Subscribe: Eurogamer - Previews
http://www.eurogamer.nl/rss/eurogamer_preview_feed.rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
alles wat  alles  als  die  door  game  hellip  met  naar  nieuwe  read hellip  read  release  uit  wat weten  wat  weten 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Eurogamer - Previews

Eurogamer.nl



Eurogamer Benelux is jouw gaming website, met nieuws, reviews, previews, cheats, walkthroughs, releasedatums en veel meer!



Published: Thu, 23 Nov 2017 20:34:30 +0100

Last Build Date: Thu, 23 Nov 2017 20:34:30 +0100

 



Wolfenstein 2: The New Colossus - Release, gameplay en alles wat we weten

Tue, 24 Oct 2017 07:00:00 +0200

(image)

Na meerdere hints en het voortijdig lekken van informatie is Wolfenstein 2: The New Colossus dan eindelijk officieel onthuld. Daarbij valt vooral het cijfer twee in de titel op. Uitgever Bethesda lijkt te willen voortborduren op het succes van Wolfenstein: The New Order en ziet dit dan ook als een nieuwe serie in de langlopende shooterreeks. Het is aan ontwikkelaar MachineGames om die wens waar te maken. Een direct vervolg betekent normaliter meer, groter en beter. De studio heeft echter andere ambities dan alleen maar meer van hetzelfde aanbieden. Wat dat precies inhoudt, zetten we voor je op een rijtje.

De Wolfenstein 2: The New Colossus release valt op 27 oktober. De shooter komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Na de dood van Deathshead in Wolfenstein: The New Order blijft B.J. Blazkowicz zwaargewond achter. Hij wordt gered door de Kreisau Circle, maar ligt wel in een coma. Op het moment dat hij eindelijk ontwaakt, onthult zijn vrouw Anya dat zij zwanger is van een tweeling. Echt tijd om ervan te genieten heeft hij niet, want Frau Irene Engel en haar nazi's hebben Eva's Hammer, de geheime onderzeeër waarin hij verblijft, gevonden. De game begint hier en als speler mag je met Blazkowicz, die nog in zijn rolstoel zit, kontschoppen. Als de aanval eenmaal is afgeweerd, vertrek je naar de Verenigde Staten waar de nazi's inmiddels de dienst uitmaken. Daar probeer je een tweede Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog te ontketenen.

Read more…




Middle Earth: Shadow of War - 5 dingen die je moet weten

Tue, 10 Oct 2017 11:00:00 +0200

(image)

Ontwikkelaar Monolith laat er geen gras over groeien. Middle Earth: Shadow of War is ongeveer vier keer zo groot als Middle Earth: Shadow of Mordor. Dat geldt voor gameplay, de omgevingen en het verhaal. Die smeltkroes van grootschalige en bombastische ideeën vormt de basis van Shadow of War, eentje waar je volgens Monolith wel een tijd zoet mee bent. Dit zijn de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

Er zijn vijf regio's te bezoeken, met elk hun eigen kenmerken. Núrn keert terug uit Shadow of Mordor maar je krijgt ditmaal andere locaties in die regio te zien. Dan is er Minas Ithil, de reusachtige mensenstad die ten val raakt en langzaam in Minas Morgul verandert. Seregost is een besneeuwd gebied met de nadruk op verticaliteit. Gorgoroth laat dan weer de industriële vaardigheden van Saurons leger zien, met torenhoge schoorstenen die gitzwarte rook uitspugen. Tot slot Cirith Ungol, een vesting van de Orcs en de thuishaven van Shelob, de spin. Monolith laat weten dat elke regio groter is dan eender wat er in Shadow of Mordor te zien was.

Het Nemesis-systeem uit Shadow of Mordor is uitgebreid met systemen die ervoor moeten zorgen dat de vele Orc Warchiefs meer persoonlijkheid krijgen. Er is ruimte gemaakt voor meer 'emergent storytelling', een verhaal dat op natuurlijke wijze uit jouw gameplay voortvloeit. Monolith zorgt ervoor dat elke Orc uniek is, en daardoor ook jouw confrontatie met die Orc. Er zit meer variatie in de sterke en zwakke punten van de Warchiefs, en ze grijpen dit keer keer naar drastische maatregelen om hun wraak op Talion te krijgen. Kijk daarom niet vreemd op als je nieuwe Nemesis je in een hinderlaag lokt, of die een heus fort uit de grond stampt. In de Shadow of War hands-on preview lees je hoe ver de Orcs kunnen gaan.

Read more…




Sword Art Online: Fatal Bullet gordt het zwaard aan

Fri, 29 Sep 2017 13:59:00 +0200

(image)

Wie ook maar een beetje anime kijkt, heeft ongetwijfeld al van Sword Art Online gehoord. In de serie van mangaka Reki Kawahara duikt hoofdpersonage Kirito in de virtuele spelwereld Sword Art Online, waar hij en zijn medespelers vast komen te zitten. De nachtmerrie van iedere gamer, maar een recept voor iedere gameontwikkelaar. Met Sword Art Online: Fatal Bullet doet ontwikkelaar Dimps een poging om een game met Kirito neer te zetten.

Zoals de subtitel verraadt, heeft Fatal Bullet weinig te maken met de originele virtuele wereld uit Sword Art Online. In plaats daarvan verken je Gun Gale Online, waar magie en zwaarden zijn ingeruild voor geweren en laserzwaarden. Je wordt een typische post-apocalyptische wereld met verlaten steden en stoffige woestijnen voorgeschoteld, terwijl je je een weg door moordlustige robots baant. Het is net even iets anders dan een fantasievol koninkrijk.

Elk personage heeft andere wapens en vaardigheden, waardoor je de game volgens Dimps keer op keer anders speelt. Met Kirito kies je voor de directe aanpak en het gezoem van zijn laserzwaard, terwijl je met Sinon lange afstanden overbrugt dankzij haar scherpschuttersgeweer. Op papier klinkt dat niet verkeerd, maar in de praktijk kiest Dimps voor een eigenaardige mix van genres.

Read more…




In Wolfenstein 2: The New Colossus kies je zelf je gewelddadige pad

Thu, 28 Sep 2017 18:03:00 +0200

(image)

In Wolfenstein 2: The New Colossus hebben de Nazi's het schitterende idee om al hun vijanden in één grote gevangenis te dumpen. Maar waarom iets nieuws bouwen als je gewoon de stad van New Orleans met een grote muur kunt omringen? Opgeruimd staat netjes. Totdat de onvermoeibare B.J. Blazkowicz komt opdagen, natuurlijk.

In de nieuwe Wolfenstein 2 hands-on demo dring ik New Orleans binnen om de communistische rebellenleider Horton te rekruteren. De demo toont voor het eerst de Perks en de Weapon Customization-opties in de game. Hiermee kies je zelf welk gewelddadig pad je bewandelt.

Om de Perks vrij te spelen, moet je bepaalde doelstellingen volbrengen. Die zijn in drie categorieën onderverdeeld: Stealth, Mayhem en Tactical. Als je een gluiperig type bent, is het bijvoorbeeld handig om twintig stealth takedowns te doen, waardoor je sneller gehurkt rent. Hou je meer van het brute geweld, dan komt snellere health regeneratie wel van pas, en dat verdien je door combat takedowns uit te voeren. Als je een tactische speler bent, worden je headshots beloond met extra schade wanneer je door je vizier mikt. Voor ieder wat wils, dus.

Read more…




The Evil Within 2 smijt zijn krankzinnige visie helemaal open

Tue, 26 Sep 2017 15:07:00 +0200

(image)

Een wereld vol groteske zombies en dodelijke vallen die zo vaak verandert dat je helemaal de kluts kwijtraakt. Waarom zou je in godsnaam naar zo'n plaats terugkeren? In The Evil Within 2 trotseer je opnieuw als Sebastian Castellanos de STEM-wereld. Om je verloren gewaande dochtertje Lilly te redden, moet je haar uit de diepe krochten van het bovennatuurlijke stadje Union redden. In tegenstelling tot die in het eerste deel biedt deze nieuwe wereld een mix tussen lineaire stukken en open gebieden die je op eigen tempo verkent. En ja, de zwarte balken uit het eerste deel zijn verdwenen.

De demo die ik speelde, start naar goede gewoonte in een donkere kamer vol opgehangen etalagepoppen. Telkens als je je omdraait, is de omgeving achter je rug helemaal veranderd. Als er plots een bloeddorstig meerkoppig monster door een spiegel springt, heb je geen andere keuze dan weg te lopen. Als je weet te ontsnappen, kom je in het onheilspellende dorpje Union terecht.

Je eerste confrontatie met een inwoner is er meteen eentje om niet snel te vergeten. Naar goede horrorgewoonte volgt Sebastian een mysterieuze vrouw naar haar bouwvallige huis. Aan de eettafel propt ze een lijk van een jongeman vol met eten en klopt ze agressief zijn hoofd op tafel. Seb beseft bij het zien van dat onrustbarende schouwspel dat (net als in de eerste game) deze STEM-wereld helemaal gecorrumpeerd is en ziet dat als een ideale gelegenheid om zijn pistool uit te testen.

Read more…




Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom spreekt tot de verbeelding

Tue, 26 Sep 2017 12:14:00 +0200

(image)

De tedere animatiestijl van Studio Ghibli ontbreekt, maar Level-5 doet er alles aan om dat geen probleem te laten worden. Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom lijkt namelijk nog altijd op een fantastisch wonderland, waarin je uren kunt verdwalen. Helemaal als je ook nog eens een perfectionist bent.

