Subscribe: Lankahamsterit
http://lankahamsterit.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Finnish
Tags:
eli  että  grammaa  hamsterit  jos  mutta  myös  nyt  ovat  saa  siis  sitten  tänä vuonna  vielä  voi  vuonna 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Lankahamsterit

LankahamsteritLankahamsterien varastonlaihdutus helmikuussa 2011Updated: 2014-10-07T07:34:06.718+03:00

 Suuri palkintogaala

2011-03-02T10:28:51.345+02:00

Tänäkin vuonna lankahamsterit ovat saaneet kunniakkaan päätöksensä ja ylidiktaattorin on aika kiittää ja kumartaa. Vuoden alussa arvoin, jaksanko vielä järjestää hamstereita, mutta nyt on kiitettävä kaikkia asianosaisia: minulla oli mukavaa ja erityisesti reippaat apuemot pitivät ylidiktaattorin työmäärän hallittavana. Ihan joka ainoaa merkintää ei vaan tässä valmistuneiden hamsteritöiden ja muun blogiasian massassa ehdi ajatuksella lukea, siksi apuemot ovat korvaamattomia! Niinpä päätin arpoa yhden tämän vuoden palkintolahjoituksista apuemojen kesken. Satunnaislukugeneraattori antoi minulle numeron 6, eli apuemopalkinnon saa Lyth.

Lankahamsterit ovat tänä vuonna kuluttaneet, tadaa... yhteensä 109 kiloa ja 131 grammaa lankaa! Se on yhden ison tai useammankin pienen hamsterin lankavarasto. Keskimääräinen hamsteri kulutti siis noin kilon lankaa. Ainakin omalta kohdaltani olen erityisen tyytyväinen siihen, että sain tehtyä pienet projektini (ja sen yhden isomman) sellaisista langoista, jotka ovat aikaisemmin itsepintaisesti kieltäytyneet miksikään valmistumasta, tai muuten vaan piilotelleet vuosia varaston nurkissa.

Minulta kilo jäi tälläkin kertaa haaveeksi, mutta toisin oli kisan kärjessä. Juuli ykkösblogista vetäisi suorastaan hamsterihistoriallisen loppukirin ja raportoi yhteensä 9 170 grammaa langankulutusta hamsterikuun aikana! Isot aplodit Juulille! Erityisesti ylihamsteritarta ilahduttaa se, kuinka Juuli kertoo olon keventyneen puhumattomien lankojen muututtua varastontäytteestä käyttötavaraksi.

Tänä vuonna yksi palkintolahjoittajista lupasi käsinvärjätyn sukkalankakerän eniten projekteja valmiiksi saaneelle hamsterille. Tämä kisa osoittautui polveilevaksi ja useampikin hamsteri käväisi johdossa, mutta loppujen lopuksi projektikisan voittajaksi selvisi Miina kakkosblogista, projektien määrä oli 79. Miina on tasaiseen tahtiin koko hamsterikuun ajan tehtaillut myssyjä ja lapasia ja on lisäksi työmatkavirkkuuna askarrellut isoäidinneliöitä, jotka lopulta kisan ratkaisivat.

Hamstereissa on muodostunut jo perinteeksi, että ihan ensimmäisestä vuodesta lähtien mukana ollut Inkeri lahjoittaa kirjan, joka arvotaan hamstereiden kesken. Käytin jälleen kerran apunani random.org -satunnaisnumerogeneraattoria, jonka mukaan kirjapalkinto osui kolmosblogiin Ankkikselle

Näiden lisäksi hamstereissa on joka vuosi ollut tapana arpoa palkinto kaikkien niiden loppuun asti mukana pysyneiden kesken. Useampikin ihminen oli kultainen ja tarjoutui tarvittaessa lahjoittamaan palkintoja. Pohdin tätä itsekseni hetken jä päädyin sitten tarttumaan Lai La Lai Yarnzin tarjoukseen. Niinpä jälleen random.org -arvalla hamstereiden kesken arvottiin pieni lähetys Laikalankaa. Nyt arpa suosi kakkosblogia ja Tinttiä.

Onnittelut kaikille voittajille! Seuraavaksi ohjeita: Jos nimesi on voittajalistassa, laita minulle sähköpostia osoitteeseen kristel@iki.fi otsikolla "Lankahamsteripalkinto 2011". Kerro sähköpostissa nimesi ja postiosoitteesi. Välitän nämä tiedot sitten palkintojen lahjoittajille, jotka sitten tahoillaan palaavat asiaan.

Ylidiktaattori kiittää ja kumartaa. Kiitos kaikille osallistumisesta. Ehkä ensi vuonna uudestaan?Lankahamsterit 2011 on päättynyt

2011-03-01T00:01:12.916+02:00

Vielä virallinen päätösviesti näin keskiyöllä. Puikot alas, hamsterit, kisa on loppunut tältä vuodelta. Huomenna apuemot koostavat loppuraporttinsa ja ylihuomenna palailen sitten asiaan suuren palkintogaalan muodossa. Hyvä me!Ylidiktaattorin viimeiset grammat

2011-02-28T23:47:07.333+02:00

Loppurutistus kannatti täälläkin, vaikken kiloa sitten lopulta kuitenkaan saavuttanut. Päättelin paidan viimeisen langanpään kello 23:22 True Bloodia katsellessa, niin ettei mennyt edes tiukalle, ja pusero oli yllättävän kevyt 518 grammalla. Minulle hippusen ahdas, mutta vastaanottajalle toivottavasti sopiva.

