Subscribe: Theonas liv på landet
http://theonaslandliv.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
aina  alle  bare  bilder  blir  dag  denne  ferdig  før  klem aina  klem  kommer  litt  med    opp    skal   
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Theonas liv på landet

Villa SolhaugVårt hjem, min hobby og livet på landetUpdated: 2016-09-08T06:32:33.258+02:00

 Trappa før og nå

2011-02-20T21:07:50.943+01:00

Endelig skal jeg vise frem den gamle trappa vår som nesten er ferdig. Fortsatt mangler ett strøk maling og litt akryl mellom trinnene. Trappa er omtalt tidlige her. Dårlig tid til blogging, så hei då så lenge. Klem Aina[...]Theo er blitt 2 år - GRATULERER

2011-02-16T08:03:38.128+01:00

(image) Vår lille, store sjarmør fyller 2 år i dag. Det må jo være en gyllen anledning til å begynne blogge litt igjen. Theo feires med venner og familie til helgen, og i kveld ventes papsen hjem. Gleder oss!

Klem fra AinaVedovnen fra Jøtul

2010-09-19T15:40:11.041+02:00

Har tidligere omtalt peisen fra Jøtul, men her er noen egne bilder slik den kom til sin rett hos oss. Den står i stua, men glass på sidene gjør at vi også ser den fra spisestua selv om ovnen ikke er dreibar. Vi har valgt å bruke halvisolert piperør for å slippe en overgang fra tynn til tjukk pipe under taket. Dette utgjør et ubetydelig varmetap og er jo mye penere. Med halvisolert pipe kan overgangen til helisolert skje i etasjeskillet. På loftsrommet må det nemlig være helisolert pipe siden dette er et bruksrom. Tenk på dette om du skal montere stålpipe!

Et annet tips er å få tak i en hvit stålplate til taket. Merkelig nok er dette bestillingsvare selv om alle tak stort sett er hvite. Presiserer du ikke dette, får du en standard svart plate hos de aller fleste forhandlere. Mye penere, sant!?!

Til sist kan jeg anbefale en tynn stripe silikon rundt glassplata på gulvet før det kommer støv under. Dette er nok spesielt et problem ved levende og bevegelige gulv, men silikon vises ikke og vi får ingen irriterende støvkorn under glassplata.

Skal sørge for et stemningsbilde med fyr i peisen en dag, men synes det er for varmt til å fyre ennå. HELDIGVIS!

Søndagsmiddag venter hos mamma, bare gullet mitt våkner fra sin 3-timers lur i dag. Fortsatt god søndag!

Klem AinaStjålet tips

2010-09-18T23:02:58.920+02:00

Et perfekt tips som jeg fikk fra BoligPluss for litt siden. Hadde denne kubbelyslykten, men syntes den ga litt lite lys. Tørkerullen har alltid måtte skjules i skap eller skuffer før, har aldri funnet en pen papirrullholder. Du skjønner vel tegningen. Putt rullen opp i lyslykten og vipps...nyyydelig på benken faktisk. Og, ikke minst lett tilgjengelig. En rull Torky passer fint oppi, men dra papiret ut fra midten. Lykten tror jeg var kjøpt på Skeidar engang, men har sett lignende flere steder i ettertid. Se deg rundt og se hva du har, kanskje har du noe som kan brukes til noe helt annet enn det som det var ment til. Artig!


Klem AinaSupertilbud hos Blush.no

2010-09-18T16:07:48.656+02:00

(image)
Dette kan ingen gå glipp av, har nettopp handlet og spart millioner. Supertilbud på hårpleie bare i dag, forøvrig er det kjempebillig sammenlignet med frisøren. Blush.no er en norsk nettside, ingen toll...og handler du over kr 999 er frakten gratis. Kjør på!

Klem AinaInngangspartiet

2010-09-08T22:31:04.042+02:00

Hei igjen og takk for besøk og kommentarer. Det er jo litt av meningen med bloggen, så takk til kjente og ukjente som stikker innom. Sååå koselig! Her er litt bilder fra halvferdig inngangsparti, gelender skal males hvitt og vi skal selvfølgelig fikse rundt dørene når den den tid kommer. Denne døra har vi styrt litt med i løpet av byggeprosessen, men det løste seg til sist. Mørk grå farge og blanke glass, interesserte kan få alle detaljer og koder...bare spør! Håndtaket har vi bestilt separat, se tidligere innlegg.