In Ni No Kuni 2 kruip je in de huid van de jonge koning Evan Pettiwhisker Tildrum, een markant mannetje met puntige kattenoren. Zijn koninkrijk Ding Dong Dell is in een staatsgreep afgenomen door een muizenstam, dus samen met zijn vrienden Roland en Tani wil hij zijn eigendommen weer claimen. Het is een opzet dat tegelijkertijd snoezig en bekend in de oren klinkt, maar Level-5 belooft wel degelijk diepgang. Je reist namelijk met Evan en zijn kornuiten naar andere koninkrijken om daar het reilen en zeilen van een monarchie te bestuderen.

De besproken thema's en omgevingen die je onderweg tegenkomt, spreken tot de verbeelding en wekken het gevoel op dat je meer van de wereld wilt zien. Zo doet Evan een Aziatisch ogend koninkrijk aan waar een zinderende draak de hoofdstad in as probeert te leggen. Hij gaat ook naar Hydropolis waar de paranoïde koningin Nerea het land met het zeemonster Brineskimmer probeert te beschermen. Volgens Level-5 word je constant strategisch uitgedaagd.

Read more…




Super Mario Odyssey belooft platforming perfectie

Wed, 20 Sep 2017 15:12:00 +0200

(image)

Stel jezelf eens de vraag, waarmee staat of valt een 3D Super Mario-game? Een aangrijpend plot? Niet echt, want het verbaast niemand nog dat Peach door Bowser is ontvoerd. Vernieuwende graphics? Hoewel de Mario-games er doorgaans erg charmant uitzien en boordevol fantasie zitten, kun je ze moeilijk als een grafische mijlpaal bestempelen.

Nee, de echte kracht van een Mario-game zit in hoe lekker je de besnorde ex-loodgieter door een complexe wereld heen bestuurt. Tijdens een recente hands-on-sessie met drie nieuwe Kingdoms van Super Mario Odyssey werd meer dan ooit duidelijk dat Nintendo meester van het platforming-genre blijft.

In zeker opzicht keert Nintendo met Odyssey terug naar de roots van de 3D Mario-games. De Kingdoms die je bezoekt, doen denken aan de open werelden van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. De levels zijn volgestouwd met Moons (de Stars van dienst). Sommige vind je door bepaalde doelen te vervullen, zoals het verslaan van een eindbaas. Andere vind je door nauwkeurig de omgeving te verkennen. Hoeveel Moons er doorgaans in elk level te vinden zijn, mogen we niet vertellen, maar de verwoede verzamelaar gaat in Super Mario Odyssey zeker zijn handen vol hebben.

Read more…




Dragon Ball FighterZ is een interactieve anime

Fri, 15 Sep 2017 16:00:00 +0200

(image)

De koek lijkt nog lang niet op als het om Dragon Ball Z-games gaat. Na Xenoverse en Xenoverse 2 geeft ontwikkelaar Dimps het stokje door aan Arc System Works. Dragon Ball FighterZ lijkt dan ook niets weg te hebben van zijn voorgangers, maar put vooral inspiratie uit 2D-fighters zoals Marvel vs. Capcom, Guilty Gear en BlazBlue. Is dat een wijze zet of draait Dragon Ball FighterZ op een teleurstelling uit?

Arc System Works heeft de meest herkenbare personages uit het Dragonball-universum in de game gestopt. De sterrencast bestaat uit een kleine greep van je favoriete Dragonball-helden. Je hebt onder andere de keuze uit Goku, Vegeta en Piccolo, maar ook Cell en Majin Buu. Omdat elk personage een andere vechtstijl heeft, lijkt het erop dat er voor ieder wat wils is. Android 16 focust zich op grijpaanvallen en Gohan knalt de ene na andere ki-aanval eruit. Net zoals in de Marvel vs. Capcom-games kies je meerdere personages om het gevecht aan te gaan, dus het is belangrijk om een team te creëren dat de tegenstander op verscheidene manieren aankan.

Die gevechten vinden plaats in bekende omgevingen, zoals Cell's Arena en Namek. Volgens de ontwikkelaar heeft de game meer dan tien stadia die je dus helemaal aan gort slaat. Met speciale aanvallen knal je de tegenstander zo door een muur heen, waardoor je in een ander deel van een stadium komt. Zo blijft elke match een visueel spektakel.

Read more…




LEGO-games bouwen aan een betere toekomst

Sat, 09 Sep 2017 21:20:00 +0200

(image)

Ontwikkelaar Traveller's Tales werkt dag en nacht aan LEGO-games, zodat kinderen en stiekem ook volwassen ervan kunnen genieten. In de afgelopen twee decennia heeft de studio ruim zestig uiteenlopende games afgeleverd, variërend van action-adventures gebaseerd op bekende films tot racinggames gesitueerd in het LEGO-universum. Tijdens Gamescom 2017 toont de ontwikkelaar vier verschillende LEGO-games waarop je kunt bouwen.

Thor, Spider-Man en Star-Lord bundelen elkaars krachten in LEGO Marvel Super Heroes 2. Net zoals in de vorige game kies je uit een gigantisch rooster van iconische Marvel-personages. De plot is simpel: Kang the Conquerer reist door verschillende tijdlijnen en realiteiten om daar de steden en hun inwoners te ontvoeren naar Chronopolis. Hij neemt daarbij de verschillende superhelden met zich mee.

Je navigeert door Chronopolis met personages zoals Star-Lord of Thor, die het luchtruim door krachten of technologische hoogstandjes kunnen verkennen. In die open wereld kies je uiteindelijk zelf welke omgevingen je ontdekt. Tijdens de hands-on-demo wordt de missie Surtur'n Doom voorgeschoteld, waarin de vurige Surtur het tegen Thor, Jane Foster en andere superhelden opneemt. Net zoals in andere LEGO-games moet je de vaardigheden van de verschillende personages inzetten om puzzels op te lossen. Zo blust Loki kleine brandjes, tilt Thor zware objecten en gooit Captain America zijn schild naar onbereikbare knoppen.

Read more…




In Crest is de vrije wil je grootste vijand

Thu, 31 Aug 2017 10:55:00 +0200

(image)

De kracht van een god is maar zo sterk als het geloof van zijn volgelingen. Je mag dan zoveel goede raad en geboden geven, als niemand ze naleeft, ben je machteloos. Crest begrijpt die goddelijke frustratie maar al te goed. Waar andere god games je vaak directe controle over je volgelingen geven, beschik je hier enkel over je goddelijke woord. Hoe je volgelingen die interpreteren, daar heb je geen invloed op.

Een gebod ziet er als volgt uit: je kiest een subject, een handeling en een object. Klinkt enorm abstract, daarom een voorbeeld: stel dat je merkt dat je volgelingen in de jungle honger lijden. Om dat probleem op te lossen verklaar je het volgende gebod: "Volgelingen in de jungle (subject), verzamel (handeling) eten (object)." Als ze beneden luisteren, begint iedereen in de jungle vervolgens naar eten te zoeken. Tot zover gaat alles goed.

Het is pas wanneer je volgelingen het wagen om je woorden vrij te interpreteren dat het fout begint te lopen. Want wat bedoel je precies met 'eten'? Als er dichtbij de jungle antilopen leven, dan is de kans groot dat je volk op ze begint te jagen. Je hebt hun immers opgedragen om voedsel te verzamelen, toch? Misschien had je zelf in gedachten dat ze mooie boerderijtjes gingen bouwen, maar dat is dan pech gehad. Nu, na een tijdje blijkt dat de antilopen zijn uitgestorven. Dat betekent dat de leeuwen geen voedsel meer hebben. En net als elk hongerig dier beginnen ze natuurlijk op jouw junglebewoners te jagen. Je gebod om voedsel te verzamelen heeft naar de gewelddadige ondergang geleid.

Read more…




Gwent: Thronebreaker speelt de singleplayer troefkaart

Wed, 30 Aug 2017 11:52:00 +0200

(image)

Tijdens zijn Gamescom-presentatie verraste ontwikkelaar CD Projekt Red iedereen in de zaal. Wat begon als een uiteenzetting over hun e-sports-plannen rond Gwent, evolueerde al snel naar een demonstratie van hun singleplayer-uitbreiding Gwent: Thronebreaker. Een moedige stap, want cardgames hebben doorgaans aanzienlijke moeilijkheden om een boeiend verhaal te vertellen.

In Thronebreaker speel je als Meve, koningin van Lyria en Rivia. Wanneer Nilfgaard met een invasie dreigt, moet je op zoek naar bondgenoten. Het singleplayer-verhaal speelt zich over vijf mappen af, die je vanuit een isometrisch standpunt verkent. Tijdens de Gamescom-demo werd agrarisch gebied getoond, bezaaid met kleine dorpen om te ontdekken. Hier kom je personages en sidequests tegen. Belangrijk is de nadruk op dialoog: volgens de ontwikkelaar heeft elke beslissing die je maakt invloed op hoe het verhaal verloopt. De Poolse ontwikkelaar belooft "dezelfde kwaliteit van verhaal en dialogen als in The Witcher 3." Aan ambitie dus geen gebrek.

Zo kom je in een van de dorpen twee boerenkinkels tegen die voedsel van het lokale legioen hebben gestolen om hun kinderen te voeden. Je nobele adviesgever raad je aan om je harde hand te tonen en een voorbeeld te stellen, maar je kunt ook een barmhartige koningin zijn en beide mannen dwingen om in legerdienst te treden. In het eerste geval vergroot je de vertrouwensband met je adel en in het andere geval krijg je er extra manschappen bij, maar schep je wantrouwen binnen je rangen. Die manschappen zijn trouwens van levensbelang, want je hebt ze nodig om nieuwe troepen (en dus kaarten) te verwerven.

