Subscribe: Eurogamer - Nintendo DS
http://www.eurogamer.dk/rss/eurogamer_ds_feed.rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Danish
Tags:
denne  deres  han  hellip  man  mario  med  nintendo  nye  også  pokémon    read hellip  read  spil    var 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Eurogamer - Nintendo DS

Eurogamer.dkEurogamer er det største privatejede spilwebsite i Europa, som leverer nyheder, artikler, video, billeder m.m.Published: Tue, 20 Mar 2018 03:47:21 +0100

Last Build Date: Tue, 20 Mar 2018 03:47:21 +0100

 Rådhusklokkerne i Oslo spiller Mario-temaet

Mon, 11 Jan 2016 12:50:00 +0100

(image)

Oslos rådhus er kendt for at spille alverdens melodier. Og nu har det netop fået ny spilleliste. Og det betyder, at du hver dag klokken 20:00 kan høre super mario temasangen, hvis du tilfældigvis skulle passere rådhuset i Oslo.

Men det stopper ikke her. Hvis du spoler tiden frem til klokken 23:00, spiller rådhuset den 'Subwoofer Lullaby' af C14. Sandsynligvis det mest mindeværdige nummer fra Minecrafts soundtrack.

Morgenen starter med det fam'se Harry Potter tema klokken 08:00. Middag markeres af John Lennons Imagine. Og aftenen ringes ind af Electricity med Motörhead.

Read more…
Blind gamer gennemfører Zelda

Mon, 04 Jan 2016 15:42:00 +0100

(image)

Det tog hele fem år, før Terry Garrett fik gennemført klassikeren The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Hvad der gør hans sejr endnu mere speciel er, at han er blind. Garrett startede Ocarina of Time tilbage i 2011, sammen med lanceringen af en YouTube-serie, der var designet til at vise, at han var i stand til at gennemføre spil (og han havde før gennemført Oddworld: Abe's Oddysee).

Måden han gør det på er, at han ved hjælp af in-game lyd finder ud af, hvor han er i det virtuelle miljø. Højtalerne er placeret strategisk foran ham, og i Zelda fortæller de ham hvor fjender befinder sig og når våben rammer vægge. Han spiller desuden en emuleret version af Ocarina of Time, og gør flittigt brug af savegames for at kæmpe sig fremad.

Read more…
Redaktionen: Tillykke, Super Mario!

Tue, 15 Sep 2015 11:09:00 +0200

(image)

D. 13 september 1985 udkom et spil, der ændrede computerspil for evigt. Super Mario Bros er og bliver en enorm klassiker og et spil, der nærmest egenhændigt reddede en branche i krise og satte Nintendo på landkortet. Det var ikke Marios første optræden i spil, men det var der, hvor han trådte i karakter. Derfor ønsker redaktionen her et varmt tillykke med de 30 år til Super Mario Bros.

Nintendos kulørte maskot Mario bliver normalt hyldet for sin evne til at samle mennesker, børn som voksne, foran skærmen i fælles leg på tværs af generationer. På mit fritidshjem fungerede han dog snarere som videospillenes svar på Prins Ferdinand, og var således omdrejningspunktet for og startskuddet på en glohed, rivaliserende konflikt. Det var ikke Europas skæbne, der stod på spil, men om de usle hunde fra Kamelen på første sal med deres Nintendo 64 eller de noble PlayStation-børn fra Skattekammeret i stuen triumferede i at have fået den sejeste konsol. Slaget var desværre allerede afgjort på forhånd. Selvom vi fra Skattekammeret, som stolte og trodsige skotter, indledningsvist vendte vores nøgne bag i retning af deres Nintendo 64, måtte vi sande at Crash Bandicoot bare ikke var nær så slagkraftig som ham den italienske skæggede bandit. Allerede efter få uger, måtte vi duknakkede skrive os op på listen til spilletid på første sal, så vi kunne smage bare lidt af Nintendos trolddom. Det river til den dag i dag stadig lidt arrigt i min ene øjenvig, når jeg hører hans hånlige, sejrende ord 'It's a-me, Mario!'

Super Mario Bros var en fuldkommen overvældende oplevelse. Platformsspil var ikke noget nyt, men dybden og variationen i de forskellige verdener var uhørt.

Read more…
Redaktionen: Farvel, Satoru Iwata

Fri, 17 Jul 2015 12:00:00 +0200

(image)

I lørdags, den 18. juli, sov Nintendo-direktør Satoru Iwata ind efter længere tids sygdom.

Han blev 55 år gammel.

Få har præget spilbranchen som Satoru Iwata, han var en af de allerstørste.

Read more…
Afdøde Satoru Iwata hyldes fra alle fronter

Mon, 13 Jul 2015 10:00:00 +0200

(image)

Det er en sorgens dag i spilbranchen, efter det i morges kom frem, at den mangeårige Nintendo-direktør Satoru Iwata er død, kun 55 år gammel, efter længere tids kræftsygdom.

Hele morgenen har de sociale medier været spækket med opdateringer, der hylder Iwata og hans utrolige bedrifter. En fælles hyldest fra de største ledere i branchen, fra konkurrenter og fans. Alle er enige om, at Iwata var noget helt specielt. Her følger et udpluk.

Read more…
Nintendo-direktør Satoru Iwata er død

Mon, 13 Jul 2015 09:00:00 +0200

(image)

Nintendos administrerende direktør og præsident Satoru Iwata er død, 55 år gammel.

Iwata drog det sidste åndedrag i lørdags, den 11. juli 2015, som følge af længere tids kræftsygdom.

Den karismatiske Nintendo-direktør startede karrieren som programmør for HAL Laboratories, hvor han er krediteret for titler så som Balloon Flight, EarthBound og Kirby.