(image)

Tässä vielä kuva edellisen merkinnän kuvattomista sukista, nekin tosiaan siis näin dokumentoidusti valmiina.

(image)

Kaikenkaikkiaan olen siis saanut hamsterikuussa aikaiseksi 6 projektia ja kaikenkaikkiaan 796 grammaa. Olen täten suoritukseeni kovasti tyytyväinen!Viimeisen hamsteripäivän huomenta

2011-02-28T08:07:07.213+02:00

Ylihamsteritar vilahtaa tästä ohi kuvattomasti, raportoi 45 grammaa lisää lapsen sukkia eli viides projekti ja 278 grammaa. Hamsteripuserosta puuttuu enää pieni pätkä hihaa, eli se toivottavasti valmistuu vielä tänään!

Muistakaa raportoida viimeiset grammat mahdollisimman pian tänään tahi huomenna aamulla. Riippuu apuemosta, mihin aikaan hän ehtii tehdä loppuyhteenvetonsa.

Ja sitten takaisin neulomaan viimeistä rutistusta...Viikkoraportin aika

2011-02-24T08:39:10.831+02:00

Tervehdys, hamsterit!

Helmikuu on kulunut kuin siivillä ja nyt on viimeisen viikkoraportin aika. Hamsterikuuta ei ole tämän jälkeen monta päivää jäljellä, maanantaina puoleenyöhön mennessä on kaikki langat pääteltävä. Muistuttelen jo tässä vaiheessa, että apuemot keräävät sitten tiistaina 1.3. viimeiset kulutusraportit, joten raportoikaa mahdollisimman hyvissä ajoin viimeiset grammanne! Ylihamsterilassakin neulotaan kuumeisesti, tekeillä olevasta puserosta puuttuu enää hihat joten hyvältä näyttää hamsterikuussa valmistumisen suhteen. Elättelenkin varovaisia toiveita siitä, että kerrankin pääsisin kokonaisen kilon hamsterikulutukseen.

Muilla hamstereilla meneekin sitten lujempaa kuin ylidiktaattorilla. Kaikki hamsterit ovat kuluttaneet yhteensä jo yli 70 kiloa lankaa! Viidenkymmenen gramman lankakeriä on mennyt 1401 eli melkoisen lankavaraston verran. Nopeimmat hamsterit ovat kirineet jo yli neljän ja jopa yli viiden kilon, huikea tahti siis. Susku vitosblogista on kuluttanut hurjat 5005 g lankaa, aplodit sille! Samaisesta blogista Pelagia on 4322 gramman kulutusluvuissa ja ykkösblogista Juulikin on jo tempaissut itsensä 4025 grammaan. Projektimäärissä PäiviH ykkösblogista johtaa edelleen, nyt 67 projektilla, mutta Miina ja Tintin kakkosblogista ovat kannoilla 52 ja 47 projektilla.

Viikon projekti näyttäisi selvästti olevan kokonainen tilkkupeitto. Täältä voi vilkaista Suskun projekteja ja myös Juulin menestyksen salaisuus on torkkupeitto. Minulla on jo vuosia ollut projektina torkkupeitto noin 11x11 -senttisistä sukkalankatilkuista, ja nyt taas sormia syyhyttäisi jatkaa sitäkin projektia... Ehkä hamsterikuun sukkaprojekteista jää jäljelle paljon sopivia jämiä?

Nyt puikot sauhuamaan, hamsterit, on loppurutistuksen aika! Raportoikaa ahkerasti ja onnea matkaan kaikille.Myssykkä

2011-02-20T19:32:17.699+02:00

Pakkanen sai korvat kirvelemään ja tuntuu siltä, että joka kerta kun pistin nenäni ulos tuli pää kipeäksi. Iltapäivällä aloitin ja juuri äsken päättelin langanpäät paksusta baskerista, Rowanin Corkia ihan yksinkertaista sileää neuletta. Myssykkä painoi valmiina tasan 70 grammaa. Tämä on siis peräti neljäs valmis projektini ja kokonaissaldoni on peräti 233 grammaa. Kuva myssystä ehkä huomenna, sillä nyt päädyin lankojen päättelyn jälkeen vielä kuitenkin laittamaan hatun kylpyyn ja kuivumaan, että kuvun kavennuksista tulisi siistimmän näköiset.

Olen tosi tyytyväinen, että tuosta Corkista tuli nyt ainakin jotain käyttökelpoista: lankaa on ihan reilustikin puserollinen, mutta se ei vaan ole missään vaiheessa halunnut muotoutua miksikään käytettäväksi, mikään pintaneule ei tunnu sopivan jne. Nyt harkinnassa on vielä säärystimet ja ehkä vielä jonkinlaiset kädenlämmittimetkin, katsotaan kuinka käy. Pakkanen houkuttaisi merinovillan kimppuun, tuo kun vielä on tunnultaan jotenkin sellaista että suorastaan hohkaa lämpöä käsiin kun sitä neuloo.

(image)

Edit: Lisäsin kuvan. Kaunis ilme johtuu siitä, että aurinko häikäisi.Viikkoraporttia pukkaa

2011-02-17T09:10:41.936+02:00

Hyvät hamsterit!

Hamsterikuu on jo yli puolenvälin ja liki kaikki ovat vielä menossa mukana. Yksi pudokas on tullut lisää viikon mittaan, mutta muut vielä sinnittelevät.