Read more…




Star Wars Battlefront 2 biedt ruimtegevechten zoals het hoort

Tue, 29 Aug 2017 19:32:00 +0200

(image)

Een lange tijd geleden, in ons eigen sterrenstelsel, spiegelden de klassieke Battlefront-games van Pandemic Studios zich overduidelijk aan de Battlefield-games van DICE. Met de reboot van de serie in 2015 kreeg DICE echter zelf de kans om zijn Jedi-meesterschap te bewijzen. Battlefront mag dan wel een megasucces aan de kassa zijn geweest, het eindresultaat liet de meeste spelers ontgoocheld achter. De game is een grafisch hoogstandje, maar mist diepgang. Vooral het magere totaalpakket, waarin een singleplayercampaign en ruimtegevechten ontbreken, kreeg veel kritiek te verduren. Vier dure DLC-uitbreidingen pasten daar gedeeltelijk een mouw aan, maar dat was uiteindelijk mosterd na de maaltijd.

Uitgever Electronic Arts heeft goed naar de kritiek geluisterd en trekt voor Battlefront 2 alle registers open. DICE is opnieuw verantwoordelijk voor de grootschalige gevechten in de multiplayer, Motive verzorgt een volledige singleplayercampaign en Criterion Games staat in voor PvP-ruimtegevechten met 24 spelers in de nieuwe Starfighter Assault-modus. Er is in Battlefront 2 aan content dan ook geen gebrek, maar hoe staat het met het speelplezier? Geëscorteerd door twee Stormtroopers en onder begeleiding van 'The Imperial March', word ik op Gamescom naar mijn plek gebracht voor een hands-on-sessie met de nieuwe Starfighter Assault-modus. De missie die ik voorgeschoteld krijg, speelt zich rond een ruimtestation boven de planeet Fondor af. Daar verdedigt het keizerrijk een aangemeerde Star Destroyer die de rebellen proberen te vernietigen.

De toevoeging van klassen aan de multiplayer in Battlefront 2 is ook doorgetrokken naar de ruimtegevechten. Voordat je begint, heb je de keuze uit drie verschillende schepen; Interceptors, Fighters en Bombers. Iedere klasse speelt ook daadwerkelijk anders. Interceptors zijn snel, maar erg kwetsbaar. Fighters zijn je typische manusjes-van-alles en Bombers zijn traag, maar delen harde klappen uit. Daarnaast speel je Star Cards vrij waarmee je de verschillende schepen verder op je eigen speelstijl kunt afstemmen. Verder verdien je tijdens de wedstrijd Battle Points waarmee je Hero Ships kunt kopen. Je bent dus niet langer afhankelijk van willekeurige pick-ups op de map.

Read more…




Marvel vs. Capcom: Infinite biedt het beste van beide werelden

Tue, 29 Aug 2017 11:56:00 +0200

(image)

Het tijdperk van Marvel vs. Capcom leek voorbij toen The Walt Disney Company besloot om de Marvel-licentie niet langer aan andere bedrijven uit te lenen. Zes jaar lang moesten fans het zonder Spider-Man tegen Ryu of Doctor Strange tegen Chun-Li doen. Je hoeft niet veel langer meer te wachten, want er wordt hard aan Marvel vs. Capcom: Infinite gewerkt.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de game is overduidelijk anders dan zijn voorgangers. In Marvel vs. Capcom: Infinite bouw je niet langer een team van drie personages, maar moet je het met een tag team-duo doen. Een verandering die niet groot lijkt, maar toch een behoorlijke impact heeft. Door die keuze zijn de traditionele assists namelijk verdwenen. Je roept niet langer een teamgenoot op voor een ondersteunende aanval, maar wisselt actief tussen je gekozen personages om combo's aan elkaar te rijgen.

In Marvel vs. Capcom: Infinite heb je de keuze uit dertig bekende personages uit het portfolio van Marvel en Capcom. Dat betekent dat je zowel Ryu, Dante als Mega Man X op het scherm ziet vechten, maar dat ook Doctor Strange, Captain America en Spider-Man tot de keuzemogelijkheid behoren. Ieder personage heeft een volledig andere moveset, waardoor er voor elk type speler een geschikte speelstijl is. Capcom wil er namelijk voor zorgen dat er een grote verscheidenheid tussen de karakters bestaat.

Read more…




Dissidia: Final Fantasy NT is even complex als chaotisch

Mon, 28 Aug 2017 17:34:00 +0200

(image)

In Dissidia: Final Fantasy NT gaan bekende Final Fantasy-personages met elkaar op de vuist in nostalgische levels, terwijl op de achtergrond een blik vol remixes uit geliefde soundtracks wordt opengetrokken. Ongegeneerde fanservice dus. Noem het gerust Super Smash Bros. à la Square Enix. De door Team Ninja (Dead or Alive, Ninja Gaiden) ontwikkelde vechtgame is al sinds 2015 in Japanse arcadehallen te vinden en komt begin 2018 tevens voor de PlayStation 4 uit. Voor het eerst kan ook het Westen aan de slag met de game.

Bekijk een willekeurige screenshot en je ziet zo veel balkjes en getallen rondzweven, dat het je misschien afschrikt. Maar tijdens de gesloten bèta blijkt snel dat de opzet helemaal niet zo overweldigend is. Ieder personage in Dissidia heeft twee soorten aanvallen. Eerst is het de bedoeling om met Bravery Attacks het getal boven het hoofd van de vijand op nul te krijgen. Ze komen dan kort in een Break-status terecht, waarna je met HP Attacks los gaat op hun levensbalk. De schade die je doet, hangt af van de hoogte van je eigen Bravery, die je van de tegenstander steelt zodra je hen raakt.

De vijand is verslagen wanneer zijn HP-balk helemaal leeg is. In totaal moet je dat drie keer doen om de match te winnen, aangezien gevechten altijd drie-tegen-drie-gevallen zijn. Je bestuurt zelf één van de personages, de rest wordt aangevuld met AI of online teamleden.

Read more…




Middle-earth: Shadow of War draait om grof geweld

Sun, 27 Aug 2017 18:40:00 +0200

(image)

Dat het Lord of the Rings-universum nog genoeg inspiratie biedt voor games die zich in Middle-earth afspelen, is geen understatement. De wereld die Tolkien in zijn boeken heeft gecreëerd, is illuster, magisch en vol finesse. Het is al heel wat dat ontwikkelaar Monolith Productions in 2014 de vrijheid kreeg om een uniek verhaal over Middle-earth en zijn inwoners mocht vertellen. Het nalatenschap van Tolkien wordt immers goed beschermd. Het vervolg Middle-earth: Shadow of War neemt eveneens die vrijheid om het verhaal van Talion en Celebrimbor verder te vertellen.

Aan de hand van de presentatie van de action-RPG tijdens Gamescom is al gauw duidelijk dat de samenwerking tussen het hoofdpersonage Talion en de Wraith Celebrimbor tot een nieuw niveau is gestegen. Dankzij hun symbiotische relatie zijn ze letterlijk een 'one man army' geworden. Dat het Nemesis-systeem ook vernieuwd is, doet er nu even niet toe. Monolith Productions wil vooral laten zien wat Talion en Celebrimbor in hun mars hebben. Met acrobatische nauwkeurigheid beweegt Talion zich door de rotsachtige vlaktes naar een vijandelijke basis om daar de missie Carnán's Bane te starten.

Er volgt een korte introductie van Zog the Eternal en zijn plannen om een Balrog op te roepen. Hetzelfde monster waar Gandalf tijdens zijn reis door Moria zoveel moeite mee had. Het is dus belangrijk dat het duo dit ritueel zo snel mogelijk verstoort. Om dat te verwezenlijken beschik je over een hele reeks nieuwe vaardigheden. Tijdens de presentatie van Middle-earth: Shadow of War is te zien hoe Talion vrij rap via de buitenmuur van een toren naar boven klimt en daar vervolgens met een welgemikte pijl naar een vijand bovenop een naburige toren teleporteert. Het is een van de vele manieren waarbij je de stealth gameplay naar je hand zet. Om dat extra kracht bij te zetten laat Monolith Productions zien dat je met eenzelfde pijl ook vijanden naar je toe kunt teleporteren, met afgehakte ledematen tot gevolg.

Read more…




The Crew 2 wordt de ultieme Amerikaanse roadtrip

Sun, 27 Aug 2017 12:00:00 +0200

(image)

Te land, ter zee en in de lucht. Wij kennen het als een 'hilarisch' TV-programma, maar voor ontwikkelaar Ivory Tower is het de leidraad bij de ontwikkeling van The Crew 2. Net als in het eerste deel uit 2014 verken je opnieuw een open wereld die zich over de gehele VS uitstrekt, maar ditmaal ben je niet langer enkel aan de weg gekluisterd.

In The Crew 2 bestuur je namelijk niet alleen auto's, maar ook crossmotors, boten en zelfs vliegtuigen. In het startmenu kies je een favoriet uit elke categorie en vervolgens wissel je vlot tussen de verschillende voertuigen. Om dat systeem uitvoerig te testen reed ik met mijn auto van een klif, vloog ik in de lucht met mijn stuntvlieger verder en schakelde ik midden in de wolken over naar m'n speedboot. De ontwikkelaar die over mijn schouder meekeek, werd tijdens de duikvlucht naar het water even zenuwachtig, maar alles verliep uitermate soepel.

Dankzij de replay-mode kun je dit stuntwerk vervolgens tot 10 minuten terugspoelen en vanuit verschillende hoeken herbekijken. Dat levert vast spectaculaire beelden op, want net als in het eerste deel zijn de straten, velden en vlakten van dit enorme Amerika het echte hoofdpersonage. In de demo was enkel de omgeving rond New York beschikbaar, maar die toonde toch al heel wat diversiteit. In enkele minuten tijd vlieg je tussen flatgebouwen, bedwing je de golven van de Hudson en scheur je door de heuvels van de natuurparken in het noorden. Combineer die vergezichten met realistische weerseffecten en The Crew 2 is goed op weg om alvast op grafisch vlak te overtuigen.