Read more…
Redaktionen: Svamperigets superstjerner

Fri, 23 Jan 2015 15:00:00 +0100

(image)

Svamperiget, som vi kender fra Super Mario, er spækket med interessante figurer, fra de største helte til de ondeste slyngler. Den huser mange af spilbranchens mest ikoniske ansigter, og derfor fandt vi det nærliggende at tænke nærmere over, hvem der egentlig er vores favoritter.

Nedenfor følger redaktionens yndlingsfigurer fra Super Mario. Hvilken er din?

Prinsesse Peach pisser mig af. Hun bliver altid bortført, hun virker aldrig rigtig tilfreds med Marios monumentale anstrengelser, og hendes ultra-lyserøde firserlook skærer i øjnene.

Read more…
Araber sætter svimlende rekord for sin spilsamling

Thu, 27 Nov 2014 12:00:00 +0100

(image)

Der er dem, som køber et spil for kun uger senere at returnere det til Gamestop.

Så er der de af os, som nøjsomt arkiverer hver og et af vores spil, og som efterhånden har en betragtelig samling, der skal tælles på mere end to fingre.

... og så er der Ahmed bin Fahad, ny rekordholder for den største samling af Nintendo-spil og -merchandise i verden.

Read more…
Nintendo overvejer at fjerne region-locking

Mon, 03 Nov 2014 17:14:00 +0100

(image)

Dem af os der var med fra starten af, da de forskellige konsoller udkom, kender kun alt for godt til regionslåst indhold. Glædestårerne trillede ned i lårtykke stråler, medens man stod med sit nye spil i sine hænder. Denne hellige gral af underholdning skulle snart tages i brug, vinduer og døre skulle barrikeres, og den nærliggende bunker skulle tømmes for dåsemad. Det var tid til gaming.

Drømmen blev øjeblikkeligt knust, efter man fandt ud af, at ens spil ikke virkede med konsollen, fordi konsollen var købt lidt billigere på familierejsen til Japan eller USA.

Region-locking har historisk set eksisteret grundet omstændigheder fra sælgerens side, snarere end for kundens skyld. Blandt andet på grund af problemer der kan opstå, hvis et spil gør brug af indhold, hvor ophavsretten ikke dækker globalt.

Read more…
Nintendo fejrer 125-års fødselsdag i dag

Tue, 23 Sep 2014 19:34:00 +0200

(image)

Nintendo har efterhånden en lang og finurlig historie bag sig, og det er ikke noget at sige til, for firmaet fyldte i dag 125 år. Det ikke småting, og det synes Nintendo vel næppe selv.

I et firma der begyndte som producenter af kortspil til mafiosoer, og endda drev såkaldte "love hotels", så havde man vel ikke helt set videospil som værende fremtiden?

Det blev det dog til for Nintendo, og gudskelov for det. Uden Nintendo, så havde vi vel næppe haft kendte figurer som Samus, Mario, Link og Ness, for ikke at tale om konsoller som (S)NES, GameBoy og Wii.

Read more…
Du kan få is for dine voldelige spil i Californien

Fri, 19 Sep 2014 16:59:00 +0200

(image)

Bliver man træt af sine spil, så er det normalt at sælge dem for lidt kolde kontanter. Det skal dog ikke helt være sagen i en kommune i Californien, nærmere bestemt Marin County. Her har de lokale politikere fundet på en fin idé; byt dine voldelige spil for lidt is - og så er det endda Ben & Jerry's.

Ifølge Marin Independent Journal, så er det Ed Berberian, som er distriktsadvokat, der står bag det lidt anderledes initiativ.

Initiativet er et samarbejde mellem distriktet, Ben & Jerry's og Center for Domestic Peace (Center for Fredeligt Hjem, red). Borgerne i byen skal nemlig droppe den voldsomme fiktion, og i stedet bruge kræfterne på at nyde en god is. Det skal dog ikke indskrænkes til kun at være voldelige spil, der kan indleveres. Legetøjspistoler- og geværer kan også byttes for de søde sager, så man kan roligt sige at man går efter en mere fredelig mentalitet i Marin County.

Read more…
Nintendos nye IP lader Abraham Lincoln lede dig i kamp

Thu, 12 Jun 2014 15:01:00 +0200

(image)

Der var nok ikke mange, der havde forestillet sig hvad Nintendo ville annoncere som deres nye IP ved E3, men afsløringen faldt på et koncept der både indeholder velkendte elementer, men ligeledes meget nyt. Dette nye projekt hedder Code Name: STEAM. En mærkværdig blanding af cel-shadet grafik, steampunk tema, aliens og turbaseret strategi. Og så foregår det hele i London.

Spillet udvikles af Intelligent Systems, bedst kendt fra serier som Fire Emblem, Wars og Paper Mario. Vi kan derfor forvente solidt gameplay fra folkene bag.

I Code Name: STEAM foregår spillet som sagt på turbaseret manér, men det hele foregår i tredejpersonsperspektiv, hvor hver bevægelse og skud der foretages, fratrækkes fra dine "turn points". Valget faldt på denne vinkel, for at gøre spillet tilgængeligt for de fleste, og samtidig drage kameraet ned i højde på de individuelle enheder.

Read more…
Final Fantasy III sniger sig på Steam

Mon, 12 May 2014 14:50:00 +0200

(image)

NES-klassikeren Final Fantasy nåede aldrig Europa ved sin oprindelige udgivelse i start-80'erne, men det er der i den grad rådet bod på i mellemtiden, med udgivelser til Nintedo DS i 2006, og sidenhen til PSP, iOS, Android og sågar Windows Phone, som ellers ofte forbigåes.

