag nära döden--
Förlåt alla läsare om ni blev förskräkta. Men detta är ett exempel på hur tidningarna rubriksätter. De skriver ofta så om någon kändis. Alltid med superlativ som rubrik. Sedan läser man. Viserligen ofta halvsaning som det jag skriver ovan. Men inte alls vad man förväntar sig efter läst rubriken. Jag är trött på sådan journalistik. Kan de inte spara superlativen till där de platsar. Och raportera sansat. Det händer nog med saker i världen för att de ska kunna använda dessa rubriker endå. Men det ser illa ut när de använder samma ord som tex. kaos och kattastrof när det ena gäller en b kändis autografsignering som inte alls behövt vara speciellt kaoitisk. Och det andra gäller ett krig eller ett terrordåd med många dödsoffer. Man blir liksom imun mot superlativen. Vad tycker ni?Mina medhjälpare

2010-09-12T23:01:47.952+02:00

(image)
(image)

(image)


Varje morgon väntar mina medhjälpare utanför min dörr. Ja faktum är att Artu han ligger för dörren,så att det hemska inte inträffar att han missar mig. Han gjorde det en gång efter det ligger han för dörren. Han hör lite dårligt. Sen när jag kommer ska det klappas lite. Sen bär det av till stallet jag cyklar de springer. Först delar vi foder till hästarna,då finns det ju hundgodis där också förståss. Sen mockar vi där är det mest Raja som hjälper till och talar om för hästarna om de springer runt för mycket. Brown han jagar råttor. Artu då ja han vaktar fodret genom att lägga sig för dörren till foderkammaren.Brown erskorterar även mig när jag går med hästarna till hagarna längre bort samt vaktar mig och beskyddar mig från råttor när jag lassar av vid dyngstacken. De tycker själva de gör ett utmärkt jobb att assistera mig. Här kommer lite bilder på dem. Artu är den vita pyrenen,Brown är en engelsk setter och raja en rischensnauser. Mästerrymmaren Baffy får sitta i fängelse efter som han hällre rymmer än jobbar. Det är han med tratten i förra inläggetNy dator

2010-09-09T22:46:59.500+02:00

(image)
Jag har varit utan dator i 2 dagar. Den gammla blev helt omöjlig till slut kunde jag inte logga in på nätet. Sista gången jag kom in tog det 30 minuter. Så nu blev det en ny dator. Jag har hittat ett ställe med både vettiga priser och kompetent personal inte alls långt härifrån.

Vad har hänt min gammla kanin dog igår den klarade inte viruset den fick. Den unga kämpar jag ger den ju sprutor. Den är lite bättre vi får se hur det går. Imorgon ska jag till Qurto d altino och min gammla arbetsplats. EQUINOX BI en av mina favoriter har kommit hem från usa så jag ska hällsa på honom. Ja de andra också. Det blev helt fel bild jag kan inte radera Baffy häller. Han är bättre i alla fall