Subscribe: Uppkopplat - Latest Comments
http://uppkopplat.disqus.com/latest.rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  ett  framgångsrika handelsplattformar  för  inte  jag  lista sveriges  med  mest framgångsrika  och      till  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Uppkopplat - Latest Comments

Uppkopplat - Latest CommentsNoneLast Build Date: Fri, 11 Dec 2015 04:50:46 -0000

 Re: 5 sätt att vässa e-posten till 2016

Fri, 11 Dec 2015 04:50:46 -0000

62 procent av svenskarna i åldrarna 12+ använder e-post dagligen enligt rapporten Svenskarna och internet 2015. Ungdomar använder garanterat e-post mindre än äldre, men en e-postadress är nödvändigt så fort du ska registrera dig för en tjänst eller handla på nätet. När ungdomarna börjar arbeta kommer e-posten bli en del av deras vardag vare sig de vill eller inte. E-postmarknadsföring brukar räknas som den marknadsföring med högst ROI. Sedan görs den ofta slentrianmässigt och tom dåligt. Det är det jag vill ändra på med lite grundläggande tips.
Re: 5 sätt att vässa e-posten till 2016

Fri, 11 Dec 2015 03:50:35 -0000

Kanske för äldre människor men yngre generationer kommunicerar inte med e-post privat.

Ang. CTR för mejl i mobilen så har den redan börjat gå ner enligt denna undersökning: http://www.mobilemarketer.c...
Re: 5 sätt att vässa e-posten till 2016

Thu, 10 Dec 2015 05:06:41 -0000

E-posten har en revival just nu - kanske beroende på att vi läser utskicken på mobilen. För många sajtägare och e-handlare är mejlen den viktigaste och billigaste trafikkällan. E-post kan kännas trist, men rätt använd funkar den utmärkt.
Re: 5 sätt att vässa e-posten till 2016

Thu, 10 Dec 2015 04:57:59 -0000

Är de verkligen någon som bryr sig om e-postutskick 2015? Jag är tveksam.
Re: Välj rätt e-handelssystem

Wed, 04 Nov 2015 10:26:43 -0000

Mejla den till urban@uppkopplat.se tillsammans med bild och en kort bio.
Re: Välj rätt e-handelssystem

Wed, 04 Nov 2015 10:14:03 -0000

Absolut! .. Är det bara att posta där ?
Re: Välj rätt e-handelssystem

Wed, 04 Nov 2015 09:34:34 -0000

Hej, Claes, intressant kommentar. Synd att det är på en sådant gammalt inlägg. Du vill inte publicera det som ett vanligt inlägg som gästbloggare istället? Kanske utveckla det ytterligare?
Re: Välj rätt e-handelssystem

Wed, 04 Nov 2015 07:45:58 -0000

Först och främst så måste du veta vad ditt framtida mål med din webbshop är. Har du bara några få produkter och vet att du endast kommer att ha några få produkter så spelar det nästan ingen roll vilket system du använder. Wordpress och WooCommerce kan vara ett enkelt alternativ att börja med.

Om du har större ambitioner med din webbshop så gäller det att välja ett större och mer flexibelt system. Med flexibelt system menar vi att ni kan bygga ut shoppen med funktioner som koppling till affärsystem, fraktsystem, smarta nyhetsbrev, avancerade kuponger osv. För att få detta behöver du ligga på något av de större systemen.

Idag finns det fyra mycket populära system: Magento, WooCommerce, Prestashop och Virtuemart. Alla har för och nackdelar och just nu 2015-10-25 så är framtiden för några av dem ovissa.

Magento ägdes av Ebay men såldes nyligen och det är därför svårt att veta i vilken riktning Magento kommer gå och hur framtiden ser ut. Precis som med Drupal så verkar nästa version (Drupal 8) Magento 2.0 aldrig bli färidg. Mest troligtvis pga av att communityt runt systemt inte upskattade ägarbytet. I Drupals fall går det långsamt framåt för att de gör stora ändringar på vägen.

WooCommece är som vi nämnde tidigare ett mycket enkelt system. Skall du koppla detta till affärssysstem och kanske ha 2000 produkter så kommer du att börja få problem.

Prestahsop är ett bra system. De har bra stöd för många funktioner och sköts och uppdateras konternuerligt och i bra fart. Nackdelen med Prestashop är att CMS-delen (alltså sköta sidor, artiklar som inte är direkt webbshop-relaterade) är mindre effektiv. Det finns dessutom färre extrafunktioner till prestashop utanför "webbshop -sfären".

Virteumart är precis som Prestashop mycket aktivt och har funnits sedan 2005. Fördelen med Virtuemart är att det installeras i Joomla som är det mest aktiva och absolut bästa CMS-systemt på marknaden idag. Senaste versionen idag är 3.4.5 och är ett mycket stabilt system som är lätt att arbeta med. Likaså är Virtuemart mycket flexibelt och enkelt att utveckla till. Det finns färdiga kopplingar till de flesta affärsystem och finns det inte så är det relativt lätt att bygga till.