Søyler er bestilt på mål fra Kloppen. Det lille cafe`settet på trappa kjøpte darlingen på supersalg helt alene...tror jeg må ha lært han bra opp. Ikke med tanke på salg, men smak.

Nyter husmorferie siste kvelden i Oslo på kurs. Nå skal jeg sove...

Natta fra AinaLitt fra kjøkkenet

2010-09-04T22:04:53.566+02:00

Over viser jeg de første bildene fra vårt nye kjøkken. Ikeas Lidingø med hvite porselensknotter. Lamitat benkeplate i lys valnøtt, denne er vi veldig fornøyd med...og strålende fornøyd med Miele oppvaskmaskin, komfyrtopp, steikovn og dampovn. Har aldri prøvd no bedre! Kjølehjørnet fra Norcool fungerer utmerket, uheldigvis har de sluttet å selge separate isbitmaskiner til montering i høyskap, håper Miele har tenkt å lage et sånt snart. Darlingen har tatt med seg speilrefleksen på jobb, så da blir bildene noe så som så...beklageligvis. Nå mangler kun lyslisten over vasken, samt liftgardiner med heklekant som jeg skal sy selv (engang).

Kjøkkenet har jeg tegnet selv og for det mest skrudd sammen selv, må si jeg er meget tilfreds... God planlegging er utrolig viktig, det var vel derfor det gikk måneder før jeg fikk sendt den endelige bestillingen. Er vanvittig glad i den doble porselensvasken, ville ikke vært den foruten om noen skulle lure på denne.

 
Natta fra AinaTittelendring og litt fornying

2010-08-31T22:18:04.721+02:00

I dag har jeg brukt tid på å fornye og oppdatere bloggen litt. Fantastisk hvor mye nytt som er kommet og hvor mye bedre blogger har blitt. Hovedendringen på bloggen er tittelen. Siden jeg ikke kunne bruke Theonas landliv lengre (ei som hadde rettigheter på "landliv"), så blei den midlertidige tittelen "Theonas liv på landet" litt langt... Av naturlige årsaker synes jeg Villa Solhaug er en passende tittel, nå som huset vårt er ferdig og eiendommen heter Solhaug. Takk for besøk og kommentarer fra dere som har vært innom siste tiden, veldig koselig selv om dere ikke er så mange.

Bildet er fra mellomgangen vår. I speilet ser vi litt av yttergangen og litt av spisestuen...flere bilder kommer.

Nattaklem AinaBabuska - et artig loppefunn

2010-08-29T22:40:17.735+02:00

(image) Femten håndlagede babuska inni hverandre, utrolig hvordan noen har jobbet med dette med pinlig nøyaktighet. Her er de utstilt på kommoden i gangen, men tenkte de skulle tilhøre barnerommet. Mangler bare litt reoler og hyller å stable ting på...
(image)
(image) Skal ikke love mer angående blogging, annet enn at jeg har mye og blogge om og veldig lyst, men dessverre strekker ikke tiden til å åpne pc-en på kveldstid. Håper det blir litt flere late timer utover høsten...
Klem AinaSiste dag med giveaway hos Elisabeth

2010-08-29T22:05:25.149+02:00

(image)
Eliasabeth med sin superblogg, Elisabeth`s hus har lenge hatt gående denne giveawayen, men i morgen er det trekning!!!Velkommen til Villa Solhaug

2010-07-10T21:33:23.699+02:00

(image) Velkommen til vårt nye hjem - Villa Solhaug. Det er himmelsk fantastisk å være kommet i hus. Alt er ikke 100% ferdig, men innvendig er det stort sett trappa som gjenstår i tillegg til litt fuging, overgangslister og lys i kjøkkenskapene. Gardiner får komme til høsten og bilder etc må vi tenke litt på før vi skrur opp. Utvendig gjestår maling og maling og atter maling. GreenGate hylla er vel det eneste bloggifiserbare her akkurat nå. Skal shine litt i mårn, så får vi se hva som kan knipses (og om jeg får tid å blogge). Sees forhåpentligvis snart igjen.
Klem AinaDørvridere