Read more…




Need for Speed Payback rekent af met het verleden

Sat, 26 Aug 2017 18:00:00 +0200

(image)

Illegale straatraces en criminele activiteiten: Need for Speed Payback blijft dicht bij zijn roots en schotelt opnieuw het kat-en-muisspelletje tussen straatracer en oom agent voor. Wat echter alles verbindt, is het thema wraak. Waarom is nog niet helemaal duidelijk, maar het is al wel bekend dat de drie hoofdpersonages Tyler, Jess en Mac het tegen de machtige criminele organisatie The House willen opnemen. Dat kartel heeft namelijk de gehele onderwereld van Fortune Valley in zijn greep.

Ontwikkelaar Ghost Games zet dus opnieuw in op een goed verhaal voor zijn nieuwe Need for Speed-game. Een vergelijking met The Fast and the Furious-films is bovendien onvermijdelijk. Snelle achtervolgingen, dieseldampen, luchtruim verkennende auto's en explosies waar Bomberman jaloers op kan zijn... De hands-on sessie op Gamescom geeft een goed beeld van hoe wraak eruit moet zien.

In de demo die ik speel, zit racetalent Tyler Morgan achter het stuur, met Jess als bijrijder. Het doel is duidelijk: er zit een Koenigsegg Regera in een goed beveiligde vrachtwagen en het team wil die bijzondere auto maar al te graag stelen. Het gaspedaal lonkt en de Ford Mustang GT gromt wulps door de headset. Terwijl het asfalt onder de auto door glijdt, vallen de roodkleurige rotsformaties op. Net zoals in voorganger Rivals en reboot Need for Speed bouwt Ghost Games een grote open wereld met verschillende ecosystemen, zodat je naast de vele auto's ook van de omgevingen kunt genieten.

Read more…




In Fe word je betoverd door het bos

Sat, 26 Aug 2017 15:12:00 +0200

(image)

Op ontdekkingstocht gaan is misschien wel het spannendste dat je als kind kunt doen. Zonder je ouders de bossen induiken, met takken als zwaarden rondzwaaien en verborgen grotten vinden... De Zweedse ontwikkelaar Zoink Games koestert ook zulke herinneringen, en baseert er met Fe een hele game op. Tijdens Gamescom presenteert regisseur Hugo Bille vol passie de game, en laat hij zelfs de meest stadse mensen met sehnsucht achter.

In Fe bestuur je het gelijknamige, vosachtige diertje dat het woud wil beschermen tegen 'The Silent Ones', een ras van schaduwmonsters. Daarbij moet je het echter niet van brute kracht hebben, want de jonge Fe is klein en kwetsbaar. In het begin kun je alleen maar zingen en daarmee de krachten van het bos ontgrendelen. Daarnaast sluip je hoofdzakelijk langs gevaren en obstakels. Gaandeweg leer je ook communiceren met andere bosbewoners zoals herten en vogels. Door een band met de dieren op te bouwen leert Fe nieuwe talen en daarmee nieuwe vaardigheden.

Die vaardigheden nemen diverse vormen aan. De herten leren Fe om bloemen te openen die een opwaartse luchtstroom genereren. Daarmee kom je bij hoger gelegen gebieden. De vogels leren je dan weer hoe je zaden verzamelt die de krachten van The Silent Ones tenietdoen. In de demonstratie is te zien hoe een moederkloek in een krachtveld gevangen zit, omringd door het schaduwvolk. Je gooit het zaadje en bevrijdt de vogel die gelijk wraak op de monsters neemt, waardoor jij veilig je zoektocht kunt vervolgen.

Read more…




FIFA 18 laat de bal rollen op de Nintendo Switch

Sat, 26 Aug 2017 13:52:00 +0200

(image)

Traditiegetrouw brengt Electronic Arts jaarlijks een nieuw deel van FIFA op de markt. Dat legt de uitgever dan ook geen windeieren, aangezien FIFA 17 alleen al meer dan 17 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Terwijl Marco Reus goedkeurend op de cover van de pc-, PlayStation- en Xbox-versies pronkt, schittert de ster door afwezigheid op de Wii U. Sterker nog, sinds FIFA 13 is er helemaal geen voetbalgame meer voor een Nintendoconsole uitgebracht. Met FIFA 18 komt daar verandering in, aangezien Electronic Arts momenteel aan een speciale Switch-versie werkt.

Wie echter een complete FIFA-ervaring verwacht, wordt wellicht teleurgesteld door het gemis van verhaalmodus The Journey: Hunter Returns, met de digitale voetbalvirtuoos Alex Hunter in de hoofdrol. Terwijl de andere consoles de voetbalavonturen van Hunter voortzetten, moet de Switch-versie het vooral doen met het veelgeprezen FIFA Ultimate Team (FUT), Career Mode en de toernooien. Wel zitten de reeds aangekondigde FUT Icons in de Switch-versie, waardoor voetballegendes zoals Ronaldo Luis Nazário de Lima, Diego Maradona en Thierry Henry aan je sterrenensemble toegevoegd kunnen worden.

Een ander belangrijk verschil is dat de Switch-versie van FIFA 18 van een andere engine gebruikmaakt, waardoor de grafische verbeteringen dankzij de Frostbite Engine niet in deze versie aanwezig zijn. Het lijkt erop dat Electronic Arts in dit geval de juiste keuze heeft gemaakt, want tijdens de hands-on-sessie bij Gamescom 2017 is er vrijwel geen sprake geweest van framedrops. De Nintendo Switch zorgde daar namelijk zowel in als uit de Dock voor een opvallend vloeiende ervaring door een constante 60 frames per seconde aan te houden. In de Dock draait de game in 1080p, terwijl de game in handheldmodus naar 720p overschakelt. Door de mobiele capaciteiten van Nintendo's apparaat is het dus goed mogelijk dat de Switch straks de beste mobiele FIFA-ervaring biedt.

Read more…




Biomutant is een genetische smeltkroes

Sat, 26 Aug 2017 10:02:00 +0200

(image)

In Biomutant is de aarde hersteld na een rampzalige gebeurtenis. De natuur heeft haar weg gevonden en leven gegeven aan nieuwe flora en fauna. Aan de basis van het nieuwe ecosysteem staat de voedende Tree of Life, die nu bedreigd wordt door een mysterieuze plaag. Alles raakt in verval en de dierenstammen wijzen beschuldigend naar elkaar. Jij bent een buitenstaander, een dier dat vastberaden is om de plaag uit te roeien. Of je dat doet door de stammen bij elkaar te brengen of ze allemaal af te slachten, is aan jou.

De demo op Gamescom opent met een character creator waarin je jouw samoerai-achtige knaagdier kunt aanpassen. Je kunt niet alleen je uiterlijk, maar ook je genetische samenstelling aanpassen, wat invloed heeft op je statistieken. Daarna word je naar een letterlijke en figuurlijke splitsing in de weg door het bos gebracht: ben je een rechtschapen weldoener of een kil monster? Het demonstreert een systeem dat iets weg heeft van Mass Effect en zelfs na de polariserende keuze krijg je de kans om een genuanceerder, afwijkend antwoord te geven. Biomutant lijkt daarmee geen zwart-wit moraliteitssysteem te presenteren, maar iets dat grijswaarden bevat.

Aan de andere kant van een metalen hek wacht een reusachtig, trol-achtig wezen op je en daarmee gelijk een demonstratie van het gevechtssysteem. Jij hebt een zwaard en twee pistolen bij je, onbevreesd om ze te gebruiken. Vliegensvlug combineer je korteafstandsaanvallen met je schietijzers, een systeem dat doet denken aan Devil May Cry. Een ontwijkend manoeuvre waarmee je jezelf snel achter je vijand positioneert, maakt je arsenaal bijna compleet.

Read more…




In Far Cry 5 breng je een sekte op de knieën

Fri, 25 Aug 2017 21:23:00 +0200

(image)

Hij noemt zichzelf The Father, maar Joseph Seed is allesbehalve vaderlijk. Hij heeft het vredige Hope County in een wurggreep. Met zijn zoetgevooisde stem windt hij de bevolking om zijn vinger en wie hem het hoofd biedt, moet het met zijn leven bekopen. Als hulpsheriff kun jij het niet langer aanzien en ga je eropuit om een einde aan de tirannie te maken. De bekende Far Cry-formule wordt ditmaal toegepast op een omgeving die veel dichter bij huis komt dan de bergen van Kyrat of de jungles van Rook Islands. Het gebied in de demo is klein, maar dat maakt voor nu niet uit. Far Cry 5 draait om momenten.

Je ligt op een heuvel, uitkijkend op een klein dorpje dat door de manschappen van The Father is overgenomen. Over de luidsprekers gonst de prediking van deze megalomane leider, giftige woorden die zijn kinderen voeden met leugens over een naderende apocalyps. Je hebt iedereen in zicht dankzij je trouwe hond Boomer en zijn feilloze neus. Het brave mormel staat te trappelen en je stuurt hem op iemand af die net buiten de grote groep staat. De man schrikt en slaat alarm, waardoor alle ogen - en wapens - direct op jou gericht zijn. Welkom in Hope Country, waar buitenstaanders niets is gegund.

Een intens vuurgevecht later is de grip van The Father niet langer te voelen en de dorpelingen halen dankbaar adem. Ze kunnen bijna niet geloven dat er iemand zo dapper is om voor hen op te komen. Je stapt de Spread Eagle Bar binnen, waar bartender Mary May het bloed van de bar af poetst. Ze verwijst je naar Nick Rye, een boer die een gemodificeerd sproeivliegtuig bezit. Eenmaal buiten staat een imponerende vrachtwagen zonder oplegger op je te wachten. De bonte lak trekt direct aan en je stapt in om je reis naar Nicks boerderij voort te zetten.