Tämän viikon mittaan Susku vitosblogista on vetäissyt kunnon kirin paksuilla torkkupeitoillaan. Kulutus on kokonaista 2120 grammaa. Ykkösblogissa PäiviH on kirinyt kakkoseksi 1785 grammalla ja kolmosblogin Maikki on myös polkaissut kulutuksensa reippaasti vauhtiin 1755 grammalla.

Päivillä on muuten myös hurja kiri projekteissa, hänen grammansa ovat nimittäin peräisin tilkkupeitosta. Koska peitosta on ollut yksi tilkku valmiina ennen hamsterikuuta, ei peittoa voi hamsterisääntöjen mukaan ilmoittaa yhtenä projektina, vaan grammat saa niistä tilkuista jotka on neulottu tai virkattu tämän kuun aikana: niitä hamsteritilkkuja onkin sitten tässä viltissä 62 kappaletta. Tästä päästäänkin sääntötekniseen kysymykseen jota peitoista on tiedusteltu, eli lasketaanko tilkkupeitto tilkkumäärän mukaan useaksi projektiksi vai yhdeksi. Samoin kuin grammamäärässä voi ilmoittaa tilkut joko erikseen tai valmiina peittona mutta ei molempina, niin tilkkupeiton voi ilmoittaa joko tai: tilkkuina tai yhtenä valmiina työnä, mutta ei molempina. Jos haluaa laskea kokonaisen peiton grammat viimeistelyineen kaikkineen, silloin työ on minun mielestäni yksi projekti. Jos taas on laskenut tilkuista grammat erikseen, silloin ne myös ovat erillisiä projekteja.

Sitäkin kysyttiin, miksi tänä vuonna lasketaan projekteja eikä vain grammoja: jos lahjoittaa palkinnon lankahamstereihin, saa asettaa ehdon sen jakamiselle ja tänä vuonna yhden pienen palkinnon lahjoittaja toivoi, että hänen lahjoituksensa menisi eniten projekteja tehneelle. Kuluneina vuosina on tästä syystä laskettu erilaisia asioita, esimerkiksi hyväntekeväisyyteen neulottuja projekteja. Tänä vuonna siis tosiaan kokonaismäärää.

Toisen hamsteriviikon mittaan tuntuu perinteisesti syntyvän jo enemmän isoja neuleita. Viehättävä idea on esimerkiksi kutosblogista Seijap:n huovutettu isoäidinneliömatto, johon Seijap sai kulutettua liki puolitoista kiloa huopuvia lankoja. Viikon pienimmästä päästä taitavat puolestaan olla kakkosblogin Punasen kuulokepehmusteet, hauska keksintö! Huiveja, sukkia, lapasia ja myssyjä on syntynyt joka blogissa, ja kyllä näillä pakkasilla kelpaakin. Itsekin sorruin jo pohtimaan, että tarvitsisinko sittenkin säärystimet, vaikka tiedän että ne minulla aina valuvat ja lörpöttävät. Kelit joka tapauksessa ovat hamsterointia suosivat, sillä joka kerta kun pistän nenäni ulos ovesta, keksin jonkun uuden pienen lämmikeprojektin joka olisi kiva toteuttaa.

Näillä eväillä siis jatketaan seuraavaan hamsteriviikkoon, puikot tanassa lankavuoria päin!Taas valmista

2011-02-16T10:46:35.379+02:00

Ylihamsteritar puursi eilen illalla neuletapaamisessa valmiiksi valkoiset nilkkasukat, koko suurin piirten 35, grammoja näihin kului kokonaista 52.

(image)

Tämä on siis kolmas valmis projektini ja kokonaisgrammamääräni on huikea 163 grammaa. Nyt tekeillä on pusero, mutta luultavasti täytyy aloittaa taas uusia sukkiakin koska ylläolevan näköisiä tilattiin minulta yhteensä 5 paria. Harkinnassa on vielä, jatkanko suoraan korkatusta valkoisesta sukkalankakerästä vai vaihdanko välillä toiseen väriin.Kuulumisia hamsteriemolasta

2011-02-15T13:46:19.125+02:00

Olen viikon mittaan taas vilkuillut kaikkia hamsteriblogeja ja muistuttelen, että apuemot keräävät sitten taas huomenna viikkokulutusta, raportoikaa siis ahkerasti!

Hamsteriemolassa on neulottu reippaasti sukkia, mutta koska olen suuruudenhullu ja kuvittelen neulovani nopeammin kuin oikeastaan osaan, aloitin myös uuden projektin.

(image)

Tästä ainaoikeinkaulahuivin näköisestä kaitaleesta on tällä hetkellä ommeltu päät yhteen ja sen alareunasta on poimittu silmukoita puseroa varten. Tekeillä on siis Stetson & Sleeve- eli hihasta ja hatusta-metodilla paita, lankana vuosia sitten hamstrattu Tusshena joka on ihanaa lankaa mutta kovin, kovin vaiteliasta. Katsotaan tuleeko hamsterikuun aikana valmista! (Onneksi kolmas hamsterisukkapari on sen verran edennyt, että valmistunee tänään Sellon neuletapaamisessa, että tulee toivottavasti taas valmiitakin grammoja näytille.)Lisää grammoja!

2011-02-10T19:13:47.431+02:00

Ylihamsteritar sai pääteltyä toisen sukkaparin tälle kuulle, valkoiset villasukat jotka ovat hippusen isot tyttären noin koon 32 jalkaan. Lankaa kului huimat 46 grammaa.