Spillet har nu endelig bebudet sin ankomst på PC via Steam, og lover i den forbindelse forbedret grafik, Steam spillekort, nye designs til Job Mastery Cards, og Steam Achievements. Udgivelsesdatoen kommer man ikke nærmere end et "Kommer snart", og der er heller ingen forlydender om pris, men de to seneste genudgivelser på PC fra serien, VII og VIII, koster hver 12,99 €.

For at undgå skuffelser er det måske på sin plads at nævne, at der ikke er tale om Final Fantasy VI til SNES, som blev kaldt III ved sin amerikanske udgave, og heller ikke nåede forbi Europa før udgivelsen på Playstation i 2002. Er det denne version der tænder den helt store nostalgiske flamme i dig, må du ty til Android eller iOS, i hvert fald indtil videre.

Read more…
Historien om Nintendo - Del 3: Fra DS til Wii U og fremtiden

Sat, 10 May 2014 22:18:00 +0200

(image)

Vi er nu nået til tredje og sidste del af sagaen om Nintendo, hvor vi vil se på de håndholdte konsoller i DS-serien, Wii og Wii U, og slutte af med et forsigtigt kig på, hvorledes fremtiden kan tegne sig for Mario og vennerne.

Nye læsere kan starte med del 1, hvor vi ser på den spæde begyndelse frem til NES, og del 2, hvor vi fortæller om Game Boy frem til Gamecube.

Nintendo DS

Read more…
Historien om Nintendo - Del 1: Begyndelsen

Fri, 25 Apr 2014 20:24:00 +0200

(image)

Nintendo kan i denne uge fejre 25-års jubilæum for sin Game Boy, som tog verden med storm, og som er blandt de bedst sælgende konsoller nogensinde.

Nintendo er dog andet og meget mere end blot Game Boy. Man skal søge langt og længe for at møde en person, som ikke ved hvem Mario er, og hver gang et nyt Zelda spil sendes på gaden, er der utæmmet eufori i store gaming-kredse. Nintendo er i det hele taget en kolos i spilverdenen, og hver gang de foretager sig noget, har det stor indvirkning på det øvrige gaming-landskab.

Vi vil i denne artikel-serie se på, hvordan Nintendo har opnået den position de nyder i dag, på godt og ondt. Denne første artikel vil handle om Nintendos start, og til og med tiden omkring NES. Del 2 vil fokusere på Game Boy og frem til Gamecube. 3. og sidste del kommer til at dreje sig om Wii, Wii U og 3DS/2DS, godt krydret med hovedløse gætterier omkring hvordan fremtiden vil se ud for den japanske gigant.

Read more…
GameSpy trækker stikket på deres servere

Tue, 22 Apr 2014 22:45:00 +0200

(image)

GameSpy har annonceret at de trækker stikket på deres servere den 31. maj. Det betyder at den ellers så kendte service, endegyldigt takker af, efter mange år på bagen - faktisk helt fra 1996.

De titler der bliver påvirket af nedlukningen løber op i flere hundrede, og kan ses her - men dog påvirkes titlerne på forskellige måder. Man skal dog ikke være helt bekymret for, at man vil gå glip af online-funktionaliteten hos Battlefield: Bad Company, da EA har udtalt at de vil finde på alternativer til deres respektive titler.

Nedlukningen skyldes at GameSpy - som så meget andet - måtte bukke under for aldringens strenge hånd. Heldigvis for mange - både fans af , så har flere af de påvirkede titler været forberedte, og derfor rykket videre til nye hosting-muligheder.

Read more…
Mød Danmarks eneste Pokémon-streamer

Sat, 22 Mar 2014 11:00:00 +0100

(image)

Længe inden Twitch Plays Pokémon blev et internationalt fænomen med tusindevis af seere, kunne man finde en dansker på Twitch, som var i fuld gang med at avle de perfekte Pokémon, og i øvrigt delte ud til højre og venstre af tips, strategier og Pokémon han ikke lige havde brug for.

Eurogamer fangede den travle herre til et kort interview om blandt andet det at spille Pokémon på konkurrenceniveau.

Hvad hedder du, og hvad kan folk finde dig som på Twitch og evt. in-game?

Read more…
Ni No Kuni er nu blevet solgt i 1.1 millioner eksemplarer

Fri, 07 Mar 2014 18:47:00 +0100

(image)

Namco Bandai har annonceret at deres fantastiske japanske rollespil, Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, nu er blevet langet over den virtuelle disk hele 1,1 mio gange.

Læg så salget af DS-versionen til (desværre kun udgivet i Japan) og franchise-salget som helhed, ryger op på over 1,7 mio.

Disse tal er kopier af spillet der er blevet sendt til forhandlere, og ikke hvor mange der rent faktisk er solgt til kunder, men da eksemplarer af spillet forbliver vanskelige at finde - tyder noget på, at det faktiske salg ikke er meget anderledes.

Read more…
Nintendo lukker ned for Wii og DS' onlinetjenester

Thu, 27 Feb 2014 18:07:00 +0100

(image)

Nintendo vil lukke ned for sin aldrende Nintendo Wi-Fi-forbindelsestjeneste den 20. maj, hvilket vil gøre en ende på brugen af ​​online-funktioner, i et stort udvalg af spil.

Wii-titler såsom Smash Bros Brawl, Animal Crossing: Let's Go to the City og Mario Kart Wii vil miste deres online multiplayer, matchmaking og leaderboard-understøttelse.

Påvirkede DS-spil vil omfatte Mario Kart DS, Metroid Prime Hunters, Animal Crossing: Wild World og omkring et dusin Pokémon titler.

Read more…
Nintendo undskylder for jule-fejl

Fri, 03 Jan 2014 08:00:00 +0100

(image)

Nintendo undskylder for at deres eShop ikke fungerede ordenligt henover julen og at de som følge at dette, er blevet nødt til at udskyde udgivelsen af Pokemon Bank og Poke Transporter.