Read more…




Super Mario Odyssey belooft een onvergetelijke reis

Fri, 25 Aug 2017 21:14:00 +0200

(image)

Bowser en Princess Peach gaan trouwen? Niet als het aan Mario ligt! Super Mario Odyssey is Mario's zestiende avontuur en de demo die op Gamescom te spelen is, bevat diverse werelden, kleurrijke personages en talloze geheimen. Het woord Odyssey in de titel belooft een lange, zware reis, gekruid met Nintendo's gevoel voor plezier en ontdekking. De demo is weliswaar kort, maar het lijkt erop dat de belofte dubbel en dwars wordt ingelost.

Tijdens de hands-on zijn er twee open werelden te spelen: Metro Kingdom en Sand Kingdom. In Metro Kingdom is net de rust teruggekeerd en burgemeester Pauline wil dat groots vieren. Ze vraagt aan Mario om muzikanten te vinden die tijdens de festiviteiten kunnen spelen. Metro Kingdom toont de drukke straten van New Donk City, die bezaaid zijn met auto's en voetgangers, maar evengoed het terrasje van een café en een rustig parkje. De stad is niet bijster groot, maar je kunt de wolkenkrabbers beklimmen waardoor je ook een groot verticaal speelveld krijgt. Bovendien fungeren de monsterlijke bouwwerken als uitkijkpunten, waardoor het zoeken naar de verzamelbare Moons een werkbare uitdaging is. Ben je de zoektocht beu, dan kun je nog altijd een citytrip op een Vespa maken.

Sand Kingdom is de bijzondere tegenhanger van de overbevolkte metropool. De Tostarena-regio is namelijk een uitgestrekte, koude zandvlakte vol met ijspilaren. Ook hier zoek je naar Moons door elk hoekje en gaatje van de ruïnes uit te spitten. Diezelfde ruïnes bevatten speciale muurschilderingen, gebaseerd op Mario's allereerste avontuur op de NES. Wanneer je de juiste warp-pijp ingaat, speel je ineens een segment in de klassieke stijl. Dat is niet alleen een throwback voor de fans van het eerste uur, maar ook een manier om op geheime plekken te komen. Breek je blokken en spring je buiten de grenzen van de muurtekeningen, dan bevind je je spontaan boven op de ruïnes en ontdek je nieuwe paden die naar meer avontuur leiden.

Read more…




Destiny 2 - Beta, release, gameplay, trailer en alles wat we weten

Fri, 25 Aug 2017 17:10:00 +0200

(image)

De eerste Destiny-game heeft met zijn interessante gunplay, wereld en RPG-elementen een goede basis neergelegd. De game schiet echter op het vlak van verhaal, missies, social features en vooral afwisseling tekort. De uitbreidingen maken al veel goed, maar het is vooral Destiny 2 waarmee Bungie zich hoopt te herpakken. De ontwikkelaar zet dan ook flink de schop erin. Hier lees je alvast alles wat we over de shooter weten.

De Destiny 2 release is 8 september 2017. De game is dan verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. De Destiny 2 pc release is anderhalve maand later op 24 oktober 2017.

In Destiny 2 wordt de laatste stad op Aarde door de Cabal aangevallen. Onder leiding van Primus Ghaul slaagt de Red Legion erin om de Traveller gevangen te nemen en de basis van de Guardians te vernietigen. Het is aan jou om de Vanguard te herenigen en terug te slaan. Daarin word je bijgestaan door de personages Cayde-6 (ingesproken door Nathan Fillion), Ikora Rey en Commander Zavala.

Read more…




Call of Duty: WW2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Sun, 20 Aug 2017 12:56:00 +0200

(image)

Call of Duty keert terug naar zijn roots. Call of Duty: WW2 speelt zich zoals de subtitel al verraadt tijdens de Tweede Wereldoorlog af. In die periode trokken bijna alle grote naties het slagveld op en het is aan jou om je als voetsoldaat in die bloedige strijd te mengen. Hier lees je alles wat je over de first-person shooter moet weten.

De Call of Duty: WW2 release is 3 november 2017. De shooter komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Dat de nieuwe Call of Duty zich ten tijde van de Tweede Wereldoorlog afspeelt, is geen verrassing. Het futuristische Call of Duty: Infinite Warfare kreeg stevige kritiek van de fans, wat tevens in tegenvallende verkoopcijfers resulteerde. De behoefte aan een andere setting was dus groot. In maart circuleerden er al Call of Duty: WW2 geruchten, die een maand later door Activision officieel bevestigd werden. De Tweede Wereldoorlog is overigens geen onbekend terrein voor de serie. Daarnaast heeft Battlefield 1 bewezen dat ouderwetse oorlogvoering binnen het genre nog steeds populair is.

Read more…




Mario + Rabbids: Kingdom Battle - Release, gameplay en alles wat we weten

Sun, 20 Aug 2017 12:51:00 +0200

(image)

Ubisoft en Nintendo slaan de handen ineen om een crossover tussen Mario en de Raving Rabbids te realiseren. Op het eerste gezicht lijkt het nogal een aparte combinatie, maar Mario + Rabbids: Kingdom Battle is een van de interessantste titels die dit jaar voor de Nintendo Switch uitkomt. En het is daarnaast de perfecte warming-up voor de besnorde loodgieter voordat hij in Super Mario Odyssey aan de bak moet. Hier lees je alles wat je moet weten.

Geen zin om alles te lezen? Hier lees je de vijf belangrijkste Mario + Rabbids: Kingdom Battle features.

De Mario + Rabbids: Kingdom Battle release valt op 29 augustus 2017. De game komt exclusief voor de Nintendo Switch uit.

Read more…




In Metroid: Samus Returns keert Samus terug om de klus te klaren

Wed, 09 Aug 2017 14:30:00 +0200

(image)

Nintendo verraste met niet één, maar twee Metroid-aankondigingen tijdens de afgelopen E3-beurs. Er is niet alleen een nieuw deel in de Prime-reeks, maar ook een remake van Metroid 2 in ontwikkeling. Deze ligt in de handen van MercurySteam, een ontwikkelaar die aan het roer stond van het matige Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate op de Nintendo 3DS. Tijdens een hands-onpreviewevenement werd al snel duidelijk dat Metroid-fans opgelucht kunnen ademhalen.

Metroid: Samus Returns is in opzet trouw aan de originele Game Boy-game uit 1991, maar wordt versterkt door moderne gemakken. Als Samus Aran ga je naar SR388, de thuisplaneet van de Metroids, om de ruimteparasiet volledig uit te roeien. Maar je kennis van het origineel kun je thuis laten, want het leveldesign is grotendeels vernieuwd. Het ontdekken van geheime gangen en extra energietanks is immers een groot bouwblok van de Metroid-reeks, en naast een paar herkenbare omgevingen is er opnieuw ruimte voor het kenmerkende speurwerk. De nieuwe kaart, waarop je markeringen kunt aanbrengen, helpt daar ook bij.

De planeet is in secties opgedeeld, waar je alleen uit kunt eens je alle Metroids in die sectie hebt vernietigd. In het origineel schudde het scherm om aan te duiden dat een vooralsnog geblokkeerde doorgang vrijgemaakt was. Het was vervolgens zoeken tot je doorhad waar je je strooptocht nu kon voortzetten. De remake geeft je een ankerpunt in de vorm van Chozo-standbeelden die zich met Metroid-DNA voeden. Als je genoeg Metroids gedood hebt, dan opent de route zich in dezelfde ruimte als het standbeeld. Zo weet je altijd waar je heen moet als je een gebied volledig hebt kaalgeplukt.

Read more…




FIFA 18 - Release, gameplay, FUT en alles wat we weten

Fri, 04 Aug 2017 06:00:00 +0200

(image)

Je kunt er inmiddels de klok op gelijkzetten: elk najaar komt er een nieuwe FIFA-game. Zeker nu er geen EK of WK is om je deze zomer zoet te houden, is de drang om de digitale kiksen aan te trekken groot. FIFA 18 pronkt met niemand minder dan Cristiano Ronaldo op de cover. Hoewel er momenteel nog niet veel informatie over EA Sports' voetbalgame bekend is, zetten we wel alles wat we weten op een rijtje voor je.

EA Sports heeft tijdens de FIFA 18 onthulling direct de lanceringsdatum bekendgemaakt. De FIFA 18 release is op 29 september 2017. De voetbalgame komt op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Switch, Xbox 360 en Xbox One uit.

Kun je niet wachten en wil je al eerder aan de slag? Bij een pre-order van de Ronaldo Edition of Icon Edition krijg je Early Access, waarmee je drie dagen voor de release al kunt spelen. Met een EA Access- of Origin Access-abonnement maak je aanspraak op Play First en kun je al vanaf 21 september 2017 tien uur de game spelen.

Read more…




Wolfenstein 2: The New Colossus combineert brutaliteit en humor op meesterlijke wijze

Thu, 27 Jul 2017 14:00:00 +0200

(image)

B.J. Blazkowicz is niet klein te krijgen. Dat bewees hij nog maar eens tijdens onze Wolfenstein 2: The New Colossus hands-on van de missies 'The Reunion' en 'Roswell'. Pas op, dit artikel bevat spoilers voor het begin en het midden van de game!

Wie zich het einde van The New Order herinnert, zal niet verbaasd zijn dat onze held aan het begin van The New Colossus opnieuw net uit een coma ontwaakt. Hij heeft echter nauwelijks tijd om op adem te komen, want Frau Engel heeft na maanden zoeken zijn gestolen duikboot en de rest van de Kreisau Circle-rebellen gevonden.

Die panieksituatie wordt extra kracht bijgezet door Terror Billy, Blazkowicz' 'koosnaampje' van de Nazi's, aan het begin van de game aan een rolstoel te kluisteren. Dat is een verrassende keuze voor een shooter die op snelle actie teert. Door je bewegingsvrijheid lichtjes te beperken krijg je meteen het gevoel dat de situatie ernstig is en je je zo snel mogelijk uit de voeten moet maken.

