Subscribe: Katjan kutimet
http://3105.vuodatus.net/synd/rssfeed
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Finnish
Tags:
että  jotakin valmista  jotakin  koko  lankana  malli  mutta  niin  nyt  oli  puikot  sai  sitten  taas  tuo  tässä  vaikka  voi 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Katjan kutimet

Katjan kutimet

Updated: 2013-02-12T20:03:18+02:00

 Muutoksen tuulia

2013-01-30T22:55:11+02:00

Päätös tehty, uusi blogi osoitteessa http://katjankutimet.blogspot.com

Kiitos seurasta, jatketaan siellä!
Pienelle pojalle

2013-01-30T22:55:12+02:00

Veljenpojan slipoveria aloitin neulomaan jo syksyllä, valmista tuli eilen juuri ennen pikkumiehen vierailua:) Onneksi koko on sen verran suuri, että mahtunee päälle vielä jonkin aikaa.

(image)

Ohje on Moda 2/07-lehdestä, malli 50. Lankana Sirdar Snuggly, puikot 3,5mm.

(image)

Kuvagallerian toiminnassa on näköjään jotakin vikaa, on varmaankin ollut jo pidemmän aikaa...no, Ravelryssa on kuvat sliparista. Mielessä on pidemmän tovin hautunut ajatus, että josko siirtäisi blogin vaikka Bloggerin puolelle. Into (vähäinenkin) kirjoitella tänne hiipuu, jos koko homma on pelkkää latautumisen odottelua:(  Täytynee seurailla tilannetta.

edit. näkyyhän ne kuvat täälläkin;)
Neulevuosi korkattu

2013-01-30T22:55:12+02:00

Pienestä se neulominen taas alkaa :)

(image)

Esikoistytär pukeutuu nykyään melkeinpä ainoastaan mustaan ja pääkallot kuuluvat olennaisesti asiaan. Joten äitikulta neuloi Novita talvi 2007-lehden ohjeella pipon, lankana Isoveli ja kutosen puikot.

Muutoin neulominen on alkanut taas maistua uuvuttavan syksyn jälkeen. Toki edelleen yökukkuminen verottaa niin voimia, ettei kovin vaativaa neuletta voi edes ajatella...siitä syystä tuo edellisen postin Mystisten vesien huivikin on melkeinpä alkutekijöissään, taitaa olla vasta kaksi ekaa vihjettä selvitetty.

Hiljaa hyvää tulee. Nyt voi jo vauvelin "kanssakin" neuloa, istutaan lattialla, minä tarpeeksi kaukana lankakeräni kanssa ja konttausta harjoitteleva vauva ähisee ja puhisee, kunnes saavuttaa äidin ihanan lankakerän, siinä sitten hetken kuolailee ja siinä ajassa äiti on jo ehtinyt neuloa vaikka kuinka monta kerrosta:)
Huivi

2013-01-30T22:55:12+02:00

Rohkenin liittyä Mystic Waters Lace Shawl-neulojiin, vaikka hyvin tiedän, etten saa millään huivia valmiiksi muiden mukana. Polte neuloa pitsihuivia on kuitenkin niin mahdoton, että oli ihan pakko tilata Wetterhoffilta ihanaa syvänsinistä Silviaa... vihjeitä on tullut jo kolme, joten eiköhän liene aika aloitella. Täytyy vain odotella iltaan, kun muu poppoo on unten mailla. Melkoisella univajeella varustettu neuloja tarvitsee täyden keskittymisrauhan tarkkojen langankiertojen seuraamiseen :)

(image)
Talven tuloa odotellessa

2013-01-30T22:55:13+02:00

Pikkuneiti 4v. sai uuden pipon.

(image)

Ohje Ulla 03/06, Pinjan pipo. Lankana hyvityksenä saatu Novitan Wool, puikot 3,5mm. Itse en pidä tuosta väristä yhtään, mutta tyttö tykkää! Mallineule oli aikamoista väkertämistä langankieputuksineen, mutta pipo on mukavan joustava. Sopii ehkä paremmin sitten keväällä pidettäväksi, nyt tarvitsee jo hieman paksumpia päähineitä.