Hvornår disse Apps, som originalt var sat til at udkomme d. 27. december, bliver udgivet, kommenterede Nintendo ikke yderligere på.

Den gode nyhed er dog, at eShoppen igen er oppe at køre, uden problemer.

Read more…
Top 5 Seje Pokemon Gym Leaders

Fri, 20 Dec 2013 11:06:00 +0100

(image)

Pokémon spillene er rare. Der er farverige, stærkt befolkede af søde væsener man kan gøre sig gode venner med, og hele verden lader til at dreje sig om, hvor rart folk har det sammen med deres pokémon kompagnoner.

Og netop fordi de her spil er så rare og søde kan det være nemt at glemme, at vi altså har at gøre med folk, der drager ud i verden, fanger monstre med overnaturlige kræfter og træner dem til at følge deres ordrer. Det er svært nok at træne dyr i forvejen - forstil dig, hvis din hund kunne spyde ild eller give dig elektrisk stød!

Så det er ikke for sjov, at man i hvert spil må besejre otte Gym Leaders for at bevise sit værd, før man overhovedet kan forsøge at vinde mesterskabet. Dette er de Pokémon trænere, der har gjort sig bemærket nok til at kunne være kvalitetsdommere af andre trænere gennem hæsblæsende kamp. Så det er ikke overraskende, at der er en bunke virkelig seje typer iblandt. Og denne liste vil gennemgå et par af de sejeste.

Read more…
Når Pokemon designs løber løbsk

Thu, 19 Dec 2013 11:15:00 +0100

(image)

Blandt Pokémon fans finder man mange, der vil påstå, at serien løb tør for ideer til nye pokémon for længe siden, og har nedværdiget sig til bare at smide ansigter på tilfældige objekter (mens de med glæde ignorerer, at der også var en række af de gamle pokémon der var lige sådan, men det er en anden diskussion).

Denne påstand har flash animatoren RubberNinja her valgt at sætte sit eget noget sarkastiske spin på, da han forestiller sig hvor langt den næste Pokémon generation kunne gå i den retning i en mildest talt vanvittig lille tegnefilm. Mød Bang-Bang og Weeniepuss!

src="//www.youtube.com/embed/EZCfJqr7Eao" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Read more…
Dementium 2 HD dukker op på Steam

Wed, 18 Dec 2013 10:31:00 +0100

(image)

Det er en stor dag for Renegade Kid. Både deres first person shooter/horror spil, Dementium 2, og deres retro platformer, Mutant Mudds, har nu fået forbedrede versioner udgivet på nye platforme.

Den mest spændende udgivelse for de fleste vil nok være Dementium 2 HD, den forberede PC udgave af deres horror spil til DS fra 2010. Denne HD genudgivelse kan fås på Steam for 10,49€ frem til den 2. januar, hvorefter det vil koste 13,99$ og har stærkt forbedret belysning, karakter modeller og lyd og har tilføjet gameplay elementer, der ikke havde kunnet lade sig gøre med DS'ens d-pad.

Den engelske EG medarbejder Matt Edwards skrev engang om spillet at "Dementium 2 er et af de bedre survival horror oplevelser på en platform, der ikke er kendt for at passe særligt godt til genren," i sin rimeligt positive Dementium 2 anmeldelse. Han skriver dog også at "det ikke gør nok for at føles særligt inspireret eller originalt."

Read more…
Pokémon Bank-app'en lanceres i denne måned

Mon, 16 Dec 2013 07:30:00 +0100

(image)

Nintendo har netop offentliggjort, at deres Pokémon Bank-app, der lader spillere overføre deres nuttede små krigere, bliver lanceret via 3DS' eShop, d. 27. december.

Pokémon Bank giver spillere muligheden for at rokere rundt på op til 3000 Pokémons. De vil også være i stand til at overføre Pokémons mellem Pokémon X og Pokémon Y, på den samme 3DS.

Med Pokémon Banks app'en - Poké Transporter, vil spillere yderligere være i stand til at overføre deres kreaturer fra Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2, og Pokémon White 2, til Pokémon X og Pokémon Y.

Read more…
Mørke udsigter for Rune Factorys fremtid

Fri, 29 Nov 2013 16:00:00 +0100

(image)

Udvikleren bag Rune Factory og Lufia, Neverland, har måttet dreje nøglen om og erklære sig konkurs.

Det japanske studie var i gang med at udvikle Rune Factory 5, hvis skæbne nu står hen i det uvisse.

Neverlands officielle hjemmeside kunne viderebringe de dårlige nyheder i denne uge, og hævdede at den ærgerlige udvikling skyldtes "ændringer i forretnings-miljøet", hvilket havde ført til en "kraftig forringelse" af deres økonomiske situation (oversat af Siliconera).

Read more…
Når man lever sig ind i spil: Dragon Quest V

Fri, 22 Nov 2013 10:26:00 +0100

(image)

Som I nok kunne læse ud fra min glæde ved The Game Theorists videoer, så er jeg ret glad for historier, der bliver lagt kræfter i, når jeg spiller spil. Og en gang imellem støder man på en historie, der får revet en med på en anden måde end normalt. For mig har en af disse oplevelser været da jeg spillede DS remaket af det femte indlæg i den populære japanske RPG serie, Dragon Quest, her med undertitlen The Hand of the Heavenly Bride.

Selvom dette spil ganske som mange japanske RPG spil har et simpelt red-verden koncept, har det mange aspekter der er unikke, blandt andet evnen til at tæmme monstre til at være en del af ens party (længe før Pokémon kom, skal det nævnes), samt det, at man følger spiller karakteren fra han er barn, til en ung mand, og til han er voksen og stifter sin egen familie i spillets tre lige fantastiske kapitler. Det er en medrivende historie, da man vokser med sin karakter.