Read more…




Assassin's Creed: Origins - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

Thu, 27 Jul 2017 05:00:00 +0200

(image)

Een tussenjaar is niet echt een term dat bij Ubisoft bekend is. Sinds het uitkomen van Assassin's Creed in 2007 telt de hoofdserie maar liefst negen games. Het besluit om in 2016 geen nieuwe Assassin's Creed uit te brengen kwam voor velen dan ook als een verrassing. Nu de E3 2017 dichterbij komt, begint de geruchtenmolen op gang te komen en lijkt het erop dat Ubisoft Assassin's Creed: Origins gaat onthullen. Reboot, of een nieuw deel? Hier lees je alles wat we tot nu toe weten.

Aangezien Assassin's Creed: Origins nog niet officieel is onthuld, is er nog geen releasedatum bekend. Het is wel waarschijnlijk dat de game in het vierde kwartaal van 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One in de winkels ligt.

Het is nog niet helemaal duidelijk in welke setting de nieuwe Assassin's Creed-game zich gaat afspelen, maar in de wandelgangen wordt er gesproken over het oude Egypte. Dat Ubisoft mogelijk voor deze setting kiest, komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen.

Read more…




Middle-earth: Shadow of War - Release, gameplay en alles wat we weten

Wed, 26 Jul 2017 05:00:00 +0200

(image)

Middle-earth staat bekend om Hobbiton, de beeldschone Arwen, The One Ring en Gimli's bijl. Voor de gamesindustrie vormen de boeken van Tolkien een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sinds 2011 werkt Monolith Productions aan games binnen het Lord of the Rings-universum, zonder te focussen op de eerder vertelde verhaallijnen. De nadruk ligt namelijk vooral op nieuwe hoofdpersonen en wraak. Dat geldt ook voor Middle-earth: Shadow of War, de sequel op het veelal geprezen Middle-earth: Shadow of Mordor.

De Middle-earth: Shadow of War releasedatum is 25 augustus 2017. De game komt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Daarnaast is bekend dat Middle-earth: Shadow of War een Xbox Play Anywhere game is.

Middle-earth: Shadow of War speelt zich af tussen de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings. Het is een direct vervolg op Shadow of Mordor, waardoor je dus opnieuw in de huid van Talion en Celebrimbor kruipt. Onder aanmoediging van Celebrimbor heeft Talion een nieuwe Ring of Power gesmeed, zodat de twee toegang krijgen tot nieuwe krachten en enige vorm van corruptie voor kunnen blijven. Net zoals in Shadow of Mordor begeef je je achter de vijandige linies om het tegen Lord Sauron en zijn Nazgul op te nemen.

Read more…




Star Wars Battlefront 2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Tue, 18 Jul 2017 06:00:00 +0200

(image)

In de wintermaanden kom je niet om Star Wars heen. Zo is niet alleen Star Wars: The Last Jedi op het witte doek te zien, maar komt ook Star Wars Battlefront 2 uit. Volgens Electronic Arts wordt dit tweede deel van de reboot grootser, spectaculairder en emotioneler dan het eerste deel dat in 2015 uitkwam. In Mathijs zijn Star Wars Battlefront review lees je wat hij van het eerste deel vindt. In de tussentijd lees je hieronder alles wat we over de prequel weten.

De Star Wars Battlefront 2 release is 17 november 2017. De game is vanaf dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One verkrijgbaar.

Alles wat zich in Star Wars Battlefront 2 afspeelt, behoort tot het canon en dus ook tot de officiële Star Wars-tijdlijn. De game speelt zich in de dertigjarige periode tussen Return of the Jedi en The Force Awakens af. Aan het einde van Episode VI wordt de tweede Death Star opgeblazen en leggen zowel keizer Palpatine als Darth Vader het loodje. Dertig jaar later herrijst in Episode VII de First Order uit de as van de Galactic Empire, met als doel de New Republic en de rebellen te vernietigen.

Read more…




Super Mario Odyssey - Release, gameplay en alles wat we weten

Mon, 17 Jul 2017 05:00:00 +0200

(image)

De Nintendo Switch maakt mede dankzij de overtuigende The Legend of Zelda: Breath of the Wild een sterke start. Nu is het de beurt aan Mario om die trend door te zetten. Eerst is de Italiaanse loodgieter in Mario + Rabbids: Kingdom Battle te zien en later dit jaar maakt hij zijn opwachting in Super Mario Odyssey. Daarin wil Nintendo je de open wereld van Super Mario Sunshine en Super Mario 64 laten ontdekken, alsook de sfeer van beide games recreëren. Hier lees je alles wat je over Mario's nieuwste avontuur moet weten.

Check ook onze Super Mario Odyssey tips!

De Super Mario Odyssey release valt op 27 oktober 2017. De game komt exclusief voor de Switch uit.

Read more…




Splatoon 2 singleplayer hands-on

Wed, 12 Jul 2017 06:05:00 +0200

(image)

De lancering van Splatoon 2 glibbert nabij en dat is het perfecte excuus om te kijken hoe de singleplayermodus van de game is ingekleurd. Vanuit de hub-wereld volg je Marie, de ene helft van de Squid Sisters die druk bezig is een mysterie te ontrafelen. Al gauw wordt je tot Agent 4 omgedoopt en neem je het opnieuw op tegen de Octarians. De singleplayer is deels een tutorial voor alle wapens en deels een Challenge Mode die je vaardigheid in schieten en platformen op de proef stelt, aan elkaar geknoopt met een dunne rode draad. Fijn voor de beginner, maar weinig nieuws voor de veteraan.

De opzet van de singleplayermodus is geen verrassing. Er zijn vijf hub-werelden waarin de ingangen tot elk level verstopt zitten. Die zijn te vinden door de juiste route te vinden en vervolgens de ingang met je inkt in te kleuren. De levels zijn goed vormgegeven en zijn uitdagende platformers, maar bevatten geen nieuwe gameplayelementen ten opzichte van Splatoon 1. De sponzen, grind rails en onzichtbare platforms zijn weer terug en hoewel die een nieuwe speler zeker verrassen, heeft een veteraan het allemaal wel al eens gezien.

Je krijgt nu echter wel de kans om andere wapens te gebruiken. In elk level geeft Sheldon je een nieuw geweer om mee te spelen, wat de gameplay toch wat vernieuwing geeft. Tegelijkertijd krijg je hier de kans om wat ervaring voor de multiplayer op te doen, vooral tijdens de levels waarin je het tegen een groepje Octolings opneemt. Geavanceerde technieken komen hier niet aan bod, aangezien de AI van de Octarians erg simpel is. Maar het leveldesign vereist dat je je wapens op interessante manieren gebruikt, wat zich uiteindelijk naar tactieken voor de multiplayer vertaalt.

Read more…




Anthem - Release, gameplay en alles wat we weten

Mon, 03 Jul 2017 13:49:00 +0200

(image)

BioWare staat onlosmakelijk verbonden met fantastische werelden en diepgaande verhaallijnen. Star Wars: Knights of the Old Republic, Jade Empire, Dragon Age en Mass Effect zijn enkele titels die in BioWares portefeuille zitten. Sinds de onthulling van Anthem is de grote vraag dan ook of deze nieuwe IP zich aan dat rijtje gaat toevoegen. We vertellen je alles wat we over de game weten.

EA en Bioware laten weten dat de Anthem release pas over meer dan een jaar ligt. Voorlopig wordt de herfst van 2018 als releaseperiode genoemd, maar een daadwerkelijke releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Anthem komt uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Anthem speelt zich af in de verre toekomst waarin de mensheid op een andere planeet probeert te overleven. In de allereerste trailer wordt er gesuggereerd dat die mensen binnen een ommuurde stad wonen en dat alles buiten The Wall voor een vroegtijdige dood zorgt. Je maakt deel uit van een groep genaamd de Freelancers, waardoor je een Exosuit kunt gebruiken. Zodat je met dat pak de beschikking krijgt over bovenmenselijke vaardigheden.

Read more…




SNES Classic Mini - Bestellen, pre-order, release, games en meer

Fri, 30 Jun 2017 18:45:00 +0200

(image)

De Super Nintendo nam in 1990 het stokje van zijn voorganger over en veroverde in de jaren daarop wereldwijd de harten van tientallen miljoenen gamers. Na het ongekende succes van de NES Classic Mini mag een miniatuurversie van Nintendo's tweede console natuurlijk niet ontbreken. Kun je niet wachten om het 16-bit-tijdperk opnieuw te beleven? Of heb je überhaupt nog nooit de kans gehad om SNES-klassiekers aan de tand te voelen? Hier lees je alles wat je van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System, kortweg de SNES Classic Mini moet weten.

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet. Ontbreekt er informatie of heb je tips? Laat gerust een comment achter.

Aangezien de NES Classic Mini niet aan te slepen was, moet je ook voor de SNES Classic Mini de webshops nauwlettend in de gaten houden. De mini-console is op het moment van schrijven vrijwel overal uitverkocht. Nintendo heeft wel aangegeven 'significant meer exemplaren' dan de NES Classic Mini te willen produceren, maar dat het wel tijdelijk is. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbaarheid en prijzen:

Read more…




Red Dead Redemption 2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Thu, 22 Jun 2017 06:00:00 +0200

(image)

Het internet ontplofte even op 18 oktober 2016. Na twee kleine teasers maakte ontwikkelaar Rockstar Games namelijk bekend dat het werkt aan Red Dead Redemption 2, het vervolg op de openwereldwestern Red Dead Redemption uit 2010. De eerste game was een commercieel en kritisch succes en toonde Rockstars visie op het Wilde Westen. Dit nieuwe deel belooft gebruik te maken van de extra kracht die de nieuwe generatie consoles biedt, maar wat weten we over deze sequel? Wij zetten alle informatie tot dusver bekend voor je op een rijtje.