(image)

Nyt koossa on täällä pääblogissa siis kaksi projektia ja 111 grammaa. Tästä on hyvä jatkaa seuraavia, vähän suurempia valkoisia sukkia.Ensimmäinen viikkoraportti

2011-02-10T10:17:58.224+02:00

Armaat hamsterit! On aika tarkistella ensimmäisen hamsteriviikon tai oikeastaan puolentoista tuloksia. Kuka on kulutuskärjessä? Mikä on projektitilanne?

Kaikki hamsterit ovat kuluttaneet yhteensä jo 17 kiloa ja 610 grammaa lankaa! Se on yli kolme ja puoli sataa 50 gramman lankakerää, eli melkoinen kasa. Valmistuneita hamsteriprojekteja on raportoitu 232. Ensimmäinen pudonnutkin hamsteri on jo ehtinyt joukkoon, mutta ensi vuonna voi yrittää uudelleen!

Ylihamsterittarelle, joka tähän mennessä on saanut valmiiksi noin puolitoista sukkaparia joista niistäkin tekeillä olevat lapsen kokoa, on aina ihmetyksen aihe kuinka hamsterit saavat neulottua niin reipashenkisesti. Puolentoista kilon ympärillä pyöritään jo! Vitosblogissa Pelagia on kuluttanut 1649 grammaa ja Tristis 1418 grammaa. Kilon rajaa hätyyttee Katri kakkosblogista 938 grammalla.

Projektien määrässä johtaa kakkosblogin Tintin, jonka lasimerkit ovat niin suloisia, että olisivat muutenkin olleet päivän "katsokaa tätä!" -listallani. Merkkien lisäksi Tintin on ehtinyt saada aikaiseksi pari muutakin pikkuprojektia, eli 26 yksittäisessä hamsterityössä mennään. Muutenkin olen taas ihaillut sitä, miten monenlaisia projekteja hamsterit ovat viikon mittaan tehneet: kaikenlaista tiskirätistä neuleliiviin ja sisustustyynyyn.

Yksi lemppareistani on aivan viime hetkellä raporttiin mukaan kiilannut Punasen Shalom Cardigan. Lohikäärmehuivia olen ihastellut aikaisemminkin, ja Ertzun toteutus on oikein viehättävä. Roina taas on tehnyt suloisia pikku possuja!

Näillä eväillä siis tähän viikkoon reippaasti hamsteroiden! Muistutan myös edelleen edellisen merkinnän hamsteritarjouksesta, osallistujille siis ilmainen sukkaohje tarjolla.

Nyt taas puikot kilkkaamaan, toivottavasti viikon mittaan ylidiktaattorinkin grammasaldo hieman paisuu.Pientä hamsterikivaa

2011-02-09T22:13:03.895+02:00

Tervehdys, hamsterit! Ylihamsteritar ylpeänä esittää uuden sukkaohjeensa, Dragonfly Rib Socks eli kotoisammin Sudenkorentosukat.

(image)

Sukkaohje on myynnissä Ravelrykaupassani, mutta ajattelin tosiaan järjestää erikoistarjouksen hamstereille. Siispä: jos osallistut tämän vuoden lankahamstereihin, saat ohjeen ilmaiseksi helmikuun ajan. Ohje on olemassa sekä suomeksi että englanniksi.

(image)

Jos haluat ohjeen, toimi näin:
Laita minulle sähköpostia osoitteeseen kristel@iki.fi otsikolla "Sudenkorentosukat -hamsteritarjous". Kerro sähköpostissa kuka olet, missä alablogissa hamsteroit ja mikä on nimimerkkisi siellä. Jos haluat ohjeen Ravelrykirjastoosi, mainitse myös Ravelry-käyttäjätunnuksesi, niin laitan siellä lahjalinkin. Mikäli et ole Ravelryssä tai muusta syystä haluat ohjepdf:n erillisenä, saat erillisen kertakäyttöisen linkin ohjeeseen. Mainitse silloin, haluatko suomen- vai englanninkielisen ohjeen, koska kertakäyttölinkit ovat tiedosto- eivätkä ohjekohtaisia.

(image)

Tämä tarjous on voimassa tämän vuoden lankahamsterien osallistujille koko kisan ajan eli helmikuun loppuun asti. Reippaasti siis ohjetta pyytämään, mikäli sukatuttaa!

Ylihamsteritar menee nyt iltapalalle, iltapesulle ja nukkumaan. Huomenna ilmestyy sitten jossakin vaiheessa päivää ensimmäinen virallinen viikkoraportti ja nähdään, mitä kulutuskisalle kuuluu!Tili auki!

2011-02-07T09:07:39.610+02:00

Päähamsterittarellakin on viiemin grammatili auki: yöllä Superbowlia katsellessa valmistui sukkapari, joka painaa 65 grammaa. Parempia kuvia on luvassa huomenna tai ylihuomenna, jahka sukat on vielä kasteltu, kuivatettu ja sitten kuvattu vastaanottajan jalassa. Näistä on joka tapauksessa luvassa hamstereille mahdollisuus pyytää itselleen ilmaiskappale ohjetta, jahka saan kuvattua.

(image)

Sukkien työnimi on Dragonfly Rib Socks eli kotoisammin ehkä sudenkorentosukat? Lanka on Lang Yarnsin Jawoll Magic -sukkalankaa, joka on hieman pörröistä mmutta oikein miellyttävää neuloa.Viikkoraportinpoikanen

2011-02-03T08:18:14.629+02:00

Hyvät hamsterit!