Og der er især ét øjeblik hvor det for alvor gik op for mig, at jeg var helt opslugt af min spiloplevelse. Den vil jeg gerne beskrive for jer her. Jeg skal naturligvis advare om spoilere, for jer, der ikke har spillet det og godt kunne tænke jer det.

Read more…
Pokémon X og Y sælger fire millioner på to dage

Tue, 15 Oct 2013 14:58:00 +0200

(image)

Nintendo har klaret sig utrolig godt denne gang, for Pokémon X og Y har nemlig solgt mere end fire millioner spil på de to første dage.

X og Y var de første titler i seriens historie, der fik en global udgivelse i Europa, Japan og Nord Amerika, og selv om man ser på de kombinerede salgstal for sidste års regionale udgivelser af Black og White 2, slår X og Y stadig deres salgstal i åbningsweekenden med omkring 70 procent.

Nintendo ser dog frem til at se på de samlede salgstal for de kommende uger. Der er nemlig stadig lang vej til seriens bedst solgte titler, som er DS versionerne af Diamond og Pearl (17,63 millioner kopier i alt).

Read more…
Silent Hill blev forsøgt på Nintendo DS

Mon, 14 Oct 2013 12:00:00 +0200

(image)

Før WayForwards halvkiksede Silent Hill: Book of Memories til PlayStation Vita, forsøgte de sig med en mere traditionel Nintendo DS-version.

Tilbage i 2006, da det amerikanske firma vandt opgaven at producere et spil i den dengang populære gyserspilserie, eksperimenterede de med en version til Nintendos teknisk begrænsede DS-konsol, en version, de for første gang nu viser frem.

I videoen nedenfor, fra 08:30 og frem, kan man se prototypen demonstreret. Den skildrer Silent Hill 2-protagonist James Sunderland i et trekantet rum, hvori han kan interagere med en række ting. Taget platformen i betragtning, ikke mindst årstallet for demoen, er det imponerende, hvad WayForward formåede at bedrive. Desværre endte projektet altså med at blive lagt på hylden.

Read more…
Mario frier til Peach! (Måske)

Tue, 24 Sep 2013 15:10:00 +0200

(image)

Find risene frem, gå igang med forberedelserne til en tårevædet tale og vær' klar til at klippe spidserne af de nok ret ildelugtende sokker. Mario har haft på de sidste mange år.

Den officielle 'Super Smash Bros' hjemmeside har i dag et billede på forsiden, der umiddelbart forestiller Mario igang med at give Peach en ring på fingeren. Der er dog ikke nogen ansigter synlige på billedet, og Bowser er kendt for sine ondsindede narrestreger, så mon ikke han også har en finger med i spillet.

Der er flere ugler i mosen. Ifølge IGN har seriens chef Masahiro Sakurai skrevet 'Hvem er ringen til?" på Miiverse, og de har også spottet, at ringen er endt op på langemanden istedet for ringefingeren.

Read more…
Den nye Nintendo... 1DS?

Wed, 04 Sep 2013 14:06:00 +0200

(image)

Nintendos seneste håndholdte konsol, Nintendo 2DS, var en smule kontroversiel og forvirrende ved sin udgivelse. Hvorfor skulle man købe en Nintendo 3DS, som ikke havde 3D-effekten?

Men Nintendo er jo ikke dumme, de forstår godt vores undren. Derudover har de en sund portion selvironi.

Derfor præsenterer de nu Nintendo 1DS.

Read more…
Nintendo kan risikere stort underskud

Tue, 23 Apr 2013 18:21:00 +0200

Adskillige aktieanalytikere med fokus på Nintendo og andre dele af spilbranchen forventer, at Nintendo skyder langt ved siden af sine egne målsætninger om et overskud på det næste årsregnskab. En ny rundspørge, som finansmagasinet Bloomberg har foretaget, afviser Nintendos egen prognose om et overskud på seks mia. kroner for finansåret 2012.

I stedet forventer gennemsnittet, at den øverste chef for Nintendo, Satoru Iwata, i stedet fremlægger et underskud på årsregnskabets præsentationsdag i morgen. De 15 tilknyttede analytikere har en gennemsnitlig forventning om, at Nintendos underskud bliver på én mia. danske kroner.

Baggrunden for de lave forventninger er den nye Wii U-konsol, som Nintendo selv har nedjusteret sine forventnigner til for 2013 og frem. Især manglen på store spillanceringer ud over New Super Mario Bros. og LEGO City Undercover har været kritiseret. Flere analytikere forventer tilmed, at Wii U kan blive Nintendos sidste konsol før firmaet helliger sig softwareudvikling på andre platforme.

Read more…
Level-5 arbejder på et nyt spil til PlayStation 4

Wed, 10 Apr 2013 13:50:00 +0200

(image)

Det japanske studie Level-5 som står bag Professor Layton spillene og Ni No Kuni (i samarbejde med Studio Ghibli) har nu bekræftet at det arbejder på et nyt PlayStation 4 spil.

Akihiro Hino, chefen for Level-5, afslørede projektet i et interview med den japanske side Nikkei Trendy (oversat af Gematsu).

"Det er stadigt i planlægnings-fasen, men vi arbejder også på et PlayStation 4 spil," fortalte Hino. "Vi kan muligvis annoncere det snart."

Read more…
Nintendo DS lever videre i Portal Mod

Tue, 12 Feb 2013 13:13:00 +0100

(image)

Den originale Nintendo DS er efterhånden ved at være et forældet system. Den udkom i slutningen af 2004 og har siden modtaget 3 opdaterede udgave: DS lite, DSi og DS XL. Men det der for alvor gjorde den forældet var udgivelsen af Nintendo 3DS.