De Red Dead Redemption 2 release is uitgesteld. De game zou oorspronkelijk in het najaar van 2017 lanceren, maar wordt naar het jaar daarop doorgeschoven. De Red Dead Redemption 2 release staat nu voor de 'lente van 2018' en in het 'fiscaal jaar 2019' gepland, wat op april of mei neerkomt.

De westerngame komt voor de PlayStation 4 en Xbox One uit. Rockstar Games heeft nog geen melding gemaakt van een pc-versie van Red Dead Redemption 2.

Read more…




Uncharted: The Lost Legacy - Release, gameplay en alles wat we weten

Sun, 11 Jun 2017 12:09:00 +0200

(image)

Naughty Dog heeft ons jarenlang in zijn greep gehouden met de Hollywoodachtige verhalen van Nathan Drake. In de Uncharted 4: A Thief's End review wordt het laatste deel dan ook de hoogte in geprezen. Dat komt door een perfecte mix aan storytelling, gameplay en locaties. Het wordt dus een lastige klus voor standalone-uitbreiding Uncharted: The Lost Legacy om dat te overtreffen. We vertellen je alles wat we weten.

De Uncharted: The Lost Legacy release valt op 23 augustus 2017. De game komt exclusief voor de PlayStation 4 uit.

Iedereen die de Digital Deluxe Edition of de Explorer's Pack van Uncharted 4: A Thief's End heeft gekocht, krijgt de standalone-uitbreiding als gratis download. Er komt ook een fysieke versie in de winkels voor een bedrag van 39,99 euro.

Read more…




Is Arizona Sunshine de beste PlayStation VR-shooter tot nu toe?

Thu, 08 Jun 2017 14:25:00 +0200

(image)

Arizona Sunshine doet er niet lang over om je van zijn potentieel te overtuigen. Dat maakt een hands-on sessie in Rotterdam bij ontwikkelaar Vertigo Games meteen duidelijk. De game is al een tijdje voor de Oculus Rift en de HTC Vive uit, maar maakt nu ook de overstap naar de PlayStation VR. Onlangs probeerde Sony met de VR-shooter Farpoint het genre naar een hoger niveau te tillen, maar die game maakte zijn ambities niet helemaal waar. Arizona Sunshine heeft hetzelfde doel voor ogen en lijkt daar vooralsnog wel in te slagen.

De game begint met een stem op de radio. Het geeft je hoop dat je niet de enige overlevende bent in de zombiepocalypse. Ondertussen rolt er een afgehakt zombiehoofd jouw verblijfplaats in. Blijkbaar heeft je val goed gewerkt en is het niet de eerste keer dat jou zoiets overkomt. Je naamloze personage kan het niet laten om regelmatig gestoorde opmerkingen te maken. Aangezien hij overduidelijk al te lang alleen is, trek je er in de woestijn van Arizona op uit om de bron van het signaal te vinden.

De grafische presentatie van de game valt meteen op. De PlayStation VR-hardware is niet zo krachtig als die van de concurrentie, maar Arizona Sunshine doet absoluut niet onder voor de pc-versie. De game oogt niet alleen scherp, maar biedt ook voldoende vergezichten om naar uit te kijken. Veel VR-games blokkeren je uitzicht of gebruiken donkere omgevingen om voor de hardware te compenseren. Niets daarvan in Arizona Sunshine. Je loopt in de felle zon rond, omgeven door zand en bergen, met interessant ogende locaties op de achtergrond. Daarnaast speelt de game vlot weg en is er geen sprake van vervelende pop-in.

Read more…




Nintendo Switch Online - Release, prijs, Classic Game Selection en alles wat we weten

Mon, 05 Jun 2017 14:27:00 +0200

(image)

PlayStation- en Xbox-spelers zijn inmiddels al een poosje met een betaalde online service bekend. Nintendo-spelers krijgen hier voor het eerst mee te maken. Heb je namelijk Nintendo's nieuwste handheld/console in bezit en wil je ook online aan de slag, dan moet je een abonnement nemen: Nintendo Switch Online. Hier lees je alle informatie die je nodig hebt.

De Nintendo Switch Online release is uitgesteld. De online dienst zou oorspronkelijk in de hersft van 2017 lanceren, maar is naar 2018 doorgeschoven. Tot die tijd kun je gratis online gamen.

Voor een jaarabonnement betaal je 19,99 euro. Wil je voor één of drie maanden betalen, dan ligt de prijs op respectievelijk 3,99 en 7,99 euro. Ter vergelijking: PlayStation Plus- en Xbox Live Gold-abonnementen kosten officieel (dus los van de talloze online aanbieders) tussen de 50 en 60 euro per jaar.

Read more…




Need For Speed Payback - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

Sun, 04 Jun 2017 14:35:00 +0200

(image)

De geruchten waren er al, maar nu is het zeker: een nieuwe Need For Speed komt eraan scheuren. Dit najaar maak je namelijk in Need For Speed Payback het asfalt onveilig. Met opgefokte bolides, spectaculaire achtervolgingen en een vendetta tegen de onderwereld is de link met Fast & Furious snel gemaakt. Benieuwd wat er allemaal onder de motorkap zit? Hier lees je alles wat je over de racegame moet weten.

De Need For Speed Payback release is 10 november 2017. De game komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Heb je overigens een EA Access- of Origin Access-abonnement, dan heb je recht op Play First Trial. In dat geval kun je al vanaf 2 november 2017 maximaal tien uur de game spelen. Daarnaast krijg je tien procent korting bij de aanschaf van de digitale versie van de game.

Read more…




Far Cry 5 - Release, gameplay en alles wat we weten

Thu, 01 Jun 2017 16:18:00 +0200

(image)

Na een uitstapje naar een prehistorische setting keert ontwikkelaar Ubisoft terug naar het heden met Far Cry 5. Je bezoekt nu niet de Rook Islands of Kyrat, maar het fictieve Hope County in Montana, waar de ietwat gestoorde dominee Joseph Seed flink wat chaos veroorzaakt. Stof je banjo maar af, want hier lees je alles wat we weten.

De Far Cry 5 release is 27 februari 2018. De game komt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Volgens de aankondigingstrailer speel je in Far Cry 5 de rol van een hulpsheriff in de Amerikaanse staat Montana. Het is de allereerste keer dat je in een Far Cry-game het geslacht en de huidskleur van je personage kiest.

Read more…




Tekken 7 - Release, gameplay en alles wat we weten

Thu, 01 Jun 2017 15:35:00 +0200

(image)

Al sinds de jaren negentig staat de Tekken-serie naast fighter-giganten zoals Mortal Kombat en Street Fighter. Hoewel Tekken 7 al enige tijd in Japanse arcadehallen of bij de Japanners thuis te spelen is, wordt het geduld van de Westerse spelers iets langer op de proef gesteld. Bandai Namco Studios introduceert nieuwe personages en gameplayelementen, en belooft dat de fighter de afronding van de Mishima-verhaallijn biedt. Hier lees je alles wat je over de fighter moet weten.

De Tekken 7 release is 2 juni 2017. De game is verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Niet elk platform krijgt dezelfde content. Zo komt de Online Tournament-modus enkel op de consoles uit, en krijgen PlayStation 4-spelers toegang tot exclusieve DLC en virtual reality-ondersteuning.

In tegenstelling tot de spin-off-serie Tekken Tag Tournament ligt in Tekken 7 de focus wederom op één-op-één-gevechten. De game introduceert twee elementen: Power Crush en Rage Art. Met Power Crush-moves absorbeer je schade van middel en hoge aanvallen. Daarnaast gaat je aanvalsanimatie bij een tegenaanval door. Hoewel de tegenstander je beweging niet onderbreekt, ontvang je wel de schade van zijn aanval.

Read more…




Death Stranding (PS4) - Release, trailer, gameplay en alles wat we weten

Mon, 29 May 2017 21:30:00 +0200

(image)

Na ruim dertig jaar scheidden de wegen tussen Hideo Kojima en Konami. Death Stranding is de eerste game zonder inmenging van zijn voormalige werkgever. Met dode dieren, mysterieuze baby's en historische soldaten roepen de beklemmende trailers eigenlijk alleen maar vragen op. Death Stranding belooft dan ook een uiterst ambitieus project van de Japanse ontwikkelaar te worden. Hier lees je alle informatie die we tot nu toe over de game weten.

Er is nog geen releasedatum of -jaar voor Death Stranding bekendgemaakt. Wel is het duidelijk dat de game exclusief voor de PlayStation 4 uitkomt.

Tijdens de E3 2016 wordt tijdens Sony's persconferentie de eerste trailer van Death Stranding getoond. Daarin ontwaakt een naakte Norman Reedus op een strand vol levenloze krabben, vissen en walvissen. Hij stuit op een pasgeboren baby die hij oppakt en beschermend in zijn armen sluit. Maar niet veel later is de zuigeling verdwenen en zijn zijn handen met olie besmeurd. Wanneer hij opstaat, staart hij naar een vijftal silhouetten die in de horizon zweven.

Read more…




The Elder Scrolls Online: Morrowind verwelkomt je met nostalgie

Mon, 22 May 2017 20:56:00 +0200

(image)

The Elder Scrolls Online draait inmiddels alweer drie jaar mee en in die tijd is er een hoop toegevoegd aan de MMORPG. Het enige wat al die tijd uitbleef, was het iconische continent Morrowind. De gelijknamige uitbreiding voegt het eiland Vvardenfell toe aan de game, alsook een nieuwe klasse. De gesloten bèta spreekt vooral je nostalgie aan, maar het is moeilijk om te bepalen of Morrowind opnieuw een grote schare fans naar The Elder Scrolls weet te trekken.