2010-06-03T21:17:11.544+02:00

(image) Hei igjen. Her går det unna i svingene, men bare litt igjen før vi er innflyttingsklare. Strømmen er koblet på og vanntilkobling er vi lovet på mandag. Gleder oss stort! Via litt googling kom jeg til den kjekke nettbutikken hjemogvilla.no. Øverst vises et originalt Christiania dørhandtak. Disse er helt nydelige, og etter nærmere iøyesyn er det nettopp slike som sitter på de snart 100 år gamle dørene som fulgte med huset vårt. Med litt oppussing blir de nesten som nye. Sjarmerende! Det forkrommede håndtaket har vi bestilt til ytterdøren og håndtaket i porselen er bestilt til den eneste nye døren vi har med håndtak. Siden vi har porselenshåndtak på skapdører i nærheten av denne døren, tror jeg dette skal passe bra. (image)
(image) Sjalabais og fin kveld til dere.
Klemmer AinaGiweaway hos ho Trude

2010-05-28T00:18:00.391+02:00

(image) Skynd deg inn til ho Trude og meld deg på. Kjempefin og inspirerende blogg ho har ordna sæ, og æ vet det e no spennans i vente der inne...
Mange klemmer i natta.Tapet i stua

2010-05-02T23:35:25.953+02:00

(image) Har gjort et forsøk på nærmbilde av tapeten som jeg har lagt i stua. Den er ganske hvit, derfor vanskelig å se mønster med bilde av hele stua. Tapeten heter Belle Epouqe og kommer fra Storeys (ikke Borge som jeg skrev tidligere). Finnes i mange farger og kan bestilles både gjennom Fargeriket og Neumann Bygg. Nydelig ble den i alle fall, som et alternativ til helt hvitmalt stue. Og ikke minst, kjempe lett å legge alene.

Stua er ferdig, men gulvet er tildekket med papp og en del Ikea-varer er stablet rundt omkring. Derfor tar vi et oversiktsbilde ved en senere anledning.

Natta fra Aina
Hekla lue

2010-04-26T09:20:20.668+02:00

(image)
(image) Hekla ei grå lue med halvstaver hele veien til min søster og snille barnevakt for tida. Den var opprinnelig til meg selv, men som vanlig gir jeg bort det jeg blir fornøyd med. Ho Mariann blei veldig fin i den også da...
(image) Sparkle-male-pusse-vaskedag står for tur igjen...
Klemmer AinaListverk

2010-04-22T23:01:50.286+02:00

(image)
(image) Stort sett alt listverk er på plass. Lister har vi bestilt fra O.Olsen snekkerfabrikk. Taklister på 9,5 cm, gesims/karmlister på 9,5 cm og gulvlister på 12 cm. Endel profil er det jo, men det liker vi! Listverket ble heldigvis bestil ferdig malt...for det blei noen meter.
Platene på veggen er fra Smartpanel og heter v-fas, antikkhvit med struktur. Utrolig fornøyd med disse også. Hullet i vinduet er til en liten dimbar 1 watts spot, hvit selvfølgelig.
Takbordene er også fra Smartpanel, og er omtalt i tidligere innlegg.
I dag ble vi så og si ferdig med kjøkkeninnredningen. Skal få ryddet litt før jeg tar bilder, men det kommer snart det også.
Natta fra AinaTrappa

2010-04-21T22:11:04.956+02:00

(image) Dette er trappa vi skal flikke på og male. Har ikke annen info enn at den er bygd samtidig som huset, dvs i 1916. Den er ganske spesiell og veldig pen. Alle legger merke til trappa når de titter innom. Nå skal det sies at ikke er spesielt pen som den står nå, skitten og slitt. Men planen er å pusse og male den hvit, med beisa trinn (har hatt hvitmalte trinn før, noe jeg ikke kommer til å gjøre igjen kjære kaniner).
(image) Oppe blir det ett lite galleri med rekkverk. Slik har det ikke vært originalt, men vi har satt en møbelsnekker på saken. Trappen skal ikke bygges inn nede i gangen, skal finne noe lurt å plassere under trappa etterhvert. Gangene og trappen er det siste som blir gjort ferdig...håper det blir snart likevel. Har fortsatt et lite håp om å starte innflytting i løpet av mai.
(image) Vi har lagt opp til små 1 watts led-spotter opp trappeveggen. Det skal bare lyse opp trinnene svakt i nattemørket når smårollinger og gjester må på toalettet.
Håper å kunne vise et fiks ferdig rom på loftet straks. Bare to strøk med gulvmaling og feste av lister gjenstår...det blir et nydelig garderoberom.
Klemmer AinaVinduer og vinduspynt