Men bare fordi et system ikke er det nyeste mere kan det sagtens stadig have en stor mængde brugere. Både Nintendo DS og Sonys PSP har en gruppe brugere som lægger meget tid i at udvikle deres egen software og spil til de håndholdte konsoller.

Tag fx Smealum, en fransk Modder som arbejder på at bringe Valves populære spil Portal til Nintendo DS.

Read more…
Monster Hunter 4 udkommer ikke til tiden

Wed, 19 Dec 2012 16:00:00 +0100

(image)

Capcom har tænkt sig at tage den tid, det tager at skabe en endnu bedre udgivelse end sidste års Monster Hunter 3 Ultimate. Den japanske spiludvikler har udskudt sine udgivelsesplaner for fortsættelsen, Monster Hunter 4, så denne ikke udkommer til marts, men i stedet i løbet af sommeren.

Det skriver Capcom selv i en pressemeddelelse.

Årsagen er ganske entydig, for vi bliver beroliget med at der hverken er problemer med at få spillet op at køre eller at indfri ambitionerne. Det handler ene og alene om at polere spillet, så det får det rigtige niveau af kvalitet sammenlignet med 3'eren.

Read more…
Miyamoto har mange idéer i skuffen til Wii U

Tue, 18 Dec 2012 07:12:00 +0100

(image)

Mulighederne for såkaldt 'asymmetrisk gameplay' med den nye Nintendo-konsol, Wii U, har sat de kreative kræfter i sving hos en af Nintendos største spildesignere, Shigeru Miyamoto. Mulighederne for at have én del af et spil kørende på fjernsynet og en anden på Wii U GamePad'et er ifølge ham en gudsbenådet gave, der vækker mange idéer fra GameCube- og Game Boy Advance-alderen til live igen.

Det fortæller Miyamoto ret opløftet til hjemmesiden GamesMaster.

Da disse konsoller udkom i begyndelsen af 00'erne fik man nemlig mulighed for at slutte dem til hinanden og udveksle information på tværs af konsollerne. Eksempelvis kunne man uploade et minispil fra GameCube til Game Boy Advance og spille dette på farten, hvorefter man sendte sine resultater tilbage til GameCuben og spillede videre ved hjælp af fjernsynet.

Read more…
Nintendo's Pokédex iOS app koster over 150 kr for den komplette udgave

Mon, 10 Dec 2012 21:38:00 +0100

(image)

Nintendos Pokédex app til iOS kan nu købes på - men hvis man vil kunne se alle Pokémon bliver det en dyr affære.

App'en koster som udgangspunkt 13 kr. og inkluderer de 153 Pokémon som er i de nyste spil, Black og White. I den kan man se de samme informationer og 3D modeller som tidligere har været gratis tilgængeligt på 3DS, som havde sin egen Pokédex app (som nu er erstattet med det betalte alternativ).

Efter programmet er købt må man så af med ca. 35 kr. for at tilføje hver af de fire tidligere generationer: Kanto Pokémon fra Red/Blue/Yellow spillene, Johto Pokémon fra Gold/Silver/Crystal, Hoenn Pokémon fra Ruby/Sapphire/Emerald og Sinnoh Pokémon fra Diamond/Pearl/Platinum.

Read more…
Pokemon White 2 anmeldelse

Mon, 29 Oct 2012 09:00:00 +0100

(image)

Denne anmeldelse skal læses som en forlængelse af min artikel: Dagbog fra Pokemon White 2, som er en konkret beskrivelse af mine fem første dage med spillet.

Det originale Pokemon spil var rigtig godt. Så så længe Game Freak og Nintendo kun opdaterer spillet en lille smule og ikke ændrer det grundlæggende gameplay, kan de egentlig udgive det samme spil igen og igen. Og det gør de mere eller mindre også. Med fem generationer af Pokemon udgivet over de sidste 16 år, fordelt på fire platforme og 10 til 21 (alt efter hvordan man tæller) variationer af spillet, ligger de bestemt ikke på den lade side.

Det interessante er så, at spillets opbygning og grundlæggende princip egentlig godt kan holde til de mange udgivelser. På et eller andet plan er konceptet i at gå ud og fange små monstre, og træne dem op for at fange endnu flere monstre, lidt som spilverdenens version af en typisk sportsgren. En fodboldkamp er også altid strukturelt magen til alle andre fodboldkampe. Reglerne, banen, bolden og antallet af spillere er så godt som konstant. Det er spillernes interaktion, og dét de gør indenfor de faste rammer, der skaber variationen og spændingen. Black / White introducerede femte generation Pokemon, så i de spil var der lige over 150 nye væsener at fange. Black / White 2 er selvfølgelig en efterfølger, og dermed får man ikke en helt ny generation af Pokemon. Så spørgsmålet er om de forbedrede og nye features samt den nye historie, er nok til at retfærdiggøre et køb denne gang. Hvis vi starter med historien, så er der intet revolutionerende at komme efter her. Det er mild underholdning, krydret med nogle udfordringer af svingende sværhedsgrad. Lidt som det gratis brød, når du spiser på en god restaurant. Det er ikke derfor, du kommer, men det ville være mærkeligt uden.

Read more…
Dagbog fra Pokemon White 2

Thu, 25 Oct 2012 10:00:00 +0200

(image)

Da Pokemon først udkom var jeg for gammel til den slags børnespil, men ikke gammel nok til at gennemskue, at Pokemon sagtens kan nydes af såkaldt voksne. Så der gik et par år, før jeg faldt for charmen i Pokemon Blue, og siden da har jeg spillet et par af de nyere spil i serien, hvilket kulminerede i en anmeldelse af Pokemon Black sidste år. Den anmeldelse var startskuddet til, at jeg brugte mere end 200 timer i jagten på at finde sjældne Pokemon, udvikle dem, bytte til dem jeg ikke selv kunne finde og så videre. Så jeg har været spændt på at sætte tænderne i denne første rigtige "2'er" i Pokemon spilserien.