Torstaisin tulee normaalisti jonkinlaista viikkoraporttia, mutta koska olemme vasta aloittaneet urakan kirjoittelen tällä viikolla vasta tällaisen pienen viikkoraportinpoikasen.

Loppujen lopuksi meitä tuli laskujeni mukaan päähamsteritar mukaanluettuna pyöreät sata hamsteria. Se on oikein hyvä luku! Olen alkaneen kuun mittaan ilahtuneesti myös katsellut sitä, kuinka erilaisia hamstereita jälleen on mukana. Koululaisesta eläkeläiseen ja parin lankakilon minihamsterista kolmenumeroisiin kilomääriin. Lisäksi meitä on vielä mukavasti eri puolilta maata.

Suurimmalla osalla hamstereita on vielä ensimmäiset työt puikoilla tai kenties kuunvaihteen aikaisempien projektien viimeistely menossa ja olipa yksi hamsteriparka onnistunut jo hankkimaan itselleen lääkärin määräyksen lepuuttaa kroppaansa loppuviikko, mutta jotkut hamsterit ovat onnistuneet tempaisemaan itselleen grammoja jopa ensimmäisenä hamsteripäivänä. Pariin projektiin kiinnitin erityisesti huomiota: Vynne nelosblogista teki aivan ihanan väriset paksut lapaset heti helmikuun ensimmäisenä päivänä ja Tristis vitosblogista yllätti minut saamalla ensimmäisenä päivänä aikaiseksi kokonaisen vaatteen!

Useita pieniä projekteja on jo ilmoiteltu ahkerasti, patakinnasta ja pannulappua, lapasia, pääpantoja ja vauvan myssy. Ihastuttavan moni hamsteri on myös saanut projekteistaan valokuvia. Kuten aikaisempinakin vuosina, ei kuvaaminen ole pakollista koska kaikilla ei vain ole minkäänlaista kameraa, mutta jos kuva on mahdollista saada se elävöittää aina hamsteriblogia. Jos kuva on, mutta sen liittäminen hamsteriblogiin ei onnistu, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä joko minuun tai oman blogin apuemoon, teknisiä ongelmia voidaan aina pähkäillä yhdessä.

Ensi viikolla on sitten luvassa ensimmäinen varsinainen raportti, jossa katsotaan kulutuskisan väliaikatilanne ja tutkaillaan, ovatko kaikki hamsterit vielä menossa mukana. Siihen saakka puikot kilkkaamaan ja pysykää kaukana lankakauppojen houkutuksista!Viimein puikkoihin myös pääblogissa

2011-02-02T17:58:30.077+02:00

Ollaan jo toisen hamsteripäivän illassa, mutta pääsin puikkoihin vasta nyt. Tekeillä oli nimittäin kuunvaihteessa itselleni sukkapari, jonka halusin pois alta että saan 2,5 -milliset lempisukkapuikkoni vapaiksi. Nyt sain luotua kärjen sukkaan, josta on kehkeytymässä uusi Ravelry-ohje.

Mieleeni tuli, että hamsteritkin kenties arvostaisivat. Ohje siis menee myyntiin, mutta näin julkisena yllykkeenä itselleni lupaan, että mikäli valmista tulee tarpeeksi pikaisesti, tulee ohje lankahamstereiden saataville ilmaiseksi helmikuun ajan. Saa siis pitää peukkuja, että täällä on runsaasti neuleaikaa! Ohjeesta on olemassa raakaversio yhteen kokoon suomeksi, mutta teen neulomisen ohella sarjoituksen kahteen muuhunkin kokoon ja lopullinen ohje on englanniksi. Miltäs kuulostaa?Lähtölaukaus!

2011-02-01T00:00:38.305+02:00

Hyvät hamsterit! On puoliyö ja helmikuu on alkanut. Lankahamsterit 2011 on siis käynnissä. Puikot ja langat esiin, nyt saa aloittaa!Lankahamsterien 2011 säännöt