När ni söker efter vilket system ni bör välja och ni läser i forumtrådar osv så var noga med att kolla på när saker är skrivna. Poster från 2012 stämmer inte alls överrens med hur det ser ut mellan systemen på marknaden idag.

Ett tips från oss är att hålla sig borta från Magento och Drupal tills man vet hur det går för dessa system och de kommer med en vettig plan som de kan hålla.

Tillsvidare rekommenderar vi WooCommerce för en liten enkel shop (t ex en frisörsalaong eller liknande) och Virtuemart + Joomla till de lite större.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Tue, 22 Sep 2015 15:06:43 -0000

Hej igen Urban! Vi har ju såklart plattformen i botten men i slutändan är ju ändå tekniken lite av en hygienfaktor och värdet ligger snarare i vad man gör med tekniken. Så ska vi hårddra det så är det ju mer vår erfarenhet och de tjänster vi erbjuder som ger värdet, snarare är plattformen. Så i den bemärkelsen så är väl vårt fokus mer på konsultsidan.
Tyckte bara det var viktigt att poängtera att vi fortfarande utvecklar och använder vår egen plattform i olika projekt och vilken teknik vi väljer i olika uppdrag beror helt på kundens behov och vad som passar bäst.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Tue, 22 Sep 2015 05:44:36 -0000

Ledsen att det blev fel. Jag borde ha snackat med er direkt. Jag ändrar direkt. Skulle du säga att ni framförallt är ett plattformsföretag eller ett konsultföretag idag?
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Tue, 22 Sep 2015 03:55:07 -0000

Hej Urban!

Lite kritik kring källkritik. Hittade din artikel och såg felaktigheter i uttalandet gällande vårt företag och våra e-handelslösningar.

Du skriver:

"Det finns tidigare plattformsföretag som Wipcore som lagt sin egen plattform på is för att bli konsulter på heltid för andra plattformar som Episerver"

Saningen är den att Wipcore fortsatt använder och utvecklar sin egen plattform eNOVA, både för befintliga kundprojekt och nya lösningar för kunder. Däremot har vi utökat vår svit med bland annat EPiServers plattform för våra e-handelslösningar. Valet av plattform görs helt efter de behov som tas fram tillsammans med kunden. Olika lösningar passar olika kunder och för att ytterligare bidra till lösnamheten hos e-handlare är en del av arbetet att välja den teknikska plattform som bäst matchar kundens behov.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Sat, 19 Sep 2015 01:47:15 -0000

Jag har nu förtydligat i artikeln varför Episerver inte är med i sammanställning.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Fri, 18 Sep 2015 10:59:04 -0000

Som sagt, bra diskussion som behövs för att belysa och lyfta alla inblandade. Lönsamheten måste upp både bland leverantörerna och e-handeln. Fortfarande präglas "branschen" av hög tillväxt och det som det medför i form av lönsamhet, nyetableringar, strukturaffärer mm. Tror det skiljer sig en hel del mellan olika typer leverantörer och e-handlare, särskilt storlek betyder en del.

Sedan är det ju svårt att säga vad ett e-handelssystem är? Skiljet mellan CMS och e-handel suddas ut löpande. e-handelsplattformar kommer med CMS-funktionalitet för att hantera alla digitala ytor och CMS-plattformarna kommer med e-handelsfunktionalitet. Den approach många internationella plattformar har (EpiServer inkluderad) är att ta ett helhetsgrepp om den digitala affären. Hybris ryktas vara inne i en transformeringsprocess till att prata hela digitala kundresan med bakomliggande CRM, SaaS-lösningar breddar sitt erbjudande till digitala och mobila tjänster mm. En modern e-handelsplattform måste kunna mer än att visa en produkt och sedan erbjuda att en kund köper den.

Min poäng med konsultintäkterna var att det är olika avkastningskrav på konsultbolag och produktbolag. Något bolag på listan har också fryst utvecklingen av sin egen produkt och har enbart levt på konsultintäkterna sista åren. Min uppfattning är att ett rent produktbolag med vinstmarginal på under 10% har problem om inte siffrorna visar på en hård investering i produktutveckling och att de har en stor kassa.

Min uppfattning (dock ingen vetenskap) att EPiServer växer snabbast och har den största efterfrågan baseras på den feedback jag får dagligen från möten med kunder (förra året, innan Avensia, träffade jag tex ca 250 detaljhandlare i Sverige, Norge och Danmark), andra plattformar, konkurrenter, kollegor etc.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Fri, 18 Sep 2015 10:07:46 -0000

Precis min tanke. Hade varit mer intressant med en lista över sålda licenser/installationer av respektive plattform.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Fri, 18 Sep 2015 09:03:44 -0000

Man kan väl ändå påstå att lönsamheten är bättre för leverantörerna än e-handlarna. Jag tycker nog att en vinstmarginal på +15 procent är hög även för ett produktbolag. Analysen utgår från bokslut och där listas inte avsättningar för R&D. Men visst vore det intressant att veta hur mycket olika bolag avsätter för R&D.

Jag är medveten om att leverantörerna i olika grad tjänar pengar på konsultverksamhet, men jag tycker inte det stör jämförelsen. Om jag köper en plattform för 30 000 kr i licensavgift om året och sedan köper konsulttjänster för 300 000 så är det ju investeringar i en e-handelsplattform.