Dag 1

Pokemon er den slags spil, der ofte belønner dig for at have spillet de tidligere spil, og det kan altid betale sig at følge med i hvilke kampagner Nintendo kører i forbindelse med udgivelsen eller andre mærkedage. Så første punkt på dagsordenen er derfor at forbinde mit save game fra Pokemon Black med det nye spil, via den nye feature Memory Link. Jeg ved ikke helt, hvad jeg får ud af det, men det er vigtigt, at man ikke går glip af noget.

Read more…
3DS sælger lige så godt som DS gjorde

Wed, 24 Oct 2012 11:25:00 +0200

(image)

Nintendos 3DS sælger omtrent lige så godt som den originale DS gjorde på samme periode, på trods af Nintendos udsagn om at salget er dårligere end forventet.

Det er ikke sådan lige til at sammenligne salget af de to maskiner, da DS kom ud på forskellige tidspunkter i forskellige lande, men 3DS er i øjeblikket blevet solgt i 22.19 millioner eksemplar, 19 måneder efter dens udgivelse i februar 2011.

19 måneder efter udgivelsen af DS'en i Europa, altså marts 2005, var der blevet solgt 26.82 millioner eksemplar - men det er medregnet at den blev udgivet mere end 3 måneder tidligere i USA og Japan, nemlig november/december 2004. Hvis man tager højde for det blev der solgt 21.27 millioner Nintendo DS i de første 19 måneder, og dermed er 3DS en smule foran.

Read more…
De mest solgte spil i uge 37

Tue, 18 Sep 2012 09:19:00 +0200

(image)

Her kommer listen over sidste uges mest solgte spil i kongeriget.

I toppen af listen er der ikke så meget nyt. Børnenes og de små pigers favorit, The Sims 3: Supernatural, holder første pladsen fra sidste uge, ligesom onlinespillet for granvoksne mænd, Guild Wars 2, holder fast på anden pladsen. Tredjepladsen tilhører Lego Batman 2: DC Super Heroes (op fra en fjerdeplads).

Til gengæld er der nye deltagere på fjerde og femte pladsen. Kødhammeren Tekken Tag Tournament 2 og NHL 13, et ishockeyspil af alle ting, er kommet på indpå listen.

Read more…
Kom til Midgård i Ringenes Herre med LEGO

Thu, 13 Sep 2012 06:52:00 +0200

(image)

Kan han blæse røgringe? Er Den Eneste Ene i sikkerhed? Hvor er hobbitterne? Ja, nej, ved ikke, siger Gandalf, men Ringenes Herre, Lord Lego, har talt til masserne i form af Warner Bros der lige er begyndtat blæse på trompet for de nye gameplay features inkluderet i spillet som er det trettende i den enormt succesfulde serie Lego-baserede eventyr.

På toppen af listen over features byder LEGO: Lord of the Rings på en åben verden, som du frit kan udforske i det velkendte murstens design, men det står i skrivende stund ikke klart om det betyder forbundne områder som man kan løbe frit rundt i, a la Lego Harry Potter, eller om det nye Midgård er en rigtig åben verden som man så den i Lego Batman 2's Gotham city.

Ud over friheden er der nu også mulighed for at lege smed. Du kan skabe nye genstande hos den lokale smed og troldmand, så du kan gå hjem med en Mithril-dragt eller spændende trylledrikke.

Read more…
De mest solgte spil i uge 36

Tue, 11 Sep 2012 10:33:00 +0200

(image)

Endnu en uge er gået i Spildanmark, og salget af spil reflekteres atter i en Top 10 liste over de bedst sælgende spil til fuld pris på tværs af formaterne.

Det nye The Sims: Supernatural er braget direkte ind på en førsteplads og har skubbet til ArenaNets nye MMO Guild Wars 2. Børnene slår atter til med Skylander, der i forhold til forrige uge har kæmpet sig et par pladser op.

Ellers er det stort set gengangere fra sidste uge, der har byttet lidt plads, mens The Sims 3 på 10.-pladsen skubber THQ's Darksiders II helt ud af listen fra forrige uge. Det var ikke længe, det dystre action eventyr om Døden skulle få lov til at leve i rampelyset.

Read more…
De mest solgte spil i uge 35

Tue, 04 Sep 2012 11:03:00 +0200

(image)

Så er det tid til at kaste et blik på denne uges topliste på det danske spilmarked. Og der er sket ting og sager siden sidste uge.

På førstepladsen finder vi en funklende nyhed. Det er MMO'et Guild Wars 2, der stormer ind på førstepladsen og således understreger, at trods problemerne for Star Wars: The Old Republic og The Secret World, så er der stadig salg i genren. Vores netop publicerede anmeldelse, kvitterer da også med en imponerende karakter på 9 ud af 10 mulige.

Listens nummer to er såmænd også en nyhed. Det er EA marathonserie baseret på amerikansk fodbold, Madden NFL, der er ude i en ny udgave, med det ganske passende navn Madden NFL 13. Velsagtens et tegn på, at sportsgrenen også er ved at have et fast publikum på denne side af Atlanten.

Read more…
Er Nintendo umoralske?

Fri, 17 Aug 2012 23:46:00 +0200

(image)

Der har i den senste tid været en del opmærksomhed om de såkaldte 'blodtelefoner'. Telefoner fremstillet med materialer, som er skaffet fra konfliktramte afrikanske lande, hvor indtægterne fra salget af sjældne materialer og metaller bruges til at købe våben og soldater, og holde borgerkrige kørende i årtier.

Men nu har interesseorganisationen 'Enough!', der kæmper mod handlen med materialer fra konfliktområder udgivet en rapport, der tager et bredere blik på alle konsol-, pc og mobilfabrikanterne. Og deres konklusionen er klar. Den værste af alle elektronikfabrikanter er Nintendo, der opnår absolut bundskabende nul point ud af 100 mulige.