2011-01-31T16:54:33.585+02:00

Wiralliset lankahamsterisäännöt 20111. Allekirjoittanut varaa jälleen kerran kisan emäntänä itselleen oikeuden olla ylituomari ja -diktaattori. Säännöistä voi keskustella, mutta minä pidän itselläni viimeisen sanan.2. Kisan aikana osallistujat eivät saa ostaa uutta lankaa, eikä lankaostoon langennut kilpailija ole mukana kisaamassa pääpalkinnosta eikä muiden palkintojen arvonnoissa. Myös nettikaupasta tai vastaavasta tilaaminen kisan aikana on osto, vaikka lankojen toimitus olisi vasta helmikuun jälkeen. Vastaavasti aiemmin tilattuja lankoja ei lasketa ostoksi, vaikka posti ehtisikin toimittaa langat perille vasta kisan alettua. Kuten myös viime vuonna, lanka- ja kuituklubeihin saa kuulua hamstereista huolimatta, mikäli klubiin on liitytty ennen hamsterikuuta. Lankaa saa tarvittaessa ostaa tilaustyötä varten, mutta näitä lankoja ja valmista työtä ei lasketa kisaan kuuluviksi.3. Lankahamsterikisassa kilvoitellaan periaatteessa käsinneulonnan alalla, mutta myös virkattuja töitä voi tänäkin vuonna laskea mukaan. Vaikka lankojen lahjoittaminen esimerkiksi hyväntekeväisyyteen on mainio ja kannatettava asia, ei tällaista lankavaraston kutistamista lasketa mukaan tähän kisaan. Koneneuleita ei voi laskea mukaan, mutta jos viimeistelee ikuisuusprojektin, käsintehdyistä osuuksista voi normaalisti anoa ikuisuusprojektibonuksia.4. Kisaan lasketaan mukaan työt, jotka aloitetaan aikaisintaan 1.2. ja viimeistellään viimeistään 28.2.2011 keskiyöllä. Poikkeuksena tästä ovat ikuisuusprojektit, joiden viimeistelystä saa 50-200 grammaa bonuspisteitä. Ylituomari myöntää bonuspisteet kilpailijan anomuksen perusteella. Kilpailijat saavat omien neulomistottumustensa perusteella määritellä itse, mitä töitä pitävät ikuisuusprojekteina. Keskeneräisen tai epäonnistuneen työn purkamisesta voi halutessaan saada 50 grammaa sympatiabonusta, vaikka työn purkaminen reaalisesti pikemminkin lisää kuin vähentää lankavarastoa.5. Vain täysin valmiit työt lasketaan, eli grammat voi ilmoittaa vasta kun neule on valmiiksi koottu ja langat päätelty. Poikkeuksena kuitenkin peittotilkut: yksittäinen peittotilkku lasketaan valmiiksi työksi. (Jos kisan aikana vielä ehtii koota tilkut peitoksi, ei tietenkään voi laskea grammoja kahteen kertaan.) Parilliset neuleet kuten sukat ja lapaset lasketaan vain pareina, eli yhdestä valmistuneesta sukasta ei voi laskea grammoja (ellei sukka ole menossa yksijalkaiselle vastaanottajalle).EDIT: Säännöissä vilahtivat aikaisemmin vaakatilkut, mutta Vaaka RY:n tilkkupeittoprojekti on loppunut.6. Jokainen huolehtii itse kuluttamansa lankamäärän ilmoittamisesta. Mikäli käytössä ei ole keittiövaakaa tai vastaavaa, kulutettujen lankojen määrä arvioidaan 50 gramman tarkkuudella omantunnon mukaan. (Vihjeenä viime vuosilta: lähikaupan hedelmävaaka toimii mainiosti varsinkin suurempien töiden punnitsemiseen.)7. Eniten lankaa kuluttanut saa pienen palkinnon. Jos useampi kilpailija kuluttaa täsmälleen saman verran, pääpalkinto arvotaan näiden eniten kuluttaneiden kesken. Pääpalkinnon lisäksi arvotaan kannustuspalkinto muiden kilpailijoiden kesken. Muitakin palkintoja on mahdollisesti luvassa.8. Kilpailuun osallistujilta toivotaan sopivaa annosta leikkimieltä, rehellisyyttä raportointien suhteen sekä iloista ja kannustavaa asennetta.Tämän vuoden viimeinen ilmoittautumispäivä on huomenna eli perjantaina 27.1., ja sitten jaan reippahille apuemännille listat siitä ketä alablogeihin tulee kutsua. Ellei viikonlopun aikana kolahda blogikutsua postilaatikkoon, ota yhteys minuun jos kuvittelet kuitenkin ilm[...]Emäntäkin esittäytyy

2011-01-31T10:28:40.117+02:00

Alablogeissa ovat näemmä esittelyt päässeet hyvään vauhtiin! Kirjoitelkaa kaikki reippaasti muutama rivi itsestänne omaan alagblogiinne, niin tiedämme ketkä kaikki ovat liittyneet seuraan. Kutosblogissa odottelen vielä kuittausta sille, kumpi kahdesta mahdollisesta apuemosta ottaa blogin siipiensä suojaan, mutta älkää huoliko, teillekin on siis tulossa ihan oma emäntä. :)

Minä olen siis Kristel, ja olen lankahamsteri. Täytän keväämmällä 35 vuotta ja asustelen pankin omistamassa kolmiossa Espoossa miehen, 6- ja 4-vuotiaiden lasten sekä kissan kanssa. Neulomisen lisäksi harrastan muun muassa roolipelejä ja satunnaista fiktion kirjoittamista sekä viimeiset pari vuotta työnhakua. Teologian maisterin tutkinto ja muutama kotona lasten kanssa vietetty vuosi on kuitenkin näemmä huono yhdistelmä, joten minulle jää paljon aikaa esimerkiksi neulesuunnitteluun.

Tämä on laskujeni mukaan seitsemäs vuosi kun emännöin ja tuomaroin tempausta, sillä ensimmäisen kerran lankahamstereita kisattiin jo 2005. Silloin hamstereita oli sen verran vähän, että mahduimme kaikki tähän pääblogiin! Suurimpana vuonna 2007 meitä oli seitsemän blogillista. Ne, jotka lukevat omaa blogiani Elämänlankaa saavat osittain muuten kiittää tästä myös lankahamstereita, sillä täällä kokeilin bloggeria ensimmäisen kerran ja totesin bloginpidon mukavaksi puuhaksi.

Perinteisesti en ole itse saanut hamsterikuussa kovin paljon valmista, sillä emännöiminen syö aivan yllättävän paljon aikaa ja lisäksi neulon itse mielellään ohuista langoista. Tämän huomasin taas eräänä päivänä kun kaivelin lankavarastoani aikeena korvata puhki kulunut villapusero: ainakin viiteen puseroon löytyi kyllä ohkaista puserolankaa, siis noin kolmosen puikoilla neulottavaa (ja sukka- ja huivilankoja vaikka kuinka), mutta paksumpia puserolankoja sai etsiskellä kissojen ja koirien kanssa. Kyllä niitä paksumpiakin sitten muutama puserolline löytyi. Tästä voinee päätellä, että lankavarasto ei ole aivan pikkuruinen, taso on asettunut mukavasti jonnekin pyöreästi kolmenkymmenen kilon kieppeille.