Jag vet att Episerver är en stor plattform i Sverige, men som jag redan diskuterat med din vd på Avensia, Robin Gustafsson, på Twitter, så är de främst ett cms. Att lista deras omsättning som e-handel vore betydligt mer missvisande än att e-handelskonsulting hamnar i samma bag som plattform.

Det vore intressant att veta hur du vet att Episerver är den absolut snabbast växande plattformen i Sverige.

Detta sagt så uppskattar jag ditt inlägg eftersom den fördjupar bilden av hur branschen utvecklas. Denna typ av sammanställningar kan aldrig bli något annat än förenklingar av verkligheten, men jag tycker ändå de är värda att göra.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Fri, 18 Sep 2015 08:29:18 -0000

Bra diskussion som dock kräver mer djuptgående analyser för att det inte ska bli en lika sne diskussion som om vinsterna i välfärden. För det första: Marknaden (kunder och investerare) förväntar sig en relativ hög lönsamhet på produktbolag. Lönsamheten måste vara hög för att kunna återinvestera i produktutveckling. Ingen seriös kund som vill satsa på e-handel vill köpa en plattform från ett bolag med tillväxt- och lönsamhetsproblem. Jag tycker inte du kan påstå att det är många med hög lönsamhet, det är bara Askås som ligger högt (stort grattis). Analysen saknar också viktiga delar för att vara komplett: Hur mycket avsätts i R&D varje år, hur belastas resultatet av aktiveringar och hur mycket plockar ägarna ut i utdelning jämfört om vinsten stannar i bolaget för återinvestering i R&D. Flera av bolagen på listan har också betydande konsultintäkter som påverkar både lönsamhet och tillväxt. Hybris siffror från Sverige kan inte jämföras med tex Litium och EPiServer. Du får analysera hur mycket av R&D på Hybris som belastar det svenska resultatet. Hybris i Sverige har licensintäkter och säkert bara kostnader i form av personal (har ej studerat siffrorna), medan tex EPiServer har kostnader för produktutveckling i sin verksamhet. Du har glömt att ta med den absolut snabbast växande plattformen på marknaden (för mellanstora och stora företag) för tillfället: EPiServer.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Fri, 18 Sep 2015 08:18:38 -0000

Det är nog rätt väg att gå. Kul att höra att plattformen går framåt.
Re: Lista: Sveriges mest framgångsrika e-handelsplattformar

Fri, 18 Sep 2015 07:00:06 -0000

Intressant läsning, i vårt fall (Kodmyrans) beror omsättningsminskningen på att vi sålt av våra egna webbshoppar och renodlat oss som plattformsleverantör. Tittar man bara på sifforna för plattformen så ökade vi även i fjol. Det kan säkerligen finnas andra sådana förklaringar även för övriga minskare i branschen
Re: WooCommerce nästa steg mot världsherravälde

Wed, 20 May 2015 07:28:23 -0000

Håller med. WooCommerce+Automattic slår mot Tictails kärna. Tictail måste nog utvecklas väldigt snabbt om de inte helst ska köras över av WooCommerce.
Re: WooCommerce nästa steg mot världsherravälde

Wed, 20 May 2015 06:05:39 -0000

Min tanke var att hade Tictail haft en börskurs hade den påverkats.. http://www.mkse.com/2015/05...
Re: Konverteringsgrad ger en falsk bild av e-handeln

Thu, 23 Apr 2015 00:58:05 -0000

Konvertering är inte bara genomfört köp. Konvertering är omvandling mot ett satt mål. Om ett mål är försäljning av en vara eller tjänst så betyder det inte att det finns andra mål som hitta öpettider/butik eller registrering. Dessa mål ska därför ha sin egen konverteringsgrad utifrån kundresan på sajten. Konvertering kan också räknas från olika startpunkter om man så önskar, så det är ett ganska "luddigt" begrepp på så sätt.

Så jag håller med Anneli, samtidigt som jag inte riktigt tycker att vi ska blanda terminologi och begrepp. Allt handlar om konvertering mot ett satt mål, oavsett vart vi startar och slutar i processen eller storleken på det uppsatta målet.
Re: Nätet dödade inflationen

Tue, 03 Mar 2015 04:30:54 -0000

Räkna inte med några sänkta momssatser. Men det går ju faktiskt att momsregistrera sig på marknader där momsen är lägre.
Re: Nätet dödade inflationen

Mon, 02 Mar 2015 14:08:54 -0000

Momssatsen kommer att vara direkt avgörande för svenska e-handlares konkurrenskraft. Upp till politikerna att bestämma, alltså.
Re: Så dödades bannern

Fri, 22 Aug 2014 11:08:32 -0000

Då kan jag nu faktiskt återkoppla med en utvärdering. Vi har avslutat samarbetet med Double.net. Kvalitén på trafiken man får med denna typ av marknadsföring är inte tillräckligt hög.
Re: Google lämnar sajtägare i analysmörker

Tue, 04 Feb 2014 17:11:54 -0000

En del av funktionerna du saknar har flyttats till webmaster tools