De uitbreiding doet zijn uiterste best om meteen nostalgie in je aan te wakkeren. Je start op een boot die aanmeert bij Seyda Neen, net als vijftien jaar geleden. Alles ziet eruit zoals je je het herinnert, en het is een genot om Vvardenfell opnieuw te ontdekken in de grafische stijl van The Elder Scrolls Online. Haast blindelings vind je je weg naar bekende steden zoals Balmora, Gnisis en Vivec. De unieke flora en fauna bekleden de omgeving en maken de nostalgietrip compleet. Welkom terug in Morrowind.

Niet alles is echter exact zoals je je het herinnert. De game speelt zich namelijk zevenhonderd jaar voor The Elder Scrolls 3 af, en die sprong in de tijd is duidelijk zichtbaar. Allereerst is Vvardenfell lang niet zo grauw en dof, aangezien de vulkaan in de Ashlands nog niet de tijd heeft gehad om het hele land met as te bedekken. De omgevingen zijn daarom over het algemeen zonniger en groener. Het meest opvallende verschil is de stad Vivec, die op dat moment nog in aanbouw is. Sommige aanpassingen zijn noodzakelijk om de grote hoeveelheid spelers te accommoderen, zoals bredere wegen in de steden.

Read more…




Days Gone (PS4) - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

Sat, 20 May 2017 16:56:00 +0200

(image)

Tijdens de E3 2016 toont Sony voor het eerst de fonkelnieuwe 'zombiegame' Days Gone. Met een horde geïnfecteerden achter je broek aan probeer je te overleven in een wereld vol geweld en gruwel. Hier lees je alle informatie die over de PlayStation 4-exclusieve game bekend is.

Het is tot nu toe onduidelijk wanneer de Days Gone release plaatsvindt. Wat wel vaststaat, is dat de game exclusief voor de PlayStation 4 uitkomt.

In Days Gone kruip je in de huid van Deacon St. John. Je bent een voormalige premiejager die op zijn motor een zwervend bestaan leidt, en daarbij vooral probeert om in een postapocalyptische wereld te overleven. Twee jaar eerder is er namelijk een pandemie uitgebroken die wereldwijd mensen in zombieachtige wezens genaamd Freakers verandert. De meeste overlevenden verbergen zich sinds de uitbraak in veilige kampen, maar dat geldt niet voor een drifter als jij. Days Gone vertelt uiteindelijk het persoonlijke verhaal van Deacon.

Read more…




Prey - Alles wat je moet weten

Fri, 19 May 2017 06:00:00 +0200

(image)

De originele Prey uit 2006 kende een moeizame en vooral lange ontwikkelingsgeschiedenis. Bij Prey 2 is dat niet veel anders. Ondanks een indrukwekkende E3-demo in 2012 werd ontwikkelaar Human Head aan de kant gezet en de game geannuleerd. Arkane Studios nam de ontwikkeling over en is vervolgens volledig opnieuw begonnen. Prey is dan ook geen vervolg of zelfs geen reboot, maar staat los van alles wat er ooit aan is voorafgegaan. Het is een nieuwe game, die op zijn eigen benen staat. Wat dat precies inhoudt, zetten we voor je op een rijtje.

Lees hier Prey - 5 dingen die je moet weten.

In Johnny zijn Prey review concludeert hij dat de game een sfeervolle mix is van Dishonored en System Shock. De game weet met een intrigerende wereld en een meeslepend verhaal te overtuigen. Ondanks al die lof, zijn er toch ook hier en daar wat punten van kritiek. Wil je meer weten? Dan kun je de volledige Prey review hier lezen. Carl was erg benieuwd of Prey niet alleen beter is dan Bioshock, maar of de game ook zijn inspiratiebronnen weet te overtreffen. In de onderstaande video geven Carl en Johnny hun uiteindelijke oordeel over Prey.

Read more…




Quake Champions markeert de terugkeer van een klassieker

Mon, 15 May 2017 10:30:00 +0200

(image)

De aankondiging van Quake Champions was niet alleen onverwachts, maar kreeg ook de nodige kritiek te verduren. De nadruk op arena's, snelheid en eSports kon iedereen wel waarderen, maar Champions met unieke vaardigheden en de game toegankelijk maken voor alle skillniveaus schopten tegen menig zeer been. Hoe vaak id Software ook benadrukte dat Quake Champions geen MOBA is, het publiek bleef erg sceptisch. Inmiddels is de gesloten bèta al een aantal weken aan de gang en is er heel wat bloed gevloeid. Quake is weer helemaal terug van weggeweest en de meeste kritiek blijkt volledig ongegrond te zijn.

Quake Champions is namelijk nog steeds een hardcore arena shooter waarin alles op skill is gebaseerd. Snelle reflexen, de maps goed kennen, weten waar wat ligt en daar zo snel mogelijk zijn bepalen de uitkomst. Wat dat betreft bouwt de game verder op de fundering die door Quake 3: Arena en Quake Live is gelegd. Naast de toevoeging van Champions zijn er verder geen grote veranderingen aan de gameplay doorgevoerd. Je hoeft dus niet te rekenen op loadouts, killstreak-bonussen of wall jumps. De kern van Quake blijft behouden en komt, naast de eerder genoemde mapkennis en wapendominantie, nog steeds neer op rocket jumping en bunny hopping.

De maps spelen perfect op die mobiliteit in. Er is geen sprake van nauwe gangen en beperkte bewegingsruimte. De gesloten bèta beschikt over drie maps. Zo is er de remake van The Camping Grounds (Q3DM6), die nu Blood Covenant heet. Burial Chamber en Ruins of Sarnath zijn twee nieuwe maps. Geen van de drie doet voor elkaar onder, wat goed te merken is wanneer spelers voor de wedstrijd op de gewenste map kunnen stemmen. Je zou verwachten dat iedereen voor de reeds bewezen formule van Blood Covenant gaat, maar niets is minder waar. Verder is er voldoende verticaliteit, zijn er meer dan genoeg shortcuts en staat de verdeling van wapens, gezondheid, bepantsering en power-ups op punt.

Read more…




Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia leert je een tactisch lesje

Mon, 08 May 2017 10:00:00 +0200

(image)

De onthulling van Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia tijdens de Nintendo Direct van 17 januari was op zijn zachtst gezegd verrassend. Spelers hadden het lijvige Fire Emblem Fates-drieluik nog niet goed en wel achter de kiezen, en er werd al een nieuw deel aangekondigd. 'Nieuw' mag je overigens met een korreltje zout nemen. Shadows of Valentia is namelijk een remake van Fire Emblem Gaiden, het tweede deel in de reeks dat in 1992 op de NES lanceerde.

Als Awakening of Fates je eerste Fire Emblem-game was, mag je gelijk bijna alle verwachtingen die je over een nieuwe game hebt opbergen. Ontwikkelaar Intelligent Systems blijft namelijk behoorlijk trouw aan het origineel, wat gevolgen voor de gameplay heeft. Zo is het tactische Pair Up-systeem niet aanwezig in Shadows of Valentia, maar gebruikt de game in de plaats het Support-systeem van oudere Fire Emblem-games. Dat betekent dat aangrenzende eenheden elkaar niet rechtstreeks in een gevecht helpen, maar meer subtiele bonussen geven zoals grotere nauwkeurigheid of meer kans op een critical.

Het Support-systeem vervangt ook het relatiesysteem van Awakening en Fates. Shadows of Valentia heeft geen zogenoemde 'child characters'. Je speelt dit keer dus niet voor eugenetische Cupido in je kasteel, maar laat personages op het slagveld met elkaar spreken om vriendschapsbanden te smeden. Dat neemt niet weg dat er geen plaats is voor een vleugje romantiek, maar de onwennige gesprekken waarin blozende personages je in de ogen staren, heeft Intelligent Systems dit keer achterwege gelaten.

Read more…




Outlast 2 - Alles wat we weten

Mon, 24 Apr 2017 05:05:00 +0200

(image)

Na het succes van de eerste Outlast en diens uitbreiding Whistleblower werkt de onafhankelijke ontwikkelaar Red Barrels momenteel aan een vervolg op de culthit. Outlast 2 lijkt de vertrouwde horrorgameplay in een nieuw jasje te steken om je opnieuw de stuipen op het lijf te jagen.

De Outlast 2 release is 25 april 2017. De eerste Outlast kwam eerst op de pc uit en pas later op de consoles. Outlast 2 komt echter tegelijkertijd naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Je kunt de game op twee manieren kopen. Ofwel losstaand digitaal, ofwel als deel van de Outlast Trinity bundel. Die bundel bevat ook de eerste Outlast en diens uitbreiding Whistleblower.

Read more…




Quake Champions - Alles wat we weten

Mon, 24 Apr 2017 05:00:00 +0200

(image)

De aankondiging van Quake Champions kwam als een verrassing. Id Software had namelijk net Doom uitgebracht en niemand verwachtte op de korte termijn een nieuwe game van de studio. Maar Quake komt toch echt terug. Specifiek voor de pc gemaakt en met een nadruk op arena's, snelheid en eSports. De game voegt echter ook Champions met unieke vaardigheden toe. In een game waarin alles om mapkennis, wapendominatie en snelle reflexen draait, lijkt er voor Champions geen ruimte te zijn. De aankondiging kreeg zo veel kritiek dat Tim Willits ieder interview moest beginnen met "Quake is geen MOBA!". Maar wat is het dan wel?

Er is nog geen exacte releasedatum voor Quake Champions bekend.

Het idee voor Quake Champions kwam voort uit een poging om de free-to-play shooter Quake Live voor nieuwe spelers interessanter te maken. De toevoeging van Champions moest bij verschillende speelstijlen aanleunen. Dat concept is de afgelopen jaren langzaam tot een volwaardige game uitgegroeid, wat id Software nu samen met Saber Interactive aan het afwerken is. Het plan is om naar de oorsprong van Quake terug te keren. Denk daarbij vooral aan Lovecraft-achtige horror en omgevingen. Het Quake-universum is daarnaast erg uitgebreid, dus de studio heeft genoeg inspiratie om uit te putten.

Read more…