(image)

Yöllä oli satanut niin paljon lunta, että ilman talvirenkaita täältä ei päässyt mihinkään...onneksi sai papan hälytettyä viemään koululaisia, polkupyörätkin olivat hautautuneet lumeen :)
Juu-u

2013-01-30T22:55:13+02:00

Kappas vain, tässä blogissa esitellään jotakin valmista! Viiden kuukauden yövalvominen alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa, ajatus kulkee erittäin tahmeasti (jo otsikosta sen voi päätellä), neulomisesta puhumattakaan. Ei neulomiselle kyllä aikaakaan jää, kerros nyt ja seuraava ehkä viikon kuluttua...ei toivoakaan pitsihuiveista tai muusta keskittymistä vaativasta.

Tässä kuitenkin esikoisen lämpöiset kämmekkäät

(image)

Ohje Ulla 03/2005, Palmikkokämmekkäät, lankana Novitan Aino.

Jos ei neulominen suju, niin Ravelryssa aika kuluu kuin siivillä. Sehän on varsinainen aarreaitta!

Seuraavaksi pitäisi pipotehtailla, lapasiakin tarvittaisiin ja huiveja myös...oih ja voih! Jos nyt aloittelen, niin ensi talveksi voi jotakin valmistua :)
Hohhoijaa

2013-01-30T22:55:13+02:00

Ei sitten millään tunnu kasautuvan tuo Samos-jakku, toinen hiha vielä kiinnittämättä... Kovasti tuntuu siltä, että kaapin perukoille joutuu tuo vaate, puolivalmiina kokeiltuna ei istunut sitten ollenkaan. Muutenkin ällöttää koko tekele, tuntuu niin pakkopullalta koko valmiiksisaattaminen.

(image)

Ihan vaan pakko oli silti aloittaa jotakin uutta, pienelle kummipojalle suloista sinistä ja esikoiselle musta-lilaa...(ei kuvia, sillä tuo Vuodatus ei tunnu oikein pelittävän kuvien kohdalla). Tällä taktiikalla ei ikinä valmistu mitään, korit vaan pursuavat keskeneräisiä ;)

 

 
Yhden illan juttu...

2013-01-30T22:55:13+02:00

...oli tämä pienen pieni vauvan villamyssy. Vauvaneuleita voi tehdä silloin, kun esim. kauan tekeillä olleen pitsijakun kasaus ei innosta ollenkaan. Viileää syksysäätäkin povataan jo tulevaksi, niin mitä kesäisellä jakulla enää tekee? No, kyllä se valmiiksi on saatava, vaikka ensi kesää odottamaan.

(image)

Pitsimyssy kaksinkertaisesta Bambinosta, ohje tämän vuoden Modan kakkosnumerossa, malli 51. Aika söpönen vauvan päässä, hiukan iso vielä, mutta vauvathan kasvavat nopsasti ;)

Tiedossa känkkäränkkä-ilta; vauva sai tänään 3kk-päivänään ekan rokotuksen, ja siitähän voi seurata illemmalla kuumetta ja kitinää... Toivottavasti selvitään pienillä itkuilla!

Lämmintä torstaipäivän jatkoa kaikille!
Tilataidetta

2013-01-30T22:55:14+02:00

Ikuisuuden (varmaankin puoli vuotta) tekeillä ollut jakku alkaa lähestyä valmistumista. Vartalokappaleet ovat pingotuksessa ja hihat aloitettu. Napitkin on hankittu, tosin epähuomiossa yksi liian vähän.

(image)

Pingotusalustana minulla on kaksi yhteen teipattua styrokslevyä. Varsin kätevää, levyn voi nostaa nojalleen esim. seinää vasten, eikä ole kenenkään tiellä. Sitten kun homma on valmis, levyt voi taittaa teippien kohdalta kahtia ja lykätä vaikka sängyn alle säilytettäväksi.

Eli piakkoin taas tässäkin blogissa luvassa jotakin valmista...
Mussukan myssy

2013-01-30T22:55:14+02:00

Vauva sai kesäisen pitsimyssyn, malli Rose-of-Sharon.

(image)

Lankana Novitan Bambu ja puikot 3mm, niinikään bambut.

Neulomista voi taas silloin tällöin harrastaa, pikkuneidin unien aikaan saa aina muutaman kerroksen valmiiksi. Se hyvä(?) puoli tässä tauossa on ollut, että kuluneen vuoden lankaostokset ovat jääneet muutamaan kerään... nyt voikin sitten hyvällä omallatunnolla haalia ihania syksyn uutuusvillalankoja:)

Nauttikaapa lämpöisistä kesäpäivistä!