Tällä hetkellä minulla on puikoilla sukkapari, jota kovasti yritän edistää niin, että pääsisin mahdollisimman pian helmikuun alettua neulomaan, tadaa, sukkia. Jonossa on useampi pari, ja lisäksi on mahdollisesti neulottava myssyä, kaulaliinaa ja huivia. Saa nähdä, aloitanko taas monta projektia enkä sitten saa mitään valmiiksi.

Iloista hamsteroinnin odotusta kaikille: tätä kirjoittaessani lähtölaukaukseen on enää 13 ja puoli tuntia jäljellä!Bloginappi

2011-01-30T21:28:20.235+02:00

Hyvät hamsterit! Lankahamsterit-blogi ylpeänä esittää: bloginappi. Sain tällä kertaa useita erilaisia hyviä bloginappiehdotuksia, joista sitten loppujen lopuksi päädyin tuohon hamsterikuvaan. Joskus hamsterinapissa on ollut kuulemma vääränlaisia pieniä jyrsijöitä, mutta nyt minulle vakuutettiin tämän kuvan esittävän aivan aitoa hamsteria. Kuvan voi siis täältä kopioida omaan blogiinsa koristeeksi.

Vielä huomenna ehtii viimeiset hätäiset lankashoppailut, jos lankahammasta ennen hamsterikuun alkua kolottaa. Sitten koittaa helmikuu!Ilmoittautuminen on sulkeutunut!

2011-01-29T07:35:34.238+02:00

Hyvät hamsterit, ilmoittautuminen on sulkeutunut. Lankahamstereita on tänä vuonna ilmoittautunut yhteensä 95 ja sitten toki minä päähamsterittarena. Myös reippaita apuemäntiä ilmoittautui useita, vaikka jossain vaiheessa vähän hirvittikin.

Viikonlopun aikana voitte odottaa saavanne kutsun johonkin hamsteri-alablogeista. Prosessia saattaa hieman hidastaa se, että minulle iski tappoflunssa ja toinen jälkikasvuistakin keikkui eilen liki 39 asteen kuumeesssa. Jos kutsua siis ei aivan heti kuulu, sähköpostiin ei vastata tai blogi on viikonloppuna hiljainen, antakee armoa! Myös hamsteribloginappeja ilmaantuu tarjolle vähitellen ennen helmikuun alkua, mutta tietysti riippuen siitä nouseeko oma kuume kuinka korkealle.

Jos kutsua alablogiin ei tule maanantai-iltapäivään mennessä, laittakaa sitten sähköpostia osoitteeseen kristel@iki.fi niin katsotaan yhdessä, missä virhe. Esimerkiksi monet automaattiset roskapostifiltterit karsivat bloggerin tekemän englanninkielisen viestin suoraan roskiin.

Nyt on aika kaivella lankoja ja ohjekirjoja esiin ja alkaa suunnitella! Lähtölaukaus kajahtaa sitten helmikuun alkaessa.Hamsteriuutisia

2011-01-16T21:57:37.915+02:00

Tervehdys! Hamstereita on ilmoittautunut jo yli 40, eli ilmeisesti kysyntää tosiaan edelleen on ja tempaus kannattaa järjestää. Ilmoittautua voi edelleen edellisessä merkinnässä olevien ohjeiden mukaisesti. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 28.1. niin voin sitten viikonloppuna jakaa hamsteriryhmät.

Samoilla säännöillä mennään kuin edellisvuosina, eli näin tiivistettynä osallistujat eivät saa ostaa helmikuun aikana lankaa ja tämän lisäksi kisataan siitä, kuka neuloo grammamääräisesti eniten lankaa pois varastostaan kuukauden aikaan. Hamsterityöt on aloitettava ja lopetettava hamsterikuun aikana, mutta ikuisuusprojektien viimeistelystä saa taas bonuksia. Olen saanut lisäksi muutaman tarjouksen palkinnoista, joten sekin näyttäisi olevan hoidossa.

Apuemäntäinnokkaita on ollut hieman edellisvuosia vähemmän, siihen hommaan saa ilmiantaa itsensä mieluusti ihan siltä varalta että vielä tulee osallistujaryntäys. Apuemännöintiin siis kuuluu yhden alablogin eli noin 20 hamsterin neuletulosten laskeminen ja raportoiminen ylihamsterittarelle kerran viikossa (viime vuosina raportointipäivä on ollut keskiviikko ja olen itse julkaissut väliaikatiedotteen tässä pääblogissa torstaisin) sekä sitten maaliskuun 1. päivänä oman bloginsa loppuraportin tekeminen. Apuemännän ei tarvitse tuomaroida mitään ongelmakysymyksiä, mutta emot seurailevat emännöimäänsä blogia niin, että osaavat huomauttaa minulle jos tulee jotain sääntökysymyksiä esiin. Rohkeasti siis ilmoittautumaan siihenkin! Mikäli innokkaita tulee enemmän kuin alablogeja, voi pari apuemoa jäädä varaemänniksi jotka hälytetään apuun jos joku emoista syystä tai toisesta joutuu jättäytymään kesken hamsterikuun pois.