2010-04-20T21:25:35.415+02:00

(image) Vi endte opp med vinduer i Jugendstil. Tar vi av sprossene i smårutene får vi Sveitservindu. Snaisent, eller? Vinduene er bestilt gjennom Byggmaker og kommer fra Nordan. Pynten er komponert av en møbelsnekker, av mine egne snekkere og delvis bestilt i fra Sjølingstad Snekkerverksted. (image) Bildet over er tatt tidligere i vinter og viser baksiden av huset. Kledningen er ferdig grunnet i grått, men huset skal males noe hvitere. Det samme skal vinduskarmer og lister. Farge er ikke bestemt, så gode tips tas i mot med takk. Det kommer selvfølgelig gelender på verandaen i andre etasje, og vi skal bygge en stor veranda/platt ut fra den tofløya balkongdøren mot sør.
(image) Klem og natta fra AinaHelgas høydare

2010-04-18T22:14:58.685+02:00

(image) Moillkosa oss med Sushi i går, æ og ho Trude. Ikkje spesielt pent laga til, men vi rulla sammen kremmerhus etterhvert som vi blei mer sulten. Smakte i alle fall fortreffelig...spiste nettopp rester til kvelds. Nydelig! Planene er klar for neste helg hva gjelder mat...
Nattaklem AinaToving

2010-04-15T23:38:17.263+02:00

(image) Endelig....klarte jeg og laste opp et par bilder igjen. Har slitt med nettverket i det siste og har hatt alt for liten tid til å gjøre nye forsøk. Jobber alt jeg makter nå, så fremst jeg har barnevakt. Denne uken har jeg skrudd sammen kjøkkenet, mens mine snekkere nå monterer det til vegg (tror ikke det er min greie).
(image) Ville bare vise mitt første toveprosjekt. Skulle være bursdagsgave til min søster (på 25 år), men etter toving passer de kanskje en tiåring. Men fine ble de, og det var kjapt og gøy å lage de. De vil nok komme til nytte ved en senere anledning.
Trøtt klem og natta fra AinaPeis fra Jøtul

2010-04-08T11:11:10.814+02:00

(image)
(image) Vi bestemte oss endelig for denne peisen fra Jøtul, med glass på utsiden. Denne ble passe stor i åpningen mellom stue og gang og flammene kan også sees fra spisestuen. Parketten er lagt og ovnen med stålpipe monteres i disse dager. Bilder kommer fra eget hus snart.
Vi har ikke smijernsplate under, men en blank glassplate som parketten vises igjennom. Veldig fint, får håpe den er like praktisk også.
Hadde ønsket meg en hvit, rund kakkelovn, men vi har nok ikke fått plass (heldigvis). Det kunne fort blitt en meget dyr affære... I dag er den nydelige tapeten fra Borge/Belle Epouqe kommet. Skal bli spennende å klistre den opp i stua. Bilder kommer!
Klem så lenge...En smakebit på badeinnredningen

2010-03-28T09:36:16.693+02:00

12. April kommer varene fra Ikea. Kjøkken, garderober, badeinnredning og diverse møbler kommer med denne gigantforsendelsen. Det skal bli gøy å begynne skru må jeg si, regner med det blir min jobb. For det første er jeg alene hjemme da, og for det andre har det vært meg som har gjort det uansett...he, he Grei jobb er det, for jeg har aldri manglet en skrue med Ikea varene mine. Her er møbler til begge badene våre. Kunne ikke velge annet enn skap fra Flåren-serien. Kjempesøte og litt gammeldagse, slik vi vil innrede huset. Hemnes speilet skal ligge over dobbelvasken og lampen under skal henge andre veien over speilet. Vaskeservant og blandebatteri kommer også fra Ikea. Oppdatering fra forrige innlegg: det ordner seg med Steam dusjen. Den kommer i to mindre pakker, bare lagermannen som hadde sett feil. Litt mindre hodebry i alle fall. Nå venter vi på lillesøster Åse som skal se til Theo i dag. Vi skal jobbe inne i godværet, men sånn er det. Pauser kan jo tas på en av de nye terassene. Fin søndag til alle dere Klem fra Aina[...]Steamer til besvær