Det har fået bl.a. CNN til at tage historien op, og fremhæve Nintendo som den slemme dreng i klassen. Og 'Enoughs!' senior forretningsanalytiker Sasha Lezhnev udtaler til dem at "Nintendo er, tror jeg, det eneste firma der har nægtet at anerkende problemet eller demonstrere at de gør nogen som helst indsats i forhold til det."

Read more…
Sådan ser Eurogamer Weekly ud i denne uge

Fri, 17 Aug 2012 14:52:00 +0200

(image)

Måske har du set vores nye service, måske har du ikke?

For nylig lancerede vi nemlig et nyhedsbrev, som hver eftermiddag i ugens løb sender dig dagens vigtigste spilnyheder og artikler direkte til din email.

Vi har også lavet en ugentlig opsamling over de mest populære historier. Og så er der Newsflash, for det aller hotteste sager:

Read more…
Eurogamer.dk podcast #12

Tue, 14 Aug 2012 13:48:00 +0200

(image)

Efter en velfortjent sommerpause er Eurogamers podcast tilbage, denne gang i sin 12. inkarnation. Og den er ikke så klein endda, med sine godt 120 minutters informativ spaltning af alt fra joviale bobler til hele kloder. For selvfølgelig er sommeren gået med at spille et væld af spil. Det er det vi helst vil.

De fire hr. værter og kendte Eurogamer-gutter, Janus Hasseriis, Jesper K. Kristiansen, Mark Elsberg og nu special guest Morten Bindslev Rasmussen (i stedet for Flysimulator-Martin), taler henover noget der ligner to timer om alt fra spil videreudviklet af de helt forkerte, fordybende rumspil, seje mandeord som DayZ og afvæbningen af samme, fejlslagne genfødsler og tilbagekonverteringer, rytmespil på 3ds og mere til.

Firkløverets diskussioner går også på den billige android konsol Ouya og dens potentielle slagkraft. Og så får Valves arbejdstempo og andre ting i deres sfære et gok, mens den misforståede storudvikler Suda 51 sætter indieudviklerne på plads ved at være en drama queen på sin helt egen effektive måde.

Read more…


Media Files:
http://www.eurogamer.dk/downloads/132601/egdkpodcast12_stream_mp3_large.mp3
Eurogamer.dk podcast #11

Mon, 09 Jul 2012 12:06:00 +0200

(image)

Det er blevet den tid på ugen igen. Ud af det blå, uden varsel: Podcast på Eurogamer.dk!

Denne sommer-edition byder på ord og tanker fra det klassiske podkløver fra redaktionen, nemlig Martin Wiinholt, Mark Elsberg, Jesper Kristiansen og Janus Hasseriis. Deres ord der lov når der diskuteres om alt fra spildesign over gameplay til ren og skær genrenedbrydelse og udpluk af det bedste og værste lige nu. Selvfølgelig med en personlig kant så skarp, at den kan dele en pixel i to.

Lyt til de godt 140 minutter direkte her på siden, eller download til din afspiller - solen skinner vel derude et eller andet sted.

Read more…


Media Files:
http://www.eurogamer.dk/downloads/130571/eurogamer-dk-podcast-11_stream_mp3_large.mp3
Zulu Gamebusters er lagt i graven

Mon, 02 Jul 2012 14:48:00 +0200

(image)

Det blev kun til den ene sæson, for det første spilprogram på dansk tv siden Troldspejlet (Nej, DK4 tæller ikke!). Pixel.tv, der har stået bag programmerne, meddeler i dag på deres website, at TV2 Zulu ikke har ønsket at fortsætte samarbejdet.

Ifølge Pixel.tv selv indløste programserien ellers seertals-forventningerne og "programmet fik sat gaming på dagsordenen og vist, at tv om gaming ikke behøver at være kedeligt." De kommer dog ikke nærmere ind på, hvad de specifikke seertals-målsætninger har været, eller hvor mange seere programmet har haft.

Zulu Gamebusters formåede også at skille vandene internt, både blandt computerspillere og spiljournalister. Nogen elskede den videreførte stil fra Pixel.tv, med dude-slang, smartsnak, hurtige klip, fokus på de store AAA-serier og sjove optrin. Andre kritiserede programmet for at forfladige spilmediet, kun have værter af hankøn, og holde fast i en forældet forestilling om spil som et medie for bumsede teenagere, der kun tænder på digital brystfysik, amerikansk slang og Call of Duty.

Read more…
Måneds spiludgivelser - juli 2012

Mon, 02 Jul 2012 10:49:00 +0200

(image)

Juli markerer for mange sommerferie, semigodt vejr, Roskilde og i år også Tour De france og OL. Men vent nu lige lidt, der udkommer faktisk også en del småt og stort opslåede titler i månedens løb. Her et selektivt udvalg af de mest fremtrædende :

Skal du ha' et eller flere af dem?

Read more…
Dansk udstilling om 30 års computerspil åbner i morgen

Fri, 29 Jun 2012 12:16:00 +0200

(image)

I den kommende weekend åbner en stor sommerudstilling på Energimuseet med titlen "Computerspil - en generations kulturarv", som demonstrerer computerspillenes og -maskinernes udvikling henover de seneste 30 år.

Udstillingen er blevet til i kraft af samlingen af spilmaskiner fra Spilmuseet i Ikast, og vil blandt andet give mulighed for at se en række kendte konsoller på nært hold, heriblandt Atari 2600, C64 og NES - hver konger i deres tid.

Der bliver også mulighed for at spille nogle af spillene fra gamle dage, blandt andet Pac-Man og Super Mario Bros.

Read more…