Tänäkin vuonna olisi mukava saada uusi lankahamsteri-bloginappi. Jos inspiraatio iskee, saa bloginapin askarrella ja lähettää minulle osoitteeseen kristel@iki.fi niin laitan saadut napit tarjolle hamstereiden käyttöön.Lankahamsterit tulee taas

2011-01-10T08:39:06.032+02:00

Hei hamsterit!

Tänä vuonna kyselyjä hamstereista on tullut melko vähän, ja jo viime vuonna turnausväsymystä tuntui olevan ilmassa. Testataanpa kuitenkin, jatkuuko perinne: mikäli haluat osallistua lankahamstereihin, laita minulle ilmoittautumisviesti otsikolla "Lankahamsterit 2011" osoitteeseen kristel@iki.fi . Jos et halua blogger-kutsua samaan sähköpostiosoitteeseen, josta viestisi tulee, kerro viestissä mihin mailiosoitteeseen kutsun voi lähettää. Mitään muita tietoja ei ilmoittautumiseen tarvita. Jos olet käytettävissä myös apuemännäksi, otsikoi viestisi "Lankahamsterit 2011, apuemäntä".

Hamsterit on tänä vuonna jälleen helmikuussa ja säännöt ovat samat kuin ennenkin, niistä sitten jotain virallista lisää myöhemmin.Finaali

2010-04-04T08:06:05.355+03:00

Hyvät hamsterit!

Tämänkinvuotinen hamsterikisa on saatu kunnialla loppuun, ja voittaja on selvillä. Näin pääsiäisen kunniaksi onkin hyvä pitää Lankahamstereiden tämän vuoden suuret palkintojuhlallisuudet.

Aivan huikealla 6300 gramman kulutuksella kisan kärkeen kiilasi tänä vuonna Lentsu. Uskomaton suoritus!

Jokavuotinen kaikkien kisassa loppuun asti pysyneiden kesken arvottu kakkospalkinto meni satunnaislukugeneraattorin avustuksella Mymmelille.

Lentsu ja Mymmeli, laittakaa minulle sähköpostitse osoitetietonne osoitteeseen kristel@iki.fi niin palkinnot saapuvat sitten jossain vaiheessa.

Tänä vuonna kisaa sponsoroi Puputsin puoti. Puodin nappipalkinto menee Juulille. Juuli, ota yhteyttä suoraan Puputsin puodin asiakaspalveluun, asiakaspalvelu@puputsinpuoti.com.

Tinttamarelli lahjoitti totuttuun tapaan useamman pienen palkinnon. Satunnaislukugeneraattori suosi Ziljaa, joka saa kerän Silk Garden Sockia. Tinttamarellin pikkuhamsteripalkinnon, kerän Mini Palettia, saa Mci. Hyväntekeväisyysneulepalkinto menee Inkerille, joka neuloi kuukauden aikana yli 70 sytomyssyä ja ansaitsee tällä kerän Stepiä. Tinttamarellin palkintojen voittajat, ottakaa yhteys suoraan Pirreen, info@tinttamarelli.fi. Koska palkintoja on useita, kertokaa myös minkä palkinnoista voititte.

Lopuksi vielä yksi perinteinen palkinto: Inkeri lahjoittaa tänäkin vuonna kirjan kaikkien hamstereiden kesken arvottavaksi. Tämä arpa suosi Äiti-Puffaa. Lähetä minulle osoittetietosi, kristel@iki.fi, niin välitän ne Inkerille.

Vielä kerran paljon kiitoksia kaikille osallistujille, ja suurensuuret erikoiskiitokset kaikille apuemännille! Ilman teitä tämä sirkus ei olisi mahdollinen, ja erityisesti tänä vuonna sairastellessani kaiken maailman nuhakuumeet hamsterikuun aikana huomasin että on ihana kun ei tarvitse stressata siitä ovatko hamsterit hyvällä hoidolla. Aplodit kaikille!

Ensi vuonna yritetään saada hamsterikuu takaisin perinteiselle paikalleen helmikuulle, mikäli innokkaita osallistujia riittää. Siihen asti onkin hyvä kartuttaa lankavarastoja että on, millä kilpailla, eikös vain? ;) Hyvää pääsiäistä kaikille, ja ensi vuoteen!Pikaisesti ohimennen...

2010-04-02T09:30:56.735+03:00

Kiitos kaikille hamstereille, kisa on kova ja grammamäärät kasvavat joka vuosi! Suuret palkintojenjakojuhlallisuudet tulevat tässä pääsiäisen pyhinä, vielä pitää tarkistella parit erityisin perustein annettavaa palkintoa, ja varmistaa että kaikki apuemot ovat laskeneet blogiensa varmasti lopulliset saldot. Tarkkailkaa siis tätä blogia. :)Viimeinen hamsteripäivä!

2010-03-31T09:43:03.921+03:00

Rakkaat hamsterit! Tänään on maaliskuun viimeinen päivä, joten vielä ehtii puikot sauhuten tikuttaa ihan sinne puoleenyöhön asti. Muistakaa raportoida viimeiset työnne sitten omaan alablogiin mahdollisimman pian, apuemot ilmoittelevat koska koostavat viimeiset raporttinsa. Huikeita määriä on taas lankaa kulunut, ja hauskaa on seurata tilannetta. Mahtaako joku musta hevonen tempaista vielä takataskustaan virkatun parisängyn peiton viime metreillä?

Tsemppiä loppumetreille! Palkintojen jako seuraa sitten loppuraporttien jälkeen, ehkä jo huomenna mutta viimeistään pääsiäisen pyhinä!