2010-03-26T16:08:56.122+01:00

(image) Ja, så var steameren ankommet lageret. Klar til henting...hadde det bare vært så vell. Hvem kan tenke seg at dusjen kommer ferdig montert, innpakket i en enda større eske og ikke kan legges ned eller deles i fra hverandre? Vi har kjøpt denne Steameren fra Hafa. Den heter Kioto Steamer 120 Twin, er 90x120 dyp og bred, samt 220 høy. Dvs at den ikke går ann å få inn i et hus som har fått på tak og vegger...merkverdige saker, eller? Den går ikke inn gjennom vanlige dører på 90 cm...og vi kan vel ikke akkurat hente den selv på en henger heller...hmmm. (image) Vi har fått noe å vri hjernen på altså. Mulig vi må plukke ut badevinduet i andre etasje og få løftet den opp med ett eller annet med stor motor og lang skuffel forran. Ja, ja...noen gode ideer eller lignende erfaringer tas i mot med takk.
(image) Frustert hilsen fra AinaTømmer som bevares

2010-03-26T09:09:07.235+01:00

(image) En del tømmervegger bevares, spesielt i andre etasje. I 1. etasje skal vi kun bevare én vegg i yttergangen siden denne forlenges opp trappeoppgangen. Min bedre halvdel har pusset og vasket alle vegger og takbjelker som vi skal bevare, mens jeg har sparklet, pusset og malt. Meningen er å male alt hvitt med tiden, men vi skal flytte inn og bo oss litt til - og da skal vi først prøve å leve med tømmerveggene slik de er. Det er jo ikke no stress å male disse i ettertid.
(image) Takbjelkene skal vi bevare slik de ser ut, mens takbordene (troa) skal males hvit. Slik ser alle 6 rom ut i andre etasje, så vi har litt å puske med...Vi har påført to strøk med kvistlakk, men grunning, pussing og maling blir tatt så snart veggene er klare. Dette blir nok både tungt og tidkrevende, men sånn skal det være å bygge hus! Vil nå mene at maling uansett vil være bedre enn pussing og sparkling.
(image) Vi har valgt å bruke gips (glatte flater) i kombinasjon med tømmeret for å fremheve dette, samt at det er litt enklere å tilpasse rundt alle bjelker i følge snekkerne. Tror resultatet blir innholdsrikt og spennende. Det skal bli gøy å vise ferdig resultat engang...
(image) I dag kommer min kjære hjem igjen, regner med det blir arbeidspåske i år. Veldig deilig vær her de siste dagene, håper det holder en uke til.
God fredag fra AinaBuff

2010-03-21T18:33:19.535+01:00

(image)
(image) Her er noen gamle bilder (fra før jul). Fikk sydd noen buff og panneband til unger og voksne i julegave og kunne jo ikke legge ut bilder før jul... Den øverste lyseblå har min egen Theo brukt daglig. Skjønne farger til en liten guttebaby.
(image)
(image) Alle stoffer er fra Stoff og Stil. Det er jo inspirerende i seg selv med slike fine stoffer, farger og mønstre. Dette vil jeg sy mer av så snart jeg får ledig tid til den slags. Kjempeenkelt og kjempepraktisk, også koster de jo neste 300 kr å kjøpe i butikken.
(image) Har malt andre strøk på vaskerommet i dag. Nøysommelig arbeid når en skal ha penselstruktur på smartpanelen. Har nettopp inntatt en deilig 80-talls pølsepizza med mine to småsøsken som har vært barnevakt og handtlangere i dag. Hva skulle jeg gjort uten søskenhjelpen. Nå gleder vi oss til Himmelblå, ukas høydepunkt!
Klem Aina