Subscribe: eloleo blogt
http://eloleo.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
als  bij  boek  deze  die  dit  door  dus  geknipt  hier  maken  meer  met  moet  naar  nog  schreef  tot  uit  wat 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: eloleo blogt

eloleo

Updated: 2017-07-23T11:34:46.938+02:00

 Sew Snappy, ofwel Zo Geknipt!1 in het Engels

2016-09-15T14:56:12.684+02:00

Zo Geknipt!1 werd vertaald en wordt wereldwijd verzonden.
Bestellen via allsewingpatterns.net


(image)Zo Geknipt! 2

2016-09-15T14:52:46.192+02:00

Het is ondertussen al geen nieuws meer maar ik verkondig het toch nog graag als aller-aller-allerlaatste eloleo-bericht:Zo Geknipt! nr. 2 is in de maak!Maar niet door mij.Wel door Riet, Lies en Kir. En daarmee is dat tweede boekenkind verzekerd van schoon talent. Ik kan je nu al beloven dat het echt de moeite zal zijn!Bij een nieuw boek hoort een nieuwe pagina. Wil je vanaf nu het nieuws heet van de naald, sneakpreviews, testercalls, enz.? Volg het dan op de nieuwe Facebookpagina (dus vergeet ze vooral niet te "liken")!Om deze nieuwe pagina feestelijk in te huldigen worden er 3 pakketten uit Zo geknipt! 1 weggegeven, originals dus. Wat moet je daarvoor doen? Simpel:   - like de Facebookpagina;  - deel deze foto (openbaar, zodat men je terug kan vinden);  - post daarna op Facebook een reactie onder de foto van het pakket dat je graag wilt winnen. Je zal moeten kiezen: dubbele reacties worden verwijderd.   Pakket 1: Een schoudertasje, een opvouwbare boodschappentas, een mandje krokantje, een zakje voor balkonplantjes, een bloemenbroche en een koelkastmagneet. Pakket 2: Een winterbabyjasje (maat 68/74), een Menina kinderhandtas, een bloemenbroche, een lepelvliegtuigje en een koelkastmagneet. Pakket 3: Een schoudertas met verzonken rits, een wijnfleszak, een bloemenbroche, een familieverpakking zadelhoezen (heren- dames- en kinderfiets) en een koelkastmagneet. Op maandag 21 april worden de winnaars bekend gemaakt.Riet, Lies en Kir, wanneer het boek klaar is drinken we er bij mij eentje "met zicht op't veld en den hof". Succes!!!En aan de rest van blogland: 't was een mooie tijd! Goeds en zoets voor iedereen! - The End -[...]Tot ziens, andermaal

2014-04-02T22:17:12.197+02:00

Een jaar lang blogverlof. Dat is voorbijgevlogen, echt waar! Een jaar waarin ik rust dacht te vinden maar het werd een turbulente tijd. Naaien kwam er in mindere mate aan te pas. Passie was er des te meer. En wie hoog vliegt... tja, die doet z'n billen flink zeer bij het landen. Alles kwam goed maar enkele conclusies werden getrokken:
Wij zijn gelukkige mensen maar wij hebben iets anders nodig. Na 20 jaar wonen en leven in Leuven, is het welletjes geweest. Wij trekken naar "den buiten"! Dat laatste mag je nog met een korrel zout nemen, Leuven blijft in zicht maar we moeten er voortaan ver over de velden voor kijken. En bij een 40ste verjaardag hoort toch ook een nieuwe voordeur? Wel, dat werd een letterlijke vertaling.

Licht, Lucht en een nieuwe Thuis! En vaarwel aan het bloggen, dat ook. Want keuzes moet je maken. Wij kiezen voortaan voor ravotten in de tuin, voetballen om de hoek, tuinbonen kweken en kipkes die onze eitjes leggen. Mocht een dag 48 uren tellen, ik bleef ook bloggen!

Hou het hier wel nog even in de gaten want eloleo gaat er niet zomaar in stilte tussenuit. Er volgt nog nieuws! Maar dat lees je één van de volgende dagen.


Ik ben jullie allemaal ontzettend dankbaar!

zoen
sanne

pssst: tips&trucks e.d. vind je nog altijd terug op PinterestTot ziens...

2013-02-04T19:50:06.136+01:00

... dat is geen vaarwel maar een goed gemeend ik zie jullie terug!
In 2013 doe ik het rustig aan. Het wordt een virtueel sabbatsjaar. Hoogtijd om mijn neus nog eens in de echte wereld te steken. Mijn hart volgen... en dus zeg ik jullie tot ziens. Graag!

(image)

Niets mooier om af te sluiten dan met een van mijn lievelingen, de prinses op de erwt. Het popje vind je ook terug in de patronenmap van Zo geknipt! De gesloten oogjes tekende Riet er voor de gelegenheid bij (dankjewel!). Slaapwel, prinses. Ook voor jou graag tot ziens!

(image)

(image)

(image)

(image)Zo geknipt! Sew Along.

2016-09-15T14:27:38.313+02:00

Jos en Tialda organiseren een Zo geknipt! Sew Along. In Nederland. Of beter "vanuit" Nederland want blogland kent geen grenzen, nietwaar. Deze maand staan het zwemzakje en de zakdoekdoos op het programma. Ik ging zelf aan de slag voor de zoon van een collega. Hij is gek op dinosaurussen. Daar hoort natuurlijk dé perfecte stof bij. Al moet ik toegeven dat ik er zelf wel een liefde-haat verhouding mee heb. Vreemd.

(image)

(image)

Het recept in Zo geknipt! schrijft gevlochten touw voor maar deze linten zijn zeker even goed. Meer werk, dat wel. Tussen de boven- en de onderkant van het zakje zit een paspel (niet in het originele recept). Aaah paspel... ik blijf een grote fan.

(image)

Doe je graag mee met de Sew Along? Meld je dan aan via bij Jos via zogekniptsewalong@kloske.nl. Voor instant tips is er ook een Facebookpagina en foto's worden verzameld via Flickr.

(image)

(image)

Stof: helaas!!!! ik weet niet meer bij welke shop ik ze uiteindelijk besteld heb, 
ze komt alleszins uit het Verenigd Koninkrijk (ik denk Schotland).

Stof hier en hier beter te zien.Net iets anders

2012-12-12T18:45:40.621+01:00

Men neme het patroon "Mandje krokantje", het deel van de knutselrubber. Men verkleint dit een aantal keer. Men koopt een stevig stukje vilt en men knipt het uit. Men vergeet voor een keer de naaimachine. Men zegt aaaaah... want ooooh zo schattig. Simpel! En men is tevreden.

(image)

vilt: Banier, A4, 3mm, goede kwaliteit!Stoffigami in fluo/duo

2012-11-29T21:57:59.778+01:00

Als een blogbericht zoals dit mijn reader passeert gaat er meteen een radartje draaien. Ik denk dan "tas!" Ja, voorspelbaar ben ik ook. Toeval wil dat ik in de Kerstvakantie een paar speeltenten voor de school zal maken en de juf gaf me al enkele rollen stof mee waaronder een paar fluo-varianten waarmee werkkleding wordt gemaakt (en waar ik dus een stukje vanaf heb gesnoept, excuus juf). Bon, wat voor een opvallende werkmansbroek goed is, is ook goed voor een opvallende tas. Dat was toch alleszins mijn gedacht. Riet kreeg een lapje en plooide er een stuk stoffigami mee. De stoffigami kwam weer terug naar mij en ik stikte er een tas rond... alleen, soms gaat het helemaal niet zoals ik het in mijn gedachten had en uiteindelijk ben ik ben maar matig tevreden met het resultaat. De stoffigami daarintegen is geweldig. Hou dat in de gaten, je ziet dat nog terugkomen! En je kan er nu ook zelf mee aan de slag want Riet heeft het helemaal uitgelegd.Het model is recht, gewoon recht. Bovenaan worden de zijkanten bij elkaar gehouden door een pitser.  Meer is er niet aan. De schouderband vind ik wel heel geslaagd. Maar ik moet er ook meteen bij vertellen dat ik die zo niet verzonnen heb. Het is een ontwerp van Deux Filles en Fil. De band wordt niet aan de D-ringen vastgestikt maar gaat er los doorheen en dat maakt dat je hem op deze manier over je schouder kan trekken. Je kan hem ook gewoon over 1 schouder hangen maar over beide schouders zit hij echt super goed. Ideaal om gewicht links en rechts te verdelen. Zeer goed gevonden! Gelachen dat Riet de tas wel mooi vond, zelfs wilde hebben en ook zal gebruiken. Wij zijn toch op vele vlakken een prima duo, hè.  [...]Iets maf

2012-11-23T20:43:15.096+01:00

Een nieuwe tas, ofzo? 

(image)
(image)

Helemaal niet! Het is een mof. Hier bij ons is het een redelijk nutteloos voorwerp maar voor een verblijf van 2 maanden in het hoge noorden kan het wel eens van pas komen. En zeker voor iemand die niet graag handschoenen draagt ;-).

(image)

Om de mof toch iets praktischer te maken zit er vooraan en achteraan een verborgen zakje in (op dezelfde wijze als hier). Net genoeg plek voor wat geld, papieren en een gsm. Meer heb je niet echt nodig om lange, lange wandelingen te maken. De sakosj mag thuis blijven.

(image)

Het ding in 1 keer genaaid en gekeerd krijgen bleek iets meer dan een kleine uitdaging te zijn (maar dat is net zo tof!). De mof bestaat uit 1 laag (rode) stof, 1 laag Vlieseline en 3 lagen fleece. Achteraf heb ik er met de hand nog een zachte laag wol in genaaid. Om het geheel winddicht te maken zit er links en rechts een verzonken boordband in, met een zachte rekker om het wat toe te trekken. Eens je je handen en een stukje van je mouw er hebt ingestopt kan er ook geen wind meer in. Warm!

(image)

Ik wens de nieuwe eigenaar een prettige reis. Je zit in m'n hart, meis! Kom gezond en wel en vol nieuwe energie terug. Dikke knuffel.

stof en fleece: Pauli
patroon: eigen ontwerp, met deze prachtige versie als inspiratieVerjaardag

2012-11-07T18:12:52.170+01:00

En toen werd mijn kleine ridder een 6-jarige scholier. Helaas was er dit jaar niet genoeg tijd voor een totale make-over en hielden we een DINO-je-moet-je-fantasie-gebruiken-FEEST. De genodigden werden getrakteerd op een surprise met dino-koeken, een dino-ei om te breken en een ei dat je moet laten uitkomen onder water (toppertje!). Onze dino-krachten hebben we gemeten aan de hand van een spelletje bowling. Ik won. Al telt dat natuurlijk niet mee, of course!!!

(image)  
stof: 3 euro/m, stoffenspektakel 
dino-eitjes: Casa of Blokker 
dino-voetsporen: krijt uit de spuitbus, Banier, houdt zelfs bij regenweer standhet was plezant

2012-11-04T00:29:01.865+01:00

... op de boekenbeurs.

(image) (image)Meisje

2012-10-31T21:26:21.622+01:00

Een ander pruikje en wat meisjesspul en baby Aauni werd een echte dame. Het leven van een 6-jarige is toch simpel, nietwaar.

(image)

Al was vertrekken van een babyface misschien niet het beste plan. Het gezichtje staat lager dan bij een gewone jongens- of meisjespop. Ze ziet er wat raar uit, onze Aauni, maar we zijn het ondertussen zo gewend. Och, 't is een braveke.

Het allerschattigst zijn die voetjes. Echt, hoe zo'n dikke enkels toch zo lieflijk kunnen zijn... het is me een raadsel. Dat moet poppenmagie zijn!

(image)

En hoewel er in het boek geen sprake is van knoopsgaten of dubbele knopen, ik deed het toch. Maar dan moeten er wel 2 stuks aangenaaid worden want anders is het kleed niet echt meer omkeerbaar.

(image)

Oh! Foei! Wie nam deze foto???

(image)

Ook het rokje werd gevoerd, kreeg een knoopsgat en een dubbele knoop en is dus eveneens omkeerbaar. Vier outfits voor de prijs en de moeite van twee stuks. 't Is nog een goedkope ook, die Aauni!

(image)en de winnaars zijn...

2012-10-29T22:14:02.062+01:00

Ten huize Liv (en Zanne) trok men vandaag 15 nummertjes uit het mandje. Deze winnaars krijgen een gratis duo-ticket toegestuurd voor de nocturne op 8 november. Mail je adres zo snel mogelijk naar info@eloleo.be.Zeer welkom aan: Nele schreef "Ik wil ook wel! Een stok achter de deur om de de projectjes af te krijgen en het resultaat te laten weten :-)"Lies(je) schreef "Awel ik ga ook meedoen :-) ben al lang niet meer naar de boekenbeurs geweest ('t is nochtans achter mijnen hoek, bij wijze van spreken)..."Eva Maria schreef "Ofcourse wil ik daar bij zijn! Laat maar komen die bubbels enzo!"dezusjes schreef "O Ik zou zooooo graag meegaan!!! Dus ik waag heel graag mijn kans!! en ik weet al wie ik mee ga nemen!!!!!!! Joepie"Ien schreef "Kies mij! Kies mij! Kies mij! mijn 2 favo dingen op een plaats samen: stikken en boeken! Kan niet stuk he! Proficiat met jullie boek! Staat op mijn verlanglijstje!!"Evi scheef "Santé, ik doe mee"ditzenDatz schreef "OMG dat zie ik volledig zitten. Het zou voor mij de eerste keer zijn op de boekenbeurs. Als vuurdoop zou dit dus kunnen tellen. Dus, ik waag hier mij kans voor een duoticket. Je weet immers nooit he"Juffertje schreef "De boekenbeurs is zo'n jaarlijks uitstapje van mij maar dit zou het toch af maken :) dus ikke, ikke, ikke !!!"Annie schreef "Ik waag ook mijn kans!!!Boekenbeurs nog nooit bezocht!"Mieke schreef: Bingo, ik doe mee!Anaïs schreef "oooh! Ik wil ook wel met een glaasje komen klinken op jullie gezondheid!"Sara Janssens schreef: "ik wil ik will"Kris10 schreef "Ik wil graag komen! Veel plezier op de boekenbeurs alleszins"Ria schreef "Ja, Vip spelen lijkt me wel wat...(borrelen ook wel zenne)en dan ineens dat boek is binnenste buiten keren en nog meer van die leuke dinges maken die erin staan. Yep, en die donderdag ben ik vrij....gr Ria"Storm schreef: "Oh, zo super, dat zou ik wel willen winnen!" [...]Kom met ons borrelen

2012-10-26T10:48:34.886+02:00

Ik kreeg een badge met een lint eraan. Een lint dat ik snel heb vervangen door een ander lint. Omdat dat outfit-gewijs beter past. En ook omdat ik "juwelen" nu ineens van het to-do lijstje kan schrappen. We gaan all the way tijdens de boekenbeurs, badge inbegrepen!

Uitgeverij Van Halewyck arrangeert ons eigenste VIP-moment op donderdagavond 8 november, tussen 18u30 en 21u00. We heffen het glas met onze testers, helpende handen, uitgever, modellen, adviseurs, fotografen, vrienden, familie én bloglezers! Want zonder blogs en plezant publiek, was Zo Geknipt! er nooit gekomen.

We mogen 15 duo-tickets uitdelen. Echte VIP-tickets die je gratis toegang geven tot de beurs en waarmee je voor een slok en een babbel welkom bent aan stand 318-319 in hal 3. Er zullen zelfs een paar naaimachines staan en DIY-pakketjes liggen... voor wie het echt niet kan laten.

Wil je mee feesten? Reageer dan op dit bericht bij Riet voor maandagavond 29 oktober om 17u. Uit de reacties vissen we met de losse hand 15 winnaars.

Tsjing!

PS: bij Riet, hè mannekes, bij Riet reageren om tickets te winnen
Ian draagt Sam

2012-10-20T14:33:17.894+02:00

(image)

Welkom baby Ian! Zo, zo, zo welkom!
En altijd lief zijn voor je papa en mama... afgesproken? Deal!

(image)

patroontje Sam van Missy N
zalig zachte tricot van BambiblauwZo geknipt: errata

2014-04-02T21:58:55.452+02:00

44.000 woorden ofwel 200.000 letters en cijfers... en ook enkele zetduivels. Aargh! Neem gerust een rode stift en verbeter even mee:

*Op p 98 (boodschappentasje) knip je het aantal patroondelen zoals staat aangegeven boven de kleine patroontekeningen en niet zoals de tekst ernaast vermeldt.
*Op p 204 (zwemzak) knip je slechts 2 kleine flapjes om de rits af te werken i.p.v. 4 en op p 208 knip je in stap 24 de naadwaarde bij tot 4à5 'mm' ipv 'cm' (maar dat wijst zichzelf ook uit als je de zwemzak aan het maken bent). Blijf de handleidingen verder gewoon stap na stap volgen en je komt tot een goed einde. Bewijs: deze leuke zwemzak van Maaike en dit mooi boodschappentasje van SoFilles.
*Nodig voor het broodmandje op p 153: 42cm (i.p.v. 40cm) x 30cm.
*Stap 6 van de tas met verzonken rits: 'zorg ervoor dat de goede kanten van de stoffen op elkaar liggen', bij het deel van de voorzak gaat dat wel degelijk om de goede kant van de voeringstof. Kijk naar foto 6/7/8 en het is meteen duidelijk.
*"H" is hetzelfde als "h" op p. 71 en 72, nl. de afmeting van het hoekje.
*In de inleiding op p 13 wordt er ergens in het midden, bij wijze van voorbeeld, verwezen naar 'p 23' maar dat moet 'hfdst 23' zijn.
*Stap 40 op p 209: "Duw en/of strijk de naadwaarden open en speld op elkaar" (ipv stik op elkaar).
*En bij de Menina strijk je de volumevoering op stof van de handvatten (de buitenstof) en dus ook op de buitenstof van de tas zelf. Dat laatste staat er niet letterlijk bij.
*Punt 30 op p 240: "... zorg ervoor dat ze exact tegen elkaar liggen en stik" ("en stik" staat er niet bij).
*Patroonblad 2: punt b en c omwisselen van de zadelhoes (bij de 3 modellen)
*Stap 24 op p 208: knip de hoekjes bij en knip de naadwaarde bij tot 4à5mm (ipv cm)

Vind je nog een van die snoodaards? Laat het ons weten op info@eloleo.be of rietblogt@gmail.com. Na ettelijke lezingen en herlezingen en lezingen van de herlezingen konden deze kwelduivels zich nog steeds goed verstoppen. Excuus!Valentina

2012-10-12T22:57:55.218+02:00

(image)
Voor Tinne, die van koken houdt.
Een (boodschappen)tas vol recepten.
patroon: Valentina Bag, I think SewAauni

2012-10-10T21:05:28.317+02:00

Vorige week kwam ik met een schoon geel boek naar huis en het kleine hart van mijn grote zoon ging plots veel sneller slaan. Een pop, ja een babypop moest het worden! Met een pamper en een slaapzak en een pyama. Geen half werk hier wanneer we aan het moederen slaan. En zo had ik van vrijdag op zaterdag nog maar eens een korte nacht (ze zullen niet lang meer zeggen dat 39 er een beetje uitziet als 33). Pop werd gemaakt en kreeg de naam Aauni (Stig zit nu in het eerste leerjaar en hij kan schrijven ;-)). De arme kleine mocht meteen woordjes oefenen. Dat werden al snel kribbels want ah ja, dat ik daar nog niet aan gedacht had: baby's kunnen niet lezen of schrijven. Ik voelde op dat ogenblik al nattigheid. Stig, hij is niet van gisteren.Baby's groeien snel, hè moeke. Voel je'm ook komen? Maar ik bedacht een list, lees "een pruik". Op 1-2-3 kon baby Aauni veranderen in een jongen van een jaar of zes. Tot mijn eigen verbazing sloeg het trucje aan. Tijd om wat kleertjes te maken voor de grote Aauni.  Het kind kreeg in een keer een hele garderobe. Al moet ik eerlijk toegeven dat dat komt omdat ik op den duur zelf niet meer te stoppen was. En zo volgde er nog maar eens een zeer korte nacht. Lederen schoenen, alstemblief sèg.Een lange broek en een berenhemd.Een salopet en een hemd met dino's. En ook een wollen frak.En deze week moet ik goed voor Aauni zorgen... Zou een meisjespruik ook aanslaan?[...]In de winkel

2012-10-05T11:50:01.223+02:00

(image)
En dus trokken we gisteren zelf ook eens naar de boekenwinkel. Om het met eigen ogen te zien. Want anders konden we het moeilijk geloven. Maar het ligt er. Het bestaat. Het is echt. En blij dat we zijn! Het lag zelfs hier en daar in de etalage. Opgesmukt en al. 

Zo, dan is het nu aan u! Het enige dat wij nog doen is, bij gelegenheid, onze naam erin zetten. We steken van wal op Leuvens Stikel's got talent en gaan dan door naar een paar andere leuke evenementen. Eentje waar ik zelf heel erg naar uitkijk is Stiel&Stijl. Daar zitten we aan tafel met met andere collegablogsters en -boekenschrijfsters. 

Nog meer signeersessies, verkooppunten enz. vind je hier (bovenaan tussen de tabbladen).

Veel plezier allemaal. En nogmaals dank voor jullie enthousiaste aanmoedigingen en het blijven volgen. Zonder lezers zou dit avontuur nogal zinloos zijn, nietwaar?
Aftellen: 1 + give away

2012-10-02T18:56:53.778+02:00

(image) Nog 1 vingerknip en het is zover. Op dit moment wordt Zo geknipt! in tientallen winkels uit de dozen gehaald. Hopelijk ook meteen uitgestald. Morgen zal het boek al op verschillende plaatsen in de rekken liggen. Donderdag zeker overal. Wij worden duizelig van de gedachte...

Tijd om hier de laatste bladzijde prijs te geven. Het is een opvouwbaar boodschappentasje. Er zijn er de afgelopen jaren wel een paar de revue gepasseerd. In dit model zijn de opmerkingen verwerkt die bij de vorige versies als commentaar werden gegeven. Het plooit makkelijk op. Het voorzakje is in opengevouwen versie ook echt bruikbaar en sluitbaar met een knoop. En het voorzakje is gevoerd zodat de opgevouwde versie er ook netjes uitziet.
(image)

Deze kleine shopper werd o.a. getest door Karen, zonder blog (vindikheelspijtig!)
Haar versie hieronder.
Bij mijn kompaan vind je vandaag nog een ander naaisel, getest door Trees. Ook iemand zonder blog (vindikeveneensheelspijtig).
.
(image)

GIVE AWAY

En hoe kunnen we de aftelweek nu beter afsluiten dan met een Give Away? Wie morgen als eerste op onze Facebookwall een foto post van Zo geknipt! op het rek in een boekenwinkel, moet zijn/haar exemplaar niet kopen maar krijgt het door ons gratis en gesigneerd toegestuurd.

FLICKR

Heb je het boek eenmaal in handen en ga je aan de slag, deel dan je naairesultaat met ons en alle andere gebruikers in de Flickrgroep. Veel succes en veel plezier!Aftellen: 2

2012-10-02T11:50:15.740+02:00

(image) Het maakt niet uit welke vorm een tas heeft, een rits past er altijd wel ergens in.

Ik maakte ooit een ritstasje voor Alejandro, het zoontje van een van mijn beste vriendinnen en tester van de dag. In dat bericht schreef ik "In feite weet ik in het geheel niet hoe ik op een deftige manier een rits in zo'n zakje moet zetten. Dit was duidelijk nog niet de juiste manier. Dat komt nog wel. (2009)" En ik link nu expres niet door naar dat bericht want het tasje trok op niet veel, geloof me. 

Blijven oefenen is dus de boodschap, of handleiding nummer 18 volgen en dan lukt het ook wel. Crea Telas ging met de testhandleiding aan de slag en sprong achteraf een Spaans gat in de lucht. Gelukkig, want een Spaanse furie was erg geweest.
(image)Aftellen: 3

2012-09-30T22:20:21.232+02:00

(image) Een tas. Eigenlijk de enige echte handtas in het hele boek. Niet meer dan enkele vierkante of rechthoekige lappen stof met hier een daar een paspel ertussen.

Het is het 27ste naairecept. Dat wil zeggen dat de 26 handleidingen ervoor makkelijker zijn of minder inspanningen van je naaimachine vragen. Waarmee dus ineens ook gezegd is dat de ontwerpen van heel eenvoudig naar iets ingewikkelder gaan. Voor elk wat wils. 

Aan wie anders* dan aan De Zuster Van konden we vragen om deze handleiding te testen. Toen "de test" terug kwam klonk het hier van Ooooooooh en Aaaaaaaaah. Als er iemand het maken van tassen onder de knie heeft, is het wel De Zuster Van! Het is altijd een tikkeltje meer, net iets anders, zo mooi gedetailleerd en zelfs als er een hoek af is, is het nog topklasse.


(image)

*natuurlijk ook veel dank aan de andere testers die dit patroon hebben nagekekenAftellen: 4

2012-10-01T21:51:57.391+02:00

(image) We hadden ook knappe modellen. Modellen die op die een andere blog wel eens het aapje uithangen, veranderden voor de lens van onze fotograaf ineens in professionele mannequins. Ik voorspel dan ook een professionele carrière! Mark my words!

Recept nummer 20 en 26 werd getest door Mlle Belle. Als ik naast haar zit tijdens het naaien, val ik stil. Ik kan niet tetteren en stikken tegelijk (hoe prettig dat ook is). Mlle Belle heeft daar schijnbaar weinig last van en naait in een vaarttempo verder. Op zich is dat al verbluffend maar het wonder is dat ze dat dan nog met grote precisie doet. Even precies heeft ze voor ons, en bij uitbreiding dus ook voor jullie, de handleidingen nageplozen.

(image)
(image)Aftellen: 5

2012-10-01T21:53:06.458+02:00

(image) Ik maak zelden een kledingstuk. Soms wel eens een deftige broek voor Stig of een berg speelshorten en die halen dan nog niet eens een blogbericht. Zakjes en tassen daarentegen ;-). 
Niks dat je belet om een klassieke steekzak uit een rokje over te nemen in een tas. Dat is absoluut niet moeilijk en het oogt ook meteen wat sjieker.  
Gemakkelijk? Dat wilden we laten testen door iemand met wat minder ervaring. En ja hoor, het experiment verliep vlot. Pernel legt het volgende puzzelstuk, recept 12 uit Zo geknipt! 

Midden in deze aftelweek werd het ineens heel serieus. Afin, serieus... dat was zeker de bedoeling maar door de zenuwen waren we ook wat lacherig. We trokken naar Stitch&Co in Mechelen en stonden er in het decor van de winkel de pers te woord. Een vraag die een paar keer terug kwam: zijn het enkel vrouwen of naaien de mannen ook? Ik ken er eentje maar er zijn er ongetwijfeld meer. Vandaar deze vraag, gewoon voor de statistieken: kunnen de mannen onder jullie zich eens bekend maken? Schuilnamen zijn toegelaten. Verklikken mag ook.

(image)

28 september 2012,
een datum die ik niet snel zal vergeten:
WE HEBBEN HET BOEK IN HANDEN!

Voor jullie vanaf 4 oktober in de winkel.
Blij!

(image)Aftellen: 6

2012-09-27T21:52:35.464+02:00

(image)
Dag twee van onze aftelkalender. Eigenlijk is het dag twee van jullie kalender want morgen komt er een kleine lading boeken toe bij de uitgever en wij gaan natuurlijk niet tot volgende week wachten om er eens door te bladeren, ah neen.

De eerste 100 exemplaren vertrekken, gesigneerd-en-al, naar de vlugge bestellers van de actie bij Bambiblauw (11 september jl., reeds afgelopen). Een ander deel is zondag te koop op de Winkelstraat (stand Bambiblauw) en we houden natuurlijk ook een exemplaar apart voor onze testers.

Vandaag laat Missy N je meekijken naar handleiding 23, zo ergens rond pagina 180. Natuurlijk heeft net deze Miss het babyjasje getest. Omdat ze werkt tussen de baby's. Omdat de ene na de andere baby in haar vriendenkring geboren wordt. Misschien omdat ze zelf nog geen baby heeft. Of omdat ze ook babypatronen maakt. Een babyjas in maat 68. Maak er een zomer- of een winterversie van en je zit nooit verlegen om een kraamcadeautje.Nog een week(je)

2012-09-30T13:29:02.165+02:00


We kunnen eindelijk aftellen: 7-6-5-4-3-2-1-tadaaaaaaaaaaa! Hier en daar vonden we al een reclamefolder terug met ons boek erin. Zo echt is het.

Maar wat is een boek zonder lezers? Zoiets als een patroon zonder testers? Binnenkort maak jij misschien wel iets uit ons boek en dan is het wel zo handig dat de handleidingen kloppen, nietwaar? Daarom hebben we ons tijdens het maakproces omringd door een schare trouwe proefpersonen. Proefmadammen moet ik eigenlijk zeggen. Elk ontwerp werd meerdere keren door hen getest en van de nodige commentaar en suggesties tot verbetering voorzien. We zijn nog altijd geen naaijuffen maar we kunnen met de hand op ons hart wel beloven dat we tot het uiterste zijn gegaan om het allemaal zo goed mogelijk uit te leggen.

De eerste in ons panel is Kir. Ze is de drijvende kracht achter Het Leuvens Stiksel en een van onze grootste supporters. En om aan te tonen dat testen loont, beginnen we met een blooper. Stel je voor dat die zo in het boek was terecht gekomen. Ze klapt op haar blog uit de biecht. Enneh... in het boek staat het wel degelijk juist uitgelegd. Dankjewel Kir